Kajian NordVPN (2020): Tanpa Log dan Penyulitan Lumayan

Kajian NordVPN (2020) – Tanpa log, penyulitan luhur dan pelayan Netflix yang berfungsi!

NordVPN dianggap sebagai salah satu VPN teratas dalam industri. Sebenarnya, NordVPN menjadi peneraju pasaran pada tahun 2019. Ini sebahagiannya disebabkan oleh usaha mereka dalam mempromosikan perkhidmatan mereka di media sosial yang popular seperti YouTube. Kemungkinannya, anda telah menemui video yang ditaja oleh NordVPN tahun lalu.


NordVPN adalah anak syarikat Tefinkom & Co. Dengan ibu pejabat syarikat induk mereka yang berlokasi di Panama, NordVPN dan pangkalan penggunanya menikmati kebebasan yang tinggi mengenai perundangan internet. Memiliki markas mereka di Panama juga berarti NordVPN tidak rentan untuk berbagi data di seluruh persekutuan “14 mata”.

NordVPN ditubuhkan pada tahun 2008 dan syarikat telah berusaha keras untuk membuktikan dirinya sebagai penyedia VPN yang boleh dipercayai dan pantas dengan standard privasi yang tinggi sejak itu. NordVPN bahkan berusaha lebih jauh dan berjaya menghindari pertahanan VPN Netflix sehingga pengguna mereka dapat sepenuhnya menikmati kemungkinan rangkaian proksi sambil juga dapat menonton Netflix Amerika. Dalam tinjauan ini, kami akan membincangkan kelajuan, keselamatan, keramahan pengguna, rangkaian pelayan dan fungsi NordVPN.

Spesifikasi NordVPN

 • Sambungan serentak: 6
 • Torrents: +
 • Netflix: +
 • Sistem operasi: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • Protokol: OpenVPN, IKEv2 / IPsec
 • Dasar pembalakan: Tiada balak
 • Pelayan: 5400+ pelayan di 57 negara
 • Harga: Dari $ 3,49 sebulan
 • Jaminan wang dikembalikan: 30 hari

Kelajuan – Seberapa pantas NordVPN?

Sekiranya anda menggunakan VPN, anda tidak mahu ia melambatkan terlalu banyak sambungan internet anda. Kami menguji NordVPN pada pelbagai peranti untuk jangka masa yang lama untuk menguji kelajuannya. Potensi kehilangan kelajuan internet dinilai menggunakan speedtest.net. Anda boleh melihat penemuan kami di bawah.

Keputusan ujian kelajuan NordVPN

Prestasi luar biasa NordVPN mengejutkan kami. Dalam tinjauan kami sebelumnya, kelajuan NordVPN tidak dapat menandingi penyedia VPN premium lain. Ini jelas telah berubah. Kami menguji pelayan NordVPN di negara kita sendiri dan juga di AS. Perlu diingat bahawa hasil kelajuan peribadi anda dengan NordVPN mungkin berbeza bergantung pada kelajuan dan lokasi internet anda.

Kelajuan tanpa VPN (Speedtest.net):

Speedtest NordVPN Tanpa VPN

Ini adalah hasil ujian kelajuan rangkaian ‘telanjang’ kami, tanpa menggunakan VPN. Kami akan menggunakan nombor ini sebagai ukuran asas untuk membandingkan semua hasil kami yang lain.

Laju dengan pelayan tempatan (Speedtest.net):

Speedtest NordVPN NL

Di atas anda dapat melihat hasil ujian kelajuan rangkaian kami ketika disambungkan ke salah satu pelayan tempatan NordVPN. Terdapat sedikit penurunan pada kedua-dua kelajuan muat turun dan muat naik, tetapi perbezaan ini dapat diabaikan.

Speed ​​dengan pelayan USA (Speedtest.net):

Speedtest NordVPN AS

Hasil di atas memperincikan kecepatan yang dicapai oleh rangkaian kami ketika kami menyambung ke pelayan AS terpantas. Kelajuan memuat naik secara khusus menunjukkan penurunan yang ketara. Walau bagaimanapun, kelajuan muat turun adalah faktor terpenting bagi kebanyakan pengguna VPN. Yang terakhir tidak banyak dipengaruhi, oleh itu kami masih menganggap prestasi NordVPN sangat baik. Namun, ingat bahawa kami telah menguji dari Belanda, jadi jika anda berada di AS sendiri, anda akan mendapat hasil yang lebih baik untuk menyambung ke pelayan AS.

