Tinjauan Ivacy 2020: VPN mesra pengguna dan berpatutan dengan beberapa masalah privasi

Tinjauan Ivacy (2020)

Ivacy ditubuhkan pada tahun 2007 dan beribu pejabat di Singapura. Ivacy mendakwa misinya adalah untuk mewujudkan persekitaran internet percuma untuk semua orang. Untuk mencapai ini, kepintaran adalah kunci, kata Ivacy. Ivacy sangat menikmati pujian dan pengiktirafan pada tahun 2010, ketika mereka menjadi penyedia VPN pertama yang menawarkan fitur split-tunneling. Perkembangan ini memberi kesan positif pada kecepatan yang dapat dicapai oleh penyedia VPN. Pada tahun 2015 mereka berjaya menambahkan satu lagi kejayaan dalam senarai pencapaian mereka. Ini adalah tahun ini apabila pangkalan pengguna mereka mencapai angka 2 juta.


Tidak sukar untuk memahami mengapa banyak orang menggunakan Ivacy, kerana penyedia VPN yang sangat mesra pengguna yang menawarkan banyak ciri dan pilihan tambahan. Tambahan pula, memasang Ivacy sangat mudah dan hanya satu langganan yang membolehkan anda menyambungkan lima peranti pada satu masa. Namun, ramai yang akan bersetuju, bahagian terbaik mengenai penyedia VPN ini adalah titik harganya yang sangat berpatutan. Langganan mereka yang paling berpatutan hanya akan memberi anda $ 1 sebulan (ditagih sebanyak 60 $ setiap lima tahun). Adakah ini benar untuk menjadi kenyataan? Kami akan membiarkan anda menjadi hakim. Baca di bawah untuk semua ciri, pilihan dan spesifikasi Ivacy.

Spesifikasi Ivacy

 • Sambungan serentak: 5
 • Torrents: +
 • Netflix: +
 • Sistem operasi: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • Protokol: OpenVPN, L2TP / IPSec, SSTP, IKEv2, PPTP
 • Dasar pembalakan: Log sambungan
 • Pelayan: 450+ pelayan di 100 lokasi
 • Harga: Dari $ 0.99 sebulan
 • Jaminan wang dikembalikan: 30 hari

Kelajuan – Seberapa pantas Ivacy

Salah satu aspek terpenting dari penyedia VPN adalah kepantasannya. Sudah tentu, anda tidak mahu VPN menjadi perlahan, ia memberi kesan negatif kepada penstriman, muat turun dan keseluruhan pengalaman internet anda. Itulah sebabnya, walaupun hampir setiap VPN akan melambatkan sambungan anda ke tahap tertentu (sekurang-kurangnya di atas kertas), penting untuk memilih VPN dengan kecepatan yang pantas. Untuk melihat apakah kecepatan Ivacy setara, kami secara ekstensif menguji kelajuan perkhidmatan VPN mereka. Anda akan mendapat keputusan ujian kelajuan ini di bawah.

Keputusan ujian kelajuan Ivacy

Di bawah ini anda akan melihat hasil ujian kelajuan yang berbeza yang kami laksanakan untuk menguji kelajuan sambungan Ivacy. Kami menggunakan speedtest.net untuk menjalankan ujian ini. Ujian dilakukan dari pejabat kami di Belanda.

Tanpa VPN (speedtest.net):

Uji kepantasan Ivacy - tanpa VPN

Di atas anda dapat melihat kelajuan sambungan kami ketika kami sama sekali tidak tersambung ke VPN.

Pelayan di Belanda (speedtest.net):

Ujian kelajuan Ivacy - pelayan Belanda

Ini adalah hasil ujian kelajuan ketika kami tersambung ke pelayan Ivacy di Belanda. Kami menggunakan fungsi pemilihan pelayan automatik, yang menghubungkan kami dengan pelayan terpantas di Belanda. Seperti yang anda lihat, kelajuan muat turun kami telah menurun, tetapi hanya sedikit. Kelajuan memuat naik sedikit menurun. Ini mungkin menyebabkan beberapa masalah jika anda sering memuat naik kandungan ke internet (seperti video atau torrent YouTube). Ping kami hampir tidak meningkat sama sekali (kenaikan 8ms sangat sedikit).

