Rishikimi i Surfshark (2020): VPN e shkëlqyeshme e re! | VPNOverview

Rishikimi i Surfshark (2020) – Një VPN e shkëlqyer për një çmim të shkëlqyeshëm

Surfshark është një ofrues relativisht i ri VPN që është bërë shpejt një preferuar i yni gjatë disa muajve të fundit. Ky shërbim VPN filloi në vitin 2018 dhe ndodhet në Ishujt e Virgjër Britanikë. Një vështrim i shpejtë në Surfshark tregon se zyrat e tyre qendrore janë me të vërtetë të vendosura atje, por ka të ngjarë që ata të operojnë nga Mbretëria e Bashkuar, një vend me 5 sy.


Surfshark është një VPN me kriptim të fortë dhe softuer shumë miqësor për përdoruesit. Pricesmimet e tyre të ulëta dhe miqësia ndaj përdoruesve e bëjnë Surfshark një VPN fantastike. Pa dyshim, ky starter tashmë është në të njëjtën kohë me kampionë afatgjatë si ExpressVPN, NordVPN ose CyberGhost.

Specifikimet Surfshark

 • Lidhje të njëkohshme: Pa kufi
 • torrents: +
 • Netflix: +
 • Sistemet operative: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • protokollet: OpenVPN, IKEv2
 • Politika e prerjeve: Nuk ka shkrime
 • Servers: 1040 serverë në 61 vende
 • Çmimi: Nga 1.99 dollarë në muaj
 • Garancia e kthimit të parave: 30 dite

Shpejtësia – Sa shpejt është Surfshark?

Të kesh një VPN që nuk ndikon në shpejtësinë e internetit tuaj është thelbësore. VPN që siguroheni që të ruani një pjesë të madhe të shpejtësive tuaja të shkarkimit dhe ngarkimit, ju lejojnë të shijoni të gjitha avantazhet e një VPN pa kompromentuar në shpejtësinë e internetit. Sidoqoftë, nëse një VPN është e ngadaltë, ajo bëhet e papërdorshme. Me fjalë të tjera, shpejtësia mund të bëjë ose prish një VPN. Për të qenë në gjendje të nxjerrim disa përfundime në lidhje me punën e Surfshark, ne kemi hulumtuar gjerësisht Surfshark duke ekzekutuar teste me shpejtësi të shumëfishtë. Ne gjithashtu testuam VPN gjatë përdorimit të përditshëm. Ju mund të lexoni në lidhje me gjetjet tona më poshtë.

Rezultatet e testit të shpejtësisë Surfshark

Këto janë rezultatet e testit të shpejtësisë që gjetëm gjatë testimit të Surfshark. Ju lutemi vini re se këto rezultate ndryshojnë gjithmonë në varësi të vendndodhjes tuaj, ofruesit të internetit dhe kohës së ditës. Për të qenë në gjendje t’i marrim parasysh këto ndryshore, ne kemi përfshirë gjithashtu një test shpejtësie të lidhjes sonë pa VPN si pikë referimi.

Shpejtësia pa VPN (Speedtest.net):

Speedtest Surfshark No VPN

Këto janë rezultatet e fasttest.net të lidhjes sonë personale pa përdorur një VPN.

Shpejtësia me një server lokal (Speedtest.net):

Surfshark Speedtest Hollandë

Këto janë rezultatet e fasttest.net të lidhjes sonë kur u lidhëm me serverin më të shpejtë të Surfshark VPN më i afërt me vendndodhjen tonë të testimit. Ne e bëmë këtë provë për të treguar shpejtësitë që mund të arrijë një server afër vendndodhjes suaj (gjithashtu në varësi të planit tuaj të të dhënave natyrisht). Sa më i afërt të jetë serveri në vendndodhjen tuaj aktuale, aq më i vogël është shmangia e të dhënave tuaja për të kaluar në atë server, që do të thotë se vonesa në shpejtësi në përgjithësi do të jetë më e vogël.

Shpejtësia kur lidhet me një server të largët (Speedtest.net):

Surfshark Speedtest USA

Këto janë rezultatet e fasttest.net të lidhjes sonë kur lidhemi me një server të rastësishëm Surfshark VPN që është shumë larg nesh (në këtë rast SH.B.A.).

