Corona Apps: Așa se confruntă țările cu confidențialitatea (în Times of Covid-19) | VPNoverview.com

Guvernele din întreaga lume caută o modalitate de a prelua controlul asupra focarului Covid-19. Multe țări au decis că vor să utilizeze tehnologia și aplicațiile pentru combaterea acestui virus. Unii dezvoltă deja astfel de aplicații sau chiar le-au implementat deja. Acest articol va discuta ce au făcut aceste țări în lupta lor împotriva coronavirusului. Cum funcționează unele aplicații și ce preocupări avem despre ele? De asemenea, va analiza opțiunile disponibile atunci când dezvoltați o aplicație de urmărire. De asemenea, am discutat cu mai mulți experți în securitate și confidențialitate despre riscurile implicate.


Experiențe internaționale  

Guvernele din întreaga lume se bazează pe aplicații pentru combaterea coronavirusului. În această secțiune vom discuta ce aplicații folosesc, cum funcționează și cum au fost experimentate. Cele mai importante constatări au fost rezumate în tabelul de mai jos. O analiză mai detaliată pentru toate țările poate fi găsită sub acestea.

Țară
Tehnica de urmărire
Detalii
GermaniaSmartband sau smartwatch combinate cu o aplicațieBanda inteligentă înregistrează date precum frecvența cardiacă, temperatura corpului, tensiunea arterială și somnul, astfel încât să poată recunoaște simptomele coronei. Aceste informații sunt transmise institutului Robert Koch de către aplicație, care este un institut similar CDC din SUA. Se bazează pe participarea voluntară. Până în prezent, participația generală în țară este scăzută.
BelgiaAplicație BluetoothO aplicație care înregistrează circulația persoanelor va fi lansată în curând. Se va înregistra unde mergi, când te duci acolo și cu cine ai fost în contact. Guvernul vrea să folosească aplicația pentru a cartografia infecțiile și pentru a anunța persoanele care au fost în contact cu cineva infectat de virus.
ElveţiaAnaliză furnizor de telefonie mobilă de dateGuvernul elvețian a obținut acces la date pentru analize salvate de unul dintre principalii furnizori de telefonie din țară. Guvernul vrea să mapeze mișcarea oamenilor pentru a determina modul de a încetini răspândirea virusului.
Regatul unitAplicație BluetoothGuvernul britanic intenționează să lanseze o aplicație de urmărire a contactelor în următoarele două săptămâni. Acesta va anunța persoanele care au fost în contact cu cineva infectat cu virusul. Presa britanică spune că aplicația va folosi Bluetooth și, probabil, GPS-ul.
IrlandaAplicație BluetoothGuvernul irlandez va lansa curând o aplicație. Acesta va anunța persoanele care au fost în contact cu cineva infectat cu virusul. Participarea va fi voluntară.
IslandaAplicație bazată pe GPSParticipanții vor descărca voluntar o aplicație. Acesta își va înregistra locația prin GPS și datele vor fi stocate local pe telefonul utilizatorului. Când un participant se infectează, va înregistra informațiile respective în aplicație. O echipă guvernamentală de urmărire a contactelor va analiza apoi mișcările persoanei respective și va face hartă posibilele infecții.
DanemarcaFără aplicații, doar blocareDanemarca nu a investit în dezvoltarea sau utilizarea unei aplicații, dar a decis să implementeze un blocaj strict. Răspândirea virusului pare să fie sub control în țară, astfel încât măsurile de blocare vor fi relaxate la jumătatea lunii aprilie. De exemplu, școlile se vor deschide din nou.
ItaliaFără aplicație de urmărire a contactelor, ci o aplicație care să țină contactul cu profesioniștii din domeniul medicalOamenii își pot înregistra voluntar simptomele într-o aplicație și pot lua legătura cu specialiștii din domeniul medical. Răspândirea virusului poate fi mapată pe baza informațiilor pe care oamenii le introduc în aplicație. În acest fel, autoritățile pot interveni atunci când este necesar. De asemenea, oamenii pot apela la serviciile de urgență din aplicație.
SpaniaDiferite aplicații, plus urmărirea a 40 de milioane de telefoane spanioleSpania a dezvoltat sau dezvoltă mai multe aplicații prin care sunt colectate date despre sănătatea oamenilor. Oamenii își înregistrează simptomele și acestea sunt conectate la datele locației lor. Guvernul a declarat că nu monitorizează poporul spaniol pentru a vedea dacă respectă măsurile luate, ci pentru a cartografia răspândirea virusului. De asemenea, guvernul urmărește peste 40 de milioane de smartphone-uri pentru un studiu Covid-19. Mișcările oamenilor sunt înregistrate prin GPS, astfel încât măsurile inter-regionale să poată fi reglate bine. Guvernul a declarat că toate datele au fost anonimizate.
FranţaAplicație Bluetooth pentru localizare și aparate pentru a rămâne în contact cu specialiștii din domeniul medicalFranța vrea să lupte împotriva pandemiei cu o aplicație care este încă în curs de dezvoltare. Detalii precise despre ce va face aplicația nu sunt încă disponibile. Autoritățile au declarat că aplicația va folosi Bluetooth. Dar există probleme cu privire la defectele din aplicație. Prin urmare, secretarul pentru afaceri digitale a spus că ar putea decide să nu lanseze aplicația până la urmă. Confidențialitatea va fi principala problemă în dezvoltarea aplicației, iar autoritățile franceze vor supraveghea cu atenție. În afară de asta, guvernul încurajează oamenii să descarce aplicații care oferă sfaturi medicale de bază.
AustriaAplicație BluetoothAceastă aplicație se conectează la alte telefoane prin Bluetooth. Acest lucru se va întâmpla atunci când doi utilizatori petrec peste 15 minute unul cu celălalt fiind la mai puțin de 6 metri distanță. Când o persoană se infectează cu virusul poate anunța pe oricine a fost în contact în ultimele 54 de ore. Aplicația va anunța pe oricine a făcut o conexiune cu telefonul prin Bluetooth. Aplicația are nevoie de acces la microfonul telefonului dvs. pentru a transmite sunete ultrasonice pentru a determina distanța dintre dispozitive.
PoloniaAplicația auto-carantină bazată pe selfie-uriAceastă aplicație nu utilizează Bluetooth sau GPS, ci selfie-uri. Conceptul este că oamenii trebuie să demonstreze că stau acasă, trimițând selfie-uri la departamentul de afaceri digitale. Aplicația folosește un software de recunoaștere facială pentru a stabili dacă persoana este cu adevărat cine susține că este. Aplicația localizează, de asemenea, locul în care a fost făcută fotografia. Participanții trebuie să își trimită un selfie de mai multe ori pe zi. Aplicația va trimite solicitări de selfie la întâmplare și atunci când o fotografie nu este făcută în 20 de minute poliția va fi anunțată.
RusiaAplicația care servește ca localizator digital și, de asemenea, un sistem QRKremlinul a lansat o aplicație pentru a urmări persoanele cărora li sa spus să rămână acasă. Deci aplicația funcționează ca un localizator pentru a urmări dacă persoana respectă instrucțiunile date. Dacă nu, autoritățile pot interveni. Guvernul rus lucrează și la un sistem care utilizează coduri QR. Toți locuitorii din Moscova care s-au înregistrat online primesc un cod QR. Acest lucru poate fi folosit pentru a se identifica atunci când ieși pe stradă. Autoritățile pot apoi să verifice dacă această persoană este permisă.
CurcanUrmărirea telefoanelor mobilePreședintele Erdogan vrea să urmărească toate mișcările de oameni din țară, urmărind telefoanele mobile. Departamentul de comunicare a declarat că doresc să trimită mesaje sau să sune persoane care părăsesc casa lor. Turcii care nu respectă restricțiile de auto-carantină vor fi vizitați de poliție și vor primi o amendă. Planurile specifice pentru dezvoltarea unei astfel de aplicații nu au fost încă lansate.
Statele UniteFără aplicații, dar colectare de date prin telefoane mobileCDC colectează date despre locație prin intermediul telefoanelor mobile. Aceste informații sunt apoi utilizate pentru a urmări mișcările oamenilor. Google, Apple și Facebook lucrează la moduri de a cartografia răspândirea virusului în SUA (și în afara țării)..
