Rishikimi NordVPN (2020): Asnjë Shkrime dhe Kriptim Sublime

Rishikimi NordVPN (2020) – Nuk ka regjistra, kriptim sublim dhe serverë funksionalë Netflix!

NordVPN konsiderohet një nga VPN-të më të mira në industri. Në fakt, NordVPN u bë udhëheqësi i tregut gjatë vitit 2019. Kjo është pjesërisht për shkak të përpjekjeve të tyre në promovimin e shërbimit të tyre në mediat e njohura sociale si YouTube. Shanset janë, ju keni hasur në një video të sponsorizuar nga NordVPN këtë vit të kaluar.


NordVPN është një degë e Tefinkom & Co Me selinë e kompanisë së tyre mbajtëse të vendosur në Panama, NordVPN dhe baza e saj e përdoruesve gëzojnë një nivel të lartë lirie në lidhje me legjislacionin e internetit. Të kesh selinë e tyre në Panama gjithashtu do të thotë që NordVPN nuk është e ndjeshme për shpërndarjen e të dhënave në aleancën “14 sytë”.

NordVPN është themeluar në vitin 2008 dhe kompania ka punuar shumë për të provuar veten si një ofrues i besueshëm dhe i shpejtë i VPN me standarde të larta privatesie që nga ajo kohë. NordVPN madje shkoi një milje ekstra dhe arriti të anashkalojë mbrojtjet VPN të Netflix, në mënyrë që përdoruesit e tyre të mund të përjetojnë plotësisht mundësitë e një rrjeti me përfaqësues, ndërsa gjithashtu të jenë në gjendje të shikojnë Netflix Amerikan. Në këtë përmbledhje, ne do të diskutojmë shpejtësinë, sigurinë, mirëdashësinë ndaj përdoruesit, rrjetin e serverëve dhe funksionalitetin e NordVPN.

Specifikimet NordVPN

 • Lidhje të njëkohshme: 6
 • torrents: +
 • Netflix: +
 • Sistemet operative: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • protokollet: OpenVPN, IKEv2 / IPsec
 • Politika e prerjeve: Nuk ka shkrime
 • Servers: 5400+ serverë në 57 vende
 • Çmimi: Nga 3,49 dollarë në muaj
 • Garancia për kthimin e parave: 30 dite

Shpejtësia – Sa e shpejtë është NordVPN?

Nëse përdorni një VPN, nuk dëshironi që ajo të ngadalësojë shumë lidhjen tuaj të internetit. Ne testuam NordVPN në një shumëllojshmëri të pajisjeve për një periudhë të zgjatur për të provuar shpejtësinë e tij. Humbja e mundshme e shpejtësisë së internetit u vlerësua duke përdorur speedtest.net. Ju mund t’i shikoni gjetjet tona më poshtë.

Rezultatet e testit të shpejtësisë NordVPN

Performanca e jashtëzakonshme e NordVPN na befasoi. Në rishikimin tonë të mëparshëm, shpejtësia e NordVPN nuk mund të konkurronte me atë të ofruesve të tjerë premium VPN. Kjo ka ndryshuar qartë. Ne testuam të dy serverët NordVPN në vendin tonë dhe ata në SH.B.A. Mbani në mend se shpejtësia juaj personale rezulton me NordVPN mund të ndryshojë në varësi të shpejtësisë dhe vendndodhjes tuaj të internetit.

Shpejtësia pa VPN (Speedtest.net):

NordVPN me Shpejtesi Pa VPN

Këto janë rezultatet e testit të shpejtësisë së rrjetit tonë “të zhveshur”, pa përdorimin e një VPN. Ne do t’i përdorim këto numra si një matje bazë për të krahasuar të gjitha rezultatet tona me.

Shpejtësia me një server lokal (Speedtest.net):

Shpejtësia NordVPN NL

Më sipër mund të shihni rezultatet e provës së shpejtësisë së rrjetit tonë kur lidheni me një nga serverët lokalë të NordVPN. Ka ulje minimale si në shpejtësinë e shkarkimit ashtu edhe në ngarkimet, por këto ndryshime janë të papërfillshme.