Kelajuan semasa penggunaan harian

Adakah NordVPN secepat penggunaan harian? Jawapannya adalah pasti. Kami mencuba VPN ini selama beberapa aktiviti seharian, termasuk melayari mudah, permainan keras, dan memuat turun. Kedua-dua memuat turun melalui P2P dan platform khusus seperti Steam juga berjalan lancar. Selepas semua ujian itu, kami dapat menyimpulkan dengan selamat bahawa tidak ada perbezaan kelajuan yang ketara antara sambungan melalui NordVPN dan sambungan tanpa VPN. Bagi kami, semuanya berjalan lancar.

Sebilangan besar penyedia VPN moden secara automatik membolehkan anda menyambung ke pelayan terpantas mereka di lokasi tertentu, dan NordVPN tidak terkecuali. Sistem ini, digabungkan dengan banyak pelayan NordVPN, menjamin sambungan yang stabil dan pantas.

Kelajuan NordVPN kesimpulan

 • NordVPN sungguh pantas
 • Ujian kelajuan hanya menunjukkan penurunan kelajuan yang kecil
 • Selama penggunaan harian tidak ada perbezaan kelajuan yang nyata, bahkan ketika bermain
 • NordVPN secara automatik menyambung ke pelayan secepat mungkin
 • Muat turun P2P sangat mudah dengan NordVPN

Keselamatan – Seberapa selamat NordVPN?

Bahagian penting lain dari proses tinjauan VPN kami adalah memeriksa dasar keselamatan dan privasi. Ini pastinya sesuai dengan NordVPN. Seperti disebutkan sebelumnya, markas NordVPN terletak di Panama. Di bahagian ini, kami akan menerangkan mengapa itu kelebihan yang pasti. Selain itu, kami akan menyelidiki protokol yang disokong oleh NordVPN, dasar pembalakan mereka, dan pilihan mereka untuk mematikan.

Protokol

NordVPN mempunyai tahap penyulitan tahap ketenteraan. Paling ketara, mereka menggunakan penyulitan data AES 256-bit. Ini, bersama dengan pelayan mereka yang dilindungi dan firewall yang sangat baik, menjadikan keselamatan NordVPN sangat kukuh. Selain itu, mereka juga menawarkan sokongan untuk banyak protokol yang berbeza, termasuk IKEv2 / IPsec yang lebih pantas. Namun, kami mengesyorkan protokol OpenVPN, kerana secara amnya dianggap sebagai pilihan paling selamat. NordVPN menyokong protokol berikut:

 • BukaVPN
 • IKEv2 / IPsec

Pembalakan dan privasi

Ikon Log NordVPNSeperti disebutkan sebelumnya, NordVPN didaftarkan di Panama. Di negara ini, mereka memiliki undang-undang privasi yang hebat, yang bermaksud bahawa NordVPN tidak dipaksa untuk menyimpan log pada penggunanya. Tidak ada banyak penyedia yang benar-benar dapat mengatakan bahawa mereka tidak menyimpan catatan pelanggan mereka, seperti yang dilakukan oleh Nord. Untuk memastikan ini dan mengelakkan pelayan yang mungkin diretas, NordVPN mengusahakan pelayan RAM tanpa cakera, yang sama sekali tidak mengandungi maklumat sensitif. Sekiranya terdapat peretasan, tidak akan ada data atau fail konfigurasi yang ditemukan di dalamnya – jadi tidak ada maklumat untuk dicuri.

Lebih-lebih lagi, NordVPN juga menyokong obfsproxy. Teknik (Tor) ini dimaksudkan untuk mencegah Pemeriksaan Paket Dalam, yang memungkinkan penggunaan VPN tetap tersembunyi. Ini memungkinkan pengguna di negara-negara seperti China dan Turki, di mana penggunaan VPN umumnya dilarang, untuk mendapatkan VPN untuk berfungsi. NordVPN juga menawarkan perlindungan tambahan terhadap kebocoran IP.

