Rishikimi TunnelBear (2020): Përdorues-miqësor, por pa Netflix

Rishikimi i TunnelBear (2020) | E bukur dhe miqësore për përdoruesit, por pa Netflix ose Torrent

TunnelBear është një nga VPN-të më të gëzuara në treg. Shumica e njerëzve do ta njohin këtë ofrues si një shërbim të mirë falas VPN me shumë arinj. Për shkak se versioni falas i TunnelBear pothuajse funksionon ashtu si dhe opsioni i paguar, ky është një ofrues i mirë për njerëzit që janë të ri për VPN.

Selia e TunnelBear mund të gjendet në Kanada. Kohët e fundit, ky VPN u ble nga kompania e sigurisë e internetit McAfee. TunnelBear ju lejon qasje në 20 vende të ndryshme. Sidoqoftë, ata nuk tregojnë se sa serverë kanë. Për më tepër, ju duhet të jeni në gjendje të mbani disa punime, sepse ky ofrues shkëlqen në to.

Më poshtë mund të lexoni se si rezultatet e TunnelBear në aspektet e ndryshme të një VPN. Së pari do të shihni se si kjo VPN do të ndikojë në shpejtësinë e lidhjes dhe sigurinë tuaj në internet. Atëherë mund të lexoni për mirëdashësinë e tyre për përdoruesit, rrjetin e serverëve dhe opsionin shtesë. Shpresojmë, prova jonë e TunnelBear do t’ju ndihmojë të kuptoni nëse është ofruesi që i përshtatet të gjitha nevojave tuaja.

Specifikimet TunnelBear

 • Lidhje të njëkohshme: 5
 • torrents:
 • Netflix:
 • Sistemet operative: Windows, Mac, iOS, Android
 • protokollet: OpenVPN, L2TP / IPsec, IKEv2
 • Politika e prerjeve: Asnjë trafik apo IP-shkrime
 • Servers: Servers në 20+ vende
 • Çmimi: Nga 4,99 dollarë në muaj
 • Garancia për kthimin e parave: Asnje

Shpejtësia – Sa e shpejtë është TunnelBear?

Shpejtësia e një lidhjeje VPN është shumë e rëndësishme nëse dëshironi të bëni më shumë sesa të shfletoni internetin. Nëse doni të jeni në gjendje të shikoni një film ose të luani lojëra në internet, do të vini re kur një VPN nuk është aq i shpejtë. Ne testuam shpejtësinë e lidhjes sonë me serverët TunnelBear për të parë nëse ka ndonjë vonesë. Ne e bëmë këtë duke kryer teste të shpejtësisë dhe duke vlerësuar shpejtësinë e ofruesit gjatë përdorimit të rregullt të internetit. Më poshtë do të gjeni rezultatet.


Rezultatet e testit të shpejtësisë TunnelBear

Së pari do të keni mundësi të shihni rezultatet e testeve tona të shpejtësisë. Ne e testuam shpejtësinë tonë të rregullt për të parë se si lidhja me serverat TunnelBear do të ndikonte në shpejtësinë. Pas kësaj ne kemi testuar lidhjen me një server lokal dhe një server në Sh.B.A. Në varësi të shpejtësive tuaja të internetit dhe vendndodhjeve, rezultatet mund të jenë të ndryshme.

Shpejtësia pa VPN (Speedtest.net):

Speedtest Tunnelbear No VPN

Këto janë rezultatet e shpejtësisë sonë të internetit pa një VPN, me qëllim që të shërbejnë si një pikënisje.

Shpejtësia me një server lokal (Speedtest.net):

Speedtest Tunnelbear NL

Kjo ishte shpejtësia që mund të merrnim kur u lidhëm me një server lokal TunnelBear. Siç mund ta shihni, shpejtësia e shkarkimit dhe ngarkimit është ulur pak, por jo dukshëm. Për më tepër, pingu ka qëndruar praktikisht i njëjtë.

