Собствени вашите настройки за поверителност на Twitter | VPNOverview

Използването на платформи за социални медии като Twitter онлайн е много като да нямате завеси на прозорците си у дома. Има моменти, които нямате нищо против прозорците ви да са отворени към света, и друг път бихте предпочели да запазите нещата по-лични. Управлението на настройките за поверителност на Twitter ви позволява да контролирате, когато завесите са затворени, запазвайки информацията си поверителна. Twitter знае повече за вас, отколкото може да мислите. Като отделите само няколко минути, за да прегледате настройките си за поверителност, можете да направите опита си онлайн по-сигурен.


Притеснения за поверителност на Twitter

Twitter лого SmartphoneАкциите на Twitter наскоро претърпяха неуспех, тъй като инвестиционните банкери започнаха да намаляват акциите си въз основа на опасенията за поверителност. Според доклад на Инвестопедия има сериозни опасения, че потребителите на туитър могат да се разбунят, след като използването на личните данни на Twitter излезе наяве. Twitter продава не само насочени реклами, но също така продава потребителски данни на рекламодатели. Това е златна мина от информация, която ще накара Twitter да отчете 400 милиона долара през 2018 година.

През 2017 г. Twitter прекрати подкрепата си за функцията „Не проследявайте“. Сега Twitter има проследяващ код на много уебсайтове. Тези сайтове се отчитат в Twitter, когато ги посетите. Това позволява на Twitter да следи вашата активност в тяхната платформа. Освен това те могат да наблюдават сайтовете, които посещавате извън Twitter. Имайки предвид тези опасения, може да е подходящ момент да актуализирате настройките си за поверителност.

Намиране на настройките за поверителност на Twitter

Първата стъпка за поемане на контрола над вашите настройки за поверителност в Twitter е да намерите настройките, до които имате достъп. От всяко устройство, което използвате, отидете на „Настройки“ и изберете „Поверителност и безопасност“.

Поверителност и безопасност на Twitter

Превъртете надолу до „Персонализация и данни“ и изберете „Редактиране“. Вече сте на страницата „Персонализация и данни“ и можете да започнете да променяте настройките си за поверителност в Twitter.

Персонализация и данни в Twitter

Редактирайте настройките си в Twitter

След като преминете през лабиринта от настройки, можете да промените няколко неща. По-долу ще намерите списък с настройки, които ви съветваме да разгледате.

Настройката за персонализирани реклами

В повечето случаи, когато приложението персонализира вашето преживяване, това означава, че те използват вашата информация, за да направят рекламите, които виждате, по-подходящи за вас. В случая на Twitter наблюдението се осъществява чрез вашата Twitter активност. Но те също знаят кое устройство използвате и местата, в които пътувате. Освен това Twitter следи уебсайтове и приложения, които използвате, които се интегрират с Twitter. В замяна те могат да предоставят вашите данни на трети страни. Twitter избира тези опции по подразбиране, но можете да промените тези настройки според вашите предпочитания.

Настройка за персонализирани реклами в Twitter

Поставянето на това квадратче позволява на Twitter да наблюдава туитовете, които четете или отговаряте, както и туитовете, които изпращате. Тази настройка също дава разрешение на Twitter да комбинира вашата активност в Twitter с друга активност онлайн. Ако посетите уебсайта на компанията на устройство, на което сте влезли в Twitter, те могат да използват тази информация. Например, те могат да ви показват реклами от подобни сайтове или фирми. Twitter може също да сподели тази информация с рекламодатели. По този начин те могат да ви покажат по-подходяща реклама за този бизнес, дори когато не сте в Twitter.

Ако предпочитате да не споделяте тази информация с Twitter и нейните рекламодатели, просто премахнете отметката от квадратчето до Персонализирани реклами.

Персонализация въз основа на вашето устройство

Персонализиране на Twitter въз основа на устройството

Това поле дава на Twitter разрешение да следи от кое устройство достъпате до Twitter и съответно да „подобрите опита си“. Така например, ако сте склонни да проверявате новинарски сайтове на вашия лаптоп, докато използвате Twitter и сте склонни да проверявате новини за забавление на телефона си, Twitter ще ви покаже повече реклами, свързани с новините, на вашето преживяване на лаптопа и повече реклама, свързана с забавления, докато сте на вашия телефон. Twitter прави това, като проследява уебсайтовете и приложенията, които използвате, които също използват Twitter. дори когато не използвате Twitter.

