Lucrați în siguranță de acasă în timpul crizei de coronavirus | VPNoverview.com

Mulțumită tehnologiilor de astăzi, munca de la distanță sau de acasă nu mai este o problemă. La urma urmei, în multe profesii în zilele noastre, tot ce este necesar este un laptop și o conexiune la internet. Oamenii au diferite motive pentru a lucra de acasă. În prezent, coronavirusul este de departe principalul motiv. Cu toate acestea, este foarte probabil ca munca de acasă, indiferent dacă este necesar sau doar pentru că este posibil, probabil va crește în următorii ani.


Ceea ce este adesea trecut cu vederea este faptul că lucrul de acasă poate avea o serie de riscuri de securitate cibernetică. În mod implicit, rețelele casnice și computerele nu sunt atât de bine securizate ca în mediile corporative. Majoritatea companiilor (mari) au o rețea extra sigură și sisteme informatice bine securizate. Multe companii au și un departament IT care monitorizează continuu sistemele companiei și păstrează totul în siguranță.

Deoarece acum lucrați de acasă, trebuie să vă asigurați că puteți face acest lucru într-o manieră sigură, asigurând în același timp că nu apar scurgeri de date în cazul în care hackerii au acces la datele companiei sau ale clienților, de exemplu.

În acest articol, vom oferi instrucțiuni pas cu pas despre cum să lucrați în siguranță de acasă. Acum, în timpul crizei coronavirusului, dar și în viitor.

Lucrați în siguranță de acasă 9 Sfaturi Infografia engleză

1. Folosiți instrumente de colaborare sigure

VPN-confidențialitate-Safe-Internet-CybersecurityÎn timp ce teleopera, cele mai multe discuții și întâlniri se desfășoară online. În consecință, trebuie utilizate instrumente de colaborare sigure. Multe companii folosesc conferințe video pentru a organiza întâlniri. Acest lucru este foarte plăcut, deoarece oamenii se pot vedea unii pe alții în timp ce vorbesc, la fel ca atunci când conduc o întâlnire în birou. Există diverse opțiuni de dirijare apeluri video sigure, fiecare cu propriile avantaje și dezavantaje. Există, de asemenea, programe care permit doar comunicarea prin chat sau audio. Iată câteva opțiuni populare. Toate programele menționate mai jos oferă funcționalitate de partajare a ecranului, cu excepția WhatsApp.

Nume
Preț pe lună
intimitate
Numărul maxim de participanți în apel video
Masuri de securitate
WickrGratuit / $ 4,99- $ 25,00Bun30 (50 cu versiuni plătite)End-to-end de criptare
Sârm〠4,00- € 8,00Bun10End-to-end de criptare
JamiLiberBun4TLS 1.3 + cheie RSA
SkypeLiberRău50TLS + AES 256 biți criptare
Google HangoutsLiberRău150NU end-to-end de criptare
Echipe MicrosoftLiber / € 4,20Rău5000Autentificare obligatorie în doi pași
prin careFree / $ 9,99Mediocru4 (12 – 50 cu versiuni plătite)DTLS-SRTP și codare end-to-end
ZoomLiber / € 13,99Rău100 (maxim 40 minute)TLS + AES 256 biți criptare
EyesonFree / $ 9- $ 299 alineatulMediocru4-100SSL / TLS + DTLS / SRTP
WhatsAppLiberRău4End-to-end de criptare
WebExFree / $ 9- $ 299 alineatulRău1000End-to-end de criptare
leneviLiber / € 6,23- € 11,75Mediocru15 (cu abonamente plătite)EKM + DLP
MiroFree / $ 8- $ de 16Bun2-50SSL / TLS + AES 256 biți criptare
Alătură-te mieLiber / € 9- € 24Bun5-250Criptare TLS de 256 biți

Este important să vă cântăriți opțiunile înainte de a alege unul dintre aceste programe. Acordați atenție posibilităților oferite de software și luați în considerare, de asemenea, punctele slabe, mai ales când vine vorba de securitate și confidențialitate. O explicație completă cu privire la modul în care am clasificat diferitele servicii din tabelul de mai sus, puteți găsi în articolul nostru despre cele mai bune și mai sigure programe de conferințe video..

