Revizuirea ProtonVPN (2020) – Nivel ridicat de securitate | VPNoverview.com

ProtonVPN Review (2020) – Nivel ridicat de securitate

ProtonVPN este un furnizor de VPN relativ nou din Elveția. Acestea oferă atât o versiune gratuită, cât și o plată a software-ului lor și sunt deținute de ProtonVPN AG. Această companie a lansat ProtonMail în 2014. ProtonMail a devenit rapid cel mai mare furnizor de e-mail sigur din lume, punând confidențialitate, anonimat și criptare mai presus de orice. ProtonVPN a reușit rapid ProtonMail. VPN a fost dezvoltat pentru a oferi clienților conexiuni sigure în afara e-mailului. Aceste două proiecte – ProtonVPN și ProtonMail – au fost transformate în două afaceri separate pentru a menține siguranța și confidențialitatea clienților Proton.


Echipa din spatele ProtonVPN lucrează constant la realizarea unei schimbări în lume: formează jurnaliștii, educă publicul și se confruntă cu guvernele. În afară de asta, au început o colaborare cu Mozilla în 2018. Întrucât sediul central este situat în Geneva, Elveția, nu sunt obligați să păstreze jurnalele. ProtonVPN este disponibil pentru Windows, MacOS, iOS, Android și Linux și oferă multe opțiuni de personalizare suplimentare. În afară de asta, sunt posibile mai multe abonamente diferite, începând cu o versiune gratuită foarte decentă.

Specificații ProtonVPN

 • Conexiuni simultane: 2-10
 • Torrents: +
 • Netflix: +
 • Sisteme de operare: Windows, MacOS, iOS, Android, Linux
 • Protocoale: IKEv2 / IPSec, OpenVPN
 • Politica de înregistrare: Jurnalele de conexiune
 • Servere: 698 servere din peste 40 de țări
 • Preț: De la 4,00 USD pe lună
 • Banii inapoi garantat: 30 de zile

Viteză – Cât de rapid este ProtonVPN?

Mulți utilizatori doresc un VPN rapid. Nu doriți să așteptați la nesfârșit să se încarce un videoclip YouTube sau să se descarce un fișier, doar pentru că utilizați o conexiune sigură la internet. Transmiterea, jocul și navigarea pe internet ar trebui să fie ușoare și fără întârzieri. Un VPN vă poate încetini conexiunea la internet. Dacă acest lucru devine prea vizibil, acesta este un dezavantaj cert al serviciului.

Pentru a verifica dacă un VPN încetinește conexiunea dvs. (sau eventual o face mai rapidă), testăm toți furnizorii VPN pe care îi analizăm cu viteză. Mai jos veți vedea diferite viteze pe care le-am efectuat cu ProtonVPN. De asemenea, am testat viteza VPN în timpul utilizării zilnice. În acest fel, veți avea o idee bună și completă a efectului pe care ProtonVPN l-ar putea avea asupra conexiunii dvs. de internet.

Rezultatele testelor de viteză ProtonVPN

În această secțiune veți găsi rezultatele testelor de viteză pe care le-am obținut la testarea ProtonVPN. Toate testele au fost efectuate folosind acordul Plus ProtonVPN, fără a activa Secure Core. Acest serviciu special redirecționează conexiunea dvs. de internet de două ori, ceea ce încetinește viteza dvs. mai departe, de aceea l-am lăsat în afara testelor noastre. Rețineți că aceste numere depind întotdeauna de locația dvs., de furnizorul de internet și de ora zilei. Pentru referință, am adăugat un test de viteză al conexiunii noastre simple de internet fără a folosi VPN.

Viteză fără VPN (speedtest.net):

Speedtest fără VPN

Acestea sunt rezultatele speedtest.net când am testat propria noastră conexiune la internet fără a utiliza VPN. Vom folosi acest test pentru a compara celelalte rezultate cu.

Viteza cu un server local (speedtest.net):

Speedtest Server Olanda

Acestea sunt rezultatele speedtest.net ale conexiunii noastre de internet atunci când utilizăm un server ProtonVPN care este relativ aproape de noi. Față de primul nostru test, ping-ul a rămas exact același. Acesta este un semn bun. În același timp, viteza de descărcare a scăzut cu aproximativ jumătate, dar viteza de încărcare a rămas aceeași. Se pare că serverele locale ale ProtonVPN fac o treabă foarte bună.

