Sulmet DDoS: Mbingarkimi i faqeve në internet me kërkesa

Ju mund të keni dëgjuar për sulmet DDoS në lajme. Uebfaqet e kompanive dhe organizatave të mëdha janë përkohësisht të padisponueshme për shkak të këtyre sulmeve. Por si është e mundur? Dhe pse ndodh kjo? Këtu mund të zbuloni gjithçka që gjithmonë keni dashur të dini në lidhje me sulmet DDoS.

Farë është një sulm DDoS?

DDoS nënkupton “mohimin e shërbimit të shpërndarë” dhe po bëhet gjithnjë e më i zakonshëm. Me një sulm të DDoS, çdo faqe në internet mund të hiqet përkohësisht nga hakerat. Ndonjëherë kjo do të thotë që një faqe në internet bëhet jashtëzakonisht e ngadaltë, por gjithashtu ndodh që një faqe në internet nuk është aspak e arritshme për përdoruesit.

Për të organizuar një sulm DDoS, ju duhet një botnet. Ky është një rrjet i madh i pajisjeve të infektuara që mund të kontrollohen nga bartësi i të ashtuquajturve bot, personi që ka kontroll mbi bots. Pronarët e këtyre pajisjeve shpesh nuk e dinë se janë pjesë e një botnet.

Botmasteri që kryen sulmin DDoS

Në përgjithësi, një sulm DDoS ndodh si më poshtë:


  1. Hakeri krijon ose blen një botnet
  2. Botnet udhëzohet të vizitojë një faqe në internet; mijëra pajisje kërkojnë njëkohësisht qasje në një faqe në internet
  3. Serverat e faqes në internet nuk mund të trajtojnë sasinë e kërkesave
  4. Uebsajti është (përkohësisht) i paarritshëm për përdoruesit e vërtetë

Tufat e botëve ndonjëherë krijojnë botnet për t’i shitur palëve që duan t’i përdorin ato për sulmet DDoS. Ju mund t’i gjeni këta shitës të botnet në faqen e errët, vendin në internet, ku publiku i gjerë nuk shkon.

Kompanitë pritëse që përpiqen të bëjnë është shumë e vështirë që sulmet DDoS të kenë sukses, por ato nuk mund t’i parandalojnë plotësisht ato.

Arsyet e sulmeve DDoS

Sulmet DDoS fillojnë për një seri arsyesh të ndryshme, dhe nganjëherë është e vështirë të zbuloni pse një kompani apo organizatë e caktuar është shënjestruar sepse sulmuesit mund të qëndrojnë anonimë. Më poshtë janë disa nga arsyet pse nisi sulmet DDoS.

zhvatje

Një qëllim i një sulmi DDoS mund të jetë zhvatja. Ata sulmojnë një institucion të madh siç është një bankë. Pas sulmit ata i kërcënojnë ata me një sulm edhe më të madh nëse nuk paguajnë një shpërblim në bitcoin. Motivimi këtu është para.

hakmarrje

Ka edhe raste të sulmeve DDoS që dihet se kanë qenë hakmarrja (xx ku dëshira për hakmarrje ishte motivimi kryesor). Sulmuesi mund të zemërohet në një kompani për çfarëdo arsye dhe t’i sulmojë ata me një botnet.

Luaj energji

Një arsye tjetër për sulmet e DDoS është një shfaqje e forcës. Hakerët duan të tregojnë se për çfarë janë të aftë dhe e ilustrojnë këtë duke hequr faqet e internetit dhe shërbimet e kompanive të mëdha. Për më tepër, kjo mund të përdoret si një deklaratë për të treguar se ata që janë në pushtet në botën reale nuk kanë aftësinë të kontrollojnë internetin.

argëtim

Mund të duket e çuditshme por disa sulme të DDoS ekzekutohen gjithashtu për argëtim. Disa hakerë thjesht po provojnë fuqinë që mund të fitojnë mbi shoqërinë. Një sulm i fundit në disa banka të mëdha në Hollandë u ekzekutua nga një djalë 18 vjeç, i cili më vonë vuri në dukje se ai e bëri këtë vetëm për hir të tij. Kjo është tronditëse sepse tregon se sa e lehtë është të sulmosh institucione të mëdha në internet.

Sulmet DDoS mbi individët

Kontrolluesi i lojraveSulmet DDoS gjithashtu mund të nisen në një adresë të vetme IP. E vetmja gjë që i duhet një sulmuesi është adresa juaj IP. Ky lloj sulmi DDoS është më i zakonshmi në lojrat konkurrues në internet. Hakerët do të fillojnë një sulm kundër kundërshtarit të tyre për t’i bërë ata të skualifikohen për lidhjen e tyre të keqe. Kjo mund të duket ekstreme por ka ndodhur mjaft shpesh.

