Rishikimi VPN i Avast SecureLine (2020) – i shpejtë, por mban regjistrat

Rishikimi VPN i Avast SecureLine (2020) – i shpejtë, por mban regjistrat

Avast është më së shumti i njohur për programin antivirus të tyre. Ky program është falas dhe përdoret nga mbi 400 milion njerëz në të gjithë botën. Përveç antivirusit, Avast gjithashtu ofron një shërbim VPN: Avast SecureLine VPN. Ndërsa, në fillim, Avast u përqendrua vetëm në mbrojtjen e pajisjeve nga malware dhe krimi në internet, kompania tani gjithashtu synon të kriptojë dhe mbrojë trafikun e të dhënave të përdoruesve..


Avast është një nga kompanitë më të mëdha të sigurisë në botë. Selia e tyre është në Pragë, Republika Czecheke. VPN e tyre është e shpejtë dhe ka një softuer të thjeshtë dhe intuitiv. Ajo punon me Netflix Amerikane dhe ju lejon të shkarkoni torrents në mënyrë të sigurt. Mjerisht, rrjeti i serverëve të tyre është shumë i vogël dhe ka shumë probleme kur bëhet fjalë për sigurinë dhe privatësinë. Ne do të diskutojmë për të gjithë këta faktorë dhe më shumë në këtë përmbledhje.

Specifikimet Avast SecureLine VPN

 • Lidhje të njëkohshme: 5
 • torrents: +
 • Netflix: +
 • Sistemet operative: Windows, Mac, iOS, Android
 • protokollet: OpenVPN, IPsec, IKEv2
 • Politika e prerjeve: Mban shkrimet
 • Servers: 55 servera në 34 vende
 • Çmimi: 7,50 dollarë në muaj
 • Garancia për kthimin e parave: 30 dite

Shpejtësia – Sa e shpejtë është Avast SecureLine VPN?

Një VPN e shpejtë siguron që shpejtësia juaj e internetit të mos bjerë ndjeshëm. Në fund të fundit, ju nuk do të duhet të prisni që Netflix të ngarkohet vetëm sepse jeni duke përdorur një lidhje VPN. Ne testuam shpejtësinë e Avast SecureLine, kështu që ju e dini se çfarë të prisni nga ky VPN.

Rezultatet e shpejtësisë Avast SecureLine VPN

Për të përcaktuar shpejtësinë faktike të Avast SecureLine, ne testuam këtë VPN me Speedtest.net. Më poshtë, do të shihni rezultatet e lidhjes sonë në internet ndërsa testoni Avast SecureLine. Këto teste janë kryer nga Hollanda dhe marrin parasysh të dy serverët lokalë dhe amerikan Avast SecureLine. Me anë të një testi bosh, ne kemi testuar gjithashtu shpejtësinë tonë të internetit pa një VPN.

Shpejtësia pa VPN (Speedtest.net):

Test i Shpejtësisë Avast SecureLine Pa VPN

Këto janë rezultatet e testit të shpejtësisë së lidhjes sonë personale pa një VPN. Këto rezultate do të përdoren për të krahasuar shpejtësinë e serverave Avast SecureLine.

Shpejtësia me një server lokal (Speedtest.net):

Test Speed ​​Avast SecureLine Server lokal

Lidhja jonë arriti në shpejtësitë e mësipërme kur ishim të lidhur me një server lokal (në këtë rast holandez) Avast SecureLine VPN. Sipas softverit të Avast SecureLine, ky ishte serveri më optimal për ne që do të përdorim. Edhe pse ping është rritur në krahasim me testin tonë bosh, të dy shpejtësia e shkarkimit dhe ngarkimi kanë qëndruar afërsisht e njëjtë. Ky është një rezultat shumë i mirë. Serveri lokal i Avast SecureLine mezi ndikon në shpejtësinë e internetit.

