Najbolja proširenja preglednika za internetsku privatnost i sigurnost

U ovom trenutku možda ste jedina osoba koja fizički koristi vaše računalo. Možda ste čak i jedina osoba u sobi. Međutim, ako ne poduzimate korake da biste ostali anonimni na internetu, onda ne pregledavate sami. Svaki put kada idete na internet ostavljate trag informacija koje su vidljive trećim stranama nego što možda mislite – i brisanjem povijesti preglednika neće se ništa promijeniti u vezi s tim.


Ovih dana ne možemo proći tjedan bez vijesti o prekomjernom upravljanju vladama koje pokušavaju nadzirati i kontrolirati svoje građane na internetu. Ali vlade nisu jedine koje pokušavaju pogledati vaš internetski promet. Postoji nekoliko drugih entiteta nižeg profila koji mogu bez vašeg znanja prikupljati vaše identifikacijske podatke. Tu spadaju vaš davatelj internetskih usluga, tražilice, pojedinačne web stranice, društvene mreže, administratori lokalne mreže, aplikacije, vaš operativni sustav i svima omiljeni internet negativci: hakeri.

U ovom ćete članku pronaći određena proširenja preglednika pomoću kojih možete paziti na svoju privatnost. Proširenja VPN pomoći će vam anonimno surfati i spriječiti neželjeni pristup vašim podacima, dok blokiratelji blokova mogu blokirati dosadne oglase, a upravitelji lozinki čuvaju vaše lozinke bez da ih morate zapamtiti.

Što je a bexteser extension?

Prije samog uvođenja proširenja, važno je razumjeti što je proširenje preglednika. Proširenje za preglednik je aplikacija koja se vezuje za vaš preglednik, na primjer, Firefox, Chrome, Edge ili Safari kako bi povećali svoj rad. Svako proširenje ima svoju specifičnu funkciju i trebalo bi preuzeti zadatak koji preglednik ne može izvršiti sam. Većina preglednika ima samo nužne potrebe kada je u pitanju funkcionalnost. Vaša internetska privatnost i zaštita mogu se puno povećati odabirom pravih dodataka treće strane. Iako preglednici i dalje napreduju u svojim mogućnostima, ne mogu se podudarati sa značajkama namjenskih aplikacija. Te aplikacije uključuju virtualne privatne mreže (VPN-ove), blokade oglasa i upravitelje lozinki.

VPN proširenja za sigurno i privatno pregledavanje

VPN-veza-internetVirtualne privatne mreže postoje već dugo vremena, ali donedavno su bile područje IT stručnjaka. Vlade i tvrtke koristili su ih da zaposlenicima osiguraju siguran pristup s udaljenih lokacija. Sada ga, međutim, može koristiti gotovo svatko. VPN preusmjerava vaš promet preko zasebne privatne mreže na putu do krajnjeg odredišta. VPN zamjenjuje korisnikove podatke vlastitim, pa čak ni konačna web stranica ne zna odakle potječe izvorni promet. Tri su glavne prednosti VPN-a:

 • Anonimnost: Svaka web stranica čita i često pohranjuje IP podatke svojih korisnika. Ti podaci sadrže podatke o vašem računalu i mrežnoj vezi i mogli biste ih koristiti za osobnu identifikaciju. Kao što je gore spomenuto, VPN dodaje prelazni korak u putovanje vaših podataka. Stoga ciljno web mjesto može vidjeti samo IP podatke udaljene mreže, a ne vaše.
 • Sigurna navigacija: Osim anonimnosti vaših podataka, VPN mreže su dobro šifrirane. Zbog toga su sami podaci izuzetno teški, a ponekad ih je nemoguće pročitati neovlaštena treća strana. To je posebno korisno kada se povezujete sa nesigurnim javnim Wi-Fi mrežama, poput onih u kafićima, knjižnicama itd.
 • Odblokiran sadržaj: Internet je najveći napredak u tome da svijet postane manjim i bolje povezanim čovjekom. Pun je bogatog i raznolikog sadržaja iz cijelog svijeta. Nažalost, određeni sadržaj još uvijek nije dostupan izvan određenog geografskog područja. Ili još gore: neki su sadržaji čak blokirani u određenim zemljama. Sasvim je uobičajeno da se korisnici YouTubea i Netflixa suoče s porukom u kojoj stoji da popularni videozapis nije dostupan u njihovoj zemlji. VPN-ovi omogućuju vam zaobilaženje takvih geblocka usmjeravanjem prometa putem poslužitelja u zemlji domaćina videozapisa.

