Rizici privatnosti News Apps | VPNoverview.com

Jednom smo bili ograničeni na noćne vijesti na nekolicini stanica. Potom je uslijedio CNN i nastup u ciklusu vijesti od 24 sata. Ipak, danas imamo više mogućnosti ne samo za dobivanje vijesti, već i za prilagođavanje iskustva. Aplikacije za vijesti omogućuju vam da primate vijesti na zanimljiva područja. No, jedan od nedostataka jest taj što mogu prilagoditi svoje iskustvo, te aplikacije mogu prikupljati osobne podatke. Što bi vijesti učinile s vašim podacima, moglo bi ugroziti vašu privatnost na načine koje ne očekujete.


Fini otisak

Lista s povećalomNaravno da vjerojatno niste pročitali sve sitne tiska o pravilima o privatnosti usluga koje koristite na mreži. Pravila o privatnosti svake usluge mogu sadržavati i do nekoliko tisuća riječi. Povrh toga, pravila su česta ažuriranja. Pomnožite to da samo nekoliko desetaka različitih aplikacija, web stranica i različitih usluga i lako možete provesti svoj život ne čitajući ništa osim čitanja pravila o privatnosti.

Nažalost, ono što ne znate može ugroziti vašu privatnost. Ono što je skriveno u sitnom tisku može otkriti detalje vaših interesa i aktivnosti više ljudi nego što možda mislite. I dok se vaši podaci obično upotrebljavaju u relativno bezopasne svrhe, poput ciljanog oglašavanja, u rukama provalnika ili cyber-kriminalaca, ove se informacije mogu osobno donijeti osobnoj šteti.

News Apps Pokušajte identificirati vas, korisnika

Jedan od najvažnijih aspekata ciljanih oglasa jest mogućnost ciljanja pojedinačnih korisnika i uskih skupina korisnika. U tu svrhu vijesti će prikupljati podatke o vama koji vas identificiraju. To aplikaciji za vijesti omogućuje sastavljanje detaljnijeg profila o vašim interesima što oglašavanje čini vrjednijim. Ali kako vas vijest aplikacija posebno identificira? Jedan je način ako se prijavite za upotrebu aplikacije. To će otkriti informacije o vijestima i oglasima s kojima komunicirate dok ste na aplikaciji.

Ipak, vrjednije informacije za izgradnju vašeg profila su u mogućnosti identificirati web stranice koje posjećujete nakon što napustite vijest. Da biste to učinili, mnoge aplikacije za vijesti prikupljaju podatke o vašem digitalnom otisku prstiju koji im omogućuje praćenje vaše aktivnosti nakon što napustite aplikaciju.

Flipboard aplikacija za vijesti to navodi u svojoj politici privatnosti. Svojim riječima, “Neke druge podatke dobivamo automatski kada upotrebljavate Flipboard. To uključuje podatke o vašem uređaju, softveru, operativnom sustavu, ID-ima uređaja koji se pružaju operativnim sustavom ili korisničkim ID-ovima za praćenje oglasa “.

Feedlyjeva politika privatnosti opisuje njihovu zbirku podataka na slične izraze, “automatski prikupljamo određene podatke i spremamo ih u datoteke dnevnika. Te informacije uključuju IP adrese, vrstu preglednika, davatelja internetskih usluga (“ISP”), stranice upućivanja / izlaska, operativni sustav, žig datuma / vremena i podatke o klikom “. Feedlyjeva politika nastavlja i dalje da je to uobičajeno ponašanje koje se primjećuje na većini web stranica i usluga. To je sigurno istina, ali ne manje uvjerljivo.

Ostale vijesti koriste kolačiće za identifikaciju korisnika. Na primjer, Circina politika o privatnosti kaže, “Mi koristimo kolačiće kako bismo nam pomogli da web mjesto prilagodimo vašim potrebama i da pružimo bolju i personaliziraniju uslugu”. Kada aplikacija za vijesti koristi kolačiće, morate pristati dopustiti aplikaciji da instalira kolačiće na vaš uređaj. Iako se ovo pravilo čini transparentnijim, vaši se podaci i dalje prikupljaju i ne možete koristiti uslugu osim te zbirke.

Kako pratite svoj prihod

U većini aplikacija za vijesti vidjet ćete oglase predstavljene na različite načine. Oznake na vrhu ili dnu zaslona, ​​oglasi koji se prikazuju dok se krećete kroz priču ili iskačuće oglase koje morate kliknuti da biste zatvorili. Gotovo u svim slučajevima oglasi koji vidite ciljano su prikazani korisnicima koji odgovaraju određenom profilu. Prikazivanje istih oglasa svim korisnicima donosi manji prihod za oglašivače. Dakle, oglašivači su spremni platiti visoku premiju informacijama o interesima i aktivnostima korisnika radi bolje ciljanja oglasa.

Rizici prikupljanja privatnih podataka

Možda mislite da vaša zainteresiranost za određenu vijest, jednostavna internetska pretraga ili vrijeme provedeno gledajući određeni oglas otkrivaju vrlo malo o vama. No oglašivači mogu upotrijebiti ovu vrstu informacija za stvaranje vrlo detaljnih profila o vama. Iz prikupljenih podataka može se zaključiti sve iz vaše političke pripadnosti, prihoda, zaposlenja i vašeg mišljenja o većini pitanja.

Te se informacije rutinski dijele s oglašivačima. Oglašivači često dijele informacije koje su sakupili i sa aps. Sve zajedno, stvara nevjerojatno detaljan profil tko ste. A te se informacije dijele tako široko da je katalog svih različitih oglašavača koji imaju neku razinu pristupa vašem profilu gotovo sve i nemoguće..

Iako mnogi proizvođači aplikacija zauzimaju proaktivan pristup sigurnosti i očuvanju vaše privatnosti, to ne čine svi. Čak i ako su vijesti koje koristite sigurno su sigurne. Nakon što se ti podaci podijele s oglašavačem, vaši podaci mogu biti manje sigurni. Kršenja podataka događaju se redovito i nakon što se podaci otkriju, ne mogu se ponovo sakriti.

Zaštitite svoju privatnost

Laptop sa zaključavanjemNema razloga da odustanete od svojih omiljenih aplikacija vijesti. No, neke razumne mjere opreza mogu vam pomoći u zaštiti privatnosti. Umjesto da svoju prijavu povežete sa svojim društvenim medijima, prijavite se s e-poštom i snažnom zaporkom. To društveni život drži razdvojenim sa svim tamo dostupnim informacijama.

Pretplata na kvalitetnu VPN uslugu može uvelike poboljšati vašu privatnost. Spajanjem putem anonimnog poslužitelja možete spriječiti vijesti da dobivaju kritične informacije za izgradnju ciljanog profila. Sprječavanjem aplikacija za vijesti da vas precizno identificiraju, vaše se informacije čuvaju. VPN usluga nudi najbolju zaštitu vaše privatnosti koju možete kupiti da biste je zaštitili od rizika privatnosti zbog vijesti ili bilo koje druge prijetnje na mreži.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map