Rishikimi TorGuard (2020): Një VPN solide me shkarkime të shpejta

Rishikimi TorGuard (2020) – Një VPN e ngurtë e përqëndruar në Shkarkim të Shpejtë

Edhe pse emri mund të nënkuptojë ndryshe, nuk ka asnjë lidhje me projektin Tor. Tor në emrin TorGuard i referohet shkarkimit të torrenteve. Kjo është ndoshta aseti më i fortë i TorGuard si një ofrues i VPN. Ata krenohen me mbajnë shpejtësinë e lartë të shkarkimit. TorGuard ka një sasi shumë të mirë të serverave dhe siguron mbrojtje solide. Në faqen e tyre të internetit ata ofrojnë shërbime shtesë, siç janë planet VPN për bizneset dhe ruterat para-flakës.


Ato mund të mos jenë VPN më e lehtë për përdoruesit që janë të rinj për konceptin, por për shkarkim hardcore ato janë një nga opsionet më të mira atje.

Shpejtësia – Sa e shpejtë është TorGuard?

Për të gjykuar shpejtësinë e lidhjes përmes serverëve TorGuard, ne e testuam atë me teste të shpejtësisë në internet dhe gjatë gjithë aktiviteteve tona ditore të shfletimit, transmetimit, shkarkimit dhe lojrave. Ne i kemi kryer këto teste nga Hollanda, kështu që nëse jetoni diku tjetër mund të merrni rezultate të ndryshme.

Rezultatet e testit të shpejtësisë TorGuard

Ne testuam shpejtësinë e lidhjes TorGuard me mjetin në speedtest.net. Këtu janë rezultatet nga testet pa një lidhje VPN, një lidhje përmes një serveri TorGuard në Hollandë, dhe një lidhje përmes një serveri TorGuard në SH.B.A..

Shpejtësia pa VPN (Speedtest.net):

Shpejtësia NL normale

Këto ishin rezultatet e shpejtësisë kur testuam lidhjen tonë të rregullt në internet pa një VPN.

Shpejtësia me një server lokal në Hollandë (Speedtest.net):

Shpejtësia e shpejtë e NL

Ne morëm rezultatet e mëposhtme të shpejtësisë kur u lidhëm në internet përmes një serveri TorGuard në Hollandë. Siç mund ta shihni ndryshimet në shpejtësi janë minimale.

Shpejtësia me një server të SHBA (Speedtest.net):

Serveri i Shpejtë i Sh.B.A.

Këto ishin shpejtësitë kur u lidhëm me një server TorGuard në Sh.B.A. Shpejtësia e ping dhe ngarkimit ka ndryshuar në mënyrë drastike por shpejtësia e shkarkimit ka qëndruar praktikisht e njëjtë.

Vini re se shpejtësitë mund të ndryshojnë kur bëni ndryshime në protokol. Për testet e mësipërme kemi mbajtur protokollet dhe cilësimet në parazgjedhje. Në një nga kompjuterët tanë ne nuk mund ta bënim TorGuard të punojë pa ndryshuar disa prej protokolleve dhe cilësimeve. Kjo ndikoi shumë në shpejtësinë.

Shpejtësia gjatë përdorimit ditor

Përdorimi i TorGuard nuk ndikoi në shpejtësinë tonë të rregullt të shfletimit. Ne nuk kemi vërejtur ndonjë ndryshim gjatë përdorimit të përditshëm të mediave sociale dhe faqeve të tjera.

Streaming me TorGuard shkoi mirë. Ngarkimi zgjati pak më shumë në disa shërbime streaming. Në përgjithësi, ne mund të transmetojmë video dhe muzikë pa ndonjë problem të madh.

Shkarkimi është ana e fortë e TorGuard. Nuk ka humbje në shpejtësinë e shkarkimit siç e keni parë në testet e shpejtësisë. Shkarkimi i torrenteve nuk është problem me këtë ofrues.

Lojërat nuk ishin as problem. Edhe pse kishte ca vonesë nuk ishte e bezdisshme për lojën që testuam. Sidoqoftë, kjo mund të jetë shumë e ndryshme për disa lojëra në internet. Nëse luani shumë, është gjithmonë një ide e mirë të provoni VPN tuaj me lojën tuaj të preferuar para se të angazhoheni në një pajtim.

Shpejtësia e përfundimit TorGuard

 • Shpejtësi të mira të shkarkimit në të gjithë
 • Nuk ka ndryshim të dukshëm në shpejtësi për përdorim ditor
 • Shpejtësia ndryshon kur duhet të ndryshoni cilësimet
 • Mund të shfaqet vonesa me disa lojëra më të rënda

Siguria – Sa e sigurt është TorGuard?

