ProtonVPN Review (2020) – Υψηλό επίπεδο ασφάλειας | VPNoverview.com

Contents

ProtonVPN Review (2020) – Υψηλό επίπεδο ασφάλειας

Το ProtonVPN είναι ένας σχετικά νέος πάροχος VPN από την Ελβετία. Προσφέρουν δωρεάν και επί πληρωμή έκδοση του λογισμικού τους και ανήκουν στην ProtonVPN AG. Αυτή η εταιρεία ξεκίνησε το ProtonMail το 2014. Το ProtonMail έγινε γρήγορα ο μεγαλύτερος ασφαλής πάροχος email στον κόσμο, θέτοντας το απόρρητο, την ανωνυμία και την κρυπτογράφηση πάνω από όλα. Το ProtonVPN διαδέχθηκε γρήγορα το ProtonMail. Το VPN αναπτύχθηκε για να προσφέρει στους πελάτες ασφαλείς συνδέσεις εκτός email. Αυτά τα δύο έργα – ProtonVPN και ProtonMail – μετατράπηκαν σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις προκειμένου να διατηρηθεί η ασφάλεια και το απόρρητο των πελατών της Proton.

Η ομάδα πίσω από το ProtonVPN εργάζεται συνεχώς για να κάνει μια αλλαγή στον κόσμο: εκπαιδεύουν δημοσιογράφους, εκπαιδεύουν το κοινό και αντιμετωπίζουν κυβερνήσεις. Εκτός αυτού, ξεκίνησαν μια συνεργασία με τη Mozilla το 2018. Δεδομένου ότι η έδρα τους βρίσκεται στη Γενεύη της Ελβετίας, δεν είναι υποχρεωμένοι να τηρούν αρχεία καταγραφής. Το ProtonVPN είναι διαθέσιμο για Windows, MacOS, iOS, Android και Linux και διαθέτει πολλές πρόσθετες επιλογές προσαρμογής. Εκτός από αυτό, είναι δυνατές πολλές διαφορετικές συνδρομές, ξεκινώντας από μια πολύ αξιοπρεπή δωρεάν έκδοση.

Προδιαγραφές ProtonVPN

 • Ταυτόχρονες συνδέσεις: 2-10
 • Χείμαρροι: +
 • Netflix: +
 • Λειτουργικά συστήματα: Windows, MacOS, iOS, Android, Linux
 • Πρωτόκολλα: IKEv2 / IPSec, OpenVPN
 • Πολιτική καταγραφής: Αρχεία σύνδεσης
 • Διακομιστές: 698 διακομιστές σε 40+ χώρες
 • Τιμή: Από 4,00 $ το μήνα
 • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων: 30 μέρες

Ταχύτητα – Πόσο γρήγορα είναι το ProtonVPN?

Πολλοί χρήστες θέλουν ένα γρήγορο VPN. Δεν θέλετε να περιμένετε ατελείωτα τη φόρτωση ενός βίντεο YouTube ή τη λήψη ενός αρχείου, απλώς και μόνο επειδή χρησιμοποιείτε μια ασφαλή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Η ροή, το παιχνίδι και η περιήγηση στον Ιστό πρέπει να είναι εύκολη και χωρίς καθυστερήσεις. Ένα VPN μπορεί δυνητικά να επιβραδύνει τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Εάν αυτό γίνει πολύ αισθητό, αυτό είναι ένα συγκεκριμένο μειονέκτημα της υπηρεσίας.

Για να ελέγξουμε εάν ένα VPN επιβραδύνει τη σύνδεσή σας (ή πιθανώς την κάνει γρηγορότερη), δοκιμάζουμε όλους τους παρόχους VPN που ελέγχουμε με την ταχύτητά τους. Παρακάτω θα δείτε διαφορετικές δοκιμές ταχύτητας που πραγματοποιήσαμε με το ProtonVPN. Δοκιμάσαμε επίσης την ταχύτητα του VPN κατά την καθημερινή χρήση. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε μια καλή και ολοκληρωμένη ιδέα για το αποτέλεσμα που θα μπορούσε να έχει το ProtonVPN στη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο.


Αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας ProtonVPN

Σε αυτήν την ενότητα θα βρείτε τα αποτελέσματα των δοκιμών ταχύτητας που έχουμε κατά τη δοκιμή του ProtonVPN. Όλες οι δοκιμές έγιναν χρησιμοποιώντας τη συμφωνία του ProtonVPN Plus χωρίς να ενεργοποιηθεί το Secure Core. Αυτή η ειδική υπηρεσία ανακατευθύνει τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο δύο φορές, γεγονός που επιβραδύνει περαιτέρω την ταχύτητά σας, άρα το αφήσαμε έξω από τις δοκιμές μας. Λάβετε υπόψη ότι αυτοί οι αριθμοί εξαρτώνται πάντα από την τοποθεσία σας, τον πάροχο διαδικτύου και την ώρα της ημέρας. Για αναφορά, προσθέσαμε μια δοκιμή ταχύτητας της απλής σύνδεσής μας στο Διαδίκτυο χωρίς τη χρήση VPN.

Ταχύτητα χωρίς VPN (speedtest.net):

Ταχύτητα χωρίς VPN

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του speedtest.net όταν δοκιμάσαμε τη δική μας σύνδεση στο Διαδίκτυο χωρίς τη χρήση VPN. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτήν τη δοκιμή για να συγκρίνουμε τα άλλα αποτελέσματα.

Ταχύτητα με έναν τοπικό διακομιστή (speedtest.net):

Ο διακομιστής Speedtest Ολλανδία

Αυτά είναι τα αποτελέσματα speedtest.net της σύνδεσής μας στο Διαδίκτυο όταν χρησιμοποιείτε διακομιστή ProtonVPN που είναι σχετικά κοντά μας. Σε σύγκριση με το πρώτο μας τεστ, το ping παρέμεινε ακριβώς το ίδιο. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι. Ταυτόχρονα, η ταχύτητα λήψης μειώθηκε περίπου κατά το ήμισυ, αλλά και η ταχύτητα μεταφόρτωσης παρέμεινε η ίδια. Φαίνεται ότι οι τοπικοί διακομιστές του ProtonVPN κάνουν πολύ καλή δουλειά.

