Rishikimi i Ivacy 2020: VPN e përballueshme për përdoruesit me disa çështje të intimitetit

Rishikimi i Ivacy (2020)

Ivacy u themelua në vitin 2007 dhe është me seli në Singapor. Ivacy pretendon se misioni i saj është të krijojë një mjedis plotësisht të lirë të internetit për të gjithë. Për ta arritur këtë, shkathtësia është thelbësore, shprehet Ivacy. Ivacy veçanërisht shijoi lëvdata dhe njohje në 2010, kur ata u bënë ofruesi i parë i VPN që ofroi një veçori të ndarjes së tunelit. Ky zhvillim ka pasur një ndikim pozitiv në shpejtësinë që mund të arrijnë ofruesit e VPN. Në vitin 2015 ata arritën të shtojnë një tjetër moment historik në listën e tyre të arritjeve. Ishte ky vit kur baza e tyre e përdoruesve shënoi 2 milion.


Nuk është e vështirë të kuptosh pse shumë njerëz shkojnë me Ivacy, pasi është një ofrues shumë i përshtatshëm për përdoruesit VPN i cili ofron shumë karakteristika dhe mundësi shtesë. Për më tepër, instalimi i Ivacy është shumë i lehtë dhe vetëm një abonim ju lejon të lidhni pesë pajisje njëherësh. Sidoqoftë, shumë do të bien dakord, pjesa më e mirë në lidhje me këtë ofrues VPN është pika e saj e çmimeve shumë të volitshme. Abonimi i tyre më i përballueshëm do t’ju kthejë vetëm 1 dollarë në muaj (i faturuar si 60 $ çdo pesë vjet). A duket e mirë që kjo të jetë e vërtetë? Ne do t’ju lejojmë të jeni gjykatësi i kësaj. Lexoni më poshtë për të gjitha tiparet, opsionet dhe specifikimet e Ivacy.

Specifikimet Ivacy

 • Lidhje të njëkohshme: 5
 • torrents: +
 • Netflix: +
 • Sistemet operative: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • protokollet: OpenVPN, L2TP / IPSec, SSTP, IKEv2, PPTP
 • Politika e prerjeve: Shkrimet e lidhjes
 • Servers: 450+ server në 100 vende
 • Çmimi: Nga 0,99 dollarë në muaj
 • Garancia për kthimin e parave: 30 dite

Shpejtësia – Sa e shpejtë është Ivacy

Një nga aspektet më të rëndësishme të një ofruesi VPN është shpejtësia e tij. Sigurisht, ju nuk dëshironi që një VPN të jetë aq e ngadaltë që ndikon negativisht në transmetimin, shkarkimin dhe përvojën e përgjithshme të internetit. Kjo është arsyeja pse, megjithëse pothuajse çdo VPN do të ngadalësojë lidhjen tuaj në një farë mase (të paktën në letër), është e rëndësishme të zgjidhni një VPN me shpejtësi të përshtatshme. Për të parë nëse shpejtësitë e Ivacy janë në nivele të njëjta, ne testuam gjerësisht shpejtësinë e shërbimit të tyre VPN. Do të gjeni rezultatet e këtyre testeve të shpejtësisë poshtë.

Rezultatet e testit të shpejtësisë Ivacy

Më poshtë do të shihni rezultatet e testeve të ndryshme të shpejtësisë që kemi kryer për të testuar shpejtësinë e lidhjes së Ivacy. Ne kemi përdorur speedtest.net për të kryer këto teste. Testet u kryen nga zyra jonë në Hollandë.

Pa një VPN (speedtest.net):

Shpejtësia e shpejtë e Ivacy - pa një VPN

Mbi të mund të shihni shpejtësinë e lidhjes sonë kur nuk jemi të lidhur fare me një VPN.

Server në Hollandë (speedtest.net):

Test i shpejtësisë Ivacy - server holandez

Këto janë rezultatet e testit të shpejtësisë kur jemi të lidhur me një server Ivacy në Hollandë. Ne përdorëm funksionin automatik të zgjedhjes së serverit, i cili na lidhi me serverin më të shpejtë në Hollandë. Siç mund ta shihni, shpejtësia jonë e shkarkimit është ulur, por vetëm margjinalisht. Shpejtësia e ngarkimit është ulur mjaft. Kjo mund të shkaktojë disa çështje nëse shpesh ngarkoni përmbajtje në internet (siç janë videot ose torrentet në YouTube). Ping-u ynë nuk është rritur aspak (një rritje prej 8ms është shumë pak).

Server në Shtetet e Bashkuara (speedtest.net): 

Test i shpejtësisë Ivacy - server i SH.B.A.