Në shumicën e lojërave ju luani përmes prishësve zyrtarë dhe IP juaj fshihet automatikisht. Sidoqoftë, me disa lojëra të PC që mbështesin serverët e palëve të treta nuk është kështu. Këta serverë të palëve të treta nuk ofrojnë të njëjtën mbrojtje identiteti siç bëjnë serverët zyrtarë të lojërave.

Duke dërguar shumë kërkesë në adresën tuaj IP do të keni vështirësi të hyni në serverin e lojës, duke bërë që të skualifikoheni ose thjesht të paaftë për të hyrë në lojë.

Për të parandaluar një sulm DDoS ndaj personit tuaj, për shembull në një lojë online ju mund të përdorni një VPN për të fshehur adresën tuaj IP. Mund të lexoni më shumë për atë më poshtë.

Mbrojtje ndaj sulmeve DDoS

Mbrojtja për faqet e internetit

Shumica e shërbimeve të pritjes ofrojnë një mbrojtje themelore kundër sulmeve DDoS. Sidoqoftë, është e pamundur të mbrosh plotësisht një faqe interneti kundër sulmeve DDoS. Për shkak se sulmet kryhen nga një botnet i madh që ekziston nga adresa të ndryshme IP, ato thjesht nuk mund të bllokojnë adresën IP sepse ka shumë prej tyre. Për më tepër, ata nuk mund të jenë të sigurt se cilat janë adresat IP të vërteta dhe cilat janë adresat IP bot.

Pajisjet që janë pjesë e një botnet mund të duken si kërkesa normale në një faqe në internet, kështu që ata nuk do t’i bllokojnë ato. Sidoqoftë, shuma e të gjitha këtyre kërkesave është shumë për serverat për t’u trajtuar. Për më tepër, botnet janë duke u bërë më të mëdha, duke e bërë të pamundur që faqet e internetit të mbrojnë kundër tyre.

Nëse zotëroni një uebfaqe, mund të kontrolloni me ofruesin tuaj të pritjes për të parë se çfarë masash ndërmarrin kundër sulmeve DDoS. Jo të gjithë ofruesit e pritjes ofrojnë të njëjtën mbrojtje kundër këtyre llojeve të sulmeve. Sidoqoftë, siç u përmend më parë, nëse me të vërtetë dëshirojnë të heqin faqen tuaj në internet dhe nuk ka asgjë që mund të bëni në lidhje me të.

Mbrojtje për pajisjet personale

Ju mund të mbroheni nga sulmet personale DDoS. Kjo mund të arrihet duke fshehur adresën tuaj të vërtetë IP. Një VPN ose Virtual Private Network kripton të gjithë trafikun tuaj të internetit dhe fsheh adresën tuaj IP. Me një VPN ju lidheni në internet përmes serverave VPN dhe merrni adresën IP të atyre serverëve. Për të filluar një sulm DDoS ndaj jush ata duhet të dinë adresën tuaj të vërtetë IP. Kështu, me një VPN askush nuk do të jetë në gjendje të sulmojë pajisjen tuaj personale.

Mbroni veten tuaj me një VPN

VPN-lidhje-InternetSiç u përmend më parë, një VPN mund të ndihmojë për të fshehur adresën tuaj IP. Kjo do të thotë që ju mund të jeni plotësisht anonim në internet. Sidoqoftë, një VPN bën shumë më tepër. Ai gjithashtu kodon të gjithë trafikun tuaj, që do të thotë se askush nuk mund të shohë atë që bëni në internet dhe privatësia juaj në internet është e mbrojtur. Për më tepër, një VPN ju ndihmon të anashkaloni çdo kufizim gjeografik, duke ju siguruar një liri të plotë në internet. Ju mund të anashkaloni çdo formë të censurës në internet.

Mendimet përfundimtare

Sulmet DDoS fillojnë me ndihmën e një botnet. Ky rrjet i qelizave të gjumit mund të nxitet të vizitoni një faqe në internet në të njëjtën kohë. Kjo mund të bëjë që një uebsajt të ngadalësohet rëndë ose madje të mbyllet plotësisht. Hakerët kryejnë këto sulme nga hakmarrja, për fitim parash, apo edhe thjesht për argëtim. Për shkak të shkallës së këtyre sulmeve është praktikisht e pamundur që faqet e internetit të mbrohen kundër tyre. Sidoqoftë, disa sulme të DDoS fillojnë në adresat IP individuale në lojëra. Ju mund të mbroheni kundër këtij lloj sulmi me një VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me