YouTube lansează oficial modificările privind confidențialitatea COPPA pentru toți conținutul video destinat copiilor | VPNoverview.com

În această săptămână, YouTube a început lansarea oficială a noilor lor reguli de publicitate pentru conținut video orientat către copii. Motivul este un proces prin care YouTube s-a soluționat cu guvernul SUA pentru încălcarea Copiii în vigoare online privind protecția vieții private (COPPA). Noile reguli vor adapta politicile și practicile YouTube în conformitate cu COPPA. Unii creatori se tem de pierderi masive de publicitate-venituri.

Marketing pentru copii

Există câteva motive pentru care marketingul pentru copii este o afacere de un miliard de dolari. Copiii reprezintă o demografie importantă pentru marketeri. În primul rând, propria lor putere de cumpărare este considerabilă și este în creștere. În al doilea rând, ei își influențează părinții deciziile de cumpărare.

În plus, generația actuală de copii este foarte conștientă de brand și tind să dezvolte o loialitate față de brand. Acest lucru începe de la vârsta copilului mic, când copiii nu sunt capabili să distingă reclamele de un spectacol. De asemenea, marketingul cuvântului gură este uriaș, în special în rândul tinerilor și adolescenților.

Mai presus de toate, utilizatorii nu știu întotdeauna să navigheze corect în setările de confidențialitate YouTube. Aruncați colecția de date în mix și este ușor de înțeles de ce subiectul este atât de controversat. Pe de o parte, este un apel puternic pentru a face piață copiilor, deși într-un mod etic, care nu profită de naivitatea lor. Pe de altă parte, reglementările sunt din ce în ce mai stricte, iar amenzile sunt mai mari.

COPPA În jur de ceva timp

Legea federală de protecție a confidențialității online a copiilor din America a fost de ceva timp. Congresul a adoptat COPPA în 1998, pentru a limita colectarea de informații de identificare personală de la copii fără acordul părinților lor.


Regula Comisiei de punere în aplicare COPPA, începând cu aprilie 2000, se adresează site-urilor, serviciilor și aplicațiilor destinate în special copiilor de 12 ani sau mai mici sau site-urilor web care colectează sau întrețin informații personale ale copiilor din acea grupă de vârstă. Legea se aplică creatorilor de conținut în același mod ca și în cazul în care proprietarul canalului ar avea propriul său site sau aplicație.

COPPA interzice, printre altele, colectarea de informații precum nume, adrese, adrese IP și cookie-uri fără acordul prealabil al părinților. Legea prevede, de asemenea, că site-urile „postează o politică de confidențialitate completă, notifică direct părinții despre practicile lor de colectare a informațiilor și obține consimțământul parental verificabil înainte de a colecta informații personale de la copiii lor sau de a le împărtăși cu alții”.

Modificări de confidențialitate YouTube

Motivul pentru extragerea YouTube a acestei modificări este un proces pe care platforma de partajare video s-a stabilit cu guvernul pentru încălcarea COPPA. În septembrie, YouTube a fost amendat cu 170 de milioane de dolari de către autoritatea de reglementare a SUA, Comisia Federală a Comerțului (FTC) și, ca parte a acordului, a promis că va face ajustări.

Acum este interzis să difuzați reclame direcționate pe videoclipurile copiilor. În plus, va fi imposibil să comenteze videoclipuri destinate unui public tânăr. Multe dintre celelalte funcții YouTube, cum ar fi trimiterea notificărilor push, sunt de asemenea dezactivate.

Proprietarii canalelor trebuie să desemneze dacă videoclipurile pe care le încarcă sunt „direcționate către copii”. Scopul acestei cerințe este să vă asigurați că atât YouTube, cât și proprietarii de canale respectă legea.

De asemenea, întrucât nu este întotdeauna posibil să știm cine este spectatorul, oricine urmărește un „videoclip al copiilor” este văzut ca un copil. Nu contează ce vârstă are de fapt spectatorul.

Noile reguli se aplică imediat tuturor videoclipurilor din întreaga lume. YouTube va folosi algoritmi AI pentru a verifica dacă creatorii și-au etichetat corect conținutul. Mai mult, YouTube spune că va înlocui eticheta în cazuri de eroare sau abuz și poate lua măsuri împotriva violatorilor, inclusiv încheierea contului.

Impact puternic asupra afacerilor producătorilor de video

Canalele axate pe videoclipurile copiilor vor avea, fără îndoială, un impact puternic asupra afacerilor și, eventual, o pierdere a veniturilor din publicitate. YouTube a spus că este „angajat să ajute creatorii să navigheze în acest nou peisaj și să sprijine ecosistemul nostru de conținut familial”.

Producătorii de videoclipuri știu încă din septembrie că vor veni schimbările. După cum am menționat mai sus, producătorii de video trebuie să se indice dacă un videoclip este destinat copiilor sau nu. YouTube plasează responsabilitatea și orice amendă FTC în sarcina producătorilor.

FTC oferă linii directoare care ajută distribuitorii și creatorii să stabilească dacă conținutul se adresează copiilor. Conținutul nu este considerat „direcționat către copii” doar pentru că unii copii îl pot vedea. Dar, potrivit distribuitorilor și creatorilor, ceea ce este într-adevăr videoclipul copiilor rămâne vag. Sau cel puțin suficient de larg și de vag pentru a speria o mulțime de creatori de conținut.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me