Siç mund ta shihni, shpejtësia e internetit ulet kur ne jemi duke përdorur Surfshark. Serveri ynë lokal Surfshark ka një shpejtësi pak më të lartë ping dhe pak më të ngadaltë të shkarkimit dhe ngarkimit. Me serverat e largët, ky ndryshim është mjaft domethënës, me pikun e pikut dhe veçanërisht shpejtësinë e ngarkimit duke u ulur mjaft në mënyrë drastike.

Ju lutem vini re: kjo nuk do të thotë që cilësia e serverëve amerikanë është më e keqe se ajo e serverëve tanë lokalë. Thjesht tregon se serverët shumë larg jush ndikojnë në shpejtësinë tuaj më shumë sesa serverët që janë afër. Serverët amerikanë janë akoma të një cilësie shumë të mirë dhe janë perfekte për të parë Netflix Amerikan.

Shpejtësia gjatë përdorimit ditor

Për shkak të rezultateve të provës, veçanërisht atyre të serverit amerikan, kemi pasur dyshimet tona në lidhje me performancën e Surfshark kur bëhet fjalë për shpejtësinë e internetit. Enoughuditërisht sa duhet, VPN dëshmoi se funksiononte në mënyrë fantastike gjatë përdorimit të përditshëm. Ne testuam Surfshark ndërsa surfing, duke shikuar Netflix, duke shkarkuar përrua dhe duke luajtur lojëra në internet, dhe na befasoi çdo herë.

Gjatë shfletimit, ne nuk e vumë re efektin e Surfshark në shpejtësitë tona të internetit. Uebfaqet e ngarkuar shpejt dhe me postë elektronike, shkarkimi i bashkëngjitjeve dhe shfletimi i mediave sociale të gjitha shkuan shumë shpejt. Ne nuk kishim asnjë problem të shikonim video në YouTube dhe Netflix. Netflix madje dukej që do të bufferonte më shpejt sesa me ofruesit e tjerë VPN. Kjo është mjaft e jashtëzakonshme kur merrni parasysh rezultatet e testit të shpejtësisë. Sidoqoftë, me siguri mund të themi që Surfshark funksionon shkëlqyeshëm për transmetim (veçanërisht Netflix).

Shkarkimi i torrenteve shkoi pa mundim gjithashtu. Ne kemi arritur të shkarkojmë skedarë relativisht të mëdhenj në asnjë kohë. Për më tepër, Surfshark madje vuri re që ne po përdorim një program torrenting dhe automatikisht kaluam nga një server VPN i rregullt në një server të specializuar P2P për të lehtësuar shkarkimin. Ne e gjetëm që kjo ishte shumë miqësore.

Po kështu, ne nuk kemi përjetuar ndonjë vonesë gjatë lojrave. Ne kemi përdorur të dy serverët lokalë dhe ata amerikanë pa vonesa të dukshme. Kur luajmë një revole në internet të personave të parë, nuk kemi vërejtur asnjë ndryshim përsa i përket shpejtësisë së reagimit.

Përfundim Shpejtësia e përfundimit

Rezultatet e testeve të shpejtësisë nuk ishin fantastike, por ato nuk ishin as të këqija. Ne nuk kemi hasur probleme gjatë përdorimit të përditshëm. Në disa situata, Surfshark madje dëshmoi të jetë më i shpejtë se disa nga ofruesit tanë të tjerë VPN. Pra, për ta përmbledhur të gjitha, këto janë gjetjet tona:

 • VPN e Surfshark-ut ka shpejtësi të madhe në internet gjatë përdorimit të përditshëm
 • Testet e shpejtësisë tregojnë një ulje të vogël deri në mënyrë të arsyeshme të fortë në shpejtësinë e ngarkimit dhe shkarkimit
 • Sipas mendimit tonë, Surfshark është një VPN me shpejtësi mbi mesatare të internetit, për shkak të performancës së tyre fantastike gjatë përdorimit të përditshëm

Siguria – Sa e sigurt është Surfshark?