Ако премахнете отметката от това поле, ще спрете това ниво на персонализация за всичките си устройства.

Персонализиране въз основа на местоположението

Twitter персонализира вашето рекламно изживяване въз основа на няколко фактора. Например те проверяват къде сте се регистрирали в Twitter, къде се намирате в момента и на други места, където сте били. Ако оставите квадратчето „Персонализирайте въз основа на местата, на които сте били“, дайте разрешение на Twitter за това, като наблюдавате местоположението си. Twitter може да следи местоположението ви чрез услугите за местоположение на телефона, през Wi-Fi, който използвате и дори потенциално чрез вашата Bluetooth връзка.

Twitter ще използва информацията за вашето местоположение, за да ви показва реклами, свързани с фирми в близост до текущото ви местоположение. Може дори да видите реклами за фирми по маршрут, по който често пътувате. Например, ако всеки ден на път за и от училището на детето ви минава пекарна, която рекламира с Twitter, може да видите реклама за тази пекарна да изскочи следващия път, когато влезете.

Персонализация в Twitter въз основа на местата, на които сте били

Ако предпочитате да не споделяте местоположението си с Twitter и неговите рекламодатели, махнете отметката от това поле, за да изключите мониторинга на местоположението на Twitter.

Мониторинг на данните в Twitter

Twitter също така предлага две опции, които можете да премахнете, за да промените как Twitter следи и споделя вашата информация. Единият е „Проследяване на мястото, където виждате Twitter съдържание в мрежата“. Тази настройка проследява вашата активност в уебсайтове и съхранява вашата уеб история, за да ви предложи други уебсайтове и акаунти в Twitter, които може да искате да следвате.

Проследяване на данни в Twitter

Второто поле, „Споделяйте данните си с бизнес партньорите на Twitter“, дава на Twitter разрешение да споделя частни подробности за вас, които не сте включени във вашия профил в Twitter. Това включва съдържание, което разгледахте, и вашите интереси въз основа на профила ви в Twitter.

Twitter деактивира всичкиПремахнете отметката от тези квадратчета, за да спрете Twitter да следи и споделя информация. Освен това, ако предпочитате Twitter да не използва нито една от тези настройки за персонализиране и данни, можете да изберете „Деактивиране на всички“ в горната част на списъка, за да премахнете отметката от всяка от тях. Разбира се, няма да имате ползата от съответната реклама. Можете обаче да се почувствате по-сигурни, като знаете, че вашата поверителност е защитена.

Други важни опции за поверителност

Върнете се към екрана „Поверителност и безопасност“, за да намерите няколко други настройки за поверителност, които може да искате да помислите за промяна. По подразбиране Twitter включва информация за местоположението във вашите туитове. Ако не искате тази информация да бъде публикувана, премахнете отметката от квадратчето „Tweet с местоположение“. За да изтриете информацията за местоположението, която вече е свързана с вашите туитове, щракнете върху бутона „Изтриване на информация за местоположение“.

Обикновено вашите туитове са публични за всеки, който иска да ги гледа. Като поставите отметка в квадратчето до „Защитете вашите туитове“, само тези, които одобрите, ще имат достъп до вашите туитове.

Променете настройките в „Photo Tagging“, за да не позволявате на всеки да ви маркира снимка. Можете да разрешите да позволите само последователи да ви маркират, да позволите на всеки да ви маркира или да попречите на някой да ви маркира в снимка.

Разбира се, Twitter актуализира своята политика за поверителност от време на време. По този начин е добре периодично да проверявате тези настройки, за да сте сигурни, че споделяте само информацията, която предпочитате.

Вие контролирате вашата поверителност онлайн

Вашата поверителност онлайн е важна. Въпреки че може да ви е удобно да споделяте някаква информация, не е нужно да предоставяте цялата си информация на рекламодатели и други бизнеси. Не забравяйте да разгледате другите ни статии за защита на вашите настройки за поверителност в Instagram, WhatsApp и Google.

За допълнително подобряване на поверителността ви онлайн, помислете за свързване чрез виртуална частна мрежа (VPN). Качественият VPN може да помогне за анонимността на вашата информация онлайн, като ви предпази от компании, които проследяват вашата информация онлайн. VPN мрежите също предоставят множество предимства, включително достъп до съдържание, ограничено до определени географски местоположения. Освен това с VPN можете да избегнете защитни стени по време на работа или други ограничени места.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me