Tinjauan TorGuard (2020): VPN yang kukuh dengan muat turun pantas

Tinjauan TorGuard (2020) – VPN Padu Berfokus pada Muat Turun Cepat

Walaupun namanya mungkin menunjukkan sebaliknya, tidak ada kaitan dengan projek Tor. Tor dengan nama TorGuard merujuk kepada memuat turun torrents. Ini mungkin merupakan aset terkuat TorGuard sebagai penyedia VPN. Mereka bangga menjaga kelajuan muat turun yang tinggi. TorGuard mempunyai jumlah pelayan yang sangat baik dan memberikan perlindungan yang kukuh. Di laman web mereka, mereka menawarkan perkhidmatan tambahan, seperti rancangan VPN untuk perniagaan dan router pra-kilat.

Mereka mungkin bukan VPN termudah untuk pengguna yang baru dalam konsep ini, tetapi untuk memuat turun tegar mereka adalah salah satu pilihan terbaik di luar sana.

Kelajuan – Seberapa pantas TorGuard?

Untuk menilai kelajuan sambungan melalui pelayan TorGuard, kami mengujinya dengan ujian kelajuan dalam talian dan sepanjang aktiviti harian kami melayari, streaming, memuat turun, dan permainan. Kami menjalankan ujian ini dari Belanda, jadi jika anda tinggal di tempat lain, anda mungkin mendapat keputusan yang berbeza.

Keputusan ujian kelajuan TorGuard

Kami menguji kelajuan sambungan TorGuard dengan alat di speedtest.net. Berikut adalah hasil dari ujian tanpa sambungan VPN, sambungan melalui pelayan TorGuard di Belanda, dan sambungan melalui pelayan TorGuard di A.S..

Kelajuan tanpa VPN (Speedtest.net):


Speedtest NL normal

Ini adalah hasil kepantasan ketika kami menguji sambungan internet biasa kami tanpa VPN.

Laju dengan pelayan tempatan di Belanda (Speedtest.net):

Pengawal Speedtest NL

Kami mendapat hasil kelajuan berikut ketika disambungkan ke internet melalui pelayan TorGuard di Belanda. Seperti yang anda lihat, perubahan dalam kelajuan adalah minimum.

Speed ​​dengan pelayan USA (Speedtest.net):

Pelayan usa Speedtest

Ini adalah kelajuan ketika kami menyambung ke pelayan TorGuard di A.S. Kelajuan ping dan muat naik telah berubah secara drastik tetapi kelajuan muat turun tetap sama.

Perhatikan bahawa kelajuan dapat berbeza ketika Anda membuat perubahan dalam protokol. Untuk ujian di atas, kami tetap menetapkan protokol dan tetapannya. Di salah satu komputer kami, TorGuard tidak dapat berfungsi tanpa mengubah beberapa protokol dan tetapan. Ini banyak mempengaruhi kelajuan.

Kelajuan semasa penggunaan harian

Menggunakan TorGuard tidak mempengaruhi kelajuan melayari biasa kami. Kami tidak melihat perbezaan semasa penggunaan media sosial dan laman web lain setiap hari.

Penstriman dengan TorGuard berjalan lancar. Memuatkan sedikit lebih lama pada beberapa perkhidmatan penstriman. Secara keseluruhan kami dapat mengalirkan video dan muzik tanpa masalah besar.

Memuat turun adalah sisi kuat TorGuard. Tidak ada kerugian dalam kelajuan muat turun seperti yang anda lihat dalam ujian kelajuan. Memuat turun torrents tidak ada masalah dengan penyedia ini.

Permainan juga tidak menjadi masalah. Walaupun terdapat sedikit kelewatan, ia tidak mengganggu permainan yang kami uji. Walau bagaimanapun, ini boleh sangat berbeza untuk beberapa permainan dalam talian. Sekiranya anda banyak bermain, adalah idea yang baik untuk menguji VPN anda dengan permainan kegemaran anda sebelum anda membuat langganan.

Kesimpulan kepantasan TorGuard

 • Kelajuan memuat turun yang baik di seluruh
 • Tidak ada perbezaan kelajuan yang ketara untuk penggunaan harian
 • Kelajuan berubah apabila anda perlu mengubah tetapan
 • Mungkin menunjukkan ketinggalan dengan beberapa permainan yang lebih berat

Keselamatan – Sejauh manakah keselamatan TorGuard?