VPN-ovi su najčešće dostupni kao samostalne aplikacije, ali dva naša favorita uključuju intuitivna proširenja preglednika za lak pristup njihovim značajkama. Evo ih:

Proširenje preglednika ExpressVPN za Firefox, Chrome i Safari

ExpressVPN je popularna VPN usluga koja stalno dobiva najviše ocjene u našim vlastitim recenzijama. Kao i svi premium premium VPN-ovi, ExpressVPN zahtijeva pretplatu, mada sigurno dobijate ono što plaćate. Nakon što instalirate aplikaciju na svoje računalo, proširenje vam omogućuje izravan pristup postavkama i značajkama izravno iz vašeg preglednika po izboru. To vam omogućuje da promijenite VPN poslužitelje kako bi odgovarali vašoj ciljnoj web stranici bez napuštanja preglednika. ExpressVPN ima mrežu s više od 2000 poslužitelja u 94 zemlje, tako da nećete imati problema s pronalaženjem onog koji odgovara vašim potrebama. Kao i sama aplikacija, produžetak je vrlo jednostavan za korištenje i ugodan za rad.

ExpressVPN već duže vrijeme zauzima poziciju broj jedan u top 5 najboljih VPN-ova. I njihovo proširenje VPN preglednika također djeluje podjednako dobro. Za upotrebu ovog proširenja morat ćete prvo dobiti ExpressVPN pretplatu klikom na gumb u okviru u nastavku. Nakon preuzimanja aplikacije i proširenja za preglednik na web mjestu ExpressVPN, moći ćete surfati i sigurno preuzeti sa samo nekoliko klikova.

Proširenje za preglednik koje nudi ExpressVPN prikazat će se u gornjem desnom kutu preglednika nakon što ga instalirate. Unutar ekrana koji se pojavljuje možete lako odabrati mjesto i aktivirati VPN. Snimke zaslona u nastavku mogu vam dati predstavu o izgledu ovog proširenja.

Aktivirano je proširenje pretraživača ExpressVPN

Proširenje preglednika NordVPN za Chrome i Firefox

NordVPN je druga VPN usluga s dobro dizajniranom opcijom proširenja preglednika. Iako je to jeftinija alternativa za ExpressVPN, to je ipak velika usluga. Ima mrežu od gotovo 4500 poslužitelja, raspoređenih u više od 60 zemalja. Ako je sigurnost glavni prioritet, NordVPN-ova 2048-bitna SSL enkripcija i podrška za sve glavne VPN protokole čine je pouzdanim izborom. Možda neće biti tako brzo ili doseći onoliko zemalja kao ExpressVPN, ali bilo bi vam teško pronaći nešto bolje po ovom cjenovnom mjestu.

Proširenje preglednika NordVPN dostupno je za Chrome, Brave i Firefox. Preuzimanje je vrlo jednostavno, iako vam treba pretplata. Kliknite na donji gumb kako biste otišli na web stranicu NordVPN. Slijedite upute, preuzmite proširenje i bit ćete dobro ući za samo nekoliko minuta.

VPN proširenja za Opera

Preglednik Opera ne koristi se toliko kao drugi preglednici, kao što su Chrome, Edge i Firefox. Stoga većina velikih VPN usluga, poput ExpressVPN i NordVPN, ne nude proširenja preglednika za Opera. To ne znači da korisnici Opere nemaju mogućnost, međutim. Mnogo VPN-ova nudi VPN proširenja koja podržavaju i preglednik Opera. Opcije uključuju Zenmate VPN, PIA i Tunnelbear. Ako pogledate stranicu proširenja za Opera, moći ćete pronaći i sva druga proširenja preglednika koja su dostupna za Opera.