ChinaAplicații de urmărire de contact, hacking GPS, recunoaștere facială și multe alteleChina monitorizează mișcările oamenilor în diverse moduri. Poporul chinez poate fi făcut să descarce anumite aplicații. Funcțiile sunt încorporate în aplicațiile existente (cum ar fi Alipay și WeChat) pentru a urmări și oamenii. Drepturile și libertățile lor pot fi înlăturate pe baza statutului lor de carantină.
SingapurAplicație BluetoothSingapore folosește o aplicație care înregistrează contactul prin Bluetooth. Aceste date sunt criptate și salvate local timp de 21 de zile. Toți cei care au aplicația și au fost în contact cu o persoană infectată vor fi anunțați.
Coreea de SudUrmărire GPS, camere de securitate, informații despre carduri de credit, puncte de verificare în spațiile publiceCoreea de Sud a deschis zeci de locații de testare în care oamenii pot fi testați gratuit. Când cineva testează pozitiv, datele GPS, datele cardului de credit și materialele de securitate sunt utilizate pentru a urmări pașii cuiva și pentru a anunța persoanele cu care a fost în contact. Datele personale despre persoana infectată sunt partajate în acest proces.
IndiaAplicația auto-carantină folosind selfie-uriAceastă aplicație solicită oamenilor să își trimită un selfie acasă de mai multe ori pe zi. Acest lucru este utilizat pentru a verifica dacă o persoană stă de fapt acasă. Dacă nu, atunci persoana va fi contactată de autorități.
TaiwanUrmărire GPS și smartphoneAutoritățile sunt înștiințate atunci când cineva care se presupune că este în carantină părăsește casa. Pentru aceasta, guvernul folosește datele de urmărire a telefoanelor mobile. Când telefonul cuiva moare sau este oprit, acesta poate conta și pe o vizită a poliției.
Hong KongBratari si o aplicatieÎn Hong-Kong, oamenilor li se oferă bandă de mână care sunt conectate la o aplicație. Aceste curele de mână sunt folosite pentru a vă asigura că oamenii rămân acasă și să nu rupă carantina.
AustraliaAplicații diverse care utilizează date GPS și mobileGuvernele locale au lansat diverse aplicații în Australia. Una dintre aceste aplicații este Whispir în Victoria. Această aplicație permite guvernului să urmărească locația pacienților cu Covid-19. De asemenea, autoritățile pot utiliza aplicația pentru a comunica cu o persoană prin intermediul unui mesaj text. Aplicația vă ajută să vă asigurați că oamenii sunt carantinici. Persoanele care nu riscă o amendă de 25.000 de dolari. O amendă pentru o companie poate ajunge până la 100.000 USD.
Noua ZeelandaNu există încă o aplicație, dar dezvoltă o aplicație de urmărire a contactelorEste în curs de dezvoltare o aplicație care va putea face harta contactelor. Nu este sigur dacă guvernul va folosi de fapt această aplicație. De asemenea, guvernul a declarat că este interesat de aplicația utilizată în Singapore.
IsraelAplicația de locație și analiza smartphone-ului pentru persoanele infectateOamenii vor fi anunțați atunci când au fost în contact cu o persoană infectată în ultimele 14 zile. Vor primi date despre locație și despre locația respectivă, dar nu li se va comunica niciun fel de detalii personale. Vor fi apoi anunțați că trebuie să se auto-carantineze. Guvernul a promis că nu va împărtăși date cu departamentul de sănătate. Serviciul secret israelian îți poate analiza telefonul atunci când te-ai infectat, astfel încât să poată afla cu cine ai fost în contact. Acești oameni pot fi, de asemenea, carantinați.
IranAplicație care localizează folosind GPSUn mesaj a fost trimis tuturor cetățenilor iranieni pe 3 martie 2020 pentru a le spune că trebuie să descarce o aplicație înainte de a merge la un spital sau centru de sănătate. Numele acestei aplicații este AC19. Monitorizează locația pentru a determina unde se află un utilizator. De asemenea, folosește o bibliotecă Android pentru a urmări mișcările, care sunt utilizate în mod normal de aplicațiile de fitness. Un tweet al secretarului TIC, MJ Azari Jahromi, a declarat că peste 3,5 milioane de persoane au distribuit deja date private și de locație cu guvernul.
PakistanUrmărirea telefoanelor mobileCâțiva cetățeni pakistanezi au primit un mesaj pe 24 martie afirmând că au fost potențial în contact cu un pacient Covid-19. Această măsură a fost implementată cel mai probabil prin intermediul metodelor de colectare a informațiilor despre locația site-ului celular (CSLI) și a înregistrării detaliilor apelurilor (CDR). Detalii despre locațiile vizitate de un pacient confirmat și numere de telefon mobil de persoane care au fost acolo în același timp pot fi determinate prin analiza CDS prin înregistrările telefonice ale pacientului..
ArgentinaAnaliza datelor de locație colectate de terțiCompania de date mari Grandata a creat o foaie de căldură pentru a arăta ce zone din Argentina se conformează cel mai bine măsurilor de carantină. Grandata a folosit un set de date anonimizat care a fost colectat de aplicațiile care furnizează date de geolocalizare către terți. Harta arată dacă o persoană este mai mult de o curte distanță de locul pe care îl petrece cea mai mare parte a timpului. Acest lucru nu ia în considerare contextul social social. Unii oameni ar trebui să parcurgă kilometri pentru a ajunge la cel mai apropiat loc pentru a cumpăra mâncare sau pentru a găsi servicii esențiale. Acesta este, de asemenea, un exemplu perfect de ceea ce face industria de exploatare a datelor. Utilizatorii ar putea să nu știe unde au distribuit informații personale și cum sunt împărtășite cu terți.
EcuadorUrmărirea satelitului / urmărirea GPSGuvernul intenționează să utilizeze urmărirea prin satelit pentru a se asigura că oamenii respectă măsurile de carantină. Privacy International spune că, cu această măsură, se pot asigura că oamenii stau de fapt acasă.
BraziliaUrmărirea smartphone-urilorUnele administrații locale urmăresc deja smartphone-urile pentru a verifica dacă brazilienii respectă blocarea. În toată Brazilia, guvernele intenționează să implementeze un sistem care utilizează urmărirea geolocalizării pentru a se asigura că blocarea este luată în serios. Sistemul a fost dezvoltat de InLoco, o startup braziliană. Acesta geografiază oamenii printr-o hartă care nu utilizează GPS sau balize. InLoco susține că geotracking-ul este de 30 de ori mai precis decât urmărirea prin GPS.
MarocAplicații pentru schimbul de informațiiGuvernul marocan folosește două aplicații pentru a lupta cu Covid-19. Primul a fost dezvoltat de un startup numit Dakibot. Compania a creat un chatbot care răspunde la întrebările frecvente referitoare la coronavirus. Cealaltă aplicație a fost lansată de departamentul de Sănătate. Acesta se adresează profesioniștilor din domeniul medical și poate fi utilizat pentru schimbul de informații într-un mod rapid și simplu. Guvernul speră că acest lucru îi va ajuta pe oameni să fie mai eficienți în combaterea coronavirusului.
Africa de SudAnaliza datelor telecomSecretarul de comunicare din Africa de Sud, Stella Ndabeni-Abrahams, a declarat reporterilor, pe 24 martie, că este important să analizăm persoanele care au fost afectate de virus, pentru a putea ajuta profesioniștii din domeniul sănătății. Acesta este singurul mod de a ști câte persoane au fost infectate într-o anumită zonă. Industria telecomunicațiilor a fost de acord să analizeze datele utilizatorilor pentru a ajuta guvernul să realizeze acest lucru. Nu este clar în ce mod se va întâmpla exact acest lucru.

Aplicații în Europa

harta lumii Europa și Rusia

Germania

Germania este una dintre țările în care coronavirusul a lovit puternic. Au fost peste 115.000 de infecții și peste 2.600 de decese. De aceea, guvernul german face tot posibilul pentru a opri răspândirea virusului. Institutul Robert Koch (RKI), CDC german, a dezvoltat o aplicație numită Corona-Datenspende pentru a ajuta la atingerea acestui obiectiv..