Oleh kerana fokus penyedia ini adalah pada memuat turun tanpa nama, adalah penting bahawa mereka mempunyai sistem keselamatan yang ketat. TorGuard mempunyai banyak pilihan keselamatan dan nampaknya tidak menyimpan catatan dalam bentuk apa pun.

Protokol

TorGuard menyokong protokol OpenVPN, PPTP, L2TP, IPsec, SSTP, dan iKEV2. Untuk keselamatan terbaik mereka menasihatkan agar selalu menggunakan protokol OpenVPN.

Torguard menggunakan enkripsi dan tawaran 256 bit, apa yang mereka sebut, “perlindungan rahsia” terhadap gangguan Pemeriksaan Packet Dalam. Dengan cara ini anda dapat mengakses internet dengan cara yang selamat.

Selain itu, mereka mempunyai suis pembunuh yang akan memastikan data anda tidak terdedah ketika anda kehilangan sambungan.

Pembalakan dan privasi

TorGuard mengatakan bahawa mereka tidak menyimpan log lalu lintas, log sambungan, atau log IP. Pembekal terletak di Amerika Syarikat. A.S. adalah sebahagian daripada pakatan perisikan Five Eyes antara Australia, Kanada, New Zealand, United Kingdom, dan Amerika Syarikat. Bermakna mereka saling membantu dalam penyiasatan dengan bertukar maklumat yang mereka kumpulkan. Walau bagaimanapun, ini tidak menjadi masalah sekiranya TorGuard tidak menyimpan log, kerana tidak ada yang boleh dikongsi.

Maklumat apa yang diperlukan oleh TorGuard?

Untuk membuat akaun TorGuard, anda hanya memerlukan alamat e-mel yang sah dan akses ke salah satu kaedah pembayaran mereka. Selagi anda memastikan bahawa nama di alamat e-mel tidak dapat dijumpai kepada anda dengan cara apa pun, anda boleh tetap tidak dikenali. TorGuard tidak meminta maklumat hubungan lain.

Sekiranya anda ingin kekal tanpa nama, TorGuard juga menawarkan pilihan untuk membayar dengan bitcoin. Kaedah pembayaran lain, seperti kad kredit atau PayPal akan mendedahkan identiti anda kepada TorGuard. Dengan membayar dengan bitcoin anda akan dapat kekal tanpa nama.

Kesimpulan keselamatan TorGuard

 • TorGuard menawarkan penyulitan 256 bit
 • Mereka mempunyai suis pembunuh sekiranya anda kehilangan sambungan TorGuard anda
 • TorGuard mengatakan bahawa mereka tidak menyimpan balak
 • Mereka menyokong protokol OpenVPN, PPTP, L2TP, IPsec, SSTP, dan iKEV2
 • Anda hanya memerlukan alamat e-mel untuk membuat akaun

Kebolehgunaan – Bagaimana mesra pengguna adalah TorGuard?

Untuk melihat apakah TorGuard ramah pengguna kami memeriksa laman web, proses pemasangan, perisian, kaedah pembayaran, dan layanan pelanggan. Kami perhatikan bahawa terdapat perbezaan yang cukup besar antara pengalaman pengguna dengan TorGuard VPN. Walaupun ia berfungsi dengan baik untuk beberapa orang, ia boleh menjadi perjuangan bagi orang lain. Sekiranya perkhidmatan tidak berfungsi dengan segera, keramahan pengguna adalah lebih penting.

Laman web Torguard

Laman web TorGuard sangat bersih dan minimalis. Anda akan menemui halaman utama dengan semua maklumat penting. Tab di bahagian atas halaman membawa anda ke pelbagai produk yang mereka tawarkan: Anonymous VPN, Anonymous Proxy, Business VPN, Email, dan Router. Ketika anda mengklik “router”, tetingkap baru akan terbuka dengan kedai web penghala mereka. Tab terakhir adalah tab “Beli Sekarang”, yang memandu anda ke kedai mereka. Sekiranya anda sudah mempunyai akaun, di sinilah anda dapat mencari halaman akaun anda. Di halaman akaun anda boleh menguruskan akaun anda.

Laman web TorGuard

Laman web nampaknya jelas tetapi apabila anda mencari maklumat yang lebih khusus, kadangkala sukar untuk dicari. Laman web tidak mempunyai fungsi carian, yang terlalu teruk kerana beberapa maklumat sukar dicari.

