OMS nu luptă numai cu coronavirusul roman, ci și răspândirea dezinformării și înșelătorii online VPNoverview.com

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) accelerează pentru a accelera reținerea noii tulpini de coronavirus. Din păcate, aceasta trebuie să abordeze și răspândirea dezinformării și înșelătorie online aparent asociată cu agenția ONU de renume.


Dezinformarea începe să se răspândească

Coronavirusul Wuhan, numit provizoriu 2019-nCoV, a fost raportat pentru prima dată la începutul lunii decembrie 2019. Prima infecție umană cunoscută a avut loc în provincia chineză Wuhan. Ulterior, virusul s-a răspândit în toate provinciile Chinei și în alte două zeci de țări.

La 30 ianuarie 2020, noul coronavirus a fost declarat de urgență globală pentru sănătate de către OMS. Astăzi, există 40.158 de cazuri confirmate de infecție. Numărul total de decese atribuite virusului a crescut la 906.

Pe măsură ce situația s-a desfășurat, dezinformarea, înșelătorii și alte forme de amenințări digitale au început să se răsucească pe toată lumea. Scamatorii și infractorii cibernetici au folosit chiar numele OMS pentru a răspândi panica și a atrage oamenii în escrocherii online. Acest lucru a determinat OMS să își intensifice eforturile pentru a opri răspândirea dezinformării și a sensibiliza cu privire la firele digitale.

O pandemie care se transformă într-o infodemie

Managerul de socializare al OMS, Aleksandra Kuzmanovic, și colegii săi sunt în prezent în contact cu giganti tehnologici precum Google, Facebook, Pinterest, Twitter, precum și cu principalul site de socializare WeChat, deținător de chineze, pentru a opri ceea ce ea numește „infodemică”. . În urma eforturilor de săptămâna trecută, utilizatorii Google, Facebook și Pinterest, care caută informații sau imagini legate de coronavirus, văd acum mai întâi resursele OMS și pagina OMS de tip busters. Fluxurile de știri cu informații corecte au fost, de asemenea, traduse în chineză.

În această săptămână, managerul OMS pentru soluții digitale, Andrew Pattison, se deplasează la sediul Facebook. Într-o întâlnire cu un grup de aproximativ 20 de companii tehnologice, inclusiv Uber și Airbnb, el vrea să discute modalități pentru aceste companii de a ajuta OMS să lupte împotriva răspândirii dezinformării. “Mi-ar plăcea să văd că Airbnb dă sfaturi oamenilor care călătoresc despre coronavirus”, a declarat Pattison pentru New York Times.

Nu este o idee proastă, având în vedere o serie de afirmații sălbatic neadevărate despre coronavirus. Unele mesaje afirmă că poate fi prevenit consumând usturoi, spălat pe gură sau punând ulei de susan, de exemplu. Alții spun că animalele de companie și chiar pachetele din China pot răspândi virusul sau că doar persoanele în vârstă sunt afectate.

Escrocherii de phishing de coronavirus în creștere

Din păcate, o situație de urgență la nivel mondial pentru sănătate oferă cibercriminaliilor un motiv de încredere pentru a contacta oamenii și pentru a atrage victimele în escrocherie. De exemplu, într-o escrocherie utilizatorii primesc un e-mail cu un link către o mască bucală pentru a se proteja împotriva coronavirusului. În continuare, acestea ajung pe un site de phishing care le cere să introducă detaliile cărții de credit.

Mai mult, OMS îi avertizează pe utilizatori să fie vigilenți cu privire la e-mailurile false care poartă logo-ul Organizației Mondiale a Sănătății [sau Centrele de Control și Prevenire a Bolilor (CDC) ale unei alte organizații de renume pentru această problemă]. Un exemplu de înșelătorie care folosește logo-ul lor este un e-mail cu subiectul „Safty Corona Virus Awareness OMS”, care conține un buton de acces la „Măsuri de siguranță” importante..

Oamenii care vorbesc în engleză ar putea observa rapid greșeala de ortografie în subiect. O altă renunțare este trimiterea la un site HTTP, în loc de un site HTTPS. Acest lucru este neobișnuit în aceste zile. În al treilea rând, există o fereastră pop-up pe o imagine a paginii de pornire a OMS care solicită utilizatorilor să „verifice” e-mailul lor, introducând adresa de e-mail și parola. Odată ce un utilizator face clic pe verificare, infractorii pur și simplu redirecționează utilizatorul către site-ul OMS real, după ce au obținut acces la contul de e-mail în acest proces.

O altă metodă pe care o pot folosi ciberneticii este să atașați un .pdf rău intenționat. fișier .mp4 sau .docx către un e-mail aparent credibil. În realitate, aceste fișiere conțin troieni și viermi capabili să interfereze cu echipamentul sau rețeaua de calcul a victimei.

Ce sa fac?

În general, cel mai bun lucru pe care îl pot face utilizatorii este să acorde atenție e-mailurilor dubioase. Nu vă lăsați păcălit de numele expeditorului și căutați greșeli de ortografie și gramaticale. Mai mult, este mai bine să evitați să clipești pe linkuri nesolicitate, suspecte sau să deschideți fișiere neașteptate. Nu introduceți niciodată date pe care un site web nu ar trebui să le ceară.

În plus, este recomandabil să utilizați parole sigure, să activați autentificarea cu doi factori și să vă păstrați software-ul la zi. Fiți conștienți că organizațiile de renume nu solicită donații sub formă de bitcoins sau alte forme de monede digitale.

Pentru a fi la curent cu coronavirusul, accesați direct surse de informații credibile direct (tastând adresa dvs.), cum ar fi site-ul web și conturile oficiale de socializare ale OMS și CDC.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map