ExpressVPN Review (Prill 2020): A është me të vërtetë VPN më i mirë?

Rishikimi ExpressVPN (2020) – VPN më e mirë Premium Gjithëpërfshirës

ExpressVPN ka qenë në krye të lojës VPN për një kohë tani – dhe me të drejtë. Ata kanë qenë që nga viti 2009 dhe me të vërtetë dinë se çfarë bëjnë. ExpressVPN aktualisht po dominon tregun VPN së bashku me disa shërbime të tjera. Me një pajtim ExpressVPN, do të keni qasje në një rrjet të gjerë serverësh me 3000+ serverë në 160 lokacione të ndryshme të shpërndara në 94 vende, në një maksimum prej pesë pajisjeve. Cilësia e lidhjeve është e nivelit të lartë dhe ju lejon të shfletoni, transmetoni dhe shkarkoni lirshëm me shpejtësi mbresëlënëse. Për më tepër, siguria dhe kriptimi i softuerit përputhen me standardet më të larta ndërkombëtare dhe do t’ju mbrojnë nga çdo ndërhyrje dhe spiunazh i palëve të treta..


Kompania është regjistruar zyrtarisht në Ishujt e Virgjër Britanikë, që do të thotë se nuk është e detyruar me ligj që të mbajë regjistrat e përdoruesve. Si pasojë, ExpressVPN nuk mban asnjë regjistër që cenon privatësinë e përdoruesve të tij. ExpressVPN është jashtëzakonisht miqësor për përdoruesit: e bën përdorimin e një VPN të lehtë për publikun e gjerë. Nuk është e nevojshme të jeni teknik për të përdorur aplikacionet ExpressVPN. Për më tepër, faqja e internetit e tyre dhe shërbimi ndaj klientit janë shumë të dobishëm, dhe aplikacionet funksionojnë intuitivisht.

Specifikimet ExpressVPN

 • Lidhje të njëkohshme: 5
 • torrents: +
 • Netflix: +
 • Sistemet operative: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • protokollet: OpenVPN, L2TP / IPsec dhe PPTP
 • Politika e prerjeve: Nuk ka shkrime
 • Servers: 3000+ servera në 94 vende
 • Çmimi: Nga 6,67 dollarë në muaj
 • Garancia për kthimin e parave: 30 dite

Shpejtësia – Sa e shpejtë është ExpressVPN?

Shpejtësia e çdo lidhjeje VPN është e rëndësishme, veçanërisht nëse doni të bëni më shumë sesa të shfletoni faqet në internet. Nëse lidhja juaj në internet nuk është mjaft e shpejtë, mund të pësoni vonesa gjatë shkarkimit, transmetimit ose lojrave. Për këtë arsye, ne testojmë të gjithë VPN-të në shpejtësinë e tyre për të parë nëse dhe në çfarë shkalle ata ngadalësojnë lidhjen tuaj. Së pari, do t’ju tregojmë disa teste të shpejtësisë që kemi bërë për të parë nëse ka ndonjë dallim domethënës midis shpejtësive tona me apo pa ExpressVPN. Më pas, ne do të ndajmë përvojat tona me shpejtësinë e ExpressVPN gjatë përdorimit të përditshëm. Më në fund, do t’ju tregojmë për testin e shpejtësisë së ExpressVPN, i cili është i përfshirë në aplikacionin e tyre.

Rezultatet e testit të shpejtësisë ExpressVPN

Më poshtë do të shihni rezultatet e disa testeve të shpejtësisë që kemi ekzekutuar duke përdorur fasttest.net. Ne testuam shpejtësinë nga vendndodhja jonë (në Hollandë), kështu që rezultatet tuaja mund të ndryshojnë në varësi të vendit ku jeni. Për më tepër, faktorë si ofruesi juaj i internetit dhe kufiri i të dhënave gjithashtu ndikojnë në shpejtësinë e lidhjes tuaj. Prandaj, rezultatet e paraqitura këtu japin vetëm një tregues të rezultateve të mundshme. Sidoqoftë, ata mund të na tregojnë diçka në lidhje me efektin që servers ExpressVPN do të kenë përgjithësisht në shpejtësinë tuaj të internetit.

Shpejtësia pa VPN (Speedtest.net):

Shpejtësia e shprehur nuk ka VPN

Këto janë shpejtësitë e lidhjes sonë në internet pa një VPN. Ne do t’i përdorim këto rezultate si një pikë referimi për të krahasuar rezultatet e tjera me.

