Com desar les vostres converses de WhatsApp | VPNoverview

Hi ha poques coses de les que puguis dependre en aquesta vida i el canvi és un d’ells. Però amb cada canvi, corre el risc de deixar enrere alguna cosa important. Si les imatges, els gifs i les converses que heu tingut a WhatsApp són importants per a vosaltres, potser voldreu crear una còpia de seguretat per protegir-vos de perdre-les en cas que us sorprengui un canvi important. Podeu fer una còpia de seguretat del vostre WhatsApp amb només uns senzills passos.


Per què una còpia de seguretat és una bona idea

Totes les coses bones acaben. Fins i tot aquell dolç telèfon que vas comprar fa només dos anys. És possible que la deixeu caure, aixafant la pantalla. Es pot perdre en el camí a l’aeroport. O potser simplement us deixeu seduir pel telèfon més recent del mercat. De qualsevol manera, arribarà un dia en què necessiteu un telèfon nou.

Si bé WhatsApp guarda automàticament les converses al vostre telèfon, tenir una altra còpia de seguretat pot desar la vostra informació en cas que passi alguna cosa al vostre telèfon. Una forma d’assegurar-vos de no perdre cap de les divertides converses que heu tingut a través de WhatsApp és accedir a una còpia de seguretat.

Una cosa a tenir en compte, sobretot si canvieu d’iPhone a Android o viceversa: no podeu restaurar una còpia de seguretat d’un sistema operatiu a l’altre. Si canvieu d’un iPhone a un altre, funcionarà bé o si canvieu d’un telèfon Android a un altre que funcionarà bé. No podeu restaurar una còpia de seguretat d’una a l’altra.

Còpia de seguretat de WhatsApp des del vostre iPhone

WhatsApp utilitza iCloud per a còpies de seguretat dels iPhones. Abans de poder fer una còpia de seguretat, haureu d’assegurar-vos que WhatsApp tingui accés a iCloud al vostre dispositiu. Des de la pantalla d’inici de l’iPhone, inicieu “Configuració”. Toqueu “iCloud” per mostrar les opcions de iCloud i, a continuació, toqueu “iCloud Drive” per activar iCloud si està desactivat. Desplaceu-vos cap avall a la part inferior de la llista d’aplicacions per trobar WhatsApp. Assegureu-vos que l’accés estigui activat fent clic al botó lliscant per mostrar-se en verd si encara no ho és.

Torna a la pantalla de casa, llança WhatsApp. Toqueu la icona de l’engranatge a la part inferior per iniciar la configuració de WhatsApp. Feu clic a “Xats” i, a continuació, localitzeu i feu clic a “Còpia de seguretat de xats” per veure la configuració de còpia de seguretat.

Toqueu “Còpia de seguretat ara” per començar a fer una còpia de seguretat de l’historial de xats. Pot ser una bona idea fer-ho quan esteu connectat a una xarxa Wi-Fi, especialment si teniu un pla de dades limitat amb el proveïdor de serveis de telefonia mòbil. Podeu automatitzar aquest procés en un futur tocant a “Còpia de seguretat automàtica” per activar la funció. Planifiqueu una còpia de seguretat que tingui lloc automàticament, ja sigui mensual, setmanal o diària. També podeu optar per incloure vídeos a la vostra còpia de seguretat o deixar-los fora per estalviar temps i emmagatzematge.

Ara, els vostres xats tenen una còpia de seguretat, vol dir que quan inicieu WhatsApp per primera vegada en un telèfon nou o després de reinstal·lar l’aplicació, podeu restaurar l’historial des de la còpia de seguretat. Quan se us demani durant la configuració inicial, només heu de triar l’opció per a “Restablir l’historial de xat” i la vostra còpia de seguretat es llançarà des de iCloud.

Còpia de seguretat de WhatsApp des d’Android

WhatsApp utilitza Google Drive per fer una còpia de seguretat des de dispositius Android. Si voleu fer-ho, heu de tenir prou espai disponible a Google Drive per emmagatzemar la còpia de seguretat. A més, també necessiteu suficient espai al telèfon per crear la còpia de seguretat.

Des de la pantalla inicial de WhatsApp, toqueu els tres punts que hi ha a la cantonada superior dreta i seleccioneu “Configuració”.

Configuració de còpia de seguretat de WhatsApp

Al menú de configuració, cerqueu “Xats” i toqueu-lo per obrir la configuració de xats.

Xats de còpia de seguretat de WhatsApp

Ara cerqueu la configuració “Còpia de seguretat del xat” a la part inferior de la llista per mostrar el menú de configuració de còpia de seguretat.

Còpia de seguretat de xat de còpia de seguretat de WhatsApp

Per fer una còpia de seguretat de WhatsApp ara, feu clic al quadre verd anomenat “Còpia de seguretat”. Segons el vostre pla de dades, és possible que vulgueu esperar a fer aquest pas fins que no estigueu connectat a una xarxa Wi-Fi. Podeu configurar WhatsApp en el futur només per fer còpies de seguretat mitjançant Wi-Fi. Amb la configuració “Còpia de seguretat”, podeu decidir quan Whatsapp executarà la còpia de seguretat.

Configura WhatsApp per fer còpies de seguretat automàtiques de les converses amb la freqüència que vulguis. Toqueu l’opció “Fes una còpia de seguretat de Google Drive” i seleccioneu la freqüència que desitgeu, bé “Diària”, “Setmanal”, “Mensual” o “Només quan toqueu” Còpia de seguretat “.

Finalment, també podeu optar per incloure vídeos a la conversa a la còpia de seguretat o deixar-los fora marcant la casella que es troba a la part inferior del menú amb l’etiqueta “Inclou vídeos”. Aquesta casella està desmarcada de manera predeterminada.

Restablir els xats en un telèfon nou o després de desinstal·lar i reinstal·lar WhatsApp també és senzill. Durant la configuració després d’obrir WhatsApp per primera vegada, se us demanarà si voleu restaurar els vostres missatges anteriors. Toqueu “Restaura” per recuperar les converses desades de la vostra còpia de seguretat.

Teniu opcions disponibles

WhatsApp facilita la còpia de seguretat de tot a l’app. També us ofereix l’opció de fer una còpia de seguretat d’una sola conversa o d’un xat de grup per separat. A la pantalla d’inici de WhatsApp, seleccioneu el xat o conversa de grup que vulgueu fer una còpia de seguretat. Obteniu el menú tot tocant els tres punts de la cantonada superior dreta. Seleccioneu “Més” i, a continuació, toqueu “Exportar xat”.

Des d’aquest menú, podeu triar com enviar la vostra còpia de seguretat des de diverses opcions, com ara correu electrònic, còpia de seguretat a una unitat de núvol i molt més. Trieu si voleu “Afegir fitxers adjunts”, incloses les fotografies i el vídeo i WhatsApp. La conversa s’enviarà en forma d’un fitxer .txt. Si voleu incloure suports, seran enviats a fitxers separats.

Pensaments finals

Saber que les vostres converses s’emmagatzemen convenientment no només us estalvia espai al vostre telèfon, sinó que també us pot proporcionar tranquil·litat. D’aquesta manera no perdreu cap de les vostres converses. Així que, fins i tot quan canvieu de telèfon, les converses no aniran enlloc.

És important tenir en compte també la vostra privadesa quan utilitzeu WhatsApp. Desar tota la informació personal amb una empresa significa que cal que hi confieu. Seria prudent esbrinar qui té accés a la vostra còpia de seguretat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me