Cum să vă păstrați copiii în siguranță online? | VPNoverview

De la începuturile sale destul de umile în anii 1970, internetul a devenit unul dintre cele mai mari depozite de informații din lume și un facilitator vital al comunicării globale. 3,5 miliarde de persoane au acces la internet la nivel mondial, ceea ce înseamnă că 45% din populația lumii navighează pe internet în mod regulat, în fiecare an.


Accesul la internet mobil a sporit masiv numărul de persoane care au acces regulat la internet, contribuind la penetrarea internetului la 89% în America de Nord în 2017.

În timp ce internetul este un instrument fantastic, cu o mulțime de utilizări, de la educație la divertisment, are și o latură întunecată, în special pentru copii și adulți tineri.

Hackerul KeyloggerPeste 45 de milioane de copii, între zece și șaptesprezece ani, folosesc internetul în mod regulat, iar unul din cinci dintre acei copii a fost solicitat sexual. Aproximativ 60% dintre adolescenți au primit o formă de comunicare de la un străin, iar jumătate dintre acești copii contactați au răspuns la aceste mesaje. Infracțiunile informatice este una dintre zonele cu cea mai rapidă creștere a activității infracționale, iar criminalitatea cibernetică devine din ce în ce mai tânără.

Pericolele internetului nu se limitează doar la infractorii și infractorii pentru copii. În timp ce internetul ne permite să comunicăm cu alții din întreaga lume, acesta poate fi la fel de ușor de utilizat pentru a viza pe cineva prin mesagerie și social media. Aproximativ 15% dintre copiii sub 15 ani au fost expuși la o anumită formă de intimidare cibernetică.

Din fericire, există o gamă de opțiuni pentru ca părinții să-și păstreze copiii în siguranță, în timp ce le permite totuși să utilizeze pe deplin internetul.

În acest articol, vom analiza care sunt cele mai frecvente amenințări pe internet pentru copii și cum să le combată, reguli simple pe care le puteți utiliza pentru a crește siguranța online a copilului dvs., cum să adaptați regulile la anumite grupe de vârstă și ce sunt disponibile instrumente care vă vor permite să supervizați activitățile online ale copilului dumneavoastră.

Care sunt pericolele?

Cea mai bună modalitate de a vă proteja copilul împotriva celor mai frecvente pericole ale internetului este să știți ce trebuie să priviți. Întrucât vechea afirmație „prevestit este antebrațată”, așa că în această secțiune, vom analiza unele dintre pericolele mai frecvente pe care le poate face copilul online.

Conținut inadecvat

Internetul este un loc plin cu tot felul de conținut, ceea ce îl face o resursă atât de excelentă pentru copiii care caută să învețe. Cu toate acestea, cantitatea mare de conținut de pe internet este tocmai ceea ce face atât de greu să împiedici copiii să acceseze lucruri la care nu ar trebui să aibă acces.

Unul din patru copii care utilizează internetul în mod regulat a fost expus la pornografie nedorită. Chiar și cea mai inofensivă căutare Google poate duce la site-uri web care promovează rasismul, radicalizarea religioasă sau chiar încurajarea oamenilor să comită violență sau sinucidere.

Predatorii sexuali

Este un lucru trist că unul din cinci copii care au acces la internet au fost solicitați sexual. Ca societate, suntem mai conectați decât am fost până acum. În timp ce rețelele de socializare bazate pe internet reprezintă o modalitate excelentă de a conecta o mulțime de oameni, de asemenea, îi poate aduce pe copii în contact cu prădătorii.

Majoritatea platformelor de socializare, cum ar fi Twitter și Facebook, sunt ecranizate pentru conținut sau comunicări necorespunzătoare destinate copiilor. Dar simplul fapt este că nu toate lucrurile rele pot fi interceptate.

Camerele de chat și aplicațiile de mesagerie fără restricții, cum ar fi WhatsApp, sunt mult mai greu de reglementat. După cum am menționat anterior, 60% dintre adolescenți au primit o formă de comunicare de la un străin. Puțin peste jumătate dintre cei contactați au răspuns la mesajele respective.

