Ulasan Hide.me (2020): Cepat dan mesra pengguna | Tinjauan VPNO

Ulasan Hide.me (2020) – VPN yang pantas dan mesra pengguna

Hide.me adalah penyedia VPN yang agak baru. Mereka bertujuan untuk menyediakan perkhidmatan VPN yang cepat dan selamat. Hide.me pada asalnya adalah bahasa Jerman dan ditubuhkan pada tahun 2012 (mereka dulu dipanggil Hide.io). Syarikat ini terletak di Malaysia kerana undang-undang privasi di negara itu. Penyedia ini semakin terkenal setiap hari dan sudah mempunyai 10 juta pengguna di seluruh dunia.


Hide.me dibuat untuk menawarkan Rangkaian Peribadi Maya (VPN) yang mesra pengguna tetapi sangat selamat. Akhir-akhir ini mereka juga bertujuan untuk menjadi VPN terpantas di pasaran. Hide.me adalah salah satu daripada beberapa penyedia VPN yang disahkan bebas log. Kami akan meneliti semua tuntutan ini, kemudian dalam tinjauan.

Hide.me menawarkan penyulitan yang baik dan sangat pantas. VPN ini sedikit lebih mahal daripada kebanyakan penyedia VPN lain. Nasib baik, anda boleh mencuba Hide.me secara percuma dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Mereka bahkan menawarkan perkhidmatan percuma tetapi apabila anda menggunakannya, mereka akan menghadkan data anda.

Memasang Hide.me agak mudah dan dengan rancangan Premium mereka, anda boleh menggunakan satu langganan untuk 10 peranti pada masa yang sama. Dengan cara ini anda dapat melindungi banyak peranti secara serentak untuk melindungi nama anda.

Spesifikasi Hide.me

 • Sambungan serentak: 10
 • Torrents: +
 • Netflix:
 • Sistem operasi: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • Protokol: OpenVPN, PPTP, L2TP / IPsec, IKEv2, IKEv1, SoftEther
 • Dasar pembalakan: Tiada balak
 • Pelayan: 1560 pelayan di 60 lokasi
 • Harga: Dari $ 4,99 sebulan
 • Jaminan wang dikembalikan: 30 hari

Kelajuan – Seberapa pantas Hide.me?

Speed ​​adalah bahagian penting dari pengalaman orang dengan penyedia VPN. Menjengkelkan apabila aliran video anda perlu disangga atau anda mengalami kelewatan semasa bermain. Kerana ini sangat penting kami menguji kelajuan pelayan Hide.me secara meluas. Kami melakukan ini dengan menjalankan beberapa ujian kelajuan dengan pelayan yang berbeza dan dengan melihat kelajuan semasa penggunaan harian. Anda boleh membaca semua tentang pengalaman kami di bawah.

Keputusan ujian kelajuan Hide.me

Di sini anda boleh mendapatkan hasil dari beberapa ujian kelajuan yang kami laksanakan untuk pelayan Hide.me yang berbeza. Kami menguji dari lokasi kami di Belanda. Perhatikan bahawa hasilnya mungkin sangat berbeza jika anda berada di tempat lain di dunia. Walau bagaimanapun, ini harus memberi petunjuk umum mengenai kelajuan mereka.

Kelajuan tanpa VPN (Speedtest.net):

Ujian laju tanpa VPN

Di atas anda boleh melihat kelajuan internet yang kita nikmati tanpa menggunakan VPN.

Laju dengan pelayan tempatan di Belanda (Speedtest.net):

Ujian laju dengan VPN NL

Gambar ini menunjukkan hasil kelajuan internet kami ketika kami berhubung melalui pelayan Hide.me di Haarlem (Belanda). Seperti yang anda lihat, hasilnya tetap sama, yang cukup luar biasa untuk VPN.