Διακομιστής στις Ηνωμένες Πολιτείες (speedtest.net):

Speedtest Server ΗΠΑ

Αυτά είναι τα αποτελέσματα speedtest.net της σύνδεσής μας στο Διαδίκτυο κατά τη χρήση ενός διακομιστή ProtonVPN στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή τη φορά, το ping αυξήθηκε πολύ. Επιπλέον, απομένει μόνο το ένα δέκατο της ταχύτητας λήψης, παρόλο που η ταχύτητα μεταφόρτωσης είναι λίγο καλύτερη.

Συμπερασματικά: ενώ ο αμερικανικός διακομιστής φαίνεται να είναι αρκετά αργός, ο τοπικός διακομιστής είχε πολύ καλή απόδοση.

Ταχύτητα κατά την καθημερινή χρήση

Με αυτά τα αποτελέσματα των δοκιμών ταχύτητας, ήμασταν περίεργοι να μάθουμε πώς θα λειτουργούσε το ProtonVPN κατά τη διάρκεια της καθημερινής χρήσης. Κατά την περιήγηση, συναντήσαμε καθόλου καθυστερήσεις. Η λήψη torrents εξελίχθηκε εξίσου γρήγορα: μέσα σε δεκαπέντε λεπτά θα κάναμε λήψη ενός αρχείου με ευγενικό μέγεθος. Θα μπορούσαμε επίσης να παρακολουθήσουμε βίντεο στο YouTube όπως θα κάναμε κανονικά, αν και τα βίντεο χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για αποθήκευση. Το παιχνίδι ήταν επίσης εντάξει: η φόρτωση των σωστών σελίδων και των γραφικών μπορεί να είχε πάρει λίγο περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο, αλλά μετά από αυτό, το παιχνίδι λειτούργησε όπως θα έπρεπε. Η ροή και η παρακολούθηση του Netflix λειτούργησε επίσης, αλλά με ένα μειονέκτημα. Για να παρακολουθήσουμε το American Netflix, έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε έναν αμερικανικό διακομιστή. Αυτή η σύνδεση, για εμάς, είναι αρκετά αργή και είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις.

Συμπέρασμα ταχύτητα ProtonVPN

 • Οι δοκιμές ταχύτητας έδειξαν αξιοπρεπή αποτελέσματα, ειδικά όταν εργάζονταν με έναν τοπικό διακομιστή.
 • Ο αμερικανικός διακομιστής ήταν σημαντικά πιο αργός από τον τοπικό μας διακομιστή.
 • Η ταχύτητα του Διαδικτύου κατά την περιήγηση, τη ροή και τη λήψη ήταν καλή.
 • Η πρόσβαση στο American Netflix προκάλεσε καθυστερήσεις.

Ασφάλεια – Πόσο ασφαλές είναι το ProtonVPN?

Η ασφάλεια μπορεί να είναι απλώς η πιο σημαντική ποιότητα ενός VPN. Τα VPN είναι κυρίως γνωστά για την ικανότητά τους να προστατεύουν το απόρρητο και την ανωνυμία των χρηστών. Οι χρήστες χρησιμοποιούν VPN για να σερφάρετε στο Διαδίκτυο χωρίς να παρακολουθούνται ή να παρακολουθούνται. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ένα VPN το κάνει αυτό με επιτυχία, εξετάζουμε την ασφάλεια όλων των VPN που εξετάζουμε.

Σε αυτήν την ενότητα θα διαβάσετε τα πάντα για την ασφάλεια του ProtonVPN. Ποια πρωτόκολλα χρησιμοποιούν; Διαθέτουν πολιτική μη καταγραφής; Ένας διακόπτης kill; Ποιες προσωπικές πληροφορίες σας ζητούν; Αφού απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις, θα βγάλουμε την τελική μας απόφαση σχετικά με την ασφάλεια του ProtonVPN.

Πρωτόκολλα

Το ProtonVPN χρησιμοποιεί δύο διαφορετικά πρωτόκολλα για το δίκτυο διακομιστών VPN. Αυτά τα πρωτόκολλα βοηθούν στην κρυπτογράφηση των δεδομένων σας. Το ProtonVPN λειτουργεί επί του παρόντος με IKEv2 / IPSec και OpenVPN. Όταν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα-πελάτης ProtonVPN, μπορείτε να επιλέξετε μόνοι σας αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε UDP (τυπικό) ή TCP.

Οι δημιουργοί ProtonVPN αποφάσισαν να μην συνεργαστούν με διακομιστές που χρησιμοποιούν PTTP ή L2TP / IPSec. Αυτά τα πρωτόκολλα είναι φθηνότερα για συντήρηση, αλλά γενικά δεν είναι τόσο ασφαλή όσο, για παράδειγμα, το OpenVPN. Η ProtonVPN δεν θέλει να προσφέρει στους πελάτες της τίποτα άλλο παρά το καλύτερο. Επομένως, λειτουργούν μόνο με τα ασφαλέστερα πρωτόκολλα.

Καταγραφή και απόρρητο

Η πολιτική καταγραφής ενός VPN δηλώνει εάν ο πάροχος VPN συλλέγει και αποθηκεύει δεδομένα σχετικά με τη χρήση των πελατών τους στο Διαδίκτυο. Εάν συμβαίνει αυτό, επηρεάζει άμεσα το απόρρητό σας. Τα αποθηκευμένα δεδομένα θα μπορούσαν να κοινοποιηθούν σε τρίτους ή να κλαπούν από χάκερ. Ορισμένοι πάροχοι VPN υπόκεινται ακόμη και σε τοπικούς νόμους που τους αναγκάζουν να παραδώσουν πληροφορίες σε κυβερνήσεις.