Hărțuirea online

Un sondaj din 2017 a arătat că aproximativ 15% dintre copiii cu vârsta sub 15 ani au fost expuși la o formă de cyberbullying. Pentru a spune asta, bullying-ul fizic afectează aproximativ 20% din copiii de vârstă școlară din S.U.A., ceea ce înseamnă că cyberbullying-ul a crescut la fel de mult ca o problemă ca bullying-ul fizic..

Unul dintre motivele care au stat la baza creșterii cyberbullying-ului este anonimatul oferit de internet. Acest anonimat permite celorlalți copii să spună și să facă lucruri pe care nu le-ar considera niciodată să facă față în față. Cyberbullying-ul poate fi, de asemenea, greu de observat, deoarece copiii și adulții tineri sunt adesea privați cu privire la profilurile de social media și la conținutul aplicațiilor lor de mesagerie.

Criminalitatea cibernetică

Cybercrime este întreprinderea infracțională cu cea mai rapidă creștere din SUA și, din păcate, copiii sunt grupul de victime cu cea mai rapidă creștere. Mai simplu spus, copiii și adulții tineri sunt mult mai vulnerabili la a fi manipulați în descărcarea de software rău intenționat sau renunțarea la detalii personale în timpul atacurilor de phishing.

O interdicție a păstrării este o idee proastă

Având în vedere pericolele cu care se poate confrunta un copil fără acces la internet, ar putea părea o idee bună să împiedici pur și simplu copilul tău să acceseze internetul. Aceasta nu este cea mai bună opțiune din mai multe motive:

 • Internetul este peste tot – Tăierea completă a copilului de pe internet poate fi foarte dificilă, dacă nu imposibil. 95% dintre școlile din America de Nord și Europa au acces la internet, iar penetrarea internetului mobil este în jur de 80-90% în majoritatea țărilor dezvoltate. O gamă uriașă de dispozitive, de la console de jocuri la ceasuri inteligente au nevoie de conectivitate la internet pentru a funcționa corect.

Înlăturarea copilului de pe internet atunci când este o parte atât de mare a societății moderne s-ar putea dovedi mai dificil decât credeți și, chiar dacă o faceți, s-ar putea să nu fie atât de eficient pe cât ați sperat.

Mai multe studii au arătat că educația este cea mai bună metodă de protecție a copiilor online, în timp ce o interdicție totală îi lasă ignoranți și, prin urmare, vulnerabili, la potențialele pericole online.

 • Internetul are beneficii semnificative – Deși restricția copiilor de la utilizarea internetului pare deloc convenabilă, aceasta împiedică copiii să beneficieze de numeroasele beneficii oferite de accesul la internet. Dacă nimic altceva, internetul este un instrument educațional excelent, care permite copiilor să învețe tot ce trebuie să știe.

Regulile de bază ale securității internetului

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a permite copilului dvs. să folosească internetul în timp ce îi păstrează în siguranță de pericolele sale comune, atunci puteți face pași pe care îi puteți face.

Deși nu toate soluțiile se vor aplica situației tuturor, există câteva reguli de bază pe care le puteți pune în aplicare care să îmbunătățească siguranța online a copiilor dvs. fără a restricționa în mod semnificativ accesul lor la conținut adecvat..

Educă-te

Cea mai bună metodă de a determina dacă copilul tău participă sau este expus la comunicări sau conținut necorespunzător este să știi cum funcționează calculatoarele și modul în care se utilizează frecvent internetul.

Nu vă faceți griji dacă sună puțin descurajant, tehnologia evoluează continuu și, din fericire, există un număr considerabil de resurse care vă pot ajuta să obțineți informațiile de care aveți nevoie.

Educați-vă copilul

Unul dintre factorii care sunt adesea trecuți cu vederea atunci când se ia în considerare siguranța internetului pentru copii este cât de important este să implicați copiii în acea conversație. Trăim într-o lume în care și copiii mai mici devin din ce în ce mai buni în utilizarea dispozitivelor conectate la internet. Educarea copiilor dvs. cu privire la riscurile potențiale ale utilizării acestor dispozitive și de ce ați pus restricții specifice în funcție este o parte importantă a păstrării acestora în siguranță.