Speed ​​dengan pelayan USA (Speedtest.net):

Ujian laju dengan VPN VS

Ini adalah hasil ujian kami dengan pelayan di A.S. Hasil ini boleh menjadi penting jika anda ingin mendapatkan akses ke kandungan Amerika dari negara lain. Seperti yang anda lihat, kelajuannya tidak banyak berubah. Ini tidak dijangka kerana selalunya jarak fizikal antara anda dan pelayan akan menghasilkan kelajuan sambungan yang lebih perlahan.

Kelajuan semasa penggunaan harian

Kelajuan pelayan Hide.me sangat baik dalam penggunaan seharian. Kami menguji ini dengan menjalankan perniagaan kami seperti biasa, untuk melihat apakah kami mengalami masalah dengan Hide.me. Kami menggunakan VPN semasa melayari, mengukus, memuat turun, dan bermain; ini adalah hasilnya:

Semasa melayari secara berkala, kami tidak menyedari adanya perbezaan dalam kelajuan atau masa memuat. Dengan VPN ini anda dapat mengunjungi laman web kegemaran anda tanpa ada perubahan yang nyata. Memuat turun fail dan aplikasi juga tidak menjadi masalah.

Kami juga menguji beberapa perkhidmatan streaming dengan VPN Hide.me, untuk melihat bagaimana ini akan mempengaruhi penyanggaan dan pemuatan video dan muzik. Sekali lagi, kami tidak menghadapi masalah dan dapat menggunakan perkhidmatan seperti YouTube dan Spotify tanpa masalah. Ini menjadikan Hide.me VPN yang ideal jika anda ingin menonton bahan yang disekat geo. Malangnya, anda tidak dapat menggunakannya untuk menonton Netflix. Nanti dalam tinjauan kami akan menerangkan mengapa.

Kelajuan kesimpulan Hide.me

Keputusan kami mengenai kecepatan dengan Hide.me adalah seperti berikut:

 • Hide.me menawarkan VPN dengan kelajuan yang baik.
 • Ujian kelajuan menunjukkan sedikit perbezaan antara kelajuan turun dan muat naik dengan atau tanpa VPN.
 • Selama penggunaan biasa, memuat turun, dan streaming, kami tidak melihat perubahan kelajuan.

Keselamatan – Seberapa selamat Hide.me?

Hide.me adalah penyedia VPN yang mengutamakan ciri keselamatan dan privasi mereka. Keselamatan secara amnya dilihat sebagai aspek terpenting dalam VPN. Anda tidak mahu pihak ketiga mendapat akses ke maklumat peribadi anda dan VPN akan melindungi anda daripada perkara itu. Di bawah ini anda boleh membaca mengenai dasar log yang dipatuhi oleh Hide.me. Selain itu, kami akan memberitahu anda maklumat yang Hide.me perlukan dari anda sekiranya anda ingin membuat akaun.

Protokol

Hide.me mempunyai keselamatan yang sangat baik dengan penyulitan AES 256-bit mereka. Ini umumnya dilihat sebagai tahap penyulitan terbaik yang ada. Lebih-lebih lagi, Hide.me menyokong banyak protokol yang berbeza. Anda boleh memilih dari protokol berikut:

 • BukaVPN
 • SSTP
 • PPTP
 • L2TP
 • IPsec
 • IKEv2
 • IKEv1
 • LembutEther.

Laman web Hide.me menunjukkan gambaran umum yang baik mengenai pelbagai protokol ini. Dalam gambaran keseluruhan ini, mereka menunjukkan titik kuat dan lemah setiap protokol. Ini sangat berguna dan dapat menunjukkan protokol apa yang paling sesuai dengan sistem operasi anda. Kami selalu menasihati protokol OpenVPN kerana ia adalah pilihan paling selamat. Di bawah ini anda dapat melihat penjelasan untuk protokol OpenVPN di laman web Hide.me.