Το ProtonVPN δεν χρειάζεται να ασχολείται με αυτούς τους νόμους. Η έδρα της ProtonVPN βρίσκεται στην Ελβετία, η οποία είναι γνωστή για τη νομοθεσία περί απορρήτου. Η χώρα δεν αποτελεί μέρος των 14 Eyes και εξαιρείται από τους πολλούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για αυτούς τους λόγους, η Ελβετία θεωρείται γενικά ως καλή τοποθεσία για έναν πάροχο VPN. Οι πάροχοι που βρίσκονται εκεί δεν απαιτείται να διατηρούν αρχεία καταγραφής των πελατών τους και δεν χρειάζεται να παραιτηθούν από δεδομένα πελατών.

Στον ιστότοπό τους, το ProtonVPN ισχυρίζεται ότι λειτουργεί με πολιτική μη καταγραφής. Δεν αποθηκεύονται πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεση ή τη δραστηριότητα περιήγησής σας. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά: Το ProtonVPN συλλέγει «αρχεία καταγραφής σύνδεσης». Αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για να διασφαλιστεί ότι ο λογαριασμός σας παραμένει ασφαλής και λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Για το σκοπό αυτό, αποθηκεύεται μια χρονική σήμανση της πιο πρόσφατης σύνδεσής σας. Αυτή η σφραγίδα αντικαθίσταται κάθε φορά που συνδέεστε. Δεν θα αποθηκευτούν πληροφορίες που να αποκαλύπτουν τίποτα σχετικά με την τοποθεσία σας, τον χρόνο που έχετε αφιερώσει στη σύνδεση VPN ή το μέρος από το οποίο έχετε συνδεθεί.

Αυτά τα αρχεία καταγραφής σύνδεσης είναι απαραίτητα για να διασφαλιστεί ότι δεν γίνεται κατάχρηση του λογαριασμού σας. Η χρονική σήμανση συνδέεται μόνο στον λογαριασμό σας και όχι στη διεύθυνση IP σας. Η τελευταία γνωστή σύνδεση θα αποθηκευτεί για όσο διάστημα ο λογαριασμός είναι ενεργός, εκτός εάν ο χρήστης ζητήσει τη διαγραφή των δεδομένων.

Ανοιχτή πηγή

Οι εφαρμογές ProtonVPN έγιναν πρόσφατα ανοιχτές πηγές, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι μπορούν να ρίξουν μια ματιά στα παρασκήνια και επομένως να ελέγξουν την τεχνολογία πίσω από την εφαρμογή. Με αυτόν τον τρόπο, ο καθένας μπορεί να διερευνήσει εάν οι ισχυρισμοί που κάνει η εταιρεία είναι σωστοί. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία δεν μπορεί να κρύψει τίποτα. Προσκαλούν ειδικούς να ρίξουν μια ματιά και να δημοσιεύσουν τα ευρήματά τους. Με αυτόν τον τρόπο το ProtonVPN δείχνει ότι κάνουν ό, τι λένε ότι κάνουν.

Σκοτώστε το διακόπτη

Το ProtonVPN διαθέτει ενσωματωμένο διακόπτη kill. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις στον πίνακα ελέγχου του VPN. Ένας ενεργοποιημένος διακόπτης θανάτωσης διασφαλίζει ότι δεν διατρέχετε κίνδυνο εάν η σύνδεσή σας VPN χαθεί προσωρινά: όλη η κίνηση στο Διαδίκτυο αποκλείεται αυτόματα, ώστε να μην μπορεί ποτέ να εντοπιστεί ξανά σε εσάς.

Εκτός από το διακόπτη kill, το ProtonVPN διαθέτει επίσης μια «δυνατότητα συνεχούς ενεργοποίησης VPN». Αυτή η επιλογή σάς συνδέει αυτόματα με έναν άλλο διακομιστή όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα σύνδεσης. Με αυτόν τον τρόπο είστε πάντα συνδεδεμένοι, αλλά εξακολουθείτε να προστατεύεστε συνεχώς.

Τι πληροφορίες χρειάζεται το ProtonVPN?

Για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο ProtonVPN, πρέπει να μοιραστείτε ορισμένα δεδομένα μαζί τους. Αυτό αφορά κυρίως τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πληρωμής σας. Για να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν έκδοση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισαγάγετε μια διεύθυνση email. Η σελίδα πληρωμής δηλώνει ότι αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν κοινοποιείται ποτέ σε τρίτους και χρησιμοποιείται μόνο για ερωτήσεις, επικοινωνία και ανάκτηση που σχετίζονται με λογαριασμό. Φυσικά, θα μπορούσατε εύκολα να δημιουργήσετε μια ανώνυμη διεύθυνση email που δεν μπορεί να εντοπιστεί πίσω σας (για παράδειγμα με το ProtonMail).

Για κάθε συνδρομή ProtonVPN επί πληρωμή, πρέπει να εισαγάγετε τα στοιχεία πληρωμής. Όταν πληρώνετε με PayPal ή πιστωτική κάρτα, θα πρέπει να χωρίσετε ορισμένα από τα προσωπικά σας στοιχεία. Υπάρχουν, ωστόσο, ανώνυμες επιλογές. Θα επιστρέψουμε σε αυτό αργότερα.

Συμπέρασμα ασφάλεια ProtonVPN

 • Το ProtonVPN χρησιμοποιεί μόνο τα ασφαλέστερα και καλύτερα κρυπτογραφημένα πρωτόκολλα.
 • Πολιτική καταγραφής: μόνο αρχεία καταγραφής σύνδεσης, τα οποία αποτελούνται από μια σφραγίδα ώρας για την τελευταία σύνδεσή σας.
 • Οι εφαρμογές ProtonVPN είναι ανοιχτού κώδικα.
 • Το ProtonVPN διαθέτει έναν ενσωματωμένο διακόπτη kill και μια επιλογή αυτόματης εναλλαγής διακομιστών όταν διακόπτεται η σύνδεση.
 • Για τη δημιουργία λογαριασμού, το ProtonVPN χρειάζεται τη διεύθυνση email και τα στοιχεία πληρωμής σας.

Ευχρηστία – Πόσο φιλικό προς το χρήστη είναι το ProtonVPN?

