Kako u potpunosti izbrisati svoj Facebook račun | VPNOverview

Ovih je dana čovječanstvo povezano više nego ikad. Na bolje ili na gore, čini se da ništa od globalne katastrofe to uskoro neće promijeniti. Iako se u posljednje vrijeme rast Facebooka usporava, stvarni egzodus značajnog udjela vjerovatno nije prikazan na karticama protivnika društvenih medija. Unatoč tome, carstvo Zuckerberga uključuje Instagram i WhatsApp. To znatno otežava velikom postotku svjetske populacije da pobjegne od dosega Facebooka.


Ipak je moguće. Možete izbrisati svoj Facebook profil i sve svoje podatke prilično lako. Ako je Facebook takav kakav jest, uklanjanje sebe iz platforme može značajno umanjiti trag na mreži.

Kako deaktivirati svoj račun

Ako niste sigurni želite li ukloniti svoj Facebook račun ili ne, postoji druga opcija. Možete deaktivirati svoj račun. Lijepa stvar u tome je što ga možete ponovo aktivirati kad god želite. Jednom kada deaktivirate svoj račun, drugi neće moći vidjeti vašu vremensku traku niti vas tražiti. Međutim, neke se informacije i dalje mogu vidjeti, poput poruka koje ste poslali putem privatnog glasnika.

Deaktivacija je također dobra opcija ako se želite riješiti svog Facebook računa, ali želite nastaviti koristiti Facebook Messenger.

da biste deaktivirali svoj Facebook račun, slijedite ove upute:

  1. Idite na Postavke svog Facebook računa
  2. Otvorit će se na stranici “Opće postavke računa”
  3. Kliknite “Upravljanje računom”
  4. Na kraju kliknite na “Deaktiviraj svoj račun”

Svoj račun možete ponovno aktivirati kad god želite jednostavnom prijavom na svoj račun. Može biti da ćete morati proći i potvrdu koja će vam biti poslana na vašu e-poštu ili mobilni telefon.

Kako trajno izbrisati svoj Facebook račun

Uobičajeno je da se ljudi odmore od Facebooka i odmaraju suspendirajući račune na neko vrijeme. Međutim, ako se odlučite da imate više nego dovoljno beskonačnih fotografija za bebe, marketinške sheme na više razina i političke rasprave, možete poduzeti korak dalje i potpuno povući čep. Po svojoj zasluzi, Facebook je ovaj postupak učinio vrlo jednostavnim.

Prvo, trebali biste preuzeti kopiju svojih podataka. To jest, ako želite zadržati svoje podatke. Ti podaci mogu biti prilično osjetljivi, stoga ih čuvajte.

  1. Otvorite izbornik Facebook računa i odaberite Opće postavke računa.
  2. Odaberite Preuzmi kopiju podataka na Facebooku.
  3. Kliknite Start My Archive
  4. Facebook će vam poslati e-poštu kada je vaša arhiva spremna za preuzimanje.

Zatim trebate posjetiti https://www.facebook.com/help/delete_account i kliknuti Izbriši moj račun. To je sve što je neophodno od vašeg kraja. Vaš će račun biti odmah obustavljen i nedostupan u rezultatima pretraživanja na Facebooku. Međutim, stvarno brisanje računa može trajati duže.

Ne želite gubiti druge aplikacije?

Prilikom brisanja vašeg Facebook računa dobro je imati na umu da mnogi od nas koriste svoj Facebook za prijavu u druge aplikacije. Mnoge popularne aplikacije kao što su Pinterest i Spotify nude mogućnost prijave putem svog Facebook računa. Iako je ovo idealno, jer to znači da nećete morati pamtiti deset različitih lozinki, to također znači da su sve povezane s Facebookom. Obavezno otkrijte gdje ste koristili Facebook prijavu. Ako želite ubuduće dobiti pristup toj aplikaciji, mudro je promijeniti prijavu na tu aplikaciju prije brisanja vašeg Facebooka.

Facebook Failsafe

Važno je napomenuti da Facebook ima nesigurnu opciju samo u slučaju da sljedeći dan dobijete hladna stopala. Jednostavno se prijavite na svoj račun. To će odmah vratiti vaš račun. Vaš će račun biti izbrisan u sljedećim tjednima, iako bi moglo potrajati nekoliko mjeseci da trajni podaci budu trajno uklonjeni s Facebookovih poslužitelja..

Ako zaista želite izbrisati svoju prisutnost na Facebooku, važno je da se ne pokušavate prijaviti da biste vidjeli je li zaista izbrisana. Jednostavno, jer će se to odmah aktivirati vaš račun. Bolja opcija je dopustiti prijatelju da te potraži na Facebooku.

Napokon misli

Facebook je upravljao tako da je duboko u našim životima. Mnogi razmišljaju napustiti društvenu platformu iz razloga privatnosti. Međutim, zato što nas povezuje sa toliko stvari koje bismo se mogli bojati učiniti. Kako ste uspjeli pročitati svoj Facebook možete u potpunosti deaktivirati ili izbrisati. Facebook je to izuzetno jednostavno učinio. No, savjetuje se da imate na umu da svoju Facebook prijavu možete koristiti i za druge aplikacije. Slijedeći naše korake možete potpuno napustiti igralište Zuckerberg.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me