Pentru a utiliza aplicația aveți nevoie de un smartphone și de o bandă inteligentă sau un smartwatch care se poate conecta la Google Fit sau Apple Health. Dispozitivele Garmin, Fitbit, Polar sau Withings funcționează de asemenea cu aplicația. Aveți nevoie de purtabil pentru a detecta simptomele într-un stadiu incipient. Nu are rost să instalați aplicația dacă nu aveți bandă inteligentă sau smartwatch. După ce ați instalat aplicația, vă va informa despre ce date sunt colectate și pentru ce date sunt utilizate. Dacă decideți să acceptați aceste condiții, va trebui să vă înregistrați codul poștal. În cele din urmă, veți conecta aplicația la dispozitivul dvs. de purtat.

Toate datele colectate sunt transmise către RKI. Și știu destul de multe despre tine. Știu locația dvs. de când ați introdus codul poștal, dar nu este tot ceea ce știu. Dezvoltatorii de aplicații au acces la informațiile pe care le-ați introdus la următorul de activitate. Aceasta este informații precum sexul, vârsta, înălțimea și greutatea. Datele colectate de către utilizatorul dvs. vor fi transmise și către RKI. Este vorba despre informații precum frecvența cardiacă, nivelul de stres, temperatura corpului, tensiunea arterială, activitatea, odihna și somnul. Senzorii din registrul dvs. inteligent sau smartwatch se modifică în aceste variabile. Așa se face că aceste dispozitive sunt capabile să recunoască simptomele legate de coronavirus.

Dar intimitatea? Dezvoltatorii îți spun imediat că informațiile pe care le colectează nu sunt anonimizate. Aplicația nu înregistrează nume și adrese, dar este asociată cu un ID sau pseudonim specific de utilizator. Dezvoltatorii spun că aceasta este singura modalitate de a analiza corect datele colectate pe o perioadă mai lungă de timp. RKI afirmă că fac tot ce pot pentru a proteja datele colectate și că iau în considerare pe deplin măsurile de securitate care sunt în vigoare.

Utilizatorii plătesc un preț ridicat atunci când vine vorba de confidențialitate. Acesta ar putea fi motivul pentru care aplicația a fost descărcată doar de 50.000 de ori în momentul scrierii.

Belgia

Guvernul belgiei încearcă să facă tot ce poate pentru a combate coronavirusul. Țara a decis să intre într-un blocaj strict destul de devreme. Primarii din orașele de frontieră pretindeau că țara vecină Olanda ia situația prea ușoară. În acest fel, ca măsură de precauție, Belgia și-a închis frontierele olandeze.

Belgia va lansa în curând o aplicație care monitorizează mișcarea. Se va înregistra unde mergi, când te duci acolo și cu cine ai fost în contact. Guvernul vrea să folosească aplicația pentru a cartografia infecțiile și pentru a anunța persoanele care au fost în contact cu cineva infectat de virus. Virologul Marc van Ranst a confirmat la sfârșitul lunii martie că o astfel de aplicație va fi disponibilă în săptămânile următoare. Belgia face parte dintr-un grup numit urmărirea pan-europeană a prezervării confidențialității (PEPP-PT), împreună cu Austria, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Spania și Elveția. Acest grup de cercetători dezvoltă o aplicație care urmărește confidențialitatea contactelor care utilizează Bluetooth.

Nu toată lumea este sigură că aceasta este o idee grozavă. Kati Verstrepen, președinte al Ligii Drepturilor Omului, remarcă faptul că o aplicație ca aceasta poate fi într-adevăr o sursă valoroasă de informații pentru medici și cercetători. Dar trebuie să fie foarte atenți la aceste date. Ea spune că cheia succesului în această cercetare este respectarea vieții private a oamenilor. Ea cere transparență cu privire la cine are acces la informații și cine salvează datele. De asemenea, dorește să vadă un consiliu consultativ care să poată monitoriza utilizarea aplicației. Și datele ar trebui șterse odată ce se dovedește că acestea nu mai sunt relevante.

Ea a spus presei belgiene că dreptul la confidențialitate nu este un drept absolut și că, în situații de urgență, ar putea fi nevoie să se limiteze aceste drepturi. Dar, de fiecare dată când se ia o măsură, guvernul trebuie să analizeze dacă este într-adevăr necesar să își atingă obiectivul și dacă această măsură este proporțională cu problema existentă..

Elveţia

Guvernul elvețian a solicitat statului condus de Swisscom să predea datele de pe telefonul mobil, potrivit unui raport al Reuters. Guvernul dorește să utilizeze aceste date pentru a stabili dacă restricțiile asupra mișcării oamenilor pentru a încetini răspândirea virusului au funcționat efectiv.

Daniel Koch, care este șeful bolilor infecțioase la Departamentul Federal de Sănătate, a spus că nu are „nicio legătură cu supravegherea”. Ei analizează doar datele din ziua precedentă. Această declarație a stârnit unele discuții între avocații de confidențialitate.

Regatul unit

În acest moment, aproximativ 62.000 de persoane au fost infectate cu virusul în Marea Britanie și aproximativ 7.100 de persoane au murit. Prințul Charles a fost diagnosticat cu virusul la sfârșitul lunii martie. S-a autoizolat imediat la el acasă, în Scoția. Simptomele sale erau ușoare, așa că a revenit la serviciu în cel mai scurt timp. Premierul britanic Boris Johnson a fost internat în spital timp de o săptămână după ce a fost diagnosticat cu virusul. El a fost externat pe 12 aprilie. El a predat secretarul afacerilor externe, Dominic Raab, pentru timpul necesar.

Marea Britanie este blocată. Johnson a anunțat că vor lua această măsură într-un mod simplu și direct. „În această seară trebuie să ofer britanicilor o instrucțiune foarte simplă: trebuie să stai acasă”. Dar acesta nu este singurul pas pe care Primul Ministru îl face pentru a opri virusul. Guvernul britanic intenționează să lanseze o aplicație de urmărire a contactelor în următoarele săptămâni. Această aplicație va anunța oamenii atunci când au luat contact cu cineva care a fost infectat. Presa britanică susține că această aplicație va folosi Bluetooth și, probabil, GPS-ul.

Se înțelege că confidențialitatea nu are prioritate. Surse care doresc să rămână anonime au declarat pentru Sky News că în timpul întâlnirilor nu s-a menționat niciun cuvânt despre „posibilele implicații ale tehnologiei pe care vor să o folosească.” Avocații de confidențialitate au sfătuit guvernul într-o scrisoare deschisă să se obosească. Ei au cerut să nu lanseze o aplicație care este utilizată doar pentru monitorizare socială.

Irlanda

Guvernul irlandez va lansa curând o aplicație, care va ajuta la combaterea virusului. Health Service Executive (HSE), departamentul irlandez al Sănătății, a anunțat la sfârșitul lunii martie că aplicația va fi disponibilă în termen de zece zile. Aplicația trebuie să anunțe oamenii atunci când au luat contact cu cineva care a fost infectat.

Se știe foarte puțin despre modul în care funcționează aplicația. Știm că utilizează Bluetooth și că guvernul irlandez lucrează strâns împreună cu organizațiile de confidențialitate. Guvernul vrea să împiedice încălcarea oricăror reguli stabilite de GDPR. Nimeni nu va fi făcut să instaleze aplicația, totul se va baza pe participarea voluntară.

Islanda

Islanda își pune, de asemenea, credința într-o aplicație de luptă pentru Covid-19. Oamenii pot descărca voluntar aplicația RakningC-19 de pe smartphone-ul lor. Când deschideți aplicația pentru prima dată, vi se va cere să vă înregistrați numărul de telefon. Participanții vor primi apoi un mesaj text cu un cod de șase numere. Acest lucru va confirma participarea lor și numărul lor de telefon va fi salvat pe serverele companiei IT Sensa.

