Αναθεώρηση Mullvad (2020) – Εξαιρετική από άποψη απορρήτου και ταχύτητας

Contents

Αναθεώρηση Mullvad (2020) – Εξαιρετική από άποψη απορρήτου και ταχύτητας

Το Mullvad είναι ένας πάροχος VPN που βρίσκεται στη Σουηδία (μια χώρα με «14 μάτια») που εστιάζει κυρίως στην ιδιωτική ζωή. Λαμβάνουν πολύ σοβαρά την αποστολή τους: δεν χρειάζεστε καν διεύθυνση email για να εγγραφείτε σε έναν λογαριασμό. Στον ιστότοπό τους, το Mullvad θα σας προσφέρει έναν μοναδικό κωδικό που σας επιτρέπει να συνδεθείτε και να λάβετε συνδρομή επί πληρωμή. Η πληρωμή μπορεί επίσης να γίνει ανώνυμα.


Εκτός από αυτό το πολύ ιδιωτικό σύστημα, ο Mullvad είναι επίσης μπροστά από το παιχνίδι όσον αφορά τα πρωτόκολλα VPN. Οι χρήστες του Mullvad μπορούν να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν το πρωτόκολλο WireGuard, για παράδειγμα. Αυτό το πρωτόκολλο αναπτύχθηκε ειδικά για χρήστες Linux και αναμένεται να έχει ακόμη καλύτερη απόδοση από το IPsec και το OpenVPN.

Προδιαγραφές Mullvad

 • Ταυτόχρονες συνδέσεις: 5
 • Χείμαρροι: +
 • Netflix:
 • Λειτουργικά συστήματα: Windows, Mac, Android, Linux
 • Πρωτόκολλα: OpenVPN, WireGuard
 • Πολιτική καταγραφής: Χωρίς αρχεία καταγραφής
 • Διακομιστές: 410 διακομιστές σε 39 χώρες
 • Τιμή: 5 €, – ένα μήνα
 • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων: 30 μέρες

Ταχύτητα – Πόσο γρήγορα είναι το Mullvad?

Θέλετε να περιηγηθείτε, να κάνετε streaming και να κατεβάσετε εύκολα, ενώ προστατεύεστε από ένα VPN; Τότε θα χρειαστείτε ένα VPN που επηρεάζει μόλις την ταχύτητα του διαδικτύου σας. Γι ‘αυτό δοκιμάσαμε εκτενώς την ταχύτητα του Mullvad. Ακολουθούν τα αποτελέσματα των δοκιμών μας.

Αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας Mullvad

Πριν δοκιμάσουμε το Mullvad, πραγματοποιήσαμε πρώτα μια δοκιμή της δικής μας «γυμνής» σύνδεσης χωρίς VPN μέσω του speedtest.net. Στη συνέχεια ενεργοποιήσαμε το Mullvad και επιλέξαμε έναν τοπικό διακομιστή για να ελέγξουμε σε ποιο βαθμό επηρεάστηκαν οι ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης. Συνεχίσαμε να κάνουμε το ίδιο με έναν διακομιστή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε τις δοκιμαστικές μεταβλητές όσο το δυνατόν πιο συνεπείς.

Ταχύτητα χωρίς VPN (speedtest.net):

Mullvad speedtest χωρίς VPN

Αυτή ήταν η ταχύτητα της σύνδεσής μας όταν δεν χρησιμοποιούσαμε VPN. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα αποτελέσματα για να συγκρίνουμε τις άλλες δοκιμές μας.

Τοπικός διακομιστής (speedtest.net):

Τοπικός διακομιστής Mullvad speedtest

Αυτά είναι τα ταχύτερα αποτελέσματα της σύνδεσής μας μετά τη σύνδεση με έναν τοπικό διακομιστή στην Ολλανδία που παρέχεται από τη Mullvad. Τόσο η ταχύτητα μεταφόρτωσης όσο και η ταχύτητα λήψης επηρεάστηκαν ελάχιστα.

Διακομιστής στις Ηνωμένες Πολιτείες (speedtest.net):

Διακομιστής Mullvad speedtest USA

Οι διακομιστές του Mullvad στις ΗΠΑ είναι εξαιρετικά γρήγοροι σε σύγκριση με τους άλλους παρόχους VPN. Ως συνήθως, το ping αυξήθηκε έντονα, αλλά και η ταχύτητα λήψης και μεταφόρτωσης παρέμεινε υψηλή.