Shpejtësia me një server të SHBA (Speedtest.net):

Speedtest Tunnelbear VS

Kur u lidhëm me serverin më të shpejtë në Sh.B.A., morëm rezultatet e testit të shpejtësisë së mëposhtme. Siç mund ta shihni, ping-u ka rrokullisur në qiell dhe shpejtësia e shkarkimit dhe ngarkimit është ulur me shumë. Sidoqoftë, këto shpejtësi janë ndoshta ende të pranueshme për shumicën e përdoruesve të internetit.

Shpejtësia gjatë përdorimit ditor

TunnelBear është shumë i shpejtë. Gjatë shfletimit të rregullt, shikimit në YouTube dhe shkarkimit nuk mund të vërejmë ndonjë ndryshim të shpejtësisë. Ndërsa vonesa dhe ping-u ynë u rrit gjatë lojrave, ju akoma mund të përdorni TunnelBear për të luajtur revole ose RPG-të tuaj të preferuar.

TunnelBear do t’ju lidhë automatikisht me serverin më të shpejtë për ju. Nëse zgjidhni opsionet “auto”, TunnelBear do t’ju lidhë me serverin më të afërt me ju. Nëse klikoni në një vendndodhje tjetër, programi sigurohet që të lidheni me serverin më të shpejtë që ata kanë në dispozicion në atë rajon. Në këtë mënyrë gjithmonë do të lidheni me serverin më të shpejtë të mundshëm.

Mjerisht, ne nuk mund ta testonim shkarkimin e Netflix ose torrent sepse TunnelBear nuk i lejon më këto. Por më shumë për këtë më vonë.

Shpejtësia e përfundimit TunnelBear

 • TunnelBear është mjaft i shpejtë
 • Gjatë përdorimit të përditshëm nuk ka ndonjë ndryshim të madh në shpejtësi
 • TunnelBear do t’ju lidhë automatikisht me opsionin më të shpejtë të serverit

Siguria – Sa e sigurt është TunnelBear?

Ndoshta tipari më i rëndësishëm i një VPN është niveli i sigurisë që mund të ofrojë. Njerëzit përdorin një VPN për t’u siguruar që të dhënat e tyre mbeten private dhe identiteti i tyre është i fshehur. Me TunnelBear nuk do të duhet të shqetësoheni për sigurinë tuaj në internet. Ata i përmbahen standardit më të lartë ndërkombëtar për kriptim dhe ofrojnë disa nga protokollet më të sigurta VPN. Në 2018 TunnelBear u ble nga McAfee. Kjo nuk është domosdoshmërisht një gjë e keqe. Megjithatë, disa njerëz e shohin atë si një disavantazh që shërbimi VPN ka përfunduar me një kompani amerikane.

Më poshtë do të keni mundësi të lexoni gjithçka në lidhje me prerjet dhe politikën e tyre private. Për më tepër, do të zbuloni se çfarë informacioni ka nevojë për TunnelBear nëse vendosni një llogari me ta.

protokollet

TunnelBear ka një kriptim të fortë 256-bit, i cili konsiderohet standardi për VPN-të. Në shumicën e pajisjeve TunnelBear përdor protokollin OpenVPN ose IKEv2. Për iOS 9 dhe versionet e mëvonshme, TunnelBear përdor protokollet IPSec ose IKEv2.

Më poshtë gjeni një tabelë që ju jep një përmbledhje të protokolleve të ndryshme që përdor TunnelBear në pajisje të ndryshme.

Lloji i pajisjes
protokoll
Kriptimi i të dhënave
WindowsOpenVPN / IKEv2AES-256-CBC
androidOpenVPNAES-256-CBC
Mac OS XOpenVPN / IKEv2AES-256-GCM
iOS 9 e tutjeIPSec / IKEv2AES-256-GCM

Regjistrimi dhe intimiteti

Ky TunnelBear është në një nga 5 vendet e Eyes nuk është ideal për qëllime të intimitetit. Sidoqoftë, ata pretendojnë të mos mbajnë IP ose regjistrat e trafikut. TunnelBear gjurmon disa gjëra të tjera, por ato janë freskuese të hapura për këtë. Nëse doni të zbuloni saktësisht se çfarë ata gjurmojnë, mund të shkoni në faqen e tyre të intimitetit, i cili i shpjegon të gjitha.