Următorul pas, foarte important, se întreabă dacă aplicația are voie să urmărească locația cuiva. Pentru a face acest lucru, aplicația nu utilizează Bluetooth, ci folosește cipul GPS. Dacă participanții sunt de acord, înseamnă că aplicația își va monitoriza constant locația. Aplicația va salva datele locației de mai multe ori pe oră. Aceste date sunt salvate local pe telefon timp de 14 zile. Informațiile vor fi șterse automat după două săptămâni.

Când un participant află că a fost infectat cu virusul, va înregistra informațiile respective în aplicație. O echipă de urmărire a contactelor (CTT) de la departamentul de protecție juridică și servicii de urgență le va cere apoi să își partajeze numărul de identificare în pașaport. Acest număr va fi salvat în baza de date a echipei timp de 14 zile. Acest lucru înseamnă că datele despre locația pacientului sunt disponibile pentru a monitoriza și CTT va putea cartografia alte infecții posibile.

Compania Sidekick a dezvoltat și o aplicație. Funcționează foarte diferit față de RakningC-19. Nu colectează date despre locație, ci oferă o modalitate prin care medicii și alți profesioniști din domeniul sănătății pot comunica. Acest lucru face posibilă monitorizarea sănătății cuiva la distanță sigură și luarea de măsuri atunci când este nevoie. Dacă cineva se autoizolează, i se cere prin text să instaleze aplicația. Acest lucru îi va face să facă parte din programul Sidekick Covid-19. Li se cere să completeze o listă de întrebări de două ori pe zi. Un algoritm va determina apoi gravitatea simptomelor folosind informațiile din liste. În sfârșit, un medic va decide dacă este nevoie să intervină. De asemenea, medicii pot folosi aplicația pentru a pune întrebări unui pacient. O persoană este monitorizată de un profesionist din domeniul sănătății, atât timp cât nu se simte bine. După ce se vor simți mai bine, vor fi descărcați și pot șterge aplicația de pe telefonul lor.

Aplicația Covid-19 Islanda

Danemarca

Danemarca a fost una dintre primele țări europene care a introdus măsuri puternice împotriva coronavirusului. Țara a decis să își închidă granițele, școlile, restaurantele și cafenelele și a interzis întâlnirile pentru mai mult de zece persoane. Acum, premierul danez a declarat că măsurile vor fi ajustate lent la normal. Școlile și îngrijirile de zi se pot redeschide începând cu jumătatea lunii aprilie, păstrând în continuare restricțiile stabilite (distanță de șase metri, spălați-vă mâinile, săli de clasă suplimentare curate, fără jucării aduse de acasă, luând mai multe pauze în afara).

Măsurile luate în Danemarca par să fi funcționat. Există 6.700 de infecții înregistrate și aproape 300 de decese. Guvernul danez nu a făcut pasul pentru a introduce o aplicație în lupta lor împotriva virusului.

Italia

Italia este una dintre țările cu cel mai mare număr de persoane infectate. Guvernul italian își duce lupta împotriva virusului destul de departe. Furnizorii de telecomunicații le predau date, care pot fi folosite pentru a monitoriza persoanele în timpul blocării și pentru a vedea dacă oamenii stau acasă. Acest lucru sună ca o încălcare GDPR. Datele sunt anonimizate, astfel încât să nu pară o încălcare a vieții private. Datele colectate nu pot fi identificate către o singură persoană.

Guvernul italian și-a pus, de asemenea, speranțele într-o aplicație pentru a opri răspândirea virusului. Aplicația Lazio Doctor Covid poate fi descărcată în regiunea Lazio, unde trăiesc aproape șase milioane de italieni. Aplicația nu este o aplicație de urmărire a contactelor, dar aplicația poate fi utilizată pentru a lua legătura cu profesioniștii din domeniul sănătății atunci când credeți că s-ar putea să fiți infectat cu virusul.

Vi se cere să vă înregistrați adresa de e-mail și numărul de telefon în aplicație. De asemenea, puteți înregistra informații despre temperatura corpului, greutatea, ritmul cardiac și tensiunea arterială. Se vor pune întrebări dacă ați fost recent în străinătate sau dacă ați luat contact cu cineva care a fost infectat de virus. Aplicația are un jurnal integrat care urmărește evoluția simptomelor. Folosind toate aceste informații, un medic va judeca dacă de fapt ați fost infectat cu virusul Covid-19 și ce pași ar trebui să facă un pacient în continuare. Aplicația include și un buton cu care puteți contacta serviciile de urgență.

Oamenii pot participa voluntar, iar aplicația a fost descărcată de peste 50.000 de ori în Magazinul Google Play.

Spania

Spania este țara cu cel mai mare număr de infecții și decese, chiar în spatele SUA. Există peste 175.000 de infecții înregistrate și aproape 20.000 de victime. Acesta este motivul pentru care, în martie, guvernul spaniol a introdus o blocare strictă în țară. Toate hotelurile și spațiile de cazare turistice au fost obligate să se închidă, școlile au fost închise (toate școlile, de la primare până la universități), oamenii au fost solicitați să lucreze de acasă când au putut, transportul public a fost oprit, evenimentele mari au fost anulate și oamenii li s-a cerut să nu-și părăsească locuința decât pentru alimente și să călătorească la serviciu sau la spital. Această blocare va fi în vigoare până cel puțin la sfârșitul lunii aprilie.

Aplicații au fost dezvoltate în Spania pentru a combate răspândirea virusului. Locuitorii din capitala Madrid pot descărca CoronaMadrid, un instrument care ajută oamenii să stabilească dacă ar putea fi infectați cu virusul. Aplicația le va pune o serie de întrebări „da” sau „nu” după ce participanții au înregistrat unele informații personale (nume, data nașterii, număr de telefon). Dacă răspunsurile la întrebări indică o posibilă infecție decât utilizatorul, li se va oferi sfaturi despre ce pași trebuie să urmeze. Dezvoltatorii aplicației au declarat că software-ul colectează și date despre sănătate și locație. Aceste date sunt apoi stocate central pe serverele deținute de autoritățile regionale. Aceștia susțin că aceste date sunt utilizate doar pentru cercetarea epidemiologică și nu pentru monitorizarea oamenilor.

Guvernul național dezvoltă, de asemenea, o aplicație care va colecta date despre răspândirea virusului. Ziarul spaniol El País a scris că departamentul de Comerț a luminat ecologic dezvoltarea unei aplicații care va ajuta în lupta împotriva coronavirusului. Utilizatorii aplicației pot înregistra posibile simptome în aplicație pentru a verifica dacă ar fi putut fi infectate cu virusul.

Aplicația ar trebui, de asemenea, să colecteze date despre răspândirea virusului. Nu este menit să fie folosit pentru a monitoriza poporul spaniol pentru a vedea dacă stau de fapt acasă, deoarece executarea blocajului este în mâinile autorităților locale și regionale. Dar, în același timp, ordinul guvernamental lasă spațiu pentru contactarea oamenilor prin WhatsApp atunci când părăsesc regiunile lor de origine. Guvernul neagă faptul că vor folosi de fapt această opțiune.

Departamentul de Sănătate a dezvăluit, pe 1 aprilie, că peste 40 de milioane de smartphone-uri din Spania sunt urmărite. Aceasta face parte dintr-o cercetare numită DataCovid și este un proiect secundar pentru aplicația menționată anterior. Guvernul vrea să folosească locația GPS a smartphone-urilor pentru a urmări mișcarea persoanelor între regiuni, astfel încât măsurile interregionale să poată fi reglate bine. Guvernul a declarat că toate datele au fost anonimizate.

Franţa

Franța a fost lovită puternic de virus. Au fost aproape 120.000 de infecții înregistrate și peste 12.000 de decese. Franța a implementat o blocare strictă. Oamenii au voie să părăsească locuința timp de o oră în fiecare zi și trebuie să stea pe o rază de o milă din casa lor. Și, bineînțeles, acest lucru este permis numai atunci când este absolut necesar, deci doar pentru alimente sau pentru călătorii la serviciu. Franța urmărește Marea Britanie în dezvoltarea unei aplicații pentru a opri răspândirea virusului. Este de așteptat ca pentru această aplicație să fie nevoie de cel puțin trei-șase săptămâni.