Este greu pentru oricine, și să nu mai vorbim de un copil, să evite pericolele de care nu sunt conștienți.

Explicați Cybercrime

Evident, aceasta este oarecum dependentă de vârsta copilului dvs., dar nu există niciun rău în a explica elementele de bază ale criminalității informatice copiilor. Cu cât înțeleg mai multe, cu atât este mai puțin probabil să fie păcăliți să dea informații personale sau să descarce software periculos pe computerul familiei.

Păstrați calculatoarele într-o cameră comună

Plasarea computerului într-o cameră partajată și asigurarea faptului că ecranul este vizibil este un mod ușor de a monitoriza activitățile online ale copiilor dvs. și de a vă asigura că accesează doar conținut adecvat.

Simpla prezență a unui adult în aceeași cameră este de obicei suficientă pentru a împiedica copiii să încerce să acceseze orice nu ar trebui să fie expuși și vă permite, de asemenea, să le monitorizați comunicările online.

Setați o parolă securizată

Acest lucru poate părea simplu, dar fapt este că majoritatea dintre noi nici nu ne deranjăm să acordăm atenție regulilor simple de securitate internet. Setarea unei parole sigure pe toate dispozitivele conectate la internet nu reprezintă un inconvenient major pentru majoritatea dintre noi, dar îi va împiedica pe copiii mai mici să acceseze dispozitive atunci când nu sunteți în preajmă.

Dacă numărul semnificativ de povești despre copiii mici care cheltuiesc sume mari de bani pe jocuri sau în Google Play Store ne-a învățat orice, este faptul că copiii de toate vârstele sunt surprinzător de pricepuți în utilizarea tehnologică, ceea ce trebuie să luăm ca părinți. cont.

Dă-le o limită de timp

În timp ce internetul este o sursă excelentă de educație și divertisment, petrecerea oricărei ore din fiecare zi este greu sănătoasă. Setarea unei limite de timp pentru accesul la internet pentru copiii dvs. îi va determina să iasă și să se joace. În plus, vă permite să-i împiedicați să acceseze internetul în momentele în care nu puteți supraveghea.

Nu-i lăsa să le încarce și să descarce fotografii

Descărcarea laptopuluiPradatorii online vor solicita deseori fotografii ale victimelor lor. Încep prin a cere imagini „inofensive”, dar când vor începe să câștige încrederea copilului, vor începe să le preseze pentru a trimite imagini din ce în ce mai nepotrivite.

Solicitarea copilului dvs. să solicite permisiunea dvs. înainte de a trimite imagini este o altă măsură de siguranță care vă poate ajuta să le protejați împotriva unei comunicări necorespunzătoare.

Consolidarea regulii „Nu vorbiți cu străinii”

Vechea zicală „nu vorbiți cu străinii” este la fel de potrivită pentru comunicarea online ca în lumea reală. În timp ce media socială este o modalitate excelentă pentru adulții tineri de a comunica și conecta cu oamenii, copiii mai mici ar trebui descurajați să vorbească cu oamenii online din afara grupului lor de prietenie stabilit.

Evoluează-ți regulile pe măsură ce copiii tăi cresc

Copiii se schimbă pe măsură ce cresc, devenind mai maturi și mai responsabili. Restricțiile care aveau sens atunci când erau copii mici pot deveni inutile atunci când cresc la adulți tineri.

Cel mai bun mod de a menține copiii în siguranță, fără a-i împiedica prea mult pe măsură ce cresc, este să vă evoluați regulile în timp. Mai jos sunt prezentate câteva recomandări care vor menține în siguranță copiii de diferite grupe de vârstă, pe măsură ce se bucură de internet.

