Recenzie Mullvad (2020) – Excelent din punct de vedere al confidențialității și vitezei

Recenzie Mullvad (2020) – Excelent din punct de vedere al confidențialității și vitezei

Mullvad este un furnizor VPN situat în Suedia (o țară cu „14 ochi”) care se concentrează în principal pe confidențialitate. Ei își iau misiunea foarte în serios: nici nu aveți nevoie de o adresă de e-mail pentru a vă înregistra pentru un cont. Pe site-ul lor web, Mullvad vă va oferi un cod unic care vă permite să vă autentificați și să primiți un abonament plătit. Plata se poate face și anonim.


Pe lângă acest sistem foarte privat, Mullvad este și el în fața jocului când vine vorba de protocoalele VPN. Utilizatorii Mullvad pot alege, de exemplu, utilizarea protocolului WireGuard. Acest protocol a fost dezvoltat special pentru utilizatorii Linux și este de așteptat să funcționeze chiar mai bine decât IPsec și OpenVPN.

Specificații Mullvad

 • Conexiuni simultane: 5
 • Torrents: +
 • Netflix:
 • Sisteme de operare: Windows, Mac, Android, Linux
 • Protocoale: OpenVPN, WireGuard
 • Politica de înregistrare: Fără jurnale
 • Servere: 410 servere în 39 de țări
 • Preț: 5 €, – o lună
 • Banii inapoi garantat: 30 de zile

Viteză – Cât de rapid este Mullvad?

Doriți să răsfoiți, să transmiteți și să descărcați fără efort în timp ce sunt protejați de un VPN? Apoi, veți avea nevoie de o VPN care abia afectează viteza dvs. de internet. Acesta este motivul pentru care am testat intens viteza Mullvad. Mai jos sunt rezultatele testelor noastre.

Rezultatele testelor de viteză Mullvad

Înainte de a testa Mullvad, am efectuat mai întâi un test al propriei noastre conexiuni „goale” fără VPN prin speedtest.net. Am pornit apoi Mullvad și am ales un server local pentru a verifica în ce măsură vitezele noastre de descărcare și încărcare au fost afectate. Am continuat să facem același lucru cu un server din Statele Unite. Am încercat să menținem variabilele de test cât mai consistente.

Viteză fără VPN (speedtest.net):

Rapiditatea Mullvad nu este VPN

Aceasta a fost viteza conexiunii noastre atunci când nu folosisem o VPN. Vom folosi aceste rezultate pentru a compara celelalte teste cu.

Server local (speedtest.net):

Mullvad speedtest server local

Acestea sunt cele mai rapide rezultate ale conexiunii noastre după conectarea la un server local din Olanda furnizat de Mullvad. Atât viteza de încărcare, cât și cea de descărcare au fost abia afectate.

Server în Statele Unite (speedtest.net):

Serverul Mullvad speedtest USA

Serverele americane ale Mullvad sunt extrem de rapide în comparație cu cele ale altor furnizori VPN. Ca de obicei, ping-ul a crescut puternic, dar atât viteza de descărcare cât și cea de încărcare au rămas mari.

Viteza în timpul utilizării zilnice

Rezultatele cele mai rapide ale Mullvad sunt incredibile. Prin urmare, nu am fost surprinși când nu am observat o diferență de viteză atunci când Mullvad a fost activat în timpul utilizării noastre zilnice de internet. Transmiterea pe YouTube, jocurile prin Steam, descărcarea atât în ​​browserul nostru, cât și prin rețelele de torrenturi, precum și toate celelalte utilizări ale internetului au mers fără probleme și fără sughiț: viteza noastră abia a fost afectată de Mullvad. Cu aceste rezultate, Mullvad este unul dintre cele mai rapide VPN-uri pe care le-am testat.