Ταχύτητα κατά την καθημερινή χρήση

Τα αποτελέσματα της ταχύτατης δοκιμής του Mullvad είναι απίστευτα. Επομένως, δεν εκπλήξαμε όταν δεν παρατηρήσαμε διαφορά στην ταχύτητα όταν ενεργοποιήθηκε το Mullvad κατά την καθημερινή μας χρήση στο Διαδίκτυο. Η ροή στο YouTube, τα παιχνίδια μέσω Steam, η λήψη τόσο στο πρόγραμμα περιήγησής μας όσο και μέσω δικτύων torrent και όλη η άλλη χρήση του Διαδικτύου πήγε ομαλά και χωρίς λόξυγκτ: η ταχύτητα μας επηρεάστηκε ελάχιστα από το Mullvad. Με αυτά τα αποτελέσματα, το Mullvad είναι ένα από τα ταχύτερα VPN που έχουμε δοκιμάσει.

Συμπέρασμα ταχύτητα Mullvad

Αρχικά, οι προσδοκίες μας για την ταχύτητα του Mullvad ήταν χαμηλές, καθώς αυτός ο πάροχος VPN επικεντρώνεται τόσο πολύ στην ασφάλεια. Ανεξάρτητα, ο Mullvad είχε εκπληκτική απόδοση όσον αφορά την ταχύτητα και κατάφερε να μας εκπλήξει. Εδώ είναι τα συμπεράσματά μας:

 • Ο Mullvad έφτασε σε πολύ υψηλές ταχύτητες κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων δοκιμών ταχύτητας
 • Η ταχύτητα του διαδικτύου μας κατά τη διάρκεια της καθημερινής χρήσης του Διαδικτύου δεν επηρεάστηκε ελάχιστα από το Mullvad
 • Το Mullvad είναι ένας εξαιρετικά γρήγορος πάροχος VPN – γρηγορότερος από τα περισσότερα άλλα VPN

Ασφάλεια – Πόσο ασφαλές είναι το Mullvad?

Αναμφισβήτητα η πιο σημαντική πτυχή κάθε VPN είναι η ασφάλειά του. Αυτό σχετίζεται επίσης στενά με το απόρρητο. Σε αυτά τα μέτωπα, το Mullvad είναι μια εξαιρετική επιλογή. Χρησιμοποιούν τα ασφαλέστερα πρωτόκολλα και μάλιστα σκέφτηκαν ένα μοναδικό σύστημα για τη διαχείριση λογαριασμών πελατών, οπότε ρωτούν όσο το δυνατόν λιγότερα προσωπικά δεδομένα από εσάς.

Πρωτόκολλα

Ο Mullvad επιλέγει να χρησιμοποιεί μόνο τα ασφαλέστερα πρωτόκολλα: OpenVPN και WireGuard. Το OpenVPN έχει γίνει αργά το πρότυπο για τους παρόχους VPN. Το WireGuard είναι ένα σχετικά νέο πρωτόκολλο που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά υποτίθεται ότι είναι ήδη καλύτερο από το IPsec και το OpenVPN. Με άλλα λόγια: όταν πρόκειται για πρωτόκολλα, ο Mullvad βρίσκεται μπροστά από το παιχνίδι.

Καταγραφή και απόρρητο

Το Mullvad έχει μια αυστηρή πολιτική μη καταγραφής. Η δήλωση απορρήτου τους είναι πολύ σαφής, που λέει σε όλους ακριβώς τι κάνουν και δεν καταγράφονται. Γενικά, διατηρούν ελάχιστες ή καθόλου πληροφορίες για εσάς. Αναφέρουν ακόμη και πώς αποθηκεύονται τα δεδομένα που συλλέγουν και για πόσο χρονικό διάστημα. Παραδέχονται επίσης ανοιχτά ότι, εάν χρησιμοποιείτε συγκεκριμένους τρόπους πληρωμής, θα υπάρχουν και άλλα μέρη που θα λάβουν συγκεκριμένες πληροφορίες για εσάς.