Ένα VPN εκτελείται στο παρασκήνιο της συσκευής σας. Χωρίς μεγάλη παρέμβαση εκ μέρους σας, παρέχει μια ασφαλή και ανώνυμη εμπειρία στο Διαδίκτυο. Επομένως, είναι σημαντικό ένα VPN να λειτουργεί εύκολα και φιλικό προς τον χρήστη. Εάν η εγκατάσταση και η ρύθμιση του VPN προχωρήσει γρήγορα, θα μπορείτε να ξεκινήσετε νωρίτερα. Μια καλή ομάδα υποστήριξης και μια χαμηλή τιμή βοηθούν επίσης στην ευχρηστία ενός VPN. Για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε αυτήν την ενότητα για να εξετάσουμε τη γενική ευχρηστία του ProtonVPN. Εξετάσαμε τον ιστότοπό τους, τη διαδικασία εγκατάστασης, το λογισμικό, την τιμή και την εξυπηρέτηση πελατών και δώσαμε τη γνώμη μας για το καθένα.

Ο ιστότοπος ProtonVPN

Η αρχική σελίδα του ιστότοπου ProtonVPN φαίνεται καλή και είναι εύκολη στην πλοήγηση. Αμέσως, βλέπετε έναν σύνδεσμο που οδηγεί απευθείας στη σελίδα πληρωμής με τις διαφορετικές συνδρομές ProtonVPN. Μετακινηθείτε προς τα κάτω, θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες λειτουργίες του ProtonVPN και τα οφέλη ενός VPN γενικά. Η αρχική σελίδα μοιράζεται επίσης tweets από χρήστες που μιλούν για τις εμπειρίες τους.

Η επάνω γραμμή σάς επιτρέπει να πλοηγηθείτε στις διάφορες σελίδες του ιστότοπου: πληροφορίες, δυνατότητες, τιμές, ιστολόγιο και υποστήριξη. Παρέχεται επίσης κουμπί σύνδεσης και απευθείας σύνδεσμοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ProtonVPN. Ο ιστότοπος είναι διαθέσιμος μόνο στα Αγγλικά.

Ιστοσελίδα ProtonVPN

Εάν κάνετε κλικ σε ένα από τα δύο Αποκτήστε το ProtonVPN τώρα ή Τιμολόγηση, θα μεταφερθείτε στη σελίδα συνδρομών, όπου μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικές συνδρομές ProtonVPN. Επιλέγοντας ένα θα μεταφερθείτε αυτόματα στη σελίδα πληρωμής, όπου μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας.

Εν ολίγοις: η πλοήγηση στον ιστότοπο είναι πολύ εύκολη, ενώ παρέχει επίσης πολλές πληροφορίες σχετικά με το ProtonVPN και τα VPN γενικά.

Εγκατάσταση του ProtonVPN

Για να χρησιμοποιήσετε το ProtonVPN, θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό. Για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, θα πρέπει να παράσχετε ορισμένες πληροφορίες, ιδίως το e-mail σας (αν και αυτό μπορεί να γίνει ανώνυμα μέσω του ProtonMail) και τα στοιχεία πληρωμής. Πρέπει επίσης να σκεφτείτε ένα όνομα λογαριασμού και έναν κωδικό πρόσβασης. Μόλις αγοράσετε τον λογαριασμό σας, ήρθε η ώρα να κάνετε λήψη του λογισμικού πελάτη ProtonVPN. Αυτή η σελίδα είναι εύκολο να βρεθεί όταν μόλις δημιουργήσατε έναν λογαριασμό, αλλά είναι κάπως κρυμμένο διαφορετικά. Για να το βρείτε, μετακινηθείτε μέχρι το κάτω μέρος του ιστότοπου και κάντε κλικ στο Κατεβάστε στην κάτω αριστερή γωνία.

Σελίδα λήψης ιστότοπου ProtonVPN

Μπορείτε να κατεβάσετε τον πίνακα ελέγχου για Windows, MacOS και Linux. Εκτός από αυτό, η σελίδα λήψης θα σας παρέχει συνδέσμους προς τις εφαρμογές Google Play και App Store. Πραγματοποιήσαμε λήψη του προγράμματος-πελάτη για Windows και αυτή είναι η διαδικασία που θα αξιολογήσουμε και θα συζητήσουμε εδώ.

Αφού κάνετε κλικ Λήψη για Windows, ανοίξαμε το ληφθέν αρχείο.

Οθόνη λήψης ProtonVPN

Η οθόνη που εμφανίστηκε ήταν αυτονόητη: ακολουθήστε τις οδηγίες και εγκαταστήστε το ProtonVPN. Το μόνο πράγμα που έπρεπε να κάνουμε ήταν να δώσουμε στο πρόγραμμα άδεια για χρήση στη συσκευή μας.

Σύνδεση πίνακα ελέγχου ProtonVPN

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, η οποία δεν θα διαρκέσει περισσότερο από ένα λεπτό, το λογισμικό ξεκινά από μόνο του και εμφανίζεται ένας πίνακας ελέγχου. Εδώ μπορείτε να συνδεθείτε με τα στοιχεία του λογαριασμού σας.

Εν ολίγοις, η διαδικασία εγκατάστασης είναι εύκολη, αν και η σελίδα λήψης είναι κάπως δύσκολο να βρεθεί εάν έχετε ήδη λογαριασμό και απλά πρέπει να αποκτήσετε το λογισμικό.

Εμφάνιση και ευκολία χρήσης του ProtonVPN

Το λογισμικό του ProtonVPN είναι εύκολο στην πλοήγηση και είναι ωραίο στα μάτια, αλλά και λίγο απασχολημένο. Ο πίνακας ελέγχου περιέχει μια λίστα χωρών στο πλάι της οθόνης, συμπεριλαμβανομένης μιας γραμμής αναζήτησης και της επιλογής ενεργοποίησης του ειδικού ασφαλούς πυρήνα του ProtonVPN (για χρήστες με ProtonVPN Plus ή Visionary). Αυτή η επιλογή παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας. Υπάρχει επίσης ένα κουμπί γρήγορης σύνδεσης, το οποίο επιλέγει αυτόματα τον πιο γρήγορο ή πλησιέστερο διακομιστή εκείνη τη στιγμή και σας συνδέει με αυτόν. Εκτός από την καρτέλα που περιέχει τις τοποθεσίες διακομιστή, υπάρχει επίσης μια καρτέλα που ονομάζεται “Προφίλ”. Εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε προσωπικά προφίλ με τις δικές σας προτιμήσεις, είτε πρόκειται για συγκεκριμένη χώρα, διακομιστή ή πρωτόκολλο. Η διεύθυνση IP σας εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης και θα αλλάξει σε IP ProtonVPN μόλις συνδεθείτε.

