Ofruesit më të mirë të Shërbimit të Sigurisë të Menaxhuar: Një përmbledhje

Në artikullin tonë të mëparshëm, ne shqyrtuam pse një kompani mund të dëshirojë të përdorë një palë të tretë për të siguruar Shërbime të Siguruara të Menaxhuar (MSSP). Ne identifikuam një përafrim të planetëve, të tilla si krimi në internet gjithnjë e më i sofistikuar, mungesa e stafit të kualifikuar dhe teknologjitë hiper-lidhur për të nxitur nevojën për një MSSP për të hyrë në ndihmë. Problemi është, nga filloni kur kërkoni një MSSP të mirë për kompaninë tuaj? Në këtë udhëzues të shpejtë, unë do të vë në dukje disa nga kërkesat themelore që ju duhet të shikoni për kur ndihmoni programin tuaj të parandalimit të sigurisë në internet.


Lista e pyetjeve të MSSP

Pyetjet themelore që duhet të filloni brenda gjahut tuaj për MSSP të përsosur përfshijnë:

A duhet të jenë lokale?

Kriminelët në internet mund të përdorin Internetin kundër nesh, por me të njëjtën shenjë, ne mund të përdorim internetin kundër tyre. Shumë MSSP tani ofrojnë shërbime në distancë. Disa nga ndërmarrjet më të mëdha gjithashtu kanë zyra në shumë vende globale, kështu që, nëse përdorni një shërbim më të madh, mund të jeni në gjendje të merrni vizita në vend gjithashtu.

Si është modeli i tyre i çmimeve?

Prmimi MSSP mund të jetë një faktor vendimtar në zgjedhjen tuaj. Mimet mund të variojnë gjerësisht dhe ndryshojnë me ndërlikimin dhe madhësinë tuaj të infrastrukturës IT. Organizatat më të vogla mund të preferojnë të përdorin një model pagese të paketës i cili është një çmim i caktuar në muaj me opsione për shtesa.

Whatfarë kompanitë e madhësisë i ofrojnë ato shërbime?

MSSP shpesh mund të përqëndrohet në kompani të caktuara me madhësi. Do t’i shihni duke reklamuar shërbimet e tyre për organizatat e ndërmarrjeve, ndërmarrjet e mesme, etj. Disa specializohen në organizata të sektorit publik ose në vertikale specifike. Më shumë MSSP po ofrojnë shërbime për ndërmarrjet më të vogla pasi firmat e vogla dhe të mesme po synohen nga kriminelët kibernetikë. Këto MSSP shpesh ofrojnë një shërbim të zvogëluar për organizatat më të vogla me një çmim më të përballueshëm.

A mund të ofrojnë një shërbim specifik siç është ekspertiza e pajtueshmërisë?

Shumë industri rregullohen me ligje specifike për mbrojtjen e të dhënave. Për shembull, çdo kompani që merret me pagesa të kartave të kreditit duhet të tregojë përputhshmëri me standardin PCI-DSS. Në Evropë dhe në të gjithë botën, përpunimi i të dhënave personale të qytetarëve të BE kontrollohet gjithashtu nga Rregullorja e Përgjithshme e Mbrojtjes së të Dhënave (GDPR). Kontrolloni nëse MSSP në radarin tuaj ofron shërbime që do të japin këshilla dhe udhëzime për kërkesat specifike dhe të përgjithshme të industrisë suaj për përputhshmëri.

Dhjetë Ofruesit e Shërbimit të Sigurisë të Menaxhuar për të Kontrolluar

# 1 TrustNet

logoja e besimitVendodhja: SHBA por kompani të shërbimit në të gjithë botën

Madhësia tipike e shërbimit të kompanisë: Të gjitha madhësive të menaxhuara. Ata ofrojnë paketa shërbimesh bazuar në një model çmimi mujor.

Ekspertizë: Ata ofrojnë ekspertizë për pajtueshmërinë dhe mund të punojnë me organizatën tuaj për të siguruar që ju të përmbushni kërkesat rregullatore. Ata janë gjithashtu menaxherë të projektit ekspertë. Shërbimet e tyre të paketuara janë një mënyrë e thjeshtë për t’u përfshirë në shërbime të menaxhuara të sigurisë.

# 2 Ofruesit e Shërbimit të Bashkuar (USP)

logoja e bashkuar e sigurisëVendodhja: Zvicra por kompanitë e shërbimeve në të gjithë botën

Madhësia tipike e shërbimit të kompanisë: Kryesisht mesatare për ndërmarrjet dhe sektorin publik

Ekspertizë: USP ka një histori të gjatë të menaxhimit të sigurisë kibernetike veçanërisht në Firewalls dhe më së fundmi Firewalls të Aplikimit në Internet. Ata gjithashtu kanë ekspertizë në identitetin dixhital dhe vërtetimin.