Viteza de concluzie Mullvad

Inițial, așteptările noastre cu privire la viteza Mullvad au fost mici, deoarece acest furnizor VPN este atât de puternic concentrat pe securitate. Indiferent, Mullvad a evoluat uimitor când vine vorba de viteză și a reușit să ne surprindă. Iată concluziile noastre:

 • Mullvad a atins viteze foarte mari în timpul testelor noastre de viteză extinse
 • Viteza noastră de internet în timpul utilizării zilnice a internetului a fost abia afectată de Mullvad
 • Mullvad este un furnizor VPN extrem de rapid – mai rapid decât majoritatea altor VPN-uri

Siguranță – Cât de sigură este Mullvad?

Probabil, cel mai important aspect al oricărui VPN este siguranța acestuia. Acest lucru este, de asemenea, strâns legat de confidențialitate. Pe acele fronturi, Mullvad este o alegere excelentă. Utilizează cele mai sigure protocoale și chiar se gândesc la un sistem unic pentru a gestiona conturile clienților, așa că solicită cât mai puține date personale despre dvs..

Protocoale

Mullvad alege să folosească doar cele mai sigure protocoale: OpenVPN și WireGuard. OpenVPN a devenit încet standardul pentru furnizorii de VPN. WireGuard este un protocol relativ nou, care este încă în curs de dezvoltare, dar se presupune deja mai bun decât IPsec și OpenVPN. Cu alte cuvinte: când vine vorba de protocoale, Mullvad este înaintea jocului.

Logare și confidențialitate

Mullvad are o politică strictă fără jurnaluri. Declarația lor de confidențialitate este foarte clară, spunând tuturor exact ceea ce fac și nu se loghează. În general, păstrează puține informații despre tine. Aceștia menționează chiar cum sunt salvate orice date pe care le colectează și pentru cât timp. De asemenea, recunosc în mod deschis că, dacă utilizați metode de plată specifice, vor exista alte părți care vor primi anumite informații despre dvs..

Politica de confidențialitate a Mullvad este unică. Chiar dacă există o mulțime de furnizori care sunt foarte deschiși cu privire la politica lor în aceste zile, Mullvad ar putea fi singurul care își arată modul de operare a acestui lucru în mod deschis. Acest lucru nu este atât de ciudat, deoarece vedeți că se loghează lângă nimic și singurul lucru de care au nevoie pentru dvs. pentru a configura un cont este o metodă de plată (care ar putea veni cu informații personale suplimentare de plată). Nici nu aveți nevoie de o adresă de e-mail pentru a utiliza această VPN. Dacă doriți să le trimiteți prin e-mail, de exemplu, pentru a lua legătura cu asistența pentru clienți, puteți utiliza un e-mail criptat PGP. Pe scurt, Mullvad s-a gândit la orice, când vine vorba de confidențialitate.

De ce informații are nevoie Mullvad?

Mullvad nu necesită să le oferiți adresa dvs. de e-mail. Acest lucru este destul de unic, deoarece majoritatea altor furnizori VPN privați vor avea nevoie de e-mailul dvs. pentru a deschide un cont pentru dvs. Cu Mullvad, ai nevoie doar de un cod unic oferit de ei. Puteți conecta plata abonamentului la acest cod. Este nevoie de Mullvad pentru a vă oferi acces la rețeaua lor VPN.

Concluzie siguranță Mullvad

Mullvad este un VPN extrem de sigur. Este posibil să fie una dintre cele mai sigure VPN-uri premium la care am ajuns până acum. Prin urmare, concluziile noastre sunt următoarele:

 • Mullvad folosește doar cele mai sigure protocoale: OpenVPN și WireGuard
 • Mullvad nu păstrează jurnalele de niciun fel
 • Nu aveți nevoie de o adresă de e-mail pentru a crea un cont VPN cu Mullvad
 • Trimiterea de e-mailuri către asistența clienților se poate face și prin e-mail criptat PGP
 • Singurul lucru demn de remarcat este faptul că Mullvad are sediul într-o țară cu „14 ochi”, ceea ce ar putea însemna că Mullvad ar putea fi presat (acum sau în viitor) să renunțe la jurnalele (chiar dacă nu le vor avea, astfel încât nu le pot împărtăși lor)

Utilizabilitate – Cât de ușor de utilizat este Mullvad?