Këtu mund të shihni rezultatet e provës së shpejtësisë kur ishim të lidhur me një server Ivacy në Shtetet e Bashkuara. Meqenëse vendndodhja jonë e testimit (zyra jonë) ishte në Hollandë, rezultatet e mësipërme janë ndoshta një tregues i mirëfilltë se çfarë do të ndodhte nëse lidheni me një server që është shumë larg nga vendi ku jetoni ose jeni. Siç pritej, pingu është rritur mjaft. Sidoqoftë, kjo është plotësisht normale kur lidheni me një server në anën tjetër të botës. Shpejtësia e shkarkimit megjithatë, mjaft mbresëlënëse, është ende mjaft e mirë. Shpejtësia e ngarkimit për fat të keq, ka rënë mjaft. Sidoqoftë, këto rezultate nuk janë domosdoshmërisht diçka për t’u shqetësuar për një pjesë të madhe nëse përdorni kryesisht VPN tuaj për “aktivitete konvencionale”, të tilla si shfletimi, transmetimi dhe shkarkimi, siç do ta shohim më vonë.

Shpejtësia gjatë përdorimit të përditshëm

Në përgjithësi, për shumicën e qëllimeve të jetës reale Ivacy ofron shpejtësi të mira. Ne testuam shpejtësinë e Ivacy gjatë një gamë të gjerë të aktiviteteve në internet dhe përgjithësisht VPN performoi mirë. Ne ekzaminuam shpejtësinë e Ivacy gjatë detyrave në internet si shfletimi i faqeve në internet, transmetimi i videove (p.sh. në Netflix), shkarkimi i torrenteve dhe luajtja e lojërave në internet.

Kur shfletoni internetin Ivacy doli të ishte shumë i shpejtë. Në fakt, thjesht nuk kemi vërejtur ndonjë ndryshim midis shfletimit me ose pa VPN. Të gjitha faqet e internetit u ngarkuan shpejt dhe ne arritëm të regjistrohemi në çdo faqe interneti dhe platforma që donim. Gjithashtu, ne ishim në gjendje të kontrollonim email-in tonë dhe të shkarkoni skedarë pa ndonjë vështirësi ose vonesë të dukshme.

Transmetimi i videove gjithashtu dëshmoi se ishte një detyrë e lehtë për Ivacy dhe ne nuk e vumë re lidhja jonë ngadalësohej. Vetëm kur hapëm një faqe të re për përmbledhje video në YouTube, vumë re një vonesë të vogël. Kjo vonesë mezi zgjati më shumë se një sekondë, megjithatë. Për më tepër, ne ishim në gjendje të përdorim me lehtësi Netflix dhe Spotify me Ivacy duke vrapuar pa asnjë vonesë.

Për më tepër, shkarkimi i skedarëve gjithashtu dëshmoi të jetë i shpejtë. Ne kemi vërejtur një ndryshim të vogël në shpejtësi në krahasim me shkarkimin e torrenteve dhe skedarëve të tjerë pa një VPN. Sidoqoftë, kjo nuk ishte aspak një çështje serioze. Ajo që është e këndshme për Ivacy është që ajo ofron një veçori për të shkarkuar skedarë në një server shtesë të mirë-siguruar.

Ndërsa lojrave, ne gjithashtu vumë re një ndryshim jashtëzakonisht të vogël në shpejtësinë midis përdorimit të Ivacy dhe luajtjes pa një lidhje VPN, të paktën kur përdorni një server në Hollandë (ku ndodhet zyra jonë). Kur provuam disa lojëra të ndryshme në një server Ivacy në Shtetet e Bashkuara, vërejtëm një rënie mjaft të madhe të shpejtësisë. Kjo na tregon se lojrat gjatë përdorimit të Ivacy VPN, ju patjetër do të jeni në gjendje të keni një përvojë të mirë të lojrave në internet, me kusht që të mos zgjidhni një server Ivacy që është shumë larg nga vendi ku jeni gjeografikisht (mendoni kontinente të ndryshme, kryesisht).

Përfundim Shpejtësia e Ivacy

Aktgjykimi ynë i fundit për shpejtësinë e Ivacy është si më poshtë:

 • Për një ofrues të VPN Ivacy ofron mbi shpejtësi mesatare.
 • Sipas testeve tona të shpejtësisë Ivacy shkakton humbje të shpejtësisë.
 • Vonesat që shkaqet Ivacy janë aq të vogla sa që ende mund të shfletoni, transmetoni me rrymë dhe shkarkoni me Ivacy duke funksionuar në sfond.
 • Lojërat nuk ishin as problem, megjithëse duhet të siguroheni që të lidheni me një server Ivacy që nuk është shumë larg nga ju. Përndryshe, ping-u i rritur mund të shkaktojë disa çështje.

Siguria – Sa e sigurt është Ivacy?

Siguria dhe privatësia thjesht mund të jenë aspektet më të rëndësishme të një VPN. Njerëzit, veçanërisht pasi investojnë në një shërbim VPN, duan të jenë të sigurt në internet. Kjo është pikërisht arsyeja pse ne shqyrtojmë plotësisht sigurinë e të gjitha VPN-ve në faqen tonë të internetit.

Ivacy pretendon se siguria e saj është “e fortë”. Misioni i Ivacy, ata thonë, është të krijojë një botë dixhitale të sigurt, të arritshme për këdo. Ivacy thonë se ata ndihmojnë në krijimin e kësaj bote me shërbimin e tyre VPN dhe veçoritë dhe opsionet e saj unike.