# 3 Vigjilent

Logoja e CyberDNAVendodhja: SHBA

Madhësia tipike e shërbimit të kompanisë: Organizata të vogla dhe të mesme.

Ekspertizë: Ata kanë sistemin e tyre të brendshëm për zbulimin e cenueshmërisë CyberDNATM si dhe ofrojnë menaxhim të sigurisë në internet. Ata gjithashtu ofrojnë një shërbim tërësor të menaxhimit të pikës fundore.

# 4 Securelink

Logoja SecurelinkVendodhja: Belgjika, me zyra në shumë pjesë të Skandinavisë, Gjermanisë dhe Hollandës

Madhësia tipike e shërbimit të kompanisë: Të gjitha madhësitë dhe llojet e organizatave

Ekspertizë: Ka tendencë të përqëndrohet në kompanitë evropiane dhe të ofrojë shërbime nga ekspertë në “Qendrën e mbrojtjes kibernetike”. Ofrimi i plotë i MSSP nga një analizë e nevojave të biznesit deri te mbrojtja e plotë, parandalimi dhe reagimi i incidenteve.

# 5 Kanarie e Kuqe

logoja e kanarit të kuqVendodhja: SHBA por kompani të shërbimeve në të gjithë botën

Madhësia tipike e shërbimit të kompanisë: Të gjitha organizatat me madhësi

Ekspertizë: Ofroni një gamë të plotë të shërbimeve dhe produkteve të MSSP për të mbështetur shërbimin. Merita e tyre thelbësore është t’i japin kompanisë tuaj një “ekip të kaltër” të largët, të jashtëm, të ekspertëve të sigurisë, të cilët janë në dispozicionin tuaj, 24/7.

# 6 Delta Risk

Logo DeltaRiskVendodhja: SHBA

Madhësia tipike e shërbimit të kompanisë: Të gjitha organizatat me madhësi

Ekspertizë: Fokusimi kryesor në dobësitë e shërbimit Cloud. Ata ofrojnë një grup zgjidhjesh të forta për të zbuluar dhe parandaluar sulmet me bazë cloud. Ofroni shërbime monitorimi 24/7, si dhe analiza të përparuara të të dhënave dhe Mësim makinash për të shtuar analizën e cenueshmërisë njerëzore.

# 7 Shërbime biznesi portokalli

Logoja e Shërbimeve të Biznesit PortokalliVendodhja: Selia franceze por me zyra në të gjithë botën.

Madhësia tipike e shërbimit të kompanisë: Mid-size

Ekspertizë: Shërbime të menaxhuara plotësisht të sigurisë në internet 24/7 nga një prej markave më të njohura të Evropës.

# 8 Siguria EY

Logoja EYSecuranceVendodhja: Selinë e Mbretërisë së Bashkuar por zyrat në të gjithë botën, përfshirë në SH.B.A. dhe Azinë Paqësorë

Madhësia tipike e shërbimit të kompanisë: E mesme për ndërmarrjet më të mëdha

Ekspertizë: Firmë e madhe me një grup ekspertize.

# 9 ECSC

Logo ECSCVendodhja: Qendrat në MB dhe Australi

Madhësia tipike e shërbimit të kompanisë: Të gjitha organizatat me madhësi

Ekspertizë: Një shumëllojshmëri e paketave të shërbimeve që mbulojnë gjithçka, nga pajtueshmëria në dhënien e plotë të të gjitha aspekteve të menaxhimit të sigurisë në internet. Një specializëm është pajtueshmëria me PCI dhe GDPR.

# 10 SecureWorks

logoja e punimeve të sigurtaVendodhja: Me seli në MB, por zyra në të gjithë botën

Madhësia tipike e shërbimit të kompanisë: Të gjitha organizatat me madhësi

Ekspertizë: Me 4,400 klientë në 55 vende, SecureWorks është një nga emrat më të njohur në botën e shërbimeve të menaxhimit të sigurisë. Ata janë një kompani në Mbretërinë e Bashkuar, por në pronësi të Dell Technologies. Ata e mbajnë organizatën tuaj nga analiza e cenueshmërisë deri në menaxhimin 24/7 dhe reagimin e incidenteve.

Mendimet përfundimtare

Lista jonë e dhjetë MSSP-ve nuk është aspak shteruese, kështu që mos harroni të bëni edhe hulumtimin tuaj. Ekzistojnë një numër i drejtorive të plota MSSP që listojnë 100-të organizatat që ofrojnë shërbime të menaxhuara të sigurisë; një shembull është Aleanca MSSP. Në fund, ju duhet të përcaktoni ndeshjen e duhur MSSP për organizatën tuaj të veçantë. Nëse jeni një kompani më e vogël, mund të dëshironi të shikoni ato që ofrojnë pako që përshtaten me nevojat specifike të firmës më të vogël dhe që vijnë me një çmim më të përballueshëm.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me