Rishikimi ProtonVPN (2020) – Niveli i lartë i sigurisë | VPNoverview.com

Rishikimi ProtonVPN (2020) – Niveli i lartë i sigurisë

ProtonVPN është një ofrues relativisht i ri VPN nga Zvicra. Ata ofrojnë një version falas dhe të paguar të softuerit të tyre dhe janë në pronësi të ProtonVPN AG. Kjo kompani nisi ProtonMail përsëri në vitin 2014. ProtonMail shpejt u bë ofruesi më i madh i e-mailve në botë i sigurt, duke vendosur privatësinë, anonimitetin dhe enkriptimin mbi gjithçka tjetër. ProtonVPN pati shpejt sukses në ProtonMail. VPN u zhvillua në mënyrë që t’u ofrojë klientëve lidhje të sigurta jashtë emailit. Këto dy projekte – ProtonVPN dhe ProtonMail – u shndërruan në dy biznese të ndara për të ruajtur sigurinë dhe intimitetin e klientëve të Protonit.


Ekipi prapa ProtonVPN është vazhdimisht duke punuar për të bërë një ndryshim në botë: ata trainojnë gazetarët, edukojnë publikun dhe përballen me qeveritë. Përveç kësaj, ata filluan një bashkëpunim me Mozilla në vitin 2018. Meqenëse selia e tyre është e vendosur në Gjenevë, Zvicër, ata nuk janë të detyruar të mbajnë regjistrat. ProtonVPN është në dispozicion për Windows, MacOS, iOS, Android dhe Linux dhe vjen me shumë mundësi shtesë për personalizim. Përveç kësaj, abonime të shumta të ndryshme janë të mundshme, duke filluar me një version shumë të mirë falas.

Specifikimet ProtonVPN

 • Lidhje të njëkohshme: 2-10
 • torrents: +
 • Netflix: +
 • Sistemet operative: Windows, MacOS, iOS, Android, Linux
 • protokollet: IKEv2 / IPSec, OpenVPN
 • Politika e prerjeve: Shkrimet e lidhjes
 • Servers: 698 serverë në 40+ vende
 • Çmimi: Nga 4,00 dollarë në muaj
 • Garancia për kthimin e parave: 30 dite

Shpejtësia – Sa e shpejtë është ProtonVPN?

Shumë përdorues dëshirojnë një VPN të shpejtë. Ju nuk dëshironi të prisni pafund që një video në YouTube të ngarkohet ose një skedar për t’u shkarkuar, thjesht sepse jeni duke përdorur një lidhje të sigurt në internet. Transmetimi, lojërat dhe shfletimi në internet duhet të jenë të lehta dhe pa vonesa. Një VPN mund të ngadalësojë lidhjen tuaj të internetit. Nëse kjo bëhet shumë e dukshme, kjo është një pengesë e caktuar e shërbimit.

Për të kontrolluar nëse një VPN ngadalëson lidhjen tuaj (ose ndoshta e bën atë më të shpejtë), ne testojmë të gjithë ofruesit e VPN që rishikojmë me shpejtësinë e tyre. Më poshtë do të shihni shpejtësi të ndryshme që kemi kryer me ProtonVPN. Ne kemi testuar gjithashtu shpejtësinë e VPN gjatë përdorimit ditor. Në këtë mënyrë, ju merrni një ide të mirë dhe të plotë për efektin që ProtonVPN mund të ketë në lidhjen tuaj të internetit.

Rezultatet e testit të shpejtësisë ProtonVPN

Në këtë pjesë do të gjeni rezultatet e testeve të shpejtësisë që kemi marrë gjatë testimit të ProtonVPN. Testet u bënë të gjitha duke përdorur marrëveshjen e ProtonVPN Plus pa aktivizuar The Core Secure. Ky shërbim special përcjell dy herë lidhjen tuaj të internetit, gjë që ngadalëson shpejtësinë tuaj më tej, prandaj ne e lamë atë jashtë testeve tona. Mbani në mend se këto numra janë gjithmonë të varur nga vendndodhja juaj, ofruesi i internetit dhe koha e ditës. Për referencë kemi shtuar një test shpejtësie të lidhjes sonë të internetit të thjeshtë pa përdorur një VPN.

Shpejtësia pa një VPN (speedtest.net):

Shpejtësia pa VPN

Këto janë rezultatet e speedtest.net kur kemi testuar lidhjen tonë në internet pa përdorur një VPN. Ne do ta përdorim këtë test për të krahasuar rezultatet e tjera me.

Shpejtësia me një server lokal (speedtest.net):

Server Speedtest Holland

Këto janë rezultatet e fasttest.net të lidhjes sonë në internet kur përdorni një server ProtonVPN që është relativisht afër nesh. Në krahasim me provën tonë të parë, pingu mbeti saktësisht i njëjtë. Kjo është një shenjë e mirë. Në të njëjtën kohë, shpejtësia e shkarkimit u ul përafërsisht për gjysmën, por shpejtësia e ngarkimit mbeti e njëjtë. Duket se serverët lokalë të ProtonVPN janë duke bërë një punë shumë të mirë.