Pelayan di Amerika Syarikat (speedtest.net): 

Ujian kelajuan Ivacy - pelayan AS

Di sini anda dapat melihat hasil ujian kelajuan ketika kami disambungkan ke pelayan Ivacy di Amerika Syarikat. Oleh kerana lokasi ujian kami (pejabat kami) berada di Belanda, hasil di atas mungkin merupakan petunjuk yang tepat tentang apa yang akan berlaku sekiranya anda menyambung ke pelayan yang sangat jauh dari tempat anda tinggal atau berada. Seperti yang diharapkan, ping telah meningkat cukup banyak. Walau bagaimanapun, ini adalah perkara biasa apabila menyambung ke pelayan di seberang dunia. Walau bagaimanapun, kelajuan memuat turunnya masih cukup baik. Sayangnya, kelajuan muat naik telah merosot sedikit. Walau bagaimanapun, hasil ini tidak semestinya merisaukan jika anda menggunakan VPN terutamanya untuk “aktiviti konvensional”, seperti menyemak imbas, streaming dan memuat turun, seperti yang akan kita lihat di kemudian hari.

Kepantasan semasa penggunaan seharian

Secara keseluruhan, untuk kebanyakan tujuan kehidupan sebenar Ivacy menawarkan kelajuan yang baik. Kami menguji kepantasan Ivacy dalam pelbagai aktiviti dalam talian dan secara keseluruhan VPN menunjukkan prestasi yang baik. Kami memeriksa kepantasan Ivacy semasa melakukan tugas dalam talian seperti melayari laman web, streaming video (di Netflix misalnya), memuat turun torrents dan bermain permainan dalam talian.

Semasa melayari internet Ivacy terbukti sangat pantas. Sebenarnya, kami tidak menyedari perbezaan antara melayari dengan atau tanpa VPN. Semua laman web dimuat dengan pantas dan kami berjaya log masuk di mana-mana laman web dan platform yang kami mahukan. Kami juga dapat memeriksa e-mel dan memuat turun lampiran tanpa kesulitan atau kelewatan yang ketara.

Menstrim video juga terbukti menjadi tugas yang mudah bagi Ivacy dan kami sama sekali tidak menyedari hubungan kami semakin perlahan. Hanya ketika kami membuka halaman gambaran keseluruhan video baru di YouTube, kami melihat sedikit kelewatan. Walau bagaimanapun, kelewatan ini tidak melebihi satu saat. Tambahan pula, kami dapat menggunakan Netflix dan Spotify dengan selesa dengan Ivacy berjalan tanpa berlengah lagi.

Lebih-lebih lagi, memuat turun fail juga terbukti pantas. Kami melihat perbezaan kelajuan yang sedikit berbanding memuat turun torrents dan fail lain tanpa VPN. Walau bagaimanapun, ini bukan masalah serius. Apa yang menarik tentang Ivacy ialah ia menawarkan ciri untuk memuat turun fail pada pelayan yang sangat selamat.

Semasa bermain, kami juga melihat perbezaan kecepatan yang sangat kecil antara menggunakan Ivacy dan bermain tanpa sambungan VPN, paling tidak ketika menggunakan pelayan di Belanda (di mana pejabat kami berada). Semasa kami mencuba beberapa permainan yang berbeza pada pelayan Ivacy di Amerika Syarikat, kami melihat penurunan kelajuan yang cukup besar. Ini memberitahu kita bahawa permainan semasa menggunakan VPN Ivacy, anda pasti akan dapat pengalaman permainan dalam talian yang baik, dengan syarat anda tidak memilih pelayan Ivacy yang sangat jauh dari tempat anda berada secara geografi (fikirkan pelbagai benua, terutamanya).

Kesimpulan kepantasan Ivacy

Keputusan akhir kami mengenai kepantasan Ivacy adalah seperti berikut:

 • Untuk penyedia VPN, Ivacy menawarkan kelajuan melebihi purata.
 • Menurut ujian kelajuan kami, Ivacy menyebabkan kehilangan kelajuan.
 • Kelewatan yang menyebabkan Ivacy sangat kecil sehingga anda masih boleh menyemak imbas, menstrim dan memuat turun dengan selesa dengan Ivacy berjalan di latar belakang.
 • Permainan juga tidak menjadi masalah, walaupun anda harus memastikan untuk menyambung ke pelayan Ivacy yang tidak terlalu jauh dari anda. Jika tidak, peningkatan ping boleh menyebabkan beberapa masalah.

Keselamatan – Betapa Selamatnya Ivacy?

Keselamatan dan privasi mungkin merupakan aspek terpenting dalam VPN. Orang ramai, terutamanya setelah melabur dalam perkhidmatan VPN, ingin selamat dalam talian. Itulah sebabnya kami meneliti keselamatan semua VPN di laman web kami.

Ivacy mendakwa keselamatannya “kukuh”. Misi Ivacy, menurut mereka, adalah untuk mewujudkan dunia digital yang selamat, dapat diakses oleh sesiapa sahaja. Ivacy mengatakan mereka membantu mewujudkan dunia ini dengan perkhidmatan VPN mereka dan ciri dan pilihan tambahan yang unik.