Shpejtësia me një server të SHBA (Speedtest.net):

NordVPN Shpejtësia e SHBA

Rezultatet e mësipërme detajojnë shpejtësinë e arritur në rrjetin tonë kur u lidhëm me serverin më të shpejtë amerikan. Shpejtësia e ngarkimit në veçanti tregon një ulje të konsiderueshme. Sidoqoftë, shpejtësia e shkarkimit është faktori më i rëndësishëm për shumicën e përdoruesve të VPN. Kjo e fundit nuk preket aq shumë, prandaj ne ende e konsiderojmë performancën e NordVPN si të shkëlqyera. Sidoqoftë, mbani mend që kemi testuar nga Hollanda, kështu që nëse jeni vetë në SHBA, do të merrni rezultate më të mira që lidhen me një server të SH.B.A..

Shpejtësia gjatë përdorimit ditor

A është NordVPN aq i shpejtë në përdorimin e përditshëm? Përgjigja është një po përfundimtar. Ne e provuam këtë VPN gjatë disa aktiviteteve të përditshme, duke përfshirë shfletimin e thjeshtë, lojëra të thella dhe shkarkime. Të dy shkarkimet përmes P2P dhe platformave të dedikuara si Steam gjithashtu shkuan jashtëzakonisht shpejt. Pas gjithë këtij testimi, ne mund të konkludojmë se nuk ka ndonjë ndryshim të dukshëm në shpejtësi midis një lidhjeje përmes NordVPN dhe një pa një VPN. Për ne, gjithçka kaloi po aq mirë.

Shumica e ofruesve modern VPN automatikisht ju lejojnë të lidheni me serverin e tyre më të shpejtë të mundshëm në një lokacion specifik, dhe NordVPN nuk është përjashtim. Ky sistem, i kombinuar me serverët e shumtë të NordVPN, garanton një lidhje të qëndrueshme dhe të shpejtë.

Shpejtësia e përfundimit NordVPN

 • NordVPN është vërtet i shpejtë
 • Testet e shpejtësisë tregojnë vetëm një ulje të vogël të shpejtësisë
 • Gjatë përdorimit të përditshëm nuk ka ndonjë ndryshim të dukshëm në shpejtësi, madje as gjatë lojrave
 • NordVPN automatikisht lidhet me serverin më të shpejtë të mundshëm në dispozicion
 • Shkarkimi i P2P ishte shumë i lehtë me NordVPN

Siguria – Sa e sigurt është NordVPN?

Një pjesë tjetër e rëndësishme e procesit tonë të rishikimit VPN është kontrollimi i politikave të sigurisë dhe privatësisë. Kjo është padyshim padia e fortë e NordVPN. Siç u përmend më herët, selia e NordVPN është e vendosur në Panama. Në këtë pjesë, ne do të shpjegojmë pse është një avantazh i prerë. Për më tepër, ne do të shqyrtojmë protokollet që mbështet NordVPN, politikën e tyre të prerjeve dhe opsionin e tyre të ndërrimit të vrasjeve.

protokollet

NordVPN ka nivele të klasifikimit ushtarak të kriptimit. Veçanërisht, ata përdorin kriptimin e të dhënave AES 256-bit. Kjo, së bashku me serverat e tyre të mbrojtur mirë dhe firewall të shkëlqyeshëm, e bën sigurinë e NordVPN shumë të fortë. Për më tepër, ata gjithashtu ofrojnë mbështetje për shumë protokolle të ndryshme, duke përfshirë më të shpejtë IKEv2 / IPsec. Sidoqoftë, ne do të rekomandonim protokollin OpenVPN, pasi përgjithësisht konsiderohet të jetë opsioni më i sigurt. NordVPN mbështet protokollet e mëposhtëm:

 • OpenVPN
 • IKEv2 / IPsec

Regjistrimi dhe intimiteti

Ikona e Shkronjave NordVPNSiç u përmend më herët, NordVPN është regjistruar në Panama. Në këtë vend, ata kanë legjislacion të madh për privatësinë, që do të thotë se NordVPN nuk është i detyruar të mbajë regjistrat e përdoruesve të tyre. Nuk ka shumë ofrues që vërtet mund të thonë se nuk mbajnë asnjë regjistër të klientëve të tyre, siç bën Nord. Për të siguruar këtë dhe për të shmangur një server të mundshëm të hakohet, NordVPN është duke punuar në serverë RAM pa disk, të cilët nuk përmbajnë asnjë informacion të ndjeshëm fare. Në rast të një hack, nuk do të ketë të dhëna ose skedarë konfigurimi që do të gjenden në të – kështu që nuk ka asnjë informacion për të vjedhur.