Server în Statele Unite (speedtest.net):

Speedtest Server SUA

Acestea sunt rezultatele speedtest.net ale conexiunii noastre de internet în timp ce folosim un server ProtonVPN în Statele Unite. De această dată, ping-ul a crescut foarte mult. În plus, doar o zecime din viteza de descărcare a rămas, chiar dacă viteza de încărcare este puțin mai bună.

În concluzie: în timp ce serverul american pare să fie destul de lent, serverul local a fost foarte bine.

Viteza în timpul utilizării zilnice

Cu aceste rezultate ale testelor de viteză, am fost curioși să aflăm cum ar funcționa ProtonVPN în timpul utilizării zilnice. În timp ce navigăm, am întâmpinat mici întârzieri. Descărcarea torentelor a mers la fel de rapid: în cincisprezece minute, vom descărca un fișier cu dimensiuni decente. De asemenea, am putea viziona videoclipuri pe YouTube așa cum ne-am face în mod normal, deși videoclipurile au avut nevoie de mai mult timp pentru buffering. Jocul a fost în regulă: încărcarea paginilor potrivite și a graficii s-ar putea să dureze puțin mai mult decât de obicei, dar după aceea, jocul a funcționat așa cum trebuie. Streamingul și vizionarea Netflix au funcționat la fel de bine, dar cu un singur dezavantaj. Pentru a urmări American Netflix, a trebuit să folosim un server american. Această conexiune, pentru noi, este destul de lentă și a dus la întârzieri lungi.

Viteza de concluzie ProtonVPN

 • Testele de viteză au arătat rezultate decente, în special atunci când lucrați cu un server local.
 • Serverul american a fost semnificativ mai lent decât serverul nostru local.
 • Viteza internetului în timpul navigării, streamingului și descărcării a fost decentă.
 • Accesarea Netflix-ului american a provocat unele întârzieri.

Siguranță – Cât de sigură este ProtonVPN?

Siguranța ar putea fi doar cea mai importantă calitate a VPN. VPN-urile sunt cunoscute mai ales pentru capacitatea lor de a păstra confidențialitatea și anonimatul utilizatorilor. Oamenii folosesc VPN-uri pentru a naviga pe internet fără a fi urmăriți sau urmăriți. Pentru a ne asigura că o VPN face acest lucru cu succes, analizăm siguranța și securitatea tuturor VPN-urilor pe care le analizăm.

În această secțiune veți citi totul despre siguranța ProtonVPN. Ce protocoale folosesc? Nu au o politică fără jurnale? Un comutator de ucidere? Ce informații personale vă solicită? După ce vom răspunde la aceste întrebări, vom trage verdictul nostru final despre securitatea ProtonVPN.

Protocoale

ProtonVPN folosește două protocoale diferite pentru rețeaua lor de server VPN. Aceste protocoale vă ajută să criptați datele. ProtonVPN funcționează în prezent cu IKEv2 / IPSec și OpenVPN. Când utilizați clientul ProtonVPN, puteți alege singur dacă doriți să utilizați UDP (standard) sau TCP.

Creatorii ProtonVPN au decis să nu lucreze cu serverele folosind PTTP sau L2TP / IPSec. Aceste protocoale sunt mai ieftine de întreținut, dar în general nu sunt la fel de sigure ca, de exemplu, OpenVPN. ProtonVPN nu vrea să ofere clienților săi altceva decât cel mai bun. Prin urmare, acestea funcționează doar cu cele mai sigure protocoale.

Logare și confidențialitate

Politica de logare a unui VPN prevede dacă furnizorul VPN colectează și salvează date despre utilizarea internet a clienților lor. Dacă acesta este cazul, vă afectează în mod direct confidențialitatea. Datele salvate ar putea fi partajate cu terți sau furate de hackeri. Unii furnizori de VPN sunt chiar supuși unor legi locale care îi obligă să predea guvernelor informații.

