Parolele slabe și refolosite sunt vinovații de hacking Disney +? | VPNoverview.com

Zile după ce noul serviciu de streaming Disney + a intrat în direct mii de clienți și-au piratat conturile. Utilizarea de parole slabe reutilizate în mai multe conturi este vinovată?


Parole slabe în sus pentru apucături

Multe articole de știri cu privire la hacking-ul Disney + par să aibă o temă în parole comune, slabe și folosind parole în mod repetat în mai multe conturi.

Disney + este noul serviciu de streaming bazat pe abonamente de la Disney, lansat oficial marți trecute. De atunci, se pare că mii de utilizatori și-au piratat conturile Disney +.

Aparent hackerii au accesat conturile Disney + ale abonaților, deconectându-le de pe dispozitivele lor și apoi au modificat e-mailul și parola asociate cu conturile. Cu toate acestea, Disney spune că nu crede că sistemele sale au fost compromise.

Un purtător de cuvânt al Disney + a declarat: „Disney ia foarte în serios confidențialitatea și securitatea datelor utilizatorilor noștri și nu există nicio indicație despre o încălcare a securității pe Disney +.”

De vânzare pe Dark Web

Conturile clienților hacked sunt disponibile gratuit pe web întunecat sau de la 3 la 11 USD. Un abonament la serviciu costă 7 USD (5,40 £) pe lună. Conturile furate conțin mai mult decât doar informații de conectare. Uneori, arată și tipul de abonament pentru care s-a înscris persoana și când expiră. În plus, întrucât toate conturile Disney sunt legate, un hack al contului Disney + înseamnă că toate conturile Disney ale unui utilizator sunt hackate. Aceasta ar oferi hackerilor acces la astfel de conturi precum conturile utilizatorului Disney Store sau Disney Recreation Parks.

Motivul pentru care aceste conturi ar putea fi hackate se datorează probabil abonaților care utilizează aceleași date de acreditare pe mai multe site-uri diferite. Hackerii adesea acreditări de oțel de pe site-uri în timpul încălcărilor de securitate anterioare și apoi încercați acestea pe un site nou, cum ar fi Disney +. Dacă datele de acreditare funcționează, ei fură contul.

Cu toate acestea, utilizatorii care au utilizat parole unice au avut, de asemenea, conturi compromise. Prin urmare, un alt vinovat trebuie să fi fost și el la serviciu. În acest caz, este probabil ca acești abonați Disney + să utilizeze o parolă simplificată prea mult atunci când își configurează conturile.

Ce constituie o parolă slabă?

Parolele slabe nu sunt slabe doar din cauza lungimii lor sau a caracterelor utilizate. O parolă este de asemenea slabă dacă este ușor de intuit de către o persoană sau de un computer. Hackerii folosesc adesea programe de calculator care cracă parolele create special pentru a sparge parolele. O parolă, cum ar fi „PersonName @ 12345”, poate părea o parolă puternică, dar nu este, așa cum este ghicitor.

Crearea de parole puternice este necesară pentru a vă asigura că hack-urile nu vor fi hackate. În plus, pentru a vă asigura că, dacă un singur cont este hacked, nu toate conturile dvs. sunt hacked, trebuie să creați o parolă puternică separată pentru fiecare cont. Utilizarea aceleiași parole puternice în multe conturi face ca o parolă puternică să fie slabă.

Deci, de ce utilizatorii utilizează parole slabe? Pentru că parolele puternice sunt mai greu de reținut. Mai mult, mulți consideră că memorarea unei parole puternice pentru fiecare cont online pe care îl dețin poate deveni foarte dificil de gestionat.

Cu toate acestea, există manageri de parole disponibile care simplifică acest proces. Administratorii de parole permit utilizatorilor să genereze și să stocheze în mod sigur parolele puternice unice, astfel încât nu există nicio scuză pentru utilizarea parolelor slabe sau reutilizarea parolelor în mai multe conturi.

De ce nu a folosit Disney + autentificarea cu doi factori?

Serviciul de streaming Disney + nu folosește autentificarea cu doi factori. Utilizatorii sunt notorii pentru utilizarea parolelor slabe și reutilizarea parolelor care le sunt familiare pe mai multe site-uri. Deci, de ce nu a implementat Disney + această formă de autentificare mult mai sigură și, în acest fel, a evitat acest întreg incident de hacking?

Kurt Knutsson, „CyberGuy” de la Fox Business, spune că serviciile de streaming de multe ori nu necesită autentificare în doi factori din cauza neplăcerii consumatorilor. Knutsson afirmă că Disney a spus: „Nu doresc să facă asta, deoarece au apărut studii despre serviciile de streaming și unul dintre lucrurile care împiedică oamenii să se adapteze la ele este faptul că trebuie să-l autentifice constant. Deci, nu au vrut asta în calea utilizatorului. “

Consumatorul este responsabil

Având în vedere că abonații serviciilor de streaming nu le place autentificarea cu doi factori, consumatorul este responsabil pentru protejarea propriilor autentificări. În consecință, cel mai bun lucru pe care îl pot face utilizatorii pentru a-și proteja conectările împotriva unor astfel de atacuri în viitor este să folosească parolele generate aleatoriu pentru toate conturile lor și să utilizeze un manager de parole pentru a le gestiona..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map