Ivacy ofron një ndërprerës vrasës për të ndihmuar në mbrojtjen e intimitetit dhe sigurisë tuaj në rast se lidhja juaj me serverat e Ivacy ndërpritet për çfarëdo arsye. Për më tepër, Ivacy gjithashtu ofron një mur zjarri natyral (për një shtesë $ 1 në muaj). Ky është një mur zjarri në serverët e Ivacy i cili duhet të filtrojë viruset dhe malware të tjerë përpara se të arrijë ndonjëherë në pajisjen ose rrjetin tuaj. Këto karakteristika janë vetëm një pjesë e vogël e kutisë së mjeteve të Ivacy për të mbrojtur privatësinë dhe sigurinë tuaj në internet. Për më tepër, politika e privatësisë e Ivacy thotë që ofruesi nuk mban asnjë regjistër në aktivitetet e internetit të përdoruesve të tij çfarëdo. Më poshtë do të lexoni më shumë rreth protokolleve të kriptimit të Ivacy, politikën e tyre të prerjeve dhe çështje të tjera të lidhura me sigurinë.

Protokollet e Ivacy

Ivacy u ofron përdoruesve të saj siguri të shkëlqyeshme, pjesërisht falë kriptimit të tyre të shkëlqyeshëm: Ivacy ofron encryption AES-256-bit. Në përgjithësi, ky konsiderohet një lloj kriptimi shumë i sigurt, i cili është shumë i vështirë për tu goditur për qeveritë ose hakerat. Ivacy ofron protokollet e mëposhtme të kriptimit:

 • OpenVPN
 • vjedhje
 • IKEv2
 • L2TP / IPSec
 • PPTP
 • SSTP

Sigurisht, secili prej këtyre protokolleve VPN vjen me grupin e vet të avantazheve dhe disavantazheve. Në përgjithësi, OpenVPN konsiderohet më e sigurta nga këto (dhe shpesh edhe të gjitha) protokollet VPN, por teorikisht disa prej këtyre protokolleve, siç janë PPTP dhe IKEv2, mund të jenë në gjendje të ofrojnë (pak) shpejtësi më të larta.

Ju lutemi vini re: Në disa pajisje (siç është Mac) Ivacy mbështet vetëm protokollin IPSec (pa L2TP). Ky protokoll konsiderohet mjaft i pasigurt.

Politikat e prerjeve dhe privatësia

Ivacy qartë shprehet në politikën e tyre të intimitetit që ata nuk mbajnë regjistrat e përdoruesve të tyre të çfarëdo lloji. Në fakt, Ivacy pretendon se “me anë të dizajnit” ata nuk kanë të dhëna të ndjeshme për t’i shpërndarë, edhe nëse ligjërisht janë të detyruar ta bëjnë këtë. Ky është sigurisht një lajm i shkëlqyeshëm për njerëzit që vlerësojnë anonimitetin dhe privatësinë në një ofrues të VPN, të cilat janë ndoshta arsyet kryesore për shumë njerëz për të marrë një VPN. Sidoqoftë, kemi vërejtur diçka pak shqetësuese për serverat e Ivacy kur bëhet fjalë për privatësinë dhe anonimitetin.

Disa muaj më parë, vërejtëm diçka të pazakontë Ivacy nuk përmendi askund në faqen e saj të internetit ose kudo tjetër: ata po përdornin serverë që i përkasin GZ Systems Ltd Kjo kompani zotëron PureVPN, një tjetër ofrues i njohur VPN. Potencialisht kjo mund të nënkuptojë që PureVPN apo edhe GZ Systems Ltd. kishte / ka qasje në të dhënat e përdoruesve të Ivacy. Ne gjithashtu kontrolluam këtë pretendim duke përdorur një provë rrjedhjeje DNS. Këto ishin rezultatet kur ishim të lidhur me një server Ivacy në Sh.B.A .:

Një tregues tjetër i së vërtetës për këtë pretendim që morëm ishte pak kohë kur ne kontaktuam një përfaqësues të Ivacy dhe ajo gabimisht dukej sikur besonte se ne ishim përdorues të PureVPN dhe na drejtohej si të tillë.

Ivacy-DNS-rrjedhje-provë

Në çdo rast, duhet të jetë e qartë se serveri i veçantë që ne testuam ishte, në atë kohë, në pronësi të PureVPN / GZ Systems. Ne u përpoqëm të verifikonim nëse Ivacy aktualisht është ende duke përdorur serverë që i përkasin GZ Systems Ltd Ne kontaktuam mbështetjen e klientëve të Ivacy për t’u pyetur për këtë. Përfaqësuesi Ivacy me të cilin po bisedonim na kërkoi të prisnim një moment të shkurtër, përpara se ai të përgjigjej në pyetjen, pas së cilës ai deklaroi se “Ivacy nuk përdor serverë që i përkasin sistemeve GZ”. Shqyrtuesi ynë i dytë nuk ishte në gjendje ta verifikonte këtë, për shkak të një çështje teknike që ai hasi me aplikacionin e Ivacy. Sidoqoftë, fakti mbetet që kjo situatë e tërë (e kaluar) sjell disa pyetje dhe për fat të keq shërben për të minuar disi pretendimet e Ivacy për një “siguri të fortë”.