Shpejtësia me një server lokal (Speedtest.net):

Express server NL me shpejtësi

Numrat e mësipërm janë rezultatet e testit të shpejtësisë që kemi matur kur jemi lidhur me serverin ExpressVPN që ishte më afër vendit ku kemi testuar. Një server i afërt ka të ngjarë t’ju japë rezultatet më të mira, pasi një distancë e madhe midis jush dhe serverit mund të shkaktojë vonesa. Siç mund ta shihni, pingu është rritur pak, por është akoma i shkëlqyeshëm. Shpejtësia e shkarkimit dhe ngarkimit ka rënë, por gjithashtu është ende mjaft e mirë.

Shpejtësia me një server që është larg (Speedtest.net):

Shpejtësia e serverit të SH.B.A.-së
Kur u lidhëm me serverin më të shpejtë ExpressVPN të disponueshëm në SH.B.A. (një server larg vendit tonë të Holandës), morëm rezultatet e treguara më lart. Shtë e qartë se ping është rritur mjaft. Kjo, në teori, është një problem nëse doni të luani lojëra multiplayer në internet. Shpejtësia e shkarkimit nuk është e ndryshme nga shpejtësia e shkarkimit që kemi pasur me serverin tonë lokal (që është një lajm shumë i mirë). Shpejtësia e ngarkimit është ulur, por është akoma shumë e realizueshme.

Duke u thënë kështu, ky rezultat nuk do të thotë që serverët amerikanë të ExpressVPN janë me cilësi më të dobët se ato lokale. Përkundrazi, ato janë në të vërtetë të shkëlqyera. Kur lidheni me një server që është larg, gjithmonë humbni shpejtësi dhe keni një rritje të konsiderueshme në ping. Këto rezultate tregojnë se serverat e ExpressVPN, madje edhe ata që janë larg nga vendi ku mund të jeni, janë akoma shumë të mirë. Nëse jetoni në SH.B.A. dhe provoni një server amerikan, rezultatet tuaja ka të ngjarë të jenë më të mira se tonat.

Shpejtësia gjatë përdorimit ditor

Kur testuam ExpressVPN në praktikë, shpejtësitë e saj ishin të shkëlqyera. Ne nuk kemi përjetuar ndonjë vonesë gjatë shfletimit të rregullt, vizitimit të faqeve të internetit dhe punës në faqen tonë të internetit. Streaming dhe shkarkimi nuk ishin problem. Ne mund të shikonim video në YouTube dhe të përdorim Netflix pa ndonjë problem. Për më tepër, ne mund të shkarkonim lehtësisht skedarë të çdo lloji dhe madhësie.

Kur përdorim serverët e rekomanduar, ne nuk pësuam vonesa gjatë lojrave. Sidoqoftë, në këtë rast është e rëndësishme të lidheni me një server që nuk është shumë larg nga vendndodhja juaj fizike, sepse përndryshe ping-u juaj mund të rritet. Në përgjithësi, ExpressVPN është një VPN e shkëlqyeshme për lojrat. Në përgjithësi, ne kemi qenë në gjendje të ruajmë shpejtësi të mëdha në internet kur përdorim ExpressVPN, pa një shpezim domethënës.

Test i shpejtësisë ExpressVPN

Testi i Shpejtësisë së Shqyrtimit ExpressVPNExpressVPN ka një test shpejtësie të integruar në aplikimin e tyre. Kur hapni programin, mund ta gjeni në menunë në këndin e sipërm të majtë. Nëse klikoni në opsionin “Test Speed”, do të jeni në gjendje të filloni një test të shpejtësisë nga kompjuteri juaj në të gjithë serverët ExpressVPN. Kjo zgjat disa sekonda dhe do të funksionojë vetëm kur VPN nuk aktivizohet, por atëherë do të keni një listë të qartë të serverëve dhe performancës së tyre me lidhjen tuaj të internetit. Kjo është e përsosur nëse po kërkoni serverin optimale për vendndodhjen tuaj.

Testi do të tregojë vonesën, e cila njihet edhe si ping në lojëra. Do t’ju tregojë gjithashtu shpejtësinë e shkarkimit dhe një indeks të përgjithshëm të shpejtësisë. Në faqen e internetit të ExpressVPN do të gjeni një udhëzues të lehtë që shpjegon më tej mjetin dhe ju ndihmon të bëni zgjedhjen më të mirë në serverë.

Rezultatet e Testit të Shpejtësisë së Shqyrtimit ExpressVPN

Shpejtësia e përfundimit ExpressVPN

 • Ju mirëmbani një pjesë të lartë të shpejtësisë së internetit tuaj kur përdorni ExpressVPN
 • Nuk ka pasur ndonjë ndryshim të dukshëm të shpejtësisë gjatë përdorimit të përditshëm
 • ExpressVPN ofron testin e tyre, të integruar, të shpejtësisë

Siguria – Sa e sigurt është ExpressVPN?