Pelayan Finland digodam

Pada tahun 2019 NordVPN mendedahkan bahawa salah satu pelayan NordVPN Finland telah diretas pada tahun sebelumnya. Orang yang tidak dibenarkan berjaya mendapatkan akses ke sistem pusat data yang dimiliki pelayan. Walaupun ini adalah masalah serius dan mengejutkan, NordVPN menangani keadaan dengan baik. Tidak ada data peribadi atau log pelanggan yang bocor, kerana penyedia tidak menyimpan sebarang log. Pelayan yang terjejas tidak lagi digunakan dan NordVPN mengakhiri kontrak mereka dengan pusat data.

Sejak penggodaman itu, NordVPN telah melakukan segala daya untuk meningkatkan keselamatan mereka. Tidak ada pelayan lain yang terjejas. Walau apa pun, penyedia telah memeriksa dan mengaudit pelayannya dengan teliti. Mereka juga merancang audit infrastruktur lengkap dan audit tanpa log baru.

Lebih-lebih lagi, mereka telah bergabung dengan VPN Trust Initiative bersama dengan penyedia lain yang terkenal seperti Surfshark dan ExpressVPN. NordVPN juga memulakan program bug bounty, mendorong penggodam ‘topi putih’ yang beretika untuk mencari pepijat dalam sistem NordVPN, sehingga mereka dapat memperbaikinya. NordVPN kini menggunakan pelayan RAM tanpa cakera dan telah meningkatkan standard keselamatan penyedia pelayan mereka. Akhirnya, mereka membina rangkaian pelayan mereka sendiri, yang dimiliki secara eksklusif oleh NordVPN. Semua ini menunjukkan betapa seriusnya mereka menjaga keselamatan pelanggan mereka.

Walaupun terdapat peretasan, NordVPN tetap menjadi salah satu VPN premium paling selamat di pasaran. Lokasi dan dasar tanpa log yang kukuh membuktikan bahawa NordVPN akan menjaga keselamatan data peribadi anda dan melindungi privasi anda.

Bunuh suis

Untuk perlindungan tambahan, NordVPN juga mempunyai pilihan kill kill sendiri. Pilihan ini sangat mirip dengan pertukaran suis perkhidmatan VPN lain. Ini memastikan anda tidak akan membocorkan data peribadi apabila anda kehilangan sambungan ke pelayan VPN buat sementara waktu. Sebaliknya, sambungan internet anda akan terganggu sepenuhnya sehingga sambungan VPN kembali aktif dan berjalan.

Selain itu, NordVPN membolehkan anda meletakkan aplikasi dan program tertentu pada senarai kill aplikasi khas. Dengan cara ini, hanya aplikasi tertentu yang akan ditutup jika sambungan VPN terputus. Ini sangat berguna. Bayangkan anda biasanya menggunakan satu penyemak imbas untuk aktiviti peribadi, sementara anda menggunakan yang lain untuk melayari dalam talian yang kurang sensitif. Dengan menambahkan penyemak imbas pertama ke senarai bunuh, anda akan memastikan bahawa penyemak imbas ini akan dimatikan sebaik sahaja sambungan VPN selamat terputus, sementara penyemak imbas yang lain terus berjalan. Anda akan dapat mengawal sepenuhnya apa yang anda boleh dan tidak boleh lakukan semasa VPN anda tidak berfungsi. Dengan kata lain: suis membunuh ini sangat berguna dan selamat.

Maklumat apa yang diperlukan oleh NordVPN?

Ikon Data NordVPNUntuk membuat akaun dengan NordVPN, anda hanya memerlukan alamat e-mel dan kata laluan. Anda boleh memilih untuk menggunakan alamat e-mel sekali pakai jika anda mahu tetap tidak dikenali. NordVPN tidak akan meminta maklumat tambahan seperti nombor telefon atau alamat rumah anda. Mereka juga memberikan pilihan untuk membayar dengan cryptocurrency seperti Bitcoin. Dengan cara ini anda boleh kekal (hampir) tanpa nama semasa membuat akaun NordVPN anda. Perhatikan bahawa, jika anda menggunakan kaedah pembayaran lain, anda harus memberikan NordVPN beberapa butiran peribadi anda, seperti nombor akaun bank anda.

