Avast SecureLine VPN Review (2020) – Γρήγορη, αλλά διατηρεί αρχεία καταγραφής

Contents

Avast SecureLine VPN Review (2020) – Γρήγορη, αλλά διατηρεί αρχεία καταγραφής

Το Avast είναι κυρίως γνωστό για το λογισμικό προστασίας από ιούς. Αυτό το λογισμικό είναι δωρεάν και χρησιμοποιείται από περισσότερα από 400 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως. Εκτός από το antivirus, το Avast προσφέρει επίσης μια υπηρεσία VPN: Avast SecureLine VPN. Ενώ, στην αρχή, η Avast επικεντρώθηκε μόνο στην προστασία συσκευών από κακόβουλο λογισμικό και έγκλημα στον κυβερνοχώρο, η εταιρεία στοχεύει επίσης να κρυπτογραφεί και να προστατεύει την κυκλοφορία δεδομένων των χρηστών.


Η Avast είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφάλειας στον κόσμο. Η έδρα τους βρίσκεται στην Πράγα, την Τσεχική Δημοκρατία. Το VPN τους είναι γρήγορο και διαθέτει απλό και διαισθητικό λογισμικό. Λειτουργεί με το American Netflix και σας επιτρέπει να κατεβάζετε torrents με ασφάλεια. Δυστυχώς, το δίκτυο διακομιστή τους είναι πολύ μικρό και υπάρχουν πολλά προβλήματα όσον αφορά την ασφάλεια και το απόρρητο. Θα συζητήσουμε όλους αυτούς τους παράγοντες και πολλά άλλα σε αυτήν την κριτική.

Προδιαγραφές Avast SecureLine VPN

 • Ταυτόχρονες συνδέσεις: 5
 • Χείμαρροι: +
 • Netflix: +
 • Λειτουργικά συστήματα: Windows, Mac, iOS, Android
 • Πρωτόκολλα: OpenVPN, IPsec, IKEv2
 • Πολιτική καταγραφής: Διατηρεί αρχεία καταγραφής
 • Διακομιστές: 55 διακομιστές σε 34 χώρες
 • Τιμή: 7,50 $ το μήνα
 • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων: 30 μέρες

Ταχύτητα – Πόσο γρήγορα είναι το Avast SecureLine VPN?

Ένα γρήγορο VPN διασφαλίζει ότι η ταχύτητα του διαδικτύου σας δεν μειώνεται δραματικά. Σε τελική ανάλυση, δεν θέλετε να περιμένετε να φορτώσει το Netflix μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποιείτε σύνδεση VPN. Δοκιμάσαμε την ταχύτητα του Avast SecureLine, οπότε ξέρετε τι να περιμένετε από αυτό το VPN.

Αποτελέσματα Speedtest Avast SecureLine VPN

Για να προσδιορίσουμε τις πραγματικές ταχύτητες του Avast SecureLine, δοκιμάσαμε αυτό το VPN με το Speedtest.net. Παρακάτω, θα δείτε τα αποτελέσματα της σύνδεσής μας στο διαδίκτυο κατά τη δοκιμή του Avast SecureLine. Αυτές οι δοκιμές έχουν διεξαχθεί από την Ολλανδία και λαμβάνουν υπόψη τόσο τους τοπικούς όσο και τους αμερικανικούς διακομιστές Avast SecureLine. Με ένα κενό τεστ, δοκιμάσαμε επίσης την ταχύτητά μας στο διαδίκτυο χωρίς VPN.

Ταχύτητα χωρίς VPN (Speedtest.net):

Δοκιμή ταχύτητας Avast SecureLine χωρίς VPN

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της δοκιμής ταχύτητας της δικής μας σύνδεσης χωρίς VPN. Αυτά τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν για τη σύγκριση της ταχύτητας των διακομιστών Avast SecureLine.

Ταχύτητα με έναν τοπικό διακομιστή (Speedtest.net):

Τοπικός διακομιστής Avast SecureLine Test Speed

Η σύνδεσή μας έφτασε στις παραπάνω ταχύτητες όταν ήμασταν συνδεδεμένοι με έναν τοπικό (σε αυτήν την περίπτωση ολλανδικό) διακομιστή Avast SecureLine VPN Σύμφωνα με το λογισμικό της Avast SecureLine, αυτός ήταν ο βέλτιστος διακομιστής που χρησιμοποιούσαμε. Αν και το ping έχει αυξηθεί σε σύγκριση με το κενό τεστ, τόσο η ταχύτητα λήψης όσο και η μεταφόρτωση παρέμειναν σχεδόν ίδια. Αυτό είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ο τοπικός διακομιστής της Avast SecureLine επηρεάζει ελάχιστα την ταχύτητα του διαδικτύου μας.