Facilitatea de utilizare a Mullvad este decentă. Multe programe VPN arată la fel în aceste zile, iar Mullvad nu face excepție. Această formulă familiară face din Mullvad un furnizor VPN foarte ușor de utilizat. Chiar și așa, există câteva opțiuni pe care le ratăm atunci când comparăm serviciul cu cel al, de exemplu, NordVPN. Acest lucru se întâmplă mai ales atunci când vine vorba de lucruri minore, cum ar fi să nu poți vedea cât de aglomerat este un server și care servere sunt cele mai potrivite pentru torrente sau streaming. Mai mult, nu puteți instala Mullvad pe iPhone prin AppStore. În schimb, va trebui să faceți acest lucru prin fișierele de configurare OpenVPN sau WireGuard.

Site-ul Mullvad

Mullvad are un site web structurat care conține câteva informații utile. Veți putea găsi cea mai mare parte din ceea ce căutați pe pagina principală. Orice informații mai aprofundate și specifice pot fi găsite pe pagina lor de întrebări frecvente. În opinia noastră, acest lucru nu este întotdeauna convenabil. Deși există o pagină „despre” cu informații despre companie în spatele lui Mullvad și viziunea furnizorului, ratăm informațiile mai practice pe care majoritatea altor furnizori VPN le-ar fi stocat pe o pagină „Funcții”..

Pagina de start a site-ului Mullvad VPN

Pentru a vă conecta la site-ul web și a accesa pagina „Contul meu”, tot ce aveți nevoie este codul pe care îl utilizați pentru contul VPN. Acest cod este perfect atunci când vine vorba de confidențialitate, dar marele dezavantaj este că toată lumea s-ar putea conecta la contul dvs. odată ce au codul. În practică, acest lucru face o mică diferență, deoarece singurele opțiuni disponibile pe această parte a site-ului web sunt gestionarea porturilor și posibilitatea de a efectua o plată. Indiferent, este ceva de care trebuie să știți. La urma urmei, oamenii ar putea utiliza contul dvs. dacă au codul dvs. și au descărcat software-ul. Prin urmare, este important să nu partajați niciodată codul contului cu nimeni altcineva.

Dacă doriți să descărcați Mullvad, nu va trebui să vă conectați mai întâi. Pur și simplu descărcați software-ul făcând clic pe butonul verde „Download” din partea de sus a paginii de pornire. După ce ajungeți la pagina de descărcare, veți putea alege software-ul potrivit pentru sistemul dvs. de operare.

Instalarea Mullvad

Instalarea Mullvad este ușoară, dar nu funcționează la fel ca instalarea oricărui alt furnizor VPN. Acesta este motivul pentru care am vrut să ne ocupăm de timp pentru a explica cum funcționează. Puteți începe fie descărcând software-ul sau generând un număr de cont. Efectuarea primului sau a altuia nu schimbă într-adevăr procedura. Am optat mai întâi pentru generarea unui număr de cont, pe care îl vom explica mai jos.

 1. Accesați pagina principală Mullvad, derulați în jos și dați clic pe „Generați contul”. Vei ajunge la o pagină cu un cod unic. Acest cod este tot ce va trebui să vă autentificați și să vă configurați contul, deci asigurați-vă că îl păstrați în siguranță.
 2. Completați plata prin selectarea metodei dvs. de plată în pagina cu numărul contului și urmând pașii indicați.
 3. Descărcați software-ul Mullvad VPN prin descărcarea fișierului de instalare .exe pentru sistemul de operare.
 4. Urmareste pasii indicat de ecranul de instalare VPN Mullvad.
 5. Deschideți software-ul Mullvad odată instalarea finalizată.
 6. Completați numărul contului și conectați-vă la orice server VPN Mullvad doriți!