Ivacy menawarkan suis membunuh untuk membantu melindungi privasi dan keselamatan anda sekiranya sambungan anda ke pelayan Ivacy terputus dengan alasan apa pun. Tambahan pula, Ivacy juga menawarkan NAT-firewall (dengan tambahan $ 1 sebulan). Ini adalah firewall pada pelayan Ivacy yang harus menyaring virus dan perisian hasad lain sebelum sampai ke peranti atau rangkaian anda. Ciri-ciri ini hanyalah sebahagian kecil dari kotak alat Ivacy untuk melindungi privasi dan keselamatan dalam talian anda. Lebih-lebih lagi, dasar privasi Ivacy menyatakan bahawa penyedia tidak menyimpan sebarang catatan mengenai aktiviti internet penggunanya. Di bawah ini anda akan membaca lebih lanjut mengenai protokol penyulitan Ivacy, dasar pembalakan mereka dan perkara berkaitan keselamatan lain.

Protokol Ivacy

Ivacy menawarkan keselamatan yang sangat baik kepada penggunanya, sebahagiannya berkat enkripsi yang hebat: Ivacy menawarkan enkripsi AES-256-bit. Secara amnya, ini dianggap sebagai jenis enkripsi yang sangat selamat, yang sangat sukar untuk dilakukan oleh pemerintah atau penggodam. Ivacy menawarkan protokol penyulitan berikut:

 • BukaVPN
 • Rahsia
 • IKEv2
 • L2TP / IPSec
 • PPTP
 • SSTP

Sudah tentu, setiap protokol VPN ini dilengkapi dengan kelebihan dan kekurangannya sendiri. Secara amnya, OpenVPN dianggap sebagai protokol VPN yang paling selamat (dan bahkan bahkan semua), tetapi secara teori beberapa protokol ini, seperti PPTP dan IKEv2, mungkin dapat menawarkan (sedikit) kelajuan yang lebih tinggi.

Harap maklum: Pada beberapa peranti (seperti Mac) Ivacy hanya menyokong protokol IPSec (tanpa L2TP). Protokol ini dianggap tidak selamat.

Dasar dan privasi pembalakan

Ivacy menyatakan dengan jelas dalam dasar privasi mereka bahawa mereka tidak menyimpan catatan pengguna mereka. Sebenarnya, Ivacy mendakwa bahawa “berdasarkan reka bentuk” mereka tidak mempunyai data sensitif untuk dikongsi, walaupun mereka diwajibkan secara sah untuk melakukannya. Ini tentunya merupakan berita baik bagi orang-orang yang menghargai anonim dan privasi dalam penyedia VPN, yang boleh menjadi alasan utama bagi banyak orang untuk mendapatkan VPN. Walau bagaimanapun, kami menyedari sesuatu yang agak tidak selesa mengenai pelayan Ivacy dalam hal privasi dan anonimiti.

Beberapa bulan yang lalu, kami melihat sesuatu yang tidak biasa yang tidak disebutkan oleh Ivacy di mana pun di laman webnya atau di tempat lain: mereka menggunakan pelayan milik GZ Systems Ltd. Syarikat ini memiliki PureVPN, satu lagi penyedia VPN yang popular. Berpotensi ini bererti PureVPN atau bahkan GZ Systems Ltd. memiliki / mempunyai akses ke data pengguna Ivacy. Kami juga memeriksa tuntutan ini menggunakan ujian kebocoran DNS. Ini adalah hasilnya ketika kami disambungkan ke pelayan Ivacy di AS:

Petunjuk lain mengenai kebenaran tuntutan ini yang kami terima adalah ketika kami menghubungi wakil Ivacy dan dia keliru seolah-olah percaya bahawa kami adalah pengguna PureVPN dan memanggil kami seperti itu.

Ujian kebocoran-Ivacy-DNS

Bagaimanapun, harus jelas bahawa pelayan tertentu yang kami uji, pada masa itu, dimiliki oleh PureVPN / GZ Systems. Kami cuba mengesahkan sama ada Ivacy masih menggunakan pelayan milik GZ Systems Ltd. Kami menghubungi sokongan pelanggan Ivacy untuk menanyakan hal ini. Wakil Ivacy yang kami ajak berbincang meminta kami untuk menunggu sebentar, sebelum dia menjawab pertanyaan itu, setelah itu dia menyatakan bahawa “Ivacy tidak menggunakan pelayan milik sistem GZ”. Pengulas kedua kami tidak dapat mengesahkan ini, kerana masalah teknikal yang dihadapinya dengan aplikasi Ivacy. Namun, hakikatnya keadaan keseluruhan (masa lalu) ini menimbulkan beberapa persoalan dan malangnya berfungsi untuk merosakkan tuntutan Ivacy mengenai “keselamatan yang kukuh”.