Detalii precise despre ce va face aplicația nu sunt încă disponibile. Secretarii de sănătate și afaceri digitale au declarat pentru Le Monde că aplicația va folosi Bluetooth. Cedric O, secretarul afacerilor digitale, a recunoscut că există unele defecte în funcționarea aplicației, așa că guvernul ar putea decide să nu lanseze aplicația până la urmă.

O a mai explicat că confidențialitatea este principala problemă în dezvoltarea aplicației. CNIL poate păstra recomandări, iar acest guvern va fi luat în serios de guvern. De asemenea, vor fi luate în considerare măsurile de confidențialitate stabilite de PEPP-PT. În afară de asta, guvernul încurajează oamenii să descarce aplicații care oferă sfaturi medicale de bază. Aplicația Covidom este folosită pentru asta în zona Paris.

Austria

Austria a intrat în închisoare pe 16 martie. De atunci, vi s-a permis să ieșiți doar la alimente, ceva aer proaspăt (o dată pe zi) sau să mergeți la serviciu. Poliția a urmărit cu atenție și a verificat dacă oamenii respectă măsurile. Blocarea pare a fi un succes, deoarece mai puțin de 300 de persoane au murit din cauza virusului.

Crucea Roșie austriacă a lansat aplicația Stopp Corona la scurt timp după anunțarea blocării. Această aplicație va fi arma principală în lupta împotriva virusului acum, când guvernul readuce încet lucrurile la normal. Magazinele mici au primit voie să se deschidă din nou după Paște, iar magazinele mai mari și saloanele de păr vor urma în curând. Dacă acest lucru va avea succes, hotelurile și restaurantele vor putea să își deschidă ușile până la jumătatea lunii mai.

Stopp Corona utilizează Bluetooth pentru a comunica cu alte telefoane. Comunică nu pentru a se asocia cu alte telefoane, ci pentru a cripta și salva local numere de identificare anonimizate. Crucea Roșie austriacă numește asta o strângere de mână digitală. Acest lucru nu se întâmplă doar cu orice trecător. Se vor înregistra doar persoanele care au petrecut peste 15 minute între ele fiind la mai puțin de 6 metri distanță. Când o persoană se infectează cu virusul trebuie să o înregistreze în aplicație. Aplicația poate anunța oricine cu care a fost în contact în ultimele 54 de ore.

Are valoarea Stopp Corona confidențialitatea dvs.? Aplicația nu salvează date precum locația sau lista de contacte. Dar, atunci când te infectezi, vi se cere să vă partajați numărul de telefon. Acest număr este apoi salvat central, cel mai probabil pe serverele deținute de Crucea Roșie Austriacă. Crucea Roșie are codul dvs. de utilizator unic (UUID) numai dacă nu prezentați niciun simptom. Dezvoltatorii au spus că acest ID nu este în niciun fel conectat la alte date. Datele nu au fost anonimizate, ci au fost pseudonimizate.

Bluetooth este cea mai importantă caracteristică pentru această aplicație, dar are nevoie și de acces la microfonul dispozitivului. Și aceasta este prima dată când auzim despre asta. De ce au nevoie de asta? Microfonul este folosit pentru a trimite tonuri ultrasonice care nu pot fi auzite de urechea umană. Aplicația va putea determina distanța dintre dispozitive atunci când alte telefoane trimit și aceste tonuri.

Aproape 300.000 de oameni au descărcat Stopp Corona. Acesta este doar un procent mic din populație, deoarece există 9 milioane de oameni în Austria. Cu toate acestea, guvernul austriac este de părere că aplicația poate ajuta la prevenirea unei a doua focare în țară. Alte țări s-au arătat interesate de această aplicație. Aceste țări includ Olanda și Australia.

Polonia

Chiar dacă numărul de infecții este destul de redus în Polonia, guvernul ia în continuare măsuri pentru a se asigura că virusul nu se răspândește. Ca și alte țări europene, Polonia a lansat o aplicație pentru a atinge acest obiectiv. Aplicația poartă numele de Kwarantanna domowa, care se traduce aproximativ în aplicație auto-carantină. Aplicația nu utilizează Bluetooth sau GPS pentru a urmări oamenii, dar utilizează selfie-uri. Conceptul este că persoanele aflate în carantină trebuie să demonstreze că sunt de fapt acasă, trimițând selfie-uri la departamentul de afaceri digitale.

Cum funcționează asta? Desigur, simpla trimitere a unui selfie nu dovedește nimic. De aici vine aplicația guvernului. Folosește un software de recunoaștere facială pentru a stabili dacă persoana este cu adevărat cine pretinde că este. Aplicația localizează, de asemenea, locul în care a fost făcută fotografia. Participanții trebuie să își trimită un selfie de mai multe ori pe zi. Aplicația va trimite solicitări de selfie la întâmplare și atunci când o fotografie nu este făcută în 20 de minute poliția va fi anunțată. A ieși la plimbare lungă nu se pune problema.

Poliția va fi trimisă acasă când aplicația înregistrează că nu sunteți de fapt acasă. Vor verifica dacă sunteți acolo sau nu. Riscăm o amendă de 120 de dolari – atunci când ești prins, iar amenzile pot ajunge până la 1200 de dolari,-.

Guvernul polonez este foarte clar despre utilizarea aplicației. Este obligatoriu să o instalați. Un purtător de cuvânt al departamentului Afaceri Digitale a declarat agentului de presă francez AFP că aveți două opțiuni atunci când trebuie să intrați în carantină: instalați aplicația sau poliția este trimisă în casa dvs..

Jurnalistul britanic Jakub Krupa a spus că consideră că guvernul creează automat un cont pentru toți cei care sunt suspectați de corona. Muncitorii polonezi care călătoresc acum sunt considerați ca atare.

Rusia

Președintele Putin a lansat la începutul lunii aprilie o aplicație pentru lupta împotriva virusului. Conceptul aplicației este foarte diferit de ceea ce am văzut până acum în Europa. Majoritatea aplicațiilor sunt folosite pentru a avertiza oamenii atunci când au fost în contact cu cineva care a fost infectat cu virusul. În schimb, Kremlinul a decis că vor să monitorizeze persoanele care au fost în carantină. Îl puteți vedea ca un tip de monitor GPS de gleznă purtat de condamnați. Fratele cel Mare te urmărește acum, de fapt.

Guvernul rus lucrează și la un sistem care utilizează coduri QR. Toți locuitorii din Moscova care s-au înregistrat online li se trimite un cod QR. Acest cod poate fi folosit pentru a se identifica atunci când ieși pe stradă. Autoritățile pot apoi să verifice dacă această persoană este permisă. Dacă sunt, pot continua pe drumul lor fără probleme. Criticii au numit aplicația și sistemul de coduri QR un „lagăr de concentrare digital”.

Curcan

Turcia nu ia ușor pandemia, ceea ce are sens cu peste 60.000 de infecții înregistrate. Școlile au fost închise, zborurile naționale și internaționale au fost anulate, iar reuniunile au fost în mare parte interzise. Președintele Erdogan le-a spus poporului turc să țină cel puțin „trei pași” distanță unul de celălalt. Persoanele care aleg să iasă sunt obligate să poarte o mască de față. O blocare obligatorie de 48 de ore în 31 de orașe a provocat o panică destul de mare. Anunțul a fost făcut doar cu două ore înainte de intrarea în vigoare, astfel încât oamenii s-au grăbit să facă alimente. Acest lucru a dus la linii lungi în afara magazinelor unde oamenii erau prea aproape unul de altul. Secretarul responsabil pentru asta a vrut să renunțe la asta, dar Erdogan nu și-ar accepta demisia.

Erdogan face lupta împotriva virusului cu un pas mai departe decât majoritatea Europei. Președintele a anunțat la începutul lunii aprilie că va urmări telefoanele mobile. Departamentul de Comunicare a declarat pentru Reuters că Erdogan vrea să urmărească toate mișcările de oameni și să trimită mesaje sau să sune oameni care părăsesc casa lor. Turcii care nu respectă restricțiile de auto-carantină vor fi vizitați de poliție și vor primi o amendă. Planurile specifice pentru dezvoltarea unei astfel de aplicații nu au fost încă lansate.