Buka protokol VPN

Pembalakan dan privasi

Hide.me mengatakan bahawa mereka mengikuti kebijakan “tanpa log” yang ketat. Ini bermaksud mereka tidak mengumpulkan data peribadi. Kerana Hide.me terletak di Malaysia, mereka tidak berkewajiban menyimpan log. Malaysia tidak mempunyai peraturan yang memaksa syarikat menyimpan catatan.

Hide.me tidak menyimpan log pengguna tetapi ada satu catatan sampingan; mereka menyimpan log sambungan sementara. Ini bermaksud bahawa syarikat dapat melihat kapan ‘pelanggan x’ menyambung ke salah satu pelayan VPN mereka. Namun, Hide.me tidak dapat melihat siapa pelanggan X, mereka hanya mendapat data pengguna tanpa nama. Lebih-lebih lagi mereka hanya menyimpan balak ini selama beberapa jam dan selepas itu ia dipadamkan secara kekal.

Hampir mustahil bagi penyedia VPN untuk tidak menyimpan log. Selain itu, log sambungan sering tidak terlalu mengganggu privasi pengguna. Mereka menggunakan log sambungan ini untuk meningkatkan perkhidmatan mereka. Mereka hanya dapat memastikan pelayan mereka tidak akan berlebihan jika mereka tahu kapan perkhidmatan mereka digunakan. Hide.me menganonimkan log sambungan ini sepenuhnya dan tidak mendaftarkan alamat IP anda.

Maklumat apa yang Hide.me perlukan?

Untuk membuat akaun dengan Hide.me, anda memerlukan alamat e-mel, setelah pendaftaran anda boleh menghapus surat dalam tetapan akaun anda. Bergantung pada kaedah pembayaran yang anda pilih, anda juga perlu memberikan maklumat tambahan. Hide.me menggunakan pihak ketiga untuk menangani semua pembayaran. Mereka mendakwa bahawa syarikat luaran ini tidak akan melihat alamat atau identiti IP anda. Anda mendapat nombor pembayaran yang tidak dapat dihubungkan dengan anda. Lebih-lebih lagi, nombor pembayaran ini dimusnahkan sebaik sahaja pembayaran. Dengan cara ini, anda akan tetap tanpa nama semasa membayar langganan Hide.me anda.

Kesimpulan keselamatan Hide.me

Setelah menguji keselamatan Hide.me, kami dapat menyimpulkan perkara berikut:

 • Hide.me adalah VPN yang kukuh dan selamat.
 • Mereka menggunakan penyulitan AES 256-bit yang kuat.
 • Hide.me tidak berkongsi maklumat dengan pihak ketiga.
 • Anda boleh memilih dari beberapa protokol.
 • Hide.me hanya menyimpan log sambungan, yang musnah setelah beberapa jam.

Kebolehgunaan – Seberapa mesra pengguna adalah Hide.me?

Hide.me adalah penyedia yang sangat mesra pengguna yang mudah diakses dan mudah difahami oleh sesiapa sahaja. Di bawah ini, anda dapat mencari maklumat mengenai laman web mereka, proses pemasangan, rupa dan nuansa aplikasi, harga, kaedah pembayaran, dan akhirnya sokongan pelanggan.

Laman web Hide.me

Laman web Hide.me jelas dan menyajikan semua maklumat yang anda boleh harapkan dari penyedia VPN. Di laman utama anda boleh mendapatkan maklumat mengenai Hide.me, mengapa anda memerlukan VPN, dan ulasan perisian mereka. Mereka menawarkan laman web mereka dalam beberapa bahasa.

Selain itu, anda boleh mendapatkan maklumat mengenai rangkaian dan protokol pelayan mereka di laman web mereka. Ia juga mempunyai tab yang jelas di mana anda dapat mencari muat turun perisian dan tab dengan semua kemungkinan rancangan langganan. Gambar ini menunjukkan laman web Hide.me.

