Rizici privatnosti vašeg pedometra | VPNoverview.com

Možda niste željeli sve značajke fitness tracker-a. Ili niste željeli potrošiti novac za kupnju fitnesa. Možda je sve što ste stvarno željeli bilo uređaj da broji broj koraka koje poduzmete kako biste mogli pratiti svoju fizičku aktivnost tijekom dana. Što god se odlučili na kupnju pedometra, to vjerojatno nije bio slučaj da biste privatnim zdravstvenim podacima mogli otkriti nepoznate treće strane. Nažalost, čak i mnogi jednostavni pedometri mogu predstavljati rizik za vašu privatnost.


Hodanje raste kao vježba izbora

Nema potrebe za kupnjom skupog članstva u teretani, nema opreme za kupnju, nema potrebe za odlaskom na neko posebno mjesto. Hodanje je prikladno, jeftino i tako jednostavno da to može učiniti bilo tko. Mnogo je zdravstvenih blagodati energičnoj šetnji. To može uključivati ​​gubitak kilograma, upravljanje zdravstvenim stanjima kao što su srčane bolesti, dijabetes i visoki krvni tlak, jače kosti, poboljšano raspoloženje i još mnogo toga.

Mjerenje broja koraka koji hodate u danu može vam pomoći motivirati i potaknuti vas da se držite rutine vježbanja. Iz tog razloga, mnogi razmišljaju o kupnji pedometra ili aplikacije pedometra za svoj telefon. Ovaj jednostavan uređaj može vam pomoći uočiti trendove u hodanju. Štoviše, motiviraju vas da poboljšate i pomažete vam da vodite točnu evidenciju svoje aktivnosti. Ako ste se odlučili za pedometar, ne zaboravite razmišljati o svojoj privatnosti prije kupnje.

U pedometru je manje više

Aplikacija za pedometar ili pedometar čini samo jednu stvar – mjeri broj koraka koje poduzmete. Fitnes pratioci broje korake, mjere otkucaje srca, djeluju kao alarm, prate san i još mnogo toga. Jedan dobar razlog da se odlučite za jednostavniji pedometar je taj da postoji manji rizik od pada privatnih podataka u tuđe ruke.

Fitnes pratioci prate mnoštvo zdravstvenih informacija. U slučaju da vam se ugrozi privatnost, netko će možda znati puno više o vašem zdravlju nego što biste ikada željeli postati javno. Pedometar s druge strane, budući da broji samo korake koje poduzimate, manje ugrožava vašu privatnost.

Međutim, iako pedometar prikuplja manje zdravstvenih podataka o vama, još uvijek može predstavljati rizik za vašu privatnost. Osjetljive informacije prikupljene pomoću vašeg pedometra mogu izložiti vitalne informacije o vama ako se otkriju.

Uočavanje trenda u podacima

Marker lokacije pametnog telefonaU prošlim godinama, uočavajući trendove u podacima koji su se koristili da bi posebno obučeni ljudi koji prolaze kroz gomilu papira odabrali ključne bitove informacija. Danas gotovo svatko s računalom može odmah analizirati planine podataka da bi pronašao trendove. Ako netko hakira vaše podatke pedometra, mogao bi otkriti trendove vašeg hoda.

Pomoću ovih podataka lako je saznati koliko vremena provodite hodajući i koliko daleko hodate. Što se više tiče, uočavanje trenda u koje doba dana radije idete u šetnju lako bi moglo dovesti do lopova koji znaju kako je najbolje vrijeme provaliti u vaš dom. Uočavajući trendove u vašem hodanju, moglo bi se lako uočiti u koje vrijeme idete na posao, u koje vrijeme ostavljate svoj stol za ručak i još mnogo toga. Čak i skromni podaci vašeg pedometra mogu pružiti vrijedne podatke za kradljivce podataka koji žele stvoriti profil vašeg života.

Podaci o lokaciji su vrijedni

Budući da je vaš pedometar vjerovatno na vama, ako također sadrži podatke o mjestu gdje ste hodali, što ugrožava vašu privatnost. Izgradnja oglašavačkog profila za ciljane oglase drastično se poboljšava ako se podaci o lokaciji mogu povezati s drugim podacima u vašem profilu. Ako vaše pretraživanje weba i aktivnosti web mjesta pružaju samo sliku onoga što je vaša aktivnost na mreži, podaci o lokaciji pružaju puno puniju sliku o tome tko ste izvan mreže.

Pedometri često prate lokaciju da bi pokazali put kojim ste pješačili i koliko ste prešli. Ali te iste informacije mogu otkriti adrese vašeg doma i posla. Korače u vašu omiljenu trgovinu, restoran i lokalni pub izdao vam je zgodan pedometar. Čak i podaci o tome kojeg liječnika posjetite, bilo da posjećujete novog stručnjaka ili posjećujete ljekarnu mogu se pratiti prema podacima o lokaciji priloženim na vaš pedometar.

Koliko ste aktivni?

Informacije o vašem zdravlju neke su od najcjenjenijih i osobnih podataka koje se mogu prikupiti. Zbog toga mnoga zdravstvena osiguravajuća društva nude popust ako dijelite informacije s pedometra ili fitness tracker-a. Neuspjeh u dovoljnim koracima mogao bi rezultirati povećanjem premije tijekom narednih godina. Mnogim ljudima je ugodno dijeliti ove podatke u nadi da će ostvariti popust na premije. Međutim, to bi moglo funkcionirati i protiv vas. Ne ispunite neke određene kvote aktivnosti i možda nećete samo izgubiti popust, već ćete i na kraju plaćati povećanje premije za godine koje dolaze.

Zaštitite svoju privatnost

Živimo u vremenu u kojem je informacija najvrjednija roba. Mnoge tvrtke postoje isključivo na profitu od prikupljanja, prikupljanja i analize informacija. Imate pravo zaštititi svoju privatnost, posebno kada su u pitanju podaci o vašem zdravlju. Jednostavno prepoznavanje potencijala za upad u privatnost može vam pomoći donijeti informiranije odluke o tome kako koristite pedometar i korake koje poduzmete da biste zaštitili svoju privatnost.

Jedan jednostavan alat koji može imati veliki utjecaj na zaštitu vaše privatnosti je VPN usluga. Spajanjem na internet putem VPN-a, vaše podatke činite anonimnima. Budući da se web mjesto ili usluga nikad ne povezuje izravno s vašim uređajem, VPN usluga funkcionira kao posrednik, čuvajući vaše podatke privatnima. Da biste saznali više o tome kako vam VPN može pomoći da vaše podatke ostanete privatni, pogledajte naš post o odabiru najboljeg VPN-a za vaše potrebe..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map