Legea turcă nu împiedică președintele să facă toate acestea. I se permite să ia măsuri speciale în circumstanțe extraordinare, cum ar fi o pandemie. Nu are nevoie să ceară permisiunea parlamentului atunci când dorește să monitorizeze sau să conecteze grupuri mari de oameni, vrea să pună orașele în blocaj sau să oprească toată viața socială. Democrația este deoparte atunci când Erdogan încearcă să atingă un obiectiv.

Aplicații din SUA

Harta lumii SUA

Virusul a explodat pe scena din SUA. Țara devine o pată fierbinte pentru virus, cu peste 760.000 de infecții înregistrate la momentul scrierii. Nicio altă țară din lume nu are mai mulți oameni infectați. Președintele Trump a anunțat, la începutul lunii aprilie, că între 100.000 și 240.000 de oameni vor muri cel mai probabil din cauza virusului. Orașe mari, cum ar fi L.A., au fost lovite cu tărie, iar medicii l-au numit „iad pe pământ” când au fost întrebați despre situația din spitalele de acolo. Trump a decis să investească în economie; el a pus la dispoziție peste 2 miliarde de dolari pentru peste 300 de milioane de oameni. Peste 17 milioane de oameni din SUA sunt șomeri în acest moment.

Nu există planuri reale în SUA de a dezvolta o aplicație de urmărire a contactelor, dar experții au spus că una poate fi dezvoltată în câteva săptămâni. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) monitorizează datele de localizare de pe telefoanele mobile. Aceste date sunt combinate cu informațiile furnizate de industria publicitară și sunt utilizate pentru a cartografia circulația persoanelor. Cercetătorii fac acest lucru pentru a afla în ce ritm și unde se răspândește virusul. Mișcările pentru drepturile civile s-au pronunțat împotriva acestei încălcări a vieții private. Se întreabă dacă este legal ca un guvern să aibă acces la acest tip de informații.

Google și Apple încearcă, de asemenea, să lanseze. Împreună, vor dezvolta o modalitate prin care telefoanele Android și iPhone-urile se pot comunica între ele. „Beacon-uri anonimizate”, care sunt comparabile cu numere de identificare anonimizate, pot fi apoi schimbate prin Bluetooth. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de o interfață sau API de programare a aplicațiilor. Ambele companii au declarat că acest lucru va fi lansat în luna mai. Google și Apple vor folosi apoi luni după lansare pentru a dezvolta o platformă mai generală de urmărire a contactelor, care va folosi și Bluetooth. Companiile spun că această platformă va fi mai utilă decât API-ul, deoarece mai multe persoane vor putea participa. Dezvoltarea unei aplicații permite, de asemenea, guvernelor și agențiilor de sănătate să o ajusteze pentru nevoile lor. Google și Apple au declarat într-un blog că „[p] rivalitatea, transparența și consimțământul sunt de maximă importanță în acest efort, și așteptăm cu nerăbdare să construim această funcționalitate în consultarea părților interesate. Vom publica în mod deschis informații despre munca noastră pentru ca alții să o analizeze ”.

covid-19 metoda Google și Apple

Facebook se alătură și petrecerii. Platforma Mark Zuckerberg ajută cercetătorii punând la dispoziția lor datele Facebook prin intermediul programului Data for Good. Cercetătorii pot folosi aceste informații pentru a cartografia răspândirea virusului în SUA, astfel încât să știe unde vor fi necesare resurse medicale. Ca și alte companii mari de date, Facebook colectează o mulțime de informații. În fiecare minut, există 317.000 de actualizări de stare, 147.000 de fotografii postate și 54.000 de link-uri partajate pe platformă.

Aplicații din Asia și Orientul Mijlociu

harta lumii asia

China

Totul a început în China. În culmea epidemiei au fost peste 82.000 de infecții în țară. Dar ultimele știri despre situația de acolo ne spun că abia sunt înregistrate cazuri noi. Wuhan a fost în închisoare de aproximativ 75 de zile, dar oamenii se întorc acum pe străzi. Magazinele au voie să își deschidă din nou ușile, dar guvernul monitorizează în continuare situația. Ei vor să se asigure că nu va exista un al doilea val de infecții.

China și-a desfășurat capacitățile extinse de supraveghere a populației pentru a conține răspândirea virusului. Aplicațiile, urmărirea telefonului, recunoașterea feței și chiar drone sunt utilizate pentru a stabili unde au fost indivizii, când și cu cine. Regimul comunist a făcut toate măsurile necesare pentru a opri răspândirea virusului. Unele dintre măsurile luate ar putea fi considerate chiar draconice. Un drone care vă zboară peste cap și vă strigă să vă întoarceți acasă este destul de intimidant. Și un polițist din fiecare colț care îți verifică temperatura când treci este cam mult comparativ cu majoritatea standardelor. O altă măsură extremă care a fost luată este monitorizarea guvernului printr-o aplicație. Și China face obligatoriu ca toți cetățenii să instaleze astfel de aplicații.

Un alt mod prin care guvernul chinez a preluat controlul asupra situației este că aplicațiile existente (precum Alipay și WeChat) trebuiau să încorporeze un sistem de culori. Aplicația oferă fiecărui utilizator un cod de culoare în funcție de starea de carantină. Aplicația va anunța utilizatorii dacă starea lor de carantină este astfel încât să poată părăsi acasă sau nu. De asemenea, le spune dacă li se permite să folosească transportul în comun. Utilizatorii trebuie să își arate codul de culoare autorităților atunci când sunt solicitați. Persoanele cu un cod „verde” se pot deplasa liber în oraș. Persoanele cu „galben” sunt mai restrânse și persoanele cu „roșu” sunt în blocare completă. Aplicația își împărtășește și datele cu poliția.

Singapur

Chiar dacă Singapore a văzut un număr relativ redus de persoane infectate, fac tot posibilul pentru a opri răspândirea virusului. Acesta este motivul pentru care guvernul a lansat aplicația TraceTogether la sfârșitul lunii martie.

Când utilizatorii instalează aplicația, vor trebui să activeze Bluetooth. Aplicația va măsura cât timp ați fost în contact cu cineva și cât de distanță ați fost în timpul întâlnirii. Poate face acest lucru prin semnalizare relativă a forței de semnal (RSSI). Dacă petreci prea mult timp cu cineva și ești prea strâns împreună, dispozitivele tale vor schimba numere de identificare anonimizate. Aceste informații vor fi criptate și salvate local pe telefon timp de 21 de zile. Aplicația nu va colecta date care pot fi urmărite persoanelor fizice. Când te-ai infectat, îl vei înregistra în aplicație. Aplicația va anunța apoi oricine ați fost în contact recent.

Datele colectate de TraceTogether nu vor fi transmise guvernului, cu excepția cazului în care cineva a dat permisiunea în mod explicit pentru aceasta. Orice persoană care dorește să se dezaboneze de la aplicație poate trimite un e-mail către departamentul de sănătate, inclusiv numărul lor de telefon, iar apoi va șterge toate datele de pe serverele lor. Guvernul nu vrea să facă pe nimeni să instaleze aplicația, dar au spus că cel mai bine este ca cât mai mulți oameni să utilizeze aplicația.

Aplicația va funcționa doar așa cum este planificată atunci când participă suficientă lume. Pentru a fi eficient, aproximativ 75% dintre oameni ar trebui să descarce aplicația, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Virusul se răspândește în continuare în țară, iar mulți migranți se infectează în acest moment.

Coreea de Sud

Coreea de Sud a deschis zeci de locații de testare în care oamenii pot fi testați gratuit. Când cineva testează pozitiv, datele GPS, datele cardului de credit și materialele de securitate sunt utilizate pentru a urmări pașii cuiva și pentru a anunța persoanele cu care a fost în contact. Datele personale despre persoana infectată sunt partajate în acest proces.

India

Această aplicație solicită oamenilor să își trimită un selfie acasă de mai multe ori pe zi. Acest lucru este utilizat pentru a verifica dacă o persoană stă de fapt acasă. Dacă nu, atunci persoana va fi contactată de autorități.