Laman web Hide.me

Malangnya, kami tidak dapat mencari pilihan carian di laman web, yang menyukarkan mencari maklumat yang sangat spesifik. Apabila anda log masuk ke akaun Hide.me, anda dapat melihat gambaran keseluruhan data akaun anda. Anda juga boleh mendapatkan panduan di sini, yang memudahkan pemasangan perisian mereka ke peranti anda.

Memasang Hide.me

Memasang Hide.me ke peranti anda sangat mudah. Anda boleh memilih untuk memasang aplikasi pada peranti anda atau memuat turun perisian untuk satu protokol tertentu dan mengubah tetapan PC atau Mac anda. Pilihan pertama adalah yang paling mudah. Anda boleh mendapatkan aplikasinya di App Store atau Google Play Store. Apabila anda memasang aplikasi, anda hanya perlu mengisi butiran akaun anda dan anda akan bersedia untuk pergi.

Hide.me appstore

Di atas anda dapat melihat aplikasi Hide.me di Appstore. Aplikasi ini secara automatik akan menggunakan protokol yang paling sesuai untuk sistem operasi anda. Untuk Windows ini adalah IKEv2 dan PPTP dan untuk Mac ia menggunakan protokol IKEv2 dengan IKEv1 sebagai sandaran. Ini bermakna anda tidak boleh menggunakan OpenVPN dalam aplikasi, yang terlalu buruk, kerana ini adalah protokol paling selamat. Namun, ada satu pengecualian, Android memang menyokong OpenVPN.

Setelah memasang apl, anda boleh mula melayari web dengan selamat. Anda hanya perlu mengisi butiran akaun anda, seperti yang anda lihat di bawah.

Halaman pengenalan Hide.me

Pilihan kedua untuk pemasangan sedikit lebih sukar. Walau bagaimanapun, kaedah ini memberi anda lebih banyak pilihan dalam protokol. Sekiranya anda log masuk ke halaman akaun anda di laman web Hide.me, anda boleh mendapatkan panduan pemasangan untuk semua protokol dan sistem operasi yang berbeza. Dengan mengikuti panduan ini, anda boleh memasang protokol yang anda suka pada peranti anda.

Hide.me penampilan dan kemudahan penggunaan

Hide.me adalah penyedia VPN yang sangat user-friendly, yang menjadikannya sesuai dengan orang yang baru menggunakan VPN. Aplikasi ini mudah; anda mempunyai butang untuk menyambung ke pelayan Hide.me dan anda boleh memilih lokasi pelayan anda. Perisian ini mempunyai penampilan profesional dan semua pilihan dan fungsi berfungsi dengan baik. Aplikasi ini ditawarkan dalam beberapa bahasa, antaranya ialah Bahasa Inggeris.

Aplikasi super sederhana mempunyai beberapa kelemahan. Contohnya, anda tidak boleh mengubah tetapan. Ini bermakna anda tidak dapat mengubah protokol semasa menggunakan aplikasi. Walaupun kebanyakan pengguna VPN akan tetap membiarkan pengaturan default, beberapa pengguna mungkin ingin mengubah protokol untuk mengoptimumkan perlindungan mereka selama melakukan berbagai upaya dalam talian..

Aplikasi ini mungkin tidak mempunyai beberapa tetapan tetapi mempunyai beberapa fungsi yang rapi. Aplikasi Hide.me memiliki fungsi “sambung kembali otomatis”, “killswitch”, “perlindungan kebocoran IP”, dan “perlindungan kebocoran DNS”. Fungsi-fungsi ini memastikan anda tidak membocorkan maklumat secara tidak sengaja pada saat-saat yang tidak dilindungi. Aplikasi ini akan melindungi semua yang anda lakukan dalam talian.

Hide.me jelas bertujuan untuk membuat aplikasi mesra pengguna yang semua orang akan tahu bagaimana menggunakannya. Namun, ini bermaksud pengguna yang lebih maju mungkin merasa terkadang terhad.