Shpejtësia me një server të SHBA (Speedtest.net):

Testi i Shpejtësisë Avast SecureLine Server Amerikan

Rezultatet e testeve të shpejtësisë së një serveri amerikan Avast SecureLine tregojnë një histori të ndryshme. Nuk është e pazakontë që shpejtësia juaj e internetit të ngadalësohet nëse përdorni një server VPN që ndodhet larg vendndodhjes tuaj aktuale. Në fund të fundit, të dhënat tuaja duhet të rivotohen në këtë mënyrë. Edhe kështu, pingu është rritur ndjeshëm në këtë rast. Shpejtësia e shkarkimit ka rënë në më pak se gjysmën e asaj që kemi pasur në fillim. Shpejtësia jonë e ngarkimit mbeti e qëndrueshme. Ndërsa këto rezultate nuk janë të tmerrshme, ato nuk janë as të shkëlqyera.

Shpejtësia gjatë përdorimit ditor

Rezultatet e testit të shpejtësisë mund të jenë të dobishëm, por është më e rëndësishme të shihet se si shpejtësia e një VPN ndikon në përvojën e përdoruesit. Kjo është arsyeja pse ne e provuam Avast SecureLine për një periudhë të zgjatur .

Gjatë shfletimit, ne nuk kemi hasur ndonjë problem. Faqet në internet ngarkohen shpejt dhe pa asnjë problem. Streaming, në shumicën e rasteve, shkoi shumë mirë, gjithashtu. Spotify funksionoi pa asnjë vonesë dhe YouTube, gjithashtu, mezi kishte nevojë për të ngarkuar videot. Shikimi i versionit amerikan të Netflix gjithashtu funksionoi, edhe pse videove iu duhej ca kohë për t’u ngarkuar.

Shkarkimi ishte në mënyrë të arsyeshme e lehtë kur përdoren serverat e specializuar P2P të siguruar nga Avast. Skedarët nga postat e postës elektronike u shkarkuan në rrahje të syrit. Ju gjithashtu mund të shkarkoni me siguri torrentët me këtë VPN. Ndërsa serveri ynë lokal nuk na dha qasje në Pirate Bay, ne ishim në gjendje të shkarkonim mjaft shpejt me një server amerikan. Gjatë lojrave në internet, mezi kemi vërejtur një ndryshim në krahasim me përvojën tonë të zakonshme të internetit.

Shpejtësia e përfundimit Avast SecureLine VPN

 • Avast SecureLine VPN mund të arrijë shpejtësi shumë të përshtatshme.
 • Shpejtësitë e shkarkimit dhe shkarkimit mezi preken kur përdorëm një server lokal.
 • Serverët e Avast SecureLine në SHBA ishin dukshëm më të ngadaltë (në Evropë) sesa serverët tanë lokalë.
 • Ne kemi vërejtur shumë pak ndryshim në shpejtësi gjatë shfletimit, shkarkimit, lojrave dhe transmetimit, edhe pse u desh më shumë kohë që Netflix të ngarkohej.

Siguria – Sa e sigurt është Avast SecureLine VPN?

Në përgjithësi, mund të thuhet se një VPN i sigurt është një VPN e mirë. Shumë njerëz përdorin një VPN për të mbrojtur sigurinë dhe privatësinë e tyre në internet, mbi të gjitha. Kjo është arsyeja pse ne studiojmë nga afër sigurinë e të gjithë ofruesve që testojmë. Ndër të tjera, ne do të shikojmë protokollet e Avast SecureLine, si dhe politikën e tyre të prerjeve.

protokollet

Avast SecureLine VPN përdor encryption të fortë AES 256 bit. Përveç kësaj, ky ofrues kishte protokolle të ndryshme, duke përfshirë OpenVPN, IPsec dhe IKEv2. Protokolli që do të përdoret për lidhjen tuaj VPN varet nga sistemi juaj operativ:

Sistemi operativ
Protokoll i përdorur
WindowsOpenVPN (UDP)
mushamaIPsec
androidOpenVPN (UDP)
iOSIPsec / IKEv2

Diçka për tu mbajtur në mend kur përdorni Avast SecureLine VPN në Mac është që IPsec nuk përdoret në ndërthurje me L2TP, siç ndodh zakonisht. Kombinimi i këtyre dy protokolleve e bën sistemin shumë më të sigurt. Sidoqoftë, IPsec është përgjegjës për kriptimin, do të thotë që, me Avast SecureLine për Mac, të paktën lidhja juaj do të kodifikohet. Pavarësisht, kjo është diçka që mund të dëshironi ta merrni parasysh kur zgjidhni një VPN.