2. Asigurați-vă conexiunea cu un VPN

VPN-conexiune la internetMajoritatea oamenilor știu deja că trebuie să asigure o conexiune la o rețea publică cu un VPN. Același lucru este valabil și pentru conexiunile de internet de origine. La fel ca rețelele publice, conexiunile de internet la domiciliu nu sunt criptate în mod implicit. Prin urmare, hackerii pot intercepta date sau injecta malware în sistemul dvs. Există, de asemenea, un risc ridicat pentru ca conexiunile la internet de la domiciliu să fie înregistrate și astfel să fie furate datele companiei sau datele personale. În plus, odată cu sosirea GDPR, acest lucru poate duce la amenzi mari și publicitate negativă. Multe companii au fost deja nevoite să facă față acestor consecințe recent.

Din fericire, majoritatea companiilor recunosc importanța unei rețele bine securizate. Multe companii (mari) folosesc în prezent soluții VPN de afaceri specializate, cum ar fi Cisco, pentru a securiza rețeaua companiei, astfel încât persoanele care lucrează de la distanță sau de acasă să se poată conecta în siguranță. Cu toate acestea, o VPN de afaceri nu este o opțiune accesibilă sau profitabilă pentru toate companiile. În special pentru întreprinderile mici ai căror angajați lucrează (temporar) de acasă, o VPN privată ar putea fi o soluție alternativă bună.

La fel ca VPN-urile utilizate de companiile mari, VPN-urile private oferă un tunel VPN sigur și criptarea traficului de date, astfel încât tot traficul de date să fie securizat. Pentru angajații întreprinderilor mici care doresc să lucreze de la domiciliu în siguranță, următorii doi furnizori VPN ar putea fi de interes:

ExpressVPN: cel mai bun VPN all-round conform testului nostru

ExpressVPN este un nume de încredere pe piața VPN de ani buni. Există o serie de puncte de luat în considerare atunci când alegeți VPN-urile. Acestea includ securitatea protocoalelor de criptare utilizate, precum și viteza și ușurința de utilizare. Recomandăm ExpressVPN pentru telelucrătorii care doresc un VPN cu care să poată lucra în siguranță, rapid și eficient. Conform testului nostru de viteză, acesta este cel mai rapid VPN actual pe piață. În plus, acest VPN oferă protocoale de criptare excelente și foarte sigure, inclusiv OpenVPN UDP (setat implicit) și OpenVPN TCP.

Ceva care face ExpressVPN unic în ceea ce privește asigurarea confidențialității este tehnologia sa TrustedServer. Datorită acestei tehnologii, ExpressVPN folosește doar memorie volatile de acces aleatoriu (RAM) pentru serverele lor și nu pentru hard disk-urile lor, la fel ca majoritatea altor furnizori VPN. RAM are nevoie de energie pentru a stoca date. Astfel, folosind această tehnologie, de fiecare dată când serverele ExpressVPN sunt activate sau dezactivate, toate datele stocate pe ele sunt șterse. Prin urmare, tehnologia permite ExpressVPN să ofere o protecție suplimentară puternică pentru datele companiei împotriva hackerilor serverului, de exemplu.

Eficiența și securitatea face ca ExpressVPN să fie potrivit pentru orice fel de profesie. Indiferent dacă sunteți un cineast care descarcă în mod regulat fișiere video foarte mari din cloud, sau un contabil care trebuie să protejeze datele financiare ale clienților, cu ExpressVPN puteți fi sigur că conexiunea dvs. la internet este sigură. Verificați testul nostru ExpressVPN.

Surfshark: cel mai bun VPN bugetar pentru telelucrători

Surfshark, precum ExpressVPN, este un VPN rapid și sigur. Cu toate acestea, acest VPN oferă două avantaje majore, și anume prețul și numărul de conexiuni. Surfshark este unul dintre cei mai ieftini furnizori VPN premium. În plus, o echipă mică poate lucra de acasă în siguranță folosind un abonament de grup. Numărul de conexiuni este nelimitat, atât timp cât utilizarea software-ului rămâne în cadrul politicii de utilizare echitabilă a lui Surfshark.