Server në Shtetet e Bashkuara (speedtest.net):

Server Speedtest USA

Këto janë rezultatet e fasttest.net të lidhjes sonë të internetit gjatë përdorimit të një serveri ProtonVPN në Shtetet e Bashkuara. Këtë herë, ping u rrit shumë. Për më tepër, vetëm një e dhjeta e shpejtësisë së shkarkimit mbeti, edhe pse shpejtësia e ngarkimit çmon pak më mirë.

Si përfundim: ndërsa serveri amerikan duket të jetë mjaft i ngadaltë, serveri lokal performoi shumë mirë.

Shpejtësia gjatë përdorimit ditor

Me këto rezultate të testit të shpejtësisë, ne ishim kuriozë për të zbuluar se si do të performonte ProtonVPN gjatë përdorimit të përditshëm. Gjatë shfletimit, hasëm pak ose pa vonesa. Shkarkimi i torrenteve shkoi po aq shpejt: brenda pesëmbëdhjetë minutash do të shkarkonim një skedar me madhësi të duhur. Ne gjithashtu mund të shikonim videot në YouTube ashtu siç do të bënim normalisht, megjithëse videove u duhej më shumë kohë për buffering. Lojërat gjithashtu ishin në rregull: ngarkimi i faqeve dhe grafikëve të duhur mund të ketë marrë pak më shumë se zakonisht, por pas kësaj, loja funksionoi ashtu siç duhej. Streaming dhe shikuar Netflix funksionoi gjithashtu, por me një pengesë. Për të parë Netflix-in Amerikan, duhej të përdorim një server amerikan. Kjo lidhje, për ne, është mjaft e ngadaltë dhe rezultoi me vonesa të gjata.

ProtonVPN shpejtësia e përfundimit

 • Testet e shpejtësisë treguan rezultate të mira, veçanërisht kur punoni me një server lokal.
 • Serveri amerikan ishte dukshëm më i ngadaltë se serveri ynë lokal.
 • Shpejtësia e internetit gjatë shfletimit, transmetimit dhe shkarkimit ishte e mirë.
 • Qasja në Netflix amerikane shkaktoi disa vonesa.

Siguria – Sa e sigurt është ProtonVPN?

Siguria thjesht mund të jetë cilësia më e rëndësishme e një VPN. VPN-të janë kryesisht të njohura për aftësinë e tyre për të mbrojtur privatësinë dhe anonimitetin e përdoruesve. Njerëzit përdorin VPN për të shfletuar në internet pa u ndjekur ose ndjekur. Për të siguruar që një VPN në të vërtetë e bën këtë me sukses, ne shqyrtojmë sigurinë dhe sigurinë e të gjitha VPN-ve që shqyrtojmë.

Në këtë pjesë do të lexoni gjithçka në lidhje me sigurinë e ProtonVPN. Cilët protokolle përdorin? A kanë ata një politikë pa shkrime? Një ndërprerës vrasjeje? Cilat informacione personale kërkojnë prej jush? Pasi t’u përgjigjemi këtyre pyetjeve, ne do të nxjerrim verdiktin tonë përfundimtar për sigurinë e ProtonVPN.

protokollet

ProtonVPN përdor dy protokolle të ndryshme për rrjetin e tyre të serverëve VPN. Këto protokolle ndihmojnë në kodimin e të dhënave tuaja. ProtonVPN aktualisht punon me IKEv2 / IPSec dhe OpenVPN. Kur përdorni klientin ProtonVPN, ju mund të zgjidhni vetë nëse dëshironi të përdorni UDP (standard) ose TCP.

Krijuesit e ProtonVPN vendosën të mos punojnë me serverë duke përdorur PTTP ose L2TP / IPSec. Këto protokolle janë më të lirë për tu ruajtur, por në përgjithësi nuk janë aq të sigurt sa për shembull OpenVPN. ProtonVPN nuk dëshiron t’u ofrojë klientëve të saj asgjë më të mirë. Prandaj, ata punojnë vetëm me protokollet më të sigurta.

Regjistrimi dhe intimiteti

Politika e prerjeve të një VPN thotë nëse ofruesi VPN mbledh dhe ruan çdo të dhënë në lidhje me përdorimin e internetit të klientëve të tyre. Nëse ky është rasti, ai drejtpërdrejt ndikon në privatësinë tuaj. Të dhënat e ruajtura mund të shpërndahen me palët e treta ose të vidhen nga hakerat. Disa ofrues të VPN-së madje i nënshtrohen ligjeve lokale që i detyrojnë ata t’i japin informacionet qeverive.

ProtonVPN nuk ka pse të merret me ligje të tilla. Selia e ProtonVPN është në Zvicër, e cila është e njohur për legjislacionin e saj të intimitetit. Vendi nuk është një pjesë e 14 Sytë dhe është i përjashtuar nga shumë rregulla të Bashkimit Evropian. Për këto arsye, Zvicra në përgjithësi shihet si një vend i mirë për një ofrues të VPN. Ofruesit e vendosur atje nuk janë të detyruar të mbajnë regjistrat e klientëve të tyre dhe nuk duhet të heqin dorë nga të dhënat e klientit.