Për shkak se fokusi i këtij ofruesi është në shkarkimin anonim është thelbësore që ata të kenë një sistem sigurie të papërshkueshëm nga uji në vend. TorGuard ka shumë mundësi të sigurisë dhe nuk duket se mban shkrimet e çfarëdo lloji.

protokollet

TorGuard mbështet protokollet OpenVPN, PPTP, L2TP, IPsec, SSTP dhe iKEV2. Për sigurinë më të mirë ata këshillojnë që gjithmonë të përdorni protokollin OpenVPN.

Torguard përdor 256 bit encryption dhe ofron, siç e quajnë, “mbrojtje vjedhurazi” kundër ndërhyrjes së Deep Packet Inspection. Në këtë mënyrë ju mund të përdorni internetin në mënyrë të sigurt.

Për më tepër, ata kanë një ndërprerës vrasjeje që do të sigurojë që të dhënat tuaja nuk ekspozohen kur humbni lidhjen tuaj.

Regjistrimi dhe intimiteti

TorGuard thotë se ata nuk mbajnë regjistrat e trafikut, shkrimet e lidhjeve ose shkrimet IP. Ofruesi është i vendosur në Shtetet e Bashkuara. Sh.B.A është pjesë e aleancës së inteligjencës Five Eyes midis Australisë, Kanadasë, Zelandës së Re, Mbretërisë së Bashkuar dhe Shteteve të Bashkuara. Do të thotë që ndihmojnë njëri-tjetrin në hetime duke shkëmbyer informacione që kanë mbledhur. Sidoqoftë, kjo nuk ka rëndësi nëse TorGuard nuk mban regjistrat, sepse atëherë nuk ka asgjë për të ndarë.

Informationfarë informacioni ka nevojë për TorGuard?

Për të krijuar një llogari TorGuard, ju duhet vetëm një adresë e vlefshme e-mail dhe qasje në një nga metodat e tyre të pagesës. Për sa kohë që sigurohuni që emri në adresën e emailit të mos ju rreshtojë në asnjë mënyrë, ju mund të qëndroni anonim. TorGuard nuk kërkon asnjë informacion tjetër të kontaktit.

Nëse doni të qëndroni plotësisht anonim, TorGuard gjithashtu ofron mundësinë për të paguar me bitcoin. Metoda të tjera pagese, të tilla si karta krediti ose PayPal do të zbulojnë identitetin tuaj në TorGuard. Duke paguar me bitcoin do të keni mundësi të qëndroni plotësisht anonim.

Përfundim Siguria TorGuard

 • TorGuard ofron 256 bit encryption
 • Ata kanë një ndërprerës vrasjeje në rast se mund të humbni lidhjen tuaj TorGuard
 • TorGuard thotë se ata nuk mbajnë prerjet
 • Ata mbështesin protokollet OpenVPN, PPTP, L2TP, IPsec, SSTP dhe iKEV2
 • Ju duhet vetëm një adresë e-mail për të krijuar një llogari

Përdorshmëria – Sa miqësor është përdoruesi TorGuard?

Për të parë nëse TorGuard është miqësor për përdoruesit, kemi ekzaminuar uebfaqen, procesin e instalimit, programin, metodat e pagesës dhe shërbimin ndaj klientit. Kemi vërejtur se mund të ketë një ndryshim mjaft të madh midis përvojave të përdoruesve me TorGuard VPN. Ndërsa funksionon në mënyrë perfekte për disa, mund të jetë një luftë për të tjerët. Nëse shërbimi nuk funksionon menjëherë, miqësia ndaj përdoruesit është edhe më e rëndësishme.

Uebfaqja e Torguard

Uebsajti TorGuard është shumë i pastër dhe minimalist. Do të gjeni një faqe në internet me të gjitha informacionet thelbësore. Skedat në krye të faqes ju çojnë në produktet e ndryshme që ata ofrojnë: VPN Anonime, Proxy Anonymous, Business VPN, Email dhe Router. Kur klikoni në “ruter”, do të hapet një dritare e re me dyqanin e tyre të internetit të routerit. Skeda e fundit është skedari “Bleni Tani”, i cili ju udhëzon në dyqanin e tyre. Nëse tashmë keni një llogari, këtu gjeni faqen e llogarisë tuaj. Në faqen tuaj të llogarisë mund të menaxhoni llogarinë tuaj.

Uebfaqja e TorGuard

Uebfaqja duket e qartë, por kur jeni duke kërkuar për informacion më specifik, kjo ndonjëherë mund të jetë e vështirë për t’u gjetur. Uebsajti nuk ka një funksion kërkimi, i cili është shumë i keq sepse disa informacione janë të vështira për t’u gjetur.