Principala diferență între Surfshark și ExpressVPN este viteza și opțiunile disponibile. ExpressVPN este puțin mai rapid și are câteva opțiuni speciale pe care Surfshark nu le are. Aceste opțiuni includ tehnologia TrustedServer pe care le-am menționat anterior, precum și furnizarea de servere oftate (servere care pot ocoli anumite restricții de internet) pentru a fi utilizate în China. Cu toate acestea, pentru majoritatea companiilor mai mici, Surfshark oferă tot ceea ce au nevoie și este adesea opțiunea mai bună pentru companiile care doresc să fie cu ochii pe bugetul lor.

Utilizați 4G ca alternativă la conexiunile la internet de acasă

Unii oameni se bazează pe rețelele lor mobile atunci când lucrează de acasă creând hotspot-uri pentru conectarea laptopurilor. Lucrul cu o conexiune 4G este cu siguranță o opțiune bună pentru mulți, mai ales având în vedere viteza internetului mobil în ziua de azi. Desigur, trebuie să vă asigurați că aveți suficiente date în pachetul dvs. (de preferință nelimitat). Mulți furnizori vă permit să ajustați pachetul de date lunar. Dacă așteptați să utilizați mai multe date decât în ​​mod normal și nu anticipați să puteți utiliza o conexiune fixă ​​în viitorul previzibil, poate fi înțelept să vă măriți pachetul de date pentru luna următoare sau cam așa ceva..

3. Actualizați-vă sistemul de operare și software-ul

computer de actualizareActualizarea sistemului poate părea un proces inutil și complicat. Dar de fapt, contrariul este adevărat. În practică, este o procedură simplă, dar foarte importantă, care va opri virușii și hackerii. Eventualele bug-uri sau vulnerabilități găsite în software-ul sistemului sunt, în general, soluționate de producători prin actualizări, astfel încât hackerii și infractorii cibernetici nu pot profita de ele. În consecință, asigurați-vă că vă luați timp pentru a vă actualiza sistemul.

Cum vă asigurați că sistemul dvs. de operare este complet actualizat? Din fericire, acest lucru este relativ ușor de verificat. Mai jos, vă explicăm cum se face acest lucru pentru cele mai utilizate sisteme de operare, și anume Windows, Mac, Android și iOS.

Pentru a actualiza Microsoft Windows:

 1. Faceți clic pe butonul Sigla Windows în partea stângă jos a ecranului.
 2. Mergeți la dvs. Setări făcând clic pe pictograma roată.
 3. Faceți clic pe „Actualizați & Securitate“. Aici puteți verifica starea de actualizare a software-ului dvs. de sistem.
 4. Dacă este necesar, faceți clic pe „Descarca”Pentru a descărca imediat cele mai recente actualizări.

Pentru a actualiza Mac OSx:

 1. În meniul Apple, faceți clic pe „Preferințe de sistem“.
 2. Click pe “Actualizare de software“. Dacă sunt disponibile actualizări, acestea vor fi afișate aici.
 3. Faceți clic pe „Actualizează acumButon ”pentru a instala cele mai recente actualizări.

Pentru a actualiza dispozitivele Android:

 1. Du-te la Setări aplicație pe dispozitivul Android.
 2. Atingeți “Sistem“, apoi “Avansat” și, în sfârșit “Actualizare de sistem“.
 3. Starea actualizării dvs. este acum vizibilă pe ecran. Urmați pașii pentru a vă actualiza sistemul.

Pentru a actualiza dispozitivele iOS:

 1. Du-te la Setări de iPhone sau iPad.
 2. Atingeți “General” și apoi “Actualizare de software“.
 3. Dacă este disponibilă o actualizare, o puteți instala imediat.

La fel ca și sistemul de operare, software-ul trebuie să fie, de asemenea, actualizat. Majoritatea software-ului de pe Windows și OSx vă vor informa automat sau instala automat actualizări imediat ce vor fi disponibile. În setări, puteți căuta activ și orice actualizări.

Pentru a actualiza aplicațiile de pe dispozitivul dvs. Android, accesați Play Store și căutați în meniul de sub „Aplicațiile și jocurile mele”..