Siguria e Internetit mund të jetë faktori më i rëndësishëm kur zgjedh një VPN. Kur bëhet fjalë për këtë faktor, ne jemi shumë të lumtur me Surfshark. Surfshark merr çdo masë paraprake të nevojshme për të garantuar një lidhje të sigurt. Përveç serverëve të sigurt me protokolle të forta të kriptimit, ata ofrojnë mundësinë për t’u lidhur përmes dy serverëve VPN në të njëjtën kohë (MultiHop). Kjo do të thotë që ju do të jeni edhe më të sigurt. Surfshark gjithashtu ka një ndërrim vrasës. Pasi ta keni aktivizuar këtë dhe lidhja VPN ndodh që të bjerë, të dhënat tuaja nuk do të dërgohen në internet derisa të rikthehet lidhja. Në këtë mënyrë, prapë mund të shfletoni dhe shkarkoni pa pasur nevojë të shqetësoheni për sigurinë ose sytë prishës.

Për më tepër, Surfshark ndodhet në Ishujt e Virgjër Britanikë, i cili është një vend shumë i sigurt për çdo ofrues të VPN. E vetmja dobësi është se ato duket se funksionojnë nga Britania, ku ligjet e intimitetit nuk janë aq të mira sa mund të mendosh. Kjo është arsyeja pse ne nuk mund t’i japim Surfshark një rezultat të përsosur për siguri. Sidoqoftë, ky VPN është përgjithësisht më i sigurt se shumica e të tjerëve, veçanërisht VPN-të e Lirë.

protokollet

Surfshark përdor ekskluzivisht dy protokolle më të sigurt: OpenVPN dhe IKEv2. Edhe pse kjo do të thotë se ata kanë një zgjedhje të kufizuar të protokolleve, ato që ata ofrojnë janë shumë të forta. Ata nuk janë të gatshëm të bëjnë kompromise kur bëhet fjalë për sigurinë e përdoruesve të tyre.

Protokollet e Surfshark-ut

Regjistrimi dhe intimiteti

Surfshark ka një politikë ‘pa logs’. Ata kanë bërë çdo përpjekje për të kërkuar sa më pak informacione personale për ju që të jetë e mundur që VPN-ja juaj të funksionojë. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë se ata nuk kanë nevojë për ndonjë informacion. Ashtu si shumica e ofruesve të tjerë, atyre do t’ju duhet adresa juaj e emailit për të krijuar një llogari dhe informacione pagese në mënyrë që të mund të përpunojnë pagesat tuaja. Më shumë për këtë më vonë.

Së dyti, Surfshark – si shumica e VPN-ve – kërkon informacion të caktuar për të monitoruar shërbimin e tyre. Për shembull, ata përdorin informacione anonimizuese për të mbajtur nën kontroll se sa janë të zënë serverët e tyre dhe për të parë nëse ka ndonjë çështje lidhjeje. Këto çështje nuk janë gjurmuese për një përdorues specifik dhe kanë të bëjnë vetëm me përdorimin e përgjithshëm të serverëve dhe shërbimit të tyre. Përveç kësaj, Surfshark nuk duket se po mban ndonjë regjistër. Siç u përmend më lart, ata kanë një politikë të rreptë ‘pa logs’, dhe ne nuk mund të gjenim asgjë në rregulloret e tyre që bien në kundërshtim me këtë.

Informationfarë informacioni ka nevojë për Surfshark?

E tëra çfarë ju duhet të bëni për të krijuar një llogari me Surfshark, është të siguroni VPN me adresën tuaj të emailit dhe një fjalëkalim. Prandaj, nëse sigurohuni që nuk përmbajnë ndonjë informacion për ju, jeni mirë. Nëse doni të qëndroni edhe më shumë anonimë, ju rekomandojmë të paguani përmes një shërbimi anonim siç është Bitcoin. Nëse vendosni të paguani me një shërbim si PayPal, në vend të kësaj, do të duhet të ndani disa informacione në lidhje me llogarinë tuaj PayPal në mënyrë që të kryeni pagesën.