Neke od spomenutih proširenja, poput Tunnelbear-a, mogu se koristiti potpuno besplatno. Međutim, važno je napomenuti da su besplatni VPN-ovi uglavnom loša ideja. Mnoge VPN aplikacije koje se nude putem interneta zapravo neće zaštititi vas i vaš podatkovni promet. Mogli bi prikupljati vaše osobne podatke kako bi ih prodali drugim stranama, implantirali sve vrste zlonamjernog softvera na vašem uređaju ili zaradili novac prikazujući vam preveliku količinu oglasa. Ako doista želite koristiti besplatnu VPN uslugu, svakako nabavite dobru kvalitetu, na primjer tako da prvo provjerite naš popis s pristojnim besplatnim VPN uslugama.

Upozorenje: nemojte koristiti Hola VPN

Hola je vrlo popularno VPN proširenje koje se može koristiti u nekoliko preglednika. To je jednostavno, brzo i može se besplatno koristiti! Zvuči savršeno, zar ne? Pa, ne baš. Zapravo se Hola uopće ne može zvati VPN. Za razliku od premium VPN opcija, Hola je nešifriran, nema korisničku uslugu i ne podržava Netflix ili bujice. Uz to, iako usluge kao što su NordVPN i ExpressVPN ne vode evidencije prometa, Hola to ne radi. To znači da se pohranjuju svi vaši internetski podaci i vaš promet se lako može pratiti prema vama.

Još gore, Hola je mreža peer-to-peer. Ljudi koji stoje iza Hola ne održavaju vlastitu mrežu poslužitelja. Umjesto toga, oni vraćaju propusnost svojih korisnika. To znači da se plaćeni korisnici povezuju putem IP adresa neplaćenih korisnika. Hola tvrdi da je ova metoda sigurna, ali zaista nije. Bez ikakvog šifriranja, pravila bez zapisnika i bilo kakvog drugog uvjeravanja, tijekom korištenja Hola bilo šta može poći po zlu. Ukratko: ostanite daleko od ove lažne VPN.

Blokatori oglasa za uklanjanje neželjenih oglasa i skripti

Proširenje za blokiranje oglasa jedan je od najboljih i najjednostavnijih načina za poboljšanje vašeg mrežnog iskustva. Kao što naziv govori, ova proširenja blokiraju prikazivanje oglasa i drugih neželjenih skripti na stranicama koje posjetite. Oglasi mogu biti neugodni, pogotovo skočni prozori, ali krajnji su korisnici obično bezopasni. To se, međutim, ne odnosi na sve oglase: neki sadrže zlonamjerni softver ili preusmjeravaju na stranice koje to čine, drugi sadrže uvredljiv sadržaj i NSFW slike koje, čak i kad nisu povezane sa stvarnim sadržajem stranice koju ste posjetili, mogu stvoriti neugodnu situaciju. ako ste u javnosti. Blokatori oglasa omogućuju vam bolju kontrolu nad mrežnim iskustvom, zbog čega ih toplo preporučujemo – sve dok koristite pravi.

uBlock Podrijetlo

UBlock logotipuBlock Origin radi sa svim glavnim preglednicima i koristi malo resursa sustava. Kao i većina adblokera, možete ga preuzeti besplatno. Nakon što uspješno instalirate uBlock Origin u svoj preglednik, ovo proširenje učinkovito filtrira sve oglase i neželjene skripte. Budući da je to dugo vremena i stalno šalje nova ažuriranja, gotovo svi oglasi na koje biste mogli naići biće blokirani.