Informationfarë informacioni ka nevojë për Ivacy?

Lessshtë e panevojshme të thuhet, në mënyrë ideale dëshironi të jepni sa më pak informacione për veten tuaj sa të jetë e mundur kur krijoni llogarinë tuaj VPN. Dhënia e shumë informacioneve personale kur krijoni një llogari për një lloj zgjidhjeje të intimitetit e mposht qëllimin. Kjo është arsyeja pse ne shqyrtojmë se sa informacione kanë nevojë për të gjithë VPN-të në faqen tonë të internetit kur krijoni llogarinë tuaj. Për të krijuar një llogari Ivacy, ka disa detaje personale që duhet të jepni.

Së pari, ju duhet të merrni një pajtim, i cili nënkupton dhënien e një Ivacy një emër dhe adresë email. Në varësi të metodës tuaj të zgjedhur të pagesës, gjithashtu do t’ju duhet të hiqni dorë nga informacione të caktuara të pagesës. Nëse doni të qëndroni sa më anonimë të jetë e mundur, ju rekomandojmë të përdorni Bitcoin për të paguar. Bitcoin është një nga metodat më të anonimit të pagesës dhe ju jep anonimitet praktikisht të plotë.

Më në fund, për të përfunduar krijimin e llogarisë tuaj, do të duhet të plotësoni një emër llogari dhe një fjalëkalim. Nëse doni të mbeteni anonim, padyshim që është më mirë të zgjidhni një emër të llogarisë i cili nuk mund të gjurmohet tek ju.

Përfundim Siguria e Ivacy

Pas kryerjes së hulumtimit tonë, ne përfunduam sa vijon në lidhje me sigurinë e Ivacy:

 • Ivacy ofron kriptim të ngurtë AES-256-bit.
 • Ata ofrojnë disa karakteristika të shkëlqyera shtesë të sigurisë, të tilla si një firewall natyror në serverat e tyre dhe serverë shtesë shkarkimi të mirë-siguruar.
 • Ky VPN ofron shumë protokolle të ndryshme encryption (shënim: jo të gjitha këto janë në dispozicion në të gjitha pajisjet).
 • Ivacy nuk mban asnjë regjistër tek përdoruesit e tyre.
 • Ivacy mund të ketë një rrezik mjaft serioz të sigurisë, për sa i përket serverave të tij.

Miqësia e përdoruesit e Ivacy

Ivacy është një ofrues shumë i përshtatshëm për përdoruesit VPN. Ivacy qartë kishte funksionet kryesore të një ofruesi VPN në pjesën e prapme të mendjes së tyre kur hartonin aplikacionin e tyre. Kur të jeni lidhur me një nga serverët e Ivacy, menjëherë do të shihni vendndodhjen e serverit me të cilin jeni lidhur dhe për sa kohë jeni lidhur. Për më tepër, aplikacioni ka mundësi të dedikuara për shkarkim, transmetim dhe zhbllokim të përmbajtjes së kufizuar gjeografikisht.

Uebfaqja e Ivacy

Uebsajti i Ivacy është i qartë, i dizajnuar mirë dhe përmban të gjitha informacionet (të ardhshëm) që përdorin përdoruesit e Ivacy. Në faqen e saj fillestare do të gjeni informacione të përgjithshme rreth Ivacy dhe pse një VPN është një mjet i rëndësishëm dhe i vlefshëm për të mbrojtur privatësinë tuaj. Do të gjeni gjithashtu më shumë informacion të thelluar rreth vetë Ivacy, siç janë pajtimet dhe çmimet e ndryshme të tij. Uebsajti është shumë i dizajnuar dhe lundron në një mënyrë intuitive. Ajo madje ka një dritare të bisedës live ku mund të shkruani çdo pyetje që mund të keni, pas së cilës së shpejti do të ndihmoheni nga një përfaqësues i Ivacy (më shumë për këtë më vonë). E vetmja dobësi e vërtetë që mund të mendonim është fakti që faqja e internetit e Ivacy është pak e rëndë për reklama.

Pasi të regjistroheni në faqen e internetit, do të keni akses në cilësimet dhe opsionet e llogarisë suaj. Si pjesa tjetër e faqes së internetit, kjo faqe e anëtarëve është miqësore për përdoruesit dhe bën të lehtë konfigurimin e llogarisë tuaj. Në këtë faqe do të shihni menjëherë të gjithë korrespodencën tuaj të kaluar me mbështetjen e klientit të Ivacy dhe faturat e papaguara. Nga këtu, ju gjithashtu mund të hapni një biletë të re me mbështetjen e klientit të Ivacy, për çdo pyetje që mund të keni. Për më tepër, nëse klientët lundrojnë në opsionin “përcjellja e portit” në menunë kryesore, ata do të marrin disa informata në lidhje me murin opsional të Natyrës dhe mundësinë për të shtuar këtë veçori shtesë të sigurisë në pajtimin e tyre..