Përfundim Surfshark sigurie

Ne kemi gjetur Surfshark të jetë një ofrues relativisht i sigurt VPN. Dobësitë e vetme në të cilat kemi hasur janë gjërat me të cilat lufton shumë çdo VPN. Kjo është arsyeja pse kemi ardhur në përfundimet e mëposhtme në lidhje me sigurinë e Surfshark:

 • Zyrat qendrore të Surfshark janë të vendosura në Ishujt e Virgjër Britanikë, por ato duket se funksionojnë nga Britania, e cila nuk është ideale
 • Surfshark është një VPN e sigurt me protokolle shumë të forta të kriptimit (OpenVPN dhe IKEv2)
 • Surfshark nuk mban regjistrat
 • Ju mund të paguani me Bitcoin për të krijuar një llogari të Surfshark dhe ju duhet vetëm t’u jepni atyre adresën tuaj të postës elektronike dhe një fjalëkalim
 • Surfshark nuk mban të dhëna për të dhënat specifike të përdoruesit, por përdor informacione anonimizuese për të përcaktuar ngarkesën e serverit të tyre dhe problemet e lidhjes së mundshme të vendndodhjes

Përdorshmëria – Sa miqësore për përdoruesit është Surfshark?

Surfshark shkëlqen në mirëdashësinë ndaj përdoruesit. Softueri i tyre është shumë i lehtë për t’u përdorur, pasi ka disa opsione super të përshtatshme. Për më tepër, shërbimi i tyre ndaj klientit është shumë i lehtë për tu arritur nëse keni nevojë për ndihmë me gjithçka në fund të fundit.

Uebfaqja e Surfshark

Uebfaqja Surfshark na kujton pak nga ajo e NordVPN. Uebsajti është i mirëorganizuar, jo shumë i zënë dhe të gjitha informacionet në dispozicion janë lehtësisht të disponueshme. Përveç informacionit kryesor si karakteristikat dhe çmimet në shiritin e lartë, mund të gjeni një lidhje për FAQ në bazë të faqes. Seksioni FAQ është gjithashtu i organizuar qartë. Surfshark është një ofrues që përqendrohet tërësisht në marrjen e informacionit të rëndësishëm për lexuesit dhe përdoruesit e tyre sa më efektivisht të jetë e mundur.

Për këtë qëllim, ata kanë mbajtur seksionin ‘Llogaria ime’ e faqes në internet sa më e thjeshtë. Ekzistojnë disa butona për shkarkimin e softuerit për pajisjet specifike dhe sistemet operative. Ju gjithashtu mund të shihni kur do të përfundojë pajtimi juaj, dhe ka një buton për të ndryshuar fjalëkalimin tuaj dhe një për të dalë. Si rezultat, menaxhimi i llogarisë tuaj Surfshark është shumë e lehtë për t’u bërë.

Pagina e Llogarive të Pamjeve të Surfshark

Instalimi i Surfshark

Procedura e instalimit për Surfshark është jashtëzakonisht e lehtë dhe e drejtpërdrejtë. Në pajisjet mobile, mund të shkarkoni aplikacionin VPN nga App Store ose Google Play. Në Mac ose PC, thjesht klikoni në ikonën përkatëse në faqen e internetit.

Instalimi aktual shkon si kjo:

 1. Zgjidhni një pajtim dhe kaloni nëpër hapat e procedurës së porositjes
 2. Identifikohu në faqen e internetit të Surfshark
 3. Klikoni në ikonën e sistemit tuaj operativ
 4. Hapni skedarin .exe keni shkarkuar
 5. Kaloni nëpër hapat e magjistarit të instalimit
 6. Hapni programin Surfshark duke klikuar mbi lidhjen
 7. Identifikohu me informacionin e hyrjes që krijuat për llogarinë tuaj
 8. Nëse dëshironi, zgjidhni një server, atëherë aktivizoni Surfshark

Pamja dhe lehtësia e përdorimit e Surfshark

Softuer për Surfshark

Shfaqja dhe lehtësia e përdorimit të softuerit të Surfshark mund të jetë një nga karakteristikat më të mira të këtij VPN. Pasi të jeni regjistruar, nuk do të mërziteni nga opsione dhe mundësi të panumërta. Përkundrazi, ju keni treguar vetëm ato gjëra që kanë rëndësi për përdoruesin mesatar VPN. Të gjitha opsionet dhe cilësimet përfshijnë një përshkrim të qartë dhe të gjithë menutë janë të lehtë për të lundruar.