ProtonVPN nu trebuie să se ocupe de astfel de legi. Sediul central al ProtonVPN se află în Elveția, cunoscut pentru legislația sa privind confidențialitatea. Țara nu face parte din 14 Ochi și este scutită de multe reguli ale Uniunii Europene. Din aceste motive, Elveția este în general considerată o locație bună pentru un furnizor VPN. Furnizorii aflați acolo nu sunt obligați să țină jurnalele clienților lor și nu trebuie să renunțe la date despre clienți.

Pe site-ul lor web, ProtonVPN susține că funcționează fără o politică fără jurnale. Nu se salvează informații despre conexiunea sau activitatea de navigare. Cu toate acestea, lucrurile nu sunt la fel de simple: ProtonVPN colectează „jurnalele de conexiune”. Aceste date sunt utilizate exclusiv pentru a vă asigura că contul dvs. rămâne în siguranță și funcționează așa cum trebuie. În acest scop, o marcă de timp a ultimei date de conectare este salvată. Această ștampilă este suprascrisă de fiecare dată când vă conectați. Nu va fi salvată nicio informație care dezvăluie nimic despre locația dvs., timpul pe care l-ați petrecut în conexiunea VPN sau locul din care v-ați autentificat..

Aceste jurnale de conexiune sunt necesare pentru a vă asigura că nu se abuzează de contul dvs. Timpul este conectat numai la contul dvs. și nu la adresa dvs. IP. Ultima autentificare cunoscută va fi salvată atât timp cât contul este activ, cu excepția cazului în care utilizatorul face apel la ștergerea datelor.

Sursa deschisa

Aplicațiile ProtonVPN au devenit recent sursă deschisă, ceea ce înseamnă că toată lumea poate arunca o privire în culise și astfel poate inspecta tehnologia din spatele aplicației. În acest fel, toată lumea poate investiga dacă afirmațiile pe care firma le face sunt corecte. În acest fel, compania nu poate ascunde nimic. Ei invită experții să arunce o privire și să își publice concluziile. În acest fel, ProtonVPN arată că fac de fapt ceea ce spun ei că fac.

Ucide întrerupătorul

ProtonVPN are un comutator de omor încorporat. Puteți activa sau dezactiva setările din tabloul de bord al VPN. Un comutator de ucidere activat vă asigură că nu vă riscați dacă conexiunea VPN este pierdută temporar: tot traficul de internet este blocat automat, astfel încât nu vă poate fi urmărit niciodată.

În plus față de comutatorul de ucidere, ProtonVPN are și o „funcție VPN întotdeauna”. Această opțiune vă conectează automat la un alt server atunci când întâmpinați probleme de conectare. În acest fel ești mereu online, dar totuși protejat continuu.

De ce informații are nevoie ProtonVPN?

Pentru a crea un cont la ProtonVPN, trebuie să partajați unele date cu acestea. Aceasta se referă în principal la e-mail și detalii de plată. Pentru a utiliza versiunea gratuită, nu trebuie decât să introduceți o adresă de e-mail. Pagina de plată precizează că această adresă de e-mail nu este niciodată împărtășită cu terțe părți și este utilizată numai pentru întrebări legate de cont, comunicare și recuperare. Desigur, puteți crea cu ușurință o adresă de e-mail anonimă care nu vă poate fi urmărită (de exemplu cu ProtonMail).

Pentru fiecare abonament ProtonVPN plătit, trebuie să introduceți detaliile de plată. Când plătiți cu PayPal sau cu cardul de credit, va trebui să vă alăturați la unele dintre datele dvs. personale. Există, de asemenea, opțiuni anonime. Vom reveni la acest lucru mai târziu.

Concluzie siguranță ProtonVPN

 • ProtonVPN folosește numai cele mai sigure și mai bune protocoale criptate.
 • Politica de jurnal: numai jurnalele de conexiune, care constau dintr-o ștampilă de timp a ultimei date de conectare.
 • Aplicațiile ProtonVPN sunt open-source.
 • ProtonVPN are un comutator de încărcare integrat și o opțiune de a schimba serverele automat atunci când conexiunea scade.
 • Pentru a crea un cont, ProtonVPN are nevoie de adresa dvs. de e-mail și detaliile de plată.

Utilizabilitate – Cât de ușor de utilizat este ProtonVPN?