Procedura e instalimit të Ivacy

Instalimi i Ivacy në pajisjen tuaj është shumë i lehtë. Në fund të fundit, ky ofrues VPN ofron softuer për të gjitha pajisjet kryesore dhe sistemet operative (Windows, Mac, Android, iOS dhe Linux). Shtë shumë e thjeshtë për të shkarkuar të gjitha këto aplikacione të ndryshme. Ju mund të instaloni Ivacy në shumicën e pajisjeve në 6 hapa të thjeshtë:

 • Shkoni në faqen e internetit të Ivacy.
 • Klikoni në “Merrni Ivacy” ose lëvizni poshtë për të zgjedhur një pajtim dhe zgjidhni çdo shtesë të dëshiruar (NAT-firewall dhe / ose IP të dedikuar) dhe paguani me metodën tuaj të preferuar të pagesës.
 • Shkarkoni aplikacionin e duhur për sistemin tuaj operativ.
 • Identifikohu me detajet e hyrjes tënde (të cilat do të të jenë dërguar me email).
 • Zgjidhni një server dhe lidheni me të.
 • Shijoni në mënyrë të sigurt dhe të lirë shfletimin në internet!

Siç keni lexuar më lart, në 6 hapa të shpejtë dhe të thjeshtë mund të instaloni Ivacy në pajisjen tuaj. Në pajisjet celulare bëhet edhe më e lehtë, pasi ato ju lejojnë të shkarkoni thjesht aplikacionin Ivacy nga AppStore (në iPhone) ose Google Playstore (në telefonat Android). Aplikimet celulare të Ivacy ofrojnë të gjitha tiparet dhe opsionet që ofrohen nga versioni Desktop. Ne do ta diskutojmë këtë më në detaje në pjesën tjetër të këtij shqyrtimi.

Paraqitja dhe miqësia e përdoruesit të softuerit Ivacy

Aplikacioni i lëvizshëm i IvacyNe nuk mund të stresojmë sa duhet që Ivacy është një ofrues shumë i përshtatshëm për përdoruesit VPN. Sidomos për “VPN-fillestarët”, aplikacionet e Ivacy janë të shkëlqyera. Aplikacioni është shumë intuitiv dhe ka një nën-menu të veçantë për çdo funksion të ndryshëm, të tilla si transmetimi, shkarkimi dhe zhbllokimi i faqeve të internetit dhe përmbajtja. Kjo do të thotë që Ivacy i përshtatet mirë grupeve kryesore të njerëzve që përdorin VPN dhe arsyet që përdorin një VPN.

Padyshim, aplikacioni i Ivacy duket shumë profesional si në desktop ashtu edhe në celular. Të dy versionet ju lejojnë të lidheni shpejt me një server VPN me një shtypje të butonit të madh të bardhë. Siç mund ta shihni në ekranin në të djathtë, është e lehtë të kaloni midis opsioneve të ndryshme dhe vendndodhjeve të serverit, madje edhe në versionin celular.

Ivacy në dukje harxhoi shumë kohë dhe përpjekje për krijimin e një aplikacioni që është sa më miqësor për përdoruesit. Ata e bënë qartë një punë të shkëlqyeshme.

Pricesmimet dhe motrat e pagesës

Ivacy është një ofrues shumë i përballueshëm i VPN. Sa më gjatë të blini një pajtim, aq më e përballueshme do të marrë shkalla mujore. Nëse merrni një pajtim që mund të anulohet çdo muaj, kjo do t’ju kthejë 8,95 dollarë në muaj. Një plan 1-vjeçar kushton 3 dollarë në muaj. Nëse angazhoheni për një abonim 2-vjeçar, kjo do t’ju kushtojë 1.99 dollarë në muaj. Sidoqoftë, nëse po kërkoni një pajtim të vërtetë të përballueshëm, nuk mund të gaboni me planin 5-vjeçar të Ivacy, i cili kushton vetëm 1 dollarë në muaj. Kjo e bën vërtet Ivacy një nga VPN më të përballueshme në treg.

Fatkeqësisht, Ivacy nuk ofron një version falas të VPN-së së tyre. As nuk ofrojnë një version provë. Sidoqoftë, për fat të mirë të gjitha pajtimet që janë për një vit ose më gjatë vijnë me një garanci 30-ditore të kthimit të parave. Në të vërtetë, kjo do të thotë që mund të provoni Ivacy për 30 ditë para se të bëni një pajtim (afatgjatë). Nëse shkoni me pajtimin 30-ditor, ju merrni vetëm një garanci 7-ditore të kthimit të parave.