Regjistrimi dhe intimiteti

Ka shumë për të thënë në lidhje me politikën e prerjeve të Avast SecureLine dhe mënyrën se si Avast merret me intimitetin e klientit. Para së gjithash, ne shikuam faktet siç thuhet në politikën e intimitetit të VPN-së. Në krye të saj, ekziston një thënie pak shqetësuese: “Ndërsa ne e respektojmë intimitetin tuaj dhe marrim masa të rrepta për ta mbrojtur atë, nuk do të thotë që ju jeni plotësisht anonimë për ne”. Me fjalë të tjera, Avast SecureLine thotë se ata nuk i bëjnë përdoruesit e tyre plotësisht anonimë, të paktën jo për vetë kompaninë. Ata mbledhin të gjitha llojet e informacionit për ta bërë shërbimin e tyre të funksionojë në mënyrë korrekte, por ata e marrin këtë shumë më larg sesa shërbimet më të mira VPN.

Avast premton të mos ruajë kurrë adresën tuaj të plotë të IP, kërkesat DNS ose regjistrat e aktiviteteve. Edhe kështu, ka shumë të dhëna të tjera që janë regjistruar në mënyrë aktive. Para së gjithash, Avast ka nevojë për informacionin tuaj që të jetë në gjendje të krijojë një llogari. Mendoni për adresën tuaj të emailit, një emër përdoruesi, fjalëkalimin dhe mënyrën e pagesës. Avast do të kursejë edhe më shumë informacione rreth jush kur përdorni shërbimin e tyre SecureLine. Kjo perfshin:

 • Pulla kohore të lidhjes tuaj
 • Nën-rrjeta e adresës suaj IP (e cila është pothuajse tërë IP-ja, përveç shifrave të fundit)
 • Adresa IP e serverit VPN që përdorni
 • Sasia e të dhënave të dërguara përmes lidhjes

Ky informacion mund të jetë shumë i ndjeshëm. Ndërsa Avast nuk e regjistron adresën tuaj të plotë të IP, ai nuk njeh një pjesë të madhe të kësaj adrese. Vetëm shifrat e fundit do të anonimizohen. Kjo do të thotë se ata e dinë afërsisht se ku jeni. Të gjitha të dhënat e përmendura më lart do të ruhen për tridhjetë ditë. Informacioni në lidhje me sistemin tuaj operativ, versionin e softuerit VPN që po përdorni, si dhe opsionet që rregulloni brenda këtij programi (si aktivizimi i ndërprerës vrasës) do të regjistrohen dhe ruhen deri në dy vjet.

Për më tepër, Avast punon së bashku me palët e treta. Konkretisht kur bëhet fjalë për iOS dhe Android, kjo mund të jetë problematike. SecureLine mbledh informacione për ato sisteme operative, të cilat më pas ndahen me Google Firebase Analytics (anonimizuar), Google Fabric Crashlytics (jo personalisht të identifikueshëm), dhe AppsFlyer Analytics (për të ndjekur fushatat e marketingut).

Në fund të politikës së tyre të intimitetit, Avast SecureLine përmend që ata mund të ndajnë të dhënat tuaja personale me palët e jashtme nëse ka kërkesa ligjore për ta bërë këtë. Në përgjithësi, është mjaft e qartë se Avast SecureLine nuk mund të ofrojë anonimitet të plotë.

Avast shiti të dhëna personale të përdoruesit

Ndërsa Avast SecureLine VPN nuk punon me të njëjtën deklaratë privatesie si pjesa tjetër e kompanisë milion dollarësh të Avast, akoma ia vlen të kontrolloni se si Avast merret me intimitetin e përdoruesve të tij. Një degë e Avast u kap kohët e fundit duke shitur të dhëna për historinë e shfletuesit të përdoruesve të antivirusëve falas Avast palëve të tjera. Ndërsa ky informacion nuk ishte nga përdoruesit e Avast VPN, ky zbulim është shqetësues. Nuk do të merrej mirë me ndjenjën e intimitetit dhe sigurisë së kompanisë.