Un VPN rulează în fundalul dispozitivului. Fără prea multe interferențe din partea dvs., oferă o experiență sigură și anonimă pe internet. Prin urmare, este important să lucreze cu un VPN ușor și ușor de utilizat. Dacă instalarea și configurarea VPN merge rapid, veți putea începe mai curând. O echipă de asistență bună și un preț scăzut ajută, de asemenea, la ușurința de utilizare a unui VPN. Pentru a vă asigura că aveți cea mai bună experiență, folosim această secțiune pentru a analiza ușurința în utilizare a ProtonVPN. Am analizat site-ul lor web, procesul de instalare, software-ul, prețul și serviciul pentru clienți și ne-am oferit opinia cu privire la fiecare.

Site-ul ProtonVPN

Pagina principală a site-ului web ProtonVPN arată bine și este ușor de navigat. Instantaneu, vedeți un link care duce direct la pagina de plată cu diferitele abonamente ProtonVPN. Derulând în jos, veți găsi informații despre diferitele caracteristici ale ProtonVPN și beneficiile unei VPN în general. Prima pagină face și share-uri de la utilizatorii care vorbește despre experiențele lor.

Bara de sus vă permite să navigați la diferitele pagini de pe site-ul web: informații, caracteristici, prețuri, blog și asistență. De asemenea, sunt furnizate un buton de conectare și link-uri directe către rețelele de socializare ale ProtonVPN. Site-ul este disponibil numai în limba engleză.

Pagina de internet a site-ului ProtonVPN

Dacă faceți clic pe oricare Obține ProtonVPN acum sau Prețuri, veți fi dus la pagina de abonament, unde puteți alege între abonamente ProtonVPN diferite. Alegerea unuia vă va duce automat la pagina de plată, unde puteți completa informațiile dvs..

Pe scurt: site-ul este foarte ușor de navigat, oferind în același timp o mulțime de informații despre ProtonVPN și VPN-uri în general.

Instalarea ProtonVPN

Pentru a utiliza ProtonVPN, veți avea nevoie de un cont. Pentru a configura un cont, va trebui să furnizați câteva informații, mai ales e-mailul dvs. (deși acest lucru poate fi făcut anonim prin ProtonMail) și detalii despre plată. De asemenea, trebuie să vă gândiți la un nume de cont și la o parolă. După ce ați achiziționat contul, este timpul să descărcați software-ul client ProtonVPN. Această pagină este ușor de găsit atunci când tocmai ați făcut un cont, dar este cam ascunsă. Pentru ao găsi, derulați până la partea de jos a site-ului și faceți clic pe Descarca în colțul din stânga jos.

Pagina de descărcare a site-ului ProtonVPN

Tabloul de bord poate fi descărcat pentru Windows, MacOS și Linux. În afară de asta, pagina de descărcare vă va oferi link-uri către aplicațiile Google Play și App Store. Am descărcat clientul pentru Windows și aceasta este procedura pe care o vom evalua și vom discuta aici.

După ce faceți clic Descărcați pentru Windows, am deschis fișierul descărcat.

Ecranul de descărcare ProtonVPN

Ecranul afișat a fost auto-explicativ: urmați instrucțiunile și instalați ProtonVPN. Singurul lucru pe care trebuia să-l facem era să acordăm permisiunea programului să fie utilizată pe dispozitivul nostru.

Autentificare ProtonVPN Dashboard

După finalizarea instalării, care nu trebuie să dureze mai mult de un minut, software-ul pornește de la sine și apare un tablou de bord. Aici vă puteți autentifica cu detaliile contului.

Pe scurt, procesul de instalare este ușor, deși pagina de descărcare este oarecum greu de găsit dacă ai deja un cont și trebuie doar să obții software-ul.

Aspectul și ușurința de utilizare a ProtonVPN

Software-ul ProtonVPN este ușor de navigat și frumos pe ochi, dar este și un pic ocupat. Tabloul de bord conține o listă de țări din partea ecranului, inclusiv o bară de căutare și opțiunea de a activa Secure Core special pentru ProtonVPN (pentru utilizatorii cu ProtonVPN Plus sau Visionary). Această opțiune oferă un strat suplimentar de protecție. Există, de asemenea, un buton Conectare rapidă, care alege automat cel mai rapid sau cel mai apropiat server în acel moment și te conectează la acesta. Pe lângă fila care conține locațiile serverului, există și o filă numită „Profiluri”. Aici puteți configura profiluri personale cu propriile preferințe, fie că este vorba de o anumită țară, server sau protocol. Adresa dvs. IP este afișată în partea de sus a ecranului și se va schimba la un IP ProtonVPN odată ce v-ați conectat.