Ταχύτητα με διακομιστή ΗΠΑ (Speedtest.net):

Δοκιμή ταχύτητας Avast SecureLine American Server

Τα αποτελέσματα των δοκιμών ταχύτητας ενός αμερικανικού διακομιστή Avast SecureLine διηγούνται μια διαφορετική ιστορία. Δεν είναι ασυνήθιστο να επιβραδύνεται η ταχύτητα του διαδικτύου σας εάν χρησιμοποιείτε διακομιστή VPN που βρίσκεται πολύ μακριά από την πραγματική τοποθεσία σας. Σε τελική ανάλυση, τα δεδομένα σας θα πρέπει να επαναπροσανατολιστούν με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο, το ping έχει αυξηθεί σημαντικά σε αυτήν την περίπτωση. Η ταχύτητα λήψης μειώθηκε σε λιγότερο από το μισό από αυτό που είχαμε στην αρχή. Η ταχύτητα μεταφόρτωσης παρέμεινε σταθερή. Παρόλο που αυτά τα αποτελέσματα δεν είναι απαίσια, δεν είναι καλά.

Ταχύτητα κατά την καθημερινή χρήση

Τα αποτελέσματα της δοκιμής ταχύτητας μπορεί να είναι χρήσιμα, αλλά είναι πιο σημαντικό να δούμε πώς η ταχύτητα ενός VPN επηρεάζει την εμπειρία του χρήστη. Γι ‘αυτό δοκιμάσαμε το Avast SecureLine για μεγάλο χρονικό διάστημα .

Κατά την περιήγηση, δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Οι ιστοσελίδες φορτώθηκαν γρήγορα και χωρίς προβλήματα. Η ροή, στις περισσότερες περιπτώσεις, πήγε πολύ ομαλά. Το Spotify λειτούργησε χωρίς καθυστερήσεις και το YouTube, επίσης, χρειάστηκε να φορτώσει βίντεο. Η παρακολούθηση της αμερικανικής έκδοσης του Netflix λειτούργησε, αν και τα βίντεο χρειάζονταν λίγο χρόνο για να φορτωθούν.

Η λήψη ήταν αρκετά εύκολη κατά τη χρήση των εξειδικευμένων διακομιστών P2P που παρέχονται από την Avast. Έγινε λήψη αρχείων από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ριπή οφθαλμού. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε με ασφάλεια το torrents με αυτό το VPN. Ενώ ο τοπικός διακομιστής μας δεν μας έδωσε πρόσβαση στο The Pirate Bay, καταφέραμε να κατεβάσουμε αρκετά γρήγορα με έναν αμερικανικό διακομιστή. Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού παιχνιδιού, μόλις παρατηρήσαμε μια διαφορά σε σύγκριση με τη συνήθη εμπειρία μας στο διαδίκτυο.

Συμπέρασμα ταχύτητα Avast SecureLine VPN

 • Το Avast SecureLine VPN μπορεί να φτάσει σε πολύ αξιοπρεπείς ταχύτητες.
 • Οι ταχύτητες αύξησης και λήψης μόλις επηρεάστηκαν όταν χρησιμοποιήσαμε έναν τοπικό διακομιστή.
 • Οι διακομιστές της Avast SecureLine στις ΗΠΑ ήταν αισθητά πιο αργοί (στην Ευρώπη) από τους τοπικούς διακομιστές μας.
 • Παρατηρήσαμε πολύ μικρή διαφορά στην ταχύτητα κατά την περιήγηση, τη λήψη, το παιχνίδι και τη ροή, παρόλο που χρειάστηκε περισσότερος χρόνος για τη φόρτωση του Netflix.

Ασφάλεια – Πόσο ασφαλές είναι το Avast SecureLine VPN?

Γενικά, θα μπορούσε κανείς να πει ότι ένα ασφαλές VPN είναι ένα καλό VPN. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ένα VPN για την προστασία της διαδικτυακής ασφάλειας και απορρήτου τους. Γι ‘αυτό μελετάμε στενά την ασφάλεια όλων των παρόχων που δοκιμάζουμε. Μεταξύ άλλων, θα εξετάσουμε τα πρωτόκολλα της Avast SecureLine καθώς και την πολιτική καταγραφής τους.

Πρωτόκολλα

Το Avast SecureLine VPN χρησιμοποιεί ισχυρή κρυπτογράφηση 256 bit AES. Πέρα από αυτό, αυτός ο πάροχος είχε διαφορετικά πρωτόκολλα, συμπεριλαμβανομένων των OpenVPN, IPsec και IKEv2. Το πρωτόκολλο που θα χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση VPN εξαρτάται από το λειτουργικό σας σύστημα:

Λειτουργικό σύστημα
Χρησιμοποιημένο πρωτόκολλο
ΠαράθυραOpenVPN (UDP)
ΜακIPsec
AndroidOpenVPN (UDP)
iOSIPsec / IKEv2

Κάτι που πρέπει να θυμάστε όταν χρησιμοποιείτε το Avast SecureLine VPN σε Mac είναι ότι το IPsec δεν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το L2TP, όπως συμβαίνει συνήθως. Ο συνδυασμός αυτών των δύο πρωτοκόλλων καθιστά το σύστημα πολύ πιο ασφαλές. Ωστόσο, το IPsec είναι υπεύθυνο για την κρυπτογράφηση, που σημαίνει ότι, με το Avast SecureLine για Mac, τουλάχιστον η σύνδεσή σας θα κωδικοποιηθεί. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που ίσως θέλετε να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ενός VPN.