Kesimpulan keselamatan NordVPN

 • Ibu pejabat NordVPN terletak di Panama
 • NordVPN menawarkan penyulitan 256-bit AES yang kuat
 • NordVPN menyokong kebanyakan protokol untuk semua peranti (OpenVPN en IKEv2 / IPSec)
 • Syarikat ini mempunyai polisi tanpa log yang ketat
 • Anda boleh menggunakan pilihan kill kill mereka untuk meningkatkan perlindungan
 • Anda hanya memerlukan alamat e-mel dan kata laluan untuk membuat akaun NordVPN

Kebolehgunaan – Seberapa mesra pengguna adalah NordVPN?

NordVPN cuba mempermudah perisian dan aplikasi mereka tetapi tidak mengorbankan kemungkinan dan tetapannya. Mereka berjaya mencipta penampilan seimbang yang juga menyenangkan mata.

Di bawah ini anda akan dapat membaca semua tentang keramahan pengguna NordVPN. Selain itu, anda akan mengetahui mengenai reka bentuk aplikasinya dan kaedah pembayaran yang berbeza yang mereka tawarkan.

Laman Web NordVPN

NordVPN mempunyai laman web yang ringkas dan jelas. Mereka menggunakan warna menenangkan yang mudah di mata dan memberikan maklumat yang cukup kepada pengguna. Gabungan ini menjadikannya salah satu laman web VPN terbaik di web.

Halaman akaun peribadi juga sangat jelas. Semua maklumat penting ada di bawah tab “dashboard”. Dua tab lain yang tersedia adalah “muat turun”, di mana anda dapat mencari semua perisian dan aplikasi untuk peranti yang berlainan, dan “menukar kata laluan”, di mana anda boleh menukar kata laluan anda. Gambaran keseluruhan maklumat ini sangat diperlukan oleh pengguna dari laman web VPN.

Memasang NordVPN

Memasang NordVPN adalah sekeping kek. Melalui halaman akaun anda, anda boleh memuat turun perisian yang diperlukan untuk kebanyakan sistem operasi. Anda juga boleh memuat turun pemasang Nord pada peranti anda. Dengan cara ini anda hanya perlu log masuk untuk mula menggunakan perkhidmatan mereka. Pada peranti mudah alih dan tablet, anda boleh memuat turun aplikasi NordVPN dari App Store. Pada masa ini, memuat turun VPN adalah permainan kanak-kanak. Semua penyedia VPN besar mempunyai perisian yang mudah dipasang dan aplikasi khas untuk semua jenis peranti. NordVPN tidak terkecuali. Selain itu, mereka menawarkan pelanjutan penyemak imbas untuk Chrome, Brave dan Firefox.

Sistem operasi NordVPN

Namun, jika anda menghadapi masalah semasa memasang NordVPN, anda dapat melihat halaman sokongan mereka. Di sini mereka menyediakan manual untuk pemasangan perisian mereka, antara lain. Anda juga boleh mendapatkan panduan di sana untuk menyiapkan NordVPN untuk menonton Netflix atau mengemukakan soalan lain yang mungkin anda ada.

Penampilan dan kemudahan penggunaan NordVPN

Aplikasi desktop untuk Windows dan Mac mempunyai pelbagai pilihan dan pilihan pemasangan.

Perisian NordVPN jelas dan menarik secara visual. Dalam aplikasi, terdapat pelbagai cara untuk memilih pelayan. Salah satu pilihan adalah memilih lokasi pelayan anda di peta dunia. Sebagai pilihan, anda juga boleh memilih pelayan anda berdasarkan ciri tertentu, seperti memuat turun P2P atau menonton Netflix. Pilihan lain ialah memilih pelayan yang paling cepat untuk lokasi anda. Anda juga boleh membuat senarai pelayan berdasarkan negara tempat anda ingin melakukan streaming.