Cea mai mare parte a ecranului este preluată de o hartă mondială. Triunghiurile din hartă reprezintă diferitele locații ale serverului din care puteți alege. În partea de jos a ecranului puteți urmări cât de mult ați descărcat și încărcat în timpul sesiunii curente, cât de rapid este conexiunea dvs. și cât a durat sesiunea dvs. până în acel moment. Aspectul hărții este foarte atrăgător. În total, aspectul întregului tablou de bord este profesional și plăcut.

Panoul de bord ProtonVPN

ProtonVPN are o mulțime de opțiuni. Multe sunt disponibile direct pe ecranul principal. Restul poate fi găsit în setări. Mergi la Despre pentru a găsi informații despre versiunea dvs. de software. Sub Cont veți putea să modificați contul și planul dvs. de abonamente. Profiluri vă arată diferitele profiluri pe care le-ați făcut.

Sub Setări puteți schimba cum și când începe programul și dacă notificările apar pe ecran. Puteți alege, de asemenea, un protocol, optați pentru a vă conecta automat sau pentru a activa conexiunea rapidă. Du-te la Avansat fila pentru a găsi comutatorul de ucidere, protecția împotriva scurgerii DNS și tunelul divizat.

Avantajul software-ului ProtonVPN este că multe opțiuni pot fi accesate printr-un singur clic. Vă puteți personaliza cu ușurință experiența. Acest lucru este util pentru persoanele cu experiență în VPN, dar poate fi un obstacol pentru începători.

Prețuri și modalități de plată

ProtonVPN are patru abonamente VPN diferite. În funcție de abonamentul la alegere, vi se vor pune la dispoziție diferite funcții.

versiunea gratuită a ProtonVPN nu costă nimic și vă oferă acces la servere din trei țări diferite (Olanda, SUA și Japonia). Această versiune funcționează doar pentru un dispozitiv pe cont la un moment dat. Nu există nicio limită de viteză, dar numărul mic de servere disponibile va afecta viteza dvs. de internet. Cu cât utilizează mai mult același server, cu atât devine mai lent. Drept urmare, viteza dvs. poate fi mult mai mică decât erați obișnuită. ProtonVPN Free nu are o limită de date, astfel încât să o puteți folosi la nesfârșit. Cu toate acestea, ProtonVPN Free nu vă oferă acces la software-ul Secure Core și nu acceptă streaming, torrente sau Tor.

Se numește cea mai ieftină opțiune plătită pentru ProtonVPN De bază. Dacă alegeți un contract anual în loc să optați pentru plăți lunare, beneficiați chiar de o reducere de 20% la abonament, iar acest lucru este valabil pentru toate abonamentele ProtonVPN. Serviciul de bază ProtonVPN vă oferă acces la toate locațiile serverului lor, vă permite să protejați două dispozitive în orice moment și vă protejează în timp ce utilizați P2P.

Pachetul ProtonVPN Plus este puțin mai scump decât opțiunea de bază și include totul de la acel pachet și mai mult: suport pentru Tor și streaming, servere Plus și Secure Core. Puteți utiliza acest abonament pe până la cinci dispozitive în același timp.

Dacă doriți pachetul complet, ProtonVPN Visionar este afacerea pentru tine. Aceasta vă oferă toate avantajele Plusului, accesul pentru zece dispozitive în orice moment și ProtonMail Visionary. În acest fel, puteți utiliza uimitorul e-mail de Proton, precum și VPN-ul lor.

Prețurile ProtonVPN

În funcție de tipul de abonament pe care îl doriți, există probabil o opțiune pentru dvs. la ProtonVPN. Unul dintre avantajele ProtonVPN este că oferă o VPN gratuită foarte decentă. În plus, abonamentele plătite au un preț bun.