Ata ofrojnë informacion minimal për shërbimet e tyre shtesë. Ekzistojnë informacione më të gjera në seksionin e blogut, por kjo është shumë e vështirë për t’u kërkuar dhe lundruar.

Në vend të një shiriti të kërkimit, ju mund të përdorni kutinë e shërbimit të klientit për të marrë informacionin që ju nevojiten.

Instalimi i TorGuard

Instalimi i TorGuard në pajisjet tuaj është shumë i lehtë.

Në PC tuaj mund të regjistroheni në faqen e internetit dhe do të gjeni një përmbledhje të programeve që mund të shkarkoni. Në smartphone tuaj mund të shkoni në dyqanin e aplikacioneve dhe të shkarkoni aplikacionin e tyre nga atje.

Instalimi i TorGuard:

 1. Zgjidhni një pajtim TorGuard që ju pëlqen në faqen e internetit të TorGuard.
 2. Përfundoni procedurën e pagesës duke plotësuar informacionin e nevojshëm.
 3. Shkarkoni programin / aplikacionin në pajisjen tuaj.
 4. Hyni me të dhënat e llogarisë tuaj.
 5. Zgjidhni protokollet tuaja të preferuara ose lini atë në cilësimet e paracaktuar.
 6. Shtypni lidhjen dhe shijoni TorGuard.

Kur u përpoqëm të regjistroheshim në aplikacion, morëm një njoftim që fjalëkalimi ynë nuk ishte i saktë, edhe pse ishim të sigurt se ishte fjalëkalimi i duhur. Duhet të kemi parasysh që kjo me sa duket ndodh më shpesh te përdoruesit e TorGuard. Ne kontaktuam mbështetjen e klientit dhe ata ishin shumë të dobishëm. Për të zgjidhur problemin duhej të ndryshonim fjalëkalimin tonë përpara se të mund të fitonim hyrjen në aplikacion. Kjo gjithashtu do të thoshte që ne duhet të ndryshonim informacionin tonë edhe në kompjuterin tonë.

Pamja dhe lehtësia e përdorimit e TorGuard

Pamja disi e ngathët e aplikacioneve lë hapësirë ​​për përmirësim. Mund të ndjehet disi i vjetëruar, gjë që nuk është gabim, thjesht më pak tërheqëse. Aplikacioni shfaq gjithashtu disa gjëra që shumica e përdoruesve nuk i kuptojnë ose nuk duhen. Këto opsione rrëmbejnë mjetin që do të ishte më i pastër dhe i qartë pa to. Sidoqoftë, të gjitha funksionet që do të kenë nevojë për përdoruesit e rregullt janë të disponueshme, si një buton “zgjedh server” dhe një buton i qartë “lidhe” dhe “shkëput”.

Aplikacioni celular është pak më i qartë, por i mungojnë disa nga funksionalitetet e aplikacionit TorGuard për PC. Një përdorues i rregullt nuk do të humbasë këto mundësi, por një sulm i sigurisë mund të jetë.

Mimet dhe mënyrat e pagesës

Kostot e një abonimi TorGuard gjysëm-vjetor dhe vjetor zbresin në 5 dollarë në muaj. Një abonim tremujor zbret në 6,70 dollarë në muaj dhe abonimi mujor është më i shtrenjta me 9,99 $ në muaj. Siç mund ta shihni në foton më poshtë, nuk ka asnjë ndryshim midis veçorive që do të merrni me planet e ndryshme, ndryshimi i vetëm është gjatësia e pajtimit..

Ata ofrojnë një garanci 7-ditore të kthimit të parave, kështu që nëse nuk jeni të kënaqur me shërbimin, mund t’i merrni paratë tuaja.

Planet VPN anonime

TorGuard ofron metodat e mëposhtme të pagesës:

 • Kartat e kreditit
 • PayPal
 • Bitcoin dhe monedhat e tjera cryptocurrency
 • Shumë të tjera opsione përmes paywall

TorGuard ka mbi 80 mundësi të ndryshme pagese. Kjo do të thotë që ju ndoshta do të gjeni një metodë të përshtatshme pagese për ju.

Shërbimi ndaj klientit

Për shkak se faqja e internetit TorGuard nuk është shumë e lehtë për të lundruar mbështetjen e klientit është edhe më e rëndësishme. Shtë më e lehtë të përdorni shërbimin LiveChat për të gjetur rrugën tuaj në faqen e internetit se sa të kërkoni diçka vetë. Ata kanë një shërbim të mbështetjes së klientit 24/7. Ndonjëherë mund të bisedoni me dikë direkt i cili është i këndshëm dhe funksionon mirë shumicën e kohës. Në momente të tjera ju duhet të plotësoni informacionin personal përpara se të bisedoni me dikë. Kjo mund të jetë mjaft e bezdisshme nëse nuk doni të ndani këtë informacion.