Καταγραφή και απόρρητο

Υπάρχουν πολλά να πούμε για την πολιτική καταγραφής της Avast SecureLine και τον τρόπο με τον οποίο η Avast χειρίζεται το απόρρητο των πελατών. Πρώτα απ ‘όλα, εξετάσαμε τα γεγονότα όπως αναφέρονται στην πολιτική απορρήτου του VPN. Στην κορυφή του, υπάρχει μια ελαφρώς ανησυχητική δήλωση: «Ενώ σεβόμαστε το απόρρητό σας και λαμβάνουμε αυστηρά μέτρα για να το προστατεύσουμε, αυτό δεν σημαίνει ότι είστε εντελώς ανώνυμοι για εμάς». Με άλλα λόγια, η Avast SecureLine λέει ότι δεν κάνουν τους χρήστες τους εντελώς ανώνυμες, τουλάχιστον όχι για την ίδια την εταιρεία. Συγκεντρώνουν κάθε είδους πληροφορίες για να κάνουν τη λειτουργία τους σωστά, αλλά το παίρνουν πολύ περισσότερο από ό, τι κάνουν οι περισσότερες αξιοπρεπείς υπηρεσίες VPN.

Η Avast υπόσχεται να μην αποθηκεύσει ποτέ την πλήρη διεύθυνση IP, τα αιτήματα DNS ή τα αρχεία καταγραφής δραστηριότητας. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά άλλα δεδομένα που έχουν καταγραφεί ενεργά. Πρώτα απ ‘όλα, η Avast χρειάζεται τις πληροφορίες σας για να μπορεί να δημιουργήσει λογαριασμό. Σκεφτείτε τη διεύθυνση email σας, το όνομα χρήστη, τον κωδικό πρόσβασης και τον τρόπο πληρωμής. Η Avast θα αποθηκεύει ακόμη περισσότερες πληροφορίες για εσάς όταν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία SecureLine. Αυτό περιλαμβάνει:

 • Χρονικά γραμματόσημα της σύνδεσής σας
 • Το υποδίκτυο διεύθυνσης IP σας (που είναι σχεδόν ολόκληρη η IP σας, εκτός από τα τελευταία ψηφία)
 • Η διεύθυνση IP του διακομιστή VPN που χρησιμοποιείτε
 • Ο όγκος των δεδομένων που αποστέλλονται μέσω της σύνδεσης

Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητες. Παρόλο που η Avast δεν καταγράφει την πλήρη διεύθυνση IP σας, γνωρίζει ένα μεγάλο μέρος αυτής της διεύθυνσης. Μόνο τα τελευταία ψηφία θα ανωνυμοποιηθούν. Αυτό σημαίνει ότι ξέρουν περίπου πού βρίσκεστε. Όλα τα δεδομένα που αναφέρονται παραπάνω θα αποθηκευτούν για τριάντα ημέρες. Πληροφορίες σχετικά με το λειτουργικό σας σύστημα, την έκδοση λογισμικού VPN που χρησιμοποιείτε, καθώς και τις επιλογές που προσαρμόζετε σε αυτό το λογισμικό (όπως ενεργοποίηση του διακόπτη kill) θα καταγράφονται και θα αποθηκεύονται για έως και δύο χρόνια.

Επιπλέον, η Avast συνεργάζεται με τρίτους. Συγκεκριμένα, όταν πρόκειται για iOS και Android, αυτό μπορεί να είναι προβληματικό. Το SecureLine συλλέγει πληροφορίες σχετικά με αυτά τα λειτουργικά συστήματα, τα οποία στη συνέχεια κοινοποιούνται στο Google Firebase Analytics (ανώνυμα), στο Google Fabric Crashlytics (μη προσωπικά αναγνωρίσιμο) και στο AppsFlyer Analytics (για τις ακόλουθες καμπάνιες μάρκετινγκ).

Στο κάτω μέρος της πολιτικής απορρήτου τους, η Avast SecureLine αναφέρει ότι ενδέχεται να κοινοποιήσουν τα προσωπικά σας δεδομένα σε εξωτερικά μέρη, εάν υπάρχουν νομικές απαιτήσεις. Συνολικά, είναι πολύ σαφές ότι το Avast SecureLine δεν μπορεί να προσφέρει πλήρη ανωνυμία.

Η Avast πούλησε προσωπικά δεδομένα χρηστών

Παρόλο που το Avast SecureLine VPN δεν λειτουργεί με την ίδια δήλωση απορρήτου με το υπόλοιπο της εταιρείας Avast, το οποίο ανέρχεται σε εκατομμύρια δολάρια, αξίζει να ελέγξετε πώς αντιμετωπίζει το Avast το απόρρητο των χρηστών του. Μια θυγατρική της Avast πιάστηκε πρόσφατα να πωλεί δεδομένα ιστορικού προγράμματος περιήγησης δωρεάν χρηστών antivirus Avast σε άλλα μέρη. Ενώ αυτές οι πληροφορίες δεν προέρχονταν από χρήστες του Avast VPN, αυτή η ανακάλυψη είναι ανησυχητική. Δεν αποτελεί καλό σημάδι για την αίσθηση απορρήτου και ασφάλειας της εταιρείας.

