Surfshark Review (2020): Εξαιρετικό νέο VPN! | Επισκόπηση VPNO

Contents

Surfshark review (2020) – Ένα εξαιρετικό VPN σε εξαιρετική τιμή

Το Surfshark είναι ένας σχετικά νέος πάροχος VPN που έγινε γρήγορα αγαπημένος μας τους τελευταίους μήνες. Αυτή η υπηρεσία VPN ξεκίνησε το 2018 και βρίσκεται στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Μια γρήγορη ματιά στο Surfshark δείχνει ότι τα κεντρικά τους γραφεία βρίσκονται εκεί, αλλά είναι πιθανό να λειτουργούν από το Ηνωμένο Βασίλειο, μια χώρα με 5 μάτια.


Το Surfshark είναι ένα VPN με ισχυρή κρυπτογράφηση και πολύ φιλικό προς το χρήστη λογισμικό. Οι χαμηλές τιμές και η φιλικότητα προς το χρήστη κάνουν το Surfshark ένα φανταστικό VPN. Χωρίς αμφιβολία, αυτός ο εκκινητής είναι ήδη ο ίδιος με τους μακροχρόνιους πρωταθλητές όπως το ExpressVPN, το NordVPN ή το CyberGhost.

Προδιαγραφές Surfshark

 • Ταυτόχρονες συνδέσεις: Κανένα όριο
 • Χείμαρροι: +
 • Netflix: +
 • Λειτουργικά συστήματα: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • Πρωτόκολλα: OpenVPN, IKEv2
 • Πολιτική καταγραφής: Χωρίς αρχεία καταγραφής
 • Διακομιστές: 1040 διακομιστές σε 61 χώρες
 • Τιμή: Από 1,99 $ το μήνα
 • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων: 30 μέρες

Ταχύτητα – Πόσο γρήγορα είναι το Surfshark?

Είναι απαραίτητο να έχετε ένα VPN που δεν επηρεάζει την ταχύτητα του διαδικτύου σας. Τα VPN που διασφαλίζουν ότι διατηρείτε μεγάλο μέρος των ταχυτήτων λήψης και μεταφόρτωσης σάς επιτρέπουν να απολαμβάνετε όλα τα πλεονεκτήματα ενός VPN χωρίς συμβιβασμούς στις ταχύτητες του Διαδικτύου. Ωστόσο, εάν ένα VPN είναι αργό, γίνεται αχρησιμοποίητο. Με άλλα λόγια, η ταχύτητα μπορεί να δημιουργήσει ή να σπάσει ένα VPN. Προκειμένου να καταλήξουμε σε συμπεράσματα σχετικά με την απόδοση του Surfshark, ερευνήσαμε εκτενώς το Surfshark εκτελώντας πολλαπλές δοκιμές ταχύτητας. Δοκιμάσαμε επίσης το VPN κατά την καθημερινή χρήση. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τα ευρήματά μας παρακάτω.

Αποτελέσματα δοκιμών ταχύτητας Surfshark

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της δοκιμής ταχύτητας που βρήκαμε κατά τη δοκιμή του Surfshark. Λάβετε υπόψη ότι αυτά τα αποτελέσματα διαφέρουν πάντα ανάλογα με την τοποθεσία σας, τον πάροχο διαδικτύου και την ώρα της ημέρας. Για να μπορέσουμε να λάβουμε υπόψη αυτές τις μεταβλητές, έχουμε συμπεριλάβει επίσης μια δοκιμή ταχύτητας της δικής μας σύνδεσης χωρίς VPN ως σημείο αναφοράς.

Ταχύτητα χωρίς VPN (Speedtest.net):

Surfshark Speedtest Όχι VPN

Αυτά είναι τα αποτελέσματα speedtest.net της δικής μας σύνδεσης χωρίς τη χρήση VPN.

Ταχύτητα με έναν τοπικό διακομιστή (Speedtest.net):

Surfshark Speedtest Ολλανδία

Αυτά είναι τα αποτελέσματα speedtest.net της σύνδεσής μας όταν συνδεθήκαμε με τον ταχύτερο διακομιστή Surfshark VPN που βρίσκεται πλησιέστερα στην τοποθεσία δοκιμών μας. Κάναμε αυτήν τη δοκιμή για να δείξουμε τις ταχύτητες που μπορεί να φτάσει ένας διακομιστής κοντά στην τοποθεσία σας (επίσης ανάλογα με το πρόγραμμα δεδομένων σας φυσικά). Όσο πιο κοντά ο διακομιστής είναι στην πραγματική σας τοποθεσία, τόσο μικρότερη είναι η παράκαμψη που πρέπει να λάβουν τα δεδομένα σας για να περάσει από αυτόν τον διακομιστή, πράγμα που σημαίνει ότι η καθυστέρηση στην ταχύτητα θα είναι γενικά μικρότερη.