LiveChat fillojnë fundin

Në LiveChat merrni përgjigje relativisht të shpejtë dhe njerëzit me të cilët biseduam ishin shumë të sjellshëm.

Ju gjithashtu mund të paraqisni një biletë në Shërbimin TorGuard ose TorGuard Sales ose Ndihmën e Filialit. Kur e bëni këtë, ata plotësojnë informacionin që ata tashmë kanë (nëse tashmë jeni duke përdorur shërbimin e tyre). Për më tepër, ju mund të shtoni fotografi dhe pamje të ekranit në biletën tuaj për të mbështetur pyetjen tuaj. Ata padyshim janë përpjekur ta bëjnë këtë sa më të përshtatshëm për përdoruesit.

Nëse cilësimet e paracaktuar nuk funksionojnë në pajisjen tuaj, shërbimi i klientit mund t’ju ndihmojë të ndryshoni cilësimet dhe protokollet në një mënyrë që do të funksionojë për pajisjen tuaj. Sidoqoftë, kjo do të thotë që jo të gjithë kanë të njëjtat zgjedhje në cilësime dhe protokolle. Për këtë arsye do të ishte më mirë të përdorni periudhën e kthimit të parave prej 7 ditësh për të provuar nëse shërbimi funksionon në të gjitha pajisjet tuaja.

Përfundimi i shfrytëzueshmërisë TorGuard

 • Uebsajti Torguard mund të jetë më i mirë.
 • Instalimi i TorGuard është mjaft i thjeshtë.
 • Softueri duket i vjetëruar por funksionon mirë.
 • TorGuard ofron mbi 80 mundësi pagese.

Rrjeti server TorGuard

TorGuard ka një rrjet të madh të serverëve. Për më tepër, ata ofrojnë adresa IP të dedikuara për një tarifë shtesë.

Numri i serverëve dhe vendndodhjeve

TorGuard ka mbi 3000 servera në më shumë se 50 vende. Kjo ofertë e madhe e serverëve është përhapur bukur në të gjithë botën. Veçanërisht, ata kanë serverë në Arabinë Saudite, Egjipt dhe Vietnam, të cilat normalisht nuk i shihni me shërbime të tjera VPN. Nëse jeni duke kërkuar posaçërisht për një server në një nga këto vende, TorGuard mund të jetë VPN për ju.

Ju mund të zgjidhni një server para se të lidheni. Aplikacioni ju tregon serverët që janë të disponueshëm për protokollet dhe cilësimet që keni zgjedhur.

Serverat TorGuard

Adresë IP e përkushtuar

TorGuard ofron një shërbim të dedikuar IP-adresash. Kjo do të thotë që ju do të merrni një adresë IP të caktuar për ju që do të përdoret vetëm nga ju. Normalisht, me një VPN ju merrni vetëm hyrje në adresat IP që i ndani me të tjerët. Në përgjithësi, kjo nuk ka vërtet rëndësi. Sidoqoftë, disa shërbime streaming mund të zbulojnë sasinë e përdoruesve në një adresë IP dhe t’i bllokojnë këto adresa. Për të anashkaluar kufizimet gjeografike në Netflix, ju duhet një IP e dedikuar me pajtimin tuaj TorGuard.

Për më tepër, me një abonim normal ju kaloni në mes IP adresave të ndryshme. Disa uebfaqe e vërejnë këtë dhe kërkojnë verifikim shtesë të identitetit tuaj, për të kontrolluar nëse vërtet jeni ju që po përpiqeni të hyni në faqen e tyre të internetit. Nëse jeni duke përdorur një adresë të dedikuar IP, do të keni qasje në faqen e tyre të internetit nga e njëjta adresë IP çdo herë, duke mos shkaktuar dyshime.

Pasi të keni paguar për IP të dedikuar, mund të kontaktoni tryezën e ndihmës TorGuard me vendndodhjen tuaj të preferuar. Ata do t’ju caktojnë një adresë IP në vendin ku dëshironi. Ndonjëherë ata do të duhet të porosisin IP të reja, do të thotë se mund të duhet të prisni 1 ose 2 ditë.

TorGuard gjithashtu i quan këto adresa të dedikuara IP “IP të transmetimit”. Një IP e dedikuar do t’ju kthejë 7,99 $ çdo muaj, mbi koston e pajtimit tuaj VPN.

