TunnelBear Review (2020): user-friendly, dar nu este Netflix

TunnelBear Review (2020) | Frumoasă și prietenoasă, dar fără Netflix sau Torrents

TunnelBear este unul dintre cele mai vesele VPN-uri de pe piață. Majoritatea oamenilor vor cunoaște acest furnizor ca un bun serviciu VPN gratuit, cu o mulțime de urși. Deoarece versiunea gratuită a TunnelBear funcționează aproape la fel de bine ca și opțiunea plătită, acesta este un furnizor bun pentru persoanele care sunt noi la VPN-uri..


Sediul TunnelBear poate fi găsit în Canada. Recent, această VPN a fost cumpărată de compania McAfee de securitate pe internet. TunnelBear vă oferă acces la 20 de locații diferite. Cu toate acestea, nu indică câte servere au. Mai mult decât atât, trebuie să fii capabil să suporti niște lovituri, pentru că acest furnizor excelează.

Mai jos puteți citi cum scorurile TunnelBear cu privire la diferitele aspecte ale unui VPN. Mai întâi veți vedea cum această VPN vă va afecta viteza de conectare și siguranța online. Apoi puteți citi despre ușurința lor în utilizare, rețeaua de server și opțiunea suplimentară. Sperăm, testul nostru de teste TunnelBear vă va ajuta să aflați dacă este furnizorul care se potrivește tuturor nevoilor dumneavoastră.

Specificații TunnelBear

 • Conexiuni simultane: 5
 • Torrents:
 • Netflix:
 • Sisteme de operare: Windows, Mac, iOS, Android
 • Protocoale: OpenVPN, L2TP / IPsec, IKEv2
 • Politica de înregistrare: Fără jurnal de trafic sau IP
 • Servere: Servere în peste 20 de țări
 • Preț: De la 4,99 USD pe lună
 • Banii inapoi garantat: Nici unul

Viteza – Cât de rapid este TunnelBear?

Viteza unei conexiuni VPN este foarte importantă dacă doriți să faceți mai mult decât să navigați pe internet. Dacă doriți să puteți viziona un film sau să jucați jocuri online, veți observa când o VPN nu este la fel de rapidă. Am testat viteza conexiunii noastre la serverele TunnelBear pentru a vedea dacă există vreun decalaj. Am făcut acest lucru prin efectuarea de teste de viteză și prin evaluarea vitezei furnizorului în timpul utilizării noastre regulate de internet. Mai jos veți găsi rezultatele.

Rezultatele testelor de viteză TunnelBear

Mai întâi veți putea vedea rezultatele testelor noastre de viteză. Am testat viteza noastră în primul rând pentru a vedea cum influența conexiunii la serverele TunnelBear. După aceea, am testat conexiunea cu un server local și un server din S.U.A. În funcție de viteza și locațiile dvs. de internet, rezultatele pot fi diferite.

Viteză fără VPN (Speedtest.net):

Tunnelbear Speedtest Fără VPN

Acestea sunt rezultatele vitezei noastre de internet fără VPN, menite să servească drept punct de plecare.

Viteza cu un server local (Speedtest.net):

Tunnelbear Speedtest NL

Aceasta a fost viteza pe care am putea-o obține atunci când ne-am conectat la un server local TunnelBear. După cum vedeți, viteza de descărcare și încărcare a scăzut ușor, dar nu semnificativ. Mai mult, ping-ul a rămas practic la fel.

Viteza cu un server SUA (Speedtest.net):

Tunnelbear Speedtest VS

Când ne-am conectat la cel mai rapid server din Statele Unite, am obținut următoarele rezultate ale testului de viteză. După cum puteți vedea, ping-ul are o rachetă mare, iar viteza de descărcare și încărcare a scăzut destul de mult. Cu toate acestea, aceste viteze sunt încă acceptabile pentru majoritatea utilizatorilor de internet.

