Siguroni informacionin tuaj dhe rezervoni Windows 10 sot

Windows mbetet sistemi operativ kompjuterik më i përdorur sot. Versioni i fundit i Windows, Windows 10, shkon mbi një të tretën e të gjithë kompjuterëve sipas numrave të fundit. Nëse jeni duke përdorur Windows 10, një nga gjërat më të mira që mund të bëni për të mbrojtur të dhënat tuaja është të bëni një kopje rezervë në baza të rregullta. Për fat të mirë, Microsoft e bën këtë një proces të lehtë për ju. Merrni vetëm disa momente për të mësuar se si të kopjoni Windows 10 në kompjuterin tuaj. Përveç kësaj, kontrolloni udhëzuesin tonë se si të menaxhoni parametrat tuaj të intimitetit të Windows.


Një politikë sigurimi falas për të dhënat e kompjuterit tuaj

Fatkeqësia ndodh. Mjerisht, kjo është gjithçka shumë e vërtetë në botën tonë. Do të vijë një ditë kur hard drive në kompjuterin tuaj dështon. Ose mbase një përmbytje do të shkatërrojë kompjuterin tuaj. Ndoshta ju do të klikoni në email të gabuar dhe të gjeni të gjitha të dhënat në kompjuterin tuaj të koduar me ransomware. Nuk është çështje nëse diçka i ndodh kompjuterit tuaj, është çështje kur, dhe çfarë do të mund të bëni në lidhje me të. Një kopje rezervë ju lejon të rivendosni të dhënat e kompjuterit tuaj ashtu si ishte kur e keni bërë kopje rezervë. Nuk kushton asgjë përveç disa minutash kohë dhe mund të automatizohet të ndodhë kur nuk përdorni kompjuterin. Një rezervë është me të vërtetë si një politikë sigurimi falas për të dhënat e kompjuterit tuaj.

Krijimi i një kopje rezervë të Windows 10

Imazhi rezervë i Windows 10 jo vetëm që kursen skedarët tuaj, por kursen edhe cilësimet tuaja për Windows dhe të dhëna të tjera të rëndësishme të nevojshme për ta rikthyer kompjuterin tuaj në jetë pas një katastrofe. Goditni butonin startues, pastaj klikoni në ikonën e ingranazheve për cilësimet.

Përditësimi i Windows dhe Siguria

Cilësimet e rezervës janë të vendosura nën Përditësim & Siguria ”e cila duhet të jetë një nga opsionet e fundit të listuara. Në anën e majtë të ekranit gjeni cilësimin e etiketuar ‘Kopje rezervë’.

Rikthim në Windows

Ky është ekrani kryesor për cilësimet tuaja rezervë. Nëse nuk keni konfiguruar më parë një rezervë, në krye nën “Krijoni rezervë duke përdorur Historikun e Fajllave” opsionin për “Shtoni një makinë” me një shenjë plus pranë tij. Kopjimi juaj do të ruhet në një disk të jashtëm, ose një USB drive, të regjistruar në një DVD bosh, ose një hard disk të jashtëm. Kur klikoni në shenjën plus, Windows do të zbulojë çdo disqe të pranueshme që keni për kopje rezervë. Zgjidhni opsionin që preferoni dhe klikoni mbi të.

Tani Windows do të krijojë automatikisht një kopje rezervë të kompjuterit tuaj çdo orë. Ekrani juaj tani do të tregojë një rrëshqitës të aktivizuar në skedarë rezervë automatikisht. Ju mund të ndryshoni opsionet për kopjen rezervë duke klikuar në lidhjen “më shumë opsione”.

Opsione rezervë Windows

Këtu mund të ndryshoni sesa shpesh Windows do të kryejë një kopje rezervë. Opsionet variojnë nga çdo 10 minuta deri në një herë në ditë. Ju gjithashtu mund të zgjidhni sa kohë të mbani kopje rezervë. Nëse keni shumë hapësirë, mund të zgjidhni të mbani kopje rezervë më gjatë sesa nëse zgjidhja juaj e ruajtjes është e kufizuar.

Mund të ndryshoni gjithashtu se cilat dosje përfshihen në rezervë. Shtimi ose fshirja e dosjeve është aq e thjeshtë sa të klikosh në butonin ‘Shto dosje’ dhe të zgjedhësh një dosje. Nëse nuk doni të përfshini një dosje, për të kursyer hapësirë ​​ruajtjeje për shembull, thjesht klikoni në dosje dhe zgjidhni “Hiq”.

Opsionet e palëve të treta për kopje rezervë

Sigurisht, nëse kopje rezervë e kompjuterit tuaj Windows 10 në një zgjidhje lokale të ruajtjes, ju rrezikoni të keni ndonjë katastrofë që e heq kompjuterin tuaj duke ndikuar edhe në rezervën tuaj. Zgjidhjet e palëve të treta gjithashtu ofrojnë disa veçori të tjera që mund të dëshironi për kopjen rezervë.

Karakteristikat kryesore për të kërkuar në zgjedhjen e softuerit rezervë përfshijnë kopje rezervë në kohë reale të cilat i ruajnë ndryshimet në çdo kohë që ato ndodhin në kompjuterin tuaj. Kërkoni gjithashtu mundësinë për të bërë kopje rezervë në një ruajtje në internet të cloud, ose automatikisht transferoni kopjen rezervë përmes FTP (File Transfer Protocol) në një ruajtje jashtë faqes. Ju gjithashtu dëshironi një zgjidhje rezervë që nuk ndikon dukshëm në performancën e kompjuterit tuaj.

Mund të jetë mirë të mbani mend se jeni duke ndarë shumë informacione personale. Konsideroni privatësinë tuaj kur zgjidhni metodën tuaj rezervë. A i besoni kompanisë me informacionin tuaj personal?

Farëdo opsioni që ju zgjidhni, qoftë duke përdorur lehtësinë e integruar të Windows 10 ose vendosni të përdorni një program rezervë të palëve të treta, ju po bëni një zgjedhje të mirë për të mbrojtur të dhënat tuaja. Nëse jeni si shumica e njerëzve, ju mund të tundoheni të shtyni të veproni për këtë. Vendosja e kopjimit tuaj të Windows do të zgjasë vetëm disa minuta dhe do t’ju shpëtojë disa orë keqardhjeje më vonë. Pse të mos filloni kopjimin tuaj tani?

Dhe ndërsa jeni në të, mos harroni të bëni një kopje rezervë të informacionit në smartphone tuaj Android, iPhone tuaj, iPad tuaj ose Mac tuaj.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me