TunnelBear-Logging-politika

Ndërsa shumica e ofruesve të VPN do të pretendojnë të mos mbajnë ndonjë regjistër, shumica e tyre mbledhin informacione të ngjashme si TunnelBear. Shtë bukur të shohësh që TunnelBear nuk ka frikë ta adresojë këtë në faqen e tyre të internetit. Gjëja më e rëndësishme është që ata të mos mbajnë regjistrat e trafikut ose IP. Kjo do të thotë se ata nuk do të jenë në gjendje të shohin se çfarë bëni kur përdorni VPN e tyre.

Tunnelbear ka pasur një palë të pavarur të provojë sigurinë e tyre dhe ata publikuan rezultatet. Në këtë hulumtim mund të lexoni që kjo palë e tretë ka kontrolluar rreziqet e sigurisë së softverit TunnelBear. Bazuar në këtë raport, TunnelBear ka bërë disa ndryshime të nevojshme. Kjo tregon se ata janë të gatshëm të bien në fytyrën e tyre, nëse kjo do të thotë se shërbimi i tyre do të jetë më i mirë.

Ndezës për vrasje: VigilantBear

VigilantBearTunnelBear ka opsionin e vet të ndërprerës për vrasje të quajtur VigilantBear. Ndërsa kjo tingëllon shumë mbresëlënëse funksionon shumë në mënyrë të ngjashme me çelsat e tjerë të vrasjes VPN. VigilantBear është një mundësi sigurie brenda softverit TunnelBear që siguron që të dhënat tuaja të mbrohen edhe kur lidhja me VPN tuaj humbet përkohësisht. Normalisht kjo do të thoshte që të dhënat tuaja janë të prekshme për një moment, por me një kaloni vrasës të dhënat tuaja mbeten të mbrojtura. Opsioni VigilantBear do të sigurojë që të dhënat tuaja të qëndrojnë të sigurta pa marrë parasysh çfarë.

Informationfarë informacioni ka nevojë për TunnelBear?

Për të krijuar një llogari me TunnelBear, ju duhet vetëm një adresë e-mail dhe fjalëkalimi. Mund të paguani me Bitcoin, që do të thotë se mund të krijoni një llogari me TunnelBear në mënyrë anonime. Sidoqoftë, nëse paguani me mundësi të tjera si kreditorin tuaj, TunnelBear do të ketë më shumë informacionin tuaj personal.

Përfundim Siguria TunnelBear

 • Ashtu si shumica e VPN-ve, TunnelBear ka encryption të fortë 256-bit
 • TunnelBear ka protokol të fortë sigurie për të gjitha pajisjet (OpenVPN, IKEv2 dhe IPSec)
 • TunnelBear nuk mban IP ose regjistrat e trafikut dhe është i sinqertë në lidhje me të dhënat që ata mbledhin
 • Selia e TunnelBear është në një vend me 5 sy
 • TunnelBear përdor hulumtime të pavarura nga palët e treta për të përmirësuar sigurinë e tyre
 • TunnelBear ka një opsion të ndërprerë vrasës të quajtur VigilantBear
 • Për të krijuar një llogari, ju duhet vetëm një adresë e-mail dhe fjalëkalimi

Përdorshmëria – Sa përdorues miqësor është TunnelBear?

Gjithnjë e më shumë njerëz janë të interesuar për VPN, kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që ofruesit e VPN të kenë aplikacione miqësore për përdoruesit. Krijimi i një llogarie, instalimi i softverit dhe komunikimi me mbështetjen e klientit duhet të jetë i lehtë. Më poshtë mund të zbuloni nëse TunnelBear është një ofrues miqësor ndaj përdoruesve.