Maklumat apa yang diperlukan oleh Ivacy?

Tidak perlu dikatakan, idealnya anda ingin memberikan sedikit sebanyak maklumat mengenai diri anda semasa membuat akaun VPN anda. Memberi banyak maklumat peribadi semasa membuat akaun untuk penyelesaian privasi mengalahkan tujuannya. Itulah sebabnya kami mengkaji berapa banyak maklumat yang diperlukan oleh semua VPN di laman web kami semasa membuat akaun anda. Untuk membuat akaun Ivacy, terdapat beberapa butiran peribadi yang perlu anda berikan.

Pertama, anda mesti mendapatkan langganan, yang bermaksud memberikan nama dan alamat e-mel kepada Ivacy. Bergantung pada kaedah pembayaran yang anda pilih, anda juga perlu melepaskan maklumat pembayaran tertentu. Sekiranya anda ingin kekal tanpa nama, kami mengesyorkan menggunakan Bitcoin untuk membayar. Bitcoin adalah salah satu kaedah pembayaran yang paling tidak dikenali dan memberikan anda hampir tanpa nama.

Akhirnya, untuk menyelesaikan pembuatan akaun anda, anda mesti mengisi nama akaun dan kata laluan. Sekiranya anda mahu kekal tanpa nama, jelas lebih baik memilih nama akaun yang tidak dapat dikesan semula kepada anda.

Kesimpulan keselamatan Ivacy

Setelah menjalankan penyelidikan, kami membuat kesimpulan berikut mengenai keselamatan Ivacy:

 • Ivacy menawarkan penyulitan AES-256-bit yang kukuh.
 • Mereka menawarkan beberapa ciri keselamatan tambahan yang hebat, seperti firewall NAT pada pelayan mereka dan pelayan muat turun yang sangat selamat.
 • VPN ini menawarkan banyak protokol penyulitan yang berbeza (nota: tidak semua ini tersedia di semua peranti).
 • Ivacy tidak menyimpan log pengguna mereka.
 • Ivacy mungkin mempunyai risiko keselamatan yang serius, sejauh pelayannya berjalan.

Keramahan Pengguna Ivacy

Ivacy adalah penyedia VPN yang sangat mesra pengguna. Ivacy jelas mempunyai fungsi utama penyedia VPN di belakang fikiran mereka ketika merancang aplikasi mereka. Apabila anda tersambung dengan salah satu pelayan Ivacy, anda akan segera melihat lokasi pelayan yang anda sambungkan dan untuk berapa lama anda disambungkan. Tambahan pula, aplikasi ini mempunyai pilihan khusus untuk memuat turun, menstrim dan menyekat sekatan kandungan terhad geografi.

Laman web Ivacy

Laman web Ivacy jelas, direka dengan baik dan mengandungi semua maklumat (calon) yang diperlukan oleh pengguna Ivacy. Di halaman rumahnya, anda akan mendapat maklumat umum mengenai Ivacy dan mengapa VPN adalah alat penting dan berharga untuk melindungi privasi anda. Anda juga akan mendapat maklumat yang lebih mendalam mengenai Ivacy itu sendiri, seperti langganan dan harganya yang berbeza. Laman web direka dengan sangat baik dan dilayari dengan cara yang intuitif. Ia bahkan mempunyai tetingkap sembang langsung di mana anda boleh menaip sebarang pertanyaan yang mungkin anda ada, selepas itu anda akan segera dibantu oleh wakil Ivacy (lebih lanjut mengenai ini kemudian). Satu-satunya kelemahan yang dapat kita fikirkan adalah kenyataan bahawa laman web Ivacy agak berat.

Sebaik sahaja anda log masuk di laman web, anda akan mendapat akses ke tetapan dan pilihan akaun anda. Seperti laman web yang lain, halaman ahli ini mesra pengguna dan memudahkan untuk mengkonfigurasi akaun anda. Di halaman ini, anda akan segera melihat semua surat-menyurat anda yang lalu dengan sokongan pelanggan Ivacy dan sebarang bil yang belum dibayar. Dari sini, anda juga boleh membuka tiket baru dengan sokongan pelanggan Ivacy, untuk sebarang pertanyaan yang anda ada. Selanjutnya, jika pelanggan menavigasi ke pilihan “pemajuan port” di menu utama, mereka akan mendapat beberapa maklumat mengenai NAT-firewall pilihan dan kemungkinan untuk menambahkan ciri keselamatan tambahan ini pada langganan mereka..

