Како у потпуности избрисати свој Фацебоок налог | ВПНОвервиев

Данас је човечанство повезано више него икад. На боље или на горе, чини се да ништа од глобалне катастрофе ово ускоро неће променити. Иако се раст Фацебоока у посљедње вријеме успорава, стварни егзодус значајног удјела вјероватно није приказан у картонима друштвених медија. Унаточ томе, царство Зуцкерберга укључује Инстаграм и ВхатсАпп. То знатно отежава великом проценту глобалне популације да избегне досег Фацебоока.

Ипак је могуће. Можете избрисати свој Фацебоок профил и све своје податке прилично лако. Опсег Фацебоока какав је, уклањање себе са платформе може значајно умањити траг на мрежи.

Како деактивирати свој рачун

Ако нисте сигурни да ли желите да уклоните свој Фацебоок налог или не, постоји друга опција. Можете деактивирати свој налог. Лепа ствар у томе је што можете да га поново активирате кад год желите. Једном када деактивирате свој рачун, други неће моћи да виде вашу временску траку нити ће вас тражити. Међутим, неке информације и даље могу бити видљиве, попут порука које сте послали преко приватног мессенгера.

Деактивација је такође добра опција ако се желите ријешити свог Фацебоок налога, али желите наставити користити Фацебоок Мессенгер.

да бисте деактивирали свој Фацебоок налог, следите ова упутства:


  1. Идите на Подешавања вашег Фацебоок налога
  2. Отвориће се на страници „Општа подешавања рачуна“
  3. Кликните на “Манаге Аццоунт”
  4. На крају кликните на “Деактивирај свој налог”

Свој рачун можете поново активирати у било које време једноставним пријављивањем на свој налог. Можда би требало да прођете и верификацију која ће вам бити послата на вашу е-пошту или мобилни телефон.

Како трајно избрисати свој Фацебоок налог

Уобичајено је да се људи одморе од Фацебоока и одмотају суспендирајући рачуне на неко време. Међутим, ако одлучите да имате више него довољно бесконачних фотографија беба, маркетиншких шема на више нивоа и политичких расправа, можете направити ствари корак даље и потпуно повући утикач. По својој заслузи, Фацебоок је овај поступак учинио врло једноставним.

Прво би требало да преузмете копију својих података. То јест, ако желите да задржите своје податке. Ови подаци могу бити прилично осетљиви, па их чувајте.

  1. Отворите мени Фацебоок налога и изаберите Општа подешавања налога.
  2. Одаберите Преузми копију података са Фацебоока.
  3. Кликните на Старт Ми Арцхиве
  4. Фацебоок ће вам послати е-пошту када је ваша архива спремна за преузимање.

Затим је потребно да посетите хттпс://ввв.фацебоок.цом/хелп/делете_аццоунт и кликнете на Избриши мој налог. То је све што је неопходно од вашег краја. Ваш налог ће бити одмах обустављен и недоступан у резултатима претраге Фацебоока. Међутим, стварно брисање рачуна може трајати дуже.

Не желите да губите друге апликације?

Приликом брисања вашег Фацебоок налога добро је имати на уму да многи од нас користе свој Фацебоок за пријављивање у друге апликације. Многе популарне апликације попут Пинтерест-а и Спотифи-а нуде могућност пријаве путем свог Фацебоок налога. Иако је ово идеално јер то значи да нећете морати да памтите десет различитих лозинки, то такође значи да су све повезане са Фацебоок-ом. Обавезно откријте где сте користили Фацебоок пријаву. Ако желите да будете у могућности да добијете приступ тој апликацији у будућности, паметно је променити пријаву на тој апликацији пре него што обришете свој Фацебоок.

Фацебоок’с Фаилсафе

Важно је напоменути да Фацебоок има безбедну опцију само у случају да следећег дана будете хладни. Једноставно се пријавите на свој налог. Ово ће одмах вратити ваш налог. Ваш налог ће бити избрисан у наредним недељама, мада ће можда требати неколико месеци да се ваши подаци трајно уклоне са Фацебоок-ових сервера.

Ако заиста желите да избришете своје присуство на Фацебооку, важно је да не покушавате да се пријавите да бисте видели да ли је заиста избрисана. Једноставно, јер ће ово одмах активирати ваш рачун. Боља опција је пустити пријатеља да вас тражи на Фацебооку.

Напокон мисли

Фацебоок је управљао тако да је дубоко у нашим животима. Многи размишљају да напусте друштвену платформу из разлога приватности. Међутим, зато што нас повезује са толико ствари које бисмо се могли бојати учинити. Како сте могли да прочитате, свој Фацебоок можете у потпуности деактивирати или избрисати. Фацебоок је то изузетно лако учинио. Али саветује се да имате на уму да Фацебоок налог можете користити и за друге апликације. Пратећи наше кораке можете потпуно напустити игралиште Зуцкерберг.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me