Ndoshta tipari më i rëndësishëm i një VPN është që ju mban të sigurt dhe anonim në internet. Ai kodon të gjithë trafikun e të dhënave tuaja dhe anonimizon veprimet tuaja në internet në një masë. ExpressVPN respekton standardet më të larta ndërkombëtare dhe ka mundësi të shkëlqyera për cilësimet e sigurisë. Më poshtë mund të lexoni gjithçka në lidhje me protokollet që ata mbështesin, politikat e tyre të prerjeve dhe privatësisë, ndërprerësin e tyre të vrasjeve dhe të dhënat personale që ExpressVPN i duhen nga ju për të vendosur llogarinë tuaj.

protokollet

ExpressVPN përdor encryption 256-bit dhe rekomandon protokollin OpenVPN UDP, i cili gjithashtu është caktuar si protokoll i tyre i paracaktuar. Këto janë standardet më të larta ndërkombëtare për kriptim, kështu që nuk do të duhet të shqetësoheni për privatësinë tuaj. ExpressVPN mbështet protokollet e mëposhtëm:

 • OpenVPN UDP: Kombinimi më i mirë i shpejtësisë dhe sigurisë, por mund të mos funksionojë në të gjitha rrjetet.
 • OpenVPN TCP: Ka të ngjarë të funksionojë në të gjitha llojet e rrjeteve dhe me siguri protokollin më të sigurt VPN përreth, por mund të jetë më i ngadaltë se UDP.
 • L2TP / IPSec: Siguria më e dobët – e dobishme për anonimizimin dhe ndryshimin e vendeve kur protokollet e tjera nuk funksionojnë.
 • PPTP: Në përgjithësi shumë i shpejtë dhe i pajtueshëm me pothuajse çdo lloj rrjeti dhe pajisje, por kriptimi më i dobët i të gjithë këtyre protokolleve.

Ne ju rekomandojmë të mbani cilësimet e paracaktuar të ExpressVPN, pasi ato ofrojnë mbrojtjen më të mirë që mund të merrni nga çdo VPN. Nëse dëshironi të dini më shumë rreth kësaj teme, mund të shikoni artikullin tonë që krahason të gjithë protokollet e ndryshme VPN.

Regjistrimi dhe intimiteti

ExpressVPN është vendosur zyrtarisht në Ishujt e Virgjër Britanikë. Ky emër mund të bëjë që ju të mendoni se ata janë pjesë e Britanisë, por këto ishuj janë një komb i pavarur me rregulla të rrepta të intimitetit (të cilat përfitojnë konsumatorët). Për këtë arsye, ExpressVPN nuk ka pse të mbajë të dhëna. Kjo do të thotë se ata nuk janë të detyruar të mbajnë regjistrat e përdoruesve.

Për shkak të sa më sipër, ExpressVPN nuk mban asnjë regjistër trafiku ose IP. Pra, ata nuk kanë asnjë informacion mbi atë që ju bëni në internet. Lloji i vetëm i shkrimeve që ata mbajnë janë regjistrat e lidhjeve. Ky lloj shkrimesh u tregon vetëm atyre se në cilën datë është përdorur shërbimi dhe me atë server me të cilin jeni lidhur. Ky informacion nuk është i lidhur me IP-në tuaj por me llogarinë tuaj të përdoruesit. Kjo do të thotë që ju mund të qëndroni plotësisht anonim, duke përdorur një adresë të veçantë të postës elektronike dhe duke paguar në bitcoin. Në termat e tyre: “Ne mund të dimë që një klient ka përdorur ExpressVPN, por ne kurrë nuk e dimë se si ata kanë shfrytëzuar Shërbimin tonë … ExpressVPN nuk mbledh asnjë adresë IP, histori shfletimi, të dhëna trafiku ose pyetje të DNS që mund të përdoren për të identifikuar ndonjë përdorues specifik.”

Në të vërtetë, ExpressVPN nuk është as në gjendje të ruajë çdo regjistër. Kjo është për shkak të teknologjisë së re TrustedServer që kompania prezantoi në vitin 2019. Të gjitha të dhënat në serverët ExpressVPN tani dërgohen përmes RAM-memorjes, e cila është një formë e kujtesës paqëndrueshme. Kjo do të thotë që të gjitha të dhënat fshihen rregullisht, sepse memorja RAM ka nevojë për energji elektrike në mënyrë që të funksionojë. Kurdoherë që fuqia bie, të gjitha të dhënat e mbledhura automatikisht zhduken. Kjo është një zgjidhje e shkëlqyeshme për të gjithë ata që e marrin seriozisht intimitetin e tyre.