Ταχύτητα όταν συνδέεστε σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή (Speedtest.net):

Surfshark Speedtest ΗΠΑ

Αυτά είναι τα αποτελέσματα speedtest.net της σύνδεσής μας όταν συνδεόμαστε με έναν τυχαίο διακομιστή Surfshark VPN που απέχει πολύ από εμάς (σε αυτήν την περίπτωση τις ΗΠΑ).

Όπως μπορείτε να δείτε, οι ταχύτητες του Διαδικτύου μειώνονται όταν χρησιμοποιούμε το Surfshark. Ο τοπικός μας διακομιστής Surfshark έχει ένα ελαφρώς υψηλότερο ping και ελαφρώς πιο αργές ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης. Με τους απομακρυσμένους διακομιστές, αυτή η διαφορά είναι αρκετά σημαντική, με την κορυφή του ping και ιδιαίτερα η ταχύτητα μεταφόρτωσης να μειώνεται αρκετά δραστικά.

Παρακαλώ σημειώστε: αυτό δεν σημαίνει ότι η ποιότητα των αμερικανικών διακομιστών είναι χειρότερη από αυτήν των τοπικών διακομιστών μας. Απλώς δείχνει ότι οι διακομιστές που βρίσκονται μακριά από εσάς επηρεάζουν την ταχύτητά σας περισσότερο από τους διακομιστές που είναι κοντά. Οι αμερικάνικοι διακομιστές εξακολουθούν να είναι πολύ καλής ποιότητας και είναι ιδανικοί για παρακολούθηση του American Netflix.

Ταχύτητα κατά την καθημερινή χρήση

Λόγω των αποτελεσμάτων των δοκιμών, ειδικά εκείνων του διακομιστή των ΗΠΑ, είχαμε τις αμφιβολίες μας για την απόδοση του Surfshark όσον αφορά τις ταχύτητες του διαδικτύου. Απροσδόκητα, το VPN αποδείχθηκε να λειτουργεί φανταστικά κατά τη διάρκεια της καθημερινής χρήσης. Δοκιμάσαμε το Surfshark ενώ σέρφινγκ, παρακολουθώντας το Netflix, κάνοντας λήψη torrents και παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια και μας εξέπληξε κάθε φορά.

Κατά την περιήγηση, δεν παρατηρήσαμε καθόλου την επίδραση του Surfshark στις ταχύτητες του διαδικτύου μας. Οι ιστότοποι φορτώθηκαν γρήγορα και τα email, η λήψη συνημμένων και η περιήγηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήγαν πολύ γρήγορα. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να παρακολουθούμε βίντεο στο YouTube και στο Netflix. Το Netflix φάνηκε μάλιστα να κάνει buffer πιο γρήγορα από ό, τι με άλλους παρόχους VPN Αυτό είναι αρκετά αξιοσημείωτο όταν εξετάζετε τα αποτελέσματα της δοκιμής ταχύτητας. Ωστόσο, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι το Surfshark λειτουργεί άριστα για streaming (ειδικά το Netflix).

Η λήψη torrents πήγε επίσης εύκολα. Καταφέραμε να κατεβάσουμε σχετικά μεγάλα αρχεία σε λίγο χρόνο. Επιπλέον, το Surfshark παρατήρησε ακόμη ότι χρησιμοποιούσαμε ένα πρόγραμμα torrenting και αλλάξαμε αυτόματα από έναν κανονικό διακομιστή VPN σε έναν εξειδικευμένο διακομιστή P2P για να διευκολύνουμε τη λήψη. Το βρήκαμε αυτό πολύ φιλικό προς τον χρήστη.

Ομοίως, δεν αντιμετωπίσαμε καθυστέρηση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Χρησιμοποιήσαμε τοπικούς και αμερικάνους διακομιστές χωρίς σημαντικές καθυστερήσεις. Κατά την αναπαραγωγή ενός online shooter πρώτου προσώπου, δεν παρατηρήσαμε καμία διαφορά όσον αφορά την ταχύτητα αντίδρασης.

Συμπέρασμα ταχύτητα Surfshark

Τα αποτελέσματα των δοκιμών ταχύτητας δεν ήταν φανταστικά, αλλά δεν ήταν κακά. Δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα κατά την καθημερινή χρήση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το Surfshark αποδείχθηκε ακόμη πιο γρήγορο από ορισμένους άλλους παρόχους VPN. Για να συνοψίσουμε όλα αυτά, είναι τα ευρήματά μας:

 • Το VPN του Surfshark έχει εξαιρετικές ταχύτητες διαδικτύου κατά την καθημερινή χρήση
 • Οι δοκιμές ταχύτητας δείχνουν μια ελαφρά έως λογικά ισχυρή μείωση τόσο στις ταχύτητες μεταφόρτωσης όσο και λήψης
 • Κατά τη γνώμη μας, το Surfshark είναι ένα VPN με ταχύτητες διαδικτύου άνω του μέσου όρου, λόγω της φανταστικής απόδοσής τους κατά την καθημερινή χρήση

Ασφάλεια – Πόσο ασφαλές είναι το Surfshark?