Vrasin kaloni

Avast SecureLine ka një ndërprerës të vrarë. Për ta aktivizuar, klikoni së pari “Menu“Në pultin e VPN dhe më pas zgjidhni”Cilësimet“. Klikoni në skedën “Siguria e rrjetit“Dhe pastaj kutia e zbrazët para”Aktivizoni Kill Switch”Për të aktivizuar këtë mundësi. Një çelës vrasës do të ndërpresë lidhjen tuaj të internetit nëse VPN juaj shkëputet. Në këtë mënyrë, kurrë nuk do të lëshoni informacione personale ose të ndjeshme në internet.

Informationfarë informacioni ka nevojë për Avast SecureLine VPN?

Nëse krijoni një llogari me Avast SecureLine, do të duhet të ndani disa pjesë të informacionit me ta. Do t’ju caktohen gjithashtu disa etiketa identiteti, të cilat do t’i bashkëngjiten llogarisë suaj. Kjo perfshin:

 • Email (për komunikim dhe faturë)
 • Emri i përdoruesit
 • Keyelësi i licencës (për të aktivizuar pajtimin tuaj)
 • Data e përfundimit të pajtimit tuaj
 • Informacione për periudhat e provës

Të dhënat e përmendura më lart do të ruhen për aq kohë sa ju përdorni shërbimin. Në shumë raste, kjo do të jetë në gjendje ta bëjë shërbimin të funksionojë ashtu siç duhet. Ju mund të përdorni një adresë anonime të postës elektronike dhe emrin e përdoruesit për të mbrojtur privatësinë tuaj deri në një shkallë të caktuar.

Përfundim Siguria Avast SecureLine VPN

 • Avast SecureLine VPN përdor protokollet e mëposhtëm: OpenVPN (UDP), IPSec dhe IKEv2, në varësi të sistemit operativ që po përdorni.
 • Politika e prerjeve të Avast është problematike: ata regjistrohen pjesë e IP-së tuaj së bashku me informacione të tjera.
 • Ky VPN nuk regjistron aktivitetin e shfletuesit të përdoruesve ose kërkesat e DNS.
 • Të dhënat e shfletuesit të përdoruesve të lirë të Avast-it u janë shitur palëve të tjera në të kaluarën.
 • Avast SecureLine ka një ndërprerës të vrarë.
 • Nëse doni të bëni një llogari Avast SecureLine, duhet të ndani adresën tuaj të postës elektronike dhe një emër përdoruesi.

Përdorshmëria – Sa miqësor është përdoruesi Avast SecureLine VPN?

Në mënyrë që njerëzit të përdorin me sukses një VPN, ajo duhet të jetë miqësore për përdoruesit. Në këtë pjesë do të shohim faktorë të ndryshëm për të përcaktuar përdorueshmërinë e Avast SecureLine, duke përfshirë uebfaqen e saj, instalimin, softuerin dhe mbështetjen e përgjithshme.

Uebfaqja e Avast SecureLine VPN

Avast SecureLine VPN nuk ka një uebfaqe të veçantë. Përkundrazi, ekziston një faqe me një faqe informuese për SecureLine në faqen e internetit të përgjithshme të Avast. Të gjitha informacionet janë në një vend, por për fat të keq këto informacione janë shumë të kufizuara.

Uebfaqja e faqes fillestare të Avast SecureLine VPN

Faqja është shumë e organizuar dhe e qartë. Do të gjeni shpjegime për funksionet e ndryshme të VPN, serverat e ndryshëm të tij, çmimet dhe opsionet shtesë. Do seksion ka një shigjetë të vogël që mund të klikoni për të lexuar informacione më të hollësishme. Fatkeqësisht, edhe kjo pjesë e detajuar përbëhet vetëm nga dy fjali. Ndërsa faqja në internet duket shumë e organizuar, aspektet e ndryshme të VPN nuk janë sqaruar, ashtu si do të na pëlqenin.

Instalimi i Avast SecureLine VPN

Instalimi i Avast SecureLine është i lehtë. Ne instaluam programin në kompjuterin tonë Windows, por ekzistojnë mundësi edhe për Android, iOS dhe Mac. Butoni i shkarkimit në uebfaqe do të ndryshojë në varësi të cilit OS përdorni për të hyrë në faqe. Nëse keni nevojë për një ndihmë të vogël për të instaluar Avast Secureline, mund të ndiqni këto hapa:

 1. Klikoni “Shkarkoni për PC“Në faqen zyrtare të internetit Avast SecureLine. Një skedar do të shkarkohet automatikisht.
 2. Klikoni mbi shkarkimin dhe pastaj klikoni “run“.
 3. Zgjidhni gjuhën tuaj të preferuar dhe klikoni “Ne rregull“.
 4. Ndiqni hapat dhe klikoni në “instaloj“. Prisni që programi të instalohet.
 5. Klikoni “finish“. Softueri do të hapet automatikisht dhe mund të përdoret menjëherë.