Vrasin kaloni

Pasi të jeni lidhur përmes tuneleve të sigurt nga ExpressVPN, mund të ndodhë që lidhja të prishet, për çfarëdo arsye. Kjo do të thotë që të dhënat tuaja janë të pambrojtura derisa të mund të lidheni përsëri me serverin ExpressVPN. Ju ndoshta dëshironi të parandaloni që kjo të ndodhë.

ExpressVPN ofron një element shtesë sigurie për Windows dhe Mac; çelsin e vrasjes. Sapo të aktivizoni kaloni vrasës, nuk do të jeni më kurrë të pambrojtur. Nëse ndodh që të humbni lidhjen tuaj VPN, çelësi i vrasjes do të bllokojë të gjithë aksesin në internet. Në këtë mënyrë nuk ka njolla të dobëta në aktivitetin tuaj online.

Diçka për tu kujdesur është se ndërprerja e vrasjes ndonjëherë shkakton kur kaloni midis rrjeteve. Për shembull kur jeni duke u lidhur automatikisht në një rrjet të ri ose kur po kaloni mes të dhënave dhe wifi. Ju nuk merrni një mesazh të qartë për këtë, kështu që ndonjëherë duhet të zhbllokoni manualisht internetin duke shtypur një buton ‘zhbllokimin e internetit’ në programin ExpressVPN. Shumë e sigurt, por edhe jopraktike.

Informationfarë informacioni ka nevojë për ExpressVPN?

Për të krijuar një llogari me ExpressVPN, ju duhet vetëm një adresë e-mail dhe një metodë pagese. Kjo do të thotë që ju mund të qëndroni plotësisht anonim nëse përdorni një adresë emaili të anonimizuar dhe paguani me Bitcoin. Nëse sigurohuni që adresa e emailit të mos ju kthehet në asnjë mënyrë, askush nuk do ta dijë se kush jeni.

Përfundim Siguria ExpressVPN

 • ExpressVPN përdor encryption 256-bit
 • Ju mund të zgjidhni midis protokolleve OpenVPN UDP, OpenVPN TCP, L2TP / IPSec dhe PPTP
 • ExpressVPN ka një mundësi të ndërprerë vrasësin
 • ExpressVPN përdor teknologjinë TrustedServer e cila përdor memorie RAM
 • Për të krijuar një llogari, ju duhet vetëm një adresë e-mail dhe mënyra e pagesës

Përdorshmëria – Sa miqësor është përdoruesi ExpressVPN?

Meqenëse interneti mund të jetë një vend mjaft i ndërlikuar, është thelbësore që një shërbim VPN të ketë mbështetje të madhe për klientët. Të kuptosh se cilat janë cilësimet për të përdorur ose me çfarë serveri të lidhen, mund të jenë mjaft të vështira nëse ofruesi juaj VPN nuk ka një uebfaqe të qartë ose softuer të lehtë për t’u përdorur. Më poshtë do të keni mundësi të lexoni gjithçka në lidhje me mirëdashësinë e përdoruesit të ExpressVPN. Ne do të hedhim një vështrim në faqen e tyre të internetit, procesin e instalimit, programin kompjuterik, çmimet dhe mbështetjen e klientit.

Uebfaqja e ExpressVPN

ExpressVPN ka një faqe interneti shumë të qartë dhe miqësore për përdoruesit. Ata ju japin shumë informacione se si funksionon një VPN.

ExpressVPN Uebfaqja në Shtëpi

Nën skedën “isfarë është VPN” mund të gjesh shumë informacione se çfarë është saktësisht një VPN dhe si funksionojnë elementë të ndryshëm të një VPN.

Nën skedën “Produkte” mund të gjeni udhëzues të hollësishëm të instalimit për pajisje të ndryshme dhe sistemet operative. Për më tepër, ju do të shihni zgjerime të ndryshme të shfletuesit dhe mjetet e intimitetit atje.

Skeda “Mbështetje” do t’ju çojë në një menu ku mund të klikoni tek udhëzuesit e tyre të zgjidhjes së problemeve ose të vendosni udhëzime. Siç mund ta shihni më poshtë, gjithashtu mund të bisedoni me shërbimin e tyre të klientëve këtu.

përkrah faqen e internetit të shprehur

Kështu, është e lehtë të gjesh të gjitha informacionet që ju nevojiten. Nëse nuk mund të gjeni diçka, mund të bisedoni me mbështetjen e klientëve të tyre 24/7.