Mereka menawarkan sedikit maklumat mengenai perkhidmatan tambahan mereka. Terdapat maklumat yang lebih luas di bahagian blog, tetapi ini sangat sukar untuk dicari dan dilayari.

Daripada bar carian, anda boleh menggunakan kotak sembang khidmat pelanggan untuk mendapatkan maklumat yang anda perlukan.

Memasang TorGuard

Memasang TorGuard pada peranti anda sangat mudah.

Pada PC anda, anda boleh log masuk di laman web dan anda akan mendapat gambaran keseluruhan program yang boleh anda muat turun. Pada telefon pintar anda, anda boleh pergi ke kedai aplikasi dan memuat turun aplikasinya dari sana.

Memasang TorGuard:

 1. Pilih langganan TorGuard yang anda suka di laman web TorGuard.
 2. Selesaikan prosedur pembayaran dengan mengisi maklumat yang diperlukan.
 3. Muat turun program / aplikasi pada peranti anda.
 4. Log masuk dengan data akaun anda.
 5. Pilih protokol pilihan anda, atau biarkan pada tetapan lalai.
 6. Tekan sambung dan nikmati TorGuard.

Semasa cuba log masuk ke aplikasi, kami mendapat pemberitahuan bahawa kata laluan kami tidak betul, walaupun kami yakin itu kata laluan yang betul. Kita mesti perhatikan bahawa ini nampaknya lebih kerap berlaku kepada pengguna TorGuard. Kami menghubungi sokongan pelanggan dan mereka sangat membantu. Untuk menyelesaikan masalah tersebut, kami harus menukar kata laluan kami sebelum dapat mengakses aplikasi. Ini juga bermaksud bahawa kita harus mengubah maklumat kita di komputer kita juga.

Penampilan dan kemudahan penggunaan TorGuard

Tampilan aplikasi yang agak kikuk meninggalkan ruang untuk penambahbaikan. Mungkin terasa agak ketinggalan zaman, yang tidak salah, hanya kurang menarik. Aplikasi ini juga memaparkan beberapa perkara yang tidak difahami atau diperlukan oleh kebanyakan pengguna. Pilihan ini menggerakkan alat yang lebih bersih dan jelas tanpa mereka. Namun, semua fungsi yang diperlukan pengguna biasa tersedia, seperti tombol “pilih server” dan tombol “sambungkan” dan “putuskan sambungan” yang jelas.

Aplikasi mudah alih sedikit lebih jelas tetapi tidak mempunyai beberapa fungsi aplikasi TorGuard untuk PC. Pengguna biasa tidak akan melepaskan pilihan ini tetapi mungkin ada masalah keselamatan.

Harga dan kaedah pembayaran

Kos langganan TorGuard separuh tahunan dan tahunan turun menjadi $ 5 sebulan. Langganan suku tahunan turun menjadi $ 6,70 sebulan dan langganan bulanan paling mahal dengan $ 9,99 sebulan. Seperti yang anda lihat dalam gambar di bawah, tidak ada perbezaan antara ciri yang akan anda terima dengan rancangan yang berbeza, satu-satunya perbezaan adalah panjang langganan.

Mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 7 hari, jadi jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan, anda boleh mendapatkan wang anda kembali.

Pelan VPN tanpa nama

TorGuard menawarkan kaedah pembayaran berikut:

 • Kad kredit
 • PayPal
 • Bitcoin dan cryptocurrency lain
 • Banyak pilihan lain melalui pembayaran

TorGuard mempunyai lebih daripada 80 pilihan pembayaran yang berbeza. Ini bermaksud bahawa anda mungkin akan menemui kaedah pembayaran yang sesuai untuk anda.

Khidmat Pelanggan

Kerana laman web TorGuard tidak begitu mudah untuk menavigasi sokongan pelanggan adalah lebih penting lagi. Lebih mudah menggunakan perkhidmatan LiveChat untuk mencari jalan di laman web daripada mencari sendiri. Mereka mempunyai perkhidmatan sokongan pelanggan 24/7. Kadang-kadang anda boleh bercakap dengan seseorang secara langsung yang baik dan berfungsi dengan baik sepanjang masa. Pada masa-masa lain, anda perlu mengisi maklumat peribadi sebelum bercakap dengan seseorang. Perkara ini boleh menjengkelkan sekiranya anda tidak mahu berkongsi maklumat ini.