Krijimi i një llogarie për të përdorur Avast SecureLine me është po aq e thjeshtë. Ju mund ta bëni këtë në një nga dy mënyrat. Së pari, menjëherë mund të merrni një abonim. Në këtë rast, do të keni mundësi të bëni një llogari Avast, të cilën mund ta përdorni për t’u loguar. Mundësia tjetër është të përdorni periudhën e provës shtatë ditore falas para se të kryeni shërbimin.

Pamja dhe lehtësia e përdorimit të Avast SecureLine VPN

Softueri i Avast SecureLine është shumë i thjeshtë dhe intuitiv. Siç është rasti me shumicën e ofruesve të tjerë, ju do të punoni me një pult, që përmban një buton të madh “ON”. Nëse klikoni këtë buton pa zgjedhur një vendndodhje së pari, do të lidheni automatikisht me serverin më optimal (zakonisht më të afërt). Nëse dëshironi të ndryshoni gjuhën e softuerit, shkoni te “Menu“Dhe kliko”Cilësimet“.

Vështrojeni Vërtetim i Softuerit Avast SecureLine

Paneli tregon adresën tuaj IP, IP-në e serverit VPN që po përdorni dhe sasinë e kohës që jeni lidhur me atë server deri më tani. Mund ta rregulloni vendndodhjen duke klikuar “Ndryshoni vendndodhjen“. Kjo do t’ju çojë në listën e serverëve.

Softueri tregon mjaft shumë popup ndërsa po lidhet. Për fat të mirë, ju lehtë mund t’i fikni ato duke shkuar te “Menu“Dhe ndryshimi i cilësimeve. Aty, mund të aktivizoni gjithashtu ndërprerësin e vrasjes (kur shkoni te “Siguria e rrjetit“) Dhe shkarkoni ekranet e shfletuesit për Firefox, Chrome dhe Avast Secure Browser (kur shkoni te”Integrimi i shfletuesit“).

Softueri i Avast SecureLine funksionon ashtu siç duhej. Edhe kështu, ka disa pengesa. Hidhërimi ynë më i madh ishte mungesa e opsioneve të ofruara nga softveri. Kjo nuk ka pse të jetë problem për një përdorues fillestar, por mund të jetë i papërshtatshëm për përdoruesin më me përvojë të VPN.

Mimet dhe mënyrat e pagesës

Avast SecureLine VPN ka një sistem të pazakontë çmimesh në krahasim me ofruesit e tjerë. Shumica e VPN-ve, të tilla si ExpressVPN dhe Surfshark, ofrojnë një çmim mujor më të ulët nëse zgjedh një abonim më të gjatë (për shembull një abonim vjetor në vend të një mujore). Avast SecureLine, megjithatë, ka çmime fikse. Këto çmime varen vetëm nga numri dhe lloji i pajisjeve që dëshironi të mbroni.

Nëse dëshironi të përdorni VPN në PC ose Mac, kjo do t’ju kushtojë respektivisht 69,99 $ në vit ($ 5,83 / muaj) ose 59,99 $ në vit (5,00 $ / muaj). A doni VPN për Android ose iPhone / iPad? Atëherë do të jetë e drejtë 19,99 dollarë në vit (1,67 $ / muaj). Nëse dëshironi të mbroni shumë pajisje të ndryshme menjëherë, mund të merrni një pajtim për të 89,99 dollarë në vit (7,50 $ / muaj). Ky pajtim përfundimtar mbështet si smartphone dhe desktop dhe është në dispozicion për shumë pajisje, duke lejuar deri në pesë lidhje të njëkohshme. Mimi i këtij pajtimi është i krahasueshëm (megjithëse pak më i kushtueshëm se) një pajtim ExpressVPN. Me fjalë të tjera: kjo është larg nga VPN më e lirë në tregun aktual.