Taiwan

Autoritățile sunt înștiințate atunci când cineva care se presupune că este în carantină părăsește casa. Pentru aceasta, guvernul folosește datele de urmărire a telefoanelor mobile. Când telefonul cuiva moare sau este oprit, acesta poate conta și pe o vizită a poliției.

Hong Kong

În Hong-Kong, oamenilor li se oferă bandă de mână care sunt conectate la o aplicație. Aceste curele de mână sunt folosite pentru a vă asigura că oamenii rămân acasă și să nu rupă carantina.

Israel

Oamenii vor fi anunțați atunci când au fost în contact cu o persoană infectată în ultimele 14 zile. Vor primi date despre locație și despre locația respectivă, dar nu li se va comunica niciun fel de detalii personale. Vor fi apoi anunțați că trebuie să se auto-carantineze. Guvernul a promis că nu va împărtăși date cu departamentul de sănătate. Serviciul secret israelian îți poate analiza telefonul atunci când te-ai infectat, astfel încât să poată afla cu cine ai fost în contact. Acești oameni pot fi, de asemenea, carantinați.

Iran

Un mesaj a fost trimis tuturor cetățenilor iranieni pe 3 martie 2020 pentru a le spune că trebuie să descarce o aplicație înainte de a merge la un spital sau centru de sănătate. Numele acestei aplicații este AC19. Monitorizează locația pentru a determina unde se află un utilizator. De asemenea, folosește o bibliotecă Android pentru a urmări mișcările, care sunt utilizate în mod normal de aplicațiile de fitness. Un tweet al secretarului TIC, MJ Azari Jahromi, a declarat că peste 3,5 milioane de persoane au distribuit deja date private și de locație cu guvernul.

Pakistan

Câțiva cetățeni pakistanezi au primit un mesaj pe 24 martie afirmând că au fost potențial în contact cu un pacient Covid-19. Această măsură a fost implementată cel mai probabil prin intermediul metodelor de colectare a informațiilor despre locația site-ului celular (CSLI) și a înregistrării detaliilor apelurilor (CDR). Detalii despre locațiile vizitate de un pacient confirmat și numere de telefon mobil de persoane care au fost acolo în același timp pot fi determinate prin analiza CDS prin înregistrările telefonice ale pacientului.

Aplicații în Oceania

harta lumii australia noua Zeelanda

Australia

Guvernele locale au lansat diverse aplicații în Australia. Una dintre aceste aplicații este Whispir în Victoria. Această aplicație permite guvernului să urmărească locația pacienților cu Covid-19. De asemenea, autoritățile pot utiliza aplicația pentru a comunica cu o persoană prin intermediul unui mesaj text. Aplicația vă ajută să vă asigurați că oamenii sunt carantinici. Persoanele care nu riscă o amendă de 25.000 de dolari. O amendă pentru o companie poate ajunge până la 100.000 USD.

Noua Zeelanda

Este în curs de dezvoltare o aplicație care va putea face harta contactelor. Nu este sigur dacă guvernul va folosi de fapt această aplicație. De asemenea, guvernul a declarat că este interesat de aplicația utilizată în Singapore.

Aplicații în America Latină

harta lumii America Latina

Argentina

Compania de date mari Grandata a creat o foaie de căldură pentru a arăta ce zone din Argentina se conformează cel mai bine măsurilor de carantină. Grandata a folosit un set de date anonimizat care a fost colectat de aplicațiile care furnizează date de geolocalizare către terți. Harta arată dacă o persoană este mai mult de o curte distanță de locul pe care îl petrece cea mai mare parte a timpului. Acest lucru nu ia în considerare contextul social social. Unii oameni ar trebui să parcurgă kilometri pentru a ajunge la cel mai apropiat loc pentru a cumpăra mâncare sau pentru a găsi servicii esențiale. Acesta este, de asemenea, un exemplu perfect de ceea ce face industria de exploatare a datelor. Utilizatorii ar putea să nu știe unde au distribuit informații personale și cum sunt împărtășite cu terți.

Ecuador

Guvernul intenționează să utilizeze urmărirea prin satelit pentru a se asigura că oamenii respectă măsurile de carantină. Privacy International spune că, cu această măsură, se pot asigura că oamenii stau de fapt acasă.

Brazilia

Unele administrații locale urmăresc deja smartphone-urile pentru a verifica dacă brazilienii respectă blocarea. În toată Brazilia, guvernele intenționează să implementeze un sistem care utilizează urmărirea geolocalizării pentru a se asigura că blocarea este luată în serios. Sistemul a fost dezvoltat de InLoco, o startup braziliană. Acesta geografiază oamenii printr-o hartă care nu utilizează GPS sau balize. InLoco susține că geotracking-ul este de 30 de ori mai precis decât urmărirea prin GPS.

Aplicații în Africa

harta lumii Africa

Maroc

Guvernul marocan folosește două aplicații pentru a lupta cu Covid-19. Primul a fost dezvoltat de un startup numit Dakibot. Compania a creat un chatbot care răspunde la întrebările frecvente referitoare la coronavirus. Cealaltă aplicație a fost lansată de departamentul de Sănătate. Acesta se adresează profesioniștilor din domeniul medical și poate fi utilizat pentru schimbul de informații într-un mod rapid și simplu. Guvernul speră că acest lucru îi va ajuta pe oameni să fie mai eficienți în combaterea coronavirusului.

Africa de Sud

Secretarul comunicării sud-africane, Stella Ndabeni-Abrahams, a declarat reporterilor pe 24 martie că este important să analizăm persoanele care au fost afectate de virus, pentru a putea ajuta profesioniștii din domeniul sănătății. Acesta este singurul mod de a ști câte persoane au fost infectate într-o anumită zonă. Industria telecomunicațiilor a fost de acord să analizeze datele utilizatorilor pentru a ajuta guvernul să realizeze acest lucru. Nu este clar în ce mod se va întâmpla exact acest lucru.

Ideea din spatele aplicațiilor

Multe țări au decis că vor să utilizeze tehnologia pentru a ajuta la combaterea coronavirusului. Oamenii de știință europeni au introdus la începutul lunii aprilie un software pentru o aplicație de urmărire corona. Acest lucru ar putea fi utilizat de publicul larg pentru a urmări cu cine au fost în contact. Aplicația vă va anunța atunci când ați fost în contact cu cineva care a fost infectat cu virusul. De asemenea, au apărut și alte aplicații, cum ar fi instrumente pentru a vă contacta medicul, a pune întrebări și a discuta despre posibile simptome ale coronei. Aplicații ca acestea ar putea încetini răspândirea virusului, dar pot contribui și la scăderea presiunii asupra furnizorilor de servicii medicale. Sondajele au arătat că multe persoane sunt în favoarea implementării acestui tip de aplicații.

La început, aceste idei pot părea calea de a merge în lupta împotriva Covid-19. Dar, odată ce ai luat un moment să crezi că s-ar putea să vină cu câteva întrebări și rezerve. Cum funcționează într-adevăr o aplicație care te anunță atunci când ai fost în contact cu un pacient cu corona? Cum și unde sunt stocate informațiile colectate de aceste aplicații? Cine are acces la aceste date? Va fi al nostru intimitate fi protejat? Aceste întrebări țin foarte mulți cercetători în vârful degetelor, întrucât sunt toate întrebări valide și importante de pus.

Partea tehnică a lucrurilor: Cum funcționează aceste aplicații?

Deci există două tipuri de aplicații acolo: aplicații de urmărire a contactelor și aplicații de comunicare. Majoritatea mass-media se concentrează pe primul, deoarece mulți oameni doresc să știe cum funcționează de fapt. Există două moduri posibile de a urmări oamenii atunci când vorbiți despre o aplicație de urmărire corona. Cele două opțiuni sunt Bluetooth sau GPS.

Instalarea unei aplicații

Evident, primul lucru pe care trebuie să-l faci trebuie să faci instalați aplicația pe smartphone. Acest lucru este mai ușor pentru utilizatorii Android decât pentru Apple. Utilizatorii Android nu sunt restricționați la magazinul Google Play pentru a descărca și instala aplicații. Dezvoltatorii își pot oferi aplicațiile și în alte moduri, cum ar fi pe propriul site web sau printr-o altă platformă.