Η πολιτική απορρήτου του Mullvad είναι μοναδική. Παρόλο που υπάρχουν πολλοί πάροχοι που είναι πολύ ανοιχτοί σχετικά με την πολιτική τους αυτές τις μέρες, ο Mullvad μπορεί να είναι ο μόνος που δείχνει τον τρόπο λειτουργίας του ανοιχτά. Αυτό δεν είναι τόσο περίεργο, δεδομένου ότι συνδέονται δίπλα σε τίποτα και το μόνο που χρειάζονται από εσάς για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό είναι ένας τρόπος πληρωμής (ο οποίος θα μπορούσε να συνοδεύεται από πρόσθετα προσωπικά στοιχεία πληρωμής). Δεν χρειάζεστε καν διεύθυνση email για να χρησιμοποιήσετε αυτό το VPN. Εάν θέλετε να τους στείλετε email, για παράδειγμα για να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κρυπτογραφημένο email PGP. Εν ολίγοις, ο Mullvad έχει σκεφτεί τα πάντα όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Τι πληροφορίες χρειάζεται ο Mullvad?

Ο Mullvad δεν απαιτεί από εσάς να τους δώσετε τη διεύθυνση email σας. Αυτό είναι αρκετά μοναδικό, επειδή οι περισσότεροι άλλοι ιδιωτικοί πάροχοι VPN θα χρειαστούν το email σας για να ανοίξουν λογαριασμό για εσάς. Με το Mullvad, χρειάζεστε μόνο έναν μοναδικό κωδικό που τους παρέχει. Μπορείτε να συνδέσετε την πληρωμή της συνδρομής σας με αυτόν τον κωδικό. Αυτό πρέπει να σας δώσει το Mullvad πρόσβαση στο δίκτυό τους VPN.

Συμπέρασμα ασφάλεια Mullvad

Το Mullvad είναι ένα εξαιρετικά ασφαλές VPN. Μπορεί να είναι ένα από τα ασφαλέστερα premium VPN που έχουμε συναντήσει μέχρι τώρα. Επομένως, τα συμπεράσματά μας έχουν ως εξής:

 • Το Mullvad χρησιμοποιεί μόνο τα ασφαλέστερα πρωτόκολλα: OpenVPN και WireGuard
 • Το Mullvad δεν κρατά αρχεία καταγραφής
 • Δεν χρειάζεστε διεύθυνση email για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό VPN με το Mullvad
 • Η αποστολή email στην υποστήριξη πελατών μπορεί επίσης να γίνει μέσω PGP κρυπτογραφημένου email
 • Το μόνο αξιοσημείωτο είναι ότι ο Mullvad εδρεύει σε μια χώρα “14 Eyes”, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο Mullvad μπορεί να πιεστεί (τώρα ή στο μέλλον) για να εγκαταλείψει τα αρχεία καταγραφής (παρόλο που δεν θα τα έχει, ώστε να μην μπορούν να μοιραστούν τους)

Ευχρηστία – Πόσο φιλικό προς το χρήστη είναι το Mullvad?

Η φιλικότητα προς το χρήστη του Mullvad είναι αξιοπρεπής. Πολύ λογισμικό VPN μοιάζει με αυτές τις μέρες και το Mullvad δεν αποτελεί εξαίρεση. Αυτή η γνωστή φόρμουλα καθιστά το Mullvad πολύ φιλικό προς τον χρήστη πάροχο VPN. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικές επιλογές που χάνουμε όταν συγκρίνουμε την υπηρεσία με αυτήν, για παράδειγμα, του NordVPN. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν πρόκειται για μικρά πράγματα, όπως το να μην μπορείτε να δείτε πόσο πλήθος είναι ένας διακομιστής και ποιοι διακομιστές είναι οι πιο κατάλληλοι για torrents ή streaming. Επιπλέον, δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε το Mullvad στο iPhone σας μέσω του AppStore. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να το κάνετε μέσω αρχείων διαμόρφωσης OpenVPN ή WireGuard.

Ο ιστότοπος του Mullvad

Ο Mullvad διαθέτει έναν δομημένο ιστότοπο που περιέχει μερικές χρήσιμες πληροφορίες. Θα μπορείτε να βρείτε τα περισσότερα από αυτά που αναζητάτε στην αρχική σελίδα. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες σε βάθος συγκεκριμένες πληροφορίες στη σελίδα Συχνές ερωτήσεις. Κατά τη γνώμη μας, αυτό δεν είναι πάντα βολικό. Ενώ υπάρχει μια σελίδα “σχετικά” με πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία πίσω από το Mullvad και το όραμα του παρόχου, χάνουμε τις πιο πρακτικές πληροφορίες που θα είχαν αποθηκεύσει οι περισσότεροι άλλοι πάροχοι VPN σε μια σελίδα “Χαρακτηριστικά”.