Viteza în timpul utilizării zilnice

TunnelBear este foarte rapid. În timpul navigării obișnuite, vizionării YouTube și descărcării nu am putut observa nicio schimbare de viteză. În timp ce lag-ul și ping-ul nostru au crescut în timpul jocurilor, puteți folosi totuși TunnelBear pentru a juca trăgătorii dvs. sau RPG-urile preferate..

TunnelBear vă va conecta automat la cel mai rapid server pentru dvs. Dacă selectați opțiunile „auto”, TunnelBear vă va conecta la serverul cel mai apropiat de dvs. Dacă faceți clic pe o altă locație, software-ul vă asigură să vă conectați la cel mai rapid server pe care îl au în regiunea respectivă. În acest fel vă veți conecta întotdeauna la cel mai rapid server posibil.

Din păcate, nu am putut testa Netflix sau descărcare de torrent, deoarece TunnelBear nu le mai permite. Dar mai multe despre asta mai târziu.

Viteza de concluzie TunnelBear

 • TunnelBear este destul de rapid
 • În timpul utilizării zilnice nu există o diferență mare de viteză
 • TunnelBear vă va conecta automat la cea mai rapidă opțiune de server

Siguranță – Cât de sigură este TunnelBear?

Poate cea mai importantă caracteristică a unui VPN este nivelul de securitate pe care îl poate oferi. Oamenii folosesc un VPN pentru a se asigura că datele lor rămân private și identitatea lor este ascunsă. Cu TunnelBear nu va trebui să vă faceți griji pentru siguranța dvs. online. Acestea respectă cel mai înalt standard internațional pentru criptare și oferă unele dintre cele mai sigure protocoale VPN. În 2018, TunnelBear a fost cumpărat de McAfee. Nu este neapărat un lucru rău. Cu toate acestea, unii oameni consideră ca un dezavantaj faptul că serviciul VPN a ajuns cu o companie americană.

Mai jos veți putea citi totul despre logistica și politica lor de confidențialitate. Mai mult, veți afla ce informații are nevoie de TunnelBear dacă vă configurați un cont cu acestea.

Protocoale

TunnelBear are o puternică criptare de 256 biți, care este considerat standard pentru VPN-uri. Pe majoritatea dispozitivelor TunnelBear folosește protocolul OpenVPN sau IKEv2. Pentru iOS 9 și versiunile ulterioare, TunnelBear folosește protocoalele IPSec sau IKEv2.

Mai jos găsiți un tabel care vă oferă o imagine de ansamblu a diferitelor protocoale pe care TunnelBear le utilizează pe diferite dispozitive.

Tip de dispozitiv
Protocol
Criptarea datelor
ferestreOpenVPN / IKEv2AES-256-CBC
AndroidOpenVPNAES-256-CBC
Mac OS XOpenVPN / IKEv2AES-256-GCM
iOS 9 înainteIPSec / IKEv2AES-256-GCM

Logare și confidențialitate

Că TunnelBear se află într-una din cele 5 țări Eyes nu este ideal pentru scopuri de confidențialitate. Cu toate acestea, aceștia susțin că nu păstrează niciun IP sau jurnalele de trafic. TunnelBear urmărește alte câteva lucruri, dar sunt în mod revigorant deschise în acest sens. Dacă doriți să aflați exact ce urmăresc, puteți merge la pagina lor de confidențialitate, care explică totul.

TunnelBear-Logging-politica

Deși majoritatea furnizorilor de VPN vor pretinde să nu țină niciun jurnal, majoritatea colectează informații similare ca TunnelBear. Este plăcut să vezi că TunnelBear nu se teme să abordeze acest lucru pe propriul site web. Cel mai important este că acestea nu păstrează nici un trafic sau jurnalele IP. Aceasta înseamnă că nu vor putea vedea ce faci când folosești VPN-ul lor.