Për më tepër, NordVPN gjithashtu mbështet obfsproxy. Kjo teknikë (Tor) ka për qëllim të parandalojë Inspektimin e Deep Packet, i cili lejon përdorimin e një VPN të mbetet e fshehur. Kjo mund të lejojë përdoruesit në vendet si Kina dhe Turqia, ku përdorimi i VPN është përgjithësisht i ndaluar, të marrin një VPN të punojë. NordVPN gjithashtu ofron mbrojtje shtesë kundër rrjedhjeve IP.

Serveri finlandez u hakua

Në vitin 2019, NordVPN zbuloi se një nga serverët finlandez të NordVPN ishte hakuar vitin e kaluar. Një person i paautorizuar ka arritur të marrë aksesin në sistemin e databazës që zotëronte serverin. Edhe pse kjo ishte një çështje serioze dhe erdhi si një tronditje e vërtetë, NordVPN e trajtoi mirë situatën. Asnjë informacion personal ose shkrimet e klientit nuk u zbuluan, pasi ofruesi nuk mban ndonjë regjistër. Serveri i prekur nuk është më në përdorim dhe NordVPN përfundoi kontratën e tyre me databazën.

Që prej hileve, NordVPN ka bërë gjithçka në fuqinë e tyre për të rritur sigurinë e tyre. Asnjë nga serverët e tjerë të tyre nuk u prek. Pavarësisht, ofruesi ka qenë duke kontrolluar dhe kontrolluar nga afër serverët e tij. Ata po planifikojnë gjithashtu një kontroll të plotë të infrastrukturës, si dhe një kontroll të ri pa log.

Për më tepër, ata janë bashkuar me Iniciativën e Mirëbesimit VPN së bashku me ofruesit e tjerë të mirënjohur si Surfshark dhe ExpressVPN. NordVPN gjithashtu filloi një program të mirësive, duke inkurajuar hakerët etikë hat kapelë të bardhë ’të kërkojnë të metat në sistemin NordVPN, në mënyrë që ata të mund t’i rregullojnë. NordVPN tani përdor serverë RAM pa disk dhe ka rritur standardin e sigurisë së ofruesve të serverëve të tyre. Më në fund, ata po ndërtojnë rrjetin e tyre të serverëve, në pronësi ekskluzive të NordVPN. Të gjitha këto tregojnë se sa seriozisht ata marrin sigurinë e klientëve të tyre.

Megjithë hile, NordVPN mbetet një nga VPN premiumet më të sigurta në treg. Vendndodhja e tyre dhe politika e fortë e mos logit dëshmojnë se NordVPN do t’i mbajë të dhënat tuaja personale të sigurta dhe do të mbrojë privatësinë tuaj.

Vrasin kaloni

Për mbrojtje shtesë, NordVPN gjithashtu ka opsionin e vet të ndërprerës vrasës. Ky opsion është shumë i ngjashëm me ndërprerësin e vrasjeve të shërbimeve të tjera VPN. Siguron që nuk do të lëshosh asnjë të dhënë personale kur humb përkohësisht lidhjen tënde me serverin VPN. Në vend të kësaj, lidhja juaj e internetit do të ndërpritet plotësisht derisa lidhja VPN të kthehet dhe të funksionojë.

Përveç kësaj, NordVPN ju lejon të vendosni aplikacione dhe programe të caktuara në një listë të veçantë për vrasjen e aplikacioneve. Në këtë mënyrë, vetëm ato aplikacione specifike do të mbyllen nëse lidhja VPN bie. Kjo mund të jetë shumë e dobishme. Imagjinoni që zakonisht përdorni një shfletues për aktivitete private, ndërsa përdorni një tjetër për surfing më pak të ndjeshëm në internet. Duke shtuar shfletuesin e parë në listën e vrasjeve, do të siguroheni që ky shfletues të mbyllet pasi të humbet lidhja e sigurt VPN, ndërsa shfletuesi tjetër vazhdon të funksionojë. Do të keni kontroll të plotë mbi atë që mundeni dhe nuk mund të bëni ndërsa VPN juaj është në rënie. Me fjalë të tjera: ky kaloni vrasës është jashtëzakonisht i dobishëm dhe i sigurt.

Informationfarë informacioni ka nevojë për NordVPN?

Ikona NordVPN e të DhënavePër të krijuar një llogari me NordVPN, ju duhet vetëm një adresë emaili dhe një fjalëkalim. Mund të zgjidhni të përdorni një adresë emaili të disponueshëm nëse doni të mbeteni më anonim. NordVPN nuk do të kërkojë informacion shtesë si numri i telefonit ose adresa e shtëpisë tuaj. Ato gjithashtu ofrojnë mundësinë e pagimit me cryptocurrency si Bitcoin. Në këtë mënyrë ju mund të qëndroni (pothuajse) plotësisht anonim ndërsa krijoni llogarinë tuaj NordVPN. Vini re se, nëse përdorni ndonjë formë tjetër të pagesës, do të duhet t’i jepni NordVPN disa nga detajet tuaja personale, siç është numri i llogarisë suaj bankare.