Το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης καταλαμβάνεται από έναν παγκόσμιο χάρτη. Τα τρίγωνα στο χάρτη αντιπροσωπεύουν τις διαφορετικές τοποθεσίες διακομιστή από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Στο κάτω μέρος της οθόνης μπορείτε να παρακολουθήσετε πόσα έχετε κατεβάσει και ανεβάσει κατά τη διάρκεια της τρέχουσας συνεδρίας σας, πόσο γρήγορα είναι η σύνδεσή σας και πόσο διαρκεί η περίοδος σύνδεσης μέχρι το σημείο αυτό. Η εμφάνιση του χάρτη είναι πολύ ελκυστική. Συνολικά, η εμφάνιση ολόκληρου του ταμπλό είναι επαγγελματική και ευχάριστη.

Πίνακας ελέγχου ProtonVPN

Το ProtonVPN έχει πολλές επιλογές. Πολλά είναι άμεσα διαθέσιμα στην κύρια οθόνη. Τα υπόλοιπα βρίσκονται στις ρυθμίσεις. Παω σε Σχετικά με για να βρείτε πληροφορίες σχετικά με την έκδοση του λογισμικού που διαθέτετε. Υπό λογαριασμός θα μπορείτε να κάνετε αλλαγές στον λογαριασμό σας και στο πρόγραμμα συνδρομών. Προφίλ σας δείχνει τα διαφορετικά προφίλ που δημιουργήσατε.

Υπό Ρυθμίσεις μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο και το πότε ξεκινά το πρόγραμμα και αν εμφανίζονται ειδοποιήσεις στην οθόνη. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα πρωτόκολλο, να επιλέξετε να συνδεθείτε αυτόματα ή να ενεργοποιήσετε τη Γρήγορη σύνδεση. μεταβείτε στο Προχωρημένος καρτέλα για να βρείτε το διακόπτη kill, την προστασία διαρροών DNS και το split tunneling.

Το πλεονέκτημα του λογισμικού ProtonVPN είναι ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πολλές επιλογές με ένα μόνο κλικ. Μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε την εμπειρία σας. Αυτό είναι χρήσιμο για άτομα με εμπειρία με VPN, αλλά μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για αρχάριους.

Τιμολόγηση και τρόποι πληρωμής

Το ProtonVPN έχει τέσσερις διαφορετικές συνδρομές VPN. Ανάλογα με τη συνδρομή της επιλογής σας, θα διατίθενται διαφορετικά χαρακτηριστικά.

ο δωρεάν έκδοση του ProtonVPN δεν κοστίζει τίποτα και σας δίνει πρόσβαση σε διακομιστές σε τρεις διαφορετικές χώρες (Ολλανδία, ΗΠΑ και Ιαπωνία). Αυτή η έκδοση λειτουργεί μόνο για μία συσκευή ανά λογαριασμό κάθε φορά. Δεν υπάρχει όριο ταχύτητας, αλλά ο μικρός αριθμός διαθέσιμων διακομιστών θα επηρεάσει την ταχύτητα του διαδικτύου σας. Όσο περισσότερα άτομα χρησιμοποιούν τον ίδιο διακομιστή, τόσο πιο αργός γίνεται. Ως αποτέλεσμα, η ταχύτητά σας μπορεί να είναι πολύ χαμηλότερη από τη συνηθισμένη. Το ProtonVPN Free δεν έχει όριο δεδομένων, επομένως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επ ‘αόριστον. Ωστόσο, το ProtonVPN Free δεν σας παρέχει πρόσβαση στο λογισμικό Secure Core και δεν υποστηρίζει ροή, torrents ή Tor.

Η φθηνότερη πληρωμένη επιλογή για το ProtonVPN καλείται Βασικός. Εάν επιλέξετε ένα ετήσιο συμβόλαιο αντί να επιλέξετε μηνιαίες πληρωμές, λαμβάνετε ακόμη και έκπτωση 20% στη συνδρομή σας, και αυτό ισχύει για όλες τις συνδρομές του ProtonVPN. Η υπηρεσία Basic ProtonVPN σάς παρέχει πρόσβαση σε όλες τις τοποθεσίες του διακομιστή, σας επιτρέπει να προστατεύετε δύο συσκευές ανά πάσα στιγμή και να σας προστατεύει κατά τη χρήση του P2P.

ο Πακέτο ProtonVPN Plus είναι ελαφρώς πιο ακριβό από τη βασική επιλογή και περιλαμβάνει τα πάντα από αυτό το πακέτο και πολλά άλλα: υποστήριξη για Tor και streaming, διακομιστές Plus και Secure Core. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη συνδρομή σε έως και πέντε συσκευές ταυτόχρονα.

Εάν θέλετε το πλήρες πακέτο, ProtonVPN Visionary είναι η συμφωνία για εσάς. Αυτό σας δίνει όλα τα πλεονεκτήματα του Plus, την πρόσβαση για δέκα συσκευές ανά πάσα στιγμή και το ProtonMail Visionary. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εκπληκτικό email που προσανατολίζεται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής καθώς και το VPN του Proton.

Τιμές ProtonVPN

Ανάλογα με τον τύπο της συνδρομής που θέλετε, υπάρχει πιθανώς μια επιλογή για εσάς στο ProtonVPN. Ένα από τα πλεονεκτήματα του ProtonVPN είναι ότι προσφέρουν ένα πολύ αξιοπρεπές δωρεάν VPN. Επιπλέον, οι συνδρομές επί πληρωμή έχουν καλή τιμή.