Për të blerë pajtimin tuaj Ivacy, ju mund të zgjidhni nga mënyrat e mëposhtme të pagesës:

 • Kartë krediti / debiti (Visa, MasterCard, American Express, Discover Network, JCB, Diners Club)
 • PayPal
 • BitPay
 • Alipay
 • PerfectMoney
 • Pagesa e pagave (Ideale, Neosurf, Clickandbuy, Dotpay, Onecard, Mobiamo)
 • Cryptocurrency (disa opsione, përfshirë BitCoin)

Disa nga opsionet e pagesës së Ivacy

Shërbimi ndaj klientit

Ivacy punon shumë për t’iu përgjigjur pyetjeve tuaja sa më shpejtë dhe të jetë e mundur. Ka mënyra të ndryshme për të kontaktuar mbështetjen e klientit të Ivacy. Ju mund t’u dërgoni atyre një email, të filloni një bisedë live në faqen e tyre të internetit ose madje t’i vizitoni ata personalisht në zyrën e tyre në Singapor. Gjithashtu, ata kanë një faqe shumë të dobishme dhe të gjerë “Pyetjet më të shpeshta” (FAQ) në faqen e tyre të internetit. Lessshtë e panevojshme të thuhet, ne gjithashtu kontaktuam Ivacy vetë për të provuar reagueshmërinë e tyre dhe cilësinë e mbështetjes së tyre për klientët.

Ne kontaktuam Ivacy disa herë, duke përdorur funksionin e dobishëm të bisedës live në faqen e tyre të internetit. Për shembull, ne u bëmë atyre pyetje në lidhje me serverat e tyre dhe nëse ata kanë ndonjë zyrë tjetër përveç asaj në Singapor (ata nuk e bëjnë) dhe ata na përgjigjen shumë shpejt dhe me efikasitet. Mënyra se si ata na drejtuan ishte shumë e sjellshme dhe sa herë që pyetnin nëse përgjigja e tyre drejtonte pyetjet tona në përputhje me rrethanat.

Për të filluar një bisedë dhe të bëni një pyetje në uebfaqen e Ivacy, nuk keni nevojë të plotësoni ndonjë informacion. Ju nuk duhet të jeni as një klient Ivacy. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të marrë më shumë informacione rreth Ivacy para se të bëni edhe një periudhë 30-ditore të kthimit të parave që merrni në të gjitha pajtimet gjatë një viti. Gjithashtu, nëse nuk jeni regjistruar në uebfaqen e tyre dhe jeni lidhur me një server VPN, ai gjithashtu ushqehet mirë me idenë për të qenë sa më anonimë të jetë e mundur, edhe kur kontaktoni mbështetjen e klientit.

Përfundim miqësia ndaj përdoruesit Ivacy

Bazuar në përvojën tonë për të përdorur dhe testuar Ivacy, këto përfundime tona në lidhje me mirëdashësinë e përdoruesit të tij:

 • Ivacy është shumë miqësor
 • Të dyja desktopet dhe aplikacionet e lëvizshme të Ivacy janë intuitive dhe shumë të lehta për t’u përdorur
 • Uebsajti i Ivacy është i qartë dhe i dizajnuar mirë, por mjaft i rëndë për reklama
 • Krijimi i një llogarie Ivacy është i shpejtë dhe i lehtë
 • Marrja e një abonimi Ivacy është e përshtatshme, pasi ato pranojnë shumë mënyra të ndryshme pagese
 • Fatkeqësisht, Ivacy nuk ofron një version provë ose falas
 • Ndihma për klientët e Ivacy është shumë e lehtë për tu arritur dhe shumë e dobishme

Rrjeti i serverëve të Ivacy

Rrjeti i serverëve të Ivacy është mjaft i madh, veçanërisht për një VPN që nuk është një nga lojtarët më të mëdhenj (akoma). Ata ofrojnë 450+ serverë në mbi 100 vende. Shumica e serverave janë të vendosur në të dy kontinentet që kanë shumicën e përdoruesve të Ivacy, të cilët janë Amerika e Veriut (SH.B.A. posaçërisht) dhe Evropa. Më poshtë do të lexoni më shumë rreth serverave të Ivacy, vendndodhjeve të serverëve dhe opsioneve dhe mundësive të serverit.

Numri i serverëve dhe vendndodhjeve

Ivacy ka serverë në mbi 100 vende. Mesatarisht, ata kanë 2 lokacione serverash për çdo vend, megjithëse vendet më të mëdha si Rusia dhe Sh.B.A kanë më shumë serverë. Në fakt, SH.B.A. ka 18. Në çdo rast, Ivacy ofron më shumë sesa serverë të mjaftueshëm dhe vendndodhje të serverëve për të bërë zhbllokimin e një gjeodezie shumë të vlefshme me këtë VPN. Më poshtë, do të shihni numrin e serverëve që ofron Ivacy për kontinent:

Ivacy-servers-kontinent

Për shfletimin e faqeve në internet, mund të përdorni cilindo nga serverët e Ivacy, por Ivacy gjithashtu ofron disa serverë specialë për qëllime specifike. Për shembull, ata ofrojnë serverë specialë për transmetim, të cilët mund të lundroni duke klikuar në funksionin e rrjedhës në menunë në anën e majtë të aplikacionit Ivacy. Kur të jeni lidhur me këta serverë, do të merrni menjëherë qasje në shërbimet tuaja të preferuara të transmetimit. Kjo e bën Ivacy një mundësi shumë miqësore për njerëzit që duan të përdorin Netflix për shembull.

