Si të kurseni bisedat tuaja në WhatsApp | VPNoverview

Ka pak gjëra nga të cilat mund të varesh në këtë jetë dhe ndryshimi është një prej tyre. Por me çdo ndryshim, ju rrezikoni të lini pas dicka të rëndësishme. Nëse fotot, gifs dhe bisedat që keni pasur në WhatsApp janë të rëndësishme për ju, ju mund të dëshironi të krijoni një kopje rezervë për t’u mbrojtur nga humbja e tyre në rast se një ndryshim i madh ju surprizon. Ju mund të bëni kopje rezervë të WhatsApp-it tuaj vetëm në disa hapa të thjeshtë.


Pse një kopje rezervë është një ide e mirë

Të gjitha gjërat e mira mbarojnë. Edhe atë telefon të ëmbël që e keni blerë vetëm dy vjet më parë. Ju mund ta lëshoni atë, duke copëtuar ekranin. Ju mund ta humbni atë gjatë rrugës për në aeroport. Ose mbase thjesht ju mashtroni nga telefoni i fundit në treg. Sido që të jetë, do të vijë një ditë kur të keni nevojë për një telefon të ri.

Ndërsa WhatsApp ruan automatikisht bisedat tuaja në telefonin tuaj, duke pasur një kopje rezervë tjetër mund të ruani informacionin tuaj nëse diçka ndodhë në telefonin tuaj. Një mënyrë për tu siguruar që nuk do të humbni asnjë prej atyre bisedave argëtuese që keni pasur mbi WhatsApp është të përdorni një kopje rezervë.

Një gjë për tu mbajtur në mend, veçanërisht nëse jeni duke kaluar nga iPhone në Android ose anasjelltas – nuk mund të rivendosni një kopje rezervë nga një sistem operativ në tjetrin. Nëse jeni duke kaluar nga një iPhone në tjetrin, do të funksionojë mirë, ose nëse kaloni nga një telefon Android në tjetrin që do të funksionojë mirë. Ju thjesht nuk mund të rivendosni një kopje rezervë nga njëra te tjetra.

Rezervoni WhatsApp nga iPhone juaj

WhatsApp përdor iCloud për kopjen rezervë në iPhone. Para se të bëni një kopje rezervë, do të duhet të siguroheni që WhatsApp të ketë qasje në iCloud në pajisjen tuaj. Nga ekrani fillestar i iPhone, fillo “Cilësimet”. Takoni on iCloud ’për të sjellë opsionet e iCloud dhe më pas trokitni lehtë mbi Drive iCloud Drive’ për të ndezur iCloud nëse është i fikur. Shkoni poshtë në fund të listës së aplikacioneve për të gjetur WhatsApp. Sigurohuni që qasja të jetë e ndezur duke klikuar rrëshqitësin për të treguar jeshil nëse nuk është tashmë.

Kthehu në ekranin tuaj fillestar WhatsApp. Takoni në ikonën e ingranazheve në fund për të filluar cilësimet WhatsApp. Klikoni në “atsiftet”, pastaj gjeni dhe trokitni lehtë mbi “Regjistrimet e bisedave” për të paraqitur cilësimet tuaja rezervë.

Takoni në “Krijoni rezervë Tani” për të filluar menjëherë kopjimin e historisë suaj të bisedës. Mund të jetë një ide e mirë ta bëni këtë kur jeni të lidhur me Wi-Fi, veçanërisht nëse jeni në një plan të kufizuar të dhënash me ofruesin e shërbimit tuaj të telefonit celular. Ju mund ta automatizoni këtë proces në të ardhmen duke shtypur “Auto Backup” për të aktivizuar funksionin. Programoni një kopje rezervë që do të bëhet automatikisht ose Mujore, Javore ose ditore. Ju gjithashtu keni mundësinë e përfshirjes së videove në rezervën tuaj ose t’i lini ato jashtë për të kursyer kohë dhe ruajtje.

Tani bisedat tuaja janë të rezervuara, kjo do të thotë që kur lansoni WhatsApp për herë të parë në një telefon të ri ose pasi të riinstaloni aplikacionin, mund të rivendosni historikun tuaj nga kopja rezervë. Kur ju kërkohet gjatë konfigurimit fillestar, thjesht zgjidhni opsionin për të “Rivendosni Historinë e Bisedës” dhe kopjimi juaj do të fillojë nga iCloud.