5 și sub

 • Setați-vă limitele la utilizarea internetului din timp. Acum este cel mai bun moment pentru a-ți obișnui copilul cu ideea restricțiilor și a limitelor de timp pentru utilizarea lor de internet.
 • Comunică-ți regulile de utilizare a internetului cu alte persoane și grupuri care vor avea grijă de copilul tău. Dacă bunicii, școala, cluburile de după școală și babysitter-ul tău lucrează toate din același jurnal, face ca copilul tău să fie în siguranță în timp ce folosesc internetul atât de ușor.
 • Cumpărați un dispozitiv special conceput pentru a fi folosit de copii cu vârsta de 5 ani sau mai mici. Aceste dispozitive pot fi conectate la internet, dar conțin controale stricte privind utilizarea internetului, controale parentale programabile și sunt adesea mult mai robuste decât iPad-ul dvs. mediu.
 • Consultați furnizorul de servicii Internet (ISP) pentru a vedea dacă au controale parentale încorporate pe care le puteți activa. Majoritatea ISP-urilor majore oferă acum o serie de controale parentale, deși pot fi oarecum de bază în funcție.
 • O altă opțiune este instalarea software-ului de control parental al terților. Aceste programe sunt, în general, mai sofisticate și oferă o gamă mai mare de control asupra a ceea ce copiii pot accesa online și când pot accesa.
 • Dacă utilizați controale parentale încorporate de la ISP-ul dvs., rețineți că acestea nu vor funcționa dacă copilul dvs. utilizează un dispozitiv conectat la Wi-Fi gratuit oferit adesea în locuri precum lanțurile de cafea majore.
 • Descărcați doar jocuri, aplicații și suporturi media cărora li s-a acordat un nivel de vârstă adecvat și asigurați-vă că testați sau vizualizați suportul media înainte de a permite copilului dvs. să îl utilizeze.

6 – 9 ani

 • La această vârstă, poate fi necesar să setați controale parentale pe o gamă mai largă de dispozitive pe care copilul dvs. va avea suficient de vârstă pentru a le utiliza. Console de jocuri, televizoare inteligente și chiar unele ceasuri sunt capabile să acceseze internetul și au capabilități de mesagerie încorporate.
 • Dacă nu puteți activa controalele parentale pe un dispozitiv de care sunteți îngrijorat pentru utilizarea copilului dvs., asigurați-vă că dispozitivul este configurat într-o cameră publică, mai degrabă decât în ​​dormitorul copilului.
 • Discutați cu copiii dvs. despre siguranța de bază a internetului și acordați-vă o listă de site-uri web, este bine să le viziteze. Schițați ce informații nu ar trebui să ofere online, cum ar fi numele, adresa sau adresa școlii lor.
 • Lucrați cu alți părinți pentru a stabili orientări rezonabile pentru utilizarea internetului care pot fi aplicate copilului dvs. și grupului de prietenie. Regulile consecvente privind accesul la internet sunt mult mai probabil să fie acceptate de copii și nu va trebui să vă faceți griji pentru ca ei să rămână împreună cu prietenii lor.
 • Uitați-vă la specificațiile dispozitivului pentru orice dispozitiv pe care îl cumpărați pentru copilul dvs. Cea mai bună modalitate de a vă asigura că copilul dvs. accesează internetul în acest mod și, la momentul respectiv, doriți și ele este să fiți conștienți de exact ce dispozitive pot accesa internetul prin.

10-12 ani

 • Vorbeste cu copilul tau despre riscurile folosirii social media. Explicați ce informații nu ar trebui să fie furnizate și că, în niciun caz, nu își vor trimite niciodată imagini cu ei înșiși care le solicită, fără a primi permisiunea dvs..
 • Anunțați-vă copilul că ar trebui să vă raporteze imediat orice comportament suspect sau contact necorespunzător. Dacă copilul dvs. vă raportează o comunicare necorespunzătoare, nu ezitați să contactați poliția.
 • Asigurați-vă că copilul dvs. știe să păstreze elemente cum ar fi telefoanele mobile, tabletele și ceasurile inteligente într-un loc sigur atunci când nu sunt acasă. Acest lucru va reduce la minimum riscul de pierdere sau furt.
 • Platformele de social media, cum ar fi Facebook și YouTube, au o limită de vârstă minimă de 13. Acest lucru este valabil pentru un motiv și ar trebui să vă asigurați că copiii dvs. îl respectă.
 • La această vârstă, este rezonabil să aveți acces la toate detaliile de autentificare ale copiilor dvs. și să puteți verifica activitățile lor online și ce mesaje trimit și primesc.