Tunnelbear a testat siguranța și a publicat rezultatele unei părți independente. În această cercetare puteți citi că acest terț a verificat riscurile de siguranță ale software-ului TunnelBear. Pe baza acestui raport, TunnelBear a făcut câteva modificări necesare. Acest lucru arată că sunt dispuși să cadă pe față, dacă acest lucru înseamnă că în final serviciul lor va fi mai bun.

Comutator Kill: VigilantBear

VigilantBearTunnelBear are propria opțiune de schimbare a ucidului numită VigilantBear. În timp ce acest lucru sună foarte impresionant, funcționează foarte asemănător cu alte comutatoare de ucid VPN. VigilantBear este o opțiune de siguranță din software-ul TunnelBear care asigură protejarea datelor dvs. chiar și atunci când conexiunea la VPN este pierdută temporar. În mod normal, acest lucru ar însemna că datele dvs. sunt vulnerabile pentru un moment, dar cu un comutator sincronizat datele dvs. rămân protejate. Opțiunea VigilantBear vă va asigura că datele dvs. rămân în siguranță, indiferent de situație.

De ce informații are nevoie TunnelBear?

Pentru a crea un cont cu TunnelBear aveți nevoie doar de o adresă de e-mail și o parolă. Puteți plăti cu Bitcoin, ceea ce înseamnă că puteți crea un cont cu TunnelBear în mod anonim. Cu toate acestea, dacă plătiți cu alte opțiuni, cum ar fi cardul dvs. de credit, TunnelBear va avea mai multe informații personale.

Concluzie siguranță TunnelBear

 • La fel ca majoritatea VPN-urilor, TunnelBear are o criptare puternică de 256 biți
 • TunnelBear are protocoale puternice de siguranță pentru toate dispozitivele (OpenVPN, IKEv2 și IPSec)
 • TunnelBear nu păstrează jurnalele IP sau traficul și este sincer cu privire la datele pe care le colectează
 • Sediul TunnelBear se află într-o țară cu 5 ochi
 • TunnelBear folosește cercetări independente ale terților pentru a-și îmbunătăți securitatea
 • TunnelBear are o opțiune de comutator ucis numită VigilantBear
 • Pentru a crea un cont, aveți nevoie doar de o adresă de e-mail și o parolă

Utilizabilitate – Cât de ușor de utilizat este TunnelBear?

Tot mai mulți oameni sunt interesați de VPN-uri, motiv pentru care este important ca furnizorii VPN să aibă aplicații prietenoase pentru utilizatori. Crearea unui cont, instalarea software-ului și comunicarea cu asistența clienților ar trebui să fie ușoare. Mai jos puteți afla dacă TunnelBear este un furnizor ușor de utilizat.

Site-ul TunnelBear

Site-ul TunnelBear este foarte clar. Este ușor să creați un cont și să obțineți informații despre TunnelBear și serviciile sale. Totul de pe site este păstrat foarte simplu, astfel încât să nu fii supraîncărcat cu informațiile de care nu ai nevoie. Cu toate acestea, dacă doriți să aflați mai multe despre detaliile serviciilor TunnelBear, puteți găsi o mulțime de informații în subsol (în partea de jos a paginii).

Tunnelbear Footer Information

Pagina de cont este, de asemenea, foarte clară. Toate informațiile interesante sunt grupate în 3 file. Aici puteți găsi informațiile contului dvs., abonamentul dvs., istoricul facturilor și posibilitatea de a descărca toate informațiile pe care le aveți. TunnelBear pare să creadă în filozofia că mai puțin este mai mult, iar acest lucru se arată în software-ul lor.

În general, stilul lor curat este plăcut. Cu toate acestea, dacă căutați informații specifice, poate fi dificil de găsit.