Η ασφάλεια του Διαδικτύου μπορεί να είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας κατά την επιλογή ενός VPN. Όσον αφορά αυτόν τον παράγοντα, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το Surfshark. Το Surfshark λαμβάνει κάθε απαραίτητη προφύλαξη για να εγγυηθεί μια ασφαλή σύνδεση. Εκτός από τους ασφαλείς διακομιστές με ισχυρά πρωτόκολλα κρυπτογράφησης, προσφέρουν τη δυνατότητα σύνδεσης μέσω δύο διακομιστών VPN ταυτόχρονα (MultiHop). Αυτό σημαίνει ότι θα είστε ακόμη πιο ασφαλείς. Το Surfshark διαθέτει επίσης διακόπτη kill. Μόλις το ενεργοποιήσετε και η σύνδεση VPN πέσει, τα δεδομένα σας δεν θα σταλούν στο διαδίκτυο έως ότου αποκατασταθεί η σύνδεση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε ακόμα να περιηγηθείτε και να πραγματοποιήσετε λήψη χωρίς να ανησυχείτε για την ασφάλεια ή τα αδιάκριτα μάτια.

Επιπλέον, το Surfshark βρίσκεται στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, που είναι μια πολύ ασφαλής τοποθεσία για οποιονδήποτε πάροχο VPN. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι φαίνεται να λειτουργούν από τη Βρετανία, όπου οι νόμοι περί απορρήτου δεν είναι τόσο καλοί όσο νομίζετε. Γι ‘αυτό δεν μπορούμε να δώσουμε στο Surfshark ένα τέλειο σκορ για την ασφάλεια. Ωστόσο, αυτό το VPN είναι γενικά ασφαλέστερο από τα περισσότερα άλλα, ειδικά Δωρεάν VPN.

Πρωτόκολλα

Το Surfshark χρησιμοποιεί αποκλειστικά τα δύο ασφαλέστερα πρωτόκολλα: OpenVPN και IKEv2. Αν και αυτό σημαίνει ότι έχουν περιορισμένη επιλογή πρωτοκόλλων, αυτά που προσφέρουν είναι πολύ ισχυρά. Προφανώς δεν είναι διατεθειμένοι να συμβιβαστούν όσον αφορά την ασφάλεια των χρηστών τους.

Πρωτόκολλα Surfshark

Καταγραφή και απόρρητο

Το Surfshark έχει πολιτική «χωρίς αρχεία καταγραφής». Έχουν καταβάλει κάθε προσπάθεια για να απαιτήσουν όσο το δυνατόν λιγότερα προσωπικά στοιχεία για να λειτουργήσει το VPN σας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζονται πληροφορίες. Όπως και οι περισσότεροι άλλοι πάροχοι, θα χρειαστούν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό και πληροφορίες πληρωμής, ώστε να μπορούν να επεξεργαστούν τις πληρωμές σας. Περισσότερα για αυτό αργότερα.

Δεύτερον, το Surfshark – όπως τα περισσότερα VPN – απαιτεί ορισμένες πληροφορίες για την παρακολούθηση της υπηρεσίας τους. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούν ανώνυμες πληροφορίες για να παρακολουθούν πόσο απασχολημένοι είναι οι διακομιστές τους και για να δουν εάν υπάρχουν προβλήματα σύνδεσης. Αυτά τα ζητήματα δεν είναι ανιχνεύσιμα σε έναν συγκεκριμένο χρήστη και αφορούν μόνο τη γενική χρήση των διακομιστών και της υπηρεσίας τους. Επιπλέον, το Surfshark δεν φαίνεται να διατηρεί αρχεία καταγραφής. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, έχουν μια αυστηρή πολιτική «χωρίς αρχεία καταγραφής» και δεν μπορούσαμε να βρούμε τίποτα στους κανονισμούς τους που έρχονται σε αντίθεση με αυτό.

Τι πληροφορίες χρειάζεται το Surfshark?

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο Surfshark, είναι να παρέχετε στο VPN τη διεύθυνση email σας και έναν κωδικό πρόσβασης. Επομένως, εάν βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχει καμία πληροφορία για εσάς, είστε καλοί. Εάν θέλετε να παραμείνετε ακόμη πιο ανώνυμοι, σας συνιστούμε να πληρώσετε μέσω μιας ανώνυμης υπηρεσίας όπως το Bitcoin. Αν επιλέξετε να πληρώσετε με μια υπηρεσία όπως το PayPal, θα πρέπει να κοινοποιήσετε ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τον λογαριασμό σας στο PayPal για να ολοκληρώσετε την πληρωμή.