13 ani și mai vechi

 • Odată ce copilul dvs. începe să tranziționeze la a fi un adult tânăr, este rezonabil să aibă un grad de autonomie. La această vârstă, ar trebui să lucrați cu copilul dvs. pentru a-și îndura siguranța online. Includeți-le în conversație și oferiți-le informațiile de care au nevoie pentru a rămâne în siguranță.
 • Fii la curent cu specificul celor mai recente dispozitive activate pe internet, platforme de social media și aplicații mobile. Cu cât știți mai mult, cu atât vă aflați într-o poziție mai bună pentru a vă asigura siguranța copilului.
 • După ce copilul dvs. ajunge la pubertate, anunțați-i că este bine pentru ei să cerceteze subiecte precum sănătatea, bunăstarea, imaginea corporală și sexualitatea. Examinați controalele parentale pentru a vă asigura că acestea reflectă maturitatea în creștere a copilului dvs. și informațiile de care au nevoie. Nu uitați să discutați aceste subiecte cu copilul dvs. pentru a vă asigura că nu primesc online informații false sau înșelătoare.
 • Discutați despre pericolele inerente ale sexting-ului și de a trimite imagini nud despre voi înșivă.
 • Deoarece copilul dvs. are acum acces legal la site-urile de socializare, cum ar fi Facebook și YouTube, discutați despre conceptul de cyberbullying. De asemenea, evidențiați faptul că comunicarea pe internet nu este o garanție reală a securității sau anonimatului.
 • Discutați despre elementele de bază ale criminalității informatice cu copilul dumneavoastră. Dă-le informațiile de care au nevoie pentru a identifica și a evita înșelătorii de phishing, oferind detalii personale pe social media și descărcând software-ul suspect.
 • Fiți conștienți de ramificările legale și personale ale furtului de drepturi de autor și ale plagiatului și asigurați-vă că copilul dvs. este, de asemenea, conștient de acestea.

Cum se utilizează software-ul de control parental

Unul dintre lucrurile pe care le-am menționat în acest articol este utilizarea software-ului de control parental, fie integrat în sisteme de operare, prin intermediul ISP-urilor sau prin programe terțe.

Utilizarea software-ului de control parental poate face viața mult mai ușoară atunci când vine vorba de păstrarea copiilor în siguranță online și de restricționarea accesului lor la părțile întunecate ale internetului. Programele potrivite pot face o mulțime de ridicări grele pentru dvs., filtrând ceea ce copilul dvs. poate avea acces, restricționând orele în care poate utiliza internetul și vă permite să le monitorizați comunicările și profilurile de social media.

Selectarea software-ului de control parental pe care îl puteți folosi poate fi mai dificilă. Pentru a face lucrurile cât mai simple posibil, vom arăta cum să activăm controalele parentale furnizate de ISP-ul dvs. sau ambalate cu sistemul dvs. de operare. De asemenea, descompunem avantajele și caracteristicile utilizării software-ului de control parental.

Controle ISP încorporate

Majoritatea ISP-urilor majore oferă acum o opțiune de control parental. Aceste opțiuni tind să fie mai degrabă de bază, folosind filtrarea cuvintelor cheie pentru a opri utilizatorii să acceseze site-uri web neagrate cu conținut necorespunzător, cum ar fi violența sau pornografia.

Cea mai bună modalitate de a permite filtrarea conținutului ISP-ului dvs. este să le contactați direct pentru a discuta detaliile serviciului oferit și nevoile dvs..

Trebuie remarcat faptul că filtrarea cuvintelor cheie și DNS pot fi adesea ocolite prin utilizarea site-urilor web proxy sau chiar prin utilizarea unui browser diferit. Deși acest lucru poate părea complicat, ar trebui să presupuneți întotdeauna că copiii dvs. sunt suficient de tehnici pentru a o face.

În plus, filtrele de conținut ISP nu vor filtra conținutul accesat de pe dispozitive mobile decât dacă ISP vă oferă și serviciul de bandă largă mobilă.