Uebfaqja e TunnelBear

Uebsajti TunnelBear është shumë i qartë. Shtë e lehtë të krijosh një llogari dhe të fitosh informacion në lidhje me TunnelBear dhe shërbimet e saj. Gjithçka në faqen e internetit mbahet shumë e thjeshtë, kështu që nuk jeni të mbingarkuar me informacione që nuk ju duhen. Sidoqoftë, nëse doni të mësoni më shumë rreth detajeve të shërbimeve TunnelBear, mund të gjeni shumë informacione në futbollin (në fund të faqes).

Informacione mbi këmbët e tunelit

Faqja e llogarisë është gjithashtu shumë e qartë. Të gjitha informacionet interesante janë grupuar në 3 skeda. Këtu mund të gjeni informacionin e llogarisë tuaj, pajtimin tuaj, historinë e faturës suaj dhe mundësinë për të shkarkuar të gjitha informacionet që ata kanë mbi ju. TunnelBear duket se beson në filozofinë se më pak është më shumë, dhe kjo tregon në programin e tyre.

Në përgjithësi, stili i tyre i pastër është i këndshëm. Sidoqoftë, nëse jeni duke kërkuar informacione specifike mund të jetë e vështirë për t’u gjetur.

Instalimi i TunnelBear

Instalimi i TunnelBear nuk është i vështirë. Ju mund ta shkarkoni programin nga faqja e internetit në kompjuterin tuaj desktop. Mund të gjesh gjithashtu aplikacione në dyqane të ndryshme aplikacioni për pajisjen tënde iOS ose pajisjen Android. Instalimi mund të zgjasë një kohë, por magjistari i instalimit do të bëjë të gjitha punët për ju. E vetmja gjë që duhet të bëni pasi të keni shkarkuar programin është ta hapni atë dhe të regjistroheni me detajet e llogarisë suaj. Atëherë jeni gati të shkoni në internet të sigurt dhe të sigurt. Mund të instaloni TunnelBear në Windows, Mac, iPhone, iPad dhe Android. Për më tepër, TunnelBear gjithashtu ka një shtrirje të lehtë për t’u përdorur shfletuesit.

Metodat e Instalimit të TunnelBear Screenshot

Pamja dhe lehtësia e përdorimit e TunnelBear

Shfaqja e softverit TunnelBear është e mahnitshme. Ata kanë vënë qartë kohën dhe përpjekjen në çdo detaj vizual. Për më tepër, ata janë përpjekur të bëjnë duke përdorur një argëtim VPN. E gjithë kjo rezulton në softuer të qartë VPN. Për shkak se programi është lojtar dhe vizualisht tërheqës, është kënaqësi të përdorni TunnelBear.

Mirësia e përdoruesit të softverit TunnelBear është e shkëlqyeshme. Si një përdorues nuk jeni të mbingarkuar me opsione dhe cilësime. Zgjedhja e një lokacioni të serverit dhe lidhja me serverin mund të bëhet duke shtypur një buton.

Cilësimet TunnelBear dhe Fotografi i Hartës

Siç mund ta shihni më lart, programi TunnelBear është shumë i qartë. Ajo që ju shikoni është ajo që ju merrni. Përveç ndoshta disa opsione shtesë, ajo që shihni në foton më lart është gjithçka që ju nevojitet.

Mimet dhe mënyrat e pagesës

TunnelBear nuk është VPN më e lirë, por nuk është as VPN më i kushtueshëm. TunnelBear kërkon 4,17 dollarë në muaj nëse merrni abonimin e tyre për një vit. Ata gjithashtu kanë një mundësi falas. Dobësitë e këtij plani falas janë që ju merrni vetëm 500 MB të dhëna. Kjo shumë nuk do t’ju zgjasë aq sa të shikoni një film, kështu që për shumicën prej nesh abonimi falas nuk është një mundësi e vlefshme.