Συμπέρασμα ασφάλεια Surfshark

Βρήκαμε ότι το Surfshark είναι ένας σχετικά ασφαλής πάροχος VPN. Τα μόνα μειονεκτήματα που συναντήσαμε είναι πράγματα που αντιμετωπίζει σχεδόν κάθε VPN. Γι ‘αυτό καταλήξαμε στα ακόλουθα συμπεράσματα σχετικά με την ασφάλεια του Surfshark:

 • Τα κεντρικά γραφεία της Surfshark βρίσκονται στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, αλλά φαίνεται ότι λειτουργούν από τη Βρετανία, κάτι που δεν είναι ιδανικό
 • Το Surfshark είναι ένα ασφαλές VPN με πολύ ισχυρά πρωτόκολλα κρυπτογράφησης (OpenVPN και IKEv2)
 • Το Surfshark δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής
 • Μπορείτε να πληρώσετε με το Bitcoin για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Surfshark και πρέπει να τους δώσετε μόνο τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό πρόσβασής σας
 • Το Surfshark δεν παρακολουθεί συγκεκριμένα δεδομένα χρήστη, αλλά χρησιμοποιεί ανώνυμες πληροφορίες για τον προσδιορισμό του φορτίου του διακομιστή και εντοπίζει πιθανά προβλήματα σύνδεσης

Ευχρηστία – Πόσο φιλικό προς το χρήστη είναι το Surfshark?

Το Surfshark υπερέχει στη φιλικότητα προς τον χρήστη. Το λογισμικό τους είναι πολύ εύκολο στη χρήση, καθώς διαθέτει μερικές εξαιρετικά βολικές επιλογές. Επιπλέον, η εξυπηρέτηση πελατών τους είναι πολύ εύκολη σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια με οτιδήποτε άλλο.

Ο ιστότοπος Surfshark

Ο ιστότοπος Surfshark μας θυμίζει λίγο από αυτό του NordVPN. Ο ιστότοπος είναι καλά οργανωμένος, όχι πολύ απασχολημένος και όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες είναι άμεσα διαθέσιμες. Εκτός από βασικές πληροφορίες, όπως χαρακτηριστικά και τιμές στην επάνω γραμμή, μπορείτε να βρείτε έναν σύνδεσμο για τις συχνές ερωτήσεις στο υποσέλιδο. Η ενότητα FAQ είναι επίσης πολύ σαφής οργανωμένη. Το Surfshark είναι ένας πάροχος που επικεντρώνεται εξ ολοκλήρου στη διάδοση σημαντικών πληροφοριών στους αναγνώστες και τους χρήστες τους όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα.

Για το σκοπό αυτό, διατηρούν την ενότητα “Ο λογαριασμός μου” του ιστότοπου όσο το δυνατόν πιο απλή. Υπάρχουν μερικά κουμπιά για τη λήψη λογισμικού για συγκεκριμένες συσκευές και λειτουργικά συστήματα. Μπορείτε επίσης να δείτε πότε θα λήξει η συνδρομή σας και υπάρχει ένα κουμπί για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης και ένα για αποσύνδεση. Ως αποτέλεσμα, η διαχείριση του λογαριασμού σας στο Surfshark είναι πολύ εύκολη.

Λογαριασμός Surfshark Screenshot Pagina

Εγκατάσταση Surfshark

Η διαδικασία εγκατάστασης του Surfshark είναι απίστευτα εύκολη και απλή. Σε κινητές συσκευές, μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής VPN από το App Store ή το Google Play. Σε Mac ή PC, απλώς κάντε κλικ στο σχετικό εικονίδιο στον ιστότοπο.

Η πραγματική εγκατάσταση έχει ως εξής:

 1. Επιλέξτε συνδρομή και ακολουθήστε τα βήματα της διαδικασίας παραγγελίας
 2. Σύνδεση στον ιστότοπο Surfshark
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του λειτουργικού σας συστήματος
 4. Ανοίξτε το αρχείο .exe κατεβάσατε
 5. Ακολουθήστε τα βήματα του οδηγού εγκατάστασης
 6. Ανοίξτε το λογισμικό Surfshark κάνοντας κλικ στον υπερσύνδεσμο
 7. Σύνδεση με τα στοιχεία σύνδεσης που δημιουργήσατε για τον λογαριασμό σας
 8. Εάν θέλετε, επιλέξτε έναν διακομιστή και στη συνέχεια ενεργοποιήστε το Surfshark

Η εμφάνιση και η ευκολία χρήσης του Surfshark

Λογισμικό Surfshark

Η εμφάνιση και η ευκολία χρήσης του λογισμικού της Surfshark μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες δυνατότητες αυτού του VPN. Μόλις συνδεθείτε, δεν θα κατακλύζεστε από αμέτρητες επιλογές και ρυθμίσεις. Αντίθετα, εμφανίζονται μόνο εκείνα τα πράγματα που έχουν σημασία για τον μέσο χρήστη VPN. Όλες οι επιλογές και οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν μια σαφή περιγραφή και είναι εύκολο να πλοηγηθείτε σε όλα τα μενού.