Instalimi i ExpressVPN

Procesi i instalimit për ExpressVPN është jashtëzakonisht i lehtë dhe i shpejtë. Me magjistarin e tyre të thjeshtë të instalimit, nuk kërkon kohë fare para se të mund të hyni në internet në mënyrë anonime.

Softveri ExpressVPN është në dispozicion për Windows, Mac, Android, iOS dhe Linux. Ju gjithashtu mund të instaloni programin e tyre në routerin tuaj DD-WRT.

ExpressVPN ofron udhëzimin e mëposhtëm tre hapash në faqen e tyre të internetit:

Shkarkim i shpejtë

Kjo mund të duket tepër e thjeshtuar, por me të vërtetë është e lehtë. Pasi të blini një pajtim, vizitoni faqen e konfigurimit në faqen e internetit. Ju zgjidhni programin për pajisjen tuaj dhe sistemin operativ dhe e instaloni atë. Aplikacioni do të hapet dhe do të keni mundësi të shihni se si funksionon intuitivisht. Mund të gjesh aplikacionin e tyre për pajisjet celulare në çdo dyqan aplikacioni. Procesi i shkarkimit është i njëjtë për të gjitha pajisjet.

Pamja dhe lehtësia e përdorimit të ExpressVPN

Pamja dhe ndjenja e softuerit ExpressVPN janë shumë profesional dhe tërheqës. Po ashtu funksionon intuitivisht dhe përdorimi i tij është jashtëzakonisht i qartë dhe i vetë-shpjegueshëm. Shumica e përdoruesve do t’ju duhet vetëm një buton i qartë dhe aktiv dhe një mënyrë e thjeshtë për të ndryshuar vendndodhjen e serverit. Aplikacioni ExpressVPN ju tregon vetëm atë. Për më tepër, nuk është i grumbulluar me informacione që nuk i kuptoni ose nuk keni nevojë. Për këtë arsye ExpressVPN është ideal për njerëzit që nuk kanë përdorur më parë një VPN.

Në menunë në këndin e sipërm të majtë mund të gjeni opsione që ju lejojnë të shkulni cilësimet e lidhjes suaj VPN nëse dëshironi ta bëni këtë. Për më tepër, ju mund të ekzekutoni një test shpejtësie dhe të zgjidhni menunë e ndihmës nëse keni ndonjë pyetje.

ExpressVPN-App-Screenshot-English

ExpressVPN dhe Linux

Ashtu si të gjithë ofruesit e tjerë më të mirë VPN, ExpressVPN ju lejon të përdorni shërbimin e tij në shpërndarjet Linux. Në fakt, ExpressVPN mund të përdoret në Ubuntu, Debian, CentOS, Fedora, Raspbian dhe Arch. Me fjalë të tjera, ekzistojnë shumë pak sisteme operative në të cilat ExpressVPN nuk funksionon. Më poshtë do të gjeni një përmbledhje të shpejtë në lidhje me përdorimin e ExpressVPN në një shpërndarje Linux.

I gjithë rrjeti i serverëve të ExpressVPN është gjithashtu në dispozicion për përdoruesit e tij Linux. Jo vetëm kaq, serverat janë gjithashtu të nivelit të parë për sa i përket shpejtësisë dhe stabilitetit. Ndërsa testuam, ne nuk hasëm në një rast të vetëm të rrjedhjeve DNS ose WebRTC.

Për shkak se gjithçka bëhet përmes terminalit, është e rëndësishme të gjesh faqen e duhur për të shkarkuar depo dhe për të mësuar komandat themelore. Kjo është gjithçka që ka. Përveç shtrirjes Firefox dhe ndërprerës vrasës, nuk ka veçori shtesë në aplikacionin ExpressVPN për Linux. Ju thjesht kërkoni listën e serverëve dhe lidheni me atë që dëshironi. Problemi i vetëm që kemi pasur gjatë testimit ishte mungesa e ekspertizës në Linux midis punonjësve të shërbimit të klientit. Kjo mund të bëjë që një problem të zgjasë pak më shumë për tu zgjidhur, nëse hasni një të tillë. Sidoqoftë, ExpressVPN është në krye të listës sonë për VPN më të mirë për Linux.

Mimet dhe mënyrat e pagesës

Ndoshta vetëm dobësia e ExpressVPN është çmimi i tyre. Sidoqoftë, edhe nëse ky VPN është në anën më të çmueshme, ExpressVPN është padyshim i vlefshëm për paratë.