Σκοτώστε το διακόπτη

Το Avast SecureLine διαθέτει ενσωματωμένο διακόπτη kill. Για να το ενεργοποιήσετε, κάντε πρώτα κλικ στο “Μενού“Στον πίνακα ελέγχου του VPN και, στη συνέχεια, επιλέξτε”Ρυθμίσεις“. Κάντε κλικ στην καρτέλα “Ασφάλεια δικτύου“Και μετά το άδειο κουτί μπροστά από”Ενεργοποίηση διακόπτη KillΓια να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή. Ένας διακόπτης kill θα διακόψει τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο εάν αποσυνδεθεί το VPN σας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα διαρρεύσετε κατά λάθος προσωπικές ή ευαίσθητες πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Τι πληροφορίες χρειάζεται το Avast SecureLine VPN?

Εάν δημιουργήσετε έναν λογαριασμό με το Avast SecureLine, θα πρέπει να μοιραστείτε πολλά στοιχεία μαζί τους. Θα λάβετε επίσης πολλές ετικέτες ταυτότητας, οι οποίες θα επισυνάπτονται στον λογαριασμό σας. Αυτό περιλαμβάνει:

 • Email (για επικοινωνία και τιμολόγια)
 • Ονομα χρήστη
 • Κλειδί άδειας (για να ενεργοποιήσετε τη συνδρομή σας)
 • Η ημερομηνία λήξης της συνδρομής σας
 • Πληροφορίες για δοκιμαστικές περιόδους

Τα παραπάνω δεδομένα θα αποθηκευτούν για όσο διάστημα χρησιμοποιείτε την υπηρεσία. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό μπορεί να κάνει τη λειτουργία να λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια ανώνυμη διεύθυνση email και όνομα χρήστη για να προστατεύσετε το απόρρητό σας έως ένα συγκεκριμένο βαθμό.

Συμπέρασμα ασφάλεια Avast SecureLine VPN

 • Το Avast SecureLine VPN χρησιμοποιεί τα ακόλουθα πρωτόκολλα: OpenVPN (UDP), IPSec και IKEv2, ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε.
 • Η πολιτική καταγραφής της Avast είναι προβληματική: καταγράφουν μέρος της IP σας μαζί με άλλες πληροφορίες.
 • Αυτό το VPN δεν καταγράφει τη δραστηριότητα του προγράμματος περιήγησης των χρηστών ή τα αιτήματα DNS.
 • Τα δεδομένα του προγράμματος περιήγησης των δωρεάν χρηστών Avast έχουν πωληθεί σε άλλα μέρη στο παρελθόν.
 • Το Avast SecureLine διαθέτει ενσωματωμένο διακόπτη kill.
 • Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Avast SecureLine, πρέπει να μοιραστείτε τη διεύθυνση email σας και ένα όνομα χρήστη.

Ευχρηστία – Πόσο φιλικό προς το χρήστη είναι το Avast SecureLine VPN?

Προκειμένου τα άτομα να χρησιμοποιούν με επιτυχία ένα VPN, πρέπει να είναι φιλικό προς τον χρήστη. Σε αυτήν την ενότητα θα εξετάσουμε διαφορετικούς παράγοντες για να προσδιορίσουμε τη χρηστικότητα του Avast SecureLine, συμπεριλαμβανομένου του ιστότοπου, της εγκατάστασης, του λογισμικού και της συνολικής υποστήριξής του.

Ο ιστότοπος του Avast SecureLine VPN

Το Avast SecureLine VPN δεν διαθέτει ξεχωριστό ιστότοπο. Αντ ‘αυτού, υπάρχει ένα ενημερωτικό one-pager για το SecureLine στον γενικό ιστότοπο της Avast. Όλες οι πληροφορίες είναι σε ένα μέρος, αλλά δυστυχώς αυτές οι πληροφορίες είναι πολύ περιορισμένες.

Ιστοσελίδα αρχικής σελίδας Avast SecureLine VPN

Η σελίδα είναι πολύ οργανωμένη και καθαρή. Θα βρείτε εξηγήσεις σχετικά με τις διαφορετικές λειτουργίες του VPN, τους διαφορετικούς διακομιστές, τις τιμές και τις πρόσθετες επιλογές. Κάθε ενότητα έχει ένα μικρό βέλος στο οποίο μπορείτε να κάνετε κλικ για να διαβάσετε πιο λεπτομερείς πληροφορίες. Δυστυχώς, ακόμη και αυτή η λεπτομερής ενότητα αποτελείται μόνο από δύο προτάσεις. Ενώ ο ιστότοπος φαίνεται πολύ οργανωμένος, οι διαφορετικές πτυχές του VPN δεν εξηγούνται όπως θα θέλαμε.

Εγκατάσταση του Avast SecureLine VPN

Η εγκατάσταση του Avast SecureLine είναι εύκολη. Εγκαταστήσαμε το λογισμικό στον υπολογιστή με Windows, αλλά υπάρχουν και επιλογές για Android, iOS και Mac. Το κουμπί λήψης στον ιστότοπο θα αλλάξει ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε για πρόσβαση στη σελίδα. Εάν χρειάζεστε λίγη βοήθεια για την εγκατάσταση του Avast Secureline, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

 1. Κάντε κλικ “Λήψη για υπολογιστήΣτην επίσημη ιστοσελίδα της Avast SecureLine. Θα ληφθεί αυτόματα ένα αρχείο.
 2. Κάντε κλικ στη λήψη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Τρέξιμο“.
 3. Επιλέξτε τη γλώσσα που προτιμάτε και κάντε κλικ στο “Εντάξει“.
 4. Ακολουθήστε τα βήματα και κάντε κλικ στο “Εγκαθιστώ“. Περιμένετε να εγκατασταθεί το πρόγραμμα.
 5. Κάντε κλικ “Φινίρισμα“. Το λογισμικό θα ανοίξει αυτόματα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως.