ProtonVPN acceptă următoarele metode de plată:

 • Visa, Mastercard
 • PayPal
 • Bitcoin
 • Bani lichizi

După cum vedeți, există mai multe opțiuni de plată la ProtonVPN. Este posibil să plătiți în mod anonim, de exemplu folosind Bitcoin. De asemenea, puteți plăti în numerar, atât timp cât aveți un cont ProtonVPN. Puteți citi mai multe despre acest lucru pe site-ul web ProtonVPN. Dacă plătiți folosind PayPal sau card de credit, trebuie să furnizați câteva informații personale. Cu toate acestea, ProtonVPN funcționează cu plăți securizate criptate SSL, astfel încât, în afară de datele trimise la ProtonVPN pentru plată, securitatea dvs. nu este compromisă.

Toate abonamentele ProtonVPN plătite au o garanție de returnare de 30 de zile: dacă nu sunteți mulțumit de serviciul lor, trimiteți-le doar un mesaj și vă vor da banii înapoi. Există, totuși, o notă laterală în acest sens: dacă ați plătit anonim, este mult mai dificil pentru furnizor să vă returnați banii.

Serviciu clienți

Pe site-ul web ProtonVPN există o întrebare frecventă extinsă care oferă răspunsuri la tot felul de întrebări. Acestea le numesc „baza de cunoștințe” și o veți găsi la Asistență. Dacă întrebarea dvs. nu este listată sau răspunsul nu v-a rezolvat problema, puteți contacta întotdeauna echipa de asistență ProtonVPN. Există un link în partea de jos a paginii de asistență care vă va redirecționa către un formular de contact. Introduceți sistemul dvs. de operare, numele de utilizator și adresa de e-mail și explicați-vă problema. Echipa de asistență vă va reveni prin e-mail în una sau două zile lucrătoare.

Când am prezentat o problemă echipei, am primit un răspuns într-o zi. Echipa de servicii pentru clienți ne-a oferit explicații, ne-a trimis un link către o pagină din FAQ-urile lor și ne-a solicitat mai multe informații. După ce am răspuns, ni s-au oferit o serie de soluții. Ceea ce putem îndepărta este faptul că echipa de asistență este foarte minuțioasă: încearcă să afle exact ce îți provoacă problema și fac tot posibilul să o rezolve. Pe lângă faptul că ProtonVPN poate răspunde, aceasta a fost o experiență relativ bună. Singurul mod în care ar putea fi îmbunătățit ar fi dacă ProtonVPN ar introduce un serviciu de chat în direct.

Concluzie utilizabilitate ProtonVPN

 • Site-ul ProtonVPN conține o mulțime de informații, dar este ușor de navigat.
 • Procesul de instalare al ProtonVPN este rapid și rezonabil ușor.
 • Software-ul ProtonVPN are multe opțiuni, care pot fi dificile pentru începători.
 • ProtonVPN are o versiune gratuită cu servere limitate.
 • Alegerea unui abonament anual vă oferă o reducere de 20%.
 • ProtonVPN acceptă mai multe metode de plată, inclusiv modalități anonime.
 • Serviciul pentru clienți este foarte util, dar funcționează doar prin formulare și e-mail.

Rețea de servere ProtonVPN

O rețea de server largă și care funcționează bine este un mare avantaj al oricărui furnizor VPN din mai multe motive. În primul rând, o rețea largă este utilă dacă doriți să evitați geo-blocarea. Cu cât mai multe locații de server are un furnizor, cu atât mai probabil este că țara de care aveți nevoie este una dintre ele. Acest lucru se aplică vizionării American Netflix în afara SUA, dar și dacă doriți să citiți un ziar online online care nu este disponibil gratuit în întreaga lume.

În această secțiune vom cerceta diferitele servere și locații ale serverului pe care le oferă ProtonVPN. Vom discuta, de asemenea, dacă este posibil să solicitați o adresă IP dedicată.