Το ProtonVPN δέχεται τους ακόλουθους τρόπους πληρωμής:

 • Visa, Mastercard
 • PayPal
 • Bitcoin
 • Μετρητά

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές επιλογές πληρωμής στο ProtonVPN. Μπορείτε να πληρώσετε ανώνυμα, για παράδειγμα χρησιμοποιώντας το Bitcoin. Μπορείτε επίσης να πληρώσετε σε μετρητά, αρκεί να έχετε λογαριασμό ProtonVPN. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό στον ιστότοπο του ProtonVPN. Εάν πληρώνετε χρησιμοποιώντας PayPal ή πιστωτική κάρτα, πρέπει να παρέχετε ορισμένα προσωπικά στοιχεία. Ωστόσο, το ProtonVPN λειτουργεί με ασφαλείς κρυπτογραφημένες πληρωμές SSL, επομένως, εκτός από τα δεδομένα σας που αποστέλλονται στο ProtonVPN για πληρωμή, η ασφάλειά σας δεν διακυβεύεται.

Όλες οι συνδρομές ProtonVPN επί πληρωμή έχουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών: εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την υπηρεσία τους, απλώς στείλτε τους μήνυμα και θα σας επιστρέψουν τα χρήματά σας. Υπάρχει, ωστόσο, μια δευτερεύουσα σημείωση σε αυτό: εάν έχετε πληρώσει ανώνυμα, είναι πολύ πιο δύσκολο για τον πάροχο να επιστρέψει τα χρήματά σας.

Εξυπηρέτηση πελατών

Υπάρχει μια εκτεταμένη συχνή ερώτηση στον ιστότοπο του ProtonVPN που παρέχει απαντήσεις σε κάθε είδους ερωτήσεις. Αυτό το αποκαλούν «βάση γνώσεων» και θα το βρείτε στην Υποστήριξη. Εάν η ερώτησή σας δεν παρατίθεται ή η απάντηση δεν έχει λύσει το πρόβλημά σας, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης του ProtonVPN. Υπάρχει ένας σύνδεσμος στο κάτω μέρος της σελίδας υποστήριξης που θα σας ανακατευθύνει σε μια φόρμα επικοινωνίας. Εισαγάγετε το λειτουργικό σας σύστημα, το όνομα χρήστη και τη διεύθυνση email και εξηγήστε το πρόβλημά σας. Η ομάδα υποστήριξης θα επικοινωνήσει μαζί σας μέσω email εντός μίας ή δύο εργάσιμων ημερών.

Όταν παρουσιάσαμε ένα πρόβλημα στην ομάδα, λάβαμε μια απάντηση μέσα σε μια μέρα. Η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας έδωσε εξηγήσεις, μας έστειλε έναν σύνδεσμο σε μια σελίδα από τις συχνές ερωτήσεις τους και μας ζήτησε περισσότερες πληροφορίες. Αφού απαντήσαμε, μας προσφέρθηκαν διάφορες λύσεις. Αυτό που μπορούμε να αφαιρέσουμε από αυτό είναι ότι η ομάδα υποστήριξης είναι πολύ εμπεριστατωμένη: προσπαθούν να μάθουν ακριβώς τι προκαλεί το πρόβλημά σας και κάνουν ό, τι μπορούν για να το λύσουν. Εκτός από το γεγονός ότι μπορεί να χρειαστεί λίγη ώρα για να ανταποκριθεί το ProtonVPN, αυτή ήταν μια σχετικά καλή εμπειρία. Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να βελτιωθεί θα ήταν εάν το ProtonVPN εισήγαγε μια υπηρεσία ζωντανής συνομιλίας.

Συμπέρασμα χρηστικότητα ProtonVPN

 • Ο ιστότοπος ProtonVPN περιέχει πολλές πληροφορίες, αλλά είναι εύκολο να πλοηγηθείτε.
 • Η διαδικασία εγκατάστασης του ProtonVPN είναι γρήγορη και εύλογα εύκολη.
 • Το λογισμικό ProtonVPN έχει πολλές επιλογές, κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο για αρχάριους.
 • Το ProtonVPN διαθέτει δωρεάν έκδοση με περιορισμένους διακομιστές.
 • Η επιλογή μιας ετήσιας συνδρομής σας προσφέρει έκπτωση 20%.
 • Το ProtonVPN υποστηρίζει διάφορους τρόπους πληρωμής, συμπεριλαμβανομένων ανώνυμων τρόπων.
 • Η εξυπηρέτηση πελατών είναι πολύ χρήσιμη, αλλά λειτουργεί μόνο μέσω φορμών και email.

Δίκτυο διακομιστή ProtonVPN

Ένα ευρύ και λειτουργικό δίκτυο διακομιστών είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα οποιουδήποτε παρόχου VPN για πολλούς λόγους. Πρώτα απ ‘όλα, ένα ευρύ δίκτυο είναι χρήσιμο εάν θέλετε να αποφύγετε το γεωγραφικό αποκλεισμό. Όσο περισσότερες τοποθεσίες διακομιστή έχει ένας πάροχος, τόσο πιθανότερο είναι η χώρα που χρειάζεστε να είναι μεταξύ αυτών. Αυτό ισχύει για την παρακολούθηση του American Netflix εκτός των ΗΠΑ, αλλά και αν θέλετε να διαβάσετε μια συγκεκριμένη διαδικτυακή εφημερίδα που δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτήν την ενότητα θα διερευνήσουμε τους διαφορετικούς διακομιστές και τις τοποθεσίες διακομιστών που προσφέρει το ProtonVPN. Θα συζητήσουμε επίσης εάν είναι δυνατόν να ζητήσετε μια αποκλειστική διεύθυνση IP.