Permulaan akhir LiveChat

Dalam LiveChat, anda mendapat respons yang agak cepat dan orang yang kami ajak bicara sangat sopan.

Anda juga boleh menghantar tiket ke TorGuard Support atau TorGuard Sales atau Affiliate Support. Apabila anda melakukan ini, mereka mengisi maklumat yang mereka ada (jika anda sudah menggunakan perkhidmatan mereka). Selain itu, anda boleh menambahkan gambar dan tangkapan skrin ke tiket anda untuk menyokong pertanyaan anda. Mereka jelas telah berusaha menjadikan ini semudah mungkin bagi pengguna.

Sekiranya tetapan lalai tidak berfungsi pada peranti anda, perkhidmatan pelanggan dapat membantu anda mengubah tetapan dan protokol dengan cara yang sesuai untuk peranti anda. Namun, ini bermaksud tidak semua orang mempunyai pilihan yang sama dalam tetapan dan protokol. Atas sebab ini, lebih baik menggunakan tempoh pengembalian wang selama 7 hari untuk menguji apakah perkhidmatan ini berfungsi pada semua peranti anda.

Kesimpulan kebolehgunaan TorGuard

 • Laman web Torguard boleh menjadi lebih baik.
 • Memasang TorGuard agak mudah.
 • Perisian kelihatan ketinggalan zaman tetapi berfungsi dengan baik.
 • TorGuard menawarkan lebih daripada 80 pilihan pembayaran.

Rangkaian pelayan TorGuard

TorGuard mempunyai rangkaian pelayan yang besar. Lebih-lebih lagi, mereka menawarkan alamat IP khusus dengan bayaran tambahan.

Bilangan pelayan dan lokasi

TorGuard mempunyai lebih daripada 3000 pelayan di lebih daripada 50 negara. Tawaran pelayan yang besar ini tersebar di seluruh dunia. Terutama, mereka mempunyai pelayan di Arab Saudi, Mesir, dan Vietnam, yang biasanya tidak anda lihat dengan perkhidmatan VPN yang lain. Sekiranya anda secara khusus mencari pelayan di salah satu negara ini, TorGuard mungkin menjadi VPN untuk anda.

Anda boleh memilih pelayan sebelum anda menyambung. Aplikasi ini menunjukkan kepada anda pelayan yang tersedia untuk protokol dan tetapan yang telah anda pilih.

Pelayan TorGuard

Alamat IP khas

TorGuard menawarkan perkhidmatan alamat IP khusus. Ini bermaksud anda akan mendapat alamat IP yang diberikan kepada anda yang hanya akan digunakan oleh anda. Biasanya, dengan VPN anda hanya mendapat akses ke alamat IP yang anda kongsi dengan orang lain. Secara amnya ini tidak begitu penting. Walau bagaimanapun, beberapa perkhidmatan streaming kini dapat mengesan jumlah pengguna pada satu alamat IP dan menyekat alamat ini. Untuk memintas sekatan geografi di Netflix, anda memerlukan IP khusus dengan langganan TorGuard anda.

Lebih-lebih lagi, dengan langganan biasa anda bertukar antara alamat IP yang berbeza. Beberapa laman web memperhatikan ini dan meminta pengesahan tambahan identiti anda, untuk memeriksa sama ada anda yang cuba mengakses laman web mereka. Sekiranya anda menggunakan alamat IP khusus, anda akan mengakses laman web mereka dari alamat IP yang sama setiap masa, tanpa menimbulkan kecurigaan.

Setelah anda membayar IP khusus anda boleh menghubungi meja sokongan TorGuard dengan lokasi pilihan anda. Mereka akan memberikan anda alamat IP di negara pilihan anda. Kadang kala mereka harus memesan IP baru, yang bermaksud anda mungkin perlu menunggu selama 1 atau 2 hari.

TorGuard juga memanggil alamat IP khusus ini sebagai “streaming IP”. IP khusus akan memberi anda $ 7,99 setiap bulan, di atas kos langganan VPN anda.