Prosedur pemasangan Ivacy

Memasang Ivacy pada peranti anda sangat mudah. Bagaimanapun, penyedia VPN ini menawarkan perisian untuk semua peranti utama dan sistem operasi (Windows, Mac, Android, iOS dan Linux). Sangat mudah untuk memuat turun semua aplikasi yang berbeza ini. Anda boleh memasang Ivacy pada kebanyakan peranti dengan 6 langkah mudah:

 • Pergi ke laman web Ivacy.
 • Klik “Get Ivacy” atau tatal ke bawah untuk memilih langganan dan pilih mana-mana add-on yang diinginkan (NAT-firewall dan / atau IP khusus) dan bayar dengan kaedah pembayaran pilihan anda.
 • Muat turun aplikasi yang betul untuk sistem operasi anda.
 • Log masuk dengan maklumat log masuk anda (yang akan dihantar melalui e-mel kepada anda).
 • Pilih pelayan dan sambungkan dengannya.
 • Nikmati melayari laman web dengan selamat dan bebas!

Seperti yang anda baca di atas, dalam 6 langkah cepat dan mudah, anda boleh memasang Ivacy pada peranti anda. Pada peranti mudah alih, ia menjadi lebih mudah, kerana ia membolehkan anda memuat turun aplikasi Ivacy dari AppStore (di iPhone) atau Google Playstore (pada telefon Android). Aplikasi mudah alih Ivacy menawarkan semua ciri dan pilihan yang ditawarkan oleh versi Desktop. Kami akan membincangkannya dengan lebih terperinci di bahagian seterusnya ulasan ini.

Rupa dan keramahan pengguna perisian Ivacy

Aplikasi mudah alih IvacyKami tidak cukup menekankan bahawa Ivacy adalah penyedia VPN yang sangat mesra pengguna. Khusus untuk “pemula VPN”, aplikasi Ivacy sangat bagus. Aplikasi ini sangat intuitif dan mempunyai sub menu yang terpisah untuk setiap fungsi yang berbeza, seperti streaming, memuat turun dan membuka blokir laman web dan kandungan. Ini bermaksud Ivacy melayani kumpulan utama orang yang menggunakan VPN dan alasan mereka menggunakan VPN.

Tidak dinafikan, aplikasi Ivacy kelihatan sangat profesional di desktop dan juga mudah alih. Kedua-dua versi membolehkan anda menyambung dengan cepat ke pelayan VPN dengan satu tekan butang putih besar. Seperti yang anda lihat di tangkapan skrin di sebelah kanan, mudah untuk beralih antara pelbagai pilihan dan lokasi pelayan, walaupun dalam versi mudah alih.

Ivacy sepertinya menghabiskan banyak masa dan usaha untuk membuat aplikasi yang semudah mungkin. Mereka jelas melakukan pekerjaan yang hebat.

Harga dan kaedah pembayaran

Ivacy adalah penyedia VPN yang sangat berpatutan. Semakin lama anda membeli langganan, harga bulanan akan lebih berpatutan. Sekiranya anda mendapat langganan yang boleh dibatalkan setiap bulan, ini akan menjadikan anda kembali $ 8,95 sebulan. Pelan 1 tahun berharga $ 3 sebulan. Sekiranya anda melanggan langganan 2 tahun, ini akan dikenakan bayaran $ 1.99 sebulan. Namun, jika anda mencari langganan yang sangat berpatutan, anda tidak boleh salah dengan rancangan 5 tahun Ivacy, yang harganya hanya $ 1 sebulan. Ini benar-benar menjadikan Ivacy salah satu VPN paling berpatutan di pasaran.

Malangnya, Ivacy tidak menawarkan versi VPN mereka secara percuma. Mereka juga tidak menawarkan versi percubaan. Walau bagaimanapun, untungnya semua langganan selama satu tahun atau lebih dilengkapi dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Sebenarnya, ini bermakna anda boleh mencuba Ivacy selama 30 hari sebelum melakukan langganan (jangka panjang). Sekiranya anda menggunakan langganan 30 hari, anda hanya mendapat jaminan wang dikembalikan selama 7 hari.