Αρχική σελίδα ιστότοπου Mullvad VPN

Για να συνδεθείτε στον ιστότοπο και να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα “Ο λογαριασμός μου”, το μόνο που χρειάζεστε είναι ο κωδικός που χρησιμοποιείτε για τον λογαριασμό σας VPN. Αυτός ο κωδικός είναι τέλειος όσον αφορά το απόρρητο, αλλά το μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι όλοι θα μπορούσαν να συνδεθούν στο λογαριασμό σας μόλις αποκτήσουν τον κωδικό. Στην πράξη, αυτό έχει μικρή διαφορά, καθώς οι μόνες διαθέσιμες επιλογές σε αυτό το μέρος του ιστότοπου είναι η διαχείριση των λιμένων και η δυνατότητα πραγματοποίησης πληρωμής. Ανεξάρτητα, είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζετε. Σε τελική ανάλυση, οι χρήστες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τον λογαριασμό σας εάν είχαν τον κωδικό σας και κατέβασαν το λογισμικό. Επομένως, είναι σημαντικό να μην κοινοποιείτε ποτέ τον κωδικό του λογαριασμού σας με κανέναν άλλο.

Εάν θέλετε να κατεβάσετε το Mullvad, δεν θα χρειαστεί να συνδεθείτε πρώτα. Απλώς κατεβάστε το λογισμικό κάνοντας κλικ στο πράσινο κουμπί «Λήψη» στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας. Μόλις φτάσετε στη σελίδα λήψης, θα μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο λογισμικό για το λειτουργικό σας σύστημα.

Εγκατάσταση του Mullvad

Η εγκατάσταση του Mullvad είναι εύκολη, αλλά δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως η εγκατάσταση άλλου παρόχου VPN. Γι ‘αυτό θέλαμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να εξηγήσουμε πώς λειτουργεί. Μπορείτε είτε να ξεκινήσετε κατεβάζοντας το λογισμικό είτε δημιουργώντας έναν αριθμό λογαριασμού. Το πρώτο ή το άλλο δεν αλλάζει πραγματικά τη διαδικασία. Επιλέξαμε πρώτα να δημιουργήσουμε έναν αριθμό λογαριασμού, τον οποίο θα εξηγήσουμε παρακάτω.

 1. Μεταβείτε στην αρχική σελίδα του Mullvad, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή “Δημιουργία λογαριασμού”. Θα φτάσετε σε μια σελίδα με έναν μοναδικό κωδικό. Αυτός ο κωδικός είναι το μόνο που χρειάζεστε για να συνδεθείτε και να διαμορφώσετε τον λογαριασμό σας, οπότε φροντίστε να τον διατηρήσετε ασφαλή.
 2. Ολοκληρώστε την πληρωμή επιλέγοντας τον τρόπο πληρωμής σας στη σελίδα αριθμού λογαριασμού και ακολουθώντας τα υποδεικνυόμενα βήματα.
 3. Κάντε λήψη του λογισμικού Mullvad VPN κατεβάζοντας το αρχείο εγκατάστασης .exe για το λειτουργικό σας σύστημα.
 4. Ακολούθησε τα βήματα υποδεικνύεται από την οθόνη εγκατάστασης του Mullvad VPN.
 5. Ανοίξτε το λογισμικό Mullvad Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.
 6. Συμπληρώστε τον αριθμό λογαριασμού σας και συνδεθείτε σε όποιον διακομιστή Mullvad VPN θέλετε!