ExpressVPN ofron tre plane të ndryshme abonimesh. Të tre planet ofrojnë të njëjtin shërbim suprem, ndryshimi i vetëm është kohëzgjatja e planit dhe kostoja në muaj. Ata ofrojnë një plan njëmujor për 12,95 dollarë, një Plani 6 muajsh për 9,99 dollarë në muaj dhe me marrëveshjen tonë të veçantë ju mund të merrni ExpressVPN për 15 muaj për vetëm 6,67 në muaj.

Mundësia e fundit veçanërisht është një marrëveshje e mirë për cilësinë që merrni. për më tepër, ExpressVPN ofron një garanci 30-ditore për kthimin e parave. Kjo do të thotë që ju mund të provoni shërbimet e tyre për 30 ditë dhe t’i merrni paratë tuaja nëse nuk janë sipas dëshirës tuaj.

Vmimet Expressvpn

ExpressVPN pranon metodat e mëposhtme të pagesës:

 • Karta e Kreditit (VISA, MasterCard, American Express, Discover Card, JCB, Diners Club International)
 • PayPal
 • Bitcoin
 • Shumë mënyra të tjera të pagesave rajonale.

Me këto mundësi, pa dyshim, do të jeni në gjendje të gjeni një metodë të përshtatshme pagese për ju. Nëse doni të qëndroni plotësisht anonim, madje edhe për ofruesin tuaj VPN, mund të përdorni Bitcoin për të paguar pajtimin tuaj.

Shërbimi ndaj klientit

Express livechatPërkundër disa ofruesve të tjerë, ExpressVPN ka një faqe të mirë FAQ që do t’i përgjigjet pothuajse të gjitha pyetjeve tuaja menjëherë.

Ata ofrojnë mbështetje 24/7 të klientit si për klientët ashtu edhe për njerëzit që vizitojnë faqen e tyre. Ata do të përgjigjen me shpejtësi dhe kënaqësi për të gjitha pyetjet tuaja.

Nëse hasni ndonjë problem me shërbimin e tyre, ata do t’ju ndihmojnë të kuptoni se çfarë është e gabuar dhe si ta zgjidhni atë.

Përfundimi i shfrytëzueshmërisë ExpressVPN

 • Uebfaqja e ExpressVPN është e qartë dhe e dobishme
 • Procesi i instalimit për ExpressVPN është jashtëzakonisht i lehtë për të gjitha pajisjet dhe sistemet operative
 • Softueri ExpressVPN funksionon intuitivisht
 • ExpressVPN është pak më e shtrenjtë se shërbimet e tjera VPN
 • Ata ofrojnë një shumë të drejtë të mënyrave të pagesës
 • ExpressVPN funksionon mirë në ndërthurje me Linux, por agjentët e tyre të ndihmës nuk dinë shumë për problemet specifike të Linux
 • ExpressVPN ka një mbështetje të shkëlqyer 24/7 të klientit me një kuti live chat

Rrjeti server ExpressVPN

Rrjeti i serverëve të një VPN është i rëndësishëm nëse doni të anashkaloni kufizimet gjeografike duke u lidhur me serverët në vendet e tjera. Për shembull, mund të lidheni me një server në Sh.B.A për të parë një shfaqje në versionin amerikan të Netflix. Për më tepër, nëse qeveria juaj censuron atë që mund të bëni dhe të shihni në internet, mund të rishikoni lidhjen tuaj përmes një serveri në një vend tjetër për të pasur akses falas në internet. Këtu mund të mësoni më shumë rreth serverave ExpressVPN dhe nëse ExpressVPN ofron apo jo adresa të dedikuara IP.

Numri i serverëve dhe vendndodhjeve

ExpressVPN ka mbi 3000 servera në 94 vende në të gjithë botën. Falë këtij rrjeti të madh të serverëve ju gjithmonë mund të gjeni një server që plotëson nevojat tuaja. Për më tepër, ju mund të ndryshoni serverët kurdo dhe aq sa dëshironi kur përdorni ExpressVPN.

Rrjeti i serverëve ExpressVPN

Në aplikacionet ExpressVPN është shumë e thjeshtë të zgjidhni një server dhe gjithashtu mund të ruani serverët tuaj të preferuar për ta bërë atë edhe më të lehtë.

Për më tepër, ExpressVPN do t’ju tregojë një server të rekomanduar për vendndodhjen tuaj. Ky server ndoshta do të jetë lidhja më e shpejtë për ju.

Adresë IP e përkushtuar

ExpressVPN nuk ofron një shërbim të dedikuar për adresë IP. Një arsye për të cilën njerëzit kanë nevojë për adresa të dedikuara IP është të fitojnë qasje në Netflix. Me ExpressVPN nuk keni nevojë për një IP të dedikuar për të fituar qasje në Netflix sepse tashmë mund ta bëni atë me shërbimet e tyre të rregullta.