Përfundim Siguria NordVPN

 • Selia e NordVPN ndodhet në Panama
 • NordVPN ofron kriptim të fortë AES 256-bit
 • NordVPN mbështet shumicën e protokolleve për të gjitha pajisjet (OpenVPN en IKEv2 / IPSec)
 • Kompania ka një politikë të rreptë të mos-logs
 • Ju mund të përdorni opsionin e tyre të ndërprerës vrasës për mbrojtje të shtuar
 • Ju duhet vetëm një adresë e-mail dhe fjalëkalimi për të krijuar një llogari NordVPN

Përdorshmëria – Sa miqësor është përdoruesi NordVPN?

NordVPN përpiqet të thjeshtojë softuerët dhe aplikacionet e tyre por jo në kurriz të mundësive dhe cilësimeve. Ata kanë arritur të krijojnë një pamje të ekuilibruar të përkryer, e cila gjithashtu është e këndshme për syrin.

Më poshtë do të keni mundësi të lexoni gjithçka në lidhje me mirëdashësinë e përdoruesit të NordVPN. Për më tepër, do të mësoni për hartimin e aplikacioneve të tyre dhe metodat e ndryshme të pagesës që ata ofrojnë.

Uebfaqja NordVPN

NordVPN ka një faqe të thjeshtë dhe të qartë. Ata përdorin ngjyra qetësuese që janë të lehta në sy dhe i japin përdoruesit vetëm informacion të mjaftueshëm. Ky kombinim e bën atë një nga faqet e internetit më të mira VPN në internet.

Faqja e llogarisë personale është gjithashtu shumë e qartë. Të gjitha informacionet thelbësore gjenden nën skedarin “tabelë”. Dy skedat e tjera të disponueshme janë “shkarkime”, ku mund të gjeni të gjithë programet kompjuterike dhe aplikacionet për pajisje të ndryshme dhe “ndryshoni fjalëkalimin”, ku mund të ndryshoni fjalëkalimin tuaj. Ky përmbledhje e informacionit është gjithçka që një përdorues me të vërtetë ka nevojë nga një uebfaqe VPN.

Instalimi i NordVPN

Instalimi i NordVPN është një copë tortë. Përmes faqes tuaj të llogarisë mund të shkarkoni programin e nevojshëm për shumicën e sistemeve operative. Ju gjithashtu mund të shkarkoni instaluesin Nord në pajisjen tuaj. Në këtë mënyrë ju duhet vetëm të regjistroheni për të filluar përdorimin e shërbimit të tyre. Në pajisjet mobile dhe tabletët mund të shkarkoni aplikacionin NordVPN nga App Store. Në ditët e sotme, shkarkimi i një VPN është lojë e fëmijëve. Të gjithë ofruesit e mëdhenj VPN kanë softuer të instalueshëm lehtë dhe aplikacione speciale për të gjitha llojet e pajisjeve. NordVPN nuk bën përjashtim. Për më tepër, ata ofrojnë një shtesë të shfletuesit për Chrome, Brave dhe Firefox.

NordVPN Sistemet e funksionimit

Nëse, sidoqoftë, hasni në probleme gjatë instalimit të NordVPN, mund të hidhni një sy në faqen e tyre të mbështetjes. Këtu ata ju ofrojnë manuale për instalimin e softuerit të tyre, ndër të tjera. Ju gjithashtu mund të gjeni një udhëzues atje për të vendosur NordVPN për të parë Netflix ose të bëni ndonjë pyetje tjetër që mund të keni.

Pamja dhe lehtësia e përdorimit të NordVPN

Aplikacioni desktop për Windows dhe Mac ka një gamë të madhe zgjedhjesh dhe opsionesh instalimi.

Softveri NordVPN është i qartë dhe vizualisht tërheqës. Në aplikacion, ka mënyra të ndryshme për të zgjedhur një server. Një mundësi është të zgjidhni vendndodhjen e serverit tuaj në një hartë botërore. Përndryshe, ju gjithashtu mund të zgjidhni serverin tuaj bazuar në një veçori specifike, të tilla si shkarkimi P2P ose shikimi i Netflix. Një tjetër mundësi është zgjedhja e një serveri që është më i shpejtë për vendndodhjen tuaj. Ju gjithashtu mund të krijoni një listë të serverëve bazuar në vendin nga i cili doni të transmetoni.