Ovo proširenje dolazi s opsežnim zadanim popisom blokiranja i alatom za blokiranje elemenata stranice u letu. Sve što trebate učiniti je desnim klikom na sliku ili polje i odabrati “Blokiraj element”. Prikazuje se tekstni okvir ispunjen URL-om elementa. Kliknite “Create” kako biste dodali element na popis blokiranja i on će odmah nestati. Podrijetlo uBlocka je također prilagodljivo te vam omogućava da na bijelu listu imate pouzdane stranice.

Iako su neki drugi adblockeri možda malo lakši za upotrebu, uBlock Origin je izuzetno dobar adblocker. Odlično funkcionira, potpuno je besplatan i ne propušta oglase, samo kako bi od njih mogao zaraditi novac.

AdBlock Plus

adblock plus logotipNajpopularniji blokator oglasa na tržištu je AdBlock Plus. Besplatno je proširenje koje je dostupno za svaki glavni preglednik (naime Firefox, Chrome, Edge, Safari i Opera) i nekoliko manjih (poput Yandex, Maxthon i Chromium). Svježe instalirano proširenje blokirat će većinu oglasa svojim zadanim popisom. Omogućuje vam uvoz drugih popisa ili stvaranje vlastitog popisa. Također imate mogućnost omogućiti ili onemogućiti blokiranje na određenoj stranici. Ovo je vrlo važno za stalno postojanje mnogih web stranica. Nažalost, AdBlock Plus također ima negativne strane.

Glavni nedostatak AdBlock Plus-a je inicijativa „Prihvatljivi oglasi“. Jedan od osnovnih načina na koji AdBlock Plus zarađuje je omogućavanje kompanijama da plaćaju za objavljivanje svojih oglasa. Stoga, iako koristite “Blokator oglasa”, i dalje vam se mogu prikazivati ​​oglasi ako tvrtka plaća dovoljno. Za nas to u potpunosti pobjeđuje svrhu, pa preporučujemo potraženje alternative poput uBlock Origin.

Podržite svoje omiljene web stranice tako što ih sadrži bijelu listu

Važno je prepoznati kako blokiranje oglasa izravno utječe na prihod web-lokacija koje posjetite. Proširenja preglednika kao što su uBlock Origin i AdBlock Plus predstavljaju dah svježeg zraka za našu osobnu internetsku privatnost i naše internetsko iskustvo, ali negativno utječu na web stranice koje posjetite. To se zauzvrat može loše pokazati za vas kao posjetitelja.

Većina web stranica može se besplatno koristiti jer autori mogu prodati oglasni prostor. Ako bi svi blokirali te oglase, puno bi web stranica u potpunosti promašilo svoje prihode. Kako bi zadržali postojeće, web stranice tada mogu zahtijevati plaćeno članstvo. U ovom slučaju morat ćete platiti kako biste pristupili sadržaju web mjesta. Ako web stranica to ne učini ili ne može, ona može u potpunosti nestati.

Izrada i održavanje web stranice košta vrijeme, trud i, u većini slučajeva, novac. Postoji li određena web lokacija za koju vjerujete da zaslužuje bilo koji prihod koji bi mogao uhvatiti od prikazivanja oglasa? Tada se možete odlučiti za bijelu listu te web lokacije u AdBlock Plus i uBlock Origin. Na ovaj ćete način ionako vidjeti oglase na tim stranicama i pomažete im u održavanju njihove web stranice. Stoga, ako vjerujete web mjestu i njihovi oglasi nisu previše nametljivi, razmislite o njihovoj podršci dodavanjem URL-a u svoj popis dopuštenih.

Neke web stranice čak potpuno zabranjuju korisnicima pristup njihovom sadržaju kada koriste adblocker. Ako surfate do takve web stranice, vidjet ćete poruku koja će vam reći da ćete dobiti pristup samo ako dodate listu s web mjesta. Na taj način web stranice mogu prisiliti korisnike interneta da (dijelom) isključe svoje adblockre.