Controle sistem de operare încorporate

Sistemele de operare individuale, cum ar fi Android, Microsoft Windows și iOS / MacOS, au controale parentale încorporate, care sunt, în general, mai complexe și mai eficiente decât cele oferite de ISP-ul dvs. De asemenea, au beneficiul de a fi liberi! Dacă nu ați activat încă controalele parentale, iată un scurt ghid pentru activarea lor pe cele mai populare trei sisteme de operare.

Android

 • Telefon mobil AndroidPentru a activa controalele parentale pe un dispozitiv Android, accesați-vă „Setări” ale dispozitivului Android apoi derulați în jos la Opțiunea „Utilizatori”.
 • De acolo va trebui adăugați un utilizator nou și atingeți „Restricționat” opțiune atunci când vi se solicită. De acolo veți fi, de asemenea, promovat să setați un pin, o parolă sau un model pentru a accesa dispozitivul.
 • După crearea utilizatorului restricționat, puteți acorda sau dezactiva accesul la toate aplicațiile și serviciile de locație pe care le oferă dispozitivul dvs. Android. Copilul dvs. va putea accesa dispozitivul fără parolă, dar numai în contul lor restricționat.

Windows 10

 • Pentru a accesa setările de control parental Windows 10, doar tastați „Opțiuni familiale” în bara de căutare sub meniul de pornire.
 • De la pagina cu opțiuni familiale, vei fi capabil sa stabiliți limite de timp atât pe internet cât și pe computer. De asemenea, puteți bloca conținut necorespunzător, site-uri cu lista neagră și chiar să adăugați bani în contul Microsoft, astfel încât să poată achiziționa jocuri și media adecvate vârstei, fără a avea nevoie de detaliile dvs. de plată.
 • Opțiunile de filtrare a conținutului și Căutare sigură funcționează numai dacă copilul dvs. utilizează browserul Microsoft Edge.
 • Va trebui să configurați un cont Microsoft pentru copilul dvs. pentru a profita din plin de opțiunile familiei Windows. Acest lucru vine cu avantajele de a putea monitoriza activitățile de internet ale copilului dvs. și chiar de a primi actualizări periodice cu privire la aceste activități de la Microsoft.
 • Unul dintre avantajele semnificative ale utilizării Opțiunilor familiale Windows este că se extinde la alte dispozitive Microsoft, cum ar fi telefoanele Windows și gama Xbox de console de jocuri.

MacOS

 • Pentru a activa Parental Controls pe un Mac, accesați mai întâi fila „Preferințe de sistem” făcând clic pe logo-ul Apple situat în colțul din stânga sus al desktopului.
 • Veți vedea o opțiune marcată “Control parental,” după ce ați făcut clic pe această opțiune, veți primi o notificare care este citită „Nu există conturi de utilizator de gestionat.”
 • Urmați instrucțiunile pentru adăugați un utilizator nou gestionat.
 • După ce noul utilizator pentru copilul dvs. a fost adăugat, veți putea controlează-le accesul la anumite aplicații, pe care le pot utiliza magazinele Apple, stabilește limite de timp pentru utilizarea Mac-ului tău și chiar oprește accesul la funcții precum microfonul sau camera web încorporată.
 • Puteți configura, de asemenea, controale pentru a filtra site-urile web la care are acces copilul dvs., deși acest filtru de conținut va funcționa numai dacă accesați internetul prin browserul Safari.

iOS

 • Pentru a configura controale parentale pe un dispozitiv iOS, cum ar fi un iPhone, accesați fila „Setări” și apoi atingeți „Ora ecranului”.
 • Atingeți “Continua” apoi alegeți opțiunea marcată „Acesta este iPhone-ul copilului meu.”
 • Atunci vi se va solicita să introduceți o „Parolă de parolă” dacă acesta este telefonul copilului dvs. sau „Parola de timp a ecranului” dacă acesta este dispozitivul dvs. și vă permiteți copilului dvs. să-l folosească.
 • După ce „Time Screen” este configurat, veți putea să preveniți achizițiile iTunes și App Store, să restricționați accesul la aplicațiile și funcțiile încorporate, să filtrați conținut explicit prin utilizarea ratingurilor de conținut, să filtrați conținutul site-ului web, să restricționați web-ul Siri căutați și restricționați accesul la Centrul de Jocuri.