Αριθμός διακομιστών και τοποθεσιών

Τη στιγμή της σύνταξης, το ProtonVPN διαθέτει σχεδόν 700 διακομιστές σε περισσότερες από 40 χώρες. Οι διαφορετικές τοποθεσίες διακομιστή παρατίθενται παρακάτω:

 • Αυστραλία
 • Αυστρία
 • Βέλγιο
 • Βραζιλία
 • Βουλγαρία
 • Καναδάς
 • Κόστα Ρίκα
 • Τσεχική Δημοκρατία
 • Δανία
 • Εσθονία
 • Φινλανδία
 • Γαλλία
 • Ελλάδα
 • Γερμανία
 • Χονγκ Κονγκ
 • Ινδία
 • Ιρλανδία
 • Ισραήλ
 • Ιαπωνία
 • Ιταλία
 • Λετονία
 • Λιθουανία
 • Λουξεμβούργο
 • Μολδαβία
 • Ολλανδία
 • Νέα Ζηλανδία
 • Νορβηγία
 • Πορτογαλία
 • Ρουμανία
 • Ρωσία
 • Σερβία
 • Σιγκαπούρη
 • Ισπανία
 • Νότια Αφρική
 • Νότια Κορέα
 • Σουηδία
 • Ελβετία
 • Ταϊβάν
 • Ουκρανία
 • Ηνωμένο Βασίλειο
 • Ηνωμένες Πολιτείες

Το ProtonVPN εργάζεται συνεχώς στο δίκτυο διακομιστών τους, πράγμα που σημαίνει ότι οι διαθέσιμες χώρες και οι διακομιστές αλλάζουν συνεχώς. Επισκεφτείτε τον ιστότοπό τους για μια ενημερωμένη λίστα τοποθεσιών.

Όλοι οι διακομιστές του ProtonVPN ανήκουν και αφιερώνονται στον πάροχο, αλλά δεν είναι όλοι διαθέσιμοι σε κάθε χρήστη. Ο αριθμός των διακομιστών στους οποίους έχετε πρόσβαση εξαρτάται εν μέρει από τη συνδρομή σας. Με το δωρεάν έκδοση του ProtonVPN έχετε πρόσβαση μόνο σε συγκεκριμένους δωρεάν διακομιστές στην Ιαπωνία, τις Κάτω Χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι συνδρομές Basic, Plus και Visionary έχουν πρόσβαση σε όλες τις τοποθεσίες διακομιστή.

Το ProtonVPN προσφέρει επίσης ειδικούς διακομιστές για P2P (στην Ελβετία, τις Κάτω Χώρες, τη Σιγκαπούρη και τη Σουηδία) και διακομιστές που υποστηρίζουν διπλή χρήση με Βραχώδης κορυφή (στο Χονγκ Κονγκ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελβετία).

Τέλος, η χρήση τοποθεσιών διακομιστή στη λειτουργία Secure Core λειτουργεί ελαφρώς διαφορετικά. ο Ασφαλής πυρήνας Οι διακομιστές προσθέτουν ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας στη σύνδεσή σας δημιουργώντας ένα διπλό τούνελ. Αυτό σημαίνει ότι θα συνδεθείτε στην τοποθεσία διακομιστή της επιλογής σας μέσω ενός διακομιστή Secure Core είτε στην Ελβετία, στην Ισλανδία ή στη Σουηδία. Αυτές είναι οι επιλογές διακομιστή που προσφέρει η Secure Core:

Διακομιστής Secure Core
Τοποθεσίες διακομιστή
ΙσλανδίαΒέλγιο, Βραζιλία, Καναδάς, Κόστα Ρίκα, Γερμανία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρωσία, Ισπανία, Ηνωμένες Πολιτείες
ΣουηδίαΕσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία, Ρωσία, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ταϊβάν
ΕλβετίαΑυστραλία, Αυστρία, Βουλγαρία, Καναδάς, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Ελλάδα, Ινδία, Ιταλία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες

Αποκλειστική διεύθυνση IP

Προς το παρόν, το ProtonVPN δεν προσφέρει αποκλειστικές διευθύνσεις IP. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο διακομιστές που είναι διαθέσιμοι και σε άλλους πελάτες. Με άλλα λόγια, μοιράζεστε μια διεύθυνση IP με πολλά άτομα. Η κοινή χρήση διευθύνσεων IP με άλλους χρησιμοποιώντας το ίδιο VPN είναι καλύτερη για την προσωπική σας ασφάλεια και το απόρρητο: εάν όλοι χρησιμοποιούν την ίδια IP, ειδικά αν όλα τα δεδομένα σε αυτό είναι κρυπτογραφημένα, είναι πιο δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να εντοπιστεί η διαδικτυακή κίνηση σε ένα άτομο . Για το λόγο αυτό, το ProtonVPN έχει μόνο δυναμικές, κοινόχρηστες διευθύνσεις IP.

Συμπέρασμα δίκτυο διακομιστή ProtonVPN

 • Το ProtonVPN διαθέτει σχεδόν 700 διακομιστές σε περισσότερες από 40 χώρες.
 • Ο αριθμός των διακομιστών και της τοποθεσίας στον οποίο έχετε πρόσβαση εξαρτάται εν μέρει από τη συνδρομή σας (δωρεάν έναντι premium).
 • Το ProtonVPN δεν προσφέρει αποκλειστικές διευθύνσεις IP.

Οι επιλογές του ProtonVPN

Εκτός από τις διαθέσιμες επιλογές στο λογισμικό, όπως συζητήσαμε στην ενότητα φιλικότητα προς το χρήστη, το ProtonVPN διαθέτει και πολλές άλλες λειτουργίες. Με το ProtonVPN, έχετε (περιορισμένη) πρόσβαση στο Netflix και μπορείτε να κατεβάσετε torrents ανώνυμα χρησιμοποιώντας έναν από τους ειδικούς διακομιστές τους. Σε αυτήν την ενότητα θα σας πούμε περισσότερα για καθεμία από αυτές τις επιλογές, καθώς και για τον ασφαλή πυρήνα του ProtonVPN.