Puteți descărca doar din App Store când aveți un iPhone, lăsând dispozitivele jailbroken din imagine pentru o clipă. Aceasta înseamnă că dezvoltatorii trebuie să-și ofere aplicația Apple. Apple va verifica dacă aplicația respectă toate condițiile stabilite pentru dezvoltatori. Dacă nu, înseamnă că este înapoi la tabelul de desene. Și chiar și când totul este considerat bine, poate dura săptămâni înainte ca Apple să aprindă o aplicație. Timpul valoric se va pierde în acest proces. Guvernele ar putea solicita Apple să grăbească procesul, deoarece există o pandemie, dar asta nu va garanta nimic. Pentru a evita toate acestea, puteți utiliza o aplicație care a fost deja aprobată de Apple.

În plus, există problema că, pe iOS, aplicațiile ca acestea nu funcționează foarte bine în fundal. Aplicația va funcționa în cel mai bun moment atunci când este deschisă și nu sunt utilizate alte aplicații. Dacă uitați să deschideți aplicația sau faceți altceva pe telefon, atunci aplicația nu va funcționa la fel de bine. Potrivit Statcounter, aproape o treime dintre europeni folosesc iPhone-uri. În SUA sunt până la 60% din oameni, deci ar putea fi o problemă majoră. Ar însemna că aplicația nu va funcționa corect pentru mulți dintre ei.

Localizarea prin GPS

Instalarea aplicației este doar primul pas. Depinde de oameni să activeze aplicația și să o utilizeze activ odată ce este instalată pe smartphone-urile lor. Cum? Încă nu este clar. Cel mai probabil depinde de dumneavoastră să informați aplicația că sunteți bolnav și prezentați simptome asociate coronavirusului. Aceasta înseamnă că aveți o răceală, o febră, aveți probleme cu respirația sau suferiți o pierdere de miros. Aplicația nu vă va putea spune dacă aveți virusul, dar probabil va presupune că da. Deci, atunci când spuneți că prezentați simptome, veți fi notat ca un pacient cu corona. Deși știința medicală a arătat că simptomele virusului variază mult de la pacient la pacient.

Când aplicația va ști că ați fost infectat cu virusul, va informa oricine ați fost în contact și îi va avertiza. Acest lucru va include persoane din împrejurimile dvs. imediate (familie și prieteni), dar și persoane pe care le-ați trecut pe stradă, la serviciu sau faceți alimente.

În această zi și vârstă, aproape fiecare smartphone este echipat cu un GPS cip. Acest cip știe, aproape exact, unde vă aflați pe această planetă. Nu numai când stai nemișcat, ci și când te miști. Verificați Hărți, aplicația de navigare Google. Îți poate spune exact unde te afli la o anumită dată, la ce oră ai ajuns, ce traseu ai luat pentru a ajunge acolo și ce fotografii ai făcut în timpul vizitei. Toate aceste informații sunt corect sortate pentru dvs. Aplicații de întâlnire precum Grindr, Tinder și Happn folosesc și GPS.

Localizarea prin Bluetooth

Bluetooth este o altă opțiune de utilizat pentru aceste aplicații. Vă puteți conecta fără fir la alte dispozitive prin Bluetooth. Este posibil să dețineți căști Bluetooth pentru a asculta muzică. Sau utilizați Bluetooth pentru a vă conecta la un smartwatch sau la mașina dvs. Puteți utiliza, de asemenea, pentru a trimite documente de la un telefon la altul. Bluetooth face totul posibil.

Bluetooth poate fi, de asemenea, utilizat pentru a identifica o altă persoană. Fiecare dispozitiv are propria sa adresă MAC, care este un număr de identificare pentru cipul din dispozitiv. Acest cip se află în fiecare dispozitiv care poate accesa internetul sau rețeaua de domiciliu. Fiecare dispozitiv Bluetooth are și un număr unic (BD_ADDR). Smartphone-urile au de obicei ambele numere. Aceste numere pot fi apoi utilizate de aplicația de urmărire pentru a identifica persoane.

Cum funcționează? Instalați aplicația și activați Bluetooth. Telefonul dvs. va transmite un număr de identificare unic atunci când mergeți pe stradă. Când întâlniți persoane care au făcut același lucru, telefoanele dvs. se vor conecta între ele și vor schimba numere de identificare. În acest fel, veți colecta o listă de numere de identificare în cel mai scurt timp. Nu trebuie să existe contact real. Dacă treceți pe lângă cineva, acesta nu va avea șansa de a se conecta.

Imaginați-vă că vă infectați cu virusul. Vei spune apoi aplicației pe care o ai și aplicația va notifica tuturor celor cu care ai fost în contact. Aceștia pot lua apoi măsuri pentru a rămâne sănătos, carantina, vorbi cu medicul sau pentru a vizita un spital.

Probleme: bolnav sau nu?

Aceste aplicații sună ca soluția perfectă pentru oprirea răspândirii virusului. Dar este? Experții nu se ridică în sus și în jos și nu le văd ca atare. O problemă este că aplicația vă poate oferi notificări false. Imaginați-vă că vă spălați pe geamuri și cineva care este infectat trece pe lângă. Vei primi apoi o notificare. Fără niciun motiv, întrucât între tine și pacient era o fereastră. Aplicația, evident, nu ia în considerare acest lucru.

De asemenea, aplicația nu știe dacă de fapt ați fost infectat cu virusul. Este o aplicație, nu un medic. Depinde de dvs. să acționați atunci când credeți că puteți fi infectat. Cineva îi putea îmbâna ușor pe alții și poate agita totul, prefacându-se că este infectat. Aplicația nu va ști că nu este adevărată. Guvernele trebuie să se gândească la cum să abordeze aceste probleme. Oamenii trebuie să aibă o notă de medic înainte să poată înregistra un rezultat pozitiv în aplicație?

O problemă practică este că pentru ca aplicația să fie cu adevărat eficientă, oamenii trebuie să dețină smartphone-uri și să le aibă pe ele tot timpul. Dacă vă lăsați telefonul acasă sau în mașină sau bateria a murit, nu are rost. Și dacă dețineți încă un telefon vechi fără Bluetooth sau aplicații, nici acest lucru nu vă va ajuta.

intimitate

Organizațiile de confidențialitate sunt îngrijorate de faptul că confidențialitatea noastră va fi invadată. Aplicațiile de urmărire a contactelor pot fi utilizate numai dacă anonimatul nostru este garantat. Aceste aplicații se ocupă de informații medicale sensibile, așa că este esențial ca aceste date să fie gestionate corect. Autoritatea europeană pentru protecția datelor (AEPD) a solicitat membrilor săi să dezvolte o aplicație europeană. O listă de orientări a fost prezentată guvernelor care dezvoltă aplicații de urmărire. Făcând acest lucru, acestea pot garanta securitatea tuturor utilizatorilor și pot evita fragmentarea pieței interne.

Majoritatea țărilor fac totul pentru a asigura această securitate. În același timp, este clar că aplicații ca acestea vor funcționa numai atunci când majoritatea oamenilor le instalează. Deci guvernele ar putea obliga oamenii să le instaleze?

Cum să salvați datele

O altă întrebare care apare este modul în care ar trebui salvate datele. Poate fi salvat local sau central. Când salvați datele local, înseamnă că acestea sunt salvate pe dispozitivul dvs. unde sunt criptate. Nimeni nu poate accesa informația. Când alegeți să salvați datele în mod central, la un centru de date, înseamnă că cineva poate accesa aceste date, și anume organizația care colectează datele și le salvează pentru dvs. Acest lucru s-ar putea dovedi a fi foarte practic, deoarece înseamnă că organizația se poate mișca rapid atunci când este necesar. Dezavantajul este că aduce riscuri majore pentru securitate și confidențialitate. Și despre asta ne avertizează majoritatea adversarilor. Ori de câte ori un hacker poate avea acces la date, informațiile noastre sensibile ies pe stradă.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me