Što Snapchat zna o meni? | VPNOverview

Snapchat je kreiran sa ciljem da se na društvenim medijima prenese neposrednost razgovora licem u lice. Priče koje se događaju u aplikaciji žive samo kratko vrijeme. Zbog toga je lako vjerovati da Snapchat prikuplja ili pohranjuje vrlo malo vaših podataka. Iznenađujuće je saznanje da Snapchat jako puno zna o vašim interesima. Nedavno ažuriranje usluge prikuplja podatke koji se također tiču ​​mnogih stručnjaka za zaštitu privatnosti. Otkrijte što Snapchat zapravo zna o vama!


Koje vrste informacija Snapchat prikuplja?

U današnjoj tehnologiji svaka usluga za koju se prijavite zahtijevat će neke osobne podatke za stvaranje računa. To može uključivati ​​vašu adresu e-pošte, vaš telefonski broj i vaš datum rođenja. Iako se ovo čini bezazlenim, u kombinaciji s informacijama iz drugih izvora oni mogu otkriti poprilično tko ste.

Snimke poslane putem Snapchat-a prikuplja i tvrtka. Snapchat također prikuplja chatove s prijateljima putem aplikacije. Dok ovi nestaju sa web mjesta, tvrtka im ima pristup prije brisanja. Osoba kojoj pošaljete poruku možda ima neki način izvan aplikacije da spremi kopiju. U tim slučajevima vaši podaci mogu biti, ali ne moraju biti sigurni i nisu pod vašom kontrolom.

Kakve informacije Snapchat prikuplja nehotično?

Snapchat također prikuplja informacije iza kulisa. Na primjer, registriraju koliko često upotrebljavate aplikaciju i s kime šaljete tekst. Nadalje, Snapchat zna koliko puta svakog prijatelja šaljete tekstom. Zna koliko vremena vam obično treba da otvorite poruku svakog prijatelja i još više. Snapchat čak nadgleda koji vam filtri preferiraju i koje Priče gledate na lokaciji Discover.

Društvena mreža također prikuplja informacije o vašem uređaju, uključujući vrstu telefona i operativni sustav na kojem radi. Snapchat prati mobilnog operatera koji pruža vašu mobilnu uslugu. Aplikacija prikuplja informacije s senzora vašeg telefona, uključujući žiroskope i kompase. Aplikacija nadgleda vaše mikrofone i jesu li povezane slušalice.

Snapchat također prikuplja podatke o vašoj lokaciji. Prati je li vaš uređaj u pokretu i u kojem smjeru. Također prati podatke o lokaciji putem vašeg uređaja. To se događa bez obzira dajete li ili ne dopuštanje upotrebe postavki lokacije za dijeljenje lokacije s prijateljima. Preko obližnjih mobilnih tornjeva i Wi-Fi-ja, Snapchat može suziti vašu lokaciju s razumnom točnošću.

Kakve informacije Snapchat prikuplja o meni iz drugih izvora?

Snapchat se ne oslanja samo na vašu upotrebu aplikacije za dobivanje informacija o vama. Tvrtka također prikuplja informacije od oglašavača i drugih trećih strana. To se koristi za izgradnju cjelovitijeg profila vaših interesa. Kad dijelite informacije s reklamnim partnerom Snapchat-a, tvrtka ih sastavlja s onim što već zna. Ako instalirate novu aplikaciju ili igru ​​od tvrtke koja se oglašava na Snapchatu, tvrtka će prikupiti te podatke. Ovo im pomaže u utvrđivanju je li vam Snapchat pokazao oglas i oglas. Ova povratna informacija čini oglašavanje Snapchatom vrjednijim.

Kad god komunicirate s oglašivačem na Snapchatu, tvrtka je obaviještena o toj interakciji radi boljeg ciljanja njihovih oglasa. To također pomaže Snapchatu da poboljša svoja mjerenja koliko dobro funkcionira oglašavanje putem njihove aplikacije. Na taj način olakšava se drugim tvrtkama izračunavanje očekivanog povrata za njihove oglase.

Čak i ako ne upotrebljavate Snapchat, ako prijatelj omogući Snapchatu pristup njihovom telefonskom imeniku za ažuriranje kontakata, Snapchat će prikupljati podatke o vama od kontakata vašeg prijatelja. To može uključivati ​​osobne podatke, uključujući vaše ime, adresu e-pošte i telefonski broj.

Kako Snapchat koristi moje privatne podatke?

Jedna od glavnih svrha prikupljanja vaših podataka je omogućiti bolje ciljanje oglašivača. Snapchat i tvrtke poput njih to će izraziti kao korist za korisnika. Često se mogu vidjeti jezici poput “personaliziranje vašeg iskustva” ili “prikazivanje relevantnijih oglasa”. Ali zanemaruje činjenicu da što je vaš osobniji profil, više su oglašivači spremni platiti. Oglasi su za vas relevantniji jer su oglašivači dobili pristup privatnim podacima o vama.