Surfshark nuk kërkon që ju të zgjidhni manualisht serverin e duhur për çfarëdo planifikoni të bëni në internet. Thjesht lidheni me VPN të Surfshark dhe do të njohin automatikisht kur do të shkarkoni një përrua, për shembull. Në këtë rast, nuk do të duhet të zgjidhni manualisht një server P2P, pasi programi do ta bëjë atë për ju. Për më tepër, të gjithë serverët amerikanë duket se punojnë me Netflix, dhe madje mund të vendosni me lehtësi një tunel të dyfishtë VPN. Të gjithë këta elementë të veçantë e bëjnë Surfshark një VPN shumë performuese dhe miqësore për përdoruesit.

Surfshark dhe Linux

Surfshark është gjithashtu në dispozicion për përdoruesit e Linux-it. Konkretisht, aplikacioni i terminalit është në dispozicion për përdoruesit e Ubuntu dhe Debian. Fatkeqësisht, kjo nuk është pothuajse aq sa disa konkurrentë të tillë si NordVPN dhe ExpressVPN. Përdoruesit e shpërqendrimeve të tjera mund të përdorin serverat OpenVPN manuale, megjithatë. Më poshtë mund të lexoni një përmbledhje të shkurtër të përvojës sonë me përdorimin e SurfShark në një sistem Debian.

Numri i serverëve në dispozicion të përdoruesve të Linux është disi i kufizuar në krahasim me rrjetin e përgjithshëm të serverëve të Surfshark. Në vend se serverët 1040+, përdoruesit e Linux kanë qasje në rreth 102 serverë të përhapur në 61 vende. Fatkeqësisht, cilësia e lidhjes suaj varet mjaft fuqimisht nga cili server ju zgjidhni. Disa nga serverët e Surfshark mund të konkurrojnë me ofruesit më të mirë të VPN atje. Të tjerët mezi arrijnë të arrijnë një të katërtën e shpejtësisë tuaj të përgjithshme të internetit. Si i tillë, sigurohuni që të ekzekutoni një test të shpejtë shpejtësie kur lidheni me një server të ri për të kontrolluar nëse keni një nga të mirët.

Sidoqoftë edhe më shqetësuese, përdoruesit e Linux priren të vuajnë nga rrjedhjet e DNS ose nga prox transparente ndërsa janë të lidhur me Surfshark. Ky problem mund të zgjidhet nëse jeni veçanërisht të mprehtë me Linux, ose me ndihmën e shërbimit të klientit. Sidoqoftë, problemi nuk duhet të ndodhë në radhë të parë.

Mirëpo, mirëdashësia e përdoruesit është e mirë. Instalimi është një copë tortë dhe zgjedhja e komandave që duhet të mësoni është e kufizuar dhe intuitive. Surfshark gjithashtu përfshin një numër karakteristikash shtesë të zoti, të tilla si një përzgjedhje e automatizuar e serverit më të mirë të disponueshëm, një ndërprerës vrasës, multi-hop dhe aftësia për të kaluar lehtësisht ndërmjet serverëve UDP dhe TCP. Fatkeqësisht, këto karakteristika shtesë nuk përbëjnë rrjedhje të DNS, proxies transparente ose cilësi të pabarabartë të serverëve në dispozicion. Për më tepër, mjaft shpesh, këto karakteristika nuk janë as në dispozicion. Për shkak të gjithë këtyre negativëve, SurfShark nuk është në listën tonë të VPN më të mirë për Linux.

Mimet dhe mënyrat e pagesës

Surfshark ka shumë çmime të arsyeshme. Sshtë një nga opsionet më të lira përreth. Ashtu si me shumicën e VPN-ve të tjera, ju merrni një zbritje kur regjistroheni për një periudhë më të gjatë. A abonimi mujor kushton 11,95 dollarë në muaj, një Abonimi 1-vjeçar kushton 5,99 dollarë në muaj, dhe a Abonimi 2-vjeçar kushton vetëm 1.99 dollarë në muaj. Në faqen e tyre të internetit, këto çmime janë gjithashtu të disponueshme në euro, dollarë AUS / MUND, juan kinez dhe paund britanikë.