Në faqen e tyre të internetit, ProtonVPN pretendon se ata punojnë me një politikë pa shkrime. Asnjë informacion në lidhje me lidhjen tuaj ose aktivitetin e shfletimit nuk ruhet. Sidoqoftë, gjërat nuk janë aq të thjeshta sa ato: ProtonVPN mbledh “regjistrat e lidhjeve”. Këto të dhëna përdoren vetëm për të siguruar që llogaria juaj të mbetet e sigurt dhe funksionon ashtu siç duhet. Për këtë qëllim, një tabelë kohore e hyrjes tuaj të fundit ruhet. Kjo pullë është shtypur sa herë që hyni. Asnjë informacion që zbulon ndonjë gjë rreth vendndodhjes tuaj, kohën që keni shpenzuar në lidhjen VPN ose vendin nga i cili keni hyrë nuk do të ruhen.

Këto shkrime lidhjeje janë të nevojshme për të siguruar që llogaria juaj nuk është abuzuar. Vula e kohës është e lidhur vetëm me llogarinë tuaj dhe jo me adresën tuaj IP. Identifikimi i fundit i njohur do të ruhet për aq kohë sa llogaria është aktive, përveç nëse përdoruesi bën apel që të dhënat të fshihen.

Burim i Hapur

Aplikacionet ProtonVPN janë bërë kohët e fundit me burim të hapur, që do të thotë se të gjithë mund të hedhin një vështrim prapa skenave dhe kështu të inspektojnë teknologjinë që qëndron pas aplikacionit. Në këtë mënyrë, të gjithë mund të hetojnë nëse pretendimet që kompania bën janë të sakta. Në këtë mënyrë kompania nuk mund të fshehë asgjë. Ata ftojnë ekspertë të hedhin një vështrim dhe të publikojnë gjetjet e tyre. Në këtë mënyrë ProtonVPN tregon se ata në të vërtetë bëjnë atë që thonë.

Vrasin kaloni

ProtonVPN ka një ndërprerës të integruar vrasës. Mund ta ndizni ose çaktivizoni në cilësimet në pultin e VPN-së. Një ndërrues i aktivizuar vrasës siguron që nuk rrezikoni nëse lidhja juaj VPN humbet përkohësisht: i gjithë trafiku i internetit bllokohet automatikisht, kështu që nuk mund të gjurmohet kurrë tek ju.

Përveç ndërprerësve vrasës, ProtonVPN gjithashtu ka një karakteristikë “Gjithmonë në VPN”. Ky opsion ju lidh automatikisht me një server tjetër kur po përjetoni probleme të lidhjes. Në këtë mënyrë gjithmonë jeni online, por gjithsesi mbroni vazhdimisht.

Informationfarë informacioni ka nevojë për ProtonVPN?

Për të krijuar një llogari në ProtonVPN, duhet të ndani disa të dhëna me ta. Kjo kryesisht ka të bëjë me detajet e postës elektronike dhe të pagesës. Për të përdorur versionin falas, gjithçka që duhet të bëni është të vendosni një adresë emaili. Faqja e pagesave thotë se kjo adresë e-mail nuk ndahet kurrë me palët e treta dhe përdoret vetëm për pyetje që lidhen me llogarinë, komunikimin dhe shërimin. Sigurisht, ju mund të krijoni me lehtësi një adresë emaili anonim që nuk mund të gjurmohet tek ju (për shembull me ProtonMail).

Për çdo pajtim të paguar ProtonVPN, duhet të shkruani detajet e pagesës. Kur paguani me PayPal ose kartë krediti, do të duhet të merrni pjesë me disa nga detajet tuaja personale. Megjithatë, ekzistojnë edhe opsione anonime. Ne do t’i kthehemi kësaj më vonë.

Përfundim Siguria ProtonVPN

 • ProtonVPN përdor vetëm protokollet e koduar më të sigurt dhe më të mirë.
 • Politika e regjistrave: vetëm regjistrat e lidhjeve, të cilat përbëhen nga një pullë kohe e hyrjes suaj të fundit.
 • Aplikacionet ProtonVPN janë me burim të hapur.
 • ProtonVPN ka një ndërprerës të integruar vrasës dhe një mundësi për të ndërruar serverat automatikisht kur lidhja bie.
 • Për të krijuar një llogari, ProtonVPN ka nevojë për adresën tuaj të postës elektronike dhe detajet e pagesës.

Përdorshmëria – Sa i përshtatshëm për përdoruesit është ProtonVPN?