Një arsye tjetër për të përdorur një adresë të dedikuar IP është se disa faqe në internet do të kërkojnë identifikim shtesë nëse i qaseni në uebfaqen e tyre nga adresa IP të ndryshme gjatë gjithë kohës. Nëse doni të parandaloni këto masa shtesë nga banka ose qeveria juaj, mund të hidhni një sy tek një ofrues i VPN që ofron adresa të dedikuara IP, të tilla si NordVPN.

Përfundim Rrjeti i serverëve ExpressVPN

 • ExpressVPN ka mbi 3000 server në 94 vende të ndryshme
 • ExpressVPN nuk ofron adresa IP të dedikuara

Opsionet e ExpressVPN

Ka disa karakteristika që jo të gjithë ofruesit e VPN ofrojnë, por mund të jenë shumë të rëndësishme për përdoruesit. Për shembull, nuk mund të përdorni thjesht çdo VPN për të zhbllokuar përmbajtjen Netflix nga vendet e tjera. Në fakt, disa VPN nuk punojnë fare me Netflix. Për më tepër, për disa opsioni i shkarkimit të torrenteve përmes rrjeteve P2P është i rëndësishëm. Një tjetër mundësi që jo të gjithë VPN-të ofrojnë. Ne i testuam këto veçori për ExpressVPN. Ju gjithashtu mund të gjeni informacion këtu për dy karakteristika shtesë që ofron ExpressVPN. Së pari, ne do të shqyrtojmë ofertën e ruterave të ofruesit. Më në fund, mund të lexoni në lidhje me shtrirjen e lehtë të përdorimit të shfletuesit, gjë që e bën përdorimin e ExpressVPN jashtëzakonisht të lehtë.

ExpressVPN dhe Netflix

chat netflix ExpressProvenshtë provuar e vështirë për ofruesit e VPN të qëndrojnë përpara përpjekjeve të Netflix për të bllokuar përdoruesit e VPN. Shërbimi i transmetimit ka filluar bllokimin e adresave IP që përdoren nga shumë njerëz në të njëjtën kohë (siç janë ato të përdorura nga shumë serverë VPN). Netflix nuk dëshiron që njerëzit të përdorin një VPN me shërbimin e tyre.

Shumica e ofruesve të VPN kanë hequr dorë nga lufta, që do të thotë që ju mund të shihni vetëm Netflix me një IP të dedikuar. Sidoqoftë, ExpressVPN po zhvillon një luftë të mirë dhe gjithmonë ka serverë që do t’ju lejojnë të përdorni Netflix pa ndonjë problem. Sepse është një luftë e vazhdueshme, jo të gjithë serverët e tyre funksionojnë me Netflix. Por nëse thirrni në ndihmë të shërbimeve të klientëve ExpressVPN, ata do t’ju udhëzojnë në serverin e duhur që do t’ju lejojë të transmetoni shfaqjen tuaj të preferuar në Netflix pa problem. Për këtë arsye ExpressVPN është në krye të listës sonë të ofruesve më të mirë VPN për Netflix.

ExpressVPN dhe përralla

ExpressVPN ju lejon të shkarkoni torrentë në mënyrë anonime. Shpejtësitë e lidhjes me ExpressVPN do të jenë mjaft të larta për të shkarkuar skedarë pa vonesë shumë. Për më tepër, me mbrojtjen e tyre të plotë në internet ju do të qëndroni plotësisht anonim.

TrustedServer-teknologji

ExpressVPN kohët e fundit prezantoi një veçori të re: TrustedServer. Kjo teknologji siguron që të dhënat tuaja – së bashku me informacionin në internet të të gjithë klientëve të ExpressVPN – janë 100% të sigurta. Asnjë të dhënë nuk ruhet në hard diskun e një kompanie, kështu që nuk mund të vidhet. Për më tepër, TrustedServer ndihmon të gjithë sistemin ExpressVPN të vazhdojë me azhurnimet më të reja. Kjo zvogëlon jashtëzakonisht shumë mundësinë e dobësive brenda sistemit.

Të gjitha të dhënat në serverët ExpressVPN dërgohen përmes memorjes RAM. Avantazhi i madh i punës me këtë teknikë është se çdo të dhënë fshihet automatikisht sa herë që lidhja ose fuqia bie. Kjo është e ndryshme nga puna me disqet e vështirë, ku të dhënat mbeten edhe pasi të ketë mbaruar seanca juaj. Me TrustedServer, ExpressVPN thjesht nuk mund të ruajë asnjë regjistër në përdorimin tuaj të internetit. Në mënyrë të ngjashme, hakerat, qeveritë dhe institucionet e tjera nuk do të mund të arrijnë të dhënat tuaja, sepse nuk do të ketë asnjë të dhënë për të arritur.