Për më tepër, Ivacy gjithashtu ka një seri serverësh të veçantë P2P që e bëjnë shkarkimin (përruan) shumë të përshtatshëm. Ju mund të lidheni me këta serverë duke zgjedhur funksionin e shkarkimit në aplikacionin Ivacy. Këto serverë për shkarkim janë përhapur në të gjithë botën.

Adresë IP e përkushtuar

Ivacy gjithashtu ofron IP-adresa të dedikuara. Ka disa arsye pse mund të dëshironi të përdorni një adresë IP të dedikuar. Për shembull, IP-të e dedikuara kanë më pak të ngjarë të bllokohen nga Netflix dhe shërbime të tjera (transmetuese) sesa “IP-të normale të VPN”. Normalisht, një server i vetëm VPN përdoret nga një grup shumë i madh i përdoruesve të VPN. Kjo do të thotë që shërbimet streaming si Netflix do të vërejnë se po marrin shumë trafik nga e njëjta adresë IP. Një adresë e dedikuar IP është unike për çdo përdorues që ka një të tillë, që do të thotë që nuk përfshiheni në këtë problem dhe ka shumë më pak të ngjarë të bllokohen nga faqet e internetit dhe aplikacionet.

Meqenëse një adresë IP e dedikuar është vetëm për ju, kjo do të thotë që, nëse dëshironi, gjithmonë mund të përdorni të njëjtën adresë IP, edhe pse jeni duke përdorur një VPN. Kjo mund të jetë shumë e dobishme, pasi disa shërbime në internet (të tilla si portalet bankare në internet) marrin masa shtesë paraprake të sigurisë kur marrin një hyrje në përpjekje nga një adresë IP shumë e ndryshme. Shpesh, për t’i lejuar përdoruesit të regjistrohen nga një adresë tjetër IP, këto shërbime kërkojnë verifikim shtesë, siç është plotësimi i një kodi të sigurisë që banka i dërgon në telefonin tuaj. Nëse udhëtoni shumë për shembull dhe i merrni parasysh këto masa sigurie (megjithëse shumë të rëndësishme) pak sherr, thjesht mund të merrni një IP të dedikuar.

Ivacy u ofron përdoruesve të tyre të gjitha avantazhet e lartpërmendura me adresat e tyre të dedikuara IP. Këto IP të dedikuara kushtojnë 1,99 dollarë shtesë në muaj. Nëse e krahasoni këtë me shumë ofrues të tjerë VPN, kjo është mjaft e përballueshme. Ivacy ka disa servera që mbështesin adresat IP të dedikuara. Këta serverë janë të vendosur në SHBA, Australi, Kanada, Gjermani, Hong Kong, Singapor dhe U.K.

Përfundimi i rrjetit të serverëve dhe vendndodhjeve

Pas testeve dhe hulumtimeve tona të gjera në Ivacy, kjo është verdikti ynë përfundimtar për rrjetin e serverëve të Ivacy:

 • Ivacy ka një rrjet të arsyeshëm të madh serverash, me 450 servera në mbi 100 vende.
 • Rrjeti i serverëve të Ivacy është përhapur shumë në të gjithë kontinentet.
 • Ky VPN gjithashtu ofron server të veçantë për transmetim dhe shkarkim.
 • Ivacy gjithashtu ofron adresa IP të dedikuara për 1.99 $ shtesë në muaj.

Opsionet dhe Karakteristikat e Ivacy

Ivacy ofron të gjitha opsionet standarde që mund të prisni nga një VPN moderne, por nuk ndalet këtu. Ato gjithashtu kanë shumë karakteristika shtesë, disa prej të cilave janë mjaft unike.

Ivacy ofron një ndërprerës vrasjeje. Ky është një funksionalitet që në thelb mbyll lidhjen tuaj të internetit nëse lidhja me serverin VPN humbet për çfarëdo arsye. Kjo është një masë sigurie për të parandaluar rrezikimin e privatësisë dhe sigurisë tuaj në rast të një humbjeje të pamundur të lidhjes. Lidhja juaj në internet do të rikthehet sapo lidhja juaj VPN të ndizet përsëri.

Për më tepër, Ivacy ofron mundësinë e përdorimit të murit të zjarrit të tyre. Ky është një mur i zjarrit në nivelin e serverit (në serverat e Ivacy) i cili në thelb funksionon si një shtresë shtesë mbrojtjeje midis jush dhe viruseve dhe malware të tjerë. Në fund të fundit, ky mur i zjarrit mund të filtrojë shumë keqdashës përpara se të arrijë në murin e zjarrit të rrjetit tuaj, dhe për këtë arsye rrjetin ose pajisjen tuaj. Për më tepër, shpesh herë një firewall normal në ruterin tuaj mund të mos funksionojë në këtë situatë, sepse shumë nga këto firewall nuk mund të lexojnë me sukses informacionin që është dërguar midis kompjuterit tuaj dhe serverit VPN (për shkak të kriptimit). Kjo është arsyeja pse ne do të sugjeronim të përdorni një mur zjarri NAT që ofron Ivacy.