Instalarea TunnelBear

Instalarea TunnelBear nu este dificilă. Puteți descărca software-ul de pe site-ul web pe computer. De asemenea, puteți găsi aplicațiile în diferite magazine de aplicații pentru dispozitivul dvs. iOS sau Android. Instalarea poate dura ceva, dar expertul de instalare va face toate lucrările pentru tine. Singurul lucru pe care trebuie să îl faceți după ce ați descărcat software-ul este să îl deschideți și să vă conectați cu detaliile contului. Apoi sunteți gata să mergeți online în siguranță. Puteți instala TunnelBear pe Windows, Mac, iPhone, iPad și Android. Mai mult, TunnelBear are și o extensie de browser ușor de utilizat.

Metode de instalare TunnelBear Screenshot

Aspectul și ușurința de utilizare a lui TunnelBear

Aspectul software-ului TunnelBear este uimitor. Ei au depus în mod clar timp și efort în fiecare detaliu vizual. Mai mult, au încercat să facă folosirea unui distractiv VPN. Toate acestea rezultă într-un software VPN clar. Deoarece software-ul este jucăuș și atrăgător vizual, este distractiv să folosești TunnelBear.

Ușurătatea utilizatorului software-ului TunnelBear este excelentă. Ca utilizator, nu sunteți supraîncărcat cu opțiuni și setări. Alegerea locației serverului și conectarea la server se poate face apăsând un buton.

Setări TunnelBear și Captura de ecran a hărții

După cum puteți vedea mai sus, software-ul TunnelBear este foarte clar. Ceea ce vezi este ceea ce primești. În afară de unele opțiuni suplimentare, ceea ce vedeți în imaginea de mai sus este tot ce aveți nevoie.

Prețuri și modalități de plată

TunnelBear nu este cel mai ieftin VPN, dar nici nu este cel mai scump VPN. TunnelBear solicită 4,17 dolari pe lună dacă primiți abonamentul pentru un an. De asemenea, au o opțiune gratuită. Dezavantajul acestui plan gratuit este că primiți doar 500 MB de date. Această sumă nu va dura suficient de mult pentru a viziona un film, așa că pentru majoritatea dintre noi abonamentul gratuit nu este o opțiune viabilă.

Prețurile abonamentului TunnelBear

După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, TunnelBear are următoarele prețuri pentru abonamentele lor.

 • Un abonament gratuit cu 500MB datalimit
 • Un abonament lunar pentru 9,99 USD lunar
 • Un abonament anual pentru 49,99 USD pe an sau 4,17 USD pe lună

Puteți plăti doar abonamentele TunnelBear cu un card de credit sau Bitcoin. Există mai multe opțiuni pentru carduri de credit. Cu toate acestea, dacă plătiți cu un card de credit, dați TunnelBear destul de multe informații personale. Astfel, dacă vrei să rămâi anonim, cel mai bine este să plătești cu bitcoin. Ar fi bine dacă TunnelBear ar accepta plățile prin PayPal și mai multe metode de plată locale în viitor.

Metode de plată TunnelBear

Din păcate, TunnelBear nu oferă nicio garanție de returnare a banilor. Mai ales dacă doriți să atrageți utilizatori noi, acest lucru nu este ideal.

Serviciu clienți

TunnelBear SupportBear

Asistența clienților TunnelBear ar putea fi mai bună. La întrebările noastre s-a răspuns bine și amabil, dar a fost dificil să intrați în contact cu ei fără un cont. Chiar și cu un cont nu le puteți contacta direct. Puteți trimite o întrebare prin formularul lor standard de asistență și veți primi probabil un răspuns în 24 de ore. Din păcate, nu puteți pune mai mult de o întrebare în fiecare oră.

Serviciu clienți TunnelBear

Acest lucru face ca asistența clienților TunnelBear să fie foarte greu de accesat. O mulțime de furnizori VPN au o opțiune Live Chat, care vă permite să obțineți rapid răspunsuri la întrebările dvs. TunnelBear răspunde politicos la întrebările dvs., dar durează mai mult timp decât în ​​cazul celor mai mulți furnizori.