ExpressVPN në ruterin tuaj

Instalimi i një VPN në ruterin tuaj është mënyra ideale për të mbrojtur të gjitha pajisjet tuaja në shtëpi me një hap. Sidoqoftë, mund të jetë mjaft telashe sepse duhet të keni llojin e duhur të ruterit. Për më tepër, ju duhet të ndryshoni firmware në ruter (ndezje) për ta përgatitur atë për një VPN.

ExpressVPN ju ndihmon ta bëni këtë proces shumë më të lehtë. Në faqen e tyre të internetit ato lidhen me ruterat më të mirë të paracaktuar. Me këto ruterat mund të jeni të sigurt se softveri VPN mund të instalohet në të. Për ta bërë procesin edhe më të lehtë, ExpressVPN ka udhëzime instalimi për të gjithë ruterët e njohur në faqen e tyre të internetit.

Express routers

Zgjatjet e shfletuesit

Zgjatje e shfletuesit ExpressPasi të keni regjistruar një abonim në ExpressVPN, mund të instaloni shtrirjen e shfletuesit të tyre. Ata ofrojnë këtë shtesë për Chrome, Firefox dhe Safari. Avantazhi i shtrirjes së shfletuesit është se nuk do të duhet të hapni aplikacionin tuaj ExpressVPN, por mund të shkoni menjëherë në shfletuesin tuaj. Do të shihni një logo të vogël ExpressVPN në shfletuesin tuaj që ju tregon nëse shërbimi është i ndezur. Duke klikuar në ikonën do të shihni një ndërfaqe që është shumë e ngjashme me aplikacionin. Këtu mund të aktivizoni dhe fikni VPN dhe të ndryshoni vendndodhjen e serverit tuaj.

Me zgjerimin, ExpressVPN është përpjekur ta bëjë përdorimin e një VPN edhe më të lehtë. Përtacia nuk është më një justifikim për të mos qenë i mbrojtur në internet!

Opsionet e përfundimit ExpressVPN

 • Netflix punon me ExpressVPN
 • ExpressVPN ju lejon të shkarkoni torrents
 • Ju mund të gjeni ruterët e duhur në faqen e internetit të ExpressVPN
 • ExpressVPN ka një shtrirje të shfletuesit

Përfundim – Përvoja jonë me ExpressVPN

rekuizitë
Cons
VPN e gjithanshme e madhe për sa i përket shpejtësisë dhe sigurisëAsnjë adresë të dedikuar IP
Ndërfaqe miqësore për përdorues dhe softuer i lehtë për t’u përdorurNë anën e kushtueshme
Lehtë për tu instaluar
Shumë zgjedhje në serverë
Pshtë e mundur për të parë Netflix amerikan
Shkarkimi i torrenteve është i mundur
30 ditë garanci për kthimin e parave

Nuk është çudi që ExpressVPN ka qenë në krye të listës sonë për një kohë tani. ExpressVPN performon mirë në të gjitha aspektet e rëndësishme të një shërbimi VPN. Ata ofrojnë shpejtësi të mëdha dhe lidhje të qëndrueshme. Pavarësisht nëse jeni thjesht duke kërkuar në internet ose duke luajtur lojëra intensivisht, ExpressVPN do të shifrojë të dhënat tuaja pa pasur ndonjë problem me vonesën ose ngarkimin.

ExpressVPN ka standardet më të larta ndërkombëtare të kriptimit në vend. Politikat e tyre të intimitetit dhe prerjeve sigurohen që nuk do të keni nevojë të shqetësoheni për anonimitetin tuaj. Për më tepër, me çelësin e tyre të vrasjes të aktivizuar, nuk do të ketë vend për rrjedhje të të dhënave.

Ajo që e bën ExpressVPN një ofrues të dëshirueshëm VPN është mirëdashësia e tyre ndaj përdoruesve. Uebfaqja dhe softueri i tyre funksionojnë intuitivisht dhe duken të pastra. Kjo i bën shërbimet e tyre të arritshme për të gjithë, pavarësisht nëse jeni një gamer me teknologji ose një shfletues rastësor.

Edhe pse ExpressVPN është në anën e shtrenjtë, ato janë në krye të listave më të mira për VPN më të mirë, dhe me të drejtë. Për shërbimin që ata ofrojnë duhet të lejohen të pyesin pak më shumë. Kur nuk po testojmë ofrues të tjerë VPN, ne shpesh përdorim ExpressVPN, thjesht për shkak të cilësisë së mirë.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me