ProtonVPN και Netflix

Μια ερώτηση που τίθεται συχνά για οποιοδήποτε VPN είναι αν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθήσετε το Netflix. Το Netflix προσπαθεί να αποκλείσει την πρόσβαση VPN στα περιεχόμενά τους προκειμένου να παραμείνει σε συμμόρφωση με τις ρήτρες γεω-περιορισμού στα συμβόλαιά τους. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά VPN που συνεχίζουν τον αγώνα και προσπαθούν να ξεπεράσουν αυτά τα μπλοκ. Το ProtonVPN προσπαθεί επίσης να διατηρήσει το Netflix αποτελεσματικό για τους χρήστες του, με μικτά αποτελέσματα.

Το ProtonVPN δηλώνει στις Συνήθεις Ερωτήσεις του ότι δεν θέλει να ενθαρρύνει την παραβίαση των νόμων και των δηλώσεων περί πνευματικών δικαιωμάτων, όπως προτείνονται από το Netflix. Ωστόσο, πιστεύουν ότι το Netflix δεν πρέπει να απαγορεύει τη χρήση VPN, επειδή ένα VPN προσφέρει ασφάλεια και απόρρητο. Το ProtonVPN θέλει οι χρήστες να μπορούν να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το Netflix χωρίς να το χρησιμοποιούν απαραίτητα για την αποφυγή γεωγραφικών αποκλεισμών.

Ανεξάρτητα, είναι δυνατό να παρακολουθήσετε αμερικανικό Netflix από χώρες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών όταν χρησιμοποιείτε το ProtonVPN. Αφού συνδεθήκαμε με έναν αμερικανικό διακομιστή, θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε σειρές όπως το The Office US, οι οποίες κανονικά δεν θα ήταν διαθέσιμοι σε εμάς. Η φόρτωση χρειάστηκε λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο, αλλά αυτό έχει νόημα επειδή δοκιμάζουμε τα VPN μας στην Ολλανδία. Με το Proton μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην αμερικανική, βρετανική και γερμανική έκδοση του Netflix.

ProtonVPN και torrents

Η λήψη torrents με το ProtonVPN είναι γρήγορη και εύκολη. Καταφέραμε να κατεβάσουμε ένα αρχείο με ευγενικό μέγεθος σε χρόνο μηδέν. Κατά τη λήψη, θα μπορούσαμε να περιηγηθούμε στον Ιστό χωρίς σημαντικές καθυστερήσεις. Χρησιμοποιήσαμε έναν από τους αποκλειστικούς διακομιστές P2P της ProtonVPN για αυτό, κάτι που είναι απαραίτητο. Εάν πρόκειται να κατεβάσετε κάτι χρησιμοποιώντας το ProtonVPN και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η σύνδεσή σας είναι ασφαλής, χρησιμοποιήστε πάντα έναν από αυτούς τους διακομιστές P2P, διαφορετικά δεν θα προστατεύεστε.

Ασφαλής πυρήνας

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ProtonVPN είναι το δίκτυο Secure Core. Με το Secure Core, προσφέρουν στους χρήστες τους ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια. Το Secure Core δημιουργεί μια διπλή σήραγγα VPN που διατηρεί την σύνδεση ασφαλή από επιθέσεις μέσω δικτύου. Το Secure Core ανακατευθύνει την κυκλοφορία σας στο Διαδίκτυο σε διαφορετικούς διακομιστές πριν φύγει από το δίκτυο ProtonVPN. Οι αποκλειστικοί διακομιστές Secure Core που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό εδρεύουν στην Ελβετία, την Ισλανδία και τη Σουηδία, όπου έχουν δημιουργηθεί κέντρα δεδομένων ProtonVPN.

Το Secure Core διατίθεται για ProtonVPN Plus και Visionary και μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί χειροκίνητα. Επιπλέον, όπως περιγράφεται στην επικεφαλίδα «Δίκτυο διακομιστή», μπορείτε να επιλέξετε σε ποιον διακομιστή Secure Core θέλετε να στείλετε δεδομένα, ανάλογα με την τοποθεσία του διακομιστή εξόδου.

Επιλογές συμπερασμάτων ProtonVPN

 • Δυνατότητα παρακολούθησης του American Netflix, αν και η φόρτωση μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από το συνηθισμένο, ανάλογα με την τοποθεσία σας.
 • Το ProtonVPN διαθέτει συγκεκριμένους διακομιστές P2P που σας επιτρέπουν να κάνετε ασφαλή λήψη torrents.
 • Το Secure Core της ProtonVPN προσφέρει επιπλέον προστασία.

Συμπέρασμα – Η εμπειρία μας με το ProtonVPN

Πλεονεκτήματα
Μειονεκτήματα
Εύκολη εγκατάστασηΗ ομάδα υποστήριξης διατίθεται μόνο μέσω φόρμας επικοινωνίας
Η πλοήγηση στον ιστότοπο είναι εύκοληΟι πολλές επιλογές μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση στους αρχάριους
Πολλές επιλογές
Ισχυρή κρυπτογράφηση
Πρόσβαση στο Netflix
Σε καλή τιμή
Ασφαλής πυρήνας για επιπλέον ασφάλεια

Το ProtonVPN έχει ήδη δημιουργήσει μια ισχυρή φήμη. Διαχειρίζονται την ασφάλεια των διακομιστών τους πολύ καλά και προσφέρουν πολλές επιλογές για να το βελτιώσουν ακόμη περισσότερο. Το Secure Core διασφαλίζει ότι οι premium χρήστες έχουν τη δυνατότητα να προστατευθούν χρησιμοποιώντας μια διπλή σήραγγα VPN. Επιπλέον, το VPN έχει καλή τιμή, λειτουργεί με το Netflix και τις λήψεις και έχει ωραία εμφάνιση. Οι τοπικοί διακομιστές μας έδειξαν μικρή απώλεια ταχύτητας. Δυστυχώς, οι αμερικάνικοι διακομιστές δεν είχαν καλή απόδοση για εμάς. Πέρα από αυτό, η εξυπηρέτηση πελατών είναι λίγο επαχθής, παρόλο που η βοήθεια που λάβαμε ήταν πολύ πλήρης και αξιοπρεπής. Συνολικά, το ProtonVPN είναι σίγουρα μια καλή επιλογή εάν αναζητάτε ένα VPN με πολλές επιλογές και ισχυρή κρυπτογράφηση.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me