Zoom și partaj casnic: Apeluri video pe propriul dvs. risc (confidențialitate) | VPNoverview.com

O mulțime de oameni lucrează de acasă din cauza crizei corona, de aceea am publicat recent un ghid extins despre cum să lucrezi în siguranță de acasă. Cu situația actuală, multe companii își organizează întâlnirile prin apeluri video. Aplicații precum Google Hangouts, Skype și Zoom sunt servicii foarte populare în acest moment. Cu toate acestea, Zoom nu poate fi cea mai bună opțiune pentru confidențialitatea dvs. Multe persoane folosesc, de asemenea, aplicații similare pentru a organiza un apel de grup cu prietenii. Este important să ne uităm la partea de confidențialitate și securitate a acestor servicii. Nu dorești ca cineva să se alăture casei tale fără ca tu să-i invite.


Zoom realizat pentru angajatori

Zoom și-a creat aplicația în mod clar în beneficiul angajatorului. Confidențialitatea angajaților pare mai puțin importantă în acest sens. În aplicația Zoom, angajatorii pot urmări atenția celorlalți participanți la un apel video cu așa-numitul „Participant Tracker Tracker”.

Acest lucru funcționează astfel: dacă un angajat nu este activ în Zoom timp de 30 de secunde, angajatorul va fi anunțat. Dacă un angajat trimite un e-mail sau dacă caută ceva într-un browser, atunci în funcție de Zoom, cineva nu acordă atenție întâlnirii online.

Această aplicație funcționează numai dacă cineva a instalat versiunea 4.0 sau mai nouă. Dar, de vreme ce majoritatea oamenilor au trecut recent la munca de acasă, există șanse mari ca mulți să fi instalat recent programul.

Actualizați: Pe 2 aprilie, Zoom a anunțat că va lucra la îmbunătățirea confidențialității și securității platformei.

Conversații salvate de Zoom

Utilizatorii plătiți pot alege, de asemenea, să înregistreze apeluri în Zoom. În acest fel, tot ce este discutat este stocat ca fișier audio și ca transcript (text scris). Mesajele de chat care au fost trimise printre participanți sunt, de asemenea, salvate.

Angajatorii care folosesc această opțiune pot prelua chat-uri între angajații lor, chiar dacă nu au participat la conversație.

Zoom Transmiterea datelor utilizatorului

Zoom afirmă în termenii și condițiile sale că nu revinde datele utilizatorilor către terți. Cu toate acestea, companii precum Google au dreptul să vizualizeze datele în scopuri de marketing. Zoom a fost, de asemenea, găsit pentru a partaja datele utilizatorului (cum ar fi informațiile dispozitivului) cu Facebook, chiar și a utilizatorilor Zoom care nu dețin un cont Facebook.

Prin colectarea și distribuirea informațiilor, Zoom poate face reclamă pe alte platforme și site-uri web. În propriile lor cuvinte, aceasta nu este tehnic vânzarea de date, ci ar putea fi considerată o vânzare în conformitate cu unele legislații regionale sau naționale.

Actualizați: De la 29 martie 2020, Zoom a declarat să înceteze partajarea datelor utilizatorilor cu Facebook.

Unii utilizatori Twitter își exprimă îngrijorarea (vezi întregul tweet aici):

Twitter Zoom

Camerele Zoom sunt viabile?

În plus, s-a arătat anterior că Zoom nu este cea mai sigură aplicație pentru utilizatorii și dispozitivele lor. Vara trecută am văzut că utilizatorii de Mac care au inițiat o conversație Zoom prin Safari 12 erau vulnerabili și că camerele lor pot fi hackate. În plus, Zoom și-a configurat serviciul astfel încât utilizatorii să nu fie obligați să acorde permisiunea de utilizare a camerei.

După plângerile oficiale în acest sens, Zoom a decis să ajusteze setările în vara anului 2019. Utilizatorii trebuie acum să ofere în mod explicit permisiunea pentru utilizarea camerelor lor. Din fericire, acest lucru a făcut mai dificilă accesarea camerei cuiva atunci când utilizează Zoom.

Apelurile video private sunt foarte private?

O altă aplicație care este folosită în prezent pe scară largă datorită coronei este Houseparty. Persoanele fizice o folosesc pentru a efectua apeluri video cu prietenii și familia. Cu toate acestea, unele probleme de confidențialitate au apărut, așa cum ilustrează tweet-urile de mai jos (vizualizați tweeturile aici și aici).

Twitter Houseparty

De exemplu, un cont este public în mod implicit. Acest lucru înseamnă că nu numai că alții vă pot găsi în aplicație, ci și că străinii pot doar să apară în apelurile dvs. video, să vă vadă imaginile video și să vă vorbească.

Pentru a evita acest lucru, pur și simplu ajustați setările. Apăsați și mențineți apăsat blocajul din partea de jos a ecranului. Dacă blocarea este închisă, modul dvs. privat este activ și străinii nu mai pot participa la conversațiile voastre.

Permisiunea nu este întotdeauna necesară în casă

Când deschideți Houseparty, aplicația solicită permisiunea de a utiliza camera și microfonul. Acest lucru este esențial pentru utilizarea aplicației.

Houseparty solicită, de asemenea, acces la contactele și locația dvs. Nu trebuie să acordați aplicației permisiunea de a putea utiliza aplicația. Așadar, dacă doriți să vă protejați confidențialitatea, asigurați-vă că nu dați acces la Houseparty la contactele și locația dvs..

Furișează-te în casă

Vrei să suni doar o persoană și să nu le spui altora că sunteți online în Houseparty? Apoi vă puteți autentifica invizibil. Pentru a face acest lucru, deschideți aplicația ținând apăsată pictograma aplicației. Vei vedea apoi un meniu în care poți alege „Furișează-te în casă”.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map