Pricesmimet Surfshark

Pavarësisht se në cilën pajtim merrni, Surfshark ofron një garanci 30-ditore të kthimit të parave, dhe mund të përdorni pajtimin në një numër të pakufizuar pajisjesh. Metodat e pagesës përfshijnë opsionet e mëposhtme:

 • Kartë krediti (Mastercard, Visa, American Express dhe Discover Card)
 • PayPal
 • Google Pay
 • Bitcoin dhe monedhat e tjera cryptocurrency (duke përdorur CoinGate ose CoinPayments)
 • Sofort
 • Opsione të tjera pagese lokale

Shërbimi ndaj klientit

Surfshark ka një shërbim të shkëlqyer për klientët. Kur e provuam funksionin e bisedës në uebfaqen e tyre, ne u kontaktuam dhe u ndihmuam nga një punonjës aktual brenda hapësirës së një minutë. Problemi ynë ishte që ne nuk mund të vëzhgonim Netflix Amerikan në fillim, por shërbimi ndaj klientit ishte në gjendje të na ndihmojë të rregullojmë këtë në asnjë kohë. Ne gjithashtu vlerësuam faktin që po bisedonim me një person të vërtetë. Ne nuk kemi marrë përgjigje të automatizuar nga një bot. Ky është një lehtësim në krahasim me shërbimin ndaj klientit në disa VPN të tjera.

Përfundimi Përdorueshmëria Surfshark

Bazuar në përvojat tona me Surfshark, arritëm në përfundimet e mëposhtme:

 • Surfshark është një VPN mjaft miqësore për përdoruesit
 • Softueri i Surfshark është intuitiv dhe i lehtë për t’u kuptuar
 • Krijimi dhe administrimi i një llogarie është shumë i drejtpërdrejtë
 • Instalimi i softverit të Surfshark është i lehtë
 • Shërbimi i klientit i Surfshark është i shpejtë për t’u përgjigjur dhe i drejtuar nga njerëzit aktualë
 • Surfshark është një nga ofruesit më të lirë të VPN dhe ofron një garanci për 30 ditë kthim parash në të gjitha pajtimet e tyre

Rrjeti i serverëve Surfshark

Surfshark ka një rrjet të gjerë serverash: ata kanë 1040 serverë në 61 vende dhe vendndodhje. Kjo është shumë e përshtatshme për anashkalimin e blloqeve gjeo. Në shumicën e vendeve, ata kanë shumë servera. Sidomos serverat amerikanë janë të shumtë, ka shumë të ngjarë të sigurojnë që Netflix vazhdon të punojë për këtë vend.

Për më tepër, të gjithë serverët e Surfshark janë miqësor me P2P. Kjo do të thotë që nuk do të duhet të zgjidhni një server të veçantë P2P nëse doni të shkarkoni përrua, për shembull. Për më tepër, Surfshark ju jep mundësinë e lidhjes me dy servera VPN menjëherë (MultiHop). Të dhënat tuaja do të dërgohen përmes jo një, por dy serverëve VPN. Kjo rrit sigurinë dhe anonimitetin tuaj në internet. Jo të gjithë serverët e Surfshark e mbështesin këtë. Në vend të kësaj, ekzistojnë trembëdhjetë kombinime të para-zgjedhura të dy serverëve që mund të përdorni. Tre nga këto kanë një server të SH.B.A-së si server dalës. Kjo është shumë e dobishme për zhbllokimin e shumë përmbajtjeve gjeo-të kufizuara, siç është versioni amerikan i Netflix, ndërsa është shumë i sigurt.

Numri i serverëve dhe vendndodhjeve

Surfshark ka 1040 serverë në 61 vende. Këto vende janë përhapur në vendet në vijim:

tokë
Shqipëri
Australi
Austri
Belgjikë
Bosnja dhe Hercegovina
Brazil
Bulgari
Kanadë
Kili
Kroacia
Kosta Rika
Kroacia
Qipro
Republika Çeke
Danimarkë
Estoni
Finlandë
Francë
Gjermani
Greqi
Hong Kong
Hungari
Islandë
Indi
Indonezi
Irlandë
Izrael
Itali
Japoni
Kazahstan
Letoni
Libi
Luksemburg
Malaysia
Moldovë
Hollandë
Zelanda e Re
Nigeri
Maqedonia e Veriut
Norvegji
Paraguaj
Poloni
Portugali
Rumani
Rusi
Singapore
Serbia
Singapore
Slovakia
Sllovenia
Afrika e Jugut
Korea e jugut
Spanjë
Suedi
Switzerland
Taiwan
Tajlandë
Turqi
Ukrainë
Emiratet e Bashkuara Arabe
Mbretëria e Bashkuar
Shtetet e Bashkuara
Vietnam