Një VPN funksionon në sfondin e pajisjes tuaj. Pa shumë ndërhyrje nga ana juaj, ajo ofron një përvojë të sigurt dhe anonime në internet. Prandaj, është e rëndësishme që një VPN të jetë i lehtë për tu punuar me dhe miqësor me përdoruesit. Nëse instalimi dhe vendosja e VPN shkon shpejt, do të keni mundësi të filloni më shpejt. Një ekip i mirë mbështetës dhe një çmim i ulët ndihmojnë gjithashtu në mirëdashësinë e përdoruesit të një VPN. Për tu siguruar që keni përvojën më të mirë, ne e përdorim këtë pjesë për të parë mirëdashësinë e përgjithshme të përdoruesit të ProtonVPN. Ne shikuam në faqen e tyre të internetit, procesin e instalimit, programin kompjuterik, çmimin dhe shërbimin ndaj klientit dhe japim mendimin tonë për secilin.

Uebfaqja e ProtonVPN

Faqja kryesore e faqes së internetit ProtonVPN duket e mirë dhe është e lehtë për të lundruar. Në çast, ju shihni një lidhje që çon direkt në faqen e pagesave me abonimet e ndryshme të ProtonVPN. Duke lëvizur poshtë, do të gjeni informacione mbi veçoritë e ndryshme të ProtonVPN dhe përfitimet e një VPN në përgjithësi. Faqja kryesore gjithashtu ndan tweets nga përdoruesit që flasin për përvojat e tyre.

Bar i lartë ju lejon të lundroni në faqet e ndryshme në faqen e internetit: informacione, veçori, çmime, blog dhe mbështetje. Një buton log-je dhe lidhje të drejtpërdrejta me median sociale të ProtonVPN janë dhënë gjithashtu. Uebfaqja është në dispozicion vetëm në anglisht.

Faqe Hyrëse në internet ProtonVPN

Nëse klikoni ose Merrni ProtonVPN Tani ose Çmimeve, do të çoheni në faqen e pajtimeve, ku mund të zgjidhni midis pajtimeve të ndryshme ProtonVPN. Zgjedhja e një do t’ju çojë automatikisht në faqen e pagesave, ku mund të plotësoni informacionin tuaj.

Me pak fjalë: faqja në internet është shumë e thjeshtë për të lundruar, ndërsa gjithashtu ofron shumë informacione rreth ProtonVPN dhe VPN në përgjithësi.

Instalimi i ProtonVPN

Për të përdorur ProtonVPN, do t’ju duhet një llogari. Për të krijuar një llogari, do të duhet të siguroni disa informacione, veçanërisht të postës elektronike (megjithëse kjo mund të bëhet në mënyrë anonime përmes ProtonMail) dhe detajet e pagesës. Ju gjithashtu duhet të mendoni për një emër të llogarisë dhe fjalëkalimin. Pasi të keni blerë llogarinë tuaj, është koha për të shkarkuar programin e klientit ProtonVPN. Kjo faqe është e lehtë për tu gjetur kur sapo keni bërë një llogari, por është paksa e fshehur ndryshe. Për ta gjetur atë, lëvizni deri në fund të faqes në internet dhe klikoni Shkarko në këndin e poshtëm të majtë.

Faqja e Shkarkimit të Uebsajtit ProtonVPN

Pulti mund të shkarkohet për Windows, MacOS dhe Linux. Përveç kësaj, faqja e shkarkimit do t’ju ofrojë lidhje me aplikacionet Google Play dhe App Store. Ne shkarkuam klientin për Windows, dhe kjo është procedura që do ta vlerësojmë dhe diskutojmë këtu.

Pas klikimit Shkarkim për Windows, hapëm skedarin e shkarkuar.

Ekrani ProtonVPN Shkarkim

Ekrani që tregoi ishte vetë-shpjegues: ndiqni udhëzimet dhe instaloni ProtonVPN. E vetmja gjë që duhej të bënim ishte të jepnim lejen e programit që të përdoret në pajisjen tonë.

Regjistrohuni në Panelin e ProtonVPN

Pasi të përfundojë instalimi, i cili nuk duhet të zgjasë më shumë se një minutë, programi fillon vetvetiu dhe shfaqet një tabelë. Këtu mund të regjistroheni me detajet e llogarisë suaj.

Me pak fjalë, procesi i instalimit është i lehtë, megjithëse faqja e shkarkimit është disi e vështirë për të gjetur nëse tashmë keni një llogari dhe thjesht duhet të merrni programin.

Pamja dhe lehtësia e përdorimit të ProtonVPN

Softueri i ProtonVPN është i lehtë për tu lundruar dhe i këndshëm në sy, por gjithashtu është i zënë me punë. Pulti përmban një listë të vendeve në anën e ekranit, duke përfshirë një shirit kërkimi dhe mundësinë për të mundësuar Core të Sigurtë të ProtonVPN (për përdoruesit me ProtonVPN Plus ose Visionary). Ky opsion siguron një shtresë shtesë mbrojtjeje. Ekziston edhe një buton Quick Connect, i cili automatikisht zgjedh serverin më të shpejtë ose më të afërt në atë moment dhe ju lidh me të. Përveç skedës që përmban vendndodhjet e serverit, ekziston edhe një skedë e quajtur “Profilet”. Këtu mund të vendosni profile personale me preferencat tuaja, qofshin ky një vend, server ose protokoll specifik. Adresa juaj e IP-së shfaqet në krye të ekranit dhe do të ndryshojë në një IP ProtonVPN sapo të lidheni.