Aplikasi ini stabil dan pantas. Alangkah baiknya jika mereka memasukkan ujian kelajuan dalam aplikasi untuk mencari pelayan terpantas sendiri. Walau bagaimanapun, kami tidak ketinggalan kerana NordVPN dapat mencari pelayan yang sangat pantas untuk anda sendiri.

Tangkapan Skrin NordVPN Windows

Selain dari peta dunia, anda juga boleh memilih pelayan anda dari senarai pelayan mengikut abjad. Sekiranya anda memilih negara, anda boleh memilih antara pelayan yang berbeza di negara itu. Dengan cara ini, anda boleh memilih pelayan lain secara manual jika anda disekat pada satu pelayan oleh laman web atau perkhidmatan streaming. Senarai pelayan juga menunjukkan jarak antara lokasi anda dengan lokasi pelayan. Selain itu, mereka juga memberitahu anda jika pelayan itu digunakan oleh banyak pengguna lain atau tidak.

Aplikasi NordVPN iOS juga mudah digunakan dan mempunyai hubungan yang stabil. Namun, jangan lupa untuk membiarkan aplikasi mendapat akses ke peranti anda. Aplikasi ini dapat menguruskan sambungan untuk anda. Menyambung ke pelayan VPN akan cepat dan mudah. Dalam aplikasi ini anda juga dapat memilih jenis pelayan VPN yang ingin anda gunakan dan NordVPN akan memastikan anda tersambung ke pelayan terpantas.

Tangkapan Skrin iPhone NordVPN

Tidak banyak perbezaan antara aplikasi mudah alih dan perisian desktop yang ditawarkan oleh NordVPN. Kedua-duanya jelas, mesra pengguna, dan mempunyai penampilan yang seragam. Ini memberikan NordVPN dengan rupa dan rasa tertentu yang sangat menyenangkan bagi pengguna.

NordVPN dan Linux

Semakin banyak orang mula menggunakan VPN berbayar di Linux Distros. NordVPN telah menyedari hal ini dan berusaha keras untuk menyiapkan pelbagai panduan mengenai cara menggunakan pelayan NordVPN melalui terminal Linux. Mereka juga mempekerjakan cukup banyak orang untuk menjawab segala persoalan berkaitan Linux yang mungkin anda miliki.

Pelayan NordVPN boleh dipasang untuk distro berasaskan Debian- Fedora-, dan openSUSE. Anda juga boleh menyambung ke pelayan NordVPN QubesOS dan RHEL. Ini bermaksud sistem anda kemungkinan besar dapat dijalankan di pelayan mereka. Malangnya, tidak ada aplikasi berasaskan UI untuk Linux, jadi anda harus menyiapkan semuanya melalui terminal. Sudah tentu, kebanyakan peminat tegar Linux tidak akan mempedulikan perkara ini sama sekali.

Tidak kira sistem apa yang anda gunakan, pertama-tama anda perlu memuat turun repositori pelayan NordVPN. Mereka boleh didapati dalam format .deb dan .rpm. Anda boleh memasangnya dengan mengklik muat turun dan menjalankannya melalui pengurus pakej atau dengan memberikan perintah di terminal. Anda juga akan menemui panduan langkah demi langkah untuk setiap distro di laman web NordVPN.

Akhirnya, juga boleh menukar pelayan DNS di Linux dengan mudah ke pelayan DNS NordVPN sekiranya anda bimbang tentang kebocoran DNS.

Harga dan kaedah pembayaran

NordVPN mempunyai satu pakej langganan dengan harga yang berbeza bergantung pada jangka masa rancangan anda. Ini bermaksud bahawa jika anda mendapat langganan untuk jangka masa yang lebih lama, yuran bulanan anda akan lebih rendah. Semua rancangan memberi anda akses ke lebih daripada 5400 pelayan di seluruh dunia dan anda boleh menggunakan satu langganan pada 6 peranti pada masa yang sama. Akhirnya, semua rancangan langganan mempunyai jaminan pulangan wang selama 30 hari. Di bawah ini anda boleh mendapatkan gambaran keseluruhan rancangan langganan mereka.