Το Surfshark δεν απαιτεί από εσάς να επιλέξετε χειροκίνητα τον σωστό διακομιστή για ό, τι σκοπεύετε να κάνετε στο διαδίκτυο. Απλώς συνδεθείτε στο VPN του Surfshark και θα αναγνωρίσει αυτόματα πότε πρόκειται να κατεβάσετε ένα torrent, για παράδειγμα. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα χρειαστεί να επιλέξετε χειροκίνητα έναν διακομιστή P2P, καθώς το πρόγραμμα θα το κάνει για εσάς. Επιπλέον, όλοι οι αμερικάνικοι διακομιστές φαίνεται να λειτουργούν με το Netflix και μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε εύκολα μια διπλή σήραγγα VPN. Όλα αυτά τα ξεχωριστά στοιχεία καθιστούν το Surfshark ένα πολύ καλή απόδοση και φιλικό προς το χρήστη VPN.

Surfshark και Linux

Το Surfshark είναι επίσης διαθέσιμο για χρήστες Linux. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή τερματικού είναι διαθέσιμη σε χρήστες του Ubuntu και του Debian. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι τόσο μεγάλο όσο κάποιοι ανταγωνιστές, όπως το NordVPN και το ExpressVPN. Ωστόσο, οι χρήστες άλλων διανομών μπορούν να κάνουν χρήση μη αυτόματων διακομιστών OpenVPN. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μια σύντομη περίληψη της εμπειρίας μας με τη χρήση του SurfShark σε ένα σύστημα Debian.

Ο αριθμός των διακομιστών που διατίθενται στους χρήστες Linux είναι κάπως περιορισμένος σε σύγκριση με το συνολικό δίκτυο διακομιστών της Surfshark. Αντί για τους διακομιστές 1040+, οι χρήστες Linux έχουν πρόσβαση σε περίπου 102 διακομιστές σε 61 χώρες. Δυστυχώς, η ποιότητα της σύνδεσής σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον διακομιστή που επιλέγετε. Μερικοί από τους διακομιστές του Surfshark μπορούν να ανταγωνιστούν τους καλύτερους παρόχους VPN εκεί έξω. Άλλοι μόλις καταφέρνουν να επιτύχουν το ένα τέταρτο της συνολικής ταχύτητάς σας στο διαδίκτυο. Ως εκ τούτου, φροντίστε να εκτελέσετε μια γρήγορη δοκιμή ταχύτητας όταν συνδέεστε σε έναν νέο διακομιστή για να ελέγξετε εάν έχετε έναν από τους καλούς.

Ακόμα πιο ανησυχητικό, οι χρήστες Linux τείνουν να υποφέρουν από διαρροές DNS ή διαφανείς διακομιστές μεσολάβησης ενώ συνδέονται με το Surfshark. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί εάν είστε ιδιαίτερα ενημερωμένοι με το Linux ή με τη βοήθεια της εξυπηρέτησης πελατών. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν πρέπει να εμφανίζεται πρώτα.

Η φιλικότητα προς τον χρήστη, ωστόσο, είναι μια χαρά. Η εγκατάσταση είναι ένα κομμάτι κέικ και η επιλογή των εντολών που πρέπει να μάθετε είναι περιορισμένη και διαισθητική. Το Surfshark περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως μια αυτοματοποιημένη επιλογή του καλύτερου διαθέσιμου διακομιστή, ενός διακόπτη kill, multi-hop και τη δυνατότητα εύκολης εναλλαγής μεταξύ διακομιστών UDP και TCP. Δυστυχώς, αυτές οι επιπλέον δυνατότητες δεν αντισταθμίζουν τις διαρροές DNS, τους διαφανείς διακομιστές μεσολάβησης ή την άνιση ποιότητα των διαθέσιμων διακομιστών. Επιπλέον, πολύ συχνά, αυτές οι λειτουργίες δεν είναι καν διαθέσιμες. Λόγω όλων αυτών των αρνητικών, το SurfShark δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των καλύτερων VPN για Linux.

Τιμολόγηση και τρόποι πληρωμής

Το Surfshark έχει πολύ λογικές τιμές. Είναι μια από τις φθηνότερες επιλογές. Όπως με τα περισσότερα άλλα VPN, λαμβάνετε έκπτωση όταν εγγραφείτε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. ΕΝΑ η μηνιαία συνδρομή κοστίζει 11,95 $ ανά μήνα, ένα Η συνδρομή 1 έτους κοστίζει 5,99 $ ανά μήνα, και ένα Η συνδρομή 2 ετών κοστίζει μόνο 1,99 $ ανά μήνα. Στον ιστότοπό τους, αυτές οι τιμές είναι επίσης διαθέσιμες σε ευρώ, δολάρια AUS / CAN, κινεζικό γιουάν και βρετανικές λίρες.

