Cercetătorii universității Carnegie Mellon lansează aplicația de confidențialitate IoT | VPNoverview.com

În această săptămână, cercetătorii CyLab, institutul de cercetare în domeniul securității și confidențialității Universității Carnegie Mellon, au lansat aplicația asistentă Internet of Things (IoT). Această nouă aplicație informează utilizatorii despre ce sunt tehnologiile IoT în jurul lor și ce date colectează.


Piața IoT în creștere rapidă

De la începutul anului 2010, numărul de dispozitive IoT a crescut cu 31% de la an la an la 8,4 miliarde în 2017. Estimările variază, dar este de așteptat ca până la sfârșitul acestui an să fie utilizate între 25 și 30 de miliarde de dispozitive. Valoarea globală a pieței IoT este proiectată pentru a atinge miliarde.

În acest sens, consumatorii sunt mai conectați ca niciodată. De asemenea, electronica de consum reprezintă cel mai mare segment dintre toate dispozitivele IoT. Aceste dispozitive sunt deseori împărțite în spații de consum, comerciale, industriale și de infrastructură.

Mai mult, în prezent, există o serie de dezvoltări tehnologice care favorizează adoptarea IoT. În următorii ani, „Acasă” va fi segmentul cu cea mai rapidă creștere. Acest lucru va fi determinat de o creștere rapidă suplimentară a dispozitivelor inteligente de uz casnic, precum și de purtabile.

Utilizatorii adesea nu sunt conștienți de datele urmărite

Din păcate, pe măsură ce numărul dispozitivelor conectate cu IoT și Bluetooth crește, la fel și cantitatea de date urmărite. Acest lucru se poate întâmpla cu cunoștințele utilizatorilor sau fără.

„Persoanele care navighează astăzi prin peisajul digital al Internetului sunt bombardate cu observații despre modul în care datele lor sunt urmărite. Dar în lumea fizică, în care dispozitivele IoT urmăresc tot felul de date, puține – dacă există – sunt furnizate notificări ”, a declarat Daniel Tkacik, reprezentantul Universității Carnegie Mellon..

Profesorul Norman Sadeh, membru al facultății CyLab în Institutul de cercetare software Carnegie Mellon și cercetător principal la acest proiect, a adăugat: „Din cauza unor legi noi precum Regulamentul general pentru protecția datelor (GDPR) și Legea privind confidențialitatea consumatorilor din California (CCPA), oamenii au nevoie pentru a fi informați despre ce date sunt colectate despre acestea. De asemenea, trebuie să li se ofere câteva alegeri cu privire la aceste procese. “

Aplicația asistentă Internet of Things (IoT)

Pentru a ajuta oamenii să preia controlul asupra vieții private, o echipă de cercetători Carnegie Mellon a creat o aplicație, împreună cu întreaga infrastructură de sprijin, pentru a rezolva problema. Aplicația asistentă Internet of Things (IoT) a fost lansată săptămâna aceasta. Aplicația informează utilizatorii despre ce sunt tehnologiile IoT în jurul lor și ce date colectează. Aplicația este disponibilă atât pentru telefoanele iOS, cât și pentru Android.

„Luați în considerare camerele publice cu capacități de recunoaștere facială și recunoaștere a scenei. Beacons Bluetooth urmărind în mod sigur locația dvs. din mall. Sau soneria de ușă sau difuzorul inteligent al vecinului. Aplicația IoT Assistant vă va permite să descoperiți dispozitivele IoT din jurul vostru. De asemenea, vă va informa despre datele pe care le colectează. Dacă dispozitivul oferă opțiuni de confidențialitate, cum ar fi opțiunea de colectare a datelor sau din afara acesteia, aplicația vă va ajuta să accesați aceste alegeri ”, a explicat unul dintre cercetători.

În acest moment, unele spații publice aflate sub supraveghere ar putea avea semne. Acestea pot, de exemplu, să spună „Această zonă este sub supraveghere”. Astfel, oamenii din vecinătatea dispozitivului sunt conștienți că ar putea fi înregistrarea video a acestora. Dar profesorul Norman Sadeh spune că acest lucru nu este suficient. „Aceste semne nu vă spun nimic despre ceea ce se face cu materialele dvs.” Cât timp se va păstra materialul? Folosește recunoașterea facială? Cu cine vor fi transmise informațiile?

Portal online pentru proprietarii de dispozitive

Utilizatorii finali pot utiliza aplicația pentru a vedea informații despre dispozitivele IoT din jurul lor. De asemenea, proprietarii de dispozitive IoT pot utiliza un portal online bazat pe cloud pentru a publica prezența propriilor resurse pentru dispozitive IoT. Pentru a face acest lucru, ei sunt liberi să utilizeze registrele puse la dispoziție prin infrastructura de confidențialitate dezvoltată la CMU. Șabloanele pre-făcute facilitează adăugarea unei varietăți de dispozitive IoT diferite în registru, inclusiv dispozitive off-the-raft.

Organizații precum operatori de mall-uri, proprietari de magazine, universități sau persoane fizice pot solicita crearea de registre unde pot controla publicarea tehnologiilor IoT în diferite domenii. Infrastructura este găzduită în cloud și este proiectată pentru a fi ușor de utilizat.

„Am făcut munca pentru tine”, a spus profesorul Norman Sadeh. „Tot ce trebuie să faceți este să începeți să adăugați resursele IoT, astfel încât să puteți respecta legile de confidențialitate de astăzi.”

Construirea unei infrastructuri de confidențialitate IoT

Aplicația asistentă Internet of Things (IoT) face parte din proiectul Asistent de confidențialitate personalizată. Este format din două componente principale. În primul rând, aplicația mobilă IoT Assistant. Oamenii pot descărca această aplicație pe smartphone-ul lor pentru a descoperi tehnologiile IoT din jurul lor și practicile lor de date. În al doilea rând, o colecție în creștere a registrelor de resurse IoT. Aici oamenii pot face publică prezența resurselor IoT și practicile lor de date în diferite domenii.

„Avem în vedere asistenții de confidențialitate personalizați ca agenți inteligenți capabili să învețe preferințele de confidențialitate ale utilizatorilor lor de-a lungul timpului, configurând în mod automat automat multe setări și luând multe decizii de confidențialitate în numele lor. Prin interacțiuni țintite, asistenții de confidențialitate îi vor ajuta pe utilizatorii lor să aprecieze mai bine ramificările asociate cu procesarea datelor lor și le vor împuternici să controleze o astfel de prelucrare într-o manieră intuitivă și eficientă ”, explică site-ul web al proiectului. De exemplu, cercetătorii explorează și ideea de a adăuga „noduri” în aplicație sau notificări care vor informa utilizatorii despre datele pe care le împărtășesc.

Ca notă de subsol: știați că conceptul unei rețele de dispozitive inteligente a fost discutat încă din 1982, o distribuitoare automată Coca-Cola modificată la Carnegie Mellon University devenind primul aparat conectat la Internet. Acesta a putut să-și raporteze inventarul și dacă băuturile nou încărcate erau reci sau nu.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me