Nord VPN harga langganan baru

 • Pelan 1 bulan: Dengan rancangan ini anda mendapat perkhidmatan NordVPN selama satu bulan. Ini sangat bagus jika anda ingin mencuba VPN ini. Anda boleh mendapatkan rancangan ini untuk $ 11,95 sebulan.
 • Pelan 1 tahun: Pelan ini akan membolehkan anda menggunakan perkhidmatan NordVPN selama 12 bulan. Anda boleh mendapatkannya hanya $ 6,99 sebulan (Jumlah $ 83,88).
 • Pelan 2 tahun: Untuk menikmati perlindungan NordVPN lebih lama, anda boleh mendapatkan langganan ini selama 24 bulan. Dengan melakukan komitmen untuk jangka masa yang lebih lama, anda hanya perlu membayar $ 4,99 sebulan.
 • Rancangan 3 tahun: Ingin bersungguh-sungguh dan benar-benar menerapkan cara hidup NordVPN? Maka anda boleh mendapatkan langganan ini selama 36 bulan. Untuk langganan ini, harga turun lebih jauh, hingga $ 3,49 sebulan. Ini adalah pilihan yang sangat murah untuk VPN premium teratas!

Kaedah Pembayaran NordVPNNordVPN menawarkan beberapa pilihan pembayaran yang berbeza. Anda boleh membayar langganan anda dengan kad kredit, PayPal, atau Amazon Pay anda. Lebih-lebih lagi, mereka menawarkan banyak kaedah pembayaran serantau yang sangat sesuai jika anda tidak mempunyai cara pembayaran lain. Akhirnya, mereka juga mempunyai pilihan untuk membayar dengan cryptocurrency yang berbeza seperti Bitcoin, Ripple, dan Monero. Pilihan ini sangat bagus jika anda mahu kekal (hampir) tanpa nama.

Khidmat Pelanggan

NordVPN mempunyai perkhidmatan pelanggan yang hebat. Sekiranya anda tidak dapat menemukan jawapan untuk pertanyaan anda di pangkalan data besar di laman web mereka, anda boleh menghubungi mereka melalui e-mel dan pilihan sembang langsung yang dapat anda temukan dengan mudah di laman utama mereka. Dengan cara ini, anda sentiasa mendapat jawapan pantas untuk semua pertanyaan anda. Untuk sembang langsung, anda perlu memberikan nama dan alamat e-mel. Ini untuk mengelakkan orang atau spammer menyalahgunakan pilihan tersebut.

Jawapan bagi kebanyakan soalan boleh didapati di halaman FAQ mereka. Semasa kami menguji sokongan pelanggan, kami menyedari bahawa anda dapat memperoleh jawapan melalui sembang langsung dalam satu minit. Walau bagaimanapun, kami menemui beberapa pekerja NordVPN yang tidak terkini mengenai semua perkembangan syarikat. Sebagai contoh, salah satu orang yang kami ajak bual tidak mengetahui tentang perkhidmatan NordVPN untuk perniagaan. Ini sebenarnya bukan masalah besar, tetapi ia agak tidak profesional.

Secara keseluruhan, kami berpuas hati dengan perkhidmatan pelanggan NordVPN. Mereka mudah dijangkau dan akan membantu anda dengan segera.

Kesimpulan kebolehgunaan NordVPN

 • Laman web NordVPN jelas dan teratur
 • Perisian NordVPN mudah dipasang pada kebanyakan sistem operasi dan peranti
 • NordVPN mempunyai pangkalan data besar mengenai soalan dan manual yang sering diajukan
 • Perisian ini kelihatan bersih dan berfungsi sangat intuitif
 • Anda boleh membayar pelan NordVPN dengan kad kredit, PayPal, cryptocurrency, dan banyak pilihan lain
 • Sokongan pelanggan NordVPN mudah dijangkau dan menghubungi anda dengan cepat

Rangkaian pelayan NordVPN

Pada saat penulisan, NordVPN mempunyai lebih daripada 5400 pelayan di 57 negara. Berbanding dengan banyak penyedia VPN yang lain, pelayan NordVPN tidak sama.