Η εμφάνιση και η ευκολία χρήσης του Mullvad

Ο Mullvad συνέδεσε τον διακομιστή του ΣικάγουΕνώ το λογισμικό του Mullvad μπορεί να μοιάζει με αυτό των περισσότερων premium VPN, υπάρχει κάτι να πούμε για τον ελάχιστο αριθμό επιλογών που σας επιτρέπει. Δεδομένου ότι το Mullvad επέλεξε να περιορίσει την επιλογή μεταξύ πρωτοκόλλων VPN, μεταξύ άλλων επιλογών, το λογισμικό είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι υπάρχουν πολύ λίγες διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τους διαφορετικούς διακομιστές, για παράδειγμα πόσο απασχολημένοι είναι και αν είναι κατάλληλοι για λήψη torrents και για τον αποκλεισμό της αμερικανικής έκδοσης του Netflix.

Εκτός από αυτά τα μικρά πράγματα, υπάρχουν λίγα λόγια για τη χρηστικότητα του Mullvad. Το λογισμικό δεν είναι εξαιρετικό, αλλά όλα είναι εύκολο να βρεθούν και να λειτουργούν καλά. Μια μικρή ενόχληση που είχαμε ήταν ότι το λογισμικό είναι συνδεδεμένο στη γραμμή εργασιών και ελαχιστοποιεί κάθε φορά που κάνετε κλικ οπουδήποτε πέρα ​​από αυτήν την οθόνη. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, το Mullvad είναι ένα αξιοπρεπές, μινιμαλιστικό VPN όταν πρόκειται για εμφάνιση και ευκολία χρήσης.

Τιμολόγηση και τρόποι πληρωμής

Στο 5 €, – ένα μήνα, που είναι περίπου 5,50 $, το Mullvad είναι αρκετά ακριβό. Αυτή η τιμή δεν αλλάζει, ανεξάρτητα από το αν θέλετε μια συνδρομή για μόλις ένα μήνα ή και περισσότερους. Προωθούν την πληρωμή μέσω Bitcoin ή Bitcoin Cash δίνοντάς σας έκπτωση 10% εάν επιλέξετε να πληρώσετε με έναν από αυτούς τους τρόπους. Αν και δεν πρόκειται για τεράστια έκπτωση, ίσως αξίζει να το ελέγξετε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Mullvad για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τρόποι πληρωμής Mullvad

Όσον αφορά τους τρόπους πληρωμής, μπορείτε να επιλέξετε από τις ακόλουθες επιλογές:

 • Paypal
 • Πιστωτική κάρτα
 • τραπεζική μεταφορά
 • Κροταλίζω
 • Bitcoin
 • Bitcoin μετρητά
 • Μετρητά
 • Απόδειξη πληρωμής

Η πληρωμή μέσω Bitcoin ή Bitcoin Cash είναι η πιο ανώνυμη επιλογή. Είναι επίσης δυνατό να μεταφέρετε τα χρήματα απευθείας από τον τραπεζικό σας λογαριασμό στον δικό τους. Σε αυτήν την περίπτωση, θα μοιράζεστε τα στοιχεία του λογαριασμού σας κατά τη μεταφορά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είστε πλέον εντελώς ανώνυμοι. Ένα άλλο πράγμα που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι ο Mullvad προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Εξυπηρέτηση πελατών

Το Mullvad προσφέρει εξαιρετική υποστήριξη πελατών. Παρόλο που δεν προσφέρουν ζωντανή συνομιλία στον ιστότοπο, ανταποκρίνονται γρήγορα σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Συχνά λάβαμε μια απάντηση στις ερωτήσεις μας εντός 10 λεπτών. Ήταν προφανές ότι οι πραγματικοί υπάλληλοι μας απάντησαν και ότι πραγματικά προσπαθούσαν να μας βοηθήσουν αντί να μας δώσουν τυπικές απαντήσεις, τις οποίες εκτιμήσαμε πολύ.

Το μόνο πράγμα που δεν μπορούσαν να μας βοηθήσουν, ήταν η κατάργηση του αποκλεισμού της αμερικανικής έκδοσης του Netflix. Δεδομένου ότι ο Mullvad επικεντρώνεται στην ασφάλεια και το απόρρητο, επέλεξαν να μην προσπαθήσουν να καταργήσουν τον αποκλεισμό του Netflix. Αυτό είναι κρίμα, αλλά καταλαβαίνουμε έναν πάροχο που στοχεύει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, όπως ο Mullvad που λαμβάνει αυτήν την απόφαση.