Unnmimet e Abonimit TunnelBear

Siç mund ta shihni në foton më lart, TunnelBear ka çmimet e mëposhtme për pajtimet e tyre.

 • Një abonim falas me një 500MB datalimit
 • Një abonim mujor për 9,99 dollarë në muaj
 • Një abonim vjetor për 49,99 dollarë në vit ose 4,17 dollarë në muaj

Ju mund të paguani vetëm pajtimet tuaja në TunnelBear me një kartë krediti ose Bitcoin. Ekzistojnë disa opsione të kartave të kreditit. Sidoqoftë, nëse paguani me një kartë krediti, ju jepni TunnelBear mjaft shumë të informacionit tuaj personal. Kështu, nëse doni të qëndroni anonim është më mirë të paguani me bitcoin. Do të ishte mirë nëse TunnelBear do të pranonte pagesa përmes PayPal dhe më shumë metodave të pagesave lokale në të ardhmen.

Kodet e Pagesave të TunnelBear

Mjerisht, TunnelBear nuk ofron asnjë garanci për kthimin e parave. Sidomos nëse doni të tërheqni përdorues të rinj, ky nuk është ideal.

Shërbimi ndaj klientit

Mbështetje TunnelBearBear

Ndihma për klientët TunnelBear mund të jetë më e mirë. Pyetjeve tona u përgjigjën mirë dhe me mirësi, por ishte e vështirë të kontaktohesh me ta pa dhënë një llogari. Edhe me një llogari nuk mund t’i kontaktoni direkt. Mund të dërgoni një pyetje përmes formularit standard të mbështetjes së tyre dhe me siguri do të merrni një përgjigje brenda 24 orësh. Mjerisht, nuk mund të bëni më shumë se një pyetje çdo orë.

Shërbimi ndaj klientit TunnelBear

Kjo e bën mbështetjen e klientëve TunnelBear shumë të vështirë për t’u arritur. Shumë ofrues të VPN kanë një opsion Live Chat, i cili ju mundëson të merrni përgjigje të shpejtë në pyetjet tuaja. TunnelBear u përgjigjet pyetjeve tuaja me edukatë por kërkon më shumë kohë sesa me shumicën e ofruesve të tjerë.

Përfundim Përdorshmëria TunnelBear

 • Uebsajti TunnelBear është i qartë
 • Ju mund të instaloni TunnelBear në çdo pajisje pa ndonjë problem
 • Softueri TunnelBear duket i mrekullueshëm dhe është i lehtë për t’u përdorur
 • Ju mund të paguani për pajtimin tuaj TunnelBear me kartë krediti ose Bitcoin
 • Mbështetja e klientëve TunnelBear është në rregull, por e vështirë për tu arritur

Rrjeti server TunnelBear

Për të qenë në gjendje të zhbllokoni disa përmbajtje në internet është e rëndësishme që ofruesi juaj VPN të ketë serverë në vende të ndryshme. Nëse dëshironi të hyni në përmbajtjen e Netflix-it Amerikan, për shembull, keni nevojë për një ofrues VPN me serverë në Sh.B.A. Ju gjithashtu mund të përdorni VPN për të anashkaluar censurën në vendin tuaj duke u lidhur me serverët në një vend tjetër. Më poshtë mund të gjeni të gjitha informacionet në rrjetin e serverëve TunnelBear.

Numri i serverëve dhe vendndodhjeve

TunnelBear ka serverë në mbi 20 vende. Mjerisht, Tunnelbear nuk do të zbulojë se sa serverë kanë në të vërtetë. Ata argumentojnë se kjo do të rrezikonte sigurinë e serverëve të tyre. Në faqen e tyre të internetit mund të shihni në cilat shtete kanë serverë, jo vetëm sa.