Untuk membeli langganan Ivacy, anda boleh memilih dari kaedah pembayaran berikut:

 • Kad kredit / debit (Visa, MasterCard, American Express, Discover Network, JCB, Diners Club)
 • PayPal
 • BitPay
 • AliPay
 • Wang Sempurna
 • Paymentwall (Ideal, Neosurf, Clickandbuy, Dotpay, Onecard, Mobiamo)
 • Cryptocurrency (beberapa pilihan, termasuk BitCoin)

Beberapa pilihan pembayaran Ivacy

Khidmat Pelanggan

Ivacy bekerja keras untuk menjawab soalan anda secepat dan sebaik mungkin. Terdapat pelbagai cara untuk menghubungi sokongan pelanggan Ivacy. Anda boleh menghantar e-mel kepada mereka, memulakan sembang langsung di laman web mereka atau bahkan mengunjungi mereka secara langsung di pejabat mereka di Singapura. Juga, mereka mempunyai halaman “Soalan Lazim” (FAQ) yang sangat berguna dan luas di laman web mereka. Tidak perlu dikatakan, kami juga menghubungi Ivacy sendiri untuk menguji tahap respons dan kualiti sokongan pelanggan mereka.

Kami menghubungi Ivacy beberapa kali, menggunakan fungsi sembang langsung yang berguna di laman web mereka. Sebagai contoh, kami bertanya kepada mereka mengenai pelayan mereka dan apakah mereka mempunyai pejabat lain selain yang ada di Singapura (mereka tidak) dan mereka menjawab kami dengan pantas dan cekap. Cara mereka menangani kami sangat sopan dan setiap kali mereka bertanya adakah jawapan mereka menjawab soalan kami dengan sewajarnya.

Untuk memulakan sembang dan mengemukakan soalan di laman web Ivacy, anda tidak perlu mengisi maklumat. Anda juga tidak perlu menjadi pelanggan Ivacy. Ini adalah cara yang baik untuk mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai Ivacy bahkan sebelum membuat tempoh pulangan wang 30 hari yang anda perolehi pada semua langganan selama satu tahun. Juga, jika anda tidak log masuk ke laman web mereka dan tersambung ke pelayan VPN, ia juga memberi idea untuk menjadi sebodoh mungkin, walaupun ketika menghubungi sokongan pelanggan.

Kesimpulannya mesra pengguna Ivacy

Berdasarkan pengalaman kami menggunakan dan menguji Ivacy, kesimpulan kami mengenai keramahannya:

 • Ivacy sangat mesra pengguna
 • Aplikasi desktop dan mudah alih Ivacy intuitif dan sangat mudah digunakan
 • Laman web Ivacy jelas dan dirancang dengan baik, tetapi cukup berat untuk iklan
 • Membuat akaun Ivacy adalah pantas dan mudah
 • Mendapatkan langganan Ivacy adalah mudah, kerana mereka menerima banyak kaedah pembayaran yang berbeza
 • Malangnya, Ivacy tidak menawarkan versi percubaan atau percuma
 • Sokongan pelanggan Ivacy sangat senang dijangkau dan sangat membantu

Rangkaian Pelayan Ivacy

Rangkaian pelayan Ivacy cukup besar, terutamanya untuk VPN yang bukan merupakan pemain terbesar (belum). Mereka menawarkan 450+ pelayan di lebih dari 100 negara. Sebilangan besar pelayan terletak di dua benua yang mempunyai kebanyakan pengguna Ivacy, iaitu Amerika Utara (A.S. khasnya) dan Eropah. Di bawah ini anda akan membaca lebih lanjut mengenai pelayan, lokasi pelayan dan pilihan serta kemungkinan pelayan Ivacy.

Bilangan pelayan dan lokasi

Ivacy mempunyai pelayan di lebih dari 100 negara. Rata-rata, mereka mendapat 2 lokasi pelayan setiap negara, walaupun negara yang lebih besar Seperti Rusia dan A.S. mempunyai lebih banyak pelayan. Sebenarnya, A.S. mempunyai 18. Bagaimanapun, Ivacy menawarkan lebih banyak lokasi pelayan dan lokasi pelayan untuk menjadikan pemblokiran geo menjadi pilihan yang sangat sesuai dengan VPN ini. Di bawah ini, anda akan melihat jumlah pelayan yang ditawarkan oleh Ivacy setiap benua:

Benua-pelayan Ivacy

Untuk hanya melayari laman web, anda boleh menggunakan mana-mana pelayan Ivacy, tetapi Ivacy juga menawarkan beberapa pelayan khas untuk tujuan tertentu. Sebagai contoh, mereka menawarkan pelayan streaming khas yang boleh anda arahkan dengan mengklik fungsi penstriman pada menu di sebelah kiri aplikasi Ivacy. Apabila anda disambungkan ke pelayan ini, anda akan segera mendapat akses ke perkhidmatan streaming kegemaran anda. Ini menjadikan Ivacy sebagai pilihan yang sangat mesra pengguna untuk orang yang suka menggunakan Netflix misalnya.