Τιμές Surfshark

Δεν έχει σημασία ποια συνδρομή λαμβάνετε, Το Surfshark προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνδρομή σε απεριόριστο αριθμό συσκευών. Οι μέθοδοι πληρωμής περιλαμβάνουν τις ακόλουθες επιλογές:

 • Πιστωτική κάρτα (Mastercard, Visa, American Express και Discover Card)
 • PayPal
 • Google Pay
 • Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα (χρησιμοποιώντας CoinGate ή CoinPayments)
 • Sofort
 • Άλλες, τοπικές επιλογές πληρωμής

Εξυπηρέτηση πελατών

Το Surfshark έχει εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών. Όταν δοκιμάσαμε τη λειτουργία συνομιλίας στον ιστότοπό τους, ήρθαμε σε επαφή και βοηθήσαμε έναν πραγματικό υπάλληλο μέσα σε ένα λεπτό. Το πρόβλημά μας ήταν ότι δεν μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε το American Netflix στην αρχή, αλλά η εξυπηρέτηση πελατών μπόρεσε να μας βοηθήσει να το διορθώσουμε σε χρόνο μηδέν. Εκτιμήσαμε επίσης το γεγονός ότι μιλούσαμε με ένα πραγματικό άτομο. Δεν λάβαμε αυτοματοποιημένες απαντήσεις από bot. Αυτό είναι ανακούφιση σε σύγκριση με την εξυπηρέτηση πελατών σε κάποια άλλα VPN.

Συμπέρασμα χρηστικότητα Surfshark

Με βάση τις εμπειρίες μας με το Surfshark, καταλήξαμε στα ακόλουθα συμπεράσματα:

 • Το Surfshark είναι ένα εξαιρετικά φιλικό προς το χρήστη VPN
 • Το λογισμικό της Surfshark είναι διαισθητικό και κατανοητό
 • Η δημιουργία και η διαχείριση ενός λογαριασμού είναι πολύ απλή
 • Η εγκατάσταση του λογισμικού της Surfshark είναι εύκολη
 • Η εξυπηρέτηση πελατών της Surfshark ανταποκρίνεται γρήγορα και επανδρώνεται από πραγματικούς ανθρώπους
 • Το Surfshark είναι ένας από τους φθηνότερους παρόχους VPN και προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών σε όλες τις συνδρομές τους

Δίκτυο διακομιστών Surfshark

Το Surfshark διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο διακομιστών: έχουν 1040 διακομιστές σε 61 χώρες και τοποθεσίες. Αυτό είναι πολύ βολικό για παράκαμψη γεωγραφικών μπλοκ. Στις περισσότερες χώρες, διαθέτουν πολλούς διακομιστές. Ειδικά οι διακομιστές των ΗΠΑ είναι πολυάριθμοι, πιθανότατα θα διασφαλίσουν ότι το Netflix συνεχίζει να λειτουργεί για αυτήν τη χώρα.

Επιπλέον, όλοι οι διακομιστές του Surfshark είναι φιλικοί στο P2P. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να επιλέξετε έναν ειδικό διακομιστή P2P εάν θέλετε να κατεβάσετε torrents, για παράδειγμα. Επιπλέον, το Surfshark σας δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης σε δύο διακομιστές VPN ταυτόχρονα (MultiHop). Τα δεδομένα σας θα σταλούν μέσω ενός, αλλά δύο διακομιστών VPN. Αυτό αυξάνει την ασφάλεια και την ανωνυμία σας στο διαδίκτυο. Δεν το υποστηρίζουν όλοι οι διακομιστές του Surfshark. Αντ ‘αυτού, υπάρχουν δεκατρείς προεπιλεγμένοι συνδυασμοί δύο διακομιστών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Τρία από αυτά έχουν διακομιστή ΗΠΑ ως διακομιστή εξόδου. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για την κατάργηση αποκλεισμού πολλού γεωγραφικού περιεχομένου, όπως η έκδοση του Netflix στις Η.Π.Α., ενώ είναι εξαιρετικά ασφαλής.

Αριθμός διακομιστών και τοποθεσιών

Το Surfshark διαθέτει 1040 διακομιστές σε 61 τοποθεσίες. Αυτές οι τοποθεσίες κατανέμονται στις ακόλουθες χώρες:

Γη
Αλβανία
Αυστραλία
Αυστρία
Βέλγιο
Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Βραζιλία
Βουλγαρία
Καναδάς
χιλή
Κροατία
Κόστα Ρίκα
Κροατία
Κύπρος
Τσεχική Δημοκρατία
Δανία
Εσθονία
Φινλανδία
Γαλλία
Γερμανία
Ελλάδα
Χονγκ Κονγκ
Ουγγαρία
Ισλανδία
Ινδία
Ινδονησία
Ιρλανδία
Ισραήλ
Ιταλία
Ιαπωνία
Καζακστάν
Λετονία
Λιβύη
Λουξεμβούργο
Μαλαισία
Μολδαβία
Ολλανδία
Νέα Ζηλανδία
Νιγηρία
Βόρεια Μακεδονία
Νορβηγία
Παραγουάη
Πολωνία
Πορτογαλία
Ρουμανία
Ρωσία
Σιγκαπούρη
Σερβία
Σιγκαπούρη
Σλοβακία
Σλοβενία
Νότια Αφρική
Νότια Κορέα
Ισπανία
Σουηδία
Ελβετία
Ταϊβάν
Ταϊλάνδη
Τουρκία
Ουκρανία
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ηνωμένο Βασίλειο
Ηνωμένες Πολιτείες
Βιετνάμ

Αποκλειστική διεύθυνση IP

Μέχρι στιγμής, το Surfshark δεν προσφέρει τη δυνατότητα να ζητήσει μια αποκλειστική διεύθυνση IP. Ωστόσο, συνήθως συνδέεστε στον ίδιο διακομιστή και στην ίδια διεύθυνση IP όταν επιλέγετε έναν συγκεκριμένο διακομιστή. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα: εάν ορίσετε την επιλογή «βέλτιστη τοποθεσία», είναι πιθανό να λαμβάνετε διαφορετικό διακομιστή κάθε φορά. Αυτό συμβαίνει επειδή το Surfshark εξετάζει την επισκεψιμότητα σε διάφορους διακομιστές και επιλέγει τον διακομιστή που λειτουργεί καλύτερα εκείνη τη στιγμή.