Aspectul și ușurința de utilizare a Mullvad

Mullvad a conectat serverul ChicagoÎn timp ce software-ul Mullvad poate arăta ca cel al majorității altor VPN-uri premium, există ceva de spus pentru cantitatea minimă de opțiuni pe care vi le permite. Deoarece Mullvad a optat pentru limitarea alegerii între protocoalele VPN, printre alte opțiuni, software-ul este foarte ușor de utilizat. Singurul dezavantaj este faptul că există foarte puține informații disponibile despre diferitele servere, de exemplu cât de ocupați sunt și dacă sunt potrivite pentru descărcarea torentelor și deblocarea versiunii americane Netflix.

În afară de aceste lucruri minore, nu există prea multe de spus despre capacitatea de utilizare a Mullvad. Software-ul nu este extraordinar, dar totul este ușor de găsit și funcționează bine. O mică enervare pe care am avut-o a fost că software-ul este legat de bara de activități și reduce la minimum o dată când faceți clic pe oriunde dincolo de ecranul respectiv. În general, însă, Mullvad este un VPN decent și minimalist atunci când vine vorba de aspect și ușurință de utilizare.

Prețuri și modalități de plată

La 5 €, – o lună, care este de aproximativ 5,50 USD, Mullvad este destul de scump. Acest preț nu se schimbă, indiferent dacă doriți un abonament pentru doar o lună sau multe altele. Ei promovează plata prin Bitcoin sau Bitcoin Cash, oferindu-ți o reducere de 10% dacă alegeți să plătiți într-unul din aceste moduri. Deși aceasta nu este o reducere uriașă, ar putea merita să o verificați dacă doriți să utilizați Mullvad pentru o perioadă mai lungă de timp.

Metode de plată Mullvad

Când vine vorba de metodele de plată, puteți alege dintre următoarele opțiuni:

 • Paypal
 • Card de credit
 • transfer bancar
 • foșnet
 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Bani lichizi
 • Bon

Plata prin Bitcoin sau Bitcoin Cash este cea mai anonimă opțiune. De asemenea, este posibil să transferați banii direct din contul dvs. bancar în al lor. În acest caz, veți partaja informațiile contului dvs. în timpul transferului, ceea ce înseamnă că nu veți mai fi complet anonimi. Un alt lucru demn de menționat este faptul că Mullvad oferă o garanție de returnare de 30 de zile.

Serviciu clienți

Mullvad oferă asistență excelentă pentru clienți. În timp ce nu oferă un chat live la fața locului, ei răspund rapid la e-mailuri. De multe ori am primit un răspuns la întrebările noastre în decurs de 10 minute. Era evident că angajații reali ne răspundeau și că încercau cu adevărat să ne ajute în loc să ne ofere răspunsuri standard, lucru pe care l-am apreciat foarte mult.

Singurul lucru cu care nu ne-au putut ajuta, a fost deblocarea versiunii americane Netflix. Deoarece Mullvad se concentrează pe siguranță și confidențialitate, au ales să nu încerce să deblocheze Netflix. Este o rușine, dar înțelegem un furnizor orientat către confidențialitate, precum Mullvad, care ia această decizie.

Concluzie utilizabilitate Mullvad

După testarea Mullvad, am ajuns la următoarele concluzii cu privire la capacitatea de utilizare a furnizorului:

 • Mullvad este un furnizor VPN minimalist, dar ușor de utilizat
 • Software-ul Mullvad este rapid și ușor de utilizat
 • Crearea unui cont este simplă și se face în câteva clicuri
 • Mullvad este ușor de instalat
 • Mullvad nu are o aplicație iOS în AppStore
 • Asistența clienților Mullvad reacționează surprinzător de rapid prin e-mail
 • Întrucât un abonament costă 5 € – o lună (aproximativ 5,50 USD), Mullvad nu este cel mai ieftin VPN
 • Mullvad oferă o garanție de returnare de 30 de zile

Rețea de server Mullvad

Mullvad are o rețea de server rezonabil de mare. Nu este la fel de mare ca cea a ExpressVPN sau CyberGhost, dar include câteva sute de servere. Mullvad și-a împărțit serverele în trei categorii:

 • Servere OpenVPN (serverele VPN mai „standard”)
 • Servere WireGuard (tipul „nou” de server VPN: acestea ar trebui să fie mai rapide decât serverele OpenVPN, dar sunt încă în curs de dezvoltare)
 • Poduri (un tip special de server VPN pentru când alte servere nu sunt disponibile din cauza cenzurii online)

Mullvad nu diferă între streaming sau servere P2P. Mai mult decât atât, nu oferă niciun servere special „Onion” pentru rețeaua Tor, așa cum face NordVPN.

Numărul de servere și locații

Mullvad are un număr de 410 servere distribuite în 63 de orașe din 39 de țări. Locațiile serverelor pot fi văzute în tabelele de mai jos:

Servere Mullvad OpenVPN

Țară
Numărul de servere
locaţii
Albania1Tirana
Australia10Adelaide, Brisbane, Canberra, Melbourne, Perth, Sydney
Austria3Viena
Belgia3Bruxelles
Brazilia2Sao Paulo
Bulgaria2Sofia
Canada13Montreal, Toronto, Vancouver
Republica Cehă3Praga
Danemarca6Copenhaga
Finlanda6Helsinki
Franţa3Paris
Germania20Frankfurt
Grecia1Atena
Hong Kong2Hong Kong
Ungaria2Budapesta
India1Pune
Israel1Tel Aviv
Italia2Milano
Japonia2Tokyo
Letonia1Riga
Luxemburg1Luxemburg
Moldova1Chișinău
Olanda18Amsterdam
Noua Zeelanda1Auckland
Norvegia7Oslo
Polonia3Varşovia
Portugalia1Lisabona
România2Bucureşti
Serbia2Belgrado, Nis
Singapur2Singapur
Africa de Sud1Johannesburg
Spania3Madrid
Suedia57Göteborg, Helsingborg, Malmö, Stockholm
Elveţia9Zurich
Ucraina1Kiev
Emiratele Arabe Unite1Dubai
Regatul Unit27Londra, Manchester
Statele Unite67Atlanta, Chicago, Dallas, Denver, Los Angeles, Miami, New York, Phoenix, Piscataway, Salt Lake City, San Francisco, Seattle, Secaucus

Servere Mullvad WireGuard

Țară
Numărul de servere
locaţii
Australia4Melbourne, Sydney
Austria2Viena
Belgia2Bruxelles
Brazilia1Sao Paulo
Bulgaria3Sofia
Canada7Montreal, Vancouver
Republica Cehă3Praga
Danemarca2Copenhaga
Finlanda1Helsinki
Franţa3Paris
Germania5Frankfurt
Hong Kong1Hong Kong
Ungaria2Budapesta
India1Pune
Irlanda1Dublin
Italia3Milano
Japonia2Tokyo
Letonia1Riga
Moldova1Chișinău
Olanda3Amsterdam
Noua Zeelanda2Auckland
Norvegia3Oslo
Polonia3Varşovia
România3Bucureşti
Serbia2Belgrado
Singapur1Singapur
Spania3Madrid
Suedia9Göteborg, Malmö, Stockholm
Elveţia4Zurich
Ucraina1Kiev
Regatul Unit7Londra, Manchester
Statele Unite19Atlanta, Chicago, Dallas, Los Angeles, Miami, New York, Phoenix, Piscataway, Salt Lake City, Seattle

Podurile Mullvad

Țară
Numărul de servere
locaţii
Australia1Sydney
Canada1Montreal
Germania1Frankfurt
Hong Kong1Hong Kong
Olanda1Amsterdam
Norvegia1Oslo
Polonia1Varşovia
România1Bucureşti
Singapur1Singapur
Suedia3Göteborg, Helsingborg, Malmö
Statele Unite4Chicago, Los Angeles, Miami, New York
Regatul Unit1Londra

Adresa IP dedicată

Mullvad nu oferă IP-uri dedicate. Toate adresele lor IP sunt partajate și nu ne așteptăm să se schimbe în curând. Mullvad este concentrat pe confidențialitate și securitate, iar adresele IP statice, cum ar fi un IP dedicat, sunt mai ușor de urmărit înapoi către o singură persoană. Prin urmare, are sens că ar alege să nu le ofere.