Selain itu, Ivacy juga mempunyai sekumpulan pelayan P2P khas yang menjadikan muat turun (torrents) sangat mudah. Anda boleh menyambung ke pelayan ini dengan memilih fungsi muat turun di aplikasi Ivacy. Pelayan muat turun ini tersebar di seluruh dunia.

Alamat IP khas

Ivacy juga menawarkan alamat IP khusus. Terdapat beberapa sebab mengapa anda mungkin ingin menggunakan alamat IP khusus. Sebagai contoh, IP khusus cenderung tidak disekat oleh Netflix dan perkhidmatan (streaming) lain daripada “IP VPN biasa”. Biasanya pelayan VPN tunggal digunakan oleh sekumpulan pengguna VPN yang sangat besar. Ini bermaksud bahawa perkhidmatan streaming seperti Netflix akan menyedari bahawa mereka mendapat banyak lalu lintas dari alamat IP yang sama. Alamat IP khusus adalah unik untuk setiap pengguna yang memilikinya, yang bermaksud anda tidak menghadapi masalah ini dan kemungkinan besar akan disekat oleh laman web dan aplikasi.

Oleh kerana alamat IP khusus hanya untuk anda, ini bermaksud, jika anda mahu, anda selalu dapat menggunakan alamat IP yang sama, walaupun anda menggunakan VPN. Ini sangat berguna, kerana beberapa perkhidmatan dalam talian (seperti portal perbankan dalam talian) mengambil langkah keselamatan tambahan apabila mereka mendapat percubaan log masuk dari alamat IP yang sangat berbeza. Selalunya, untuk membolehkan pengguna log masuk dari alamat IP yang berbeza, perkhidmatan ini memerlukan pengesahan tambahan, seperti mengisi kod keselamatan yang dihantar oleh bank ke telefon anda. Sekiranya anda banyak bepergian misalnya dan anda menganggap langkah keselamatan ini (walaupun sangat penting) terlalu merepotkan, anda hanya boleh mendapatkan IP khusus.

Ivacy menawarkan kepada pengguna mereka semua kelebihan yang disebutkan di atas dengan alamat IP khusus mereka. IP khusus ini berharga $ 1,99 tambahan sebulan. Sekiranya anda membandingkannya dengan banyak penyedia VPN lain, ini cukup berpatutan. Ivacy mempunyai beberapa pelayan yang menyokong alamat IP khusus. Pelayan ini terletak di A.S., Australia, Kanada, Jerman, Hong Kong, Singapura dan UK.

Rangkaian dan lokasi pelayan kesimpulan

Setelah ujian dan penyelidikan kami yang mendalam mengenai Ivacy, ini adalah keputusan terakhir kami mengenai rangkaian pelayan Ivacy:

 • Ivacy mempunyai rangkaian pelayan yang cukup besar, dengan 450+ pelayan di lebih dari 100 negara.
 • Rangkaian pelayan Ivacy tersebar di semua benua.
 • VPN ini juga menawarkan pelayan streaming dan muat turun khas.
 • Ivacy juga menawarkan alamat IP khusus dengan tambahan $ 1.99 sebulan.

Pilihan dan Ciri Ivacy

Ivacy menawarkan semua pilihan standard yang mungkin anda harapkan dari VPN moden, tetapi ia tidak berhenti di situ. Mereka juga mempunyai banyak ciri tambahan, beberapa di antaranya cukup unik.

Ivacy menawarkan suis kill. Ini adalah fungsi yang pada dasarnya mematikan sambungan internet anda jika sambungan ke pelayan VPN terputus dengan alasan apa pun. Ini adalah langkah keselamatan untuk mengelakkan privasi dan keselamatan anda terganggu sekiranya berlaku kehilangan sambungan. Sambungan internet anda akan dipulihkan sebaik sahaja sambungan VPN anda aktif dan beroperasi semula.

Selanjutnya, Ivacy menawarkan kemungkinan menggunakan firewall NAT mereka. Ini adalah firewall di peringkat pelayan (di pelayan Ivacy) yang pada dasarnya berfungsi sebagai lapisan perlindungan tambahan antara anda dan virus dan malware lain. Bagaimanapun, firewall ini dapat menyaring banyak malware sebelum mencapai firewall rangkaian anda, dan oleh itu rangkaian atau peranti anda. Lebih-lebih lagi, sering kali firewall biasa pada penghala anda bahkan tidak berfungsi dalam situasi ini, kerana banyak firewall ini tidak dapat berjaya membaca maklumat yang dihantar antara komputer anda dan pelayan VPN (kerana penyulitan). Itulah sebabnya kami mencadangkan untuk menggunakan NAT-firewall yang ditawarkan oleh Ivacy.