Shumica e ekranit është marrë nga një hartë botërore. Trekëndëshat në hartë paraqesin lokacione të ndryshme të serverit nga të cilat mund të zgjidhni. Në fund të ekranit mund të gjurmoni sa keni shkarkuar dhe ngarkuar gjatë seancës tuaj të tanishme, sa e shpejtë është lidhja juaj dhe sa kohë seanca juaj ka zgjatur deri në atë pikë. Pamja e hartës është shumë tërheqëse. Në përgjithësi, pamja e të gjithë pultit është profesional dhe i këndshëm.

Paneli ProtonVPN

ProtonVPN ka shumë mundësi. Shumë janë në dispozicion direkt në ekranin kryesor. Pjesa tjetër mund të gjendet në cilësimet. Shko tek për për të gjetur informacione mbi versionin tuaj të softverit. nën llogari do të keni mundësi të bëni ndryshime në llogarinë dhe planin e pajtimit. Profilet ju tregon profilet e ndryshme që keni bërë.

nën Cilësimet mund të ndryshoni se si dhe kur programi fillon dhe nëse njoftimet shfaqen në ekran. Ju gjithashtu mund të zgjidhni një protokoll, të vendosni të lidheni automatikisht ose të aktivizoni Quick Connect. Shkoni në i përparuar skedë për të gjetur ndërprerësin e vrasjes, mbrojtjen e rrjedhjes së DNS dhe tunelimin e ndarë.

Avantazhi i softverit ProtonVPN është se shumë opsione mund të arrihen me një klik të vetëm. Ju lehtë mund ta rregulloni përvojën tuaj. Kjo është e dobishme për njerëzit me përvojë me VPN por mund të jetë një pengesë për fillestarët.

Mimet dhe mënyrat e pagesës

ProtonVPN ka katër pajtime të ndryshme VPN. Në varësi të pajtimit të zgjedhjes suaj, karakteristika të ndryshme do të jenë në dispozicion për ju.

version falas i ProtonVPN nuk kushton asgjë dhe ju jep mundësinë e përdorimit të serverëve në tre vende të ndryshme (Hollanda, SH.B.A. dhe Japonia). Ky version funksionon vetëm për një pajisje për një llogari në një kohë. Nuk ka kufi të shpejtësisë, por numri i vogël i serverëve në dispozicion do të ndikojë në shpejtësinë tuaj të internetit. Sa më shumë njerëz përdorin të njëjtin server, aq më i ngadalshëm bëhet. Si rezultat, shpejtësia juaj mund të jetë shumë më e ulët se sa keni qenë dikur. ProtonVPN Free nuk ka kufi të të dhënave, kështu që ju mund t’i përdorni ato për një kohë të pacaktuar. Sidoqoftë, ProtonVPN Free nuk ju jep qasje në softuerin Secure Core dhe nuk mbështet mbështetje, përrua ose tor.

Opsioni i paguar më i lirë për ProtonVPN quhet themelor. Nëse zgjidhni një kontratë vjetore në vend që të zgjidhni për pagesa mujore, madje merrni një zbritje prej 20% në pajtimin tuaj, dhe kjo vlen për të gjitha pajtimet e ProtonVPN. Shërbimi Themelor ProtonVPN ju lejon të përdorni të gjitha vendet e serverit të tyre, ju lejon të mbroni dy pajisje në çdo kohë dhe ju mbron ndërsa përdorni P2P.

Paketa ProtonVPN Plus është pak më e shtrenjtë se opsioni Basic dhe përfshin gjithçka nga ajo paketë dhe më shumë: mbështetje për Tor dhe streaming, serverë Plus dhe Secure Core. Ju mund ta përdorni këtë pajtim në deri në pesë pajisje në të njëjtën kohë.

Nëse dëshironi paketën e plotë, Vizionar ProtonVPN është marrëveshja për ju. Kjo ju jep të gjitha përfitimet e Plus, qasje për dhjetë pajisje në çdo kohë dhe ProtonMail Visionary. Në këtë mënyrë, ju mund të përdorni emailin e mahnitshëm të Protonit, të orientuar në intimitet, si dhe VPN e tyre.

.Mimet ProtonVPN

Në varësi të llojit të pajtimit që dëshironi, ka të ngjarë të keni një mundësi për ju në ProtonVPN. Një nga avantazhet e ProtonVPN është se ato ofrojnë një VPN shumë të mirë. Për më tepër, pajtimet e tyre të paguara janë me çmim të mirë.

