Assegureu la informació i feu una còpia de seguretat de Windows 10 avui

Windows segueix sent el sistema operatiu d’ordinador més utilitzat en l’actualitat. La versió més recent de Windows, Windows 10, gestiona més d’un terç de tots els equips segons els darrers números. Si utilitzeu Windows 10, una de les millors coses que podeu fer per protegir les vostres dades és fer una còpia de seguretat de forma regular. Afortunadament, Microsoft fa que aquest sigui un procés fàcil. Tireu uns quants moments per aprendre a fer còpies de seguretat de Windows 10 al vostre ordinador. A més, consulteu la nostra guia sobre com gestionar la vostra configuració de privadesa de Windows.


Una pòlissa d’assegurança gratuïta per a les dades del vostre ordinador

El desastre passa. Malauradament, això és massa real al nostre món. Arribarà un dia en què el disc dur de l’ordinador falla. O potser una inundació arruïnarà el vostre ordinador. Potser feu clic al correu electrònic equivocat i trobareu totes les dades del vostre ordinador xifrades amb ransomware. No és qüestió de si li passa alguna cosa a l’ordinador, és qüestió de quan i què podreu fer al respecte. Una còpia de seguretat us permet restaurar les dades del vostre equip tal i com es feia quan vau realitzar la còpia de seguretat. No costa res, tret d’uns minuts i es pot automatitzar perquè passi quan no utilitzeu l’ordinador. Una còpia de seguretat és realment com una pòlissa d’assegurança gratuïta per a les dades del vostre ordinador.

Creació d’una còpia de seguretat de Windows 10

La imatge de còpia de seguretat de Windows 10 no només desa els fitxers, sinó que desa la configuració de Windows i altres dades importants necessàries per tornar a la vida de l’ordinador després d’un desastre. Feu clic al botó Inici i, a continuació, feu clic a la icona de l’engranatge per a la configuració.

Actualització i seguretat de Windows

La configuració de còpia de seguretat es troba a l’opció “Actualitzar” & Seguretat ”, que hauria de ser una de les últimes opcions de la llista. A la part esquerra de la pantalla, localitzeu la configuració amb l’etiqueta “Còpia de seguretat”.

Còpia de seguretat de Windows

Aquesta és la pantalla principal de la configuració de la còpia de seguretat. Si no heu configurat cap còpia de seguretat abans, a la part superior de la pàgina “Fes una còpia de seguretat mitjançant Historial de fitxers” l’opció “Afegir una unitat de disc” amb un signe més al costat. La vostra còpia de seguretat es desarà en una unitat externa, ja sigui en una unitat USB, gravada en un DVD en blanc o en un disc dur extern. Quan feu clic al signe plus, Windows detectarà les unitats elegibles que tingueu com a còpia de seguretat. Tria l’opció que prefereixes i fes-hi clic.

Windows ara crearà automàticament una còpia de seguretat de l’ordinador cada hora. La pantalla ara mostrarà un control lliscant activat per a fitxers de còpia de seguretat automàticament. Podeu canviar les opcions de còpia de seguretat fent clic a l’enllaç “més opcions”.

Opcions de còpia de seguretat de Windows

Aquí podeu canviar la freqüència amb què Windows realitzarà una còpia de seguretat. Les opcions van des de cada 10 minuts fins a un cop al dia. També podeu triar quant temps de conservar les còpies de seguretat. Si teniu molt d’espai, podeu triar mantenir còpies de seguretat més temps que si la vostra solució d’emmagatzematge és limitada.

També podeu canviar quines carpetes s’inclouen a la còpia de seguretat. Afegir o suprimir carpetes és tan senzill com fer clic al botó “Afegeix carpeta” i triar una carpeta. Si no voleu incloure una carpeta, per exemple, per estalviar espai d’emmagatzematge, només cal que feu clic a la carpeta i trieu “Eliminar”..

Opcions de tercers per fer còpies de seguretat

Per descomptat, si feu una còpia de seguretat de l’ordinador de Windows 10 a una solució d’emmagatzematge local, corre el risc de que un desastre que faci que l’ordinador també afecti la vostra còpia de seguretat. Les solucions de tercers també ofereixen algunes altres funcions que podeu desitjar per a la vostra còpia de seguretat.

Les funcions clau a l’hora de triar el programari de còpia de seguretat inclouen còpies de seguretat en temps real que emmagatzemen canvis en qualsevol moment que es produeixin a l’ordinador. També busqueu la possibilitat de fer una còpia de seguretat a un emmagatzematge en núvol en línia o bé transferir la vostra còpia de seguretat automàtica mitjançant FTP (Protocol de transferència de fitxers) a un emmagatzematge fora de lloc. També voleu una solució de còpia de seguretat que no afecti significativament el rendiment del vostre ordinador.

Pot ser bo recordar que esteu separant amb molta informació personal. Considereu la vostra privadesa quan trieu el mètode de còpia de seguretat. Confieu en l’empresa amb les vostres dades personals?

Qualsevol opció que trieu, tant si utilitzeu la comoditat integrada de la còpia de seguretat de Windows 10 com si opteu per utilitzar un programari de còpia de seguretat de tercers, feu una bona elecció per protegir les vostres dades. Si sou com la majoria de la gent, podeu tenir la temptació de retardar l’actuació al respecte. Configurar la còpia de seguretat de Windows només tindrà uns minuts i us permetrà estalviar hores de pena després. Per què no iniciar la vostra còpia de seguretat ara mateix?

I mentre hi esteu, no oblideu també fer una còpia de seguretat de la informació al vostre smartphone Android, al vostre iPhone, al vostre iPad o al vostre Mac.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map