Ce este codarea securizată și de ce este importantă? | VPNoverview.com

Codul software se află în centrul modului în care funcționează aplicația. De asemenea, este una dintre cheile cu care se pot produce atacuri cibernetice. Dacă codul dvs. are vulnerabilități, întreaga dvs. aplicație ar putea fi compromisă. Problema cu vulnerabilitățile software este că acestea deschid puncte slabe ale codului – puncte slabe pe care ciberneticii le pot exploata. Prevenirea incidentelor de securitate cibernetică începe de la bun început cu codul software. Acest articol analizează practicile codificării sigure și de ce este o disciplină vitală de înțeles.


Ce înseamnă prin codare sigură?

Laptop cu blocareCând un dezvoltator de software scrie cod de software, trebuie să ia în considerare multe lucruri. Aceasta include cum să exprimați arhitectura și cerințele de proiectare ale aplicației, cum să păstrați codul optimizat și eficient, precum și cum să vă asigurați că codul este sigur. Codul securizat va ajuta la prevenirea apariției multor atacuri cibernetice, deoarece elimină vulnerabilitățile pe care se bazează exploatările.

Dacă software-ul dvs. are o vulnerabilitate de securitate, acesta poate fi exploatat. Atacul WannaCry ransomware din 2017, a exploatat o vulnerabilitate a protocolului Windows. Vulnerabilitățile software sunt răspândite. O căutare care folosește lista de vulnerabilități a Institutului Național de Standarde și Tehnologie (NIST) arată că în ultimii 3 ani au existat 40.569 vulnerabilități ale aplicației.

Atunci când o companie aplică o cultură a codificării sigure, lucrează la reducerea vulnerabilităților din codul lor.

Cum codificați în siguranță?

Codificarea folosind practici sigure este bine documentată. Proiectul Open Web Security Security (OWASP) a creat un set de linii directoare cu privire la modul de realizare. În cadrul acestui ghid, acestea oferă o listă de verificare a elementelor pe care le utilizați pentru a vă asigura că codul dvs. este cât se poate de sigur. Un eșantion de tipuri de lucruri cuprinse în ghiduri sunt:

 • Validarea datelor de intrare: Aceasta acoperă numeroase aspecte privind sursa de date și validarea datelor. De exemplu, lungimea și intervalul de date ale unei bucăți de date. Verificările de validare a datelor ajută la protejarea aplicațiilor web de atacurile cibernetice.
 • Autentificare și gestionarea parolelor: Codificarea implică și arhitectura software-ului. Această secțiune conține multe sfaturi care se află la secțiunea transversală a codificării și arhitecturii.
 • Practici criptografice: Ghidul sugerează că orice module criptografice utilizate, fie FIPS 140-2 sau un standard echivalent.
 • Tratarea și înregistrarea erorilor: Acesta este un domeniu crucial și unul care, dacă nu este codat în siguranță, poate scurge date.
 • Protejarea datelor: Liniile directoare pentru protecția datelor includ sfaturi privind stocarea parolelor în siguranță și cum să evitați scurgerile de date prin HTTP GET.
 • Securitatea comunicării: Recomandări despre cum să protejați datele în timpul tranzitului, de exemplu, folosind conexiuni TLS.

Când un arhitect software stabilește designul arhitectural al unei aplicații și programatorul creează cod pe baza acestor dictate, ar trebui să utilizeze liniile directoare OWASP ca foaie de pătuț de codare sigură.

Codificarea sigură nu se oprește în faza de programare. Alte domenii care trebuie să facă parte dintr-o abordare holistică pentru crearea codului securizat includ:

 1. Un sistem bazat pe „cel mai mic privilegiu”: Menținerea accesului la orice cod pe baza unei necesități de cunoaștere va ajuta la prevenirea oricărei execuții dăunătoare a codului nesigur. Acest lucru poate fi deosebit de complicat atunci când folosiți dezvoltatori externalizați sau companii de dezvoltare.
 2. Apărare în profunzime: Continuați pe strategii de protecție stratificatoare pe măsură ce codul este promovat până la producție. Asigurați-vă că mediile dvs. de rulare sunt la fel de sigure ca codul dvs..
 3. Practicați asigurarea calității bune: Utilizați diverse programe de asigurare, cum ar fi recenzii de coduri și testări PEN pentru a asigura calitatea.

Resurse pentru codificarea sigură de succes

Menținerea echipei de dezvoltare instruită și în contact cu cele mai noi tehnici de codificare sigură este esențială pentru codificarea sigură. Nu vă puteți aștepta ca programatorii să știe să codeze în siguranță, trebuie să fie instruiți și conștienți. Mai jos găsiți câteva resurse utile pentru a vă ajuta și echipa dvs. pe o cale de a crea cod securizat.

 1. OWASP – Am menționat deja practicile de codificare securizate ale OWASP. OWASP Developer Guide este, de asemenea, o piatră de temelie utilă pentru codificarea sigură. De asemenea, consultați instrumentul lor care caută dependențe și vulnerabilități dezvăluite public care ar putea afecta proiectul dvs..
 2. Biblia Microsoft privind codificarea sigură: https://msdn.microsoft.com/en-us/aa570401
 3. Cărțile sunt întotdeauna utile pentru a te cufunda când înveți despre tehnici de codare sigure. Câteva exemple includ: „24 de păcate mortale ale securității software” și „Codificare sigură: principii și practici”.
 4. Consultați „cadrul sigur de codare”, din nou o inițiativă OWASP. Există organizații care vă vor ajuta să vă instruiți personalul în tehnici sigure de codare bazate pe acest cadru.
 5. Standarde sigure de codare, de ex. SEI CERT, care este supravegheat de Carnegie Mellon University, oferă suport și îndrumare în codificarea sigură pentru o varietate de limbaje de programare:
 6. Firmele de verificare a codurilor pot fi utilizate pentru a vă revizui codul. Firme precum CheckMarx și CAST Software vor folosi instrumente de analiză specializate pentru a căuta vulnerabilitățile și a accesa calitatea software-ului.
 7. Înțelegeți cum să aplicați ciclul de viață al dezvoltării software (SDLC) pentru securizarea codificării. Folosind o abordare SDLC, vă va ajuta să vă asigurați că securitatea filtrează prin toate părțile ciclului de viață de dezvoltare.
 8. Tutoriale sigure de codare de la RedHat

Cod securizat pentru o muchie competitivă

Securitatea începe cu codul dvs. și crearea codului securizat este o parte vitală a creării unui produs software excelent. Practicile de codare nesigure nu numai că vă lasă clienții în pericol, ci vor afecta reputația companiei dvs. Aplicarea principiilor ghidurilor de codificare sigură OWASP este un loc bun pentru a începe. Producerea unui software sigur demonstrabil nu poate doar să vă permită să preveniți atacurile cibernetice, ci să oferiți organizației dvs. un avantaj competitiv.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me