Terdapat beberapa pelayan yang menawarkan sambungan VPN berganda untuk keselamatan tambahan. Pelayan ini membuat sambungan antara pelayan di dua negara yang berlainan di sebelah sambungan anda ke pelayan VPN. Pelayan khusus lain yang boleh anda pilih adalah pelayan “Onion over VPN” yang memberikan perlindungan tambahan terhadap serangan DDoS. Dengan pelayan ini anda mendapat perlindungan seperti Tor tanpa perlu menggunakan penyemak imbas Tor.

Selain itu, NordVPN mempunyai pelayan yang disediakan khas untuk trafik Netflix atau P2P. Akhirnya, mereka juga menawarkan pelayan IP khusus untuk mereka yang mahukan alamat IP statik. Rangkaian pelayan NordVPN sangat sesuai untuk menyekat sekatan kandungan terhad dalam talian.

Bilangan pelayan dan lokasi

NordVPN mempunyai lebih daripada 5400 pelayan yang tersebar di 57 negara. Anda boleh mencari pelayan mereka di negara berikut.

Pelayan NordVPN di Seluruh Dunia

 • Amerika: AS, Kanada, Brazil, Mexico, Kosta Rika, Argentina, Cili
 • Europa: UK, Belanda, Jerman, Perancis, Sweden, Denmark, Switzerland, Belgia, Norway, Poland, Itali, Sepanyol, Austria, Luxemburg, Finland, Republik Ceko, Romania, Islandia, Hungaria, Portugal, Bulgaria, Kroasia, Estonia, Ireland, Albania, Bosnia-Herzegovina, Slovakia, Latvia, Georgia, Macedonia Utara, Moldavia, Ukraine, Cyprus, Griekenland, Serbia
 • Asia Pasifik: Australia, Singapura, Jepun, Hong Kong, Selandia Baru, Taiwan, Indonesia, Malaysia, Korea Selatan, Thailand, Vietnam
 • Afrika, Timur Tengah dan India: India, Afrika Selatan, Turki, Israel

Alamat IP khas

IP berdedikasi NordVPNNordVPN mempunyai perkhidmatan IP khusus. Ini bermakna anda boleh mendapatkan alamat IP khusus dengan langganan NordVPN anda. Pada masa penulisan, mereka hanya menawarkan alamat IP di pelayan di lokasi berikut:

 • Amerika Syarikat.
 • Jerman
 • United Kingdom.
 • Belanda
 • Perancis

Rangkaian pelayan kesimpulan NordVPN

 • NordVPN mempunyai lebih daripada 5400 pelayan di 57 negara
 • Anda boleh mendapatkan alamat IP khusus pada jumlah pelayan yang terhad
 • NordVPN menawarkan pelbagai jenis pelayan untuk perlindungan tambahan, penggunaan Netflix, dan memuat turun melalui rangkaian P2P

Pilihan NordVPN

Setelah melihat kelajuan, keselamatan, keramahan pengguna, dan rangkaian pelayan NordVPN, kami sekarang akan menyelidiki beberapa pilihan tambahan mereka. Di bawah ini anda dapat melihat gambaran keseluruhan tambahan ini yang menjadikan NordVPN istimewa.

NordVPN dan Netflix

Penstriman NordVPN

Dengan NordVPN anda boleh mengakses akaun Netflix anda. Lebih-lebih lagi, mudah untuk mendapatkan akses ke kandungan Netflix AS. Ciri Smartplay mereka menjadikannya sangat mudah untuk mengalirkan kandungan dari negara lain. Cukup dengan menyambung ke pelayan, misalnya, di AS, anda akan mendapat akses ke kandungan Netflix Amerika. Sebilangan kandungan Netflix khusus untuk AS atau UK, yang bermaksud anda tidak akan dapat menonton filem atau siri tersebut jika anda berada di Jepun atau Jerman. Namun, dengan VPN seperti NordVPN, anda boleh berpura-pura berada di AS dan dengan itu memperoleh akses ke kandungan ini.

Kami mengujinya dari Belanda dan dapat mengalirkan Netflix tanpa kesukaran. Bergantung pada lokasi anda, anda mungkin mengalami sedikit kelewatan. Sekiranya ini berlaku, anda selalu boleh mencuba pelayan yang berbeza untuk melihat apakah ia bertambah baik.

