Atacuri DDoS: supraîncărcarea site-urilor cu solicitări

Este posibil să fi auzit despre atacurile DDoS în știri. Site-urile marilor companii și organizații nu sunt disponibile temporar din cauza acestor atacuri. Dar cum este posibil acest lucru? Și de ce se întâmplă asta? Aici puteți afla tot ce ați dorit întotdeauna să știți despre atacurile DDoS.


Ce este un atac DDoS?

DDoS reprezintă „refuzul de serviciu distribuit” și devine din ce în ce mai frecvent. Cu un atac DDoS orice site web poate fi eliminat temporar de hackeri. Uneori, aceasta înseamnă că un site web devine extrem de lent, dar se întâmplă, de asemenea, că un site web nu este deloc accesibil utilizatorilor.

Pentru a organiza un atac DDoS aveți nevoie de o botnet. Aceasta este o rețea mare de dispozitive infectate care poate fi controlată de „așa-numitul” bot herder, persoana care deține controlul asupra roboților. Proprietarii acestor dispozitive nu știu adesea că fac parte dintr-o botnet.

Botmaster efectuează atac DDoS

În general, un atac DDoS se întâmplă după cum urmează:

  1. Hackerul creează sau cumpără o botnet
  2. Botnetul este instruit să viziteze un site web; mii de dispozitive solicită simultan accesul la un site web
  3. Serverele site-ului nu pot gestiona cantitatea de solicitări
  4. Site-ul este (temporar) inaccesibil pentru utilizatorii reali

Ciobanii bot creează uneori botete pentru a vinde părților care doresc să le folosească pentru atacurile DDoS. Puteți găsi acești vânzători de botete pe web-ul închis, locul de pe internet unde publicul larg nu merge.

Companiile care găzduiesc încearcă să facă este foarte dificil ca atacurile DDoS să reușească, dar nu le pot preveni complet.

Motivele atacurilor DDoS

Atacurile DDoS sunt lansate din mai multe motive și uneori este dificil de aflat de ce a fost vizată o anumită companie sau organizație, deoarece atacatorii pot rămâne anonimi. Mai jos sunt câteva dintre motivele pentru care au fost lansate atacuri DDoS.

stoarcere

Unul dintre obiectivele unui atac DDoS poate fi extorcarea. Ei atacă o instituție mare, cum ar fi o bancă. După atac, îi amenință cu un atac și mai mare dacă nu plătesc o răscumpărare în bitcoin. Motivația aici este banii.

Răzbunare

Există, de asemenea, cazuri de atacuri DDoS despre care se știe că au fost răzbunări (xx unde dorința de răzbunare a fost principala motivație). Atacatorul s-ar putea supăra pe o companie din orice motiv și să-i atace cu o botnet.

Joc de putere

Un alt motiv pentru atacurile DDoS este un spectacol de forță. Hackerii vor să arate de ce sunt capabili și ilustrează acest lucru eliminând site-urile web și serviciile marilor companii. Mai mult, acest lucru poate fi folosit ca o declarație pentru a arăta că cei aflați la putere în lumea reală nu au capacitatea de a controla internetul.

Distracţie

Poate părea ciudat, dar unele atacuri DDoS sunt, de asemenea, executate pentru distracție. Unii hackeri testează pur și simplu puterea pe care o pot exercita asupra societății. Un atac recent asupra mai multor bănci mari din Olanda a fost executat de un băiat în vârstă de 18 ani, care a remarcat ulterior că a făcut acest lucru doar de dragul acestuia. Acest lucru este șocant, deoarece arată cât de ușor este să ataci instituțiile mari online.

DDoS Atacuri asupra persoanelor fizice

Controler de jocuriAtacurile DDoS pot fi lansate și la o singură adresă IP. Singurul lucru de care are nevoie un atacator este adresa dvs. IP. Acest tip de atac DDoS este cel mai frecvent în jocurile online competitive. Hackerii vor lansa un atac asupra adversarului lor pentru a-i descalifica pentru conexiunea lor proastă. Acest lucru poate părea extrem, dar s-a întâmplat destul de des.