Συμπέρασμα ευχρηστία Mullvad

Μετά τη δοκιμή του Mullvad, καταλήξαμε στα ακόλουθα συμπεράσματα σχετικά με τη χρηστικότητα του παρόχου:

 • Το Mullvad είναι ένας μινιμαλιστικός, αλλά φιλικός προς τον χρήστη πάροχος VPN
 • Το λογισμικό του Mullvad είναι γρήγορο και εύκολο στη χρήση
 • Η δημιουργία ενός λογαριασμού είναι απλή και γίνεται με δύο κλικ
 • Το Mullvad είναι εύκολο στην εγκατάσταση
 • Το Mullvad δεν διαθέτει εφαρμογή iOS στο AppStore
 • Η υποστήριξη πελατών της Mullvad αντιδρά εκπληκτικά γρήγορα μέσω email
 • Δεδομένου ότι η συνδρομή κοστίζει 5 € – ένα μήνα (περίπου 5,50 $), το Mullvad δεν είναι το φθηνότερο VPN
 • Το Mullvad προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών

Δίκτυο διακομιστή Mullvad

Το Mullvad έχει ένα αρκετά μεγάλο δίκτυο διακομιστών. Δεν είναι τόσο μεγάλο όσο το ExpressVPN ή το CyberGhost, αλλά περιλαμβάνει μερικές εκατοντάδες διακομιστές. Το Mullvad έχει χωρίσει τους διακομιστές του σε τρεις κατηγορίες:

 • Διακομιστές OpenVPN (οι πιο «τυπικοί» διακομιστές VPN)
 • Διακομιστές WireGuard (ο «νέος» τύπος διακομιστή VPN: αυτοί πρέπει να είναι γρηγορότεροι από τους διακομιστές OpenVPN, αλλά είναι ακόμη σε εξέλιξη)
 • Bridges (ένα ειδικό είδος διακομιστή VPN όταν δεν είναι διαθέσιμοι άλλοι διακομιστές λόγω διαδικτυακής λογοκρισίας)

Το Mullvad δεν διαφέρει μεταξύ ροής ή διακομιστών P2P. Επιπλέον, δεν προσφέρουν ειδικούς διακομιστές «Onion» για το δίκτυο Tor, όπως το NordVPN.

Αριθμός διακομιστών και τοποθεσιών

Το Mullvad διαθέτει συνολικά 410 διακομιστές σε 63 πόλεις σε 39 χώρες. Οι τοποθεσίες των διακομιστών φαίνονται στους παρακάτω πίνακες:

Διακομιστές Mullvad OpenVPN

Χώρα
Αριθμός διακομιστών
Τοποθεσίες
Αλβανία1Τιράνα
Αυστραλία10Adelaide, Brisbane, Canberra, Melbourne, Perth, Sydney
Αυστρία3Βιέννη
Βέλγιο3Βρυξέλλες
Βραζιλία2Σάο Πάολο
Βουλγαρία2Σοφία
Καναδάς13Μόντρεαλ, Τορόντο, Βανκούβερ
Τσεχική Δημοκρατία3Πράγα
Δανία6Κοπεγχάγη
Φινλανδία6Χέλσινκι
Γαλλία3Παρίσι
Γερμανία20Φρανκφούρτη
Ελλάδα1Αθήνα
Χονγκ Κονγκ2Χονγκ Κονγκ
Ουγγαρία2Βουδαπέστη
Ινδία1Πούνε
Ισραήλ1Τελ Αβίβ
Ιταλία2Μιλάνο
Ιαπωνία2Τόκιο
Λετονία1Ρίγα
Λουξεμβούργο1Λουξεμβούργο
Μολδαβία1Κισινάου
Ολλανδία18Άμστερνταμ
Νέα Ζηλανδία1Ώκλαντ
Νορβηγία7Άσλο
Πολωνία3Βαρσοβία
Πορτογαλία1Λισαβόνα
Ρουμανία2Βουκουρέστι
Σερβία2Belgrado, Νις
Σιγκαπούρη2Σιγκαπούρη
Νότια Αφρική1Γιοχάνεσμπουργκ
Ισπανία3Μαδρίτη
Σουηδία57Γκέτεμποργκ, Χέλσινγκμποργκ, Μάλμο, Στοκχόλμη
Ελβετία9Ζυρίχη
Ουκρανία1Κίεβο
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα1Ντουμπάι
Ηνωμένο Βασίλειο27Λονδίνο, Μάντσεστερ
Ηνωμένες Πολιτείες67Ατλάντα, Σικάγο, Ντάλας, Ντένβερ, Λος Άντζελες, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη, Φοίνιξ, Piscataway, Σολτ Λέικ Σίτι, Σαν Φρανσίσκο, Σιάτλ, Secaucus