Netflix berusaha sangat keras untuk menghentikan VPN daripada membantu kami menukar alamat IP kami. Kami telah menyedari sejak beberapa bulan terakhir bahawa kadang-kadang Netflix akan melihat kami menggunakan proksi atau VPN ketika kami cuba menggunakan perkhidmatan mereka dengan NordVPN. Namun, setelah kami memilih pelayan lain dalam aplikasi NordVPN, kami dapat melakukan streaming. Kadang-kadang ia juga dapat membantu memuat semula halaman beberapa kali. Ini sedikit menjengkelkan tetapi pastinya bukan akhir dunia.

NordVPN dan torrents

NordVPN P2PNordVPN juga mempunyai pelayan khas untuk memuat turun torrent. Pelayan P2P ini membolehkan memuat turun dan memuat naik torrents. Dengan perisian NordVPN yang mudah, anda boleh memilih salah satu pelayan ini dan mula memuat turun torrents dengan selamat dan tanpa nama. Kerana kebanyakan pelayan NordVPN sangat pantas, anda boleh memuat turun fail dalam masa yang singkat.

NordVPN sudah pasti penyedia yang baik untuk trafik P2P. Atas sebab ini, ia sering digunakan oleh mereka yang ingin mengelakkan denda kerana memuat turun secara haram.

CyberSec

CyberSec adalah ciri keselamatan tambahan yang disediakan oleh NordVPN untuk menyekat sebarang penambahan dan melindungi anda daripada perisian hasad, pancingan data, dan ancaman dalam talian yang lain. Ciri keselamatan yang baik oleh NordVPN ini memastikan peranti anda tidak dapat digunakan dalam serangan DDoS. Ia juga tidak boleh dijangkiti oleh perisian hasad. NordVPN menjaga keselamatan dalam talian anda.

Sambungan penyemak imbas NordVPN untuk Chrome, Brave dan Firefox

NordVPN mempunyai pelanjutan penyemak imbas yang mudah untuk Chrome, Brave dan Firefox. Sambungan ini pada dasarnya akan membolehkan HTTPS untuk kebanyakan laman web dan menjamin lalu lintas anda dengan ciri CyberSec.

Penyelesaian perniagaan NordVPN

Perniagaan NordVPNSelain dari perkhidmatan biasa mereka untuk kegunaan peribadi, NordVPN juga memiliki layanan khusus untuk perniagaan. Dengan langganan ini, anda akan mendapat sokongan keutamaan dan pengurus akaun khusus. Lebih-lebih lagi, pentadbirannya sangat mudah dan anda boleh memohon IP khusus untuk semua akaun anda. Pakej ini menjadikannya sangat menarik bagi perniagaan untuk mula menggunakan VPN untuk melindungi data mereka. Anda boleh mendapatkan standard keselamatan NordVPN untuk semua peranti di pejabat anda!

Kesimpulan – Pengalaman kami dengan NordVPN

Kelebihan
Keburukan
Netflix berfungsiTerdapat insiden keselamatan dengan pelayan Finland mereka pada tahun 2018
Dasar tanpa log (tetapan privasi yang sangat baik)
Penyulitan yang kuat dan kelajuan tinggi
Antara muka pengguna yang bersih dan seragam
Mempunyai Suis Bunuh
Agak murah
Menawarkan pelayan P2P, torrent dan Tor VPN khas
Menawarkan pelayan VPN dengan sambungan VPN berganda
Pilihan hebat di pelayan
IP khas tersedia

Secara keseluruhan, kami sangat menyukai perkhidmatan NordVPN. Dasar no-log mereka kukuh, dan pilihan pelayan mereka yang luas menjadikannya sangat menarik bagi mana-mana pengguna. Lebih-lebih lagi, VPN sangat sesuai untuk kekal tanpa nama dalam talian. NordVPN mempunyai banyak pilihan tambahan untuk meningkatkan keselamatan dalam talian anda yang pastinya menjadikan mereka penyedia VPN premium paling selamat. Mereka memberikan perkhidmatan hebat ini dengan harga yang lebih berpatutan, yang menjadikannya salah satu kegemaran kami.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me