Vendet e serverëve të tunelitBear

TunnelBear e bën më të lehtë lidhjen me serverin më të shpejtë. Kurdo që të përdorni shërbimin e tyre, automatikisht jeni të lidhur me serverin e tyre më të shpejtë.

Nëse shikoni sasinë e serverëve, oferta TunnelBear nuk është shumë mbresëlënëse. Sidoqoftë, ata kanë serverë të mirë në vendet më të zakonshme. Për më tepër, të gjithë serverët e tyre ofrojnë një lidhje të qëndrueshme në internet.

Adresë IP e përkushtuar

TunnelBear nuk ofron adresa IP dedikuar. Ata thonë se duan të fillojnë ta bëjnë këtë për bizneset në të ardhmen, përmes planeve të tyre “TunnelBear for Team”. Nëse ata ndonjëherë do t’ua ofrojnë këtë përdoruesve privatë është e paqartë.

Përfundim Rrjeti i serverëve TunnelBear

 • TunnelBear ka serverë të shpejtë në më shumë se 20 vende
 • Për arsye sigurie TunnelBear nuk zbulon sasinë e shërbimeve që ata zotërojnë
 • TunnelBear nuk ofron adresa IP dedikuar
 • TunnelBear do t’ju lidhë automatikisht me serverin e tyre më të shpejtë

Opsionet e TunnelBear

Jo të gjithë ofruesit e VPN ofrojnë të njëjtat karakteristika. Karakteristikat shtesë mund të jenë pikërisht ato që kërkoni ndonjëherë. Për shembull, jo të gjithë ofruesit mbështesin Netflix ose përrua. Më poshtë mund të lexoni për të gjitha opsionet e TunnelBear, përfshirë kombinimin e shërbimit të tyre me Netflix dhe torrents.

TunnelBear dhe Netflix

TunnelBear nuk e mbështet Netflix. Kjo do të thotë që ju nuk do të jeni në gjendje të përdorni Netflix kur jeni i lidhur me një server TunnelBear, as përmbajtjen në vendin tuaj dhe as përmbajtjen e, për shembull, Netflix Amerikan. Nëse dëshironi të mbroheni nga një VPN por gjithashtu të jeni në gjendje të transmetoni shfaqjen tuaj të preferuar në Netflix, mund të jeni më mirë me ExpressVPN, Surfshark ose CyberGhost.

TuneliBear dhe përrua

TunnelBear nuk lejon trafik P2P. Kjo do të thotë që ju nuk mund të ngarkoni ose shkarkoni ndonjë torrent kur jeni i lidhur përmes një serveri TunnelBear. Ofruesi nuk dëshiron të inkurajojë shkarkimin e skedarëve të paligjshëm. Mjerisht, kjo do të thotë që ju nuk mund të shkarkoni as torrente ligjore. Nëse doni një ofrues të VPN që lejon përralla mund të hidhni një vështrim në NordVPN ose IPVanish.

GhostBear: një armë shtesë kundër censurës dhe kufizimeve të shpejtësisë

GhostBear

GhostBear është një veçori shtesë e TunnelBear. Kjo veçori ndihmon për të maskuar të dhënat tuaja të koduara si të dhëna normale. Disa ISP, kompani ose qeveri mund të kufizojnë shpejtësinë ose lirinë tuaj të internetit kur zbulojnë se jeni duke përdorur një VPN. Duke i bërë të dhënat e koduara të duken si trafik i rregullt me ​​GhostBear, askush nuk do të dyshojë se po përdorni një VPN.

Zgjatjet e shfletuesit TunnelBear për Chrome dhe Opera

TunnelBear ka një shtesë të shfletuesit për Chrome dhe Opera. Zgjatja funksionon njësoj si një VPN e rregullt, vetëm në shfletuesin tuaj. Kjo është ideale nëse nuk doni që të gjithë trafikun tuaj të kalojë përmes VPN-së tuaj. Për më tepër, është një mënyrë miqësore për të anashkaluar çdo kufizim gjeografik, për shembull, kur përdorni Linux.

