Anonimno preuzimanje s Usenetom | VPNoverview.com

Internet omogućuje veliku količinu anonimnosti na mreži. Ali svakim danom postaje sve jasnije kako mnoge stranke prate našu aktivnost. Bez obzira radi li se o pretraživaču koji koristite, društvenoj mreži, web stranici za kupovinu ili Vladi, teško je ne osjetiti nečije oči poput vas kao surfanja Internetom. Da bi se vratili danima kada je surfanje webom bilo privatnije, mnogi se okreću starijoj tehnologiji. Usenet se vraća i ako želite pregledavati više anonimno ili diskretno preuzeti datoteke, Usenet bi mogao biti odgovor koji tražite.  


Što je Usenet? 

Usenet je mreža koja omogućuje korisnicima razmjenu informacija, dijeljenjem datoteka. Usenet je zasebna mreža od svjetske mreže i nije joj moguće pristupiti putem interneta. Ako ste ikada pristupili nekom od starijih sustava oglasnih ploča, Usenet će vas osjetiti poznatim. Informacije i datoteke postavljaju se na news grupe. Također su postavljeni mnogi internetski forumi poput grupa vijesti. Tisuće grupa vijesti s mnogo različitih izvora informacija dostupnih za čitanje ili preuzimanje, uključujući e-knjige, glazbene datoteke, fotografije i videozapise. 

Kako pristupiti Usenetu? 

Za pristup Usenetu obično ćete se morati pretplatiti na davatelja usluga Usenet. Neki pružatelji internetskih usluga nude pristup Usenetu kao zasebnu pretplatu. Ali zbog složenosti hostinga Useneta pristupa i veličine propusne širine potrebne za host datoteke za preuzimanje, većina ISP-a radije jednostavno ne nudi to kao uslugu.  

Uz pretplatu na davatelja usluga Usenet, trebat će vam Usenet preglednik poznat kao čitač vijesti. Na isti način na koji vas web preglednik povezuje s internetom, Usenet preglednik povezuje vas s Usenetom. Ako vam zvuči komplicirano, ne brinite. U praksi je to obično vrlo jednostavno. Većina pružatelja Useneta nudi čitač vijesti koje možete preuzeti pa je početak obično jednostavna stvar instaliranja softvera i prijave.

Grupe Rasprave i Preuzimanja 

Pa zašto biste se htjeli pretplatiti na davatelja usluga Usenet i pristupiti Usenetu? U pristupu Usenetu dostupan je veći stupanj anonimnosti od interneta. Iz tog razloga se tamo odvijaju mnoge rasprave i razmjene ideja koje se inače ne bi odvijale na Internetu. 

Ovo vas može navesti da vjerujete da je to mjesto na kojem se zločinci mogu naći jedni drugima, ali to obično nije slučaj. U danu kada će potencijalni poslodavci često putem interneta pretraživati ​​bilo što što ste rekli ili objavili na mreži, neka savršeno bezopasna mišljenja ili ideje mogu se zadržati u strahu da će to izgledati iz konteksta. Anonimnost Useneta omogućava vam slobodan izražaj bez straha da bi se vaš šef ili baka mogli zapetljati u vašu raspravu.

Preuzimanja jedinstvene iz Torrentinga 

preuzmite pcPored toga, Usenet je dobro formatiran za razmjenu preuzimanja datoteka. Druga popularna metoda za pohranu ili razmjenu digitalnih preuzimanja je Torrent. Ali Torrent datoteka treba korisnicima koji imaju datoteku dostupnu za dijeljenje kad je želite preuzeti. To je često spor i frustrirajući proces. Suprotno tome, Usenet objavljuje datoteke za preuzimanje na poslužitelju. Tamo je uvijek dostupan i obično se može preuzimati brzinom sličnom preuzimanju s bilo kojeg web mjesta. 

To čini Usenet izvrsnim izvorom za razmjenu velikih medijskih datoteka. Audio i video datoteke lako su dostupne za preuzimanje bez ograničenja od strane ISP-a. Ova sloboda distribucije medija omogućuje mnogim neovisnim umjetnicima da prikazuju svoje radove na način koji inače ne može biti dostupan na mreži.  

Usporedba Usenet usluga 

Ako ste spremni isprobati Usenet, prvo morate pronaći dobavljača Useneta. Mnogo je izbora, a neki se u nekim stvarima snalaze bolje nego kod drugih. 

Neke ključne značajke koje treba potražiti kod davatelja usluga Usenet uključuju: 

 • Zadržavanje datoteka. Koliko dugo pružatelj Usenet-a drži datoteke dostupne za preuzimanje na svojim poslužiteljima? Što duže, to je lakše pronalaženje željenih datoteka. 
 • Ubrzati. Koliko su brzi serveri? Čekanje na preuzimanje vam je dosadno, želite da to protekne što je brže moguće. 
 • Broj vijesti. Što je više vijesti dostupnih putem usluge, veća je vjerojatnost da ćete pronaći datoteke koje želite ili pronaći zanimljivu raspravu kojoj ćete biti dio. 
 • sigurnosti. Davatelj Useneta koji nudi SSL pomaže u zaštiti vaše anonimnosti bolje od one koja nema.

Najbolji Usenet davatelji usluga

Evo nekoliko najboljih Usenet pružatelja usluga koje treba uzeti u obzir: 

 • Newshosting. Novinske vijesti nalaze se na mnogim popisima najboljih Usenetovih pružatelja usluga. Osnovan 1997. godine, ovaj je pružatelj dovoljno dugo vremena da zna što rade. Što je još bolje, to je jedan od jeftinijih pružatelja usluga. S više od 100.000 grupa vijesti i više od 3.000 dana zadržavanja, gotovo da ste sigurni da ćete pronaći ono što tražite. Newsstosting nudi besplatan čitač vijesti i besplatnu probnu inačicu za početak. 
 • Easynews. Easynews nudi jedinstven način povezivanja koji radi s bilo kojim web preglednikom, a ne da mu treba čitač vijesti. Easynews funkcionira i na mobilnim uređajima, što je izvrsno kada ste u pokretu. Oni također osiguravaju zadržavanje datoteka u preko 3000 dana i pružaju pristup preko 100 000 grupa vijesti. Ova usluga košta nešto više za neograničeni plan, ali možete ga isprobati 14 dana besplatno da vidite je li Easynews pravi za vas. 
 • UsenetServer. Još jedan etablirani davatelj Useneta, UsenetServer ima 20 godina i još uvijek postaje snažan. Ako se odlučite za jednogodišnju pretplatu, ona je ujedno i jedna od najpovoljnijih. UsenetServer ima na raspolaganju neke od najbržih brzina preuzimanja. Jedan od rijetkih nedostataka njihove usluge je taj što ne pružaju vlastiti čitač vijesti za upotrebu. UsenetServer pruža popis nekoliko čitača vijesti koje možete odabrati, tako da možete brzo započeti.

Usenet i VPN-ovi 

VPN-ovi i Usenets idu zajedno poput maslaca od kikirikija i žele. Potražite posebno VPN koji šifrira sve dolazne i odlazne podatke. To će spriječiti da vaš davatelj internetskih usluga skriva svoje aktivnosti na mreži. Ako vaš davatelj internetskih usluga shvati da preuzimate puno datoteka, može smanjiti vašu propusnost. VPN također zadržava vašu aktivnost anonimnim spajanjem na poslužitelj koji nije povezan s vama ili vašom lokacijom. Anonimno zadržavanje svoje aktivnosti na mreži, bilo da koristite Usenet ili surfate internetom, čuva vašu privatnost i dobar je korak za stupanje u današnji svijet. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map