Η δημιουργία λογαριασμού για χρήση του Avast SecureLine είναι εξίσου εύκολη. Μπορείτε να το κάνετε με έναν από τους δύο τρόπους. Πρώτον, μπορείτε να λάβετε αμέσως μια συνδρομή. Σε αυτήν την περίπτωση, θα έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Avast, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε. Η άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο επτά ημερών πριν ξεκινήσετε την υπηρεσία.

Εμφάνιση και ευκολία χρήσης του Avast SecureLine VPN

Το λογισμικό της Avast SecureLine είναι πολύ απλό και διαισθητικό. Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους άλλους παρόχους, θα συνεργάζεστε με έναν πίνακα ελέγχου που περιέχει ένα μεγάλο κουμπί “ON”. Εάν κάνετε κλικ σε αυτό το κουμπί χωρίς να επιλέξετε πρώτα μια τοποθεσία, θα συνδεθείτε αυτόματα με τον βέλτιστο (συνήθως τον πλησιέστερο) διακομιστή. Εάν θέλετε να αλλάξετε τη γλώσσα του λογισμικού, μεταβείτε στο “Μενού“Και κάντε κλικ στο”Ρυθμίσεις“.

Το Avast SecureLine Software VPN είναι ενεργοποιημένο

Ο πίνακας ελέγχου εμφανίζει τη διεύθυνση IP σας, το IP του διακομιστή VPN που χρησιμοποιείτε και το χρονικό διάστημα που έχετε συνδεθεί με αυτόν τον διακομιστή μέχρι στιγμής. Μπορείτε να προσαρμόσετε την τοποθεσία κάνοντας κλικ στο “Αλλαγή τοποθεσίας“. Αυτό θα σας μεταφέρει στη λίστα διακομιστών.

Το λογισμικό εμφανίζει πολλά αναδυόμενα παράθυρα καθώς συνδέεται. Ευτυχώς, μπορείτε εύκολα να τα απενεργοποιήσετε μεταβαίνοντας στο “Μενού“Και αλλαγή των ρυθμίσεων. Εκεί, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το διακόπτη kill (όταν πηγαίνετε στο “Ασφάλεια δικτύου“) Και κατεβάστε τις επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για Firefox, Chrome και Avast Secure Browser (όταν μεταβείτε στο”Ενσωμάτωση προγράμματος περιήγησης“).

Το λογισμικό της Avast SecureLine λειτουργεί όπως πρέπει. Παρόλα αυτά, έχει μερικά μειονεκτήματα. Η μεγαλύτερη θλίψη μας ήταν η έλλειψη επιλογών που προσφέρει το λογισμικό. Αυτό δεν χρειάζεται να αποτελεί πρόβλημα για έναν αρχικό χρήστη, αλλά θα μπορούσε να αποδειχθεί άβολο για τον πιο έμπειρο χρήστη VPN.

Τιμολόγηση και τρόποι πληρωμής

Το Avast SecureLine VPN έχει ένα ασυνήθιστο σύστημα τιμολόγησης σε σύγκριση με άλλους παρόχους. Τα περισσότερα VPN, όπως το ExpressVPN και το Surfshark, προσφέρουν χαμηλότερη μηνιαία τιμή εάν επιλέξετε μεγαλύτερη συνδρομή (για παράδειγμα, ετήσια συνδρομή αντί για μηνιαία). Ωστόσο, η Avast SecureLine έχει σταθερές τιμές. Αυτές οι τιμές εξαρτώνται μόνο από τον αριθμό και το είδος των συσκευών που θέλετε να προστατεύσετε.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το VPN σε υπολογιστή ή Mac, αυτό θα σας κοστίσει αντίστοιχα 69,99 $ ετησίως (5,83 $ / μήνα) ή 59,99 $ ετησίως (5,00 $ / μήνα). Θέλετε το VPN για Android ή iPhone / iPad; Τότε θα είναι δίκαιο 19,99 $ ετησίως (1,67 $ / μήνα). Εάν θέλετε να προστατεύσετε πολλές διαφορετικές συσκευές ταυτόχρονα, μπορείτε να λάβετε συνδρομή για 89,99 $ ετησίως (7,50 $ / μήνα). Αυτή η τελική συνδρομή υποστηρίζει τόσο smartphone όσο και επιτραπέζιο υπολογιστή και είναι διαθέσιμη για πολλές συσκευές, επιτρέποντας έως και πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις. Η τιμή αυτής της συνδρομής είναι συγκρίσιμη (αν και λίγο πιο ακριβή από) μια συνδρομή ExpressVPN. Με άλλα λόγια: αυτό απέχει πολύ από το φθηνότερο VPN στην τρέχουσα αγορά.