ProtonVPN pranon metodat e mëposhtme të pagesës:

 • Visa, Mastercard
 • PayPal
 • Bitcoin
 • para

Siç mund ta shihni, ekzistojnë mundësi të shumta pagese në ProtonVPN. Shtë e mundur të paguani në mënyrë anonime, për shembull duke përdorur Bitcoin. Mund të paguani edhe në para, për aq kohë sa keni një llogari ProtonVPN. Mund të lexoni më shumë rreth kësaj në faqen e internetit të ProtonVPN. Nëse paguani duke përdorur PayPal ose kartë krediti, duhet të siguroni disa informacione personale. Sidoqoftë, ProtonVPN punon me pagesa të sigurta të koduara nga SSL, kështu që, përveç të dhënave tuaja që dërgohen në ProtonVPN për pagesë, siguria juaj nuk komprometohet.

Të gjitha pajtimet e paguara në ProtonVPN kanë një garanci 30-ditore për kthim të parave: nëse nuk jeni të kënaqur me shërbimin e tyre, thjesht mesazhi i tyre dhe ata do t’ju japin paratë tuaja. Sidoqoftë, ka një shënim anësor për këtë: nëse keni paguar në mënyrë anonime, është shumë më e vështirë për ofruesin të kthejë paratë tuaja.

Shërbimi ndaj klientit

Ekziston një FAQ e gjerë në faqen e internetit ProtonVPN që jep përgjigje për të gjitha llojet e pyetjeve. Ata e quajnë këtë “bazë të njohurive” të tyre dhe ju do ta gjeni nën Mbështetje. Nëse pyetja juaj nuk është e shënuar ose përgjigja nuk e ka zgjidhur problemin tuaj, gjithmonë mund të kontaktoni ekipin mbështetës të ProtonVPN. Ka një lidhje në fund të faqes së Ndihmës që do t’ju ridrejtojë në një formë kontakti. Vendosni sistemin tuaj operativ, emrin e përdoruesit dhe adresën e postës elektronike dhe shpjegoni problemin tuaj. Ekipi mbështetës do t’ju kthehet përmes emailit brenda një ose dy ditësh pune.

Kur i paraqitëm një problem ekipit, morëm një përgjigje brenda një dite. Ekipi i shërbimit të klientëve na dha shpjegime, na dërgoi një lidhje në një faqe nga FAQ-të e tyre, dhe na kërkoi më shumë informacion. Pasi të ishim përgjigjur, na u ofruan një numër zgjidhjesh. Ajo që mund të heqim nga kjo është se ekipi mbështetës është shumë i plotë: ata përpiqen të zbulojnë saktësisht se çfarë po shkakton problemin tuaj dhe të bëjnë çmos për ta zgjidhur atë. Përveç faktit se mund të duhet një kohë që ProtonVPN të përgjigjet, kjo ishte një përvojë relativisht e mirë. E vetmja mënyrë se si mund të përmirësohet do të ishte nëse ProtonVPN prezantoi një shërbim të bisedës live.

Përfundim Përdorshmëria ProtonVPN

 • Uebfaqja e ProtonVPN përmban shumë informacione, por është e lehtë për të lundruar.
 • Procesi i instalimit të ProtonVPN është i shpejtë dhe i arsyeshëm i lehtë.
 • Softueri ProtonVPN ka shumë mundësi, të cilat mund të jenë të vështira për fillestarët.
 • ProtonVPN ka një version falas me serverë të kufizuar.
 • Zgjedhja e një abonimi vjetor ju jep një zbritje prej 20%.
 • ProtonVPN mbështet disa mënyra pagese, duke përfshirë mënyra anonime.
 • Shërbimi ndaj klientit është shumë i dobishëm, por funksionon vetëm përmes formave dhe postës elektronike.

Rrjeti server ProtonVPN

Një rrjet i gjerë dhe me funksionim të mirë të serverëve është një avantazh i madh i çdo ofruesi VPN për shumë arsye. Para së gjithash, një rrjet i gjerë është i dobishëm nëse doni të shmangni bllokimin e gjeo-bllokimit. Sa më shumë vende të serverëve të ketë një ofrues, ka më shumë të ngjarë që vendi që ju nevojitet është midis tyre. Kjo vlen për të shikuar Netflix Amerikan jashtë SH.B.A.-së, por edhe nëse doni të lexoni një gazetë specifike në internet që nuk është lirisht e disponueshme në të gjithë botën.

Në këtë pjesë do të hetojmë servers dhe vendndodhjet e ndryshme të serverëve që ofron ProtonVPN. Ne gjithashtu do të diskutojmë nëse është e mundur të kërkosh një adresë të dedikuar IP.