Aplikasi depan Hide.me

Harga dan kaedah pembayaran

Hide.me bukan penyedia VPN termahal atau termurah di luar sana. Mereka menawarkan beberapa rancangan langganan yang berbeza. Pertama sekali, mereka menawarkan akaun percuma. Dengan akaun percuma ini, anda terhad kepada 10 GB sebulan, anda hanya dapat memilih dari 5 lokasi pelayan, dan anda hanya dapat menggunakan 1 peranti pada satu masa. Lebih-lebih lagi, langganan berbayar kemungkinan akan mempunyai pelayan yang lebih pantas kerana mereka kurang ramai.

Mereka menawarkan langganan Premium mereka dengan tiga harga yang berbeza. Mungkin pilihan terbaik adalah pilihan mereka Rancangan 2 tahun yang anda boleh dapatkan hanya $ 4,99 sebulan. Sekarang anda mendapat dua bulan percuma dengan rancangan ini. Lebih-lebih lagi, mereka menawarkan langganan selama satu tahun yang harganya $ 8,32 sebulan. Akhirnya anda juga boleh mendapatkan perkhidmatan Premium mereka untuk satu bulan, yang akan dikenakan biaya$ 12,95.

sembunyikan harga saya

Hide.me mempunyai jaminan wang dikembalikan 30 hari untuk semua langganan berbayar. Selain itu, anda boleh membayar akaun Hide.me anda dengan kad kredit, PayPal, SEPA Direct Debit, atau Bitcoin anda.

Khidmat Pelanggan

Hide.me menawarkan beberapa cara untuk menjawab soalan anda. Di laman web anda boleh mendapatkan halaman FAQ yang luas. Anda juga boleh mengemukakan soalan anda melalui e-mel. Perkhidmatan pelanggan hanya ditawarkan dalam Bahasa Inggeris, yang sukar jika Bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda. Anda juga boleh mencuba nasib di forum Hide.me, di mana anda boleh mengarahkan soalan anda kepada pengguna lain. Akhirnya, blog Hide.me menawarkan maklumat mengenai kemas kini dan berita.

Untuk mendapatkan idea mengenai keramahan perkhidmatan pelanggan Hide.me, kami menghubungi mereka. Apabila anda menghantar e-mel ke Hide.me, anda akan mendapat e-mel dengan maklumat log masuk. Sekiranya anda log masuk dengan maklumat ini, anda akan mendapat ID sokongan pelanggan, yang membantu orang di bahagian sokongan pelanggan mengenal pasti masalah anda. Malangnya, cara berkomunikasi ini tidak berjaya ketika kita mencubanya.

Akhirnya, kami mendapat e-mel dengan jawapan untuk soalan kami. Mereka menggambarkan penjelasan dengan tangkapan skrin dan gambar, yang memudahkan untuk mengikuti arahan mereka. Kami mendapat maklum balas e-mel kami dalam masa dua jam dan mereka menghubungi kami dengan cara yang sopan dan ramah seperti yang anda lihat di bawah:

perkhidmatan pelanggan Hide.me

Perkhidmatan pelanggan berfungsi dengan baik dan anda mendapat jawapan yang berkesan untuk soalan anda. Hide.me memang menawarkan fungsi sembang langsung tetapi kami mengalami beberapa masalah dengan itu. Anda hanya boleh menggunakan sembang langsung jika anda mempunyai tiket sokongan pelanggan. Malangnya, kami tidak dapat log masuk dengan maklumat dalam e-mel. Ini boleh menjadi sangat mengecewakan jika anda mencari penyelesaian yang cepat. (Kemas kini: Menurut Hide.me masalah ini dengan tiket sokongan telah diselesaikan).

Kesimpulan kebolehgunaan Hide.me

Setelah menggunakan Hide.me VPN sebentar, kami dapat menyimpulkan perkara-perkara berikut mengenai keramahan pengguna penyedia ini.