Përfundimi i rrjetit të serverëve TorGuard

 • TorGuard ka mbi 3000 servera
 • Serverat janë përhapur në më shumë se 50 vende të ndryshme
 • TorGuard ofron adresa IP të dedikuara

Opsionet e TorGuard

Përveç veçorive të rregullta të VPN, TorGuard ofron disa shtesa. Më poshtë do të gjeni informacione mbi TorGuard për bizneset dhe ruterat e tyre të veçantë të paracaktuar.

TorGuard dhe Netflix

TorGuard nuk garanton qasje në Netflix përmes shërbimit të tyre të rregullt. Ata ofrojnë adresë IP të dedikuar përmes së cilës mund të jetë e mundur të hyni në Netflix. Adresa IP e dedikuar do t’ju kushtojë ekstra. Për një ofrues të VPN që tejkalon Netflix ju mund të hidhni një sy në artikullin tonë në VPN të Netflix.

TorGuard dhe përrua

TorGuard lejon shkarkimin e torrenteve përmes rrjeteve të kolegëve. Ata thonë se nuk bllokojnë këtë lloj trafiku. TorGuard është një shërbim i mirë VPN për shkarkim dhe punon shumë për të përmirësuar shpejtësinë e tij të shkarkimit. Në testet tona me TorGuard mund të shkarkonim skedarë pa vonesë.

TorGuard për bizneset

TorGuard ka plane të veçanta për bizneset. Në paketat e biznesit VPN, TorGuard ofron disa llogari dhe llogari të koduara me email. Për më tepër, këto plane vijnë me adresa IP të dedikuara. Planet e biznesit ofrojnë gjithçka që bëjnë planet e rregullta, dhe më shumë. Për shembull, ju do të merrni një menaxher të veçantë të llogarisë që do t’ju ndihmojë për çdo pyetje.

Për më tepër, çdo plan biznesi vjen me panelin e tij të thjeshtë të administratorit. Me këtë panel mund të shtoni dhe hiqni llogari në rrjetin tuaj.

menaxhimi i përdoruesve të VPN të biznesit

Ruterat TorGuard

Në faqen e internetit TorGuard mund të blini gjithashtu rutera para-flladit. Instalimi i një VPN në ruterin tuaj është ideal nëse doni të mbroni të gjitha pajisjet tuaja me një hap. Ata shesin ruter nga markat e njohura si Netgear, TP-link dhe Asus. Rrugëtuesit vijnë me 30 ditë shërbim falas TorGuard VPN. Këto rutera janë ideale nëse po kërkoni një mënyrë të thjeshtë për të mbrojtur të gjitha pajisjet tuaja me një hap.

R7000-300

Opsionet e përfundimit TorGuard

 • Ju nuk mund të shikoni Netflix me një pajtim normal TorGuard.
 • Ju mund të shkarkoni torrents me TorGuard.
 • TorGuard ofron ruterë të parakohshëm në uebfaqen e tyre.
 • TorGuard ofron plane abonimesh për bizneset.

Përfundim – Përvoja jonë me TorGuard

rekuizitë
Cons
Lehtë për t’u përdorurNuk funksionon automatikisht në të gjitha pajisjet
Lehtë për tu instaluarUebfaqe e vështirë për tu lundruar
Shpejtësi të shpejtë të shkarkimitNuk është e mundur të shikosh Netflix
Shkarkoni përmes përrallave të mundshmePrograme Clunky
Adresat IP të përkushtuara
Shumë zgjedhje në serverë
Garanci për kthimin e parave 7-ditore

TorGuard është një ofrues i mirë VPN për shkarkim të përrallave. Shpejtësia është e mirë, veçanërisht për shkarkim. Ata nuk mbajnë shkrimet dhe duket se janë një VPN e sigurt. Ne kemi zbuluar që miqësia e përdoruesit të shërbimit të tyre ndryshon. Uebfaqja e tyre patjetër që mund të ishte më e mirë dhe për njërën nga pajisjet tona ishte e vështirë të bëhej aplikimi për të punuar. Me ndihmën e mbështetjes së klientit ne kemi menaxhuar por nuk kemi mundur të përdorim të gjitha protokollet dhe cilësimet.

TorGuard ka një numër të madh të serverëve dhe ofron adresë IP të dedikuar. Ju mund të keni nevojë për këtë sepse me shërbimin e tyre të rregullt nuk do të keni mundësi të përdorni shërbime streaming si Netflix. Në anën plus, ata ofrojnë shërbime për bizneset dhe ruterët para-flakës që mund të përdorni në kombinim me një pajtim.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me