Numărul de servere și locații

În momentul scrierii, ProtonVPN are aproape 700 de servere în peste 40 de țări. Mai jos se afișează diferite locații ale serverului:

 • Australia
 • Austria
 • Belgia
 • Brazilia
 • Bulgaria
 • Canada
 • Costa Rica
 • Republica Cehă
 • Danemarca
 • Estonia
 • Finlanda
 • Franţa
 • Grecia
 • Germania
 • Hong Kong
 • India
 • Irlanda
 • Israel
 • Japonia
 • Italia
 • Letonia
 • Lituania
 • Luxemburg
 • Moldova
 • Olanda
 • Noua Zeelanda
 • Norvegia
 • Portugalia
 • România
 • Rusia
 • Serbia
 • Singapur
 • Spania
 • Africa de Sud
 • Coreea de Sud
 • Suedia
 • Elveţia
 • Taiwan
 • Ucraina
 • Regatul Unit
 • Statele Unite

ProtonVPN lucrează continuu la rețeaua lor de servere, ceea ce înseamnă că țările și serverele disponibile se schimbă constant. Accesați site-ul web pentru o listă actualizată de locații.

Toate serverele ProtonVPN sunt deținute și dedicate furnizorului, dar nu toate sunt disponibile pentru fiecare utilizator. Numărul de servere la care aveți acces depinde parțial de abonament. Cu versiune gratuită ProtonVPN aveți acces doar la anumite servere gratuite gratuite din Japonia, Olanda și Statele Unite. Abonamentele Basic, Plus și Visionary au acces la toate locațiile serverului.

ProtonVPN oferă și servere speciale pentru P2P (în Elveția, Olanda, Singapore și Suedia) și servere care acceptă dubla utilizare cu pisc (în Hong Kong, Statele Unite și Elveția).

În cele din urmă, utilizarea locațiilor serverului în modul Secure Core funcționează ușor diferit. Nucleu securizat serverele adaugă un strat suplimentar de protecție la conexiunea dvs. prin crearea unui tunel dublu. Aceasta înseamnă că veți fi conectat la locația serverului la alegere printr-un server Secure Core fie în Elveția, Islanda sau Suedia. Acestea sunt opțiunile de server pe care le oferă Secure Core:

Server securizat Core
Locații server
IslandaBelgia, Brazilia, Canada, Costa Rica, Germania, Irlanda, Israel, Olanda, Norvegia, Rusia, Spania, Statele Unite
SuediaEstonia, Finlanda, Franța, Hong Kong, Japonia, Noua Zeelandă, Portugalia, Rusia, Africa de Sud, Coreea de Sud, Taiwan
ElveţiaAustralia, Austria, Bulgaria, Canada, Republica Cehă, Danemarca, Grecia, India, Italia, Letonia, Luxemburg, Portugalia, România, Serbia, Singapore, Ucraina, Regatul Unit, Statele Unite

Adresa IP dedicată

În acest moment, ProtonVPN nu oferă adrese IP dedicate. Aceasta înseamnă că puteți utiliza servere care sunt disponibile și altor clienți. Cu alte cuvinte, partajați o adresă IP cu mai multe persoane. Partajarea adreselor IP cu alte persoane care utilizează același VPN este mai bună pentru siguranța personală și confidențialitatea dvs.: dacă toată lumea folosește același IP, mai ales dacă toate datele de pe acesta sunt criptate, este mai dificil, dacă nu imposibil, să urmăriți traficul online înapoi către o persoană . Din acest motiv, ProtonVPN are adrese IP dinamice și partajate.

Concluzie rețea server ProtonVPN

 • ProtonVPN are aproape 700 de servere în peste 40 de țări.
 • Numărul de servere și locația la care aveți acces depinde parțial de abonamentul dvs. (gratuit vs premium).
 • ProtonVPN nu oferă adrese IP dedicate.

Opțiunile ProtonVPN

Pe lângă opțiunile disponibile pe software, așa cum am discutat în secțiunea de utilizare ușoară, ProtonVPN are și o serie de alte funcții. Cu ProtonVPN, veți avea acces (limitat) la Netflix și puteți descărca anonim anonim torrenturile utilizând unul dintre serverele lor speciale. În această secțiune, vă vom spune mai multe despre fiecare dintre aceste opțiuni, precum și despre Secure Core de ProtonVPN.

ProtonVPN și Netflix

O întrebare care este adesea pusă cu privire la orice VPN este dacă o puteți utiliza pentru a urmări Netflix. Netflix încearcă să blocheze accesul VPN-urilor la conținutul lor pentru a rămâne în linie cu clauzele geo-restricționate din contractele lor. Cu toate acestea, există multe VPN-uri care continuă lupta și încearcă să ocolească acele blocuri. ProtonVPN încearcă, de asemenea, ca Netflix să funcționeze pentru utilizatorii săi, cu rezultate mixte.