Aplikacioni është i qëndrueshëm dhe i shpejtë. Do të ishte mirë sikur të kishin përfshirë një provë të shpejtësisë në aplikacion për të gjetur vetë serverin më të shpejtë. Sidoqoftë, ne nuk e humbëm atë sepse NordVPN mund të gjejë një server shumë të shpejtë për ju vetë.

WindowsVrasjet e Windows Screenshots

Përveç hartës botërore mund të zgjidhni vetëm serverin tuaj nga një listë alfabetike e serverëve. Nëse zgjidhni një vend, atëherë mund të zgjidhni midis serverëve të ndryshëm në atë vend. Në këtë mënyrë, ju mund të zgjidhni manualisht një server tjetër nëse bllokoheni në një server nga një uebfaqe ose një shërbim streaming. Lista e serverëve tregon gjithashtu distancën midis vendndodhjes tuaj dhe vendndodhjes së serverit. Për më tepër, ata gjithashtu ju tregojnë nëse serveri po përdoret nga shumë përdorues të tjerë apo jo.

Aplikacioni NordVPN iOS është gjithashtu i lehtë për t’u përdorur dhe ka lidhje të qëndrueshme. Mos harroni të lejoni aplikacionin të fitojë qasje në pajisjen tuaj, megjithatë. Aplikacioni mund të menaxhojë lidhjet për ju. Lidhja me një server VPN do të jetë e shpejtë dhe e thjeshtë. Në këtë aplikacion gjithashtu mund të zgjidhni llojin e serverit VPN që doni të përdorni dhe NordVPN do të sigurohet që të lidheni me serverin më të shpejtë.

Fotografitë e NordVPN të iPhone

Ka pak ose aspak ndryshim midis aplikacionit celular dhe softverit desktop që ofron NordVPN. Të dy janë të qartë, miqësor ndaj përdoruesit dhe kanë një pamje uniforme. Kjo i siguron NordVPN një pamje dhe ndjenjë të caktuar që është shumë e këndshme për përdoruesit.

NordVPN dhe Linux

Gjithnjë e më shumë njerëz kanë filluar të përdorin VPN të paguara në Linux Distros. NordVPN e ka realizuar këtë dhe ka bërë përpjekje shtesë për të vendosur një larmi udhëzuesish sesi të përdorin serverët NordVPN përmes terminalit Linux. Ata gjithashtu punësojnë njerëz të mjaftueshëm për të adresuar çdo pyetje të lidhura me Linux që mund të keni.

Serverët NordVPN mund të instalohen për devot me bazë Debian- Fedora- dhe openSUSE. Shtë gjithashtu e mundur të lidheni me serverët NordVPN QubesOS dhe RHEL. Kjo do të thotë që sistemi juaj ka të ngjarë të jetë në gjendje të funksionojë në serverat e tyre. Fatkeqësisht, nuk ka asnjë aplikacion të bazuar në UI për Linux, kështu që do të duhet të vendosni gjithçka përmes terminalit. Sigurisht, shumica e tifozëve hardcore-Linux nuk e kanë mend këtë aspak.

Pavarësisht se çfarë sistemi përdorni, së pari do të duhet të shkarkoni depon e serverëve NordVPN. Ato janë në dispozicion në formatin .deb dhe .rpm. Ju mund t’i instaloni ato duke klikuar në shkarkim dhe duke e ekzekutuar atë përmes një menaxheri të paketave ose duke dhënë komandën në terminal. Ju gjithashtu do të gjeni udhëzues hap pas hapi për secilën nga largimet në faqen e internetit të NordVPN.

Më në fund, është gjithashtu e mundur që me lehtësi të ndryshoni serverët DNS në Linux në serverët NordVPN DNS në rast se shqetësoheni për ndonjë rrjedhje të DNS.

Mimet dhe mënyrat e pagesës

NordVPN ka një paketë pajtimesh me çmime të ndryshme në varësi të kohëzgjatjes së planit tuaj. Kjo do të thotë që nëse merrni një abonim për një periudhë më të gjatë, pagesa juaj mujore do të jetë më e ulët. Të gjitha planet ju japin mundësinë e më shumë se 5400 serverëve në të gjithë botën dhe ju mund të përdorni një abonim në 6 pajisje në të njëjtën kohë. Më në fund, të gjitha planet e pajtimeve kanë një garanci 30-ditore të kthimit të parave. Më poshtë mund të merrni një përmbledhje të planeve të pajtimeve të tyre.