Pentru a actualiza aplicațiile pe dispozitivele iOS, deschideți App Store și atingeți „Astăzi” în partea de jos a ecranului. Apoi, atingeți simbolul profilului din partea de sus a ecranului și derulați în jos pentru a vedea aplicațiile care pot fi actualizate.

În cele din urmă, vă sfătuim cu fermitate împotriva utilizării de programe ilegale (descărcate). Acestea conțin adesea viruși sau în aer liber integrați de hackeri.

4. Utilizați un scanner de virus bun pentru computer și smartphone

Este desigur posibil ca angajatorul dvs. să vă ofere echipamente bine securizate pentru a lucra, de exemplu, un laptop de lucru cu software anti-malware bun și actualizat. Cu toate acestea, în practică se întâmplă adesea că oamenii trebuie să își scoată vechiul laptop din dulap pentru a lucra de acasă, ceea ce probabil nu are protecție adecvată. Un bun software antivirus și antimalware au o importanță deosebită, în special pentru echipamentele care trebuie utilizate în scopuri de muncă. Potrivit Cyber ​​Security Monitor 2019, raportul anual de securitate cibernetică al CBS olandez (Biroul Central de Statistică), aproximativ 30% din toate marile companii olandeze (adică cu 500 de angajați sau mai mulți) și 20% din întreprinderile mici au experimentat un cyberattack în 2019 În astfel de circumstanțe, nu aveți nicio șansă fără o protecție adecvată.

Un software antivirus gratuit și plătit

Pe piață există mai mulți furnizori de software care oferă programe antivirus gratuite, fiabile. AVG AntiVirus Free este un scanner de antivirus gratuit, care rulează pe Windows, Mac, Android și iOS. Dacă preferați să utilizați software antivirus plătit, în prezent vă recomandăm Bitdefender. Acest furnizor de software a marcat foarte bine în multe teste independente și comparații.

5. Instalați un firewall bun pe computer și smartphone

firewall-laptopÎn plus față de un scanner de virus bun, este esențial să aveți un firewall de încredere. Un firewall creează, așa cum s-a spus, un perete din jurul computerului pentru a împiedica intrusii să acceseze computerul. De asemenea, datorită firewall-urilor, programele „defecte” sunt mai puțin susceptibile să poată stabili o conexiune nedorită cu lumea exterioară.

Prin urmare, un firewall fiabil și bine configurat este foarte important pentru a lucra în siguranță de acasă. Chiar dacă vă conectați la rețeaua de lucru printr-o conexiune securizată (de exemplu, prin Citrix), trebuie să puteți împiedica hackerii să privească ce faceți pe computerul dvs. de acasă.

Firewall-uri pentru Windows

Versiunile mai noi de Windows (adică de la Windows 10 în sus) vin cu Windows Defender, firewall-ul implicit Microsoft. Windows Defender este cunoscut ca un firewall destul de robust, care ar trebui să fie suficient în majoritatea cazurilor. Cu toate acestea, diverși experți în securitate recomandă utilizarea unor firewall-uri mai sofisticate. Dacă doriți această opțiune suplimentară de siguranță, vă recomandăm să consultați un pachet bun care combină software antivirus și firewall, cum ar fi Bitdefender sau versiunea plătită a AVG.

Firewall-uri pentru OSx (Macbook și Mac)

Apple furnizează de asemenea un firewall implicit bun cu sistemul său de operare OSx. În cele mai multe cazuri, acest software pentru firewall este suficient. Pentru a activa firewall-ul Apple, trebuie să efectuați următorii pași:

 1. Din meniul Apple, alege „Preferințe de sistem”.
 2. Faceți clic pe „Securitate” sau „Securitate & Confidențialitate“.
 3. Faceți clic pe fila „Firewall”.
 4. Deblocați panoul făcând clic pe lacatul din partea stângă jos și introducând un nume de administrator și o parolă.
 5. Faceți clic pe „Enable firewall” sau „Start” pentru a activa firewall-ul.
 6. Faceți clic pe „Advanced” pentru a regla configurația firewall-ului

6. Utilizați stocarea securizată în cloud

laptop-cu-blocareAsigurați-vă că faceți copii de rezervă obișnuite, de preferință o copie de rezervă dublă, ținută în două locuri diferite. În acest fel, dacă compania dvs. este supusă, de exemplu, unui atac de ransomware, nu veți pierde totul. Cu o copie de rezervă recentă, veți putea restaura sistemele mai ușor.