Concluzie utilizabilitate TunnelBear

 • Site-ul TunnelBear este clar
 • Puteți instala TunnelBear pe orice dispozitiv fără probleme
 • Software-ul TunnelBear arată minunat și este ușor de utilizat
 • Puteți plăti abonamentul TunnelBear cu card de credit sau Bitcoin
 • Asistența clienților TunnelBear este în regulă, dar dificil de accesat

Rețeaua de server TunnelBear

Pentru a putea debloca un anumit conținut online, este important ca furnizorul dvs. VPN să aibă servere în diferite țări. Dacă doriți să accesați conținutul Netflix american, de exemplu, aveți nevoie de un furnizor VPN cu servere în S.U.A. Puteți utiliza VPN pentru a ocoli cenzura din țara dvs. conectându-vă la serverele din altă țară. Mai jos puteți găsi toate informațiile din rețeaua de server TunnelBear.

Numărul de servere și locații

TunnelBear are servere în peste 20 de locații. Din păcate, Tunnelbear nu va dezvălui câte servere au de fapt. Ei susțin că acest lucru ar pune în pericol siguranța serverelor lor. Pe site-ul lor puteți vedea în ce țări au servere, doar nu câte.

Țările Servers TunnelBear

TunnelBear simplifică conectarea la cel mai rapid server. Ori de câte ori folosiți serviciul, sunteți conectat automat la serverul lor cel mai rapid.

Dacă te uiți la cantitatea de servere, oferta TunnelBear nu este foarte impresionantă. Cu toate acestea, au servere bune în cele mai comune locații. Mai mult, toate serverele lor oferă o conexiune la internet stabilă.

Adresa IP dedicată

TunnelBear nu oferă adrese IP dedicate. Ei spun că vor să înceapă să facă acest lucru pentru companii în viitor, prin planurile lor „TunnelBear pentru echipe”. Dacă vor oferi acest lucru utilizatorilor privați nu este clar.

Concluzie rețea server TunnelBear

 • TunnelBear are servere rapide în mai mult de 20 de locații
 • Din motive de securitate, TunnelBear nu dezvăluie cantitatea de serviciu pe care o dețin
 • TunnelBear nu oferă adrese IP dedicate
 • TunnelBear vă va conecta automat la serverul lor cel mai rapid

Opțiunile TunnelBear

Nu toți furnizorii VPN oferă aceleași funcții. Caracteristicile suplimentare pot fi exact ceea ce căutați uneori. De exemplu, nu toți furnizorii acceptă Netflix sau torrents. Mai jos puteți citi despre toate opțiunile TunnelBear, inclusiv combinația serviciului lor cu Netflix și torrents.

TunnelBear și Netflix

TunnelBear nu acceptă Netflix. Aceasta înseamnă că nu veți putea utiliza Netflix atunci când sunteți conectat la un server TunnelBear, nici conținutul din propria țară, nici conținutul, de exemplu, Netflix american. Dacă doriți să fiți protejat de un VPN, dar și să puteți transmite emisiunea preferată pe Netflix, s-ar putea să vă descurcați mai bine cu ExpressVPN, Surfshark sau CyberGhost.

TunnelBear și torente

TunnelBear nu permite trafic P2P. Aceasta înseamnă că nu puteți încărca sau descărca niciun torent atunci când sunteți conectat printr-un server TunnelBear. Furnizorul nu dorește să încurajeze descărcarea fișierelor ilegale. Din păcate, acest lucru înseamnă că nu puteți descărca nici torrenturi legale. Dacă doriți un furnizor VPN care să permită torrenturi, puteți arunca o privire la NordVPN sau IPVanish.

GhostBear: o armă suplimentară împotriva cenzurii și restricțiilor de viteză

GhostBear

GhostBear este o caracteristică suplimentară a TunnelBear. Această caracteristică ajută la deghizarea datelor criptate de date normale. Unele ISP-uri, companii sau guverne vă pot limita viteza sau libertatea internetului atunci când detectează că utilizați un VPN. Făcând ca datele criptate să pară a fi un trafic regulat cu GhostBear, nimeni nu va suspecta că utilizați un VPN.

