Actualizare zoom: platforma continuă să lupte | VPNoverview.com

Am raportat asupra problemelor cu care se confruntă Zoom în jurul confidențialității și securității în timpul crizei corona. Din păcate, problemele nu sunt rezolvate încă. Directorul general al Zoom a anunțat la începutul lunii aprilie că lucrează din greu pentru rezolvarea problemelor. Zoom-ul a devenit extrem de popular acum, când oamenii sunt la domiciliu.


Fostul șef de securitate Facebook a pornit

Zoom răspunde tuturor criticilor făcând un alt pas către îmbunătățirea problemelor de confidențialitate și securitate. Compania a anunțat pe 8 aprilie că l-au adus pe fostul șef al securității Facebook, Alex Stamos. El va acționa ca un consultant extern, ajutând la remedierea problemelor de securitate. Stamos a fost abordat de Zoom după ce a postat un fir pe Twitter, făcând sugestii pentru a rezolva unele dintre problemele lor de securitate.

Compania a înființat, de asemenea, un complet nou cadru de confidențialitate și securitate. Unii dintre membri sunt șefi de securitate de la companii mari precum VMware, Netflix, Uber și Electronic Arts. Toți vor juca un rol în sfătuirea CEO-ului cu privire la cum să abordeze sarcina masivă care îi este în față.

Zoom Înjurat de acționar

Unul dintre acționarii Zoom a dat în judecată compania pentru „supraevaluarea măsurilor sale de securitate”. El susține că a pierdut bani după toată publicitatea proastă din jurul lipsei de securitate. Această atenție a mass-media a dus la scăderea prețului acțiunilor sale.

Acesta nu este singurul proces în care se poate confrunta Zoom. Luna trecută compania a fost trimisă în judecată pentru că au distribuit date cu Facebook.

Date despre utilizator trimise în China

Cercetătorii au descoperit că unele date ale utilizatorilor Zoom au fost gestionate în China. Unele apeluri efectuate în America de Nord au fost dirijate prin China. Aceste date includ uneori chei de criptare. Aceste taste pot fi utilizate pentru a debloca conversațiile salvate. Zoom controlează aceste chei de criptare, deoarece platforma nu este criptată end-to-end. Prin urmare, poate accesa apelurile utilizatorilor.

În mod normal, apelurile sunt conectate prin server sunt în apropiere. Dar, de fiecare dată când nu vă puteți conecta, din cauza utilizării maxime, de exemplu, veți trece printr-un centru de date secundar. Zoom a explicat că atunci când crește capacitatea serverului, a permis accidental două centre de date chineze să accepte apeluri. Aceste centre de date servesc doar ca rezervă în cazul congestionării rețelei.

Zoom au implementat reglementări pentru a împiedica accesul neautorizat la oricare dintre aceste conținuturi – deși trebuie argumentat că tot accesul nu este autorizat, deoarece sunt întâlniri private. Problema este că autoritățile chineze pot cere ca Zoom să predea cheile de criptare, astfel încât chinezii să poată vedea ce este pe serverele lor. Problema a fost rezolvată, dar nu este clar care utilizatori sau câți au fost afectați.

Școlile au interzis platforma

Preocupările crescânde cu privire la confidențialitate și securitate au dus la o interdicție de zoom în mai multe școli. Școlile nu vor sta și nu vor aștepta ca toate problemele să fie rezolvate. New York City a interzis Zoom complet. În schimb, ei solicită școlilor să lucreze cu echipele Microsoft. Școlile din Nevada iau măsuri similare pentru a evita un mediu nesigur pentru profesorii și studenții lor.

Nu doar școlile din SUA au pierdut credința în securitatea Zoom. Singapore a suspendat și utilizarea instrumentului. Ministerul Educației a decis acest lucru după ce elevii au devenit victime ale unui Zoombomber.

Prevenirea Zoombombării

Zoom a făcut deja unele măsuri pentru a preveni „Zoombombing”. Începând cu 5 aprilie, persoanele vor trebui să utilizeze o parolă pentru a intra într-o întâlnire. ID-urile de întâlnire au fost adesea refolosite sau chiar ghicite, ceea ce a determinat ca oamenii să atace întâlnirile altor persoane. Zoom a activat, de asemenea, implicit funcția sălii de așteptare, astfel încât toată lumea care dorește să intre într-o întâlnire trebuie să fie acceptată de gazdă.

Companiile mari și agențiile guvernamentale Ban Zoom

Compania de rachete Elon Musk SpaceX a interzis recent angajaților să folosească platforma. Compania dezvoltă o tehnologie considerată vitală pentru securitatea națională, deoarece NASA este unul dintre cei mai mari clienți SpaceX. Această interdicție a apărut după o avertizare a FBI despre securitatea Zoom.

De asemenea, Google a decis să interzică software-ul Zoom de la laptopurile angajaților, deoarece nu respectă standardele de securitate ale acestora. Acestea vor permite în continuare utilizarea platformei prin intermediul aplicațiilor și browserelor mobile.

Nu numai companiile care se ocupă de interzicerea securizată a informațiilor Zoom, mai multe guverne iau măsuri pentru a le asigura securitatea.

Senatul american le-a spus membrilor săi să nu mai utilizeze aplicația. Taiwanul și Germania au aplicat, de asemenea, restricții privind utilizarea Zoom. Are mult sens că autoritățile își exprimă îngrijorarea cu privire la platformă, întrucât întâlnirile nu sunt criptate de la capăt la sfârșit. Guvernele se tem că informațiile lor sunt lăsate pe stradă.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me