Ωστόσο, με μια πρόσφατη ενημέρωση, η Surfshark πρόσθεσε ορισμένους διακομιστές με μια «στατική» διεύθυνση IP. Αυτό σημαίνει ότι η διεύθυνση IP αυτών των διακομιστών θα είναι πάντα η ίδια. Αν και δεν θα συνιστούσαμε τη χρήση τους από αυτήν τη στιγμή, επειδή φαίνεται να είναι κοινόχρηστα και όχι αφοσιωμένα. Ωστόσο, θεωρητικά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους διακομιστές για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ιστότοπους και εφαρμογές που σας αποκλείουν εάν συνδεθείτε από διαφορετική διεύθυνση IP από ό, τι συνήθως, ενώ απολαμβάνετε κάποια πρόσθετη προστασία, λόγω της σήραγγας και της κρυπτογράφησης VPN του Surfshark. Ωστόσο, δεν έχουμε δοκιμάσει εάν αυτό λειτουργεί πραγματικά καλά, επομένως δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι αυτός είναι ένας βιώσιμος και καλός τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες.

Συμπέρασμα δίκτυο διακομιστών Surfshark

Αυτά είναι τα συμπεράσματα στα οποία καταλήξαμε σχετικά με το δίκτυο και τις τοποθεσίες διακομιστών του Surfshark:

 • Το Surfshark διαθέτει ένα εξαιρετικό δίκτυο διακομιστών 1040 διακομιστών σε 61 τοποθεσίες
 • Υπάρχει πλήθος αμερικανικών διακομιστών και όλοι φαίνεται να συνεργάζονται με το Netflix
 • Το Surfshark διαθέτει ειδικούς διακομιστές P2P, στους οποίους συνδέεστε αυτόματα
 • Είναι δυνατή η αποστολή των δεδομένων σας μέσω δύο διακομιστών VPN ταυτόχρονα

Οι επιλογές του Surfshark

Εκτός από τις τυπικές δυνατότητες, το Surfshark προσφέρει επίσης χρήσιμες επιπλέον δυνατότητες. Για παράδειγμα, το Surfshark διαθέτει έναν προαιρετικό διακόπτη kill, τη δυνατότητα σύνδεσης μέσω δύο διακομιστών VPN ταυτόχρονα (ονομάζουν αυτό το MultiHop), ένα Whitelister που σας επιτρέπει να επισκέπτεστε συγκεκριμένους ιστότοπους ή εφαρμογές χωρίς να περάσετε πρώτα από το VPN και ένα CleanWeb επιλογή που αποκλείει διαφημίσεις, προγράμματα παρακολούθησης και κακόβουλο λογισμικό. Επιπλέον, τόσο το Netflix όσο και τα torrents λειτουργούν καλά με το Surfshark.

MultiHop, Whitelister και CleanWeb

Στιγμιότυπο οθόνης Surfshark MultiHopΚαι τα τρία αυτά χαρακτηριστικά του Surfshark λειτούργησαν σωστά όταν τα δοκιμάσαμε. Το CleanWeb μπόρεσε να αποκλείσει διαφημίσεις που κατάφεραν να γλιστρήσουν ακόμη και μετά από τα κανονικά προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων. Η επιλογή MultiHop παρέχει κάποια πρόσθετη ασφάλεια, αλλά έχει αρνητικό αντίκτυπο στις ταχύτητες του διαδικτύου σας. Σε τελική ανάλυση, η επισκεψιμότητά σας πρέπει να περάσει από δύο διακομιστές VPN αντί για έναν. Το Whitelister για εφαρμογές και ιστότοπους σάς επιτρέπει να συνδέεστε σε συγκεκριμένες εφαρμογές και ιστότοπους που εμπιστεύεστε χρησιμοποιώντας τη δική σας διεύθυνση IP αντί για εκείνη του διακομιστή VPN. Αυτό θα μπορούσε σίγουρα να αποδειχθεί βολικό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Στιγμιότυπο οθόνης Surfshark CleanWeb Whitelister

Επιπλέον, το Surfshark πρόσθεσε πρόσφατα δύο νέες δυνατότητες: το HackLock και το BlindSearch. Το HackLock είναι μια επιλογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε που θα σας ειδοποιεί όταν το email ή οι κωδικοί πρόσβασής σας ενδέχεται να κινδυνεύουν να παραβιαστούν. Το BlindSearch είναι η απάντηση του Surfshark στην ανώνυμη μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo. Ωστόσο, τόσο το HackLock όσο και το BlindSearch βρίσκονται ακόμη στο Beta.