Τιμές συνδρομές Avast SecureLine

Οι συνδρομές της Avast SecureLine έχουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Επιπλέον, υπάρχει μια δοκιμαστική περίοδος διάρκειας μιας εβδομάδας, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε την υπηρεσία προτού δεσμεύσετε για μια ετήσια συνδρομή.

Μπορείτε να πληρώσετε για τη συνδρομή σας με διαφορετικούς τρόπους:

 • Πιστωτική κάρτα (VISA, MasterCard, Discover, American Express και άλλα)
 • Άμεση τραπεζική μεταφορά
 • PayPal
 • Τοπικές επιλογές πληρωμής

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει εντελώς ανώνυμος τρόπος πληρωμής, όπως με το Bitcoin. Στη θετική πλευρά, υπάρχουν επιλογές πληρωμής για συγκεκριμένες χώρες, όπως το iDeal στην Ολλανδία.

Εξυπηρέτηση πελατών

Η εξυπηρέτηση πελατών της Avast SecureLine είναι διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά και δεν είναι προσβάσιμη όταν έχετε δωρεάν λογαριασμό. Ίσως να μπορείτε να βρείτε μια απάντηση στις ερωτήσεις σας στη βάση δεδομένων γνώσεων Avast SecureLine, αλλά εάν αντιμετωπίσετε πραγματικά προβλήματα, θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό επί πληρωμή για να λάβετε βοήθεια.

Όταν είστε ελεύθερος χρήστης και προσπαθείτε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών, θα μεταφερθείτε αμέσως στη βάση δεδομένων και στο Φόρουμ Avast, όπου άλλοι χρήστες ενδέχεται να μπορούν να σας βοηθήσουν. Εκτός από αυτό, ωστόσο, δεν μας δόθηκε βοήθεια και κανένας τρόπος να επικοινωνήσουμε με έναν υπάλληλο της Avast SecureLine μέσω ζωντανής συνομιλίας ή email.

Εξυπηρέτηση πελατών Avast SecureLine

Στο τέλος, δεν μπορούσαμε να κάνουμε τις ερωτήσεις μας στην εξυπηρέτηση πελατών της Avast. Αυτό είναι περίεργο: προφανώς δεν υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσετε την υποστήριξη όταν είστε ελεύθερος χρήστης.

Συμπέρασμα ευχρηστία Avast SecureLine VPN

 • Ο ιστότοπος της Avast SecureLine είναι ένας τηλεειδοποιητής που είναι ξεκάθαρος, αλλά όχι πολύ ενημερωτικός.
 • Η εγκατάσταση του λογισμικού Avast SecureLine είναι εύκολη και διαισθητική.
 • Το λογισμικό είναι εύκολο στη χρήση, αλλά δεν προσφέρει πολλές επιλογές.
 • Οι τιμές για μια πλήρη συνδρομή Avast SecureLine είναι πολύ υψηλές.
 • Το Avast SecureLine προσφέρει διαφορετικούς τρόπους πληρωμής, όπως PayPal και πιστωτική κάρτα.
 • Το Avast SecureLine έχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.
 • Αυτό το VPN διαθέτει ενότητα FAQ (βάση δεδομένων γνώσεων) και φόρουμ. Ωστόσο, η υποστήριξη πελατών (μέσω email και ζωντανής συνομιλίας) είναι διαθέσιμη μόνο για πελάτες που πληρώνουν.

Δίκτυο διακομιστή Avast SecureLine

Το δίκτυο διακομιστών της Avast SecureLine περιλαμβάνει 55 διακομιστές σε 34 χώρες. Το Avast SecureLine προσφέρει εξειδικευμένους διακομιστές P2P καθώς και διακομιστές για ροή. Αυτή η ενότητα θα σας πει περισσότερα για τους διακομιστές και τις τοποθεσίες διακομιστών της Avast SecureLine.

Αριθμός διακομιστών και τοποθεσιών

Το Avast SecureLine δεν διαθέτει γιγαντιαίο δίκτυο διακομιστών με 34 χώρες και 55 διακομιστές. Φαίνεται ιδιαίτερα μικρό σε σύγκριση με τους χιλιάδες διακομιστές που προσφέρονται, για παράδειγμα, από το CyberGhost και το NordVPN. Παρόλα αυτά, το Avast SecureLine έχει πολλές χρήσιμες επιλογές. Για παράδειγμα, το λογισμικό θα καθορίσει αυτόματα ποιος διακομιστής είναι η βέλτιστη τοποθεσία σας, οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την ταχύτερη σύνδεση.