În majoritatea jocurilor te joci prin intermediul severs-urilor oficiale, iar IP-ul tău este ascuns automat. Cu toate acestea, cu unele jocuri pe calculator care acceptă servere terțe nu este acest lucru. Aceste servere terțe nu oferă aceeași protecție de identitate ca și serverele oficiale de joc.

Trimitând o mulțime de solicitări la adresa dvs. IP, veți avea dificultăți în a accesa serverul de joc, ceea ce va determina să fiți descalificat sau pur și simplu incapabil să accesați jocul.

Pentru a preveni atacul DDoS asupra persoanei dvs., de exemplu, într-un joc online, puteți utiliza un VPN pentru a vă ascunde adresa IP. Puteți citi mai multe despre asta mai jos.

Protecție împotriva atacurilor DDoS

Protecție pentru site-uri web

Majoritatea serviciilor de găzduire oferă o protecție de bază împotriva atacurilor DDoS. Cu toate acestea, este imposibil să protejați un site web împotriva atacurilor DDoS complet. Deoarece atacurile sunt efectuate de o mare botnet care există din diferite adrese IP, ele nu pot bloca pur și simplu adresa IP, deoarece există prea multe dintre ele. În plus, nu pot fi siguri care sunt adresele IP reale și ce sunt adresele IP bot.

Dispozitivele care fac parte dintr-o botnet pot părea solicitări normale către un site web, deci nu le vor bloca. Cu toate acestea, suma tuturor acestor solicitări este prea mare pentru serverele care le pot gestiona. Mai mult, botnetele devin din ce în ce mai mari, ceea ce face imposibilă protejarea site-urilor.

Dacă dețineți un site web, vă puteți consulta cu furnizorul dvs. de găzduire pentru a vedea ce măsuri iau împotriva atacurilor DDoS. Nu toți furnizorii de găzduire oferă aceeași protecție împotriva acestor tipuri de atacuri. Cu toate acestea, așa cum am menționat anterior, dacă doresc cu adevărat să-ți dea site-ul pe site-ul tău, pot și nu poți face nimic în acest sens.

Protecție pentru dispozitive personale

Vă puteți proteja de atacurile DDoS personale. Acest lucru se poate realiza ascunzând adresa dvs. IP adevărată. O VPN sau o rețea privată virtuală criptează tot traficul dvs. de internet și vă ascunde adresa IP. Cu un VPN vă conectați la internet prin serverele VPN și luați adresa IP a serverelor respective. Pentru a lansa un atac DDoS la tine, trebuie să îți cunoască adresa IP reală. Astfel, cu un VPN nimeni nu va putea să vă atace dispozitivul personal.

Protejați-vă cu un VPN

VPN-conexiune la InternetDupă cum am menționat înainte, un VPN vă poate ajuta să vă ascundeți adresa IP. Aceasta înseamnă că puteți fi complet anonim online. Cu toate acestea, o VPN face mult mai mult. De asemenea, criptează tot traficul dvs., ceea ce înseamnă că nimeni nu poate vedea ce faceți online și confidențialitatea online este protejată. Mai mult, un VPN vă ajută să evitați orice restricții geografice, oferindu-vă libertate online completă. Puteți ocoli orice formă de cenzură online.

Gânduri finale

Atacurile DDoS sunt lansate cu ajutorul unei botnet-uri. Această rețea de celule adormite poate fi solicitată să viziteze un anumit site web în același timp. Acest lucru poate determina un site web să încetinească grav sau chiar să se închidă complet. Hackerii efectuează aceste atacuri din răzbunare, pentru câștig de bani sau chiar doar pentru distracție. Din cauza dimensiunii acestor atacuri, este practic imposibil ca site-urile să se protejeze împotriva lor. Cu toate acestea, unele atacuri DDoS sunt lansate la adrese IP individuale din jocuri. Vă puteți proteja împotriva acestui tip de atac cu un VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me