Noua lege australiană privind siguranța online în procesul de realizare | VPNoverview.com

Ministrul australian pentru comunicații, securitate cibernetică și arte, Paul Fletcher, a anunțat schița noilor reforme de siguranță online pentru a menține australienii în siguranță online. Modificările propuse răspund la o revizuire amplă a legislației existente, realizată în 2018. Părțile interesate sunt invitate să dea feedback cu privire la propunerea și documentul de discuție până la 19 februarie 2020.


Un singur act de siguranță online

Astăzi, legislația în materie de siguranță online se bazează pe două acte principale. Primul, Enhancing Online Safety Act 2015, include dispoziții pentru promovarea siguranței online, un sistem de reclamații și retragere pentru intimidarea cibernetică a copiilor și pentru abuzurile bazate pe imagini. Al doilea, Legea privind serviciile de radiodifuziune din 1992, include un sistem de reclamații și retragere pentru conținut online interzis și potențial interzis.

Noua propunere își propune să reunească cadrele de reglementare existente privind siguranța online într-un singur act de siguranță online.

Obiectivul este de a:

  • Mențineți elemente care funcționează bine, cum ar fi intimidarea cibernetică și abuzurile bazate pe imagini
  • Aduceți lacunele, în special în cazul în care schemele actuale sunt depășite
  • Creați un cadru mai flexibil, care poate include noi prejudicii online pe măsură ce apar
  • Să poată reține autorii pentru a da socoteală pentru acțiunile lor online
  • Îmbunătățirea transparenței și responsabilității furnizorilor de servicii online
  • Permiteți comisarului securitate electronică să protejeze în mod adecvat australienii online
  • Oferiți tuturor australienilor informațiile, instrumentele și resursele necesare pentru a se angaja în siguranță online și pentru a construi rezistență la potențialele daune

Noua Lege abordează în mod special expunerea la conținut ilegal sau necorespunzător și conduită dăunătoare. Amenințările de securitate cibernetică la adresa vieții private, disponibilității și integrității datelor și rețelelor, precum și riscurile legate de jocurile de noroc online sunt abordate de alte scheme legislative.

Protejați autostrăzile online

„Există în continuare o deconectare semnificativă între așteptările australienilor și ceea ce este livrat de industria de internet astăzi”, a declarat ieri ministrul Fletcher într-un discurs, adresându-se Clubului Național de Presă. „O manifestare esențială a acestei deconectări este că multe dintre cele mai populare produse și servicii digitale de astăzi nu au fost concepute cu siguranță pentru utilizatori.”

El a comparat siguranța pe „autostrăzile noastre online” cu abordarea de siguranță pe piața auto mondială, în care standardele internaționale, puse în aplicare de legislația făcută de națiuni suverane, sunt îndeplinite de producătorii mondiali, pe măsură ce își furnizează vehiculele către piețele globale..

Platformele trebuie să își asume mai multă responsabilitate

Ministrul Fletcher a cerut, de asemenea, gigantilor tehnologici, precum Facebook și Google, să „accelereze” și să elimine mai repede conținutul nociv, referindu-se la atacuri teroriste, cum ar fi împușcăturile de la Christchurch, din martie 2019. Teroristul a putut posta un flux live al actelor sale oribile pe Facebook, care a fost distribuit de peste un milion de ori pe social media, a fost copiat și difuzat pe alte platforme în orele următoare atacului.

În conformitate cu Legea propusă, comisarul de securitate electronică ar avea, de asemenea, puteri suplimentare de a răspunde rapid la un eveniment de criză online, solicitând furnizorilor de servicii de internet să blocheze imediat accesul la site-urile care găzduiesc conținut serios dăunător sau materiale extrem de violente, pentru perioade limitate de timp..

Platformele de internet ar avea maximum 24 de ore pentru a elimina conținutul nociv, în loc de 48 de ore în conformitate cu normele actuale. Aceasta include cyberbullying-ul, abuzul și hărțuirea online, pornul de răzbunare și alte materiale nocive.

Setări de confidențialitate mai puternice la comercializarea copiilor

Jocurile și aplicațiile utilizate de copii pot fi conducte pentru conținut și conduită ofensatoare și dăunătoare. Pentru a împiedica accesul copiilor la conținut dăunător, este necesar un amestec de abordări, inclusiv educație, informații despre cum să mențină copiii în siguranță online, construirea rezistenței și reglementarea.

Guvernul Morrison lucrează cu furnizorii de servicii online pentru a asigura jocuri, aplicații și servicii online destinate copiilor să stabilească setările de confidențialitate și siguranță pe cele mai restrictive în mod implicit..

Comisar de securitate în căutarea feedback-ului

Departamentul caută feedback cu privire la propunerile pentru un nou act de securitate online, pentru a îmbunătăți cadrul de reglementare în materie de siguranță online din Australia. Ministrul Fletcher încurajează cu tărie cei interesați de siguranța online să contribuie la procesul de consultare.

Părțile interesate își pot prezenta observațiile cu privire la reformele propuse până la 19 februarie 2020.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me