Rangkaian pelayan kesimpulan TorGuard

 • TorGuard mempunyai lebih daripada 3000 pelayan
 • Pelayannya tersebar di lebih dari 50 negara yang berbeza
 • TorGuard menawarkan alamat IP khusus

Pilihan TorGuard

Selain daripada ciri VPN biasa, TorGuard menawarkan beberapa tambahan. Di bawah ini anda akan mendapat maklumat mengenai TorGuard untuk perniagaan dan router khas mereka yang sudah dilancarkan sebelumnya.

TorGuard dan Netflix

TorGuard tidak menjamin akses ke Netflix melalui perkhidmatan biasa mereka. Mereka menawarkan alamat IP khusus yang memungkinkan untuk mengakses Netflix. Alamat IP khusus akan dikenakan bayaran tambahan. Untuk penyedia VPN yang mengungguli Netflix, anda boleh melihat artikel kami mengenai Netflix VPN.

TorGuard dan torrents

TorGuard membenarkan muat turun torrents melalui rangkaian peer-to-peer. Mereka mengatakan bahawa mereka tidak menyekat trafik jenis ini. TorGuard adalah perkhidmatan VPN yang baik untuk memuat turun dan bekerja keras untuk meningkatkan kelajuan muat turunnya. Dalam ujian kami dengan TorGuard kami dapat memuat turun fail tanpa berlengah.

TorGuard untuk perniagaan

TorGuard mempunyai rancangan khas untuk perniagaan. Dalam pakej VPN perniagaan, TorGuard menawarkan beberapa akaun dan akaun e-mel yang disulitkan. Lebih-lebih lagi, rancangan ini dilengkapi dengan alamat IP khusus. Rancangan perniagaan menawarkan semua rancangan biasa dan banyak lagi. Sebagai contoh, anda akan mendapatkan pengurus akaun khusus yang akan membantu anda dengan sebarang pertanyaan.

Selain itu, setiap rancangan perniagaan dilengkapi dengan panel pentadbir yang mudah. Dengan panel ini, anda boleh menambah dan membuang akaun di rangkaian anda.

pengurusan pengguna vpn perniagaan

Penghala TorGuard

Di laman web TorGuard, anda juga boleh membeli penghala pra-kilat. Memasang VPN pada penghala anda sangat sesuai jika anda ingin melindungi semua peranti anda dalam satu perjalanan. Mereka menjual router dari jenama popular seperti Netgear, TP-link, dan Asus. Router dilengkapi dengan perkhidmatan TorGuard VPN percuma selama 30 hari. Penghala ini sesuai jika anda mencari cara mudah untuk melindungi semua peranti anda dalam satu perjalanan.

R7000-300

Pilihan kesimpulan TorGuard

 • Anda tidak dapat menonton Netflix dengan langganan TorGuard biasa.
 • Anda boleh memuat turun torrents dengan TorGuard.
 • TorGuard menawarkan penghala pra-kilat di laman web mereka.
 • TorGuard menawarkan rancangan langganan untuk perniagaan.

Kesimpulan – Pengalaman kami dengan TorGuard

Kelebihan
Keburukan
Mudah untuk digunakanTidak berfungsi secara automatik pada semua peranti
Mudah dipasangLaman web sukar dilayari
Kelajuan memuat turun yang pantasTidak mungkin untuk menonton Netflix
Muat turun melalui torrents mungkinPerisian clunky
Alamat IP khas
Banyak pilihan di pelayan
Jaminan wang dikembalikan selama 7 hari

TorGuard adalah penyedia VPN yang baik untuk memuat turun torrent. Kelajuannya bagus, terutamanya untuk memuat turun. Mereka tidak menyimpan log dan nampaknya VPN yang selamat. Kami mendapati bahawa keramahan pengguna terhadap perkhidmatan mereka berbeza-beza. Laman web mereka semestinya lebih baik dan untuk salah satu peranti kami, sukar untuk membuat aplikasi berfungsi. Dengan bantuan sokongan pelanggan kami berjaya tetapi kami tidak dapat menggunakan semua protokol dan tetapan.

TorGuard mempunyai sebilangan besar pelayan dan menawarkan alamat IP khusus. Anda mungkin memerlukannya kerana dengan perkhidmatan biasa mereka, anda tidak akan dapat mengakses perkhidmatan streaming seperti Netflix. Di sisi positifnya, mereka menawarkan perkhidmatan untuk perniagaan dan router pra-kilat yang dapat anda gunakan dalam kombinasi dengan langganan.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me