VPN-urile furnizează o sursă alternativă de informații, în timp ce cenzorii China Factori coronavirus | VPNoverview.com

Cetățenii chinezi apelează la VPN-uri pentru informații despre coronavirus din cauza cenzurii faptelor din China. De asemenea, folosesc VPN-uri pentru a difuza informații despre coronavirus din spatele Marelui Firewall din China în restul lumii.


Cenzura de informații despre coronavirus din China?

Focarul de coronavirus a fost legat de piața fructelor de mare și a animalelor sălbatice din Wuhan, China. Este la Wuhan unde a fost raportat primul caz de coronavirus la 8 decembrie 2019. Apoi, pe 30 decembrie, după ce a observat o creștere neobișnuită a cazurilor de pneumonie neexplicate, Dr. Li Wenliang de la Wuhan a trimis mesaje colegilor săi prin WeChat, un chinez platforma de socializare El și-a avertizat colegii să fie atenți, deoarece inițial credea că este martor la un alt focar de SARS.

Medicii au fost cenzurați și mustrați pentru avertizarea oamenilor

Dr. Li Wenliang și colegii săi și-au împărtășit experiențele pe WeChat. Aceștia au avertizat și pe alții să rămână departe de piața de fructe de mare din Huanan, unde pacienții au spus că au plecat înainte de a se îmbolnăvi. Toate acestea au ajuns în atenția autorităților.

În consecință, grupul de medici WeChat a fost interzis, iar polițiștii Wuhan au fost aduși pentru interogare. Au fost acuzați de „răspândirea zvonurilor” și de perturbarea ordinii sociale. Medicii au fost tăcuți și spitalele au fost avertizate să tacă focarul. „Fără autorizare, nicio unitate sau persoană fizică nu va elibera informații legate de tratament la exterior”, a fost dezvăluit un document tradus prezentat în programul Australian 4 Corners.

Autoritățile recunosc focar, dar reduc gravitatea

Datorită acțiunilor medicilor, autoritățile au fost nevoite să recunoască existența unor cazuri de pneumonie neexplicate. Aceștia au recunoscut, de asemenea, o posibilă conexiune la piața fructelor de mare și au informat Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Cu deosebire, au negat însă că coronavirusul ar putea fi răspândit de la om la om. Într-o mișcare contradictorie, autoritățile chineze au închis totuși piața de fructe de mare.

„Ei [administrația locală] au adoptat politica de a ascunde adevărul publicului, dar începând să controleze epidemia în interior”, afirmă Wu Qiang, comentator politic chinez la programul 4 colțuri. „Această contradicție i-a împiedicat să se mobilizeze în mod corespunzător pentru a face față răspândirii epidemiei … Informațiile păstrate de la public au provocat izbucnirea dezastrului și răspândirea bolii.”

Datorită cenzurii și supravegherii informațiilor chineze, autoritățile au pierdut în esență două-trei săptămâni de timp crucial. Perioada în care virusul era încă în curs de dezvoltare și, prin urmare, putea fi urmărit și eventual verificat, oprind focarul.

Focarul s-a agravat odată cu începutul Anului Nou Chinezesc

Focarul a fost apoi agravat de venirea Anului Nou Chinezesc. Pentru festivitățile de Anul Nou, sute de milioane de oameni traversează China și călătoresc din străinătate. Cu toate acestea, în ciuda unor dovezi contrare, oficialii locali din acest moment crucial au declarat că boala era sub control. În consecință, oamenii au continuat cu călătoriile planificate ale Anului Nou Chinezesc.

Apoi, pe 9 ianuarie 2020, un bărbat de 61 de ani care a vizitat piața, a devenit primul care a murit din cauza coronavirusului. Decesul a fost tăcut timp de două zile de către autorități din cauza preocupărilor politice. Apoi, pe 22 ianuarie, guvernul a recunoscut în cele din urmă gravitatea situației în cadrul unei conferințe de presă de la Beijing.