Adresë IP e përkushtuar

Deri më tani, Surfshark nuk ofron mundësinë për të kërkuar një adresë të dedikuar IP. Sidoqoftë, zakonisht do të lidheni me të njëjtin server dhe të njëjtën adresë IP kur zgjidhni një server specifik. Por nuk është gjithmonë kështu: nëse zgjidhni opsionin “vendndodhje optimale”, shanset janë që të merrni një server të ndryshëm çdo herë. Kjo sepse Surfshark shikon sasinë e trafikut në servera të ndryshëm dhe zgjedh serverin që funksionon më mirë në atë moment.

Sidoqoftë, me një azhurnim të fundit, Surfshark ka shtuar disa servera me një adresë IP “statike”. Kjo do të thotë që adresa IP e këtyre serverëve do të jetë gjithmonë e njëjtë. Megjithëse ne nuk do të rekomandojmë përdorimin e tyre që nga ky moment, sepse ato duket se janë të përbashkëta dhe jo të përkushtuara. Sidoqoftë, në teori mund të përdorni këta serverë për të hyrë në faqet e internetit dhe aplikacionet që ju bllokojnë nëse regjistroheni nga një adresë IP e ndryshme nga sa bëni zakonisht, ndërkohë që ende gëzoni një mbrojtje të shtuar, për shkak të tunelit dhe encryption të Surfshark-ut. Sidoqoftë, ne nuk e kemi testuar veten nëse kjo në të vërtetë funksionon mirë, kështu që ne nuk mund të garantojmë se kjo është një mënyrë e zbatueshme dhe e mirë për të hyrë në këto shërbime.

Përfundim Rrjeti i serverëve Surfshark

Këto janë përfundimet në të cilat arritëm në lidhje me rrjetin e serverëve të Surfshark dhe vendndodhjet:

 • Surfshark ka një rrjet të shkëlqyer serverash prej 1040 serverësh në 61 vendndodhje
 • Ekzistojnë një mori serverësh amerikanë dhe të gjithë duket se punojnë me Netflix
 • Surfshark ka serverë të veçantë P2P, me të cilët jeni lidhur automatikisht
 • Shtë e mundur të dërgoni të dhënat tuaja përmes dy serverëve VPN në të njëjtën kohë

Opsionet e Surfshark-ut

Përveç mundësive standarde, Surfshark gjithashtu ofron veçori të dobishme shtesë. Për shembull, Surfshark ka një ndërprerës të vrasjes opsionale, mundësinë e lidhjes përmes dy serverëve VPN në të njëjtën kohë (ata e quajnë këtë MultiHop), një Whitelister që ju lejon të vizitoni uebfaqe ose aplikacione të caktuara pa kaluar në fillim VPN dhe një CleanWeb opsion që bllokon reklamat, gjurmuesit dhe malware. Për më tepër, Netflix dhe torrents funksionojnë mirë me Surfshark.

MultiHop, Whitelister dhe CleanWeb

Pamja e ekranit Surfshark MultiHopTë tre këto tipare të Surfshark funksionuan si duhet kur i provuam. CleanWeb ishte në gjendje të bllokojë reklamat që arritën të rrëshqasin edhe para adblockers tonë të rregullt. Opsioni MultiHop siguron një siguri shtesë, por ka ndikim negativ në shpejtësinë tuaj të internetit. Në fund të fundit, trafiku juaj duhet të kalojë nëpër dy serverë VPN në vend të një. Whitelister për aplikacione dhe faqe interneti ju lejon të lidheni me aplikacione specifike dhe faqe në internet me të cilat ju besoni duke përdorur adresën tuaj IP në vend të asaj të serverit VPN. Kjo përfundimisht mund të jetë e përshtatshme në disa situata.

CleanWeb Whitelister nga Pamja e ekranit e Surfshark

Për më tepër, Surfshark së fundmi ka shtuar dy karakteristika të reja: HackLock dhe BlindSearch. HackLock është një opsion që mund të përdorni që do t’ju njoftojë kur emaili ose fjalëkalimi juaj mund të jenë në rrezik të kompromentohen. BlindSearch është përgjigjja e Surfshark në motorin e kërkimit anonim DuckDuckGo. Sidoqoftë, të dy HackLock dhe BlindSearch janë ende në Beta.