 • Aplikasi ini mesra pengguna dan berfungsi secara intuitif
 • Laman web Hide.me jelas dan mudah digunakan
 • Memasang Hide.me adalah mudah untuk semua sistem operasi
 • Aplikasi ini mempunyai kemungkinan terhad
 • Anda boleh membayar Hide.me dengan kad kredit, Paypall, SEPA dan bitcoin
 • Perisian ini terdapat dalam banyak bahasa
 • Perkhidmatan pelanggan baik, tetapi fungsi sembang langsung tidak berfungsi

Rangkaian pelayan Hide.me

Rangkaian pelayan Hide.me telah berkembang lebih besar dalam beberapa tahun kebelakangan. Di bawah ini anda akan mengetahui semua yang perlu anda ketahui mengenai rangkaian ini. Selain itu, anda boleh mengetahui sama ada penyedia ini menawarkan perkhidmatan IP khusus atau tidak.

Bilangan pelayan dan lokasi

Dengan lebih daripada 1560 pelayan di 60 lokasi yang berbeza, Hide.me telah berkembang dengan ketara dalam beberapa tahun terakhir. Hide.me terutamanya memenuhi pasaran Eropah dan Amerika Utara, yang bermaksud kebanyakan pelayan mereka terletak di sana. Mereka menawarkan 9 lokasi pelayan di A.S. dan 2 di Belanda. Mereka juga sudah mulai berkembang ke Asia, tetapi fokusnya masih pada dunia barat.

Sebab mengapa Hide.me tidak mempunyai banyak pelayan adalah kerana mereka menguruskan pelayan itu sendiri. Mereka memiliki sekumpulan peraturan yang luas yang mereka tetapkan untuk menjamin keselamatan pengguna mereka. Sebahagian daripada proses ini adalah mereka menguruskan pelayan mereka sendiri. Malangnya, ini bermaksud bahawa rangkaian pelayan mereka hanya berkembang secara perlahan. Sekiranya anda mencari VPN dengan banyak pilihan pelayan, anda mungkin ingin mencari di tempat lain. Sebagai contoh, anda boleh melihat artikel perbandingan kami yang menyediakan senarai penyedia VPN terbaik.

Alamat IP khas

Dengan Hide.me tidak mungkin mendapatkan alamat IP khusus. Setiap alamat IP yang disediakan oleh Hide.me dikongsi dengan pengguna lain. Ini bermakna mustahil untuk menonton Netflix, kerana mereka menyekat alamat IP yang digunakan oleh banyak orang pada masa yang sama. Selain itu, beberapa laman web akan meminta pengenalan tambahan kerana anda mengaksesnya dari banyak alamat IP yang berbeza.

Hide.me memang menawarkan alamat IP “statik”, yang bermaksud bahawa anda menyambung ke pelayan yang sama setiap kali anda menggunakan aplikasi. Dengan cara ini anda tidak akan menimbulkan kecurigaan dengan laman web kerana banyak alamat IP yang anda gunakan. Mereka tidak akan meminta pengesahan tambahan, yang akan menjimatkan masa anda pada akhirnya. Walau bagaimanapun, anda masih berkongsi alamat IP dengan pengguna lain.

Sekiranya anda benar-benar mahu penyedia VPN anda menawarkan IP khusus, anda mungkin ingin melihat ulasan NordVPN kami.

Rangkaian pelayan kesimpulan Hide.me

Kami membuat kesimpulan berikut mengenai rangkaian pelayan Hide.me:

 • Hide.me mempunyai rangkaian pelayan yang agak kecil tetapi pantas
 • Rangkaian ini mempunyai 1560 pelayan di 60 lokasi yang berbeza
 • Hide.me mengawal dan menguruskan pelayan mereka sendiri untuk keselamatan tambahan
 • Hide.me tidak memberikan alamat IP khusus
 • Mereka menawarkan “IP statik”

Hide.me pilihan

Hide.me menawarkan kebanyakan ciri VPN biasa tetapi juga memberi anda beberapa pilihan tambahan. Di sini anda dapat mengetahui lebih lanjut mengenai pilihan ini dan membaca tentang Hide.me yang digabungkan dengan muat turun Netflix dan torrent.