ProtonVPN afirmă în întrebările frecvente că nu vor să încurajeze încălcarea legilor și declarațiilor privind drepturile de autor, astfel cum sunt prezentate de Netflix. Cu toate acestea, ei consideră că Netflix nu ar trebui să interzică utilizarea VPN-urilor, deoarece o VPN oferă securitate și confidențialitate. ProtonVPN dorește ca utilizatorii să poată utiliza Netflix în siguranță, fără a-l folosi neapărat pentru a evita blocajele geografice.

Indiferent, este posibil să urmăriți Netflix-ul american dincolo de Statele Unite atunci când utilizați ProtonVPN. După ce ne-am conectat la un server american, am putea viziona serii precum The Office US, care în mod normal nu ne-ar fi disponibile. Încărcarea a durat puțin mai mult decât de obicei, dar acest lucru are sens, deoarece testăm VPN-urile noastre în Olanda. Cu Proton puteți accesa versiunea americană, britanică și germană a Netflix.

ProtonVPN și torente

Descărcarea torentelor cu ProtonVPN este rapidă și ușoară. Am putut descărca în scurt timp un fișier cu dimensiuni decente. În timpul descărcării, am putea naviga pe web fără întârzieri vizibile. Am folosit unul dintre serverele P2P dedicate de ProtonVPN pentru acest lucru, care este esențial. Dacă veți descărca ceva folosind ProtonVPN și doriți să vă asigurați că conexiunea dvs. este sigură, atunci utilizați întotdeauna unul dintre aceste servere P2P, altfel nu veți fi protejat.

Nucleu securizat

O caracteristică specială a ProtonVPN este rețeaua lor Secure Core. Cu Secure Core, acestea oferă utilizatorilor lor și mai multă securitate. Secure Core creează un tunel VPN dual care menține conexiunea în siguranță împotriva atacurilor bazate pe rețea. Secure Core redirecționează traficul dvs. internet către diferite servere înainte de a părăsi rețeaua ProtonVPN. Serverele dedicate Secure Core utilizate în acest scop au sediul în Elveția, Islanda și Suedia, unde au fost create centre de date ProtonVPN..

Secure Core este disponibil pentru ProtonVPN Plus și Visionary și poate fi pornit și oprit manual. În plus, așa cum este descris la rubrica „Rețea server”, puteți alege la ce server Secure Core doriți să trimiteți date, în funcție de locația serverului dvs. de ieșire.

Opțiuni de concluzie ProtonVPN

 • Posibilitatea de a urmări American Netflix, deși încărcarea poate dura mai mult decât de obicei în funcție de locația dvs..
 • ProtonVPN are anumite servere P2P care vă permit să descărcați în siguranță torentele.
 • Secure Core de la ProtonVPN oferă o protecție suplimentară.

Concluzie – Experiența noastră cu ProtonVPN

Pro-uri
Contra
Ușor de instalatEchipa de asistență este disponibilă doar prin formularul de contact
Site-ul este ușor de navigatMulte opțiuni ar putea fi confuze pentru începători
O mulțime de opțiuni
Criptare puternică
Acces la Netflix
Preț decent
Nucleu securizat pentru siguranță suplimentară

ProtonVPN și-a construit deja o reputație puternică. Ei gestionează foarte bine securitatea serverelor lor și oferă multe opțiuni pentru a îmbunătăți acest lucru și mai mult. Secure Core asigură că utilizatorii premium au posibilitatea de a se proteja folosind un tunel VPN dual. Mai mult, VPN are un preț bun, funcționează cu Netflix și descărcări și are un aspect plăcut. Serverele noastre locale au arătat o mică pierdere de viteză. Din păcate, serverele americane nu s-au comportat la fel de bine pentru noi. În afară de asta, serviciul pentru clienți este un pic greoi, chiar dacă ajutorul pe care l-am primit a fost foarte complet și decent. În total, ProtonVPN este cu siguranță o alegere bună dacă căutați o VPN cu multe opțiuni și criptare puternică.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me