Kajian PureVPN (2020): Murah, cepat, sederhana | Tinjauan VPNO

Kajian PureVPN (2020) – Murah, Cepat, Mudah Digunakan

Dalam tinjauan ini kita akan membincangkan mengenai PureVPN penyedia VPN. PureVPN adalah salah satu penyedia VPN yang paling terkenal yang mempunyai pelayan di seluruh dunia. Dengan perkhidmatan VPN ini, trafik internet anda dienkripsi, disembunyikan dan dianonimkan selama anda boleh memotong sekatan. PureVPN dikenali sebagai perkhidmatan yang baik yang menampilkan pelayan pantas dan menawarkan anda peluang untuk menonton Netflix Amerika. Anda juga boleh memotong sekatan di internet dengan PureVPN, seperti penapisan di negara-negara seperti China, Turki atau Rusia. Dan mungkin memuat turun filem dan siri secara anonim sepenuhnya melalui torrents dengan PureVPN. Walau bagaimanapun, anda akan perhatikan bahawa PureVPN mempunyai masalah dengan pembalakan pada masa lalu, sebab itulah kami tidak boleh mempercayai sepenuhnya kebijakan pembalakan mereka.


Spesifikasi PureVPN

 • Sambungan serentak: 5
 • Torrents: +
 • Netflix: +
 • Sistem operasi: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • Protokol: OpenVPN, L2TP / IPsec, SSTP, IKEv2, PPTP
 • Dasar pembalakan: Log rangkaian
 • Pelayan: 2000+ pelayan di 140+ negara
 • Harga: Dari $ 1,32 sebulan
 • Jaminan wang dikembalikan: 31 hari

Ciri-ciri PureVPN

Berikut adalah ciri terpenting PureVPN yang disimpulkan

 • Sambungan PPTP, L2TP dan SSTP dan penyulitan 256-bit
 • Pertukaran jalur lebar dan pelayan tanpa had
 • Kelajuan sambungan 1Gbps
 • Tiada log aktiviti, hanya akses ke pelayan yang dicatat selama 5 hari (bukan laman web yang anda lawati)
 • Hingga 5 sambungan serentak pada satu akaun
 • Ditunjukkan apabila data tertentu tidak boleh dijalankan melalui sambungan VPN
 • Perisian dan aplikasi percuma untuk Windows, Mac, iOS dan Android
 • Fungsi penghala maya: ini memungkinkan anda mengubah komputer menjadi penghala dengan VPN yang anda sambungkan hingga 10 peranti.
 • Sesuai dengan penghala DD-WRT, Smart TV, Chromecast, Amazon Fire TV Stick dan Roku.
 • Sokongan sembang langsung 24/7 dengan majikan yang cekap dan ramah.
 • Pilihan pembayaran yang fleksibel
 • Polisi jaminan wang dikembalikan selama 31 hari

Windows PureVPN

PureVPN dan Netflix

Akhir-akhir ini Netflix menentang pengguna VPN dan proksi. Ini kebanyakannya pengguna yang ingin menggunakan Netflix Amerika dari luar AS. Ini membolehkan pengguna mengakses lebih banyak filem dan siri.

Nasib baik PureVPN mempunyai penyelesaian untuk masalah ini. Sesekali mereka membuat alamat IP Amerika baru yang mereka cuba simpan di luar sekatan Netflix selama mungkin.

Sekiranya anda ingin menggunakan pelayan ini, kami menasihatkan anda untuk menghubungi pasukan PureVPN; mereka akan memberitahu anda pelayan mana yang memberikan anda akses terbaik ke Netflix pada bila-bila masa. Semasa ujian kami, pelayan yang ditugaskan berfungsi dengan baik. Pada minit pertama kualiti strim adalah wajar, tetapi setelah satu minit kami dapat mengalirkan Netflix Amerika dalam HD tanpa cegukan atau masa muat. Selain dapat melakukan streaming Netflix Amerika, anda juga mempunyai akses ke pertandingan bola sepak antarabangsa dan sukan lain jika anda bercuti di luar negara.

Netflix PureVPN

Kelajuan Pelayan

Perisian PureVPN kelihatan baik dan berfungsi dengan baik, tetapi kelajuan sambungannya bagus?

Kelajuan sambungan yang dapat anda capai dengan sambungan VPN bergantung pada beberapa faktor. Faktor yang paling penting adalah; kelajuan sambungan anda sendiri, jenis enkripsi yang anda gunakan, lokasi pelayan VPN dan lokasi anda sendiri dan jarak ke pelayan.

Sambungan internet yang telah kami uji adalah sambungan 150mbit. Dengan pelayan di Belanda, UK dan Jerman, kelajuan sambungan mencapai 100mbit. Perkara yang sama akan berlaku untuk kebanyakan negara di Eropah. Kelajuan sambungan ke AS sekitar 70mbit. Secara keseluruhan, kami sangat gembira dengan kelajuan sambungan yang kami ada, dan kami berpendapat bahawa ia akan mencukupi untuk kebanyakan kegunaan. Dalam praktiknya kita dapat melihat-lihat tanpa kelambatan yang ketara, menonton YouTube, menonton Netflix dan memuat turun.