VPN bën çmime të reja abonimet

 • Plani 1-mujor: Me këtë plan ju merrni shërbimin NordVPN për një muaj. Kjo është veçanërisht e bukur nëse doni të provoni këtë VPN. Ju mund ta merrni këtë plan për 11,95 dollarë në muaj.
 • Plani 1-vjeçar: Ky plan do t’ju lejojë të përdorni shërbimet NordVPN për 12 muaj. Ju mund ta merrni këtë vetëm 6,99 dollarë në muaj (83,88 dollarë në total).
 • Plani 2-vjeçar: Për të shijuar edhe më shumë mbrojtjen e NordVPN, mund ta merrni këtë pajtim për 24 muaj. Duke kryer një periudhë më të gjatë, ju vetëm duhet të paguani $ 4,99 nje muaj.
 • Plan 3-vjeçar: Dëshironi të dilni të gjithë jashtë dhe të përqafoni me të vërtetë mënyrën e jetës NordVPN? Atëherë mund ta merrni këtë pajtim për 36 muaj. Për këtë pajtim, çmimet ulen edhe më tej, në 3,49 dollarë në muaj. Ky është një mundësi shumë e lirë për një VPN me premium të lartë!

Kodet e Pagesave NordVPNNordVPN ofron disa mundësi të ndryshme pagese. Ju mund të paguani për pajtimin tuaj me kartën tuaj të kreditit, PayPal ose Amazon Pay. Për më tepër, ato ofrojnë shumë mënyra të pagesave rajonale që është ideale nëse nuk keni asnjë mënyrë tjetër për të paguar. Më në fund, ata gjithashtu kanë mundësinë e pagimit me cryptocurrency të ndryshme si Bitcoin, Ripple dhe Monero. Këto mundësi janë veçanërisht të këndshme nëse doni të qëndroni (pothuajse) plotësisht anonim.

Shërbimi ndaj klientit

NordVPN ka shërbim të shkëlqyeshëm për klientët. Nëse nuk mund ta gjeni përgjigjen e pyetjes suaj në bazën e të dhënave të madhe në faqen e tyre të internetit, mund të kontaktoni me ta përmes postës elektronike dhe një mundësi bisede live që mund ta gjeni lehtësisht në faqen e tyre fillestare. Në këtë mënyrë, gjithmonë mund të merrni një përgjigje të shpejtë për të gjitha pyetjet tuaja. Për bisedën live që ju duhet të jepni një emër dhe adresë emaili, megjithatë. Kjo është për të parandaluar njerëzit ose spammers të abuzojnë me opsionin.

Përgjigjet për shumicën e pyetjeve mund të gjenden në faqen e tyre FAQ. Kur testuam mbështetjen e klientit, vumë re se ju mund të merrni një përgjigje përmes bisedës live brenda një minutë. Sidoqoftë, ne hasëm në disa punonjës të NordVPN që nuk ishin të azhurnuar në të gjitha aktivitetet në kompani. Për shembull, një nga njerëzit me të cilët biseduam nuk ishte në dijeni të shërbimit të NordVPN për bizneset. Ky nuk është me të vërtetë një problem i madh, por haset pak joprofesionale.

Në përgjithësi, ne ishim të kënaqur me shërbimin e klientëve NordVPN. Ata janë të lehtë për t’u arritur dhe do t’ju ndihmojnë menjëherë.

Përfundim i shfrytëzueshmërisë NordVPN

 • Uebfaqja e NordVPN është e qartë dhe e organizuar
 • Softveri NordVPN është i thjeshtë për t’u instaluar në shumicën e sistemeve operative dhe pajisjeve
 • NordVPN ka një bazë të dhënash të madhe të pyetjeve dhe manualeve të bëra shpesh
 • Softueri ka një pamje të pastër dhe funksionon shumë intuitivisht
 • Ju mund të paguani për një plan NordVPN me kartë krediti, PayPal, cryptocurrency, dhe shumë mundësi të tjera
 • Mbështetja e klientëve NordVPN është e lehtë për tu arritur dhe ju kthehet shpejt

Rrjeti server NordVPN

Në momentin e shkrimit, NordVPN ka më shumë se 5400 serverë në 57 vende. Në krahasim me shumë ofrues të tjerë VPN, serverat NordVPN nuk janë të gjithë njësoj.