Sembunyikan.me pilihan tambahan

Bunuh MatikanPertama sekali, Hide.me menawarkan suis kill yang akan memastikan peranti anda dilindungi, walaupun sambungannya terputus seketika. Ini digabungkan dengan ciri “sambung semula automatik” mereka, bermakna anda mungkin tidak akan melihat apa-apa tetapi Hide.me akan membuat anda selamat.

Dengan akaun Hide.me Premium, anda memperoleh kebebasan dengan fungsi “Dynamic Port Forwarding”. Ini akan membimbing anda melewati firewall.

Akhirnya, Hide.me juga menawarkan protokol SoftEther, yang merupakan protokol yang lebih pantas daripada OpenVPN yang sering digunakan. OpenVPN mempunyai kelajuan maksimum 100 MB / saat, sementara SoftEther dapat mencapai kelajuan 900 MB / saat.

Hide.me dan Netflix

Seperti yang berlaku dengan penyedia VPN yang semakin banyak, pelayan Hide.me disekat oleh Netflix. Perkhidmatan streaming secara aktif cuba menyekat pengguna VPN yang cuba mendapatkan akses ke kandungan Netflix di wilayah lain. Malangnya, hanya ada beberapa penyedia VPN yang berjaya mengikuti Netflix dan Hide.me bukanlah salah satu daripada mereka. Sekiranya anda ingin menonton Netflix dengan VPN, anda boleh menyemak senarai penyedia VPN terbaik untuk menonton Netflix Amerika.

Hide.me dan torrents

Akhirnya, kami menguji muat turun torrents dengan Hide.me. Kami tidak menghadapi masalah. Fail 1,2 GB dilakukan dalam masa kurang dari 5 minit. Hide.me membenarkan muat turun torrents melalui rangkaian peer-to-peer untuk kebanyakan pelayan mereka. Di laman web mereka menunjukkan dengan jelas pelayan apa yang menyokong muat turun jenis ini dan pelayan mana yang tidak. Sebagai contoh, pelayan di A.S., UK, dan Australia tidak membenarkan muat turun torrent tetapi pelayan di Belanda.

Pilihan kesimpulan Hide.me

 • Hide.me mempunyai fungsi “kill switch”, “auto reconnect”, dan fungsi “Dynamic Port Forwarding”
 • Hide.me menyokong protokol SoftEther yang sangat pantas
 • Netflix tidak dapat diakses dengan Hide.me
 • Anda boleh memuat turun torrents melalui rangkaian P2P dengan kebanyakan pelayan Hide.me

Kesimpulan – Pengalaman kami dengan Hide.me

Kelebihan
Keburukan
Mudah untuk digunakanTidak ada alamat IP khusus
Mudah dipasangHanya beberapa tetapan dalam aplikasi
Pelayan pantasTiada akses ke Netflix
Pilihan percumaTiada Sembang Langsung yang berfungsi
Memuat turun torrents adalah mungkin
Banyak kemungkinan protokol (termasuk SoftEther)
Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Hide.me adalah VPN yang pantas dan mesra pengguna. Ia sangat bagus untuk pengguna VPN baru kerana antara muka aplikasi intuitif mereka. Hide.me adalah pilihan yang sangat selamat kerana tidak menyimpan log pengguna. Mereka menawarkan pelayan yang baik tetapi tidak sebanyak yang disediakan oleh beberapa penyedia lain. Sebilangan besar pelayan mereka menyokong memuat turun melalui rangkaian peer-to-peer. Kami pasti akan mengesyorkan Hide.me kepada orang yang belum mencuba perkhidmatan VPN. Sekiranya anda mencari VPN yang mudah, cepat, dan selamat, Hide.me mungkin menjadi perkhidmatan untuk anda!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me