Este înțelept să stocați o rezervă locală și alta în cloud. Asigurați-vă că copia dvs. de rezervă locală este stocată, de exemplu, pe un hard disk extern, care este securizat complet cu, de exemplu, o parolă puternică.

În plus, este înțelept să țineți o copie de rezervă în cloud. Există mai multe servicii de stocare în cloud din care să alegeți. Cu toate acestea, indiferent de serviciul cloud pe care îl alegeți, asigurați-vă întotdeauna securitatea contului cu o parolă puternică și, dacă este posibil, cu autentificare în doi factori. Mai jos veți găsi câteva opțiuni sigure pe care le puteți configura cu ușurință acasă.

Nume
Preț pe lună
Depozitare
Masuri de securitate
Google DriveDisponibile versiuni gratuite și plătite15 GB GratuitSSL / TLS de 256 biți și AES 128 biți
OneDriveDisponibile versiuni gratuite și plătite5 GB GratuitNicio stocare criptată, Conexiune SSL criptată
dropboxDisponibile versiuni gratuite și plătite2 GB GratuitSSL / TLS pe ​​128 de biți și AES 256 biți
SpiderOakDe la 6 € / lunăDe la 150 GBEnd-to-end de criptare
MegaDisponibile versiuni gratuite și plătiteGratuit 50 GBEnd-to-end de criptare

Google Drive

Cloud-Service-Google-Drive-Logo-150x150Google Drive stochează fișierele dvs. folosind codarea AES pe 128 de biți în mod implicit. În plus, conexiunea către și de pe serverele Google Drive este criptată folosind 2SSL / TLS pe ​​56 de biți, ceea ce este un standard bun pentru astăzi. Mai mult, în cadrul Google Drive poți colabora cu ușurință cu colegii folosind Google Docs. Fără abonament primești 15 GB stocare, care pentru mulți este mai mult decât suficient.

OneDrive

onedrive_logo_200x200-min-138x138OneDrive nu utilizează în mod implicit criptarea pentru a stoca fișiere. Cu toate acestea, conexiunea către și de la serverele OneDrive folosește criptarea SSL. Unul dintre avantajele pe care OneDrive îl are asupra unității Google este faptul că OneDrive vă permite să accesați întreaga suită Office din browserul dvs. Acest lucru vă permite să ajustați cu ușurință documentele din browserul dvs. Fără abonament plătit OneDrive vă oferă 5 GB stocare. Pentru 2 USD / lună veți primi 100 GB stocare iar pentru 7 $ / lună puteți obține pachetul avansat care vine cu 1 TB de stocare și întreaga Suite Office.

dropbox

dropbox_logo_200x200-min-138x138Dropbox este unul dintre cele mai populare servicii de stocare în cloud disponibile astăzi. Avantajul Dropbox este că vă permite să partajați cu ușurință documente cu alte persoane care utilizează și serviciul. Dropbox stochează fișierele dvs. folosind cifra AES de 256 biți în mod implicit. Mai mult, conexiunea către și de la serverele Dropbox este securizată cu criptare SSL / TLS AES pe 128 biți. Cu versiunea gratuită a Dropbox, veți primi 2 GB stocare. Pentru 9,99 euro primești nu mai puțin de 2 TB de stocare.

SpiderOak

spideroak_logo-138x138Serviciul SpiderOak One Backup oferă un mod sigur de a rula backup-uri și utilizări cu ușurință criptare end-to-end pentru a vă proteja confidențialitatea. Dezavantajul lui SpiderOak este că nu există o versiune gratuită disponibilă. Cu toate acestea, SpiderOak are o versiune de încercare, astfel încât să puteți încerca serviciul gratuit timp de 21 de zile. Odată terminată perioada gratuită, planul lor cel mai ieftin costă 6 € / lună pentru 150 GB stocare.

Mega

mega_logo_200x200-min-138x138Mega a fost fondată de Kim Dotcom, un erou de cult pe internet care s-a angajat în libertatea internetului de ani buni. În consecință, Mega a fost creat cu intimitate în minte și utilizări criptare end-to-end pentru a cripta corect toate fișierele. Avantajul Mega este că puteți începe cu versiunea sa gratuită, care oferă 50 GB stocare. În plus, plătiți numai 4,99 € pe lună pentru 400 GB stocare.

