Рисковете за поверителност на вашия крачкомер | VPNoverview.com

Може би не сте искали всички функции на фитнес тракер. Или не сте искали да похарчите парите, за да си купите фитнес тракер. Може би всичко, което наистина искахте, е устройство, което да отчита броя на стъпките, които предприемате, за да можете да следите физическата си активност през целия ден. Каквото и да ви е накарало да решите да купите крачкомер, вероятно не е било така, че да можете да разкриете личната си здравна информация на неизвестни трети страни. За съжаление, дори много прости крачкомери могат да представляват риск за вашата поверителност.


Ходенето расте като упражнение за избор

Няма нужда да купувате скъпо членство във фитнес залата, няма да купувате оборудване, няма нужда да ходите на специално място. Ходенето е удобно, евтино и толкова лесно, че почти всеки може да го направи. Има много ползи за здравето при енергична разходка. Това може да включва загуба на тегло, управление на здравословни състояния като сърдечни заболявания, диабет и високо кръвно налягане, по-здрави кости, подобрено настроение и други.

Измерването на броя стъпки, които ходите през ден, може да ви помогне да мотивирате и да ви насърчи да спазвате рутинни упражнения. Поради тази причина много хора обмислят да си купят крачкомер или приложение за крачкомер за телефона си. Това просто устройство може да ви помогне да забележите тенденциите при ходенето. Нещо повече, мотивирайте ви да се усъвършенствате и ще ви помогне да поддържате точен запис на своята дейност. Ако сте избрали крачкомер, не забравяйте да помислите за поверителността си, преди да направите тази покупка.

В крачкомер по-малко е повече

Приложението за крачкомер или крачкомер прави само едно – измерва броя на стъпките, които предприемате. Фитнес проследяващите брои стъпки, измерват сърдечната честота, действат като аларма, наблюдават съня ви и др. Една добра причина да изберете по-опростен крачкомер е, че има по-малък риск от попадане на частна информация в ръцете на някой друг.

Фитнес проследяващите наблюдават много здравна информация. В случай, че поверителността ви е нарушена, някой може в крайна сметка да знае много повече за вашето здраве, отколкото бихте искали да станете публични. Педометърът от друга страна, тъй като отчита само стъпките, които предприемате, представлява по-малък риск за вашата поверителност.

Въпреки че педометърът събира по-малко здравна информация за вас, той все още може да представлява риск за вашата поверителност. Чувствителната информация, събрана чрез вашия крачкомер, може да изложи жизненоважна информация за вас, ако бъде разкрита.

Откриване на тенденцията в данните

Маркер за местоположение на смартфонВ миналото години забелязвайки тенденции в данните, използвани за изискването на специално обучени хора, преминаващи през купчини хартия, за да избират ключовите битове информация. Днес почти всеки с компютър може незабавно да анализира планински данни, за да избере тенденциите. Ако някой хакне данните ви за крачкомер, той може да разкрие тенденциите за вашето ходене.

С тези данни е лесно да разберете колко време прекарвате в ходене и колко далеч ходите. Още по-загриженост, забелязването на тенденция в това, в кое време на деня предпочитате да отидете на разходка, лесно би могло да доведе до крадци, които знаят най-доброто време да влязат във вашия дом. Забелязвайки тенденциите във вашето ходене, би било лесно да забележите кое време ходите на работа, кое време оставяте бюрото си за обяд и много други. Дори и скромните данни от вашия крачкомер могат да предоставят ценна информация за крадците на данни, които искат да създадат профил на вашия живот.

Данните за местоположението са ценни

Тъй като вашият крачкомер вероятно е върху вас по всяко време, ако също така предоставя данни за местоположението къде сте ходили, което компрометира поверителността ви. Изграждането на рекламен профил за насочени реклами се подобрява драстично, ако данните за местоположението могат да бъдат съпоставени с друга информация във вашия профил. Когато търсенията ви в мрежата и активността на уебсайта предоставят само картина на това, което е вашата дейност онлайн, данните за местоположението предоставят много по-пълна картина за това кой сте офлайн.

Педометрите често проследяват местоположението, за да покажат маршрута, който сте извървили и колко сте изминали. Но същата тази информация може да разкрие вашите домашни и служебни адреси. Вашите стъпки в и около любимия магазин за хранителни стоки, ресторант и местна кръчма се раздават от вашия удобен крачкомер. Дори информация за кой лекар посещавате, независимо дали посещавате нов специалист или посещавате аптеката, може да бъде проследена от данните за местоположението, прикрепени към вашия крачкомер.

Колко си активен?

Информацията за вашето здраве е една от най-ценните и лични данни, които могат да бъдат събрани. Поради тази причина много здравноосигурителни компании предлагат отстъпка, ако споделяте информация от крачкомер или фитнес тракер. Ако не извървите достатъчно стъпки, това може да доведе до повишаване на вашите премии през следващите години. Много хора са удобни да споделят тази информация с надеждата да спечелят отстъпка от премиите. Това обаче може да работи и срещу вас. Ако не изпълните определена квота на дейност и може не само да загубите отстъпката си, но и в крайна сметка да плащате увеличение на премиите за години напред.

Защитете поверителността си

Живеем в епоха, в която информацията е най-ценната стока. Много компании съществуват единствено върху печалбата от събиране, събиране и анализ на информация. Имате право да защитите поверителността си, особено що се отнася до информация за вашето здраве. Простото разпознаване на потенциала за нахлуване в личния живот може да ви помогне да вземете по-информирани решения за това как използвате крачкомер и стъпките, които предприемате, за да защитите поверителността си.

Един прост инструмент, който може да окаже голямо влияние върху защитата на вашата поверителност, е VPN услуга. Свързвайки се към интернет чрез VPN, вие правите данните си анонимни. Тъй като уебсайтът или услугата никога не се свързват директно с вашето устройство, VPN услугата функционира като посредник, запазвайки вашата информация поверителна. За да научите повече за това как VPN може да ви помогне да запазите личната си информация, разгледайте публикацията ни относно избора на най-добрата VPN за вашите нужди.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me