Serverul de concluzii rețeaua Mullvad

Acestea sunt concluziile noastre referitoare la rețeaua de servere a Mullvad:

 • Mullvad are un număr rezonabil de servere în toată lumea
 • Mullvad are 288 servere OpenVPN, 105 servere WireGuard și 17 Bridge
 • Utilizatorii de Mullvad pot utiliza IP-uri partajate

Opțiunile Mullvad

Mullvad este un VPN simplu și funcțional. În afară de un bun switch switch și serverele Bridge, acestea nu oferă funcții suplimentare, cum ar fi furnizorii, cum ar fi Surfshark. Nu există nicio listă, posibilitatea de a utiliza servere MultiHop sau blocarea urmăririi. Într-un fel, aceasta face parte din puterea lui Mullvad: ei urmăresc să ofere un VPN privat și sigur. Orice alte luxuri vin pe locul doi.

Mullvad și Netflix

Pictograma aplicației NetflixNu putem garanta că Mullvad va acționa pentru deblocarea versiunii americane Netflix. Netflix încearcă în mod activ să împiedice utilizatorii VPN să folosească serviciile lor, iar serverele Mullvad par să nu poată ocoli acest bloc. Când le-am întrebat despre acestea, Mullvad ne-a anunțat că unii utilizatori reușesc să obțină acces la Netflix atunci când folosesc proxy SOCKS5 și un server din New York, dar acest lucru nu a funcționat pentru noi. Aceasta este o adevărată rușine pentru un VPN care atinge astfel de viteze și ar fi perfect pentru streamingul Netflix, doar dacă va reuși să vă ofere acces.

Mullvad și torente

Bittorrent logoDeși Mullvad nu are servere P2P dedicate, serverele noastre locale au funcționat în timpul descărcării torrenturilor. Fișierele au fost descărcate rapid datorită vitezei mari a serverelor Mullvad. Mai mult, puteți găsi instrucțiuni suplimentare pentru a vă păstra clientul BitTorrent pe site-ul Mullvad. Alți clienți nu sunt suportați de Mullvad, deoarece aceștia nu sunt open source, conțin adware sau junkware sau pur și simplu nu oferă setări decente de confidențialitate.

Opțiuni de concluzie Mullvad

 • Mullvad nu funcționează cu Netflix
 • Descărcarea torentelor cu Mullvad este posibilă și există opțiuni suplimentare de siguranță pentru BitTorrent
 • Mullvad are un comutator de ucidere
 • Serverele Bridge ale Mullvad vă pot ajuta să parcurgeți firewall-uri tenace

Concluzii – Experiența noastră cu Mullvad

Pro-uri
Contra
Foarte bine când vine vorba de siguranță și confidențialitateNetflix nu funcționează
Nu păstrează jurnaleleRelativ scump
Utilizează doar cele mai puternice protocoale VPNNu există software pentru iOS
Servere extrem de rapideSituat într-o țară cu „14 ochi”
Software foarte user-friendly
Asistența clienților reacționează rapid
Servere opționale WireGuard
Descărcați prin torrenturi este posibil

În total, Mullvad este un furnizor VPN excelent. Chiar dacă se concentrează în principal pe siguranță și confidențialitate, acestea au un punctaj foarte bun atunci când vine vorba de viteză și utilizare. În opinia noastră, Mullvad este fără îndoială unul dintre cele mai bune VPN-uri de acolo. Singurele dezavantaje sunt că Mullvad este destul de scump și nu funcționează cu (versiunea americană a) Netflix. Pentru unii utilizatori, acesta va fi suficient de motiv pentru a alege un VPN mai ieftin care să le ofere utilizatorilor acces la Netflix.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map