Pamja e ekranit Surfshark HackLock BlindSearch

Surfshark dhe Netflix

Surfshark synon të zhbllokojë Netflix për të gjithë përdoruesit e saj. Gjatë provave tona, të gjithë serverët amerikanë u duk se punojnë me Netflix. Përveç kësaj, Surfshark gjithashtu ju lejon të keni qasje në përmbajtjen e versioneve të tjera lokale të Netflix. Surfshark përqendrohet në mënyrë aktive në bërjen e bibliotekave të pesëmbëdhjetë vendeve në dispozicion të përdoruesve të tyre. Këto vende janë: Shtetet e Bashkuara, Mbretëria e Bashkuar, Kanada, Franca, Gjermania, Japonia, Hollanda, Italia, India, Turqia, Brazili, Singapori dhe Norvegjia.

Nëse përdorni një lokacion tjetër të serverit për të vizituar Netflix, automatikisht do të dërgoheni në versionin Amerikan (SH.B.A.) të Netflix. Në faqen e tyre të internetit, Surfshark përmend që mund t’i pyesni për çdo bibliotekë Netflix që dëshironi të përdorni, por nuk është në listën e tyre. Ata mund të jenë në gjendje ta zhbllokojnë atë për ju.

Në rast se akoma nuk mund të arrini Netflix me këtë sistem të zgjuar, mos hezitoni të kontaktoni Surfshark. Mbështetja e tyre ndaj klientit live chat funksionon në mënyrë efektive dhe zakonisht mund të ndihmojë. Ata mund t’ju japin këshilla se cilin server të zgjidhni ose të përpiqeni ta zgjidhni çështjen nga ana e tyre. Zakonisht, ata janë në gjendje t’ju ndihmojnë për disa minuta. Me pak fjalë, Surfshark është shumë i përshtatshëm për transmetim dhe Netflix.

Surfshark dhe përrua

Surfshark ka serverë të specializuar P2P që ju mbajnë shumë të sigurt ndërsa shkarkoni torrentë. Ju nuk duhet të zgjidhni manualisht këta serverë: ata aktivizohen automatikisht kur hapni një program përrua. Serveri VPN do të njohë trafikun P2P dhe do t’ju lidhë me një server P2P. Ne madje dyshojmë se mund t’ju lidhë automatikisht përmes serverëve MultiHop. Kjo do të thotë mbrojtje e shtuar kundër syve prying.

Opsionet e përfundimit Surfshark

 • Surfshark ofron karakteristika të ndryshme që bllokojnë reklamat, faqet e internetit të listave të bardha dhe ofrojnë nivele të rritura të sigurisë
 • Të dy serverët amerikanë dhe serverët e vendeve të tjera kanë punuar me Netflix
 • Ju mund të shkarkoni torrents me Surfshark të sigurt dhe me lehtësi
 • Surfshark për Linux nuk është pothuajse aq i mirë sa versioni Windows

Përfundim – Përvoja jonë me Surfshark

rekuizitë
Cons
Shumë e lehtë për t’u përdorurSoftueri është i disponueshëm vetëm në anglisht
Lehtë për tu instaluarAsnjë mundësi për të zgjedhur manualisht një server
Vetëm protokolle të sigurta në dispozicion dhe asnjë regjistërDallimi në shpejtësinë midis serverëve mund të jetë mjaft i madh
Shume lire
Netflix punon në të gjitha vendet
Shkarkimi i torrenteve lejohet
Shpejtësi e shkëlqyeshme gjatë përdorimit të rregullt të internetit
Karakteristika të dobishme shtesë si AdBlocker dhe Whitelister
Shërbim i shkëlqyeshëm për klientët

Sa i përket ne, Surfshark është një ofrues i shkëlqyeshëm VPN që është në rregull me VPN-të më të mëdha dhe më të njohura sot. Mimet e saj të ulëta, softveri i arritshëm dhe veçoritë e dobishme shtesë na nxitën të vendosnim të lartë në renditjen tonë.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map