Abonimi i Pricesmimeve Avast SecureLine

Abonimet e Avast SecureLine kanë një garanci për 30 ditë kthim parash. Për më tepër, ka një periudhë prove javore, kështu që ju mund të provoni shërbimin përpara se të bëni një abonim vjetor.

Ju mund të paguani për pajtimin tuaj në mënyra të ndryshme:

 • Kartë krediti (VISA, MasterCard, Discover, American Express dhe më shumë)
 • Transferimi direkt bankar
 • PayPal
 • Opsionet e pagesës lokale

Kjo do të thotë se nuk ka asnjë mënyrë plotësisht anonime për të paguar, siç është me Bitcoin. Në anën plus, ka mundësi të pagesave specifike për vendin, të tilla si iDeal në Hollandë.

Shërbimi ndaj klientit

Shërbimi i klientit të Avast SecureLine është i disponueshëm vetëm në anglisht dhe nuk është i arritshëm kur të keni një llogari falas. Ju mund të jeni në gjendje të gjeni një përgjigje të pyetjeve tuaja në bazën e të dhënave të njohurive Avast SecureLine, por nëse vërtet ndesheni në telashe, do t’ju duhet një llogari e paguar për të marrë ndihmë.

Kur jeni një përdorues falas dhe përpiqeni të kontaktoni mbështetjen e klientit, do të drejtoheni menjëherë në bazën e të dhënave dhe Forumin Avast, ku përdoruesit e tjerë mund të jenë në gjendje t’ju ndihmojnë. Përveç kësaj, megjithatë, nuk na u dha ndihmë dhe asnjë mënyrë për të kontaktuar një punonjës të Avast SecureLine përmes bisedës live ose emailit.

Shërbimi i Klientit Avast SecureLine

Në fund, ne nuk mund të bënim pyetjet tona për shërbimin e klientit të Avast. Kjo është e çuditshme: me sa duket nuk ka asnjë mënyrë për të përdorur mbështetje kur jeni një përdorues falas.

Përfundim i shfrytëzueshmërisë Avast SecureLine VPN

 • Uebfaqja e Avast SecureLine është një faqe që është e qartë, por jo shumë informuese.
 • Instalimi i softverit Avast SecureLine është i thjeshtë dhe intuitiv.
 • Softueri është i lehtë për tu punuar, por nuk ofron shumë mundësi.
 • Mimet për një pajtim të plotë të Avast SecureLine janë shumë të larta.
 • Avast SecureLine ofron mënyra të ndryshme pagese, duke përfshirë PayPal dhe kartën e kreditit.
 • Avast SecureLine ka një garanci të kthimit të parave 30 ditë.
 • Ky VPN ka një seksion FAQ (bazën e të dhënave të njohurive) dhe një forum. Megjithatë, mbështetja e klientit (përmes postës elektronike dhe bisedës live) është në dispozicion vetëm për pagimin e klientëve.

Rrjeti server Avast SecureLine

Rrjeti i serverëve të Avast SecureLine përfshin 55 servera në 34 vende. Avast SecureLine ofron serverë të specializuar P2P si dhe serverë për transmetim. Kjo pjesë do t’ju tregojë më shumë rreth serverave dhe vendndodhjeve të serverit të Avast SecureLine.

Numri i serverëve dhe vendndodhjeve

Avast SecureLine nuk ka një rrjet gjigant të serverëve me 34 vende dhe 55 serverë. Duket veçanërisht e vogël në krahasim me mijëra serverë të ofruar, për shembull, CyberGhost dhe NordVPN. Pavarësisht, Avast SecureLine ka disa mundësi të dobishme. Për shembull, programi automatikisht do të përcaktojë se cili server është vendndodhja juaj optimale, kështu që mund ta përdorni atë për të siguruar që keni marrë lidhjen më të shpejtë.