Ka disa servera që ofrojnë një lidhje të dyfishtë VPN për siguri shtesë. Këta serverë krijojnë një lidhje midis serverëve në dy vende të ndryshme pranë lidhjes tuaj me serverin VPN. Një tjetër server specialiteti nga i cili mund të zgjidhni janë serverat “Onion over VPN” që ofrojnë një mbrojtje shtesë kundër sulmeve DDoS. Me këta serverë ju merrni një mbrojtje si Tor pa pasur nevojë të përdorni shfletuesin Tor.

Për më tepër, NordVPN ka serverë që janë vendosur posaçërisht për trafikun Netflix ose P2P. Më në fund, ata gjithashtu ofrojnë serverë të dedikuar IP për ata që duan një adresë IP statike. Rrjeti i serverëve NordVPN është ideal për zhbllokimin e çdo përmbajtje të kufizuar në internet.

Numri i serverëve dhe vendndodhjeve

NordVPN ka mbi 5400 servera të përhapur në 57 vende. Ju mund të gjeni serverët e tyre në vendet në vijim.

Serverët NordVPN në të gjithë botën

 • America: SH.B.A., Kanada, Brazil, Meksikë, Kosta Rika, Argjentinë, Chili
 • Europa: Mbretëria e Bashkuar, Hollanda, Gjermania, Franca, Suedia, Danimarka, Zvicra, Belgjika, Norvegjia, Polonia, Italia, Spanja, Austria, Luksemburgu, Finlanda, Republika eke, Rumania, Islanda, Hungaria, Portugalia, Bullgaria, Kroacia, Estonia, Irlanda, etj. Shqipëria, Bosnje-Hercegovina, Sllovakia, Letonia, Gjeorgjia, Maqedonia e Veriut, Moldavia, Ukraina, Qipro, Griekenland, Serbia
 • Asia-Pacific: Australia, Singapori, Japonia, Hong Kong, Zelanda e Re, Tajvani, Indonezia, Malajzia, Koreja e Jugut, Tajlanda, Vietnami
 • Afrika, Lindja e Mesme dhe India: India, Afrika e Jugut, Turqia, Izraeli

Adresë IP e përkushtuar

IPV i përkushtuar NordVPNNordVPN ka një shërbim të dedikuar IP. Kjo do të thotë që ju mund të merrni një adresë të dedikuar IP me pajtimin tuaj NordVPN. Në momentin e shkrimit, ata ofrojnë vetëm adresa IP në serverë në vendet e mëposhtme:

 • Shtetet e Bashkuara.
 • Gjermani
 • Mbretëria e bashkuar.
 • Hollandë
 • Francë

Përfundim Rrjeti i serverëve NordVPN

 • NordVPN ka mbi 5400 serverë në 57 vende
 • Ju mund të merrni një adresë të dedikuar IP në një sasi të kufizuar të serverëve
 • NordVPN ofron lloje të ndryshme serverash për mbrojtje shtesë, përdorimin e Netflix dhe shkarkim përmes rrjeteve P2P

Opsionet e NordVPN

Pasi të shikojmë shpejtësinë, sigurinë, mirëdashësinë ndaj përdoruesit dhe rrjetin e serverëve të NordVPN, tani do të paraqesim disa nga opsionet e tyre shtesë. Më poshtë mund të gjeni një përmbledhje të këtyre shtesave që e bëjnë specialin NordVPN.

NordVPN dhe Netflix

Strehim NordVPN

Me NordVPN ju mund të hyni në llogarinë tuaj Netflix. Për më tepër, është gjithashtu e lehtë të kesh qasje në përmbajtjen e Netflix të SH.B.A.-së. Tipari i tyre Smartplay e bën tepër të lehtë transmetimin e përmbajtjes nga një vend tjetër. Thjesht duke u lidhur me një server në, për shembull, në SH.B.A. ju do të merrni qasje në përmbajtjen e Netflix Amerikane. Disa përmbajtje Netflix janë specifike për SH.B.A. ose MB, që do të thotë se nuk do të mund t’i shihni ato filma ose seri nëse jeni në Japoni ose Gjermani. Sidoqoftë, me një VPN si NordVPN mund të pretendoni të jeni në SH.B.A. dhe kështu të fitoni qasje në këtë përmbajtje.

Ne e testuam këtë nga Hollanda dhe mund të transmetojmë Netflix pa ndonjë vështirësi. Në varësi të vendndodhjes tuaj, ju mund të hasni disa vonesa. Nëse kjo ndodh, gjithmonë mund të provoni serverë të ndryshëm për të parë nëse përmirësohet.