Software de control parental de la terți

În timp ce controalele parentale încorporate oferite de ISP-uri și sisteme de operare specifice au avantajele de a fi gratuite și rezonabil de ușor de configurat, acestea vin cu anumite dezavantaje..

Filtrarea conținutului tinde să fie relativ de bază și nu este universală. Majoritatea software-ului de control parental încorporat au restricții care funcționează numai pe browserele care vin la pachet cu sistemul de operare, cum ar fi Edge sau Safari.

În timp ce unele opțiuni de control parental se extind pe o gamă de dispozitive, majoritatea gospodăriilor moderne au o varietate de dispozitive care operează pe diferite sisteme de operare. Acest lucru înseamnă că trebuie să utilizați o serie de opțiuni diferite de control parental, care vă pot confunda și pot lăsa lipsuri în restricțiile dvs..

O soluție la aceste probleme este utilizarea unui software terț. Există o gamă considerabilă de programe de control parental din care să alegeți.

Pentru a vă ajuta în alegerea dvs. și pentru a vă oferi o idee despre ceea ce ar trebui să căutați, iată câteva dintre funcțiile mai importante pe care le doriți de la software-ul de control parental.

Suportă o gamă de dispozitive

Unul dintre avantajele importante ale utilizării unei soluții terțe este că multe dintre ele oferă aplicații care pot fi instalate pe o gamă masivă de dispozitive. Aceasta înseamnă că puteți utiliza un singur set de restricții pe toate dispozitivele familiilor dvs. fără a utiliza o serie de sisteme de control parental diferite.

Filtrare de conținut

Deoarece nu sunt legate de un sistem de operare specific, programele terțe părți de control au capacitatea de a filtra căutările pe internet, paginile web și conținutul într-o gamă de browsere. Multe dintre ele includ, de asemenea, filtrarea securizată HTTPS, ceea ce face navigarea mai sigură și mai sigură.

Programul de control parental poate fi folosit și pentru a preveni descărcarea de programe suspecte sau aplicații specifice. Acest lucru este ideal pentru a evita malware și pentru a împiedica un copil să acceseze mesaje și aplicații de social media.

Limite de timp

Majoritatea aplicațiilor de control parental vă vor permite să setați un interval de timp zilnic sau săptămânal atât pentru internet cât și pentru computer. Unele programe software vor bloca accesul la anumite aplicații în anumite momente, ceea ce este excelent pentru a vă asigura că copilul dvs. își face temele sau doarme, mai degrabă decât să joace Candy Crush.

Mesagerie și monitorizare social media

Deși această opțiune devine mai puțin utilă pe măsură ce copilul dvs. îmbătrânește și merită puțină confidențialitate, o opțiune de mesagerie și monitorizare a rețelelor de socializare este excelentă pentru verificarea copiilor mai mici care abia încep cu social media și pentru prevenirea cyberbullying-ului și a unui contact necorespunzător.

Remote Notification and Management Management

Nu veți fi întotdeauna la îndemână dacă copilul dvs. are nevoie de o prelungire în termenul lor pentru a realiza o sarcină importantă sau dacă are nevoie de acces la un serviciu de mesagerie în timp ce sunt plecați de acasă.

O opțiune de notificare la distanță și de gestionare a accesului vă permite să controlați restricția pe care programul de control parental o impune de pe telefon. Acest lucru vă permite să răspundeți la solicitările de acces extins sau să accesați funcții precum urmărirea locației în caz de urgență.

Cerc cu Disney

Dacă ideea de a instala o aplicație pe fiecare dispozitiv pe care familia dvs. deține nu o atrage, dar doriți totuși mai multă protecție decât controalele parentale încorporate oferite de ISP-ul sau sistemul de operare, nu vă faceți griji. Există o a treia opțiune.

Circle with Disney este un dispozitiv care se află între routerul Wifi de acasă și toate dispozitivele conectate la acesta. Interesant este că Circle with Disney folosește spoofing-ul ARP într-o manieră foarte similară cu ceea ce te-ai aștepta de la un atac de hacker „om-la-mijloc”, dar folosește această tehnică pentru a îmbunătăți securitatea familiei tale..