Numri i serverëve dhe vendndodhjeve

Në kohën e shkrimit, ProtonVPN ka pothuajse 700 servera në mbi 40 vende. Vendndodhjet e ndryshme të serverit janë renditur më poshtë:

 • Australi
 • Austri
 • Belgjikë
 • Brazil
 • Bulgari
 • Kanadë
 • Kosta Rika
 • Republika Çeke
 • Danimarkë
 • Estoni
 • Finlandë
 • Francë
 • Greqi
 • Gjermani
 • Hong Kong
 • Indi
 • Irlandë
 • Izrael
 • Japoni
 • Itali
 • Letoni
 • Lituani
 • Luksemburg
 • Moldovë
 • Hollandë
 • Zelanda e Re
 • Norvegji
 • Portugali
 • Rumani
 • Rusi
 • Serbia
 • Singapore
 • Spanjë
 • Afrika e Jugut
 • Korea e jugut
 • Suedi
 • Switzerland
 • Taiwan
 • Ukrainë
 • Mbretëria e Bashkuar
 • Shtetet e Bashkuara

ProtonVPN po punon vazhdimisht në rrjetin e serverëve të tyre, do të thotë që vendet dhe serverët në dispozicion ndryshojnë vazhdimisht. Vizitoni faqen e tyre të internetit për një listë të azhurnuar të vendndodhjeve.

Të gjithë serverët e ProtonVPN janë në pronësi të dhe përkushtuar për ofruesin, por jo të gjithë janë në dispozicion të çdo përdoruesi. Numri i serverëve ku keni akses pjesërisht varet nga pajtimi juaj. Me version falas të ProtonVPN ju keni vetëm hyrje në serverë specifikë falas në Japoni, Hollandë dhe Shtetet e Bashkuara. Abonimet Basic, Plus dhe Vizionare kanë qasje në të gjitha vendet e serverëve.

ProtonVPN gjithashtu ofron server të veçantë për P2P (në Zvicër, Hollandë, Singapor dhe Suedi) dhe serverat që mbështesin përdorimin e dyfishtë me shkëmb (në Hong Kong, Shtetet e Bashkuara dhe Zvicra).

Në fund të fundit, përdorimi i vendndodhjeve të serverëve në modalitetin Secure Core funksionon pak më ndryshe. Bërthamë e Sigurt serverat shtojnë një shtresë shtesë të mbrojtjes në lidhjen tuaj duke krijuar një tunel të dyfishtë. Kjo do të thotë që ju do të jeni të lidhur me vendndodhjen e serverit sipas dëshirës tuaj përmes një serveri të sigurt Core në Zvicër, Islandë ose Suedi. Këto janë zgjedhjet e serverëve Ofertat më të sigurta kryesore:

Server i sigurt Core
Vendndodhjet e serverit
IslandëBelgjikë, Brazil, Kanada, Kosta Rika, Gjermani, Irlandë, Izrael, Hollanda, Norvegjia, Rusia, Spanja, Shtetet e Bashkuara
SuediEstonia, Finlanda, Franca, Hong Kong, Japonia, Zelanda e Re, Portugalia, Rusia, Afrika e Jugut, Koreja e Jugut, Tajvani
SwitzerlandAustralia, Austria, Bullgaria, Kanada, Republika Republiceke, Danimarka, Greqia, India, Italia, Letonia, Luksemburgu, Portugalia, Rumania, Serbia, Singapori, Ukraina, Mbretëria e Bashkuar, Shtetet e Bashkuara

Adresë IP e përkushtuar

Në këtë kohë, ProtonVPN nuk ofron adresa IP dedikuar. Kjo do të thotë që ju mund të përdorni vetëm serverë që janë në dispozicion edhe për klientët e tjerë. Me fjalë të tjera, ju ndajnë një adresë IP me shumë njerëz. Ndarja e adresave IP me të tjerët duke përdorur të njëjtin VPN është më e mirë për sigurinë dhe privatësinë tuaj personale: nëse të gjithë përdorin të njëjtën IP, veçanërisht nëse të gjitha të dhënat mbi të janë të koduara, është më e vështirë, nëse jo e pamundur, të gjurmoni trafikun në internet përsëri te një person . Për këtë arsye, ProtonVPN ka vetëm adresa IP dinamike, të përbashkëta.

Përfundim Rrjeti i serverëve ProtonVPN

 • ProtonVPN ka pothuajse 700 servera në mbi 40 vende.
 • Numri i serverëve dhe vendndodhja ku të keni akses varet pjesërisht nga pajtimi juaj (falas kundrejt premisë).
 • ProtonVPN nuk ofron adresa IP të dedikuara.

Opsionet e ProtonVPN

Përveç opsioneve të disponueshme në softuer, siç diskutuam në seksionin e miqësisë ndaj përdoruesit, ProtonVPN ka një numër funksionesh të tjera gjithashtu. Me ProtonVPN, ju keni qasje (të kufizuar) në Netflix dhe mund të shkarkoni torrentë në mënyrë anonime duke përdorur një nga serverët e tyre të veçantë. Në këtë pjesë do t’ju tregojmë më shumë për secilën prej këtyre opsioneve, si dhe për Core Secure të ProtonVPN.

ProtonVPN dhe Netflix

Një pyetje që shpesh bëhet për ndonjë VPN është nëse mund ta përdorni për të parë Netflix. Netflix përpiqet të bllokojë VPN-të nga qasja në përmbajtjen e tyre në mënyrë që të qëndrojnë në përputhje me klauzolat gjeo-të kufizuara në kontratat e tyre. Sidoqoftë, ka shumë VPN që vazhdojnë luftën dhe përpiqen t’i kapërcejnë ato blloqe. ProtonVPN gjithashtu përpiqet ta mbajë Netflix punën për përdoruesit e tij, me rezultate të përziera.