Avast SecureLine VPN τοποθεσίες διακομιστή

Ακολουθεί μια επισκόπηση όλων των τοποθεσιών διακομιστή που διατίθενται αυτήν τη στιγμή με το Avast SecureLine VPN:

 • Αυστραλία (Μελβούρνη)
 • Αυστρία (Βιέννη)
 • Βέλγιο (Βρυξέλλες)
 • Βραζιλία (Σάο Πάολο)
 • Καναδάς (Μόντρεαλ, Τορόντο)
 • Κίνα (Χονγκ Κονγκ)
 • Τσεχική Δημοκρατία (Πράγα)
 • Δανία (Κοπεγχάγη)
 • Φινλανδία (Χέλσινκι)
 • Γαλλία (Παρίσι)
 • Γερμανία (Βερολίνο, Φρανκφούρτη)
 • Ουγγαρία (Βουδαπέστη)
 • Ισραήλ (Petach Tikwa)
 • Ιταλία (Μιλάνο)
 • Ιαπωνία (Τόκιο)
 • Λουξεμβούργο (Λουξεμβούργο)
 • Μαλαισία (Τζοχόρ Μπαχρού)
 • Μεξικό (Πόλη του Μεξικό)
 • Ολλανδία (Άμστερνταμ)
 • Νέα Ζηλανδία (Ώκλαντ)
 • Νορβηγία (Ασλο)
 • Πολωνία (Βαρσοβία)
 • Πορτογαλία (Λεϊρία)
 • Ρωσία (Μόσχα, Αγία Πετρούπολη)
 • Σιγκαπούρη (Σιγκαπούρη)
 • Νότια Αφρική (Γιοχάνεσμπουργκ)
 • Νότια Κορέα (Σεούλ)
 • Ισπανία (Βαρκελώνη, Μαδρίτη)
 • Σουηδία (Στοκχόλμη)
 • Ελβετία (Ζυρίχη)
 • Ταϊβάν (Ταϊπέι)
 • Τουρκία (Κωνσταντινούπολη)
 • Ηνωμένο Βασίλειο (Γλασκόβη, Λονδίνο, χώρα των θαυμάτων)
 • Ηνωμένες Πολιτείες (Ατλάντα, Βοστώνη, Σικάγο, Ντάλας, Gotham City, Χονολουλού, Τζάκσονβιλ, Λας Βέγκας, Λος Άντζελες, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη, Φοίνιξ, Σολτ Λέικ Σίτι, Σαν Φρανσίσκο, Σιάτλ, Ουάσιγκτον)

Όπως έχετε ήδη παρατηρήσει, το Avast SecureLine προσφέρει μερικές ασυνήθιστες τοποθεσίες. Το Wonderland, στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Gotham City, στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι φανταστικές τοποθεσίες που εμφανίζονται στην κόρη της Alice in Wonderland και του Batman. Εάν επιλέξετε μία από αυτές τις τοποθεσίες, θα δείτε τα εξής:

Avast SecureLine VPN Τοποθεσία διακομιστή Gotham City

Η Avast ισχυρίζεται ότι η τοποθεσία σας, σε άλλους διαδικτυακούς, θα είναι “Gotham City, ΗΠΑ”. Φυσικά, αυτό το μέρος δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Αντ ‘αυτού, θα λάβετε μια διεύθυνση IP στη Νέα Υόρκη (και μία στο Λονδίνο εάν επιλέξετε Wonderland). Για τους ξένους στο διαδίκτυο, φαίνεται ότι βρίσκεστε σε μια από αυτές τις πόλεις, αντί για τις φανταστικές.

Το Avast SecureLine διαθέτει ειδικούς διακομιστές που λειτουργούν για κυκλοφορία και ροή P2P. Αυτοί οι διακομιστές σας βοηθούν να κάνετε λήψη ανώνυμα και να μεταδίδετε ροή εύκολα και ελεύθερα.

Σκοπός:
Διαθέσιμες τοποθεσίες διακομιστή:
Κυκλοφορία P2PΓερμανία (Φρανκφούρτη), Γαλλία, Ολλανδία, Τσεχία, Ηνωμένο Βασίλειο (Londen), Ηνωμένες Πολιτείες (Μαϊάμι, Νέα Υόρκη, Σιάτλ)
ΡοήΓερμανία (Φρανκφούρτη), Ηνωμένο Βασίλειο (χώρα των θαυμάτων), Ηνωμένες Πολιτείες (Gotham City, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη)

Αποκλειστική διεύθυνση IP

Προς το παρόν, δεν είναι δυνατό να ζητήσετε μια αποκλειστική διεύθυνση IP με το Avast SecureLine.

Συμπέρασμα δίκτυο διακομιστή Avast SecureLine

 • Το Avast SecureLine διαθέτει ένα μικρό δίκτυο διακομιστών με 55 διακομιστές σε 34 χώρες.
 • Προσφέρουν ειδικούς διακομιστές για ροή και λήψη.
 • Δύο φανταστικοί διακομιστές, το Gotham City και η χώρα των θαυμάτων, αποτελούν επίσης μέρος του δικτύου διακομιστών.
 • Δεν είναι δυνατό να ζητήσετε μια αποκλειστική διεύθυνση IP με το Avast SecureLine.

Οι επιλογές Avast SecureLine

Όπως και πολλά άλλα VPN, το Avast SecureLine προσφέρει πολλές επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης. Επιπλέον, έχουν έναν διακόπτη kill και κάποιες επιλογές που κάνουν τη συνεργασία με το VPN πολύ πιο εύκολη. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να έχετε το VPN να συνδέεται αυτόματα τη στιγμή που ξεκινάτε τη συσκευή σας, μόλις υπάρχει διαθέσιμη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Τα περισσότερα αξιοπρεπή VPN έχουν τέτοιες επιλογές, κάτι που δεν καθιστά το Avast SecureLine πολύ μοναδικό. Ένα σίγουρο πλεονέκτημα του Secureline, ωστόσο, είναι ότι λειτουργεί με το American Netflix και για τη λήψη torrents.

