Companiile tehnice folosesc date pentru a ajuta la lupta împotriva coronavirusului | VPNoverview.com

Mai multe companii mari de tehnologie, precum Google și Facebook, au anunțat că vor să ajute în lupta împotriva coronavirusului. Companiile au colectat multe informații despre utilizatorii lor și speră să le utilizeze bine. Vor să ajute organizațiile să înțeleagă cum și în ce ritm se răspândește virusul. Companiile au fost supuse multă examinare pentru colectarea tuturor acestor date despre utilizatorii lor. Ei ar putea crede că acest lucru ar putea întoarce oamenii.


Date mari și confidențialitate

Trebuie să fim conștienți că de fiecare dată când mergem online sunt stocate informații despre comportamentul nostru. Multe companii mari, precum Google și Facebook, colectează tot felul de informații despre utilizatorii lor. Toate aceste date sunt, de exemplu, scanate pentru a ajuta agenții de publicitate să vă arate doar lucruri care sunt relevante pentru dvs..

În acest timp vedem dezvoltate multe aplicații noi care urmăresc coronavirusul. Aceste aplicații doresc să cunoască multe informații personale despre dvs. și unii nu consideră cu adevărat siguranța datelor dvs. private. În săptămâna trecută, companiile mari de date au spus că vor folosi informațiile pe care le-au colectat pentru a ajuta în lupta împotriva virusului. Dar trebuie să fim la curent cu ceea ce înseamnă acest lucru pentru confidențialitatea și securitatea noastră.

Baza de date Google folosită

Vineri, Google a publicat date care arată mișcarea persoanelor în zonele lovite de coronavirus. Cum obțin aceste informații? Orice persoană care folosește Google sau oricare dintre aplicațiile lor, are opțiunea de a împărtăși istoricul locațiilor cu compania. Mulți oameni renunță la acest lucru, deoarece nu doresc să fie urmăriți de mișcările lor. Dar pentru persoanele care nu, înseamnă că Google se poate autentifica acolo unde mergi.

Compania a lansat rapoarte despre 131 de țări, denumite Covid-19 Mobility Reports. În aceste rapoarte, mișcarea persoanelor în timpul blocării a fost comparată cu mișcările din afara blocării. Google a decis să nu publice doar aceste informații autorităților, ci și publicului. Aceștia susțin că vor să fie cât mai transparenți în ceea ce este împărtășit, din moment ce au făcut parte dintr-o dezbatere despre confidențialitate de mult timp. Această dezbatere a devenit din nou foarte vie în ultimele săptămâni, apărând mai multe aplicații de urmărire corona care nu apreciază atât de mult confidențialitatea utilizatorilor lor.

Confidențialitate și securitate

Google a declarat că au luat măsuri pentru a se asigura că persoanele nu pot fi identificate prin rapoarte. Acest tip de colectare de date se poate simți cu ușurință ca supravegherea oamenilor, așa că trebuie să fie foarte atenți. Yves-Alexandre de Montjoye, care este un profesor universitar din Grupul de confidențialitate informatică Imperial College din Londra, a declarat că Google a făcut măsuri bune pentru a reduce riscurile de confidențialitate. El a cerut, de asemenea, ca firma să ofere mai multe detalii cu privire la partea tehnică a lucrurilor. Acest lucru poate ajuta cercetătorii externi să se asigure că aceștia protejează cu adevărat confidențialitatea oamenilor.

Oricine poate vizualiza rapoartele, deoarece acestea au fost făcute publice. Puteți căuta mai multe date regionale în majoritatea rapoartelor. Google vă va furniza un PDF cu datele colectate după ce ați selectat regiunea pentru care doriți informațiile. În acest fel, nu trebuie să rămâneți online pentru a-l accesa și poate fi luat pe teren.

Facebook Urmând pașii Google

Facebook a distribuit, de asemenea, date despre locația cu cercetătorii din mai multe țări. Dar, spre deosebire de Google, nu au făcut public acest lucru. Datele sunt disponibile numai prin Date for Good. Acest program a început în 2017 și poate fi accesat doar de universități și organizații non-profit. Compania a decis acum să extindă programul respectiv. Va oferi trei noi hărți pentru prognoza unde se va răspândi virusul și vor arăta, de asemenea, dacă oamenii stau acasă. Datele pentru aceste informații vor fi colectate în aplicația Facebook.

Aplicația Facebook va afișa acum un pop-up pentru unii utilizatori din SUA, care le cere să completeze un sondaj despre simptomele bolii. Acest sondaj a fost creat de centrul epidemiologic Delphi al Universității Carnegie Mellon. Face parte dintr-un nou proiect de cartografiere a simptomelor care va ajuta la prezicerea locului în care virusul va lovi și unde sunt necesare resurse medicale. Cercetătorii au spus că „nu vor împărtăși răspunsurile la sondaje individuale cu Facebook și Facebook nu vor împărtăși informații despre cine sunteți cu cercetătorii.”

Este de ajutor?

Companiile mari încearcă să facă tot posibilul să ajute în acest timp. Vedem fabricile care își restructură liniile de fabricație pentru fabricarea ventilatoarelor și măștilor de față. Dar schimbul de date despre locație ajută și organizațiile de sănătate. Ei știu acum unde stau oamenii acasă și unde nu. Aceasta înseamnă că aceștia pot fi mai direcționați în mesajele lor către oameni. Sperăm că informațiile vă pot ajuta cu adevărat și în identificarea căii bolii, astfel încât să poată fi salvate mai multe vieți.

Singurul risc cu care se confruntă este faptul că acest spin pozitiv în colectarea datelor private ar putea anula o parte din activitatea desfășurată de către avocații pentru confidențialitate online. Dezbaterea se încălzea destul de mult, iar oamenii erau îngrijorați de ceea ce se întâmpla cu informațiile lor. Acum, când sunt afișate beneficiile acestei colecții de date, s-ar putea duce la o reducere mai mică a companiilor.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map