Në fund të fundit, Ivacy ofron një opsion “tunelim me ndarje” dhe në të vërtetë ishte VPN e parë që e bëri këtë në 2010. Me këtë opsion ju mund të zgjidhni cilat të dhëna që dëshironi të dërgohen përmes një lidhjeje VPN dhe cilat të dhëna thjesht mund të dërgohen ” si zakonisht ”(nuk është e koduar dhe mbrojtur nga një VPN). Avantazhi kryesor këtu është se ju mund të zvogëloni sasinë e të dhënave që ju janë dërguar dhe nga kompjuteri përmes lidhjes VPN, do të thotë që lidhja juaj VPN ka të ngjarë të shpejtojë (pak).

Ivacy dhe Netflix

Ivacy punon mirë me Netflix. Serverët e dedikuar të rrjedhës së Ivacy do t’ju japin qasje në shërbimin popullor të transmetimit. Në mënyrë që kjo të funksionojë, duhet të përdorni funksionin e veçantë të transmetimit të aplikacionit, që do të thotë se nuk mund të merrni qasje në çdo version të veçantë të vendit të Netflix që ekziston. Për më tepër, gjatë provave tona kemi vërejtur se ndërsa serveri amerikan i transmetimit funksionon mirë, të tjerët kanë disa çështje. Sidoqoftë, duke parë që versioni amerikan i Netflix është tani më i popullarizuari dhe më i madhi, ne nuk e shohim që kjo është një çështje e madhe për shumë njerëz.

Ivacy dhe përrua

Ivacy funksionon mirë kur bëhet fjalë për shkarkimin e torrenteve. Ishte e thjeshtë për ne që të shkarkonim të gjitha llojet e skedarëve të ndryshëm përrua me Ivacy. Nëse lundroni te opsioni i dedikuar i shkarkimit në aplikacionin Ivacy, lehtë mund të zgjidhni midis serverëve të ndryshëm që mbështesin shkarkimin (P2P). Ivacy mori një numër të mirë të serverëve që mbështesin shkarkimin (P2P).

Përfundim Ivacy dhe Karakteristikat e saj

rekuizitë
Cons
Lehtë për t’u përdorurNë disa pajisje Ivacy ofron vetëm protokollin IPSec
Shumë veçori dhe mundësi shtesëRreziku i mundshëm i sigurisë: paqartë nëse ata menaxhojnë serverët e tyre
Lehtë për tu instaluarServerët transmetues në Evropë nuk funksionojnë gjithmonë (mirë)
Mbështetje e shpejtë dhe miqësore ndaj klientit
Shumë e përballueshme (nga 1 dollarë në muaj)
Netflix i pajtueshëm me SH.B.A.
Torrent i pajtueshëm
Garanci 30-ditore e kthimit të parave
Ofron adresa IP të dedikuara
Ofron shumë protokolle të ndryshme

Në përgjithësi, Ivacy është një ofrues i shkëlqyer i VPN. Ato ofrojnë lidhje të shpejtë, të qëndrueshme dhe softuer dhe aplikacione shumë miqësore për përdoruesit. Për më tepër, ky VPN lejon përdoruesit të zgjedhin nga një përzgjedhje e gjerë e protokolleve të ndryshme dhe veçorive dhe opsioneve shtesë.

Rast në pikën: Ivacy ofron tunelim me ndarje, një mur-zjarri NAT, adresa të dedikuara IP dhe një ndërprerës të vrasjes. Aplikimi Ivacy është shumë intuitiv. Ju thjesht mund të zgjidhni opsionin dhe llojin e serverëve që dëshironi të përdorni në aplikacion. Duke përdorur opsionin e transmetimit, ju lehtë merrni aksesin në versionin amerikan të Netflix dhe duke përdorur funksionimin e shkarkimit mund të shkarkoni torrentë me shpejtësi mbresëlënëse.

Fatkeqësisht, Ivacy shet veten e shkurtër kur bëhet fjalë për sigurinë. Megjithëse Ivacy përdor encryption të ngurta AES-256-bit, është e paqartë nëse lidhja e tyre VPN përdor / përdor serverë që nuk janë të tyret: serverët që i përkasin PureVPN. Gjithashtu, Ivacy duket se ruan regjistrat e lidhjes. Me fjalë të tjera, Ivacy është një VPN shumë miqësore me shumë karakteristika dhe mundësi shtesë, por ka disa të meta kur bëhet fjalë për privatësinë dhe sigurinë.

Ne kryesisht rekomandojmë Ivacy tek njerëzit që kanë “kërkesa VPN” shumë specifike që një nga shumë karakteristika shtesë të Ivacy mund të përmbushë ose për përdoruesit e VPN për herë të parë, për shkak të mirëdashësisë së tij ndaj përdoruesit. Sidoqoftë, për njerëzit që janë në kërkim të një VPN që shkëlqen kur bëhet fjalë për intimitetin dhe sigurinë, ne ndoshta do të jemi më të prirur të rekomandojmë PIA ose ExpressVPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me