Extensiile browserului TunnelBear pentru Chrome și Opera

TunnelBear are o extensie de browser pentru Chrome și Opera. Extensia funcționează la fel ca o VPN obișnuită, doar în browserul dvs. Acest lucru este ideal dacă nu doriți ca tot traficul dvs. să treacă prin VPN. Mai mult decât atât, este un mod ușor de utilizat de a evita orice restricții geografice, de exemplu, atunci când utilizați Linux.

TunnelBear Blocker pentru Chrome

TunnelBear și-a dezvoltat propriul blocant de anunțuri pentru reclame nedorite. Blocker pentru Chrome nu blochează doar anunțurile, dar ajută la protejarea confidențialității. Blocker blochează urmărirea prin e-mail, pentru a vă asigura că nimeni nu poate utiliza urmărirea pixelilor în e-mailurile de marketing de pe dvs. De asemenea, blochează urmărirea cu ultrasunete. În acest fel, sunetele preluate prin microfonul telefonului dvs. nu pot fi utilizate în urmărire. Mai mult, protejează împotriva Adobe Flash, cookie-uri, scripturi, malware și amprentarea browserului. Face toate acestea pentru a vă proteja confidențialitatea online.

TunnelBear Blocker

TunnelBear pentru echipe

TunnelBear BusinessTunnelBear are, de asemenea, un serviciu VPN pentru companii, pe care îl numesc TunnelBear pentru echipe. Aceasta oferă aceleași caracteristici ca VPN-ul lor obișnuit, dar cu unele avantaje adăugate. De exemplu, are o opțiune suplimentară de administrare, asistență prioritară și posibilitatea de a adăuga oameni. Opțiunea de business a TunnelBear funcționează foarte bine. Mai mult, pentru că nu permit descărcarea serviciului Netflix sau torrent este ideală pentru companii mai mari.

Concluzie – Experiența noastră cu TunnelBear

Pro-uri
Contra
Software frumos și ușor de utilizatFără acces Netflix
Ușor de instalatNu sunt permise torentele
Destul de ieftinFără IP dedicat
Întrerupător de omor încorporatAsistența clienților este dificil de accesat
Versiune gratuită cu o limită de date de 500 MB
O afacere bună pentru companii
Opțiunea GhostBear care funcționează bine împotriva cenzurii și restricțiilor de viteză
TunnelBear este deschis cu privire la politica lor de logare
100% mai multe glume despre urși decât oricare alt VPN

TunnelBear punctează bine la majoritatea funcțiilor VPN obișnuite. Viteza lor este mare, serverele sunt stabile și oferă o mare securitate și confidențialitate. Mai mult, este revigorant să vezi cât de cinstit și deschis este TunnelBear cu privire la politicile lor de logare. Cu toate acestea, există furnizori VPN care oferă mai multă siguranță și confidențialitate.

TunnelBear este un VPN destul de bun pentru majoritatea utilizatorilor. Software-ul este ușor de utilizat, oferă suficientă protecție și arată minunat. TunnelBear face VPN-urile cu adevărat accesibile tuturor.

Pentru utilizatorii VPN mai avansați, TunnelBear probabil nu oferă suficient. Un dezavantaj al TunnelBear este că nu acceptă Netflix sau nu permite descărcarea de torrent. În plus, au doar servere în 20 de locații, ceea ce nu este foarte mult pe piața VPN. TunnelBear se concentrează pe criptare și confidențialitate, nu pe, de exemplu, ocolind restricțiile geografice. Ei încearcă să compenseze acest lucru cu GhostBear, dar acest lucru încă nu reușește să ridice interdicția Netflix.

În total, am recomanda TunnelBear noilor utilizatori VPN care caută un plus de securitate și confidențialitate.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me