Harga TulenVPN

Harga MurniVPN

PureVPN menawarkan beberapa pakej. Harga bergantung pada jangka masa langganan yang anda daftarkan. Semakin lama tempoh langganan, semakin sedikit anda perlu membayar setiap bulan. PureVPN menawarkan harga berikut:

 • VPN tanpa had (1 bulan) $ 10,95 sebulan
 • VPN tanpa had (1 tahun) $ 5,81 sebulan
 • VPN tanpa had (5 tahun) $ 1,65 sebulan

PureVPN menawarkan polisi pengembalian wang selama 31 hari untuk semua pakej.

Keselamatan dan Privasi PureVPN

PureVPN mempunyai beberapa fungsi penyulitan yang kuat. Salah satu yang paling penting adalah sokongan untuk banyak protokol penyulitan VPN yang merangkumi beberapa yang kuat: OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP, SSTP dan IKEv2. Kami secara peribadi akan menasihati OpenVPN dengan enkripsi AES 256-bit dan SHA-1 untuk pengesahan data kerana ini jauh lebih selamat daripada pilihan lain. PureVPN juga menawarkan penyelesaian untuk kebocoran DNS dan kebocoran IPv6. Ini membuktikan bahawa perkhidmatan mereka memberikan enkripsi yang sangat baik.

Ketika datang ke data pembalakan, kita mesti membuat kesimpulan bahawa PureVPN mencatat log tertentu. Ini termasuk maklumat seperti nama, alamat e-mel, nombor telefon (hanya dari pengguna dari negara tertentu), dan log sesi. Sesi-log mendaftarkan ketika sambungan dibuat dan penggunaan data, tidak ada log aktiviti. Terutama apabila anda menggunakan pelayan IP bersama, akan sangat sukar untuk mengesan apa-apa aktiviti yang telah anda lakukan, walaupun kami lebih suka mereka tidak menyimpan log sama sekali. Selanjutnya, ada kes di masa lalu di mana PureVPN berkongsi maklumat dengan pihak berkuasa, yang menunjukkan bahawa mereka menyimpan log dan bersedia membagikannya dengan FBI. Walaupun syarikat mengatakan bahawa mereka tidak lagi menyimpan log, kami tidak dapat menghapus ini dari ingatan kami sepenuhnya.

Tambahan pula, ibu pejabat PureVPN terletak di Hong Kong. Di sini tidak ada undang-undang mengenai penyimpanan data, jadi PureVPN tidak diwajibkan untuk log data pengguna.

Lokasi Pelayan PureVPN

PureVPN menawarkan pelayan di banyak negara. Secara keseluruhan terdapat lebih daripada 2000 pelayan di 141 negara yang tersedia. Sekumpulan kecil negara di mana PureVPN mempunyai pelayan:

Amerika Syarikat, Britain, Australia, Brazil, Kanada, Chile, China, Costa Rica, Jerman, Mesir, Perancis, Hong Kong, Ireland, Indonesia, Itali, Jepun, Lithuania, Luxembourg, Malaysia, Belanda, New Zealand, Panama, Romania , Rusia, Singapura, Afrika Selatan, Korea Selatan, Sweden, Switzerland, Taiwan, Thailand, Turki, Ukraine, Poland, Argentina, Belgia, Denmark, Mexico, Norway, Vietnam, Islandia.

Pelayan PureVPN

Perkhidmatan Pelanggan PureVPN

Sokongan pelanggan PureVPN baru-baru ini meningkat dengan ketara. Pada masa ini mereka juga menawarkan sokongan sembang 24/7 selain tiket dan sokongan e-mel. Kami menguji sokongan sembang ini dengan beberapa soalan teknikal yang sukar, dan semuanya dijawab dengan betul dalam beberapa minit. Memandangkan sokongan pelanggan PureVPN berjalan dengan baik.

Kesimpulan PureVPN

PureVPN adalah penyedia VPN yang cukup baik. Aplikasi ini dirancang dengan baik dan mempunyai perisian yang mudah digunakan dengan panduan “bagaimana untuk” berdasarkan tangkapan skrin. PureVPN menawarkan pelbagai pelayan pantas dengan sambungan yang stabil. Harga mereka berpatutan dan mereka mempunyai tawaran yang bagus sekali-sekala. Fakta bahawa kami dapat menonton Netflix Amerika tanpa masalah akan menjadi hujah yang baik untuk meyakinkan banyak orang untuk mendaftar langganan PureVPN. Selain itu juga bagus untuk memuat turun tanpa nama tanpa masalah dengan PureVPN.

Akhirnya, kami mempunyai beberapa masalah dengan dasar log mereka. Mereka mungkin telah mengubah cara mereka, tetapi masih di benak kita bahawa penyedia ini berkongsi log pengguna dengan pihak berkuasa. Kerana peristiwa masa lalu ini, kami tidak dapat mengatakan secara pasti bahawa PureVPN tidak menyimpan log.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me