Kad god komunicirate s oglašivačem na Snapchatu, tvrtka je obaviještena o toj interakciji radi boljeg ciljanja njihovih oglasa. To također pomaže Snapchatu da poboljša svoja mjerenja koliko dobro funkcionira oglašavanje putem njihove aplikacije. Na taj način olakšava se drugim tvrtkama izračunavanje očekivanog povrata za njihove oglase.

Trebam li biti zabrinut zbog nove značajke Snapchatove karte?

snapmap slika2017. godine Snap Chat je uveo značajku pod nazivom Snap Map koja se tiče mnogih stručnjaka za zaštitu privatnosti. Ova značajka omogućuje vam dijeljenje lokacije s prijateljima putem Snapchata. Otvorite aplikaciju i na karti možete vidjeti animirani emojis nazvan Actionmojis vaših prijatelja. To vam omogućuje da vidite gdje su i što možda rade sada.

Kada se prijatelj vozi u automobilu, na karti možete vidjeti njihov Actionmoji u automobilu. To možda nije previše uznemirujuće, ali informacije iz ovoga su opsežne.

Podaci o lokaciji mogu biti nekoliko najcjenjenijih informacija oglašavačima. Nikada ne možete pristati na davanje Snapchat-ove kućne adrese ili imena svog poslodavca. Uz podatke o lokaciji, Snapchat dobija pristup velikom dijelu vašeg izvanmrežnog života. Praćenjem svoje lokacije Snapchat može prepoznati živite li u susjedstvu više ili srednje klase. U većini tvrtki šef parkira bliže vratima nego zaposlenik ulazne razine. Praćenjem koliko hodate nakon parkiranja na poslu, Snapchat može pogoditi vašu poziciju u tvrtki. To može dati predstavu o vašem prihodu.

Podaci o lokaciji također mogu upozoriti Snapchat na potencijalne nove mogućnosti oglašavanja. Posjetite trgovinu za golf i Snapchat može upozoriti oglašivače da ste na tržištu za neku novu golf opremu. Posjetite biciklističku trgovinu, a u aplikaciji se mogu pojaviti oglasi za bicikle i dodatnu opremu. Više zabrinjava činjenica da ovo može otkriti čak i vrlo osjetljive zdravstvene podatke. Posjetite medicinskog stručnjaka prvi put i oglašivači mogu postati svjesni vašeg zdravstvenog problema. To može otkriti podatke koje još niste podijelili s užim članovima obitelji.

Mogu li zaštititi svoju privatnost i dalje koristiti Snapchat?

Možda ćete u ovom trenutku biti u iskušenju da izbrišete Snapchat, otkažete telefonsku uslugu i bacite uređaj u najbližu rijeku. Moguće je poduzeti neke jednostavne mjere kako biste zaštitili svoju privatnost. To možete učiniti dok još uvijek imate pristup Snapchatu i ostalim aplikacijama koje uživate u korištenju.

Pregledajte postavke privatnosti Snapchat

Prvo, odvojite nekoliko minuta za šetnju kroz Postavke privatnosti Snapchat. Oni vam omogućuju da preuzmete određenu kontrolu nad svojim podacima. Možete ograničiti podatke koji se prikupljaju putem aplikacije i kako će ih Snapchat koristiti. Ako se uključi način Ghost, ograničit će se podaci o lokaciji dostupni za Snapchat. Ovaj će vam sam korak pružiti mnogo više privatnosti. Imajte na umu da čak i ako odlučite ne dijeliti svoju lokaciju s drugim Snapchat korisnicima, aplikacija i dalje može odrediti vašu lokaciju.

Koristite VPN

Korištenje virtualne privatne mreže (VPN) jedan je od najboljih i najjednostavnijih načina zaštite vaše privatnosti dok ste na mreži. Kad koristite VPN, ne povezujete se izravno na web mjesto ili drugu internetsku uslugu. Umjesto toga, povezujete se s serverom na udaljenoj lokaciji koji prosljeđuje vaš zahtjev putem interneta. To može pomoći da vaše aktivnosti na mreži postanu mnogo anonimnije i tako zaštitite svoju privatnost. Uzmite nekoliko minuta da saznate kako VPN može vratiti vašu privatnost.

VPN može pružiti i druge pogodnosti. To uključuje izbjegavanje geografskih ograničenja za streaming video sadržaja na mreži. Također možete izbjeći ograničenja pristupa internetu na poslu. Različite usluge pružaju različite prednosti, pa istražite mogućnosti prije nego što odaberete.

Zaključak

Snapchat koristimo za dijeljenje dragocjenih trenutaka s prijateljima i obitelji. Međutim, ono što mi često ne shvaćamo jest da i sam Snapchat ima puno informacija o vama. Vidjeli smo da oni znaju više nego što biste možda željeli. Iz tog razloga možete prilagoditi svoju postavku privatnosti Snapchat i koristiti VPN. Imajte na umu da Snapchat sigurno nije jedina aplikacija koja sadrži ogromne količine vaših osobnih podataka.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map