Stând între toate dispozitivele familiei și routerul dvs., Circle with Disney este capabil să filtreze selectiv traficul pentru a opri accesul la conținut, site-uri web și aplicații individuale..

Părinții pot utiliza aplicația Circle pentru a grupa dispozitive în cadrul membrilor familiei specifice. Acest lucru vă permite să setați limite de timp pentru o gamă de dispozitive. Dacă copilul dvs. ajunge să acceseze internetul doar patru ore pe zi, aceste patru ore sunt urmărite pe telefonul, tableta, laptopul sau consola de jocuri.

Pe lângă faptul că vă permite să impuneți limitele de timp, aplicația vă va permite să refuzați anumite dispozitive acces la internet selectiv. De asemenea, puteți controla cât timp sunt conectate anumite aplicații la internet. Acest lucru este ideal pentru a limita accesul copilului dvs. la social media sau jocuri sau chiar a opri conexiunea la internet pentru toate dispozitivele.

În timp ce Cercul cu Disney nu oferă prea multe alte programe de control parental, dar are avantajul de a le împacheta pe toate într-unul singur. Dacă ideea de a utiliza o serie de setări pe o multitudine de aplicații pe diferite dispozitive este ideea dvs. de tehnologie, atunci Cercul cu Disney este pentru dvs. Este o opțiune ușoară și ușor de utilizat, pe care chiar și cea mai șovăială părinte o poate folosi pentru a asigura siguranța online a copilului lor.

Gânduri finale

Internetul este o resursă fantastică și a devenit atât de înrădăcinată în societatea noastră încât este aproape imposibil să nu o folosească. Cu toate acestea, are riscurile sale. În plus față de depozitul său colosal de aproape toate cunoștințele umane și videoclipuri amuzante despre pisici, internetul este, de asemenea, terenul care urmărește prădători, criminali, cibernetici și conținut pe care nimeni nu-și dorește să-l expună și unui copil..

Deși poate părea un lucru corect, blocarea copilului dvs. de accesarea completă a internetului este în mare parte contraproductivă. Cea mai bună soluție pentru a-ți păstra copilul în siguranță online este o combinație de comunicare, educație și restricții rezonabile.

Nu este nimic rău în a împiedica copilul dvs. să acceseze conținut cu care nu sunt suficient de maturi pentru a putea face față. Cu toate acestea, pe măsură ce copilul dvs. crește și se maturizează, trebuie să se dezvolte regulile dvs. cu privire la utilizarea internetului. Ceea ce funcționează pentru un copil de 5 ani nu va provoca decât frecarea cu un adolescent.

Din fericire, nu ești singur. Există un număr considerabil de resurse pentru a vă ajuta să vă educați asupra pericolelor care pot fi întâlnite pe internet și cum să le combateți. Educația, atât pentru tine, cât și pentru copilul tău, este unul dintre cei mai critici factori pentru a-ți păstra pe tine și pentru ei în siguranță în timp ce sunt online. Nu puteți evita pericolele de care nu sunteți conștienți.

Există, de asemenea, o serie de soluții tehnice care vă ajută să vă păstrați familia în siguranță digitală, de la cele încorporate pe iPhone până la gadgeturile mici inteligente oferite de Disney. Folosind o gamă considerabilă de controale parentale disponibile, puteți să setați limitele de timp și de utilizare, să filtrați ce poate accesa copilul dvs. pe web, să le monitorizați comunicările și chiar să le tăiați complet de pe internet..

La fel de utile precum sunt aceste opțiuni de control parental, cea mai bună metodă de a-ți menține copilul în siguranță în timpul activităților sale online este de a-i face conștienți de pericol și de a menține o linie deschisă de comunicare cu ei.

Implicarea lor în conversația despre securitatea internetului înseamnă că veți lucra amândoi pentru același obiectiv. Ei vor ști că vă pot veni cu întrebări și vor putea să vă vorbească despre orice au întâlnit care i-a supărat. Acest lucru vă permite să jucați o mână mai activă în securitatea lor.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me