Proširenja koja će vam pomoći surfati sigurno i anonimno

Gotovo je nemoguće pretraživati ​​Internet bez ostavljanja tragova informacija o sebi. Nesumnjivo ćete naići na kolačiće i druge tragače koji pokušavaju pratiti vaše internetsko ponašanje. Srećom, razvijeno je nekoliko proširenja preglednika koja vam mogu pomoći da vaše internetske sesije učinite mnogo sigurnijima i anonimnijima. Ovdje ćemo raspravljati o nekoliko dobrih opcija.

Jazavac privatnosti

Jazavac privatnostiPrivacy Badger pametno je i besplatno proširenje koje je razvila Zaklada Electronic Frontier koja postupno uči blokirati nevidljive tragače. Nakon što je instaliran, proširenje će početi pratiti sve moguće tragače na svim web mjestima koja posjetite. Proširenje neće blokirati nikakve kolačiće za početak. Umjesto toga, Badger o privatnosti koristit će podatke koje prikuplja kako bi učio. Kako vrijeme prolazi, Privacy Badger će shvatiti koji kolačići treće strane vas neprestano prate na webu i blokirati ih. Kao rezultat toga, u vašim oglasima nećete neprekidno trčati u istu torbu, dok korisni i manje nametljivi kolačići ostaju netaknuti.

Proširenje Privacy Badger funkcionira s jedinstvenim sustavom učenja. Zbog toga će produžetak djelovati bolje i učinkovitije što duže ga upotrebljavate. Badger privatnosti trenutno radi za Opera, Chrome, Firefox i Firefox na Androidu.

Ghostery

GhosteryGhostery je još jedno proširenje koje ima za cilj kontrolirati tragače za web stranicama. Otkrivaju sve kolačiće za praćenje koji su aktivni na web lokaciji koju posjećujete i pružaju vam mogućnost da ih blokirate. Ako blokirate kolačiće, web stranice će moći prikupiti manje informacija o vama. Stoga Ghostery povećava vašu privatnost i sigurnost na mreži. Oglasi se više neće prilagođavati vašem ponašanju na mreži. Na primjer, nećete stalno naći sve one oglase o sniženim vjenčanicama, samo zato što ste Facebooku rekli da ste bili na vjenčanju rođaka prošlog tjedna.

Kao i većina proširenja preglednika o kojima se govori u ovom članku, Ghostery je besplatan i dostupan za većinu preglednika, uključujući Firefox, Chrome, Opera, Safari, Edge, Brave i Cliqz. Oni nude mobilnu verziju i za Android i za iOS.

Savjet: Neki su korisnici izrazili zabrinutost zbog Ghosteryjeve vlastite politike o privatnosti. Moguće je uključiti se u Ghosteryjev program nazvan GhostRank collection. Ova informacija prikuplja se kako bi se poboljšala kvaliteta usluge. Međutim, ako odlučite da se ne prijavite na GhostRank, nećete morati brinuti o bilo kojim podacima koji se prikupljaju dok koristite Ghostery..

AutoDelete kolačića

AutoDelete kolačićaIme ovog nastavka prilično govori samo za sebe. AutoDelete kolačića osigurava da se svi kolačići u vašem pregledniku automatski brišu nakon što zatvorite karticu. Neki bi se kolačići mogli probiti pored Ghostery ili Badger privatnosti, gdje se sprema AutoDelete za kolačiće. Važno je redovito brisanje kolačića. Bez toga web stranice mogu vas pratiti na mreži duže vrijeme. Kada koristite ovo proširenje, nećete morati zapamtiti da biste očistili predmemoriju: program to radi za vas.

Ako želite, kolačiće za automatsko brisanje kolačića možete dodati u kolačiće. To znači da vjerujete u te kolačiće i ne želite da se brišu. Upotreba popisa za kolačiće može biti vrlo korisna. Na primjer, ako na ovaj popis dodate svoje Netflix kolačiće, nećete se morati prijavljivati ​​svaki put kad na novoj kartici pregledate početnu stranicu Netflixa. Cookie AutoDelete dostupan je za Firefox i Chrome.