ProtonVPN deklaron në FAQ-të e saj që ata nuk duan të inkurajojnë thyerjen e ligjeve dhe deklaratave të së drejtës së autorit, të paraqitura nga Netflix. Sidoqoftë, ata mendojnë se Netflix nuk duhet të ndalojë përdorimin e VPN, sepse një VPN ofron siguri dhe intimitet. ProtonVPN dëshiron që përdoruesit të jenë në gjendje të përdorin me siguri Netflix pa e përdorur atë domosdoshmërisht për të shmangur bllokimet gjeografike.

Pavarësisht, është e mundur të shikoni Netflix Amerikan nga përtej Shteteve të Bashkuara kur përdorni ProtonVPN. Pas lidhjes me një server amerikan, ne mund të shikonim seri të tilla si Zyra SH.B.A., të cilat normalisht nuk do të ishin në dispozicion për ne. Ngarkimi zgjati pak më shumë se zakonisht, por kjo ka kuptim sepse ne testojmë VPN-të tona në Hollandë. Me Proton mund të hyni në versionin amerikan, britanik dhe gjerman të Netflix.

ProtonVPN dhe përralla

Shkarkimi i torrenteve me ProtonVPN është i shpejtë dhe i lehtë. Ne kemi qenë në gjendje të shkarkojmë një skedar me madhësi të duhur në asnjë kohë. Gjatë shkarkimit, ne mund të shfletojmë në internet pa vonesa të dukshme. Për këtë kemi përdorur një nga serverët P2P të dedikuar të ProtonVPN, i cili është thelbësor. Nëse do të shkarkoni diçka duke përdorur ProtonVPN dhe dëshironi të siguroheni që lidhja juaj të jetë e sigurt, atëherë përdorni gjithnjë një nga këta serverë P2P, përndryshe nuk do të mbroheni.

Bërthamë e Sigurt

Një tipar i veçantë i ProtonVPN është rrjeti i tyre i Sigurt Core. Me Secure Core, ata u ofrojnë përdoruesve të tyre edhe më shumë siguri. Secure Core krijon një tunel të dyfishtë VPN që mban lidhjen të sigurt nga sulmet me bazë rrjetin. Secure Core ridrejton trafikun tuaj të internetit në servera të ndryshëm përpara se të largohet nga rrjeti ProtonVPN. Serverët e dedikuar Secure Core të përdorur për këtë qëllim janë të vendosura në Zvicër, Islandë dhe Suedi, ku janë ngritur qendrat e të dhënave ProtonVPN.

Secure Core është në dispozicion për ProtonVPN Plus dhe Visionary dhe mund të ndizet dhe fiket manualisht. Përveç kësaj, siç përshkruhet nën titullin “Rrjeti i serverit”, mund të zgjidhni se cili server i Sigurt Core doni të dërgoni të dhëna, në varësi të vendndodhjes së serverit tuaj të daljes..

Opsionet e përfundimit ProtonVPN

 • Mundësia për të parë Netflix Amerikan, megjithëse ngarkimi mund të zgjasë më shumë se zakonisht, në varësi të vendndodhjes tuaj.
 • ProtonVPN ka serverë specifikë P2P që ju lejojnë të shkarkoni në mënyrë të sigurtë torrentët.
 • Secure Core e ProtonVPN ofron mbrojtje shtesë.

Përfundim – Përvoja jonë me ProtonVPN

rekuizitë
Cons
Lehtë për tu instaluarEkipi mbështetës mundësohet vetëm përmes formës së kontaktit
Uebfaqja është e thjeshtë për të lundruarShumë opsione mund të jenë konfuze për fillestarët
Shumë opsione
Kriptim i fortë
Qasja në Netflix
Me çmim të denjë
Sigurt Core për siguri shtesë

ProtonVPN tashmë ka krijuar një reputacion të fortë. Ata trajtojnë shumë mirë sigurinë e serverave të tyre dhe ofrojnë shumë mundësi për ta zgjeruar këtë edhe më tej. Secure Core siguron që përdoruesit premium të kenë mundësinë për të mbrojtur veten e tyre duke përdorur një tunel të dyfishtë VPN. Për më tepër, VPN është me çmim të mirë, punon me Netflix dhe shkarkime, dhe ka një pamje të këndshme. Serverët tanë lokalë treguan pak humbje të shpejtësisë. Fatkeqësisht, serverat amerikanë nuk performuan po ashtu për ne. Përveç kësaj, shërbimi ndaj klientit është pak i rëndë, edhe pse ndihma që morëm ishte shumë e plotë dhe e mirë. Në përgjithësi, ProtonVPN është padyshim një zgjedhje e mirë nëse po kërkoni një VPN me shumë mundësi dhe kriptim të fortë.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me