A doua zi, întreaga provincie Hubei, care are o populație echivalentă cu cea a Italiei, a fost plasată sub carantină forțată.

Cetățenii chinezi exprimă mânia împotriva cenzurii?

Pe 7 februarie 2020, Dr. Li Wenliang moare din cauza coronavirusului, chiar virusul pe care a încercat să îl oprească. Moartea medicului și guvernele de a gestiona greșit epidemia scânteie în China. Acest lucru duce la o rară izbucnire de furie online cu cetățenii chinezi care se duc pe rețelele de socializare pentru a le frustra frustrările.

Dr Qiang afirmă că oamenii din China sunt mai nemulțumiți decât au fost timp de 80 de ani. „Ei [mai mult de 900 de milioane de chinezi echipate cu smartphone-uri] au fost extrem de nemulțumiți de ineficiența guvernului local din Wuhan în ceea ce privește combaterea epidemiilor și a dezastrelor. Situația în care poporul Wuhan a fost pus din blocajul orașului, paralizia instituțiilor medicale locale și riscul uriaș pe care trebuie să-l confrunte “, toate au jucat un rol pentru a stârni furia oamenilor, spune el..

Vocea oamenilor chinezi a fost auzită grație VPN-urilor

Datorită VPN-urilor care permit cetățenilor chinezi să ocolească Marele Firewall din China, materialele video și postările de pe social media au ajuns în Occident, evidențiind situația teribilă din China.

Filmele video au apărut online care arată că ușile clădirii de apartamente sunt sudate închise, carantând efectiv oamenii din clădirile lor. Există, de asemenea, imagini despre poliția care a intrat în casele oamenilor și a îndepărtat cu forță pe oricine are febră. Unde sunt luați, nimeni nu știe, întrucât spitalele sunt deja debordante.

În China, autoritățile scot rapid orice post de socializare care critică guvernul imediat ce apar. Aceasta a stârnit o supărare suplimentară și a cunoscut un apel fără precedent la libertatea de exprimare.

Circumventarea cenzurii

Pentru a ocoli cenzura și a face cunoscută situația lor, cetățenii chinezi au început să copieze și să strângă mesaje de socializare înainte ca autoritățile să aibă șansa să le șteargă. Acestea sunt postate apoi pe site-urile blocate de China, cum ar fi YouTube și Twitter, prin utilizarea VPN-urilor.

Mai mult, cetățenii chinezi au devenit tot mai neîncrezători în ceea ce privește acoperirea statului, iar unii apelează la VPN-uri pentru a accesa surse alternative pentru știri despre focar.

Cu toate acestea, Financial Times raportează că „Cele mai populare servicii VPN din China, care permit întreprinderilor străine și localnicilor să ocolească cenzura pe internet, s-au confruntat cu atacurile guvernamentale în ultimele săptămâni. Drept urmare, unii utilizatori consideră că este mai dificil să acceseze site-uri web cenzurate, precum Google, Twitter și majoritatea ziarelor străine. “

Cetățeni chinezi în pericol pentru utilizarea VPN-urilor

Deși VPN-urile pot permite cetățenilor chinezi să acceseze internetul deschis necenzurat pentru a-și exprima gândurile, acești oameni își riscă foarte mult. Ei folosesc VPN-uri pentru a informa restul lumii despre focar și pentru a face lumea la curent cu măsurile extreme pe care guvernul le folosește împotriva populației sale.

Cu toate acestea, oficialii chinezi nu se adresează criticilor publice. Prin urmare, guvernul Chinei a intensificat eforturile de a pedepsi localnicii pentru „răspândirea zvonurilor” și criticarea dură a guvernului cu privire la coronavirus.

Potrivit South China Morning Post, agențiile judiciare și de aplicare a legii au emis noi linii directoare. Liniile directoare au numit zece noi categorii de acuzații penale care pot fi introduse împotriva oamenilor. Oamenii pot fi acum acuzați că pun în pericol controlul bolii, subminând stabilitatea socială, răspândind teama față de virus și criticând manipularea guvernelor de focar.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me