Terakhir, Ivacy menawarkan pilihan “split-tunneling”, dan sebenarnya adalah VPN pertama yang melakukannya pada tahun 2010. Dengan pilihan ini, anda dapat memilih data yang ingin dikirim melalui sambungan VPN dan data mana yang baru dapat dikirim ” seperti biasa ”(tidak dienkripsi dan dilindungi oleh VPN). Kelebihan utama di sini ialah anda dapat mengurangkan jumlah data yang dikirim ke dan dari komputer anda melalui sambungan VPN, yang bermaksud sambungan VPN anda mungkin akan bertambah cepat (sedikit).

Ivacy dan Netflix

Ivacy berfungsi dengan baik dengan Netflix. Pelayan penstriman khusus Ivacy akan memberi anda akses ke perkhidmatan penstriman yang popular. Agar ini dapat berfungsi, anda mesti menggunakan fungsi penstriman khas aplikasi, yang bermaksud anda tidak boleh mendapatkan akses ke setiap versi Netflix khusus negara yang ada. Lebih-lebih lagi, semasa ujian kami melihat bahawa sementara pelayan streaming A.S. berfungsi dengan baik, yang lain mempunyai beberapa masalah. Walau bagaimanapun, memandangkan Netflix versi A.S. adalah yang paling popular dan terbesar, kami tidak melihat ini menjadi masalah besar bagi banyak orang.

Ivacy dan torrents

Ivacy berfungsi dengan baik ketika memuat turun torrents. Sangat mudah bagi kami untuk memuat turun pelbagai jenis fail torrent yang berbeza dengan Ivacy. Sekiranya anda menavigasi ke pilihan muat turun khusus dalam aplikasi Ivacy, anda boleh memilih antara pelayan yang menyokong muat turun (P2P) dengan mudah. Ivacy mempunyai sejumlah pelayan yang menyokong (P2P) memuat turun.

Kesimpulan Ivacy dan Ciri-Cirinya

Kelebihan
Keburukan
Mudah untuk digunakanPada beberapa peranti, Ivacy hanya menawarkan protokol IPSec
Banyak ciri dan pilihan tambahanKemungkinan risiko keselamatan: tidak jelas sama ada mereka menguruskan pelayan mereka sendiri
Mudah dipasangPelayan streaming di Eropah tidak selalu berfungsi (baik)
Sokongan pelanggan yang pantas dan mesra
Sangat berpatutan (dari $ 1 sebulan)
Sesuai dengan Netflix A.S.
Torrent serasi
Jaminan wang dikembalikan 30 hari
Menawarkan alamat IP khusus
Menawarkan pelbagai protokol

Secara keseluruhan, Ivacy adalah penyedia VPN yang sangat baik. Mereka menyediakan sambungan pantas dan stabil serta perisian dan aplikasi yang sangat mesra pengguna. Lebih-lebih lagi, VPN ini membolehkan pengguna memilih dari berbagai pilihan protokol dan ciri serta pilihan tambahan.

Contohnya: Ivacy menawarkan split-tunneling, NAT-firewall, alamat IP khusus dan suis kill. Aplikasi Ivacy sangat intuitif. Anda hanya boleh memilih pilihan dan jenis pelayan yang ingin anda gunakan dalam aplikasi. Dengan menggunakan pilihan penstriman, anda dapat dengan mudah mengakses Netflix versi A.S. dan dengan menggunakan fungsi muat turun, anda boleh memuat turun torrent dengan kelajuan yang mengagumkan.

Namun sayangnya, Ivacy menjual diri dengan harga yang singkat. Walaupun Ivacy menggunakan enkripsi AES-256-bit padat, tidak jelas apakah sambungan VPN mereka menggunakan / menggunakan pelayan yang bukan milik mereka: pelayan milik PureVPN. Juga, Ivacy nampaknya menyimpan log penyambungan. Dengan kata lain, Ivacy adalah VPN yang sangat user-friendly dengan banyak fitur dan pilihan tambahan, tetapi mempunyai beberapa kekurangan dalam hal privasi dan keselamatan.

Kami mengesyorkan Ivacy terutamanya kepada orang-orang yang mempunyai “tuntutan VPN” yang sangat spesifik yang mungkin dipenuhi salah satu daripada banyak ciri tambahan Ivacy atau kepada pengguna VPN pertama kali, kerana keramahan pengguna. Namun, bagi orang yang mencari VPN yang bersinar ketika berkaitan dengan privasi dan keselamatan, kami mungkin lebih cenderung untuk mengesyorkan PIA atau ExpressVPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map