Netflix po përpiqet vërtet shumë për të ndaluar VPN-të të na ndihmojnë të ndryshojmë adresën tonë IP. Ne kemi vërejtur gjatë dy muajve të fundit që Netflix ndonjëherë do të shohë që jemi duke përdorur një proxy ose VPN kur ne po përpiqemi të përdorim shërbimin e tyre me NordVPN. Sidoqoftë, pasi të zgjedhim një server tjetër në aplikacionin NordVPN, jemi në gjendje të transmetojmë. Ndonjëherë mund të ndihmojë gjithashtu për të rifreskuar thjesht disa herë faqen. Kjo është pak e bezdisshme por sigurisht jo fundi i botës.

NordVPN dhe përrua

NordVPN P2PNordVPN gjithashtu ka serverë të veçantë për shkarkim të torrenteve. Këta serverë P2P lejojnë shkarkimin dhe ngarkimin e torrenteve. Me softverin e thjeshtë NordVPN ju mund të zgjidhni një nga këta serverë dhe të filloni të shkarkoni torrentë në mënyrë të sigurt dhe anonime. Për shkak se shumica e serverëve NordVPN janë shumë të shpejtë, ju mund të shkarkoni skedarë në asnjë kohë.

NordVPN është pa dyshim një ofrues i mirë për trafikun P2P. Për këtë arsye, shpesh përdoret nga ata që duan të parandalojnë gjobat për shkarkim të paligjshëm.

CyberSec

CyberSec është një veçori shtesë e sigurisë që ofron NordVPN për të bllokuar çdo shtesë dhe ju mbron nga malware, phishing dhe kërcënime të tjera në internet. Kjo veçori e shkëlqyer e sigurisë nga NordVPN siguron që pajisja juaj të mos përdoret në sulmet DDoS. As nuk mund të infektohet nga malware. NordVPN kujdeseni për sigurinë tuaj në internet.

Zgjatja e shfletuesit NordVPN për Chrome, Brave dhe Firefox

NordVPN ka një shtrirje të thjeshtë të shfletuesit për Chrome, Brave dhe Firefox. Kjo zgjatje në thelb do të mundësojë HTTPS për shumicën e faqeve të internetit dhe do të sigurojë trafikun tuaj me veçorinë CyberSec.

Zgjidhje biznesi NordVPN

NordVPN BiznesPërveç shërbimit të tyre të rregullt për përdorim privat, NordVPN gjithashtu ka një shërbim specifik për bizneset. Me këto pajtime do të merrni mbështetje prioritare dhe një llogaritar të përkushtuar. Për më tepër, administrata është shumë e lehtë dhe mund të aplikoni për një IP të dedikuar për të gjitha llogaritë tuaja. Kjo paketë e bën jashtëzakonisht tërheqëse për bizneset që të fillojnë të përdorin një VPN për të mbrojtur të dhënat e tyre. Ju mund të merrni standardin e sigurisë NordVPN për të gjitha pajisjet në zyrën tuaj!

Përfundim – Përvoja jonë me NordVPN

rekuizitë
Cons
Netflix punonKishte një incident të sigurisë me serverin e tyre finlandez në vitin 2018
Politika e mos-log (cilësimet shumë të mira të intimitetit)
Kriptim i fortë dhe shpejtësi të lartë
Ndërfaqja e përdoruesit e pastër dhe uniforme
Ka një Ndezës Kill
Relativisht i lirë
Ofron serverë të veçantë P2P, torrent dhe Tor VPN
Ofron serverë VPN me lidhje të dyfishtë VPN
Zgjedhje e shkëlqyeshme në serverë
IP e përkushtuar në dispozicion

Në përgjithësi, ne na pëlqen shumë shërbimi NordVPN. Politika e tyre për mos-logs është e fortë, dhe zgjedhja e gjerë e tyre e serverëve e bëjnë atë një tërheqës për çdo përdorues. Për më tepër, VPN është e përkryer për të qëndruar plotësisht anonim në internet. NordVPN ka shumë mundësi shtesë për të përmirësuar sigurinë tuaj në internet, gjë që definitivisht i bën ata ofruesin më të sigurt të VPN premium. Ata ofrojnë këtë shërbim të mrekullueshëm për një çmim më shumë se të arsyeshëm, që me të vërtetë e bën atë një nga të preferuarat tona.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me