Στιγμιότυπο οθόνης Surfshark HackLock BlindSearch

Surfshark και Netflix

Το Surfshark στοχεύει να καταργήσει τον αποκλεισμό του Netflix για όλους τους χρήστες του. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, όλοι οι διακομιστές των ΗΠΑ φαίνεται να λειτουργούν με το Netflix. Εκτός από αυτό, το Surfshark σας επιτρέπει επίσης να έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενο άλλων τοπικών εκδόσεων του Netflix. Το Surfshark εστιάζει ενεργά στη διάθεση των βιβλιοθηκών των δεκαπέντε χωρών στους χρήστες τους. Αυτές οι χώρες είναι: Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Κάτω Χώρες, Ιταλία, Ινδία, Τουρκία, Βραζιλία, Σιγκαπούρη και Νορβηγία.

Εάν χρησιμοποιείτε διαφορετική τοποθεσία διακομιστή για να επισκεφθείτε το Netflix, θα σταλεί αυτόματα στην αμερικανική έκδοση του Netflix. Στον ιστότοπό του, το Surfshark αναφέρει ότι μπορείτε να τους ρωτήσετε για οποιαδήποτε βιβλιοθήκη Netflix στην οποία θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση, αλλά δεν περιλαμβάνεται στη λίστα τους. Ίσως να μπορούν να το ξεκλειδώσουν για εσάς.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να φτάσετε στο Netflix με αυτό το έξυπνο σύστημα, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το Surfshark. Η ζωντανή συνομιλία υποστήριξης πελατών λειτουργεί αποτελεσματικά και μπορεί συνήθως να βοηθήσει. Μπορεί να σας παρέχουν συμβουλές σχετικά με τον διακομιστή που θα επιλέξετε ή να προσπαθήσετε να επιλύσετε το ζήτημα από την πλευρά τους. Συνήθως, μπορούν να σας βοηθήσουν σε λίγα λεπτά. Εν ολίγοις, το Surfshark είναι πολύ κατάλληλο για streaming και Netflix.

Surfshark και torrents

Το Surfshark διαθέτει εξειδικευμένους διακομιστές P2P που σας κρατούν εξαιρετικά ασφαλείς κατά τη λήψη torrents. Δεν χρειάζεται να επιλέξετε χειροκίνητα αυτούς τους διακομιστές: ενεργοποιούνται αυτόματα όταν ανοίγετε ένα πρόγραμμα torrenting. Ο διακομιστής VPN θα αναγνωρίσει την κυκλοφορία P2P και θα σας συνδέσει με έναν διακομιστή P2P. Υποψιάζουμε ακόμη και ότι μπορεί να σας συνδέσει αυτόματα μέσω διακομιστών MultiHop. Αυτό σημαίνει πρόσθετη προστασία από αδιάκριτα μάτια.

Επιλογές Συμπέρασμα Surfshark

 • Το Surfshark προσφέρει διάφορες δυνατότητες που αποκλείουν διαφημίσεις, επιτρέπουν σε ιστότοπους στη λίστα επιτρεπόμενων και προσφέρουν αυξημένα επίπεδα ασφάλειας
 • Τόσο οι διακομιστές των ΗΠΑ όσο και οι διακομιστές άλλων χωρών συνεργάστηκαν με το Netflix
 • Μπορείτε να κατεβάσετε torrents με Surfshark με ασφάλεια και εύκολα
 • Το Surfshark για Linux δεν είναι τόσο καλό όσο η έκδοση των Windows

Συμπέρασμα – Η εμπειρία μας με το Surfshark

Πλεονεκτήματα
Μειονεκτήματα
Πολύ εύκολο στη χρήσηΤο λογισμικό διατίθεται μόνο στα Αγγλικά
Εύκολη εγκατάστασηΔεν υπάρχει επιλογή χειροκίνητης επιλογής διακομιστή
Διατίθενται μόνο ασφαλή πρωτόκολλα και δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφήςΗ διαφορά ταχύτητας μεταξύ διακομιστών μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη
Πολύ φθηνό
Το Netflix λειτουργεί σε όλες τις χώρες
Επιτρέπεται η λήψη torrents
Εξαιρετική ταχύτητα κατά την κανονική χρήση του Διαδικτύου
Χρήσιμες επιπλέον δυνατότητες όπως το AdBlocker και το Whitelister
Εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών

Σε ό, τι μας αφορά, το Surfshark είναι ένας εξαιρετικός πάροχος VPN που αντιστοιχεί στα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή VPN του σήμερα. Οι χαμηλές τιμές, το προσβάσιμο λογισμικό και οι χρήσιμες πρόσθετες δυνατότητες μας ώθησαν να τοποθετήσουμε το Surfshark στην κατάταξη μας.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me