Διακομιστές Mullvad WireGuard

Χώρα
Αριθμός διακομιστών
Τοποθεσίες
Αυστραλία4Μελβούρνη, Σίδνεϊ
Αυστρία2Βιέννη
Βέλγιο2Βρυξέλλες
Βραζιλία1Σάο Πάολο
Βουλγαρία3Σοφία
Καναδάς7Μόντρεαλ, Βανκούβερ
Τσεχική Δημοκρατία3Πράγα
Δανία2Κοπεγχάγη
Φινλανδία1Χέλσινκι
Γαλλία3Παρίσι
Γερμανία5Φρανκφούρτη
Χονγκ Κονγκ1Χονγκ Κονγκ
Ουγγαρία2Βουδαπέστη
Ινδία1Πούνε
Ιρλανδία1Δουβλίνο
Ιταλία3Μιλάνο
Ιαπωνία2Τόκιο
Λετονία1Ρίγα
Μολδαβία1Κισινάου
Ολλανδία3Άμστερνταμ
Νέα Ζηλανδία2Ώκλαντ
Νορβηγία3Άσλο
Πολωνία3Βαρσοβία
Ρουμανία3Βουκουρέστι
Σερβία2Μπελγκράδο
Σιγκαπούρη1Σιγκαπούρη
Ισπανία3Μαδρίτη
Σουηδία9Γκέτεμποργκ, Μάλμο, Στοκχόλμη
Ελβετία4Ζυρίχη
Ουκρανία1Κίεβο
Ηνωμένο Βασίλειο7Λονδίνο, Μάντσεστερ
Ηνωμένες Πολιτείες19Atlanta, Chicago, Dallas, Los Angeles, Miami, New York, Phoenix, Piscataway, Salt Lake City, Σιάτλ

Mullvad Bridges

Χώρα
Αριθμός διακομιστών
Τοποθεσίες
Αυστραλία1Σίδνεϊ
Καναδάς1Μόντρεαλ
Γερμανία1Φρανκφούρτη
Χονγκ Κονγκ1Χονγκ Κονγκ
Ολλανδία1Άμστερνταμ
Νορβηγία1Άσλο
Πολωνία1Βαρσοβία
Ρουμανία1Βουκουρέστι
Σιγκαπούρη1Σιγκαπούρη
Σουηδία3Γκέτεμποργκ, Χέλσινγκμποργκ, Μάλμο
Ηνωμένες Πολιτείες4Σικάγο, Λος Άντζελες, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη
Ηνωμένο Βασίλειο1Λονδίνο

Αποκλειστική διεύθυνση IP

Το Mullvad δεν προσφέρει αποκλειστικά IP. Όλες οι διευθύνσεις IP τους κοινοποιούνται και δεν περιμένουμε να αλλάξει σύντομα. Το Mullvad επικεντρώνεται στο απόρρητο και την ασφάλεια και οι στατικές διευθύνσεις IP, όπως μια αποκλειστική IP, είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν σε ένα άτομο. Ως εκ τούτου, είναι λογικό να επιλέξουν να μην προσφέρουν αυτά.

Συμπερασματικός διακομιστής netwerk Mullvad

Αυτά είναι τα συμπεράσματά μας σχετικά με το δίκτυο διακομιστών του Mullvad:

 • Το Mullvad διαθέτει λογικό αριθμό διακομιστών σε όλο τον κόσμο
 • Το Mullvad διαθέτει 288 διακομιστές OpenVPN, 105 διακομιστές WireGuard και 17 Bridges
 • Οι χρήστες του Mullvad μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο κοινόχρηστα IP

Οι επιλογές του Mullvad

Το Mullvad είναι ένα απλό και λειτουργικό VPN. Εκτός από έναν καλό διακόπτη kill και διακομιστές Bridge, δεν προσφέρουν επιπλέον λειτουργίες όπως παροχείς όπως το Surfshark. Δεν υπάρχει λευκή λίστα, δυνατότητα χρήσης διακομιστών MultiHop ή αποκλεισμού παρακολούθησης. Κατά κάποιο τρόπο, αυτό είναι μέρος της δύναμης του Mullvad: στοχεύουν να προσφέρουν ένα ιδιωτικό και ασφαλές VPN. Οποιαδήποτε άλλη πολυτέλεια έρχεται δεύτερη.