Bllokues TunnelBear për Chrome

TunnelBear ka zhvilluar bllokuesit e tyre të reklamave për reklama të padëshiruara. Bllokuesi për Chrome nuk bllokon vetëm reklamat, por gjithashtu ndihmon për të mbrojtur privatësinë tuaj. Blocker bllokon gjurmimin e postës elektronike, për tu siguruar që askush nuk mund të përdorë piksele ndjekjeje në postat elektronike të marketingut për ju. Gjithashtu bllokon gjurmimin tejzanor. Në këtë mënyrë tingujt e mbledhur përmes mikrofonit të telefonit tuaj nuk mund të përdoren gjatë gjurmimit. Për më tepër, ajo mbron nga Adobe Flash, cookies, skriptet, malware dhe shtypjen e gishtërinjve të shfletuesit. Ai i bën të gjitha këto për të mbrojtur privatësinë tuaj në internet.

Bllokues TunnelBear

TunnelBear për ekipe

Biznes tuneliBearTunnelBear gjithashtu ka një shërbim VPN për bizneset, të cilat ata e quajnë TunnelBear për Ekipet. Kjo ofron të njëjtat karakteristika si VPN e tyre të rregullt, por me disa shtojcë të shtuar. Për shembull, ajo ka një mundësi shtesë administrimi, mbështetje prioritare dhe mundësi për të shtuar njerëz. Opsioni i biznesit i TunnelBear funksionon shumë mirë. Për më tepër, sepse ata nuk lejojnë që Netflix ose shkarkimi i torrentit të shërbimit është ideal për kompani më të mëdha.

Përfundim – Përvoja jonë me TunnelBear

rekuizitë
Cons
Softuer i këndshëm dhe miqësor për përdoruesitNuk ka qasje në Netflix
Lehtë për tu instaluarNuk lejohen përralla
Mjaft e lirëAsnjë IP e dedikuar
Ndërprerës i integruar i vrasjesMbështetja e klientit është e vështirë të arrihet
Versioni falas me një kufi të dhënash 500MB
Marrëveshje e mirë për bizneset
Opsioni GhostBear që funksionon mirë kundër censurimit dhe kufizimeve të shpejtësisë
TunnelBear është i hapur në lidhje me politikën e tyre të prerjeve
100% më shumë shaka për arinjtë se çdo VPN tjetër

TunnelBear shënon mjaft në shumicën e veçorive të rregullta VPN. Shpejtësia e tyre është e lartë, serverat janë të qëndrueshëm dhe ofrojnë siguri dhe intimitet të shkëlqyeshëm. Për më tepër, është freskuese për të parë se sa e sinqertë dhe e hapur TunnelBear është në lidhje me politikat e tyre të prerjeve. Sidoqoftë, ka ofruesit e VPN që ofrojnë më shumë siguri dhe intimitet.

TunnelBear është një VPN mjaft e mirë për shumicën e përdoruesve. Softueri është i lehtë për t’u përdorur, ofron mbrojtje të mjaftueshme dhe duket i mrekullueshëm. TunnelBear me të vërtetë i bën VPN të arritshme për të gjithë.

Për përdoruesit më të përparuar të VPN, TunnelBear ndoshta nuk ofron mjaftueshëm. Një dobësi në TunnelBear është se ata nuk e mbështesin Netflix ose lejojnë shkarkimin e përrallave. Për më tepër, ata kanë vetëm server në 20 vende, gjë që nuk është shumë në tregun VPN. TunnelBear përqendrohet në encryption dhe privatësinë, jo për shembull, duke anashkaluar kufizimet gjeografike. Ata përpiqen ta kompensojnë këtë me GhostBear, por kjo ende nuk arrin të heqë ndalimin e Netflix.

Në përgjithësi, ne do t’ua rekomandojmë TunnelBear përdoruesve të rinj të VPN që janë duke kërkuar për disa siguri dhe intimitet shtesë.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me