Proiectul de lege al Senatului ar interzice TikTok de la telefoanele guvernului american | VPNoverview.com

Senatorul republican Josh Hawley a introdus legislație care interzice angajaților federali să folosească aplicația de socializare TikTok. El a acuzat compania că a distribuit date guvernului chinez. Proiectul de lege a fost aprobat în casă și așteaptă acum un vot în senat. În 2019, TikTok a fost cea mai descărcată aplicație din SUA.


TikTok are legături cu guvernul chinez

Proiectul de lege, care urmărește să interzică utilizarea TikTok de către toți angajații federali pe toate dispozitivele guvernamentale federale, a fost introdus în casă pe 12 martie de senatorii republicani Josh Hawley și Rick Scott. Principalul motiv pentru această mutare este faptul că TikTok este deținută de compania chineză ByteDance. În conformitate cu legislația chineză, este necesar să partajați datele utilizatorilor cu guvernul, dacă acestea le solicită. Prin urmare, acest lucru poate fi considerat un risc de securitate pentru utilizatorii americani.

În timpul introducerii în casă, Hawley a declarat următoarele: „TikTok este deținut de o companie chineză care include membri ai Partidului Comunist Chinez în consiliul său de administrație și este obligată prin lege să partajeze datele utilizatorilor cu Beijing. Compania a recunoscut chiar că colectează datele utilizatorului în timp ce aplicația lor rulează în fundal ”.

Interdicția a fost aprobată ca parte a Legii ofițerilor pentru securitatea transporturilor (H.R.1140). Legislația TikTok a fost adăugată la proiectul de lege printr-un amendament aprobat în unanimitate.

Pentagonul, departamentul de stat, departamentul de securitate internă și TSA au interzis tuturor angajaților să folosească TikTok pe dispozitivele guvernamentale în trecut. Acest lucru s-a făcut din cauza preocupărilor de securitate și îngrijorărilor cu privire la posibilele spionări ale guvernului chinez.

Aplicația a fost folosită anterior în recrutarea cadetelor pentru armată, dar senatorul Chuck Schumer a ridicat anumite îngrijorări cu privire la securitatea platformei. Un purtător de cuvânt al Marinei a declarat că, în mod normal, personalului li se permite să utilizeze aplicații de socializare populare pe dispozitivele guvernamentale, deși uneori aplicațiile specifice sunt interzise din cauza riscurilor de securitate. TikTok a devenit unul dintre cei din decembrie trecut.

Răspunsul Platformei

TikTok a spus anterior că nu stochează date despre utilizatorii americani din China. Aceasta înseamnă că chinezii nu pot accesa aceste informații. Informațiile sunt stocate conform legislației americane. Însă în SUA există o preocupare din ce în ce mai mare în ceea ce privește China și lipsa lor de exprimare liberă și siguranță a internetului. Oamenii sunt îngrijorați că informațiile își vor găsi în continuare mâinile chinezești.

Un purtător de cuvânt al TikTok a spus că ar dori să se întâlnească cu unii parlamentari pentru a discuta problemele. „Deși credem că preocupările sunt nefondate, le înțelegem și continuăm să ne consolidăm în continuare garanțiile, în timp ce ne dezvoltăm dialogul cu parlamentarii pentru a ajuta la explicarea politicilor noastre”, a spus el.

Politica de confidențialitate TikTok

Când aruncați o privire la politica de confidențialitate de la TikTok, vedeți că colectează o mulțime de informații despre dvs. care ar putea fi partajate. Acest lucru ar putea fi periculos. Colectează date despre locația, mesajele și comportamentul de navigare.

„Colectăm informații despre dispozitivul pe care îl utilizați pentru a accesa Platforma, inclusiv adresa dvs. IP, identificatorii unici ai dispozitivului, modelul dispozitivului, transportatorul dvs. mobil, setarea fusului orar, rezoluția ecranului, sistemul de operare, numele și tipurile de fișiere, apăsarea tastei modele sau ritmuri și platformă. ”

Și atunci ați ales să nu conectați nicio altă rețea socială la contul dvs. Ori de câte ori introduceți informații în aplicație, acestea vor fi utilizate pentru a crea un profil de utilizator. Setând doar un profil pe platformă, le dai deja atât de mult. Și asta înainte de a fi publicat ceva.

Setări de siguranță

Ar putea fi bine să știți că setările implicite de siguranță de pe TikTok nu sunt cele mai bune pentru confidențialitatea dvs. Când accesați contul dvs. și faceți clic pe „Confidențialitate și siguranță”, găsiți câteva opțiuni pentru a face experiențele TikTok un pic mai sigure. În secțiunea „Siguranță”, veți putea vedea că setarea implicită pentru majoritatea opțiunilor este „Toți”. S-ar putea să doriți să o reconsiderați și să o schimbați astfel încât doar firends să o poată vedea. Mai ales dacă sunteți un minor care utilizează platforma. Pentru că, din păcate, există multe persoane online care au intenții proaste.

Dăruire caritabilă

În toată această controversă, TikTok urmărește alte companii mari de tehnologie în lupta împotriva crizei corona. Compania a anunțat săptămâna trecută că va sprijini personalul medical, profesorii și comunitățile. TikTok a pus 250 milioane de dolari deoparte pentru a face acest lucru. În plus, aceștia predau spații publicitare organizațiilor de sănătate publică și întreprinderilor care doresc să se reconstruiască, în valoare de încă 125 milioane dolari.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map