Mullvad και Netflix

Εικονίδιο εφαρμογής NetflixΔεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι το Mullvad θα λειτουργήσει για να καταργήσει τον αποκλεισμό της αμερικανικής έκδοσης του Netflix. Το Netflix προσπαθεί ενεργά να εμποδίσει τους χρήστες VPN να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους και οι διακομιστές του Mullvad φαίνεται να μην μπορούν να ξεπεράσουν αυτό το μπλοκ. Όταν τους ρωτήσαμε για αυτό, ο Mullvad μας ενημέρωσε ότι ορισμένοι χρήστες καταφέρνουν να έχουν πρόσβαση στο Netflix όταν χρησιμοποιούν το διακομιστή μεσολάβησης SOCKS5 και έναν διακομιστή της Νέας Υόρκης, αλλά αυτό δεν λειτούργησε για εμάς. Αυτό είναι πραγματικά κρίμα για ένα VPN που φτάνει σε τέτοιες ταχύτητες και θα ήταν τέλειο για τη ροή Netflix, αν μόνο κατάφερε να σας δώσει πρόσβαση.

Mullvad και torrents

Λογότυπο BittorrentΕνώ το Mullvad δεν διαθέτει αποκλειστικούς διακομιστές P2P, οι τοπικοί διακομιστές μας λειτούργησαν κατά τη λήψη torrents. Η λήψη των αρχείων έγινε γρήγορα λόγω των υψηλών ταχυτήτων των διακομιστών του Mullvad. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε επιπλέον οδηγίες για τη φύλαξη του πελάτη σας BitTorrent στον ιστότοπο του Mullvad. Άλλοι πελάτες δεν υποστηρίζονται από το Mullvad, καθώς αυτοί δεν είναι ανοιχτού κώδικα, περιέχουν adware ή ανεπιθύμητα προγράμματα ή απλά δεν προσφέρουν αξιοπρεπείς ρυθμίσεις απορρήτου.

Επιλογές Συμπέρασμα Mullvad

 • Το Mullvad δεν λειτουργεί με το Netflix
 • Η λήψη torrents με το Mullvad είναι δυνατή και υπάρχουν επιπλέον επιλογές ασφαλείας για το BitTorrent
 • Ο Mullvad διαθέτει διακόπτη kill
 • Οι διακομιστές του Mullvad’s Bridge μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε επίμονα τείχη προστασίας

Συμπεράσματα – Η εμπειρία μας με τον Mullvad

Πλεονεκτήματα
Μειονεκτήματα
Πολύ καλό όσον αφορά την ασφάλεια και το απόρρητοΤο Netflix δεν λειτουργεί
Δεν κρατά αρχεία καταγραφήςΣχετικά ακριβό
Χρησιμοποιεί μόνο τα ισχυρότερα πρωτόκολλα VPNΔεν υπάρχει λογισμικό για iOS
Εξαιρετικά γρήγοροι διακομιστέςΒρίσκεται σε χώρα “14 Eyes”
Πολύ φιλικό προς το χρήστη λογισμικό
Η υποστήριξη πελατών αντιδρά γρήγορα
Προαιρετικοί διακομιστές WireGuard
Δυνατότητα λήψης μέσω torrents

Συνολικά, το Mullvad είναι ένας εξαιρετικός πάροχος VPN. Παρόλο που επικεντρώνονται κυρίως στην ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, βαθμολογούν επίσης πολύ καλά όσον αφορά την ταχύτητα και τη χρηστικότητα. Κατά τη γνώμη μας, το Mullvad είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα VPN εκεί έξω. Τα μόνα μειονεκτήματα είναι ότι το Mullvad είναι αρκετά ακριβό και δεν λειτουργεί με το (αμερικανική έκδοση του) Netflix. Για ορισμένους χρήστες, αυτό θα είναι αρκετό για να επιλέξετε ένα φθηνότερο VPN που δίνει στους χρήστες πρόσβαση στο Netflix.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map