HTTPS Svugdje

HTTPS SvugdjeWeb stranice mogu raditi s HTTP ili HTTPS protokolom. To možete jasno vidjeti u URL-u web stranice, koji će početi s http: // ili https: //. Dodatni ‘s’ u potonjem znači da će vaša komunikacija s web lokacijama koje koriste taj protokol biti šifrirana. To osigurava vašu internetsku sigurnost i privatnost: vaše mrežne aktivnosti na toj web stranici neće biti vidljive drugima. Štoviše, razmjenu informacija između vas i web stranice ne mogu promijeniti vanjske snage. Na ovaj način, prilika da ćete slučajno završiti na lažnoj web stranici pretvarajući se da vaše okruženje putem internetske banke značajno se smanjuje.

Što se tiče stvarnog proširenja: HTTPS Everywhere osigurava da će web stranice koje mogu raditi s HTTPS-om to učiniti. To povećava vašu internetsku sigurnost. Proširenje HTTPS Everywhere nastalo je kao suradnja između Electronic Frontier Foundation, koja je također razvila Badger Privacy, i The Tor Project. HTTPS je svuda dostupan za Firefox, Chrome, Opera, Android i Brave.

Osnove privatnosti DuckDuckGo

DuckDuckGo

DuckDuckGo je tvrtka koja se bavi privatnošću koja se posvetila širenju privatnosti na webu nudeći alternativne usluge za tvrtke koje se manje bave privatnošću. Najvažnije je to što je DuckDuckGO stvorio alternativnu tražilicu Googleu koja zapravo poštuje vašu privatnost. Možete ga posjetiti na https://duckduckgo.com

Essentials o privatnosti najnovija je iteracija njihovog portfelja. Ovo proširenje pomaže u zaštiti vaše privatnosti kroz tri mehanizma:

 1. Automatski blokirajte sve neželjene tragače
 2. Automatska upotreba web-lokacija koristi bolju zaštićenu HTTPS verziju web stranice. (instaliranje ovog proširenja znači da vam HTTPS više ne treba svuda.
 3. Dajte pregled bilo koje web stranice koju posjetite na kojoj možete brzo procijeniti pouzdanost i pouzdanost web stranice u pojedinačnom prozoru.

DuckDuckGo Privacy Essentials je besplatan i dostupan je za Firefox, Chrome, Brave, Opera, Android, en iPhone.

Proširenja preglednika upravitelja lozinki

Mnogi od nas imaju nekoliko mrežnih računa za stvari poput bankarstva, društvenih mreža, ploča za poruke, e-pošte i tako dalje. U idealnom slučaju trebali biste imati različito korisničko ime i jedinstvenu jaku lozinku za svaki račun. Teško je zapamtiti sve te različite lozinke i ne želite ih sve zapisati na komad papira koji se mogu izgubiti ili ukrasti. Umjesto toga, možete koristiti upravitelj lozinki. Upravitelj lozinki šifrira i sprema vaše lozinke na jednom središnjem mjestu, tako da umjesto pamćenja desetaka, morate ih upamtiti samo. Većinu vremena upravitelj lozinki je jednostavno proširenje preglednika. Ovdje ćemo razgovarati o nekoliko dobrih upravitelja zaporki kako bismo vam pomogli da započnete.

LastPass

LastPass logotipLastPass je popularni upravitelj lozinki koji sve vaše lozinke osigurava pod jednom glavnom zaporkom. Omogućuje vam održavanje svoda dugih i složenih lozinki za sve svoje račune kako se više ne biste morali pouzdati u svoju memoriju. LastPass se odlikuje robusnom AES-256 bitnom enkripcijom koja samo lokalno čuva vaše podatke skrivene od svih osim vas. Glavna lozinka i ključi za šifriranje čuvaju se na vašem uređaju i nikada se ne šalju poslužiteljima LastPass-a.

Lastpass nudi dodatke i proširenja za gotovo sve velike preglednike i radi na radnoj površini, prijenosnom računalu, tabletu i pametnom telefonu. Sve promjene koje unesete na svoj račun, na primjer, kada dodate novu prijavu, sinkroniziraju se na vašim uređajima.