Avast SecureLine VPN και Netflix

Το Avast SecureLine προσφέρει ειδικούς διακομιστές ροής. Με αυτά, μπορείτε να παρακολουθήσετε την αμερικανική έκδοση του Netflix. Τυχόν άλλες τοπικές εκδόσεις του Netflix δεν φαίνεται να είναι διαθέσιμες τη στιγμή της δοκιμής. Χρησιμοποιώντας έναν γαλλικό διακομιστή για να αποκτήσετε πρόσβαση στη γαλλική έκδοση του Netflix, επομένως, ενδέχεται να μην σας (πάντα) έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα.

Σφάλμα Avast SecureLine Netflix

Ευτυχώς, οι διακομιστές ροής στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο σάς επιτρέπουν να καταργήσετε τον αποκλεισμό και να παρακολουθήσετε περιεχόμενο ροής στο διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε το BBC iPlayer, για παράδειγμα. Δοκιμάσαμε το American Netflix με τον διακομιστή Gotham City (Νέα Υόρκη) και αυτό λειτούργησε τέλεια. Μερικές φορές, η φόρτωση ταινιών χρειάστηκε λίγο περισσότερο χρόνο από όσο συνηθίζαμε, αλλά αυτό οφειλόταν κυρίως στη μείωση της ταχύτητας που συνόδευε τη χρήση αμερικανικών διακομιστών ενώ βρισκόμαστε στην Ευρώπη.

Avast SecureLine VPN και torrents

Το Avast SecureLine σάς επιτρέπει να κατεβάζετε με ασφάλεια torrents. Το VPN προσφέρει ειδικούς διακομιστές για δεδομένα P2P. Αυτοί οι διακομιστές είναι διαθέσιμοι στη Γερμανία, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες, την Τσεχική Δημοκρατία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και ορισμένοι διακομιστές ενδέχεται να μην σας προσφέρουν πρόσβαση στο The Pirate Bay (για παράδειγμα, ο ολλανδικός διακομιστής), λειτουργούν πολύ καλά διαφορετικά.

Συμπεράσματα – Η εμπειρία μας με το Avast SecureLine VPN

Πλεονεκτήματα
Μειονεκτήματα
Πολύ γρήγοροι τοπικοί διακομιστέςΑποθηκεύει αρχεία καταγραφής σύνδεσης και μέρος της διεύθυνσης IP σας
Ασφαλή πρωτόκολλα (αλλά να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε IPsec σε Mac)Η υποστήριξη πελατών διατίθεται μόνο για πελάτες που πληρώνουν
Διαισθητικό λογισμικόΜικρό δίκτυο διακομιστών
Εύκολη εγκατάστασηΗ Avast είχε σκάνδαλα απορρήτου στο παρελθόν
Ειδικοί διακομιστές P2P και streamingΗ ροή μπορεί να είναι αργή κατά καιρούς
Παρέχει πρόσβαση στο American NetflixΣχετικά ακριβό
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών
Φτηνή συνδρομή για smartphone

Το Avast SecureLine VPN είναι ένα γρήγορο VPN που αφήνει πολλά να είναι επιθυμητά όσον αφορά την ασφάλεια. Έχουν ένα μικρό δίκτυο διακομιστών με μόλις 55 διακομιστές και προσφέρουν μόνο υποστήριξη πελατών σε πελάτες που πληρώνουν. Επιπλέον, οι συνδρομές τους είναι σχετικά ακριβές αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το VPN σε περισσότερες από μία συσκευές κάθε φορά.

Με τα άριστα αποτελέσματα δοκιμών ταχύτητας, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε τοπικούς διακομιστές, και τις εξειδικευμένες υπηρεσίες P2P και streaming, το Avast SecureLine έχει επίσης τα δυνατά του. Το λογισμικό είναι εύκολο στη χρήση και η τεχνολογία κρυπτογράφησής τους είναι σχετικά ασφαλής. Αυτό, ωστόσο, μας φέρνει στο πιο σοβαρό πρόβλημα με αυτό το VPN: την πολιτική καταγραφής τους.

Το Avast SecureLine διατηρεί αρχεία καταγραφής των πελατών τους. Παραδέχονται ανοιχτά ότι οι χρήστες τους δεν θα είναι ποτέ εντελώς ανώνυμοι. Μεταξύ άλλων, το Avast SecureLine διατηρεί αρχεία καταγραφής σύνδεσης και ακόμη και (τμήματα) διευθύνσεων IP χρήστη. Πρόσφατα, φάνηκε ότι το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης εκατό εκατομμυρίων χρηστών antivirus πωλήθηκε σε τρίτους, κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό. Λόγω αυτών των ζητημάτων απορρήτου και ασφάλειας, δεν συνιστούμε το Avast SecureLine αν θέλετε ένα VPN να περιηγείται ανώνυμα στο Διαδίκτυο. Αντ ‘αυτού, είναι καλύτερο να αναζητήσετε ένα πιο ιδιωτικό, καλύτερα κρυπτογραφημένο VPN όπως το ExpressVPN ή το PIA.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me