Rezervoni WhatsApp nga Android

WhatsApp përdor Google Drive për të bërë një kopje rezervë nga Pajisjet Android. Nëse dëshironi ta bëni këtë, duhet të keni hapësirë ​​të mjaftueshme në dispozicion në Google Drive për të ruajtur kopjen rezervë. Për më tepër, ju duhet gjithashtu hapësirë ​​e mjaftueshme në telefonin tuaj për të krijuar kopjen rezervë.

Nga ekrani fillestar WhatsApp, trokitni lehtë mbi të tre pikat në këndin e sipërm të djathtë dhe zgjidhni “Cilësimet”.

Cilësimet e rezervës WhatsApp

Nga menyja e cilësimeve, gjeni ‘Bisedat’ dhe trokitni lehtë mbi atë për të hapur cilësimet e bisedave.

Biseda rezervë WhatsApp

Tani gjeni cilësimin “Krijimi i kopjes rezervë” afër fundit të listës për të paraqitur menunë e cilësimeve rezervë.

Rezervim i rezervave të bisedave WhatsApp

Për të bërë kopje rezervë të WhatsApp tani, klikoni në kutinë e gjelbër të etiketuar “Back up”. Në varësi të planit tuaj të të dhënave, ju mund të dëshironi të prisni për të bërë këtë hap derisa të jeni në një lidhje Wi-Fi. Mund të vendosni WhatsApp në të ardhmen të bëjë vetëm kopje rezervë përmes Wi-Fi. Me cilësimin ‘Rikthehu lart’ ju mund të vendosni kur Whatsapp do të ekzekutojë kopjen rezervë.

Vendosni WhatsApp për të kopjuar automatikisht bisedat aq shpesh sa dëshironi. Takoni në opsionin ‘Krijoni rezervë në Google Drive’ dhe zgjidhni frekuencën që dëshironi, ose ‘Ditore’, ‘Javore’, ‘Mujore’, ose ‘Vetëm kur trokitni lehtë mbi“ Krijoni rezervë ”.

Më në fund, mund të zgjidhni që të përfshini video në bisedën tuaj në kopje rezervë ose t’i lini ato duke kontrolluar kutinë në fund të menusë të etiketuar “Përfshini videot”. Kjo kuti është e pakontrolluar si parazgjedhje.

Rivendosja e bisedave tuaja në një telefon të ri ose pasi të çinstaloni dhe riinstaloni WhatsApp është gjithashtu e thjeshtë. Gjatë konfigurimit pasi të hapni WhatsApp për herë të parë, do t’ju pyetet nëse doni të rivendosni mesazhet tuaja të mëparshme. Takoni “Rivendosni” për të rikthyer bisedat tuaja të ruajtura nga kopja juaj.

Ju keni mundësi të disponueshme

WhatsApp e bën të lehtë kopjimin e gjithçkaje në aplikacion. Kjo gjithashtu ju jep mundësinë për të mbështetur një bisedë të vetme, ose biseda në grup veç e veç. Nga ekrani fillestar WhatsApp, zgjidhni bisedën në grup ose bisedën që dëshironi të bëni kopje rezervë. Tërhiqe menunë duke shtypur në tre pikat në këndin e sipërm të djathtë. Zgjidhni “Më shumë” dhe pastaj trokitni lehtë mbi “Eksportoni bisedën”.

Nga kjo meny, ju mund të zgjidhni si të dërgoni kopjen rezervë tuaj nga disa opsione, përfshirë email, rezervë në një disk cloud dhe më shumë. Zgjidhni nëse do të “Bashkangjitni Media” duke përfshirë fotografi dhe video dhe WhatsApp do të krijojnë një kopje rezervë. Biseda do të dërgohet në formën e një skedari .txt. Nëse keni zgjedhur të përfshini media, ato do të dërgohen në skedarë të veçantë.

Mendimet përfundimtare

Njohja e bisedave tuaja janë ruajtur në mënyrë të përshtatshme, jo vetëm që ju kursen hapësirë ​​në telefonin tuaj, por gjithashtu mund t’ju japin paqe mendore. Në këtë mënyrë nuk do të humbni asnjë nga bisedat tuaja. Pra, edhe kur ndërroni telefonat, bisedat tuaja nuk do të shkojnë askund.

Shtë e rëndësishme të merrni parasysh intimitetin tuaj kur përdorni WhatsApp. Ruajtja e të gjithë informacionit tuaj personal me një kompani do të thotë që ju duhet të vendosni pak besim tek ata. Do të ishte e mençur të kuptoni se kush ka qasje në kopjen tuaj.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map