Vendet e serverit Avast SecureLine VPN

Këtu është një përmbledhje e të gjitha vendndodhjeve të serverëve aktualisht të disponueshme me Avast SecureLine VPN:

 • Australi (Melbourne)
 • Austri (Vienna)
 • Belgjikë (Bruksel)
 • Brazil (Sao Paulo)
 • Kanadë (Montreal, Toronto)
 • Kinë (Hong Kong)
 • Republika Çeke (Prague)
 • Danimarkë (Copenhagen)
 • Finlandë (Helsinki)
 • Francë (Paris)
 • Gjermani (Berlin, Frankfurt)
 • Hungari (Budapestit)
 • Izrael (Petach Tikwa)
 • Itali (Milan)
 • Japoni (Tokyo)
 • Luksemburgu (Luxemburg)
 • Malaysia (Johor Bahru)
 • Meksikë (Qyteti i Meksikës)
 • Hollandë (Amsterdam)
 • New-Zealand (Auckland)
 • Norvegji (Oslo)
 • Poloni (Warsaw)
 • Portugali (Leiria)
 • Rusi (Moska, Shën Petersburg)
 • Singapore (Singapore)
 • Afrika e Jugut (Johannesburg)
 • Korea e jugut (Seoul)
 • Spanjë (Barcelona, ​​Madrid)
 • Suedi (Stockholm)
 • Switzerland (Zurich)
 • Taiwan (Taipei)
 • Turqi (Stamboll)
 • Mbretëria e Bashkuar (Glasgow, London, Wonderland)
 • Shtetet e Bashkuara (Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Gotham City, Honolulu, Jacksonville, Las Vegas, Los Angeles, Miami, New York, Phoenix, Salt Lake City, San Francisco, Seattle, Washington DC)

Siç e keni vënë re tashmë, Avast SecureLine ofron disa lokacione të pazakonta. Wonderland, në Mbretërinë e Bashkuar dhe Gotham City, në Shtetet e Bashkuara, janë lokacione fiktive që shfaqen në Alice në Wonderland dhe komike të Batman. Nëse zgjidhni një nga ato lokacione, do të shihni si më poshtë:

Vendndodhja e serverit Avast SecureLine VPN Gotham City

Avast pretendon se vendndodhja juaj, për të tjerët në internet, do të jetë “Gotham City, USA”. Sigurisht, ky vend nuk ekziston në të vërtetë. Në vend të kësaj, ju do të merrni një adresë IP në New York (dhe një në Londër nëse zgjidhni Wonderland). Për të huajt në internet, do ju duket sikur jeni në një nga këto qytete, në vend të atyre imagjinar.

Avast SecureLine ka serverë të veçantë që punojnë për trafikun dhe transmetimin e P2P. Këta serverë ju ndihmojnë të shkarkoni në mënyrë anonime dhe të transmetoni lehtë dhe lirshëm.

Qëllimi:
Vendndodhjet e disponueshme të serverit:
Trafiku P2PGjermani (Frankfurt), Francë, Hollandë, Republika Czecheke, Mbretëria e Bashkuar (Londen), Shtetet e Bashkuara (Miami, New York, Seattle)
streamingGjermani (Frankfurt), Mbretëria e Bashkuar (Wonderland), Shtetet e Bashkuara (Gotham City, Miami, New York)

Adresë IP e përkushtuar

Në këtë moment, nuk është e mundur të kërkoni një adresë të dedikuar IP me Avast SecureLine.

Përfundim Rrjeti i serverëve Avast SecureLine

 • Avast SecureLine ka një rrjet të vogël serverësh me 55 servera në 34 vende.
 • Ata ofrojnë serverë të veçantë për transmetim dhe shkarkim.
 • Dy servera fiktive, Gotham City dhe Wonderland, gjithashtu janë pjesë e rrjetit të serverëve.
 • Nuk është e mundur të kërkosh një adresë IP të dedikuar me Avast SecureLine.

Opsionet e Avast SecureLine

Ashtu si shumë VPN të tjera, Avast SecureLine ofron zgjerime të shumta të shfletuesve. Për më tepër, ata kanë një çelës vrasës dhe disa opsione që e bëjnë punën me VPN shumë më të lehtë. Për shembull, ju mund të keni lidhjen VPN automatikisht në momentin kur filloni të përdorni pajisjen tuaj, sa më shpejt që të keni një lidhje interneti në dispozicion. Shumica e VPN-ve të mira kanë mundësi të tilla, të cilat nuk e bëjnë Avast SecureLine shumë unik. Sidoqoftë, një plus i caktuar i Secureline është se punon me Netflix Amerikane dhe për shkarkimin e torrenteve.