Osnovne funkcije LastPass-a dostupne su besplatno. Osim ovih, tvrtka nudi i razne premium slojeve koji pružaju značajke kao što su provjeravanje multifaktorskih faktora, prioritetna tehnička podrška, šifrirano pohranjivanje datoteka, više licenci, zajedničke mape i mnoštvo poslovnih specifičnih funkcija. Za pristup svim tim dodatnim funkcijama morat ćete platiti. Bez obzira na to, LastPass je vrlo pristojan upravitelj lozinki s besplatnom verzijom koji djeluje više nego adekvatno. Želite znati više o tome? Ovdje možete posjetiti web mjesto LastPass.

Dashlane

Dashlane ogoDashlane je još jedna dobra opcija za sve koji traže jednostavan upravitelj lozinki. Proširenja rade na svim popularnim preglednicima, uključujući Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Edge, Opera i Brave. Kao i LastPass, on koristi visoke razine šifriranja i ima freemium model, što znači da je na raspolaganju besplatna verzija, ali morat ćete platiti da biste mogli raditi s određenim funkcijama. Softver Dashlane održava vaše ključeve za šifriranje i glavnu lozinku lokalno na vašem uređaju, tako da tvrtka sama nema pristup njima..

Sa svojom besplatnom verzijom, Dashlane vam omogućuje upravljanje do 50 lozinki na jednom uređaju. Uz premium plan, dopušteno vam je neograničene uređaje, sigurno pohranjivanje datoteka, udaljeni pristup računu, jača dvofaktorska provjera identiteta i još mnogo toga. Dashlane također prati mračni web kako bi pronašao popise informacija o procjepljenim i ukradenim računima i šalje vam upozorenje ako se pojave vaše informacije. Ako vas zanima uporaba Dashlanea, ovdje možete posjetiti njihovu službenu web stranicu.

RememBear

RememBear LogoTreća moguća opcija je RememBear. Ovaj je upravitelj lozinki razvio TunnelBear. TunnelBear također ima vlastitu VPN uslugu koju smo isprobali na našoj platformi. RememBear i TunnelBear poznati su po korisničkom i čak smiješnom sučelju. Sve je tematizirano: kada koristite RememBear, bit će vam dodijeljen vlastiti ‘medvjed’ koji čuva vaše lozinke. Uz to, sučelje je ispunjeno medvjedićima, kao što naziv usluge već sugerira.

No, ovaj zabavni izgled ne znači da RememBearu nedostaje sigurnost. Ovo proširenje koristi snažnu završnu enkripciju AES256 i uspješno je napravljeno putem neovisne revizije. RememBear radi na više uređaja istovremeno i automatski sinkronizira sve podatke na tim uređajima. Osim samo lozinki i prijava, program možete koristiti i za spremanje osjetljivih bilješki. RememBear ima proširenje za preglednike za Chrome, Firefox i Safari. Osim toga, aplikacije su dostupne za iOS, Android, Windows i MacOS. Za više informacija i preuzimanje vlastitog medvjeda želimo vas uputiti na web stranicu RememBear.

Završne misli

Korištenje desnih proširenja preglednika može vam olakšati internetski život lakšim i sigurnijim. Želite li maksimalno iskoristiti svoje internetsko iskustvo? To možete učiniti aktivnim korištenjem sljedećih programa i proširenja:

 • Pravi internetski preglednik
 • VPN usluga
 • Proširenje za preglednik vaše VPN usluge
 • Adblocker za filtriranje dosadnih i gipkih oglasa s vašeg zaslona
 • Upravitelj lozinki za generiranje i čuvanje svih (jakih) lozinki koje koristite

Ovo su naša preporučena proširenja za sigurnost na mreži. Naravno, postoji mnogo drugih načina za povećanje anonimnosti i sigurnosti na mreži. Želite pročitati više? Obavezno pogledajte naš odjeljak “anonimno pregledavanje”.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map