Prin preluarea copiilor de rezervă ale lucrării pe plan local, precum și în cloud, vă asigurați că șansele de a vă pierde munca din orice motiv sunt reduse considerabil. Nu uitați să vă asigurați în mod adecvat spațiul de stocare, astfel încât copiile de rezervă și alte fișiere să nu fie larg deschise atacurilor hackerilor. Dacă doriți, puteți citi mai multe despre cele mai sigure opțiuni de stocare în cloud.

7. Folosiți parole puternice și manageri de parole

Utilizarea parolelor puternice și sigure este vitală. Este nevoie doar de un angajat să utilizeze o parolă ușor de fisurat pentru a crea acea legătură slabă necesară pentru a cauza probleme grave pentru întreaga companie. Acesta este motivul pentru care o politică de parolă solidă este esențială.

Folosiți întotdeauna parole puternice, sigure și unice și nu folosiți niciodată o parolă pe mai multe platforme. Dacă doriți să știți cum să creați astfel de parole, vă rugăm să consultați ghidul nostru cu privire la acest subiect.

Vi se pare dificil să vă amintiți parolele tuturor conturilor dvs. diferite? Nu ești singur. Din fericire, dacă acesta este cazul, puteți utiliza un manager de parole, precum Remembear sau Blur. Aceste instrumente vă stochează toate parolele într-un mediu sigur, astfel încât să nu mai aveți nevoie să le amintiți. Mai mult, puteți accesa toate diferitele aplicații cu un singur clic.

8. Aveți grijă la e-mailuri de tip phishing (coronavirus)

phishing-cârlig cu parolăCeva de care trebuie să conștientizăm este faptul că mulți cybercriminali vizează în mod special persoanele care lucrează de acasă. O tactică comună folosită este e-mailurile de tip phishing. Exemple de astfel de e-mailuri includ e-mailurile de tip phishing care ar fi fost trimise de Organizația Mondială a Sănătății pentru a informa oamenii despre COVID-19. Desigur, nu ar trebui să răspundeți niciodată la aceste tipuri de mesaje sau să faceți clic pe link-uri dubioase.

E-mailurile de tip phishing sunt una dintre cele mai frecvente metode utilizate de cibernetici pentru a infecta computerele victimelor cu malware. E-mailurile de tip phishing sunt de asemenea folosite pentru a păcăli victimele în dezvăluirea de date sensibile. Ultimul lucru pe care îl doriți este ca infractorii cibernetici să utilizeze e-mailuri de tip phishing, precum cel de mai sus, să vă infecteze computerul cu, de exemplu, spyware periculoase pentru a vă fura toate informațiile sensibile ale clienților.

9. Organizează-ți locul de muncă

Securitatea online depășește configurarea corectă a computerului. Lucrurile pot merge prost, care nu implică dispozitive electronice. De exemplu, nu scrie niciodată parolele pe o bucată de hârtie. Dacă acest lucru ajunge în mâinile greșite, securitatea sistemului dvs. este imediat compromisă. De asemenea, nu este recomandat să vă păstrați copiile de rezervă fizice, stocate pe dispozitive precum hard disk-urile externe, în imediata apropiere a computerului. Poate suna puțin extrem, dar în caz de incendiu, atât computerul, cât și copiile de rezervă vor fi pierdute.

10. Concluzie: munca de acasă este interesantă, dar prezintă riscuri

În multe cazuri, lucrul de acasă oferă o alternativă interesantă pentru a lucra la birou. Mai ales în perioadele de criză, ca și în cazul coronavirusului, telelucrul este o opțiune bună pentru mulți oameni. Din păcate, așa cum am văzut, lucrul de acasă are anumite riscuri. Asigurați-vă că sistemele dvs. de computer sunt la zi și protejate cu un scaner antivirus și firewall. Asigurați-vă conexiunea la internet în orice moment cu un VPN bun. Și, în sfârșit, asigurați-vă că aveți un sistem de backup sigur și aveți grijă la phishing și infracțiuni informatice.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map