Avast SecureLine VPN dhe Netflix

Avast SecureLine ofron servera specialë për transmetim. Me këto, ju mund të shikoni versionin amerikan të Netflix. Anydo version tjetër lokal i Netflix nuk duket të jetë i disponueshëm në momentin e testimit. Përdorimi i një serveri francez për të hyrë në versionin francez të Netflix, prandaj, jo gjithmonë (gjithmonë) mund t’ju japë qasje në platformë.

Gabim i SecureLine Netflix

Për fat të mirë, serverët e transmetimit në SH.B.A., Gjermani dhe Mbretëria e Bashkuar ju lejojnë të zhbllokoni dhe të shikoni përmbajtjen e transmetimit në internet. Alsoshtë gjithashtu e mundur për të parë iPlayer BBC, për shembull. Ne testuam Netflix Amerikan me serverin Gotham City (New York) dhe kjo funksionoi në mënyrë perfekte. Ndonjëherë, ngarkimi i filmave zgjati pak më shumë nga sa ishim mësuar, por kjo kryesisht për shkak të zvogëlimit të shpejtësisë që erdhi me përdorimin e serverëve amerikanë ndërsa jemi të stacionuar në Evropë.

Avast SecureLine VPN dhe torrents

Avast SecureLine ju lejon të shkarkoni në mënyrë të sigurtë torrentët. VPN ofron server të veçantë për të dhënat P2P. Këta serverë janë në dispozicion në Gjermani, Francë, Hollandë, Republikën eke, Mbretërinë e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara. Ndërsa disa serverë mund të mos ju japin qasje në Pirate Bay (për shembull, serveri Hollandez), ata funksionojnë shumë mirë përndryshe.

Përfundime – Përvoja jonë me Avast SecureLine VPN

rekuizitë
Cons
Serverë lokalë shumë të shpejtëRuan regjistrat e lidhjeve dhe një pjesë të adresës tuaj IP
Protokollet e sigurta (por kini kujdes kur përdorni IPsec në Mac)Ndihma për klientët është në dispozicion vetëm për pagimin e klientëve
Softuer intuitivRrjeti i vogël i serverëve
Lehtë për tu instaluarAvast ka pasur skandale të intimitetit në të kaluarën
Serverë specialë P2P dhe streamingStreaming mund të jetë ngadalë
Ofron akses në Netflix AmerikanRelativisht e shtrenjtë
30 ditë garanci për kthimin e parave
Abonim i lirë për smartphone

Avast SecureLine VPN është një VPN e shpejtë që lë shumë për të dëshiruar kur bëhet fjalë për sigurinë. Ata kanë një rrjet të vogël serverash me vetëm 55 serverë dhe ofrojnë vetëm mbështetje të klientit për të paguar klientët. Për më tepër, pajtimet e tyre janë relativisht të shtrenjta nëse dëshironi të përdorni VPN në më shumë se një pajisje në një kohë.

Me rezultatet e tij të shkëlqyera të testit të shpejtësisë, posaçërisht kur përdorni serverët lokalë dhe shërbimet e specializuara të P2P dhe streaming, Avast SecureLine gjithashtu ka kostumet e saj të forta. Softueri është i lehtë për t’u përdorur dhe teknologjia e tyre e kriptimit është relativisht e sigurt. Sidoqoftë, kjo na çon në çështjen tonë më serioze me këtë VPN: politikën e tyre të prerjeve.

Avast SecureLine mban regjistrat e klientëve të tyre. Ata pranojnë hapur se përdoruesit e tyre kurrë nuk do të jenë plotësisht anonimë. Ndër të tjera, Avast SecureLine mban regjistrat e lidhjeve dhe madje (pjesë të) adresave IP të përdoruesit. Kohët e fundit, u kuptua se historia e shfletuesit të njëqind milion përdoruesve të antivirusëve Avast u është shitur palëve të treta, gjë që është shumë shqetësuese. Për shkak të këtyre çështjeve të intimitetit dhe sigurisë, ne nuk ju rekomandojmë Avast SecureLine nëse dëshironi që një VPN të shfletojë internetin në mënyrë anonime. Përkundrazi, është më mirë të shkoni për një VPN